HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kóger Dániel hazatért az USA-ból

2009.10.02. 12:29 F. Kapus

Kiérkezésem után derült ki, hogy négyen pályázunk a két légióshelyre, rajtam kívül két finn és egy kanadai hokis, mondta blogunknak a csütrötök délután, 15 órás utazás után hazaért fiatal válogatott csatár, aki augusztus végén a Sapa Fehérvár AV 19 ajánlata helyett végül a kiemelkedő amerikai lehetőséget fogadta el. Élménybeszámolója végén megírjuk azt is, hol kívánja folytatni pályafutását.

"Amikor kiutaztam, úgy tudtam, tutira bent leszek az Indiana Ice keretében. Ez nem így volt. Nagyon hamar kiderült, hogy a finn konkurens helye biztos, ő tavaly játszott az U20-as vb-n is, tényleg nagyon jó játékos. A másik finn védő volt, őt félidőben hazaküldték, így nyilvánvalóvá vált, amit már közben is éreztünk, hogy egy kanadai hokissal kell megküzdenem. Nagy előnnyel indult, mert kispályához szokott, aggresszív, kemény srác volt, szinte minden meccsen bunyózott is. Nekem jó ideig eltartott, mire hozzászoktam a keskenyebb pályához, a más játékstílushoz. Furcsa volt az egész. A második-harmadik meccsen már jól ment, az edzőm is mondta, és sokat voltam jégen.

Kicsit szomorú vagyok, hogy nem sikerült, de a csapat döntését elfogadom, megértem, hogy vetélytársamat szerződtették. Összességében sajnos nem tudtam azt mutatni, amit vártam magamtól, öt mérkőzésen nem szereztem pontot, talán ha egy-kettő összejött volna, másképp döntenek. Megnehezítette a dolgomat, hogy 1989-es születésű légióstól igazán extra teljesítményt várnak, ráadásul engem az egyetemi ligába már nem tudtak volna továbbadni, mert voltam profi. De ha előre tudom, hogyan alakul a sorsom, akkor is belevágtam volna, mert fantasztikus élményeket szereztem.

Néhány hét kellett volna, hogy még jobban megszokjam a másfajta stílust. Óriási volt az a torna, amin részt vettünk. A színvonal is magas, de a körítés döbbenetes. Az utolsó mérkőzéseken tele volt a lelátó NHL-es és egyetemi bajnokságos megfigyelőkkel, alig fértek el. Amikor a végén bementünk az öltözőbe, szólt az edzőnk, hogy nem mehetünk ki egyszerre, mert elállják az ajtót a megfigyelők, így végül egyesével mentek ki a srácok. Csak a finn csatár és én nem, mert egykori profiként nem voltunk érdekesek.

A kinti edzőm és néhány menedzser azt mondta, segítenek csapatot találni egy másik juniorligában vagy az ECHL-ben, de azt gondolom, tudom, miben kell fejlődnöm, hogy egyszer a tengerentúlon is megálljam a helyem, és ezeket a dolgokat az EBEL-ben is képes lehetek gyakorolni, fejleszteni. Pénteken délután találkozom Ocskay Gáborral, és ha a Fehérvár is szeretné, nagy valószínűséggel itt folytatom pályafutásomat."

35 komment

Címkék: fehérvár kóger ushl

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hat ja legalabb tudod, hogy ez mas vilag!Nezzetek sok NHL-t megy a szezon beszaras amit muvelnek.Mar tudni miert nincs magyar ott sajna Levinek se jott ossze pedig o csak kapus lett volna!Sok sikert itthon!
Bocsánat, hogy így fogalmazok, de ezek szerint annak már semmi esélye, aki egy az amerikaitól "gagyibb" bajnokságban játszik profiként, akkor odakint már semmi esélye? És az sem számít ha jó képességű és akár sztár lehetne az adott egyetemi csapatban? Elég szigorú feltételek.
Hát ez őszintén nem lep meg... talán csak az, hogy ilyen hamar..
Legalább mindenki a helyére kerül, tudja, hogy mennyit ér és mennyit tud.
Számomra szimpatikus, hogy nem erőltette a kint maradást, hanem beismerve, hogy még fejlődnie kell, hazajött.
Mindent meg kell próbálni, ha csak annyi az eredménye, hogy tudja, miben kell még fejlődnie már megérte. Ezek után nem tudom kell-e kanadai csatárt igazolnia a volánnak?
@mazsilaci: Kóger is szélső...

hajrá, Volán!
így kívülállóként meglehetősen furcsa olvasni, hogy csak kinn derült ki, hogy négyen pályáztak két helyre. Azért ez elég banális hiba.
@pokerface: Arrafelé csak egy kontinens, és csak pár ország létezik.
@munkagep: gondolom leszállt a rózsaszin felhő, mint ahogy nagyon sokunknál leszállt volna. Kevesen mondtak volna egy ilyen ajánlatra nemet. Attól, hogy négyen voltak két helyre, még benne lehetett volna a kettőben, ha jobban alakulnak a dolgok...
@miki78:

