HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Megoldani a lehetetlennek tűnő feladatot

2010.02.21. 10:40 F. Kapus

Vasárnapra keddi játékunkhoz képest kell még feljebb pörögnünk – amikor is kemény csatában legyőztük a Klagenfurtot –, ha a Vienna Capitals partnerei akarunk lenni, derült ki Énekes Lajos szavaiból. A Sapa Fehérvár AV19 edzőjével néhány gondolat erejéig kitértünk arra, mi történt pénteken Zágrábban. De aztán előretekintettünk: "Bécsben három év alatt még nem nyertünk meccset, de sok olyan történt velünk a szezonban, ami korábban még nem." Az első negyeddöntő vasárnap hat órakor kezdődik.

Énekes Lajostól elsőként arról érdeklődtünk, miért gondolta a mezőny többsége, hogy ellazsálja az utolsó fordulót. "Ez tavaly is így volt, csak akkor nem voltunk érintettek. Sok csapat taktikázott. Nagy a tét, mindenki a lehető legtöbbet szeretné kihozni a bajnokság végéből. Ebbe a történetbe hellyel-közzel olyan dolgok is beletartoznak, ami senkinek sem esik jól. Ezt az eredményekből is mindenki láthatta. Nem sokan játszottak győzelemre."

A szakember saját csapata felelősségének a kérdését sem kerülte meg. "Távolról sem a legjobban reagáltuk le az utolsó fordulót. Senki nem akart kockáztatni, elfáradni, megsérülni, ez látszott az összeállításon is. Több játékosuk kapott nagyobb szerepet, mint a korábbiakban, mert bár nem volt kemény a meccs, a kulcsemberek testi épségének megóvása mindenek felett állt. A legkisebb esélyt sem akartuk megadni a véletlennek. El kell felejtenünk a zágrábi meccset, és a továbbiakban legalább úgy, de inkább még jobban kell dolgoznunk, mint korábban tettük."

A következő négy-hét mérkőzés feladata egyértelmű. "Vasárnapra a keddi játékunkból kell még feljebb pörögnünk, ha partnerek akarunk lenni. Bécsben három év alatt még nem nyertünk, de már sok olyan történt velünk a szezonban, ami korábban nem. A vasárnapi sorok megegyeznek a keddiekkel, kiegészülve az akkor beteg két légiós védőnkkel. Úgy néz ki, teljes csapattal utazunk Bécsbe. A kapuban valószínűleg Satosaari állhat."

Az erőviszonyok alapján az egyik legjobb csapat lesz az ellenfelünk a négy közé jutásért. "A Salzburg és a Vienna Capitals nagyjából egyenlő játékerőt képvisel, szerintünk ez a két legerősebb együttes az EBEL-ben. Az utolsó kinti mérkőzésünkön történtek miatt talán kellemesebbnek sem nevezhetjük a bécsiek elleni párharcot. Most mindenkinek az jár a fejében, hogy az elvileg lehetetlennek tűnő feladatot is meg akarja oldani. Áttekintettük idei hat mérkőzésünket, elemeztünk. Öt az öt elleni játékban szinte egyformák vagyunk, 16-15 a gólok aránya. Igaz, az alapjátékkal kapcsolatban idén nem voltak gondjaink. A jelentős különbség az emberelőnyök kihasználásában és a hátrányok kivédekezésében van. Az is igaz ugyanakkor, hogy az egymás elleni meccseken nem volt olyan nagy a differencia ebben a tekintetben sem, azt mondhatjuk, mérkőzésekre levetítve egy-egy góllal voltak jobbak ezekben a mutatókban. Ez nem olyan lemaradás, amit ne lehetne átlépni alázatos, fegyelmezett, taktikus játékkal.

