HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kanada és Oroszország máris belevág

2010.02.16. 13:40 Hblog

Egy vezér nem elég, huszonkettő kell a csapatba, jelentette ki Ilja Kovalcsuk, a 2009-es vb MVP-je. Ez a mondat is jelzi valamennyire, mennyire fontos a legnagyobbaknak a vancouveri olimpia férfi jégkorongtornája, amely közép-európai idő szerint este kilenckor kezdődik az Egyesült Államok–Svájc összecsapással. Az első játéknapon Kanada–Norvégia és Oroszország–Lettország mérkőzéseket rendeznek még, már mindenki izgatott.

Esélyeket latolgatni meglátásunk szerint sok értelme nincs, legalább négy csapatot simán favoritnak titulálhatunk – a házigazda Kanadát, a vb-címvédő Oroszországot, az olimpiai bajnok Svédországot és a roppant erős kerettel érkezett Finnországot –, de akkor sem lennénk meglepve, ha a csehek vagy az amerikaiak vágnák ki a rezet. Egy biztos, idén nem a világbajnokság a legfontosabb verseny, hanem az, amely pillanatokon belül elkezdődik, és amelyen minél előrébb végezni hatalmas presztízsnövekedéssel jár.

Az első meccset az Egyesült Államok és Svájc vívja, ezt este kilenctől kedves olvasóink is nyomon követhetik élőben – a televíziós és egyéb közvetítésekről itt találják meg a legfontosabb tudnivalókat –, de ennél jobban várja a közvélemény a kanadaiak bemutatkozását, amely néhány órával később esedékes. Bennfentes információk szerint a következő sorokat állították össze a hazaiak szakvezetői: Nash, Crosby, Bergeron – Marleau, Thornton, Heatley – Staal, Getzlaf, Perry – Morrow, Toews, Iginla; a tizenharmadik csatár Richards lesz.

Az oroszok sorai – Ovecskinéknek a lettek Guntis Galvinsszal felálló védelmét kell feltörni hajnali hattól – talán a fentieknél is félelmetesebbek. Ha minden igaz, Vjacseszlav Bikov, a kétszeres világbajnok szövetségi kapitány a detroiti Pavel Dacjukot tette a két washingtoni, Ovecskin és Szjomin közé, Grebeskov és Kornyejev védekezhet mögöttük. 2. sor: Tyutyin, Goncsar - Kovalcsuk, Malkin, Afinogenov. 3. sor: Markov, Nyikulin - Zaripov, Zinovjev, Morozov. 4. sor: Kalinyin, Volcshenkov - Kozlov, Fjodorov, Radulov.

Közben nyilvánosságra hozták, kik lesznek a csapatkapitányok, illetve az A betűsök a résztveő gárdákban. Egy-két hiány van, de azért közreadjuk a listát: Kanada. C: Scott Niedermayer, A: Sidney Crosby, Jarome Iginla, Chris Pronger. Csehország: C: Patrik Elias, A: Tomás Kaberle, Jaromír Jágr USA: C: Jamie Langenbrunner, A: Zach Parise, Dustin Brown, Brian Rafalski. Finnország: C: Saku Koivu, A: Teemu Selänne, Kimmo Timonen. Szlovákia.  C: Zdeno Chara, A: Zigmund Palffy, Jozef Stümpel. Svájc: C: Mark Streit. Fehéroroszország: C: Ruszlan Szalej, A: Viktor Kosztyucsonok, Alekszej Ugarov. Svédország: C Niklas Lidström, A: Daniel Alfredsson, Henrik Zetterberg. Oroszország: C: Alekszej Morozov, A: Alekszadr Ovecskin, Ilja Kovalcsuk. Németország. C: Marco Sturm, A: Dennis Seidenberg, Sven Felski. Lettország: C: Karlis Skrastins. Norvégia: C: Tommy Jakobsen.

Egy szolgálati közlemény a végére. Ahogy a fontos tornák alkalmából szoktuk, oldaldobozban gyűjtjük össze minden releváns cikkünket a témában. Jobboldalt, fent mindent megtalálnak, amit csak megtalálni érdemes.

