HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Erősítési hullám az EBEL-ben

2009.11.25. 15:12 KCs

Közeleg az Erste Bank Eishockey Liga alapszakaszának félideje, egyre több csapat látja elérkezettnek az időt, hogy tovább erősítse játékoskeretét. Elsősorban a mezőny második felébe tartozó egyesületek néztek körbe a piacon, és a szerződtetett hokisok alapján kijelenthető: biztosra akarnak menni. Egymás után érkeznek a hírek egykori NHL-esek leigazolásáról, akik már Európa élbajnokságaiban is letették névjegyüket.

A Medvescsak Zagreb újdonsült edzője, Ted Sator már kevésbé kell küzdjön előde, Enio Sacilotto nagy problémájával, a szűkös kerettel. A napokban igazolt Jeff Heerema révén nemcsak egyszerűen többen lesznek a zágrábiak, hanem a csatársor minősége is nagyot javul. A 30 éves támadó (aki civilben az NHL-sztár Staal testvérek unokatestvére) az NHL-ben 32 összecsapáson játszhatott, az AHL-ben pedig megközelítette a meccsenkénti egypontos átlagot. Az elmúlt két évben a DEL-ben villogott, a Frankfurt egyik legmegbízhatóbb pontszerzője volt. Múlt héten érkezett Zágrábba a hátvéd Richard Seeley is, aki tavaly a Linz, tavalyelőtt a Vienna Capitals alkalmazásában állt. A 400-nál is több AHL-meccset és egy DEL-szezont lehúzó kanadai védő és a sztárcsatár érkeztével jelentősen megnőttek a kék-fehérek rájátszásba kerülési esélyei.

Kapaszkodna a lemaradásra álló Olimpija Ljubljana is, amely a zágrábiakhoz hasonlóan az edzőcserében lát lehetőséget a javulásra. A szlovénok első lépésként elküldték Dany Gelinast, aki alatt az utóbbi napok hírei szerint erősen ingott a kispad. A pletykák a történtek alapján nem voltak alaptalanok, a tréner utódlásáról viszont még nincs hír.

A Villach a remek kezdés után igencsak visszaesett, lépéskényszerbe hozva a vezetőséget. Így csábították Ausztriába a 71 NHL-bevetést maga mögött tudó kanadai hátvédet, Jean-Francois Fortint, aki legutóbb a DEL-ben érdekelt Krefeld Pinguins profija volt. A bekk megfordult a KHL-ben is, képességeiről mindent elmond, hogy tavalyelőtt a DEL All Star-csapatába választották. Idén nyáron kissé megszaladtak anyagi igényei, így állás nélkül maradt. Most jóval kevesebb pénzzel is be kell érnie, de mivel kijelenthető, hogy a liga egyik legjobb védőjátékosa lehet, a hátralevő hónapokban újra magára irányíthatja tehetősebb klubok figyelmét is. A VSV csatárt is intenzíven keres, a zuhanyhíradó szerint a jelenleg szabadon igazolható szupersztár, Miroslav Satan a kiszemelt. A Villach klubmenedzsere, Giuseppe Mion a Kleine Zeitung hasábjain hűtötte a kedélyeket: "Satan 35 éves, és nincs már benne megfelelő motiváció" – sommázta meglepő véleményét a klasszisról.

A Linz illetékesei egy sajnálatos sérülés miatt nyúltak a telefonhoz. Miután kiderült, hogy egyik legjobb védőjük, Darrel Scoville az egész idényre kiesett, Collins edző és helyettese, Rick Nasheim megállás nélkül egyeztettek játékosokkal és menedzserekkel, míg végre sikerrel jártak. Így került aláírás Brendan Buckley szerződésére. A 32 éves hátvéd sosem kapott lehetőséget az NHL-ben, ám a múltja így is tekintélyes. Több mint 600 AHL-fellépésen szerzett rutint, az európai jégkorongot pedig egy DEL-szezon során ismerte meg. A nem túl ponterős, ám felettébb megbízhatóan takarító játékos a Chicago Wolvesnál (AHL) akkor vált létszám felettivé az ősszel, amikor az ottani szakvezetés az élő legenda Chris Chelios személyében a csapatból nehezen kiszorítható hokist igazolt.

Rendre felmerül a kérdés, miként lehetséges riválisainknak a pontrendszer szigorú szabályai mellett ennyi új légióst igazolni, amikor a Sapa Fehérvár AV19 kerete alig van a 60 pontos határ alatt. A válasz meglehetősen összetett, mindenesetre adalékul szolgálhat, hogy bármilyen hihetetlen is, de vasárnap Székesfehérváron az EBEL-címvédő Klagenfurt csapata Herbert Ratz első perces sérülését követően – mint azt Gerald Ressmann pályaedző egy osztrák napilapban elárulta – mindössze 27,5 (!) pontnyi játékossal vívta meg a magyar bajnok elleni csatát.

