HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Sikerült kiszolgálnunk a közönséget

2009.09.14. 09:20 F. Kapus

Tartottunk a Red Bull Salzburgtól, ismertük a játékerejüket, a mérkőzés előtt alaposan tanulmányoztuk a játékoslistájukat, amely kétoldalas a mi bő féloldalasunkkal szemben – ismertette az előzményeket Énekes Lajos Fehérvár-edző a Salzburg-meccs után. Négy egykori NHL-es, ugyanennyi AHL-es, öt osztrák válogatott volt jégen vasárnap, ami akkor is kemény, ha a két utóbbi kategóriában átfedés van. Már van gólösszefoglalónk is.

"Jól játszva, fegyelmezetten védekezve kezdtünk, a megbeszélt módon próbáltunk rácserélni az első két sorukra – folytatta Énekes Lajos. – Ez azt jelentette, hogy a harmadik sorunkat (Alen, Ondrejcik, Peterdi, Fekete, Kovács) igyekeztük mindig a legveszélyesebb ötöseik ellen beküldeni. Ők elsősorban védekező feladatot kaptak. Nem arról volt szó, hogy feladják a támadásokat, de sokkal feljebb húztuk meg a védekező vonalat. Remekül hatástalanították a komoly salzburgi sorokat. Voltak helyzeteink, amelyeket sokkal jobb arányban értékesítettünk, mint a nyitó fordulóban. És volt egy olyan kapusteljesítményünk Satosaari révén, amit méltán nevezhetünk bravúrosnak.

Az első negyven percet fantasztikus erőbedobással küzdöttük végig, megmutattuk, megérdemeljük ezt a nagy számú, remek közönséget, amelyet a pénteki csalódás után sikerült kiszolgálnunk, a 4-0-s előny a legszebb álmokat idézte. A harmadik harmadban, biztos vezetésünk ismeretében elkezdtünk minden apróságért emberhátrányokat kapni. Látszott, feltüzeltük az ellenfelet az első két harmad végére, mert a második szünetben rendezték soraikat, előnyös játékuk feljavult, gyorsan lőttek két gólt. 4-2 után ismét kiegyenlített játékot láthattunk, mindkét oldalon voltak lehetőségek, de előnyünket nem fenyegették a Red Bull-osok. A mecccs vége felé megint akadt néhány érthetetlen bírói ítélet, de inkább magunkkal foglalkozzunk, mert az előnyeinkből nem sikerült újabb gólt szereznünk. Az utolsó percben feljöttek 4-3-ra, utána újra lehozták a kapusukat, de hat mezőnyjátékossal sem tudtak már igazán veszélyes helyzetet kialakítani.

A mérkőzésen a Graz ellen tapasztalt problémákat nagy részben sikerült kijavítani, de nem elsősorban ennek köszönhettül a sikert, hanem annak, hogy mindenki teljes mértékben odatette magát, kevés hibával sikerült lejátszani a hatvan percet. Maklári Erik nem jutott szóhoz, három védőpár szerepelt a meccsen. Voltak időszakok, hosszú percek, amikor a négy legrutinosabb bekkünket tartottuk fent, ekkor a Tokaji, Horváth és az Alen, Ackeström páros cserélte egymást. Erővel jól bírtuk a terhelést, de még az elején tartunk, nem is szabad, hogy ilyenkor probléma legyen. A mi adataink szerint a kapura lövéseket megnyerték a salzburgiak, 39:24 lett a vége, ebből 15:5 az utolsó harmadra jutott." A meccs után mindkét vezetőedző nyilatkozott a fehérváriak hivatalos honlapjának, Pierre Page is elismerően szólt a magyar bajnok játékerejéről és a csapatnál folyó szakmai munkáról. A mérkőzés gólösszefoglalóját itt nézhetik meg.

Hétfőre pihenőnapot kapott a csapat, kedden délelőtt folytatják a munkát. Pénteken semmivel nem könnyebb ellenfél, a szezont két hazai vereséggel kezdő és mindenáron javítani kívánó Vienna Capitals látogat Székesfehérvárra.