65 komment

Címkék: olimpia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az oroszok csatar trio elkepsztoek az elso 3-tol meg akadt a szusz bennem ha az oroszok nemnyernek az lessz a csoda ,ilyen tamadokkal 5 gol folotti meccs atlagot illene produkalni
@qx92: ugyanez igaz a kanadaiakra is. Nem létezik olyan klub, ami nem fogadná el első/második sornak a kanadaiak vagy az oroszok 4. sorát :)
Вперёд, Россия!!!
Kíváncsi vagyok mire megy majd Ovie Datsyuk féle álompasszokkal, de félelmetes sór, ahogy a második is, kivéve Afinogenovot, akit viszont hajt a bizonyítási vágy, érdekes lesz.
De csapatba a svédek a legjobbak nem jó a sok sztár egy csapatba nem mindig jön be. Amugy az oroszok tényleg félelmetesek több mindt val.szinű, hogy ök nyerik az olimpiát de azért hajrá 3KORONA.
@székely hokis: az igaz , hogy nem mindig jo ilyen sok star egy csapatban de ezek olyan sztarok hogy egyedul kepesek meg nyerni egy meccset, szoval nem kell mindneki jo formaban legyen csak 1 tamado
a legjobban az faj ,hogy nem nezhetem meg ezeket a fiuban eloben tetmeccset jatszani:((
fiukat illetve csapatokat akartam irni
@durex26: hozzá van szokva az álompasszokhoz. backsröm a liga egyik legjobb előkészítője. Inkább az a kérdés mire megy nélküle.
@Walmer: :)) sejtettem, hogy ez lesz, a végén kisütjük, hogy Dats igazából szar :D.
én a kanadai második sort tartom a legerősebbnek az egész tornán. Túl azon, hogy 3 qrva jó hokis, idén már 60 meccset játszottak együtt, ami rengeteget jelent majd
@durex26: Ez a Pensnél szokott lenni, hogy mindig Cindy mellé keresnek embert, és aki nem válik be az szar :D.
@durex26: senki nem mondta. De Backström egy hangyányival jobban ismeri Ovecskint, mint a jó pavel.
@durex26: jelen pillanatban Sid viszi a Penst egyedül.
@Walmer: A piacra :D. Nó meg az NBC, és NHL.com-on :D. Goncsár kiesett egy hétre, Cindy volt az első, aki lehajtott fejjel kullogott :D, hogy csak egy példát mondjak.
@durex26: jelen pillanatban ott tartunk, hogy ha crosby nem üt gólt, akkor senki. Ezt a cindyt meg hanyagold már. Már észak-amerikában is csak a kisköcsögök használják.
Goncsarnak jelen pillanatban -1 a mutatója.

"lehajtott fejjel kullogott "
Persze, hisz a csapattársa. Mit kellett volna csináljon? nevetni?
Ahogy olvasom ezeket a játékosokat, bizony fut a hideg a hátamon, basszus, nagyon komoly lesz ez az "ALL STAR" gála...
(((Off, nosztalgia: pár kép, amin Galvins -13- és csapata ünnepli, hogy kijutottak Vancouverbe: picasaweb.google.hu/figlike/2009febr_Riga#5302303651781781714)))
@Walmer: Nem Goncsárt sajnálta, csak szériában vesztették a meccset, s nem emlékszem, hasonló szériára mikor ő volt lesérülve tavaly, nem kéne ez az egy ember körüli hype.
Amikor fiatal voltam, sosem szerettem a szovjet válogatottat (mindíg a cseheknek szurkoltam).
Pedig akkor is olyanok játszottak, mint Fetisov, Kaszatanov, Larionov, Makarov, Krutov. Na meg Tretyak a kapuban.
Akik emlékeznek még rájuk tudják, hogy milyen is az igazi emberelőnyös játék.
De ez az orosz válogatott egészen elképesztő! Szerintem minden idők legjobb orosz (szovjet) válogatottja!
@durex26: egy ember körüli hype????
kevered Crosbyt Ovecskinnel.
@Rumcájsz: nem mondhatod komolyan, ha láttad a fetyiszov, kaszatanov, krutov, larionov, makarov első sort játszni.
Túl azon hogy kegyetlen nagy játékosok voltak kispöcs koruk óta együtt játszottak. ha bekötik a szemüket, akkor is tudták volna hova kell tenni a pakkot. De utáltam őket;-)
Azé' az komoly hogy itt is Sid vs. AO párharc alakul ki majd minden cikk kapcsán:-P.

