HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mindenki a Kanada–Oroszországra figyel

2010.02.24. 11:18 AG 2.0

Négy kétesélyes mérkőzés következik a vancouveri olimpia negyeddöntőiben, a hazaiaknak egyszerűen muszáj legyőzniük az oroszokat, más kérdés, nem biztos, hogy sikerül nekik. Fogadni egy összecsapás végkimenetelére sem mernénk, az USA–Svájcot is beleértve.

Közép-európai idő szerint ma éjjel lezavarták Vancouverben a nyolc közé jutásért vívott meccseket. Két összecsapáson is közel álltak a meglepetéshez a felek, de végül az egyiken és a másikon is az esélyesebb csapat nyert. Svájc büntetőkkel verte a fehéroroszokat, Csehország hosszabbításban a letteket, Szlovákia egy góllal győzte le a norvégokat, csak Kanada és Németország párharca volt teljesen egyértelmű.

Két sérülés is történt, Jaromir Jagr csak egyszer tudott kimenni a jégre a lettek elleni találkozón, de úgy tudni, a negyeddöntőben ismét pályára léphet. Sokkal súlyosabb volt a szlovák Bartecko esete, aki a norvég Tollefsen vitt le fejre irányuló támadással. Az áldozat néhány másodpercre elvesztette az eszméletét, dőlt a fejéből a vér, hordágyon vitték le. Az első jelentések szerint súlyos agyrázkódása van, de az MRI-vizsgálatok megnyugtató eredménnyel zárultak, rövidesen felépülhet. Ugyancsak visszatérhet Szergej Zinovjev, aki csapattársa átgondolatlan akciója miatt sérült meg még vasárnap este. Alekszandr Radulov leütközte a cseh David Krejcit, aki nagy lendülettel Zinovjev lábára esett. Tegnap még arról volt szó, hogy Zinovjev a szezon végéig kidőlt a sorból, egy mai hír szerint ellenben már teljes intenzitással edzett csapatában.

Szünet most nincs, este kilenctől jönnek a negyeddöntők, a következő időrendben:

21:00 Egyesült Államok–Svájc
01:30 Oroszország–Kanada
04:00 Finnország–Csehország
06:00 Svédország–Szlovákia

Az érintett nemzetek szurkolói számára nyilván elsősorban a saját csapatuk csatája a legfontosabb, ezzel együtt tény, hogy az Oroszország–Kanada mérkőzés iránt bontakozott ki a legnagyobb érdeklődés globálisan. Mégiscsak a világranglista első két helyezettje, a legutóbbi két világbajnokság döntőse csap össze időnap előtt. Erről természetesen elsősorban ők maguk tehetnek, hiszen nem teljesítettek megfelelően a csoportkörben.

Kanadában óriási az izgalom, a szurkolók nehezen bocsátanák meg, ha kedvenceik két éven belül másodszor buknának el nagy tornán saját hazájukban. Emlékezetes: a 2008-as világbajnokság döntőjét drámai körülmények között nyerte meg az orosz válogatott, Ilja Kovalcsuk hosszabbításban lőtt góljával. A játékosok persze olyanokat mondanak, hogy ez is csak egy meccs lesz a sok közül, de ezt nyilván maguk sem gondolják komolyan.

Eric Staal: "Az Oroszország–Kanada párosítás magáért beszél, különösen nálunk. Jobbat kitalálni sem lehetne. Felkavaró élmény lesz, türelmetlenül várom a mérkőzést." Alekszej Morozov: "Ez is csak egy meccs a sorban. A legfontosabb, hogy tiszteljük az ellenfelet, de ne féljünk tőle." Szergej Fjodorov: "Nagy találkozás lesz ez mindannyiunk számára. Bizonyára fantasztikus lesz a hangulat. A kanadai válogatott erős és tapasztalt, bár játékosain óriási lesz a nyomás, nekünk is nagyon kell koncentrálnunk."

Természetesen nemcsak ennek a csatának a végkimenetelét lehetetlen megjósolni, kétesélyes az összes többi is. Az Egyesült Államok eddig könnyedén hozta, amit kellett, Kanada legyőzéséből pláne erőt meríthettek. Ezzel együtt a kevésbé meggyőző játékot produkáló Svájcot hiba lenne leírni. A finnek és a csehek összecsapásán tökéletesen egyenlő erők próbálnak majd a másik fölé kerekedni. A svédek erősebbnek tűnnek, mint az utóbbi években megszokottnál sokkal-sokkal acélosabb szlovákok, ám utóbbiak az oroszok legyőzésével már bebizonyították, muszáj odafigyelni rájuk.