53 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grat a CSAPATNAK! Csak így tovább!

Már megint a nézők zavarták őket! Túl ismerős ez a szöveg!! Pagéééééééé.......
@EisHockey: Behugyozok komolyan :)))))
Zavartuk a Red Bull-t. Édes Istenem...
És mégis hogyan? Csendben kellene nézelődnünk, hogy ők tudjanak koncentrálni vagy mi? Gondolom a salzburgi közönség halakból áll, azok meg csendben vannak meccs alatt.
A hokit gólra játszák és a Volán ütötte belőle a többet tegnap. A többi süket duma. A közönség előtt le a kalappal! Köszönjük Fiúk a Győzelmet!
@nagypi: ez óriási szöveg... ugyanakkor óriási elismerés is a szurkolásunkra nézve! :))
Pagé meg egyszer elgondolkodhatna azon, miért van az, hogy szinte kivétel nélkül az összes osztrák csapat/szurkolója is utálja...
Dead Bull, jó bull!
@Raon: Igen most szerintem is büszkék lehetünk. Nem volt dobálózás, nincsen miért szégyenkeznünk. Komolyan nem tudom, hogy Pázsé mire gondolt. Arra hogy hátrány alatt fütyültünk???
@Raon: már nem tudom, ki írta először, de nagy duma: "pagé down" :D
Inkább kellene a saját játékosait, mint a nézőket fegyelmeznie. Volt egy-két sportszerűtlen belépő a Salzburgnál a harmadik harmadban. Gratulálok a Volánnak!
Gratulalok a csapatnak! Szep volt Mihaly Arpi! :)
Grat. a Volánnak! Tudja esetleg v.ki mely meccsel indul a sportlubbos közvetités?
@taki17: Szeptember 22. Fehérvár-Klagenfurt
@taki17: elvileg ezt:

szeptember 22. kedd, 18:45
Jégkorong (élő)
EBEL, Sapa Fehérvár AV 19 - KAC - élő
"a mérkőzés előtt alaposan tanulmányoztuk a játékoslistájukat, amely kétoldalas a mi bő féloldalasunkkal szemben"
segítsen már valaki, én ezt nem értettem soha sem. hogy lehetséges ez, ha elvileg ugyanazok a szabályok vonatkoznak a Salzburgra is a pontértékek számításánál, mint ránk??
@medvid: többféle válasz lehet erre:

1: nagyobb betűméret
2: kisebb papírméret :)
3: (valószínűbb) alacsony (nullás) pontértékűek nagyobb száma
4: (erre is van esély) nem tudom...
@medvid: @ulrik: nyilván a 3. pont a megoldás, kiegészülve azzal, hogy néhány légiósnak megszerezték az osztrák állampolgárságot, és így mindjárt nem 4 pontot érnek
@F. Kapus: Oké, de amíg nincsenek sérülések és eltiltások addig ők is 22-en vannak, meg mi is. Sőt! Mi 23-an...
@laza6: egy adott meccsen igen, de a keret ennél bővebb (nálunk is)
@laza6:
De a 22 nevezett játékos nevét csak a jegyzőkönyv birtokában ismerik meg , míg a 60 pontos keretet lehet elötte is tanulmányozni.
A megoldás pedig a végtelen számú fiatal (0 pontos )
@ulrik: Én voltam...
Örömmel látom a kommentekben, hogy a "P.Pagé bekaphatja" valamint a "Page Down" kezd lassan - de biztosan - szállóigévé válni....

Amúgy -ha jól tudom - most a közönség zavarta a "szent teheneket"... Szánalmas...
@advocatusdiaboli: bár nem szeretem a személyeskedő, főleg nem trágár kifejezéseket, de ez mégis :) szívesen megnéznék a következő volán-deadbull meccsen egy page down zászlót/táblát (vagy akár többet is :D ) vicces lenne 20-30 ilyen, elszórtan a lelátón :D
@Scofi: Nulla pontos játékos nincs. Mindegyik játékos min. 0,5 pontos. Viszont a max. 22 fős és max. 60 pontos leadandó listán nem kell regisztrálni az 1988-ban vagy az után szereplő játékosokat.