23 komment

Címkék: átigazolások ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szerintem nekünk csak magunkra kell figyelnünk és akkor nem lehet probléma a playoff... "egységben az erő" ez nagyon igaz!!!
27,5 pont! Ez hihetetlen. Játszott vagy két sornyi idegenlégiós, na jó legyen min. 5. Az 20 pont. És a többiek, mind nyeretlen osztrák fiatal? Elképesztő.
A csatat igy vivta meg, ez igy igaz, de a serultek is beleszamitnak a 60 pontba, igy ok is csak ugy tudnak igazolni, hogy 27,5+ a serultek( kb 25 pont) tehat meg vagy harom legios helyuk van kiado es az esetleges harom csere. Viszont igy sem allnak rosszul. A Volan meg csak egyet tudna cserelni, egy esetleges seruleshullam eseten is.
A horvatok ha igy igazolnak, meg okozhatnak meglepeteseket.
@csatoimi: Ne aggodj. A magyar virtust nem lehet pénzel legyőzni főleg ha van közötte egy székely is.
:)).
Hajrá volán
továbbra is azt gondolom, hogy egy-két kiváló játékos még nem garancia a sikerre... nézzétek meg Ljubljanát, ott játszik banham a góllista vezetője, és mégis hol állnak... ne izguljunk, mi nagyon jók vagyunk!!!!
Szerintem is ha ezt a tempot tudjuk tartani,és nem lesznek sérülések, akkor nem lesz gond a rájátszásba valo bejutással,meg ha @csatoimi: fogja egy picit kritizálni Pire teljesitményét,akkor biztos hogy ö is magáratalál,és megint fogja löni a golokat:))
@székely hokis: Nem a Volanert aggodtam, a szlovenek sorsat busulom. :) A Volan most mar nem tud lemaradni, az altalad emlitett okok miatt is. :)
Szerintem se váltják meg a világot az új szerzemények, bár az is tény hogy nem gyengült tőlük egyik csapat sem. Volán most remek csapatot alkot, jó játékosaink vannak, nincs sérültünk és van egy egész jó szakmai hátterünk. Több EBEL-es csapatról ez nem mondható el, edző cserék és játékos sérülések sújtják őket folyamatosan.
én meg azt mondom 25 forduló elteltével,hogy nem hátrafelá kell nézelődnünk hanem előre!!!
Azért a Satant meglesném Fehérváron! :D
Hát nem vagyok annyira lenyűgözve, mint ahogy a cím alapján vártam volna.
@bojl: így van, a bajnokság még csak most kezdődik...
Szerintem ne tőrődjünk a többiekkel. Amíg ezek a nagyon pro múltal rendelkező emberek összeállnak, addigra a volán nagyon jó hatékonysággal fog játszani. Lehet, hogy powerplaymanager.com beszél belőlem, de remélem igazam lesz!
OFF: Közben meg 6 hónapra lesérült az osztrákok első számú kapusa (Brückler) a Torpedoban.
De ott van még nekik Penker az Elitserienben meg hát Weinhandl.
ON:
Remélem nekünk nem lesz szükség újabb légiósra.
Ja és nem hiszem, hogy a Villach kitudná fizetni Satan fizetését. Ha nem bírják megfizetni, akkor minek hordják le motiválatlan emberkére.
Enyi erővel nem hozom a Volánba a legkisebb Staal-t, mert még éretlen(ez pedi nem igaz, csa apélda miatt írtam)Nevetséges ez a Giuseppe Mion!
Még egy ex-NHL játékos az EBEL-ben:
Todd Elik (F) Thurgau HK Jesenice
@FrankK: Pedig meg voltam győződve, hogy visszamegy az Olimpija-hoz...
@Licsimi: látod, ez is az én elméletemet igazolja:jó kis hokis az öre Elik nem mondom , de ha egy csapat egy ilyen hosszú bajnokságban egy "öregtől" várja a megváltást, nos ez igen elkeseredett próbálkozásnak tűnik. Todd Eliket nagyon tisztelem, igen veszélyes hokis, de aligha hiszem hogy úgy tudna negyvenévesen regenerálódni hogy meccsről meccsre heti 3x igazi húzóember legyen... na és ennyi gólt nem kapni mint a jese, nos az sem az ő szakterülete... a hátsó traktus csapatai kicsit a Verebes féle Rába ETO-ra emlékeztetnek ahol is az volt a jelszó: mindegy mennyi gólt kapunk csak eggyel többet lőjünk és akkor nyerünk! Tisztán látszik hogy ez a hokiban nem megy. jó kapus/ok/ , stabil védelem, és csak aztán az offenzíva a csatároktól.. szerintem
@FrankK: pont az utóbbi hetekben emlegettük Szoljankával,hogy az Olimpiját meghatározó Elik- mennyire eltűnt az Ebelből...és tessék ,megy a szlovénkohászhoz az öreg...
az tény, hogy meghatározó karakterű játékos Ő,csak a stílusa néha érdekesen sikeredett egy-egy meccsen...
Arra azért kíváncsi lennék, hogy a horvátoknál melyik játékos mennyit ér. Így már van a keretükben 20-21 nem Horvátországban született hokis. Pár kanadainak, amerikainak van horvát állampolgársága. Lehet, hogy a szlovén kontingens tagjai is rendelkeznek horvát állampolgársággal?
süti beállítások módosítása