284 komment

Címkék: olimpia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eddig csúnyán égnek sajnos, valamit húznia kell Bykovnak. Hajrá oroszok!!!
Remélem nem bízzák el magukat a Kanadaiak. Jelenleg ez az egyetlen veszélyforrás számukra. Bikovot sikerült meglepni, de meglepne ha nem reagálna valami újat. Nabakovot lekéne cserélni, az orosz kapú mögött nagyon kreatívan osztjáka zsugát a kanadaiak, azt a részt le kéne zárni. A letámadás Kanada ellen lehet hogy öngyilkosság, lásd Nash féle kontragól. Shea nagyon szépen rombolja Ovi-t, ahogy az oroszokat ismerem rá fognak menni hátha megsérül.
hát a f@szom, hogy nem lehet a neten rendesen megcsinálni a közvetítést az m1en, percenként leáll, nagyon gáz.
@felician: Internet Explorer-rel próbáld meg a már-már aranyba foglalt linket: :)
www.eurovisionsports.tv/olympics/
és a EBU Channels-ek közül a 2.ra katt! (Live 02)
ha két rolbát látsz körözni akkor szupi! (bár ebben a percben végeztek a jégfelújítással:) )
12 - 21 a rálövési arány--
eltudjátok képzelni hogy ilyen iramban fojtatodjon a mérközés?????
hat ez meglepett a kanadaiak csinaljak az amit az oroszoktol vartam es Luongorol tenyleg nem jon ki korong mig Nabokovrol...
elvagyok keseredve de meg remelek
@qx92: Ne keseregj, csak törödj bele, de azt is csak akkor amikor az oroszok :) ;)

Hajrá Kanada!!!
@Zsiraf78: ha sikerul felporogniuk az oroszoknak meg nohet is az iram szerintem en remelem ,hogy feltudnak porogni elvegre innen szep nyerni foleg kanada ellen
Most kellene elo jojjon a klasszis Ovecskinbol Malkinbol Kovalcsukbol Datsyukbol mert most van ra szukseg
@Zsiraf78: nincs:(
@Thomas_AV: zsír, kösz. mondjuk jó lett volna megnézni szünetben az egyebeket, gyorskorcsolya, ilyenek, nade mindegy.
@qx92: Vége eldölt!!!!!!!!sajnos:((((vagy nem??
@Zsiraf78: Hát nem hiszem, hogy visszakapaszkodnak 4 gólról, ilyen védelemmel és támadással. 6-1
hú de sok lesz ez így
Nem hiszem el ez nem Oroszország csak a mezük az!!!!
@Zsiraf78: sajnos el es ha Nabokov meg sokat marad nem is usszak meg 10 alatt
gyakorlatilag mindenben gyengébbek most az oroszok.
@qx92: Nabokovnak ma köze nincs a hokihoz :(
@ekanai: a ruszkik ekkora verést nem kaptak szerintem
@ekanai: @Zsiraf78: még nem dölt el... majd 60:00nál, bár már 6:1 azért félelmetes csapat az orosz, még megrázhatják magukat, aztán vérszemet kaphatnak. Fejekben van baj, Bikov megbukott eddig, nem tudott reagáli semmire amit a kanadaiak mutatnak.
@Zsiraf78: Azért várd ki a végét. Kapuscserével sok minden változhat. Nyerni 1% sansz, de szépíteni tudnak.
hát ilyen meccset még nem láttam. 25 perce megy a meccs és 8 gól! csak így tovább! :)
@qx92: Olyan mintha Kanada emberelönyben volna fojamatosan!!
ma nem nyernek az oroszok az tutti kanada 5-5 ellen felall az orosz harmadba ez tiszta szegyen ettol az orosz csapattol