Ami az érdekesebb, hogy az első három sorukban tegnap négy támadó és egy védő szerepelt.
@Scofi: @ulrik: Így még okébb. De azért ne ijedjünk meg egy tucat 0 pontos fiataltól!
@ulrik: Az eredeti kommentben én nagy habszivacs Page Down billentyűkre gondoltam...
@KCs: A 0,5 pont ok!
De a 22 nevezett játékos nem éri el a 60 pontot, mivel a teljes keret nem lehet több 60 pontnál, nem ez változott idén?
@advocatusdiaboli: az is jó, bár gondolom kicsit macerásabb, drágább megoldani. viszont támogatom az ötletet, bár a klub megítélésén rontana, azt viszont nem szeretném semmiképp.

de valamit jó lenne kitalálni, amivel a csapatot buzdítanánk, mint régen, pár évvel ezelőtt. jók voltak azok a lelátói dolgok...
@KCs: "Ami az érdekesebb, hogy az első három sorukban tegnap négy támadó és egy védő szerepelt."

Ezt úgy érted hogy ennyi fiatal?
Vagy a maradék 5 játékos mind kapus volt? :)
ill 10 az az 5 maradék :))
@Scofi: Ironikus módon bár 60 pontnyi lehet a keret maximum, a meccsre - az előbb elmondottak miatt - lehet 60 pontnál több játékost benevezni. Ez pont azért van, mert a '88-ban és után születettek 0,5 pontosak, de nem számítanak bele a 60 pontba.

A Salzburg sorait megnézve az első három sorban az öt mezőnyjátékosból mindig négy csatár és egy hátvéd szerepelt. Kortól függetlenül.
köszönöm mindenkinek a segítséget, lényegesen okosabb lettem. nincs több kérdésem.. :)
megfejtettem :)
Az 1-2-3 sorban össz 3 hátvéd volt.
Ez valóban érdekes !!!
@KCs: "A Salzburg sorait megnézve az első három sorban az öt mezőnyjátékosból mindig négy csatár és egy hátvéd szerepelt. Kortól függetlenül."
ez mondjuk durva. ezek után nem csodálom, hogy Pagé ennyire fényez bennünket. azt mégis ciki lenne beismerni, hogy hatalmas arccal érkeztek, ő meg jól elcseszte a taktikát, amikor azt gondolta, hogy a Volán ellen elég egy védekező játékos soronként..
@medvid: nem a jegyzőkönyv szerint álltak fel (természetesen nem is kötelező)... viszont 5 védővel játszottak, ami szintén picit karcsú
@ulrik: Én sem tartom - már - jó ötletnek, P.Pagé-nak megvan a maga baja azzal, hogy élve született, nem kell rátenni még egy lapáttal, főleg, hogy ki van ránk élezve, tehát bármilyen "atrocitás" után szaladna a szövetséghez sírni... Ahol pedig tárt karokkal várják... Szeretni soha se fogjuk, az biztos, de ne játsszunk a tűzzel, nem kell még egy büntetés... (azért magamnak lehet, hogy csinálok egy Page Down pólót... ;) )
@KCs: Akkor viszont mégis jól rémlett , hogy a 88-asok 0 pontot érnek.

Akkor egy Ebel axióma:

O,5 = 0 :))
@Scofi: ez inkább paradoxon, mint axióma :)

a leadott, max 60 pontot "érő" játékoslista nyilvános?
Érdekes a VB-n egyik csapatot sem zavarta az önfeledt szurkolásunk... Még a szlovákokat sem...
ha az eishockey.at-n lévő játékoskeret megegyezik ezzel a bizonyos listával, akkor