A 'C' a csapatkapitány és ha jól tudom a félkörbe csak ők mehetnek be ha játékmegszakítás van (vagy valami hasonló rémlik). Az 'A' tulajdonképpen mit is takar (csapatkapitány helyettes??)?
adott sorban ő a "C"
@Walmer: "jelen pillanatban Sid viszi a Penst egyedül."
???
Az (nhl.com szerint) Malkin 13 mérkőzés óta szerez pontot, éppen 22-nél jár (8+14).
@qwertzuiop05: és éppen -2-nél.
Tőle 55 meccsen 65 pont nem elég. Főleg, hogy crosby mellett ő a húzónév. Főleg, hogy tavaly Art Ross trophy.
@Walmer: Valóban szar, már rég ki kellett volna rúgni :D, kasszafúró :))
Úgy látom az USA csapatát már előre minenki leírja pedig ott is nagyon jó játékosok vannak. Remélem meglepetést okoznak
@roenick: Azt én is remélem, ma X-re fogadtam Svájc ellen :D
@jágör68: te mas fajta meglepetesben remenykedsz mind @roenick szerintem
ha be@roenick: jon megkorra a szorzo 10-15-re saccolom :D nem semmi
@jágör68: Ember, hát ennyi fölös dellád van:))
@Walmer: ha már azt mondod hogy öszeszokotság a kanadai 2. sora. akkor az oroszoknál a harmadik meg a negyediknél vajon hány meccset játszhatak együtt.ppppphhhhhh!!!!!!!!!!
továbbá azt hogy fjodri meg kozlov legalább 2 évévig nyomta együtt a capsben! van két hazai soruk, te meg itt az öszeszokotságrol érvelsz.
@Walmer: Bizony, több kellene tőle, pont most kezd el megint termelni.
Egyébként idén alighanem csak az a juharleveles tetejű trofi lesz az övé, mert szar szezonja van.
@Walmer: Miért utáltad a világ legerösebb ötös fogatát?Ez sport haver!De világ legjobb hármas fogata,a Petrov-Mihajlov-Harlamov támadó sor volt!!Nem Gretzky,Harlamov volt a világ eddigi legjobbja!!!!
jók az amcsik és van egy Miller a kapuban...
hajra hoki - de azert megneznek egy canada- orosz donttot hogy mar zarjuk le vegleg a ki a vilaglegnegyobb jatekosa -
Megkezdodott a Kanada-Norveg.
Elso harmad: 0-0. A norvegok egyelore hosiesen vedekeznek, a kanadaiak nem tudtak kihasznalni ket elonyuket sem, nagyon ved a norveg kapus.
Orosz-Lett. Fedorov szenzacios erzekkel atadott passza . . . Zaripov.
Radulov . . . hatalmas orosz nyomas van, nem lesz semmi ez az olimpia. :)
Jó kis meccs az Orosz-Lett, Galvins adj egy asszisztot!!:)
Oroszok jól játszanak, a lettek meg izzadnak:)
Kornyejev NHL szerzodest fog kapni az olimpia utan. Montreal . . . nagyot tevedtek, hogy eddig nem hivtak magukhoz.
Szjomin . . . Ovecskin. Nem szabad aludni egy percet sem.
@csatoimi: Montreal nagyot nyerhet vele
@csatoimi: Alszok majd napközben, este meg Finn-Belorusz!
Imi, ott kinek szurkolsz?
@barnabas7: Lattad, ahogy Szjomin ellopja a korongot? :) Tudnak nagyon ezek a sracok.
Jaja láttam:) nagyon nagyok. Igazából most jöttem rá, hogy ezt a hokitornát csak élvezni lehet! Nézni, gyönyörködni...
@barnabas7: Na latod? :) Ugyanigy vagyok en is, nezem, gyonyorkodom, a szep megoldasoknak szurkolok, a jo meccseknek. A svedek a kedvenc csapatom(ott eltem harom evet) de igazabol annyi jatekost szeretek mindenhonnan, hogy majdnem mindenkinek szurkolok, vagyis a jegkorongnak.
Én élvezem az életet, két közvetítést hallgatok :)
@csatoimi: Szeretné a Montreal, de... :P
@barnabas7: Nekem peldaul nagyon tetszett az is, ahogy Radulov a golja elott helyezkedett a palyan. Aztan meg kegyetlenul bevagta, valami olyasmi latszott a mozdulatan, hogy mi nem kegyelmezunk senkinek.
Itt is vannak gyenge birok? :)
Nabokov a lettek goljanal mintha ott sem lett volna. Ovecskin kiralysaga elkezdodott, Zaripovekon latszanak az egyutt eltoltott evek.
Boven benne van a lett kapus is a golokban.
Nabokov ki van hulve, azert kap ilyen golokat.
@spiler: ne hasonlítsuk már össze a heatley-thornton-marleau sort az orosz negyedikkel.
Ez a 3 faszi kb 200 pontot csinált idén az NHL-ben.
@konovalenko:sokak szerint meg inkább Bobby Orr, mások szerint meg Phil esposito, pár észlény szerint, meg Ovecskin...
@Walmer: Nalam Gretzky az elso, Lemieux a masodik, jelenkorunk kimagasloan legjobbja Ovecskin, meg harmadik az orokranglistan.
@csatoimi: Elnézést hogy nem írtam, elszállt a net. Át kéne állni mobilnetre.
Szenzációs csata volt, a 6 közte kicsit sok, de benne volt a meccsben.
Az én szívem a finnek felé húz, de a svédek is szimpatikusak. Éljen a jó hoki!
egyetértek Walmerrel: szerintem is a 2. kanadai sor a legcombosabb. bár az első orosz sor is nagyon durva, bár 3-an nem játszanak együtt, de Ovi és Semin igen, és látjuk mit csinál idén a Caps, ha pedig ehhez Dacjuk hozzápakolja azt, amit tud, akkor lesz haddelhadd! bár ne legyen igazam!
@csatoimi: Te nem láttad Harlamovot jégkorongozni,Gretzkyt is legfeljebb Naganóban,ott leadta a voksot.Ostoba vagy.
Az még talán oké, hogy Crosby mellett Kunitz és Guerin játszik( ennél többet érdemelne), de Malkin mellett Fedotenko és Dupuis van általában, néha a center Staal. Ilyen szélsőkkel 65 pont nem rossz. Crosby is, de Malkin főleg megérdemelne 1 jó szélsőt
süti beállítások módosítása