Most ezt úgy írod, mint aki kifejezetten örül, hogy Dani hazajött. Annyira tipikusan magyar kárörvendő vagy, csak "gratulálni" tudok.
@kovacsistvan: Sajnos az 5 meccs o pont volt a fö ok.Talan legközelebb tanulva hibakbol sikeresebb lesz!
Örülök, ha visszakerül a Volánhoz, a nyári felkészülési meccseken jónak tűnt. Persze azért kár is érte, jó lett volna egy magyar a USHL-ben. De ami késik, az nem múlik, hm?
Sofi - Kóger - Nagy G. sor ....hmmmm amit műveltek még az Újpest ellen ... :)
@kovacsistvan: Éppen ezért fura számomra, hogy profinak lett besorolva... Mert még ha finnországban rendelkezett volna profi szerződéssel, akkor aláírom, de nem ott volt... ezzel nem magunkat nézem le!

Ezek után egyébként mélyen érdemes elgondolkodni azon fiatal tehetségeknek, akik hasonló álmokat szövögetnek, hogy valamelyik amerikai vagy kanadai bajnokságban játszanak, hogy kötnek-e profi szerződést bármelyik csapattal, még ha csak padot is melegítenék, bár kétséges hogy van-e ilyen.... És kérdés mi számít profinak... Akkor inkább először a tengerentúl 17 évesen és úgy haza... Mert biztosra nem mehet senki ebből a példából okulva.
@pokerface: Profi aki penzert hokizik szerintem.
@borostom83: Ne magyarozzál már! Itt mindenki az és egy negatív visszajelzés érkezett... Nincs ilyen. Sem magyar átok sem magyar kárörvendés sem magyar irigység.

Jó? :)
Akkor akár már jövő héten játszhat? :))
Az nagyon jó lenne. Szerintem Dani sok örömet okozhat még a fehérvári drukkereknek, és sok bosszúságot az osztrákoknak. Remélem Nagy Gergővel és Sofival kiegészülve ütőképes alakulat lesznek. :D
Csak olvasom az érdekes kommenteket.....sok-sok tájékozatlan..
1.Tengerentúl NEM EURÓPA!!
sokkal de sokkal nehezebb bekerülni még jó szinvonalú egyetemi ligákba is nemhogy junior A-ba.
2.ez csak az tudja aki már megmérettetett valaha is ilyen szinten.
3.Az, hogy hivnak valakit még nem azt jelenti, hogy ott is fog játszani.!!!!!!! Ha játszik is könnyen ki lehet kerülni.
3.Már az is elismerés , hogy egyáltalán hivták.
4.Mellékesen: nem mindig a góllövők kerülnek be.
5.Innen el se tudja képzelni a honi jégkorong társadalom nagy része, hogy milyen kint az igazi megmérettetés.
Feszültség, elvárás, teljesitménykényszer stb...
Gratula Daninak, hogy egyáltalán sikerült megmutatnia magát.
A sok irigynek meg hajrá repülőre fel....
@quovadis: Melyik blogot olvastad? Milyen irigyeket láttál te itt?
@borostom83: nem vagyok kárörvendő. Mondom, erre számítottam. Ki mondta, hogy örülök neki?
@kovacsistvan: en pl irigy vagyok, szeretnek ugy jatszani mint a Dani :)
Nevetséges az egész tengerentúli hoki! Kivéve az NHL:)
Nem veszik vissza, mert profi volt. Bolondok ezek. Nem tudják mit hagytak ki. És mi van a Dani úgy dönt, hogy felvételizik egy egyetemre és felveszik. Ott sétálgat egy hatalmas tapasztalattal bíró titán a campus udvarán, a többi tapaszatalatlan csikó meg csapkodja a korongot összevissza, mint hal a szatyorban.
BE KELL TENNI EGY AHL-S CSAPATBA. A TUDÁS MÁR MEG VAN ÉS 1-2 HÉT KELL, HOGY MEGSZOKJA A TENGERENTÚLI ,,KÖLYÖK" PÁLYÁT!!!!!
Nevetséges az egész tengerentúli hoki! Kivéve az NHL:)
Nem veszik vissza, mert profi volt. Bolondok ezek. Nem tudják mit hagytak ki. És mi van a Dani úgy dönt, hogy felvételizik egy egyetemre és felveszik. Ott sétálgat egy hatalmas tapasztalattal bíró titán a campus udvarán, a többi tapaszatalatlan csikó meg csapkodja a korongot összevissza, mint hal a szatyorban.
BE KELL TENNI EGY AHL-S CSAPATBA. A TUDÁS MÁR MEG VAN ÉS 1-2 HÉT KELL, HOGY MEGSZOKJA A TENGERENTÚLI ,,KÖLYÖK" PÁLYÁT!!!!!
@hokihari: Tisztában vagyok vele, ezért jegyeztem meg, hogy intő példa a fiatalabbak számára.
Tegyük fel ott van a miskolci Gőz Balázs, aki eredetileg az egyik EBEL utánpótlás gárdához készült (Red Bull vagy Vienna, nem emlékszem pontosan). Tegyük fel 2-3 év alatt beverekszi magát a felnőtt csapatba egy meccs erejéig, még akkor is csak 19-20 éves lenne, aztán kap egy lehetőséget amerikába és tudtommal szivesen tanulna tovább kint, de hoppon marad az egyetemen, mert nem játszhat, mivel szerepelt profiként. Pedig neki még a stílus is fekszik. Jól tette, hogy EBEL utánpótlás helyett a tengerentúlt választotta. Remélem érted mire gondolok ezzel az egésszel.