Remélem meg lesz a 10 kanadai gól! :)
@ekanai: énis annak örülnék ha nem volna vége,és jo mecset láttnánk,de sajnos csodák nincsenek.......
@Stommy: Bikov mar reg megbukott.
@Zsiraf78: nincs még vége. még izgalmak lehetnek.
Ovecskinék bármikor találhatnak 2-3 gólt, és máris nyílt a csata. De ha lőnek a kanadaiak 1-2 gólt, akkor vége. Akkor nincs felállás meg jó meccs.
ez nem lessz 10 alatt
Kezd nagyon unalmassá válni...
Ennyiiii. Birizga is megkapta az elsőt, nem tudja innen ő se magával rántani a csapatott...
@ekanai: Ovecskin Kanada ellen nem lö 2-3 golt ezt felejcsd el!! mintha nemis volna a pályán
@csatoimi: ha nem csinálsz semmit, csak állsz ott "edzőként" a pad mellett, szerintem ugyanezt az eredményt te is "produkálod". De az biztos, hogy hamarabb már lépnie kellett volna Bykovnak. Kapust a 3. gól után cserélni.
Istenem de jó látni... :)) Pukkad a lufi, ez nem vb...
@Zsiraf78: ő bármikor képes erre. 50 perc alvás után is. mert most úgy néz ki, alszik. mint az egész orosz csapat. rendre rossz megoldások. fejetlenség.
Hápersze: 4 éve erre a meccsre készülnek, a többire csak kimentek, ezt viszont centiről-centire. Pont bejött.
ha -2 -3 a második harmad vége akkor nem gyenge 3. harmad lehet ;)
@ekanai: Lenne igazad a proféta szoljon belöled:)!!!!!!
@ekanai: ilyen gólt szeretnék egyszer látni Balutól is majd ;) mondjuk ma a Bécs ellen! :)
Érdekes az összeállítás: EP szerinti besorolás alapján Kanada 7 centerrel játszik. Oroszok 3-al, mert ugye Zinovjev sérült. Az eredmény is 7-3 :D
@Thomas_AV: én Alénnel beszélgettem első harmadban, meg tegnap Kókusszal, Sütivel. Ők azt mondták, megtesznek mindent, nem adják fel, és nem szeretnének 7. meccset :)
milyen nemzetiségű bírók vannak? arról pont lemaradtam az elején...
Kell még egy (4) orosz gól.
Mindegy, ki győz, de hosszabbításos drámát akarok!:))
@Thomas_AV: LARUE Dennis (USA) , VINNERBORG Marcus (SWE) NELSON Thor (USA) , NOVAK Milan (SVK)
első kettő a bíró
@csatoimi:
csak legalább legyen jó meccs!
Ovecskinek 3 botja torott el ma de mondjuk azonkivul ,hogy apritotta a botokat egyebet nem nagyon csinalt
@ekanai: thx... a Másik kettő meg a hangosító? :D
@ekanai: Ez mar jo meccs nem tud lenni.
@qx92: karcolta a jeget, eladta a korongot, leütközték..... kb ennyi a mai produktuma. saját magához képest szégyenteljesen játszik. Mondjuk ez igaz az egész orosz csapatra is.
@Thomas_AV: ha a fütyülést annak nevezed ;)
@csatoimi:
igen, de gondoltam legalább egy harmadnyi hoki legyen. de egyenlőre nyomát se látom. :(((((
ezért kár volt fent maradni.
@csatoimi: Én is így látom. Sajnos. Amikor Spillerék anekdotáznak meg történelmet idéznek, ott úszik a meccs..
@ekanai: ezt nem irod komolyan???azért ilyen mecset te sem láttál még szerintem........
@ekanai: "igen, de gondoltam legalább egy harmadnyi hoki legyen"