Természetesen tisztában vagyunk azzal, ők is elemezték a játékunkat, javítani szeretnék korábbi hibáikat, készülnek ellenünk. Jó hír, hogy idén végre legyőztük őket, legutóbbi két hazai meccsünket megnyertük, nem lehetnek felhőtlen élményeik. Mivel a második legeredményesebbek voltunk idehaza a ligában, a bécsi mérkőzéseken szászázalékosan koncentrálnak majd, ott nem hibázhatnak. Aki több mindent tud alárendelni a célnak, annak van több sansza. Az egyéni képességek egy-egy mérkőzést eldönthetnek, de a sorozat végső kimenetele a csapatok játékán és hozzáállásán múlik."

Információink szerint a bécsi csapat 275 belépőt bocsátott a magyar bajnokcsapat rendelkezésére, tíz eurós egységáron. A hírek szerint a túloldalon kérdéses Cassivi kapus játéka, aki kisebb sérülést szenvedett edzésen, és Marcel Rodman sem áll rendelkezésre. A légiós kapus hiánya jelentősebb probléma lenne, hiszen majd minden mérkőzésen ő védett eddig.  A rájátszás mindvégig négybírós rendszerben zajlik, döntetlen esetén húszperces hosszabbítás következik négy a négy ellen mindaddig, míg nem születik meg a döntés.

883 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Das Powerplay der Ungarn ist erfolgreich. Palkovics hämmert von der blauen Linie drauf und lässt Cassivi keine Chance. Damit gelingt Alba Volan der Überraschungssieg in Wien.

The power play of Hungary has been successful. Palkovics hammering from the blue line on it and can Cassivi no chance. Thus Alba Volan manage the surprise victory in Vienna.

A Power Play Magyarország sikeres volt. Palkovics kalapált a kék vonal, és lehet Cassivi nincs esélye. Így Alba Volán kezeli a meglepetés győzelem Bécsben.

Power Play Unkarin on onnistunut. Palkovics mäiske päässä sinisen linjan sitä ja voi Cassivi mitään mahdollisuuksia. Näin Alba Volan hallita yllätys voitto Wienissä.
ennyi köv. meccs itthon itt meg nem nyerhetnek!!!
MIVANMIVANMIVA????a bécsieknek...MIÉRT VAGYTOK GYENGÉK????:D:D
ezt nem tudom elhinni... az öregemék meg ott vannak élőben... a vicc az, hogy ma reggel felhívtam őket, hogy menjünk ki kocsival, indulok pestről, felveszem őket fehérvárom, azt go, de már tegnap lefoglalták a buszt, egyedül meg ismeretlen helyre nem mertem elindulni... :-( ezt a szívást...
:) Hatalmas grat. a srácoknak... HAJRÁ VOLÁN!!!
@Licsimi: én nem kérek belőle, ha lehet...
@Lajos a mizse: Vlaki tiltsa már ki innen ezt a gyökeret!!!!!!!!!!!!!!4
és mi lőttünk két előnygólt, ez hihetetlen.
mehehe, visszanyalt ez a kiállításos fagylalt. :)

szép volt Volán!
Csak ismételni tudom magam: TI VAGYTOK A LEGNAGYOBBAK HEJ,HEJ
Pfüjj a büdös. Elképesztő!,!!!!! Most kikapcsolom a pacemakerem.
Megoldani a lehetetlennek tűnő feladatot

Megoldottuk!!!
@Scofi: Rosszul emlékszem, hogy pénteken meccs lesz?
Gratuálok, Rotternek vissza lett adva kamatostul!
Ez több mint szép álom!!!!!!!!!!!!!!!!
HAJRÁ VOLÁN!
megvan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
szép volt fiúk
@Morgó Muki: igen csütörtökön lesz
Még most sem hiszem el!!!! Hatalmas gratula!!!!!