deadbull: 17 védő, 28 csatár, 6 kapus
volán: 0-0-0 (egyelőre nincs fent adat)
Kicsit off de vissztérve szept. 22-re a Volán juniorcsapata a felnőtt előtt játszik a szerb Crvena Zvezda-val! Állitolag jó csapat! lehet megéri kicsit előbb kinézni!:D
@AV19!!!: Már egy ideje próbálkozunk azzal, hogy némi információt szerezzünk a Zvezda juniorbajnokságban szereplő csapatáról. Részsikerek vannak, úgy tervezzük, hogy ezt még az első fellépésük előtt a blogon közkinccsé tesszük. Reménykedünk, hogy addig még sikerül megtudnunk ezt-azt róluk, és így bővebben írhatunk róluk, mint ahogy azt ma meg tudnánk tenni.
Ebből akár alázás is lehetett volna, ha a bírók nem nyúlnak bele a meccsbe(2. harmad vége,3. eleje)Amúgy gratulálok a srácoknak, szépen játszottak és ami a legfontosabb, megnyerték a meccset,BRAVÓ!
Help!
Valaki nem tudja , hogy ma délután esetleg adja a Fehérvár TV a tegnapi AV 19- RBS P mérkőzést ?
@FrankK: nem adja, tegnap este mar leadta
En csak az emlektornan lattam az uj kapust es akkor jo benyomast keltett. Most is jokat hallani rola. Milyen volt eloben? Most nem gyujtott be kiallitast? :-)
@FrankK: Szerintem nem adja. Legalábbis a mai műsorukból szerint nem.
www.fehervartv.hu/page.php?id=heti&mai=2009.09.14
@Horiko: na érdekesen fogalmaztam:) De a lényeg azt hiszem ott van.
@bojl: @Horiko: Köszönöm a válaszokat, így már tényleg csak sajnálhatom ,hogy nem láttam ezt a fantasztikus győzelmet .
Amúgy érdekesen fest a tabella eleje nem vártam oda ezeket a csapatokat : Villach , Zagreb , Linz, Graz, Ljubljana.
"A meccs vége felé megint akadt néhány érthetetlen bírói ítélet..."

néhány??? :D

Grat a Volánnak és a szurkolóknak egyaránt...
Első volán meccsem volt, de megérte kimenni. Asszem megyek még.
@KCs: a 23. játékosnak mik egész pontosan a "juttatásai"? Mit takar a teljes felszerelés? (koritól kezdve, védőfelszerelések is?), a jégen lehet bemelegítésnél, az öltözőben meccs előtt/után/szünetekben az "eligazításon"? Mérkőzésindító korongbedobás? Bármi egyéb érdekes/izgalmas dolog?
@ulrik: Kori, védőfelszerelés, bot, mez - ahogy illik. A jeges bemelegítésnél és a taktikai értekezleteken nem lehet jelen.
Amint látom az EBEL honlapja alapján a következő hazai Salzburg meccset a sky sport közvetíteni fogja a Labancoknak....
Tavaly emlékezetes volt az ilyen osztrák TV-s összecsapás....

SKY Sport Austria Livespiele
19. Runde,
Donnerstag,
29.10.09: SAPA Fehervar AV19 – EC Red Bull Salzburg (19.15 Uhr)
tobben emlitettetek a deaD bull bosszantasara vmit, de megsem sertot kitalalni...
Pl: ha mar a volan ordogok, akkor az ordog a ket szarvanal osszeakaszkodott eppen fejjel lefele levo bikat a villajara huzva sutogeti a pokol tuzen?
CSikszeredai leven,tudom,hogy kell a szurkolas(nem mint ha mas nem),ugyhogy uvoltsetek mint az allat,nem baj ha zavarja az ellenfelet,az az a o baja.Mikor az a tetves bukaresti Steua csikba jott,tojta ossze magat,mert azt mondta ,hogy a csiki palya olyan mint a pokol,es ez igaz is volt,csak a birokkal tudtak megverni,ebben semmi sajnaltatas nincs,ezek akkor tenyek voltak.Ma mas a helyzet.Szoval szurkoljatok fiuk,az nagyon kell,sza r ja tok le,mit mond a labanc,kit erdekel.
süti beállítások módosítása