Az már megvolt. Az első..
@Zsiraf78: ha azt válaszolom neked, csalódás, nagy csalódás, akkor szerintem érted, miért mondom, hogy kár volt fent maradni.
@Thresher: Isten hozott.

Minden focimeccs szünetében ebből kéne adni 5 percet és az az álsportág megszűnne létezni. 100* sebesség, 1.000.000* izgalom.
@facsipesz: a jó hokihoz két jó csapat kell a jégen. és megítélésem szerint csak egy csapat volt a pályán. az oroszok egész meccsen csak kósza pillanatokat mutatnak.
@ekanai: Értem mert nem ezt vártad de van ez igy,nemjátszik jol az Orosz csapat sajnos:(
GO CANADA GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Érdemes volt felkelni.... ;) Remélem a vége is ez marad!!!!
Somos aranyköpése 3. harmad előtt egy gyönyörű és vidám orosz hölgyre: Oroszország szebbik arca :) Sajnos ma ennyivel be kell érni orosz részről :S
@ekanai: Ez ellen a Kanada ellen egy ilyen orosz csapatnak az utolsó harmadot 4-0-ra lehozni, hát minimum sansztalan.

De ha legalább ütnének kettőt, már lenne izgalom, hogy legalább a következő meccsig ébren maradjak:)
Az oroszok a serdülő korosztállyal álltak ki?
no majd a svédek elpicsázzák őket 1:0ra :)
lesz itt még zokogás
Na akkor: Hyva Suomi! :)
@facsipesz: EZ azért KO meg égés!!!
Nagyon jóóóóó :) Szép álmokat mindenkinek, nekem meglesz! Egy álom volt az első két harmad, a szbornaja 4év múlva sztem nhl-esek nélkül majd újra próbálkozhat. Hajrá Kanada!
Nagyon jóóóóó :) Szép álmokat mindenkinek, nekem meglesz! Egy álom volt az első két harmad, a szbornaja 4év múlva sztem nhl-esek nélkül majd újra próbálkozhat. Hajrá Kanada!
hát ez nagyon nagy blama :S ember(csapat) legyen a talpán aki megállítja a juharleveleseket :O Jóéjt. Jó reggelt.
hát ez nagyon nagy blama :S ember(csapat) legyen a talpán aki megállítja a juharleveleseket :O Jóéjt. Jó reggelt.
@MacPhisto: "Minden focimeccs szünetében ebből kéne adni 5 percet és az az álsportág megszűnne létezni. 100* sebesség, 1.000.000* izgalom."

A kettőt együtt szeretni tilos?
Na ezt nem hittem volna: A "sima" Usa-Svájc meccsen szétrobbantam az izgalomtól, az Orosz-Kanadán meg olyan jégbealázás történt, hogy csak néztem. Mondjuk ez az oroszokat is nagyon minősíti...

Fel van adva a lecke a juharosoknak, a svédek nem adják könnyen az (esetleges) győzelmet.

Drukkolok egy Usa-Kanada döntőnek, hogy legyen esélyük jól lepicsázni az USA-t.
Ez nagyon csúnya volt. Ki mondta, vagy melyik filmben volt, hogy az a taktika, hogy bemegyünk, lövünk három gólt aztán csak passzolgatunk?
Ezzel vége a Bikov-érának.
Ez nagyon csúnya volt. Ki mondta, vagy melyik filmben volt, hogy az a taktika, hogy bemegyünk, lövünk három gólt aztán csak passzolgatunk?
Ezzel vége a Bikov-érának.
talán nem is baj, ha nem mennek az NHL-esek Szocsiba. Illetve az orosz NHL-esekért biztos nem kár. Menjenek inkább a +!%/+=%-BA ! ! !
@siraiz: ez jutott nekünk; de volt kétharmad játék!
Ami nekünk hokisuli, az Canadában hockey clinic!
@Zsiraf78: Hát ja.

Vártam a nagy meccset, ebből lett egy nagy első harmad. Az viszont jó volt, legalábbis látni azt a tempót, ami mellett csak világtalanul pislogtak néha az orosz bekkek.

Egy 4-4 utáni hosszabbítás sokkal jobban bejött volna. Mire igazán felébredtem, úszott a meccs.
Vajon varnyú mit fújt volna ezen a meccsen?
Egy harmad után vége lett volna a játéknak :)
Nagyon bevertek ezt az elonyt a szlovakok. Na, bement a masodik is.
Jo az oreg a haznal.
Most mar azt is megertem, hogy miert nem megy a Rangersnek. A kozepesen gyenge szlovakok, gyakorlatilag csak a goloknal lonek kapura, maskor ki sem tudnak jonni a harmadbol. Lundqvist meg semmit nem ved.
Meddő svéd fölény, érik a meglepetés(ha egyáltalán az).
Kacagsag az egesz. Negy kapuralovessel elodontot lehet jatszani. Realisan ennyi volt.
Az a nyomás, ami a végén volt, eszméletlen. Csak a 3. harmadot kaptam el, de mintha a svédek nem vették volna komolyan, és későn kapcsoltak volna.
Ezt hívom én kurucos vigéckedésnek.
Javaslom ennek ellenére nem elvitatni a szlovákok érdemét, mert felhívom az olvasók figyelmét arra, hogy a magyar hoki legutóbbi sikereinek többsége sem arról szólt, hogy a nemzeti válogatottunk a meccseken végig dominálva tudott szoros mérkőzéseket játszani a TOP20 nemzet csapatai ellen. Mi is örültünk a győzelmeinknek, vagy a szoros eredményeknek és nem igazán citáltuk a statisztikai mutatókat, így nincs más hátra mint kalapot emelni és engedni, hogy a szlovák szurkolók örüljenek és méltán lehetnek büszkék a csapatuk teljesítményére.
Na mivan, még nincsen új poszt??:))
@facsipesz: pedig nagyon igyekezett kiküldött tudósítónk, két percet még igazán várhattál volna a kritikával :)
Este megmondtam, éjjel megnéztük Rick Leetch-csel, most meg elvolvastam azokat is akikkel nem értek egyet: még van hátra pár jó meccs az olimpián, s azután jön a hoki!
Torontoból szép volna még egy arany (O'Connor Blues-zal,sulihoki...), talán Gallóval, Ricsivel, Berével, Jankóval egy másik...
süti beállítások módosítása