Kedden pokol lesz!
Ezzzzzzzzzzzzzzz,AZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ, szép volt fiúk, hát ez óriási!!
@Morgó Muki: kedd itthon, csütörtök bécs
Van ISTEN és van igazság szép volt fiuk!!!Ezt a gyözelmet nagyon sokan akartuk
@Lajos a mizse: Remélem, hogy Kerusz fog innen kitiltani, mint újpesti. A másik nicked már szégyelled?
Köszönjük CSICSÓ!
HAJRÁ VOLÁÁÁÁÁN!
kedden időbe kell meccsre menni nehogy a "divatosak" elfoglalják a jólmegszokott helyeket:D:D:D:D
Fehérvári Füttyös mellett, ördög gyalogol/
Kezében egy rudas zászló, s vígan így dalol:/

HAJRÁ VOLÁN! FŐ A GYŐZELEM!/
MI LESZÜNK A BAJNOKOK ÉS ERRE INNI KELL!!!!
Kíváncsi vagyok Lajos értékelésére.
@Floki: Köszi! Most néztem meg én is. Csütörtök nem jó, de talán vasárnap!
Most lehet nyugodtan(?) nézni az orosz-cseh meccset.Köszönöm srácok, az online orgazmust...
Tiszta szívemből gratuláltam, csak így tovább, végre van más csapatnak is magyar bajnoknak lenni.
MEGVAAAAAAAAAAAAAAAAN!
Bravó gyerekek, egyszer kell nyerni Ausztriában - amikor a legfontosabb! Palkovics Krisztián, Te vagy az isten, remélem Ljubljanában is megmutatod a vb-n, hogy 35 évesen is a közép-európai hoki császára vagy!
Itthon háromszor meg kell verni a bécsi bácsikat!
Óriási gratula!!! Nem vagyok egy ideges tipus de most iszonyatos a vérnyomásom. Alvás nem lesz de legalább látom a meccseket.
Kedden mikor lesz a meccs 19:15???
Ez igen! Hatalmas gratulációóóó! 38 percet hátrányban játszottunk, azért nem semmi szám...:S
Grat a csapatnak és Tovanennek!
Palkóról meg már nem lehet mit írni...
Ez valami elképesztő, az emberelőny-játékunk egyre javul, és megnyertük az első idegenbeli meccsünket pont a rájátszásban :-) Erre iszom!
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Csicsó-Bírók 1:0

:):):)
@bojl: Kössz már közbe meg találtam:D
Azt hiszem ehhez tényleg kellett Csicsó szelleme! Óriási gratula a srácoknak! Az itthonit egyértelműen behúzzuk, Veletek leszünk! Nem engedjük, a mai bíráskodást!!!!!
azert, 1 nap alatt, 2 kedvenc csapatod hozza a meccset idegenben, az MILYEN? :)
es most a CSEHEKNEK fogok szurkolni, usse ko! :D
Hatalmas gratulaa a csapatnak,hogy ennyi kiállítás melett is kitartottak és győzni tudtak!
Mert nem lehet a fehérvárral ,
nem lehet a Fehérvárral,
Kiikúúkóóríícáázni!!!:))D
off. lehet személyes dolgok kérni?
@Fedayn: A jegy elfogyott :D:D:D:D
@fradigy: ha már így megemlíted külön gratula Hegyinek a 2 góljához!!!!!!!
ezt még most sem hiszem el....videó összefoglalót de azonnnal:)
azért nem értem a sport klubot először jut be egy magyar csapat a play off-ba és nem közvetit
aki tud, kérem szavazzon majd Kauth Bence kisfiam rajzára: trendiko.hu/szavazas/?searchstring=napraforg%F3+tag%F3voda&page=1

Elnézést az offért. Köszönöm mindenkinek.
vasárnap tudunk csak menni meccsre, de már most alig várom!
Hatalmas a Csapat! :)
Gyönyörű fiúk, köszi Csicsó! Hatalmas gratula!
@Fedayn:+1 csak mert nyertünk:D
Nagy gratuláció, csak így tovább!