Daninak mindettől függetlenül gratula, hogy kipróbálhatta magát! A további pályafutását illetően már ez is óriási fegyvertény.
szerintem igazából azért nem tudott bentmaradni, mert egy kanadai(aka hazai) ember ellen igazán kiemelkedőt kell nyújtani, hogy inkább téged válasszanak, ez daninak most nem jött össze, ÉS ezentúl még tovább sem nagyon tudták volna vinni odakint, mert egyetemi csapatban tudtommal nem szerepelhet olyan, aki korábban profiként tevékenykedett. profi=mindenki aki főállásban, munkaszerűen űzi az adott sportot (profession-szakma eredetből, nem profi mint magyar értelemben) azért egyrészt sajnálom, hogy nem maradt kint, de azért annyira nem is bánom, jól jön az erősítés az AV19nek, és még nincs veszve semmi, fiatal még nagyon, tud fejlődni sokat.
@pokerface: Én úgy értelmeztem, hogy a játéka miatt maradt ki és nem ezért. Tehát, ha nincs a biztoshelyű finn, meg a kanadai, akkor bekerül, függetlenül a múltjától. Tehát nem kizáró ok, csak hátrány a profi múlt.
Ú, emberek, mellétek tolmács kell!
"...ráadásul engem az egyetemi ligába már nem tudtak volna továbbadni, mert voltam profi"
Ez a MÁS, tengerentúli lehetőségeit korlátozta (továbbadni).
@túlbuta: Jatszhatna az egyetemi ligaba csak ösztöndijat nem kap.Amugy eleg draga az egyetem.Jobban jar az EBEL-ben.
@hokihari: Ha nem kell a NHL-be,menjen a KHL-be.
@hokihari: @vioola: talán végre felvenné valamelyik tvcsatorna a KHL-t :) (mondjuk a sportklub akarta, aztán egy olyan számot mondtak nekik, hogy kifogyott a tinta a tollból mielőtt le tudták volna írni az egészet :( )
@Today05: Tudsz valamit? Kérlek dobj már egy mailt a khl@khl.hu-ra! A SportKlub részéről csak annyit tudok, hogy érdekelte volna őket is. A DigiSportot érdekelte, de leváltották az ügyvezető igazgatót, és a tulajdonos magasról tesz az egészre.
@kovacsistvan: Isteni lenne ha adna valamelyik tv, belefaradtam mar a sok szamitogep nezesbe :((
Sziasztok!

Nagyon sajnalom, hogy igy alakult a Dani sorsa de ahogy valaki ideirta, o ott legioskent lett volna elkonyvelve. Ez azt jelenti, hogy a csapatban huzoemberkent szamitanak ra, mint pl. Ovecskin Washingtonban, aki rendszeresen eldonti a meccseket. Odahaza is ugy szeretnenek a csapatok igazolni kulfoldieket, hogy azok megerjek a penzuket. Azonos szintu jatekosoknal szinte mindenki a hazai nevelesre szavazna, egyertelmuen.
Egyet kell ertenunk a Danival, sajnos 5 meccsen ha szerzett volna pontokat, lehet ot is szerzodtettek volna. Sajnos abban is igaza van, hogy talan jobb lett volna egy kicsit elobb kimenni, megszokni a palya meretet es a sebesseg kulonbseget, fizikalis jatekot. Biztos vagyok benne, hogy annyira nem logott ki a csapatbol, de tenyleg ido kell az ottani jatekstilus megszokasahoz. Eleg csak a Vas Jankot megkerdezni, illetve a statisztikajat megnezni. Evrol-evre fejlodott es notte ki magat egy AHL-es csapat meghatarozo embereve ami azt is biznonyitja, hogy a Magyar hokisok is vannak olyan kepzettek, mint a tengeren tuli tarsaik, illetve csak par merkozes es edzes kerdese a ritmus megszokasa. Meg a Volan peldajat is vehetjuk alapul az EBEL-ben, szinte ugyan az a problema volt az elso szezonban, amit mara mar sikerult megszokniuk a sracoknak.

Megegyszer, sajnalom a Danit de lehet neki GRATULALNI is. En legalabb is ezt teszem. Tovabbi sok sikert es ne add fel!!!

Koszonettel, Kovago Kristof
süti beállítások módosítása