(A bírók nyugodtan kapják be enymásét...)
köszi, fiúk, pörög az a számláló látom. :-)
@Fedayn: +1 :) és nem azért, mert nyertünk :)
HAJRÁ VOLÁN!!!! Kedden kell mennem Fehérvárra...
"Megoldani a lehetetlennek tűnő feladatot"
Kipipalva
:-)

Ha nem Palkovics uti a gyoztes golt, akkor is azt mondtam volna, hogy Csicso keze benne van. De igy - szinte biztos.
Bar jobban szerettem volna, ha o uti ezt a golt :-/
@Rock me Amadeus:
Ha ezt a meccset Lederer kozvetitette volna, biztos szetuvolti magat a vegen.
Hianyzik a srac (es a kozvetites is)!
JUHHÉÉÉ! Palkovics a 66. percben, ördögi teljesítmény ;)
@Licsimi: Üdv, nem tudom, de hogy jön ez ide?:)
@ekanai: asszony is mosolyog mellettem, ahogy gyűlnek a szavazatok. Igazi összetartó társaság ez... örök hála
@Fedayn: gratulálok a kisfiadnak a győzelemhez...
Cassivi: 88%, Satosaari 96%.
Meg lehet nézni, mennyit kozmetikáznak a jegyzőkönyvben
@Licsimi: Pék azon gondolkodik hogyan ajnározza avolánt a következő nyilatkozatában!!!
@banyszi: és lányok... természetesen... elnézést kérek...
már a második 3.ban eltolták a statot
@Rock me Amadeus: hát ha kedden ezt a Flaubert-i szenvtelenség jegyében kommentáló, tájékozatlan narrátort kapjuk, akkor a következőre számíthatunk: "A hosszabbítás hatodik perce. Palkovics lő - gól. Ezennel megszereztük Ausztriában az ötödik győzelmünket a Vienna Capitals ellen a szezonban-..."
@Fedayn: Ment szavazat egy nagypapától is.
Cassivi 88%
Satosaari 96%
Gratula a srácoknak, a sportklub meg az összes sportcsatorna beveheti bő nyállal. Kedden élőben folyt köv.
gyönyörű győzelem lehetett, nagy tartás van a csapatotokban, gratulálok a Volánnak - max ríszpekt nektek is, drukkersrácoklányok! és itthon is csak a a győzelem!!!!
@ekanai: Hopsz ezt még nem láttam :)
@Fedayn: +1 szavazat tőlem is! Valami más? Most bármit! GYŐZTÜNK!!! MÉG MINDIG NEM HISZEM EL!!!
@Fedayn: ment a szavazat...

871 komment... no comment...:D
@suomi 1995: könyörgöm a mizsét intézd el!!!!!!!!!!!!
@bojl: Állítólag lemondott. Lehet, hogy akar jönni Tolvanen helyére? :))) Gyakorolhatnánk a 6:3-t..:P
@Licsimi: helyes, épp itt volt az ideje!
@Fedayn: megkaptad :) van eleg szavazat :)
GRAT VOLAN :) HAJRA PIRE
@Scofi: Ez a mizse tényleg nagyon gáz. Legalábbis amit itt ma művelt! Hallod Mizse! Legközelebb inkább pihenj, ha kijózanodsz jöhetsz vissza, ha nem inkább maradj!!!
en is szavaztam @Fedayn: :D
Hat ez igen nagy kalap lengetes a Volan jatekosok elott.
Gratula! hatalmas GYŐZELEM!

Én egy 4-0ás söpréstől féltem az elején... na de 4-1nél rosszabb már nem lehet!
@hBunny:
Mibol gondolod, hogy osszehoz egy gyozelmet a Vienna? :-)
881 komment? :D Jesszus! :-) Ez top3 hokis élmény volt a helyszínen, köszönjük fiúk! TI VAGYTOK A LEGJOBBAK!!!
Ja, és köszi Julcsi! :-) Kedden mindenki a Raktár utcába! :-)
süti beállítások módosítása