HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hétcsapatos lesz a Mol Liga

2009.09.02. 15:53 F. Kapus

A HK Lucenec részére a a szlovák jégkorongszövetség (SZLH) nem adja meg a Mol Liga indulási engedélyt. Erről Igor Nemecek, az SZLH főtitkára szerda délután, a 16 órai határidő előtt nem sokkal telefonon tájékoztatta magyar kollégáját, Kovács Zoltánt. Információink szerint a Mol kitart a magyar–román jégkorongliga támogatása mellett, és a történtek ellenére is megrendezik a Mol Ligát a 2009-10-es szezonban. A bajnokság lebonyolítási rendje hétcsapatosra változik. A csapatok csütörtök délig megkapják a módosított menetrendet.

61 komment

Címkék: losonc mol liga lucenec

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baró...
Akkor itt az ideje már most elkezdeni szervezni a jövő évi bajnokságot.
Miért is nem vagyok meglepődve?
Lehet jobb is így, elég zűrös egy brigád a losonci.
Az más kérdés, hogy biztos hogy őket kellett-e megkörnyékezni, meg hogy nem volt b terv.
Lett tehát a tízcsapatosból egy hét résztvevős Mol-liga és egyetértek az előttem szólókkal, most kell elkezdeni a munkát, hogy a tendencia ne folytatódjon.
Inkább a Progym-ot kéne visszavenni nyolcadiknak...
velemenyem szerint is, ha elneznek a fiatalitast, es a jegpalya kinezetelet, illetve a plexi rendszert, na meg az oltozok kulombseget, akkor is jobb lenne egy 8 csapatos bajnoksag mint egy egyszeru 7, most nem az erosegget akarom fejezni, de akar ilyen fiatal csapattal is lenne nehany meglepetes :P
ja meg egy aprosag :P elkene nezni azt a "hataridon" kivuli par ezer euros buntetest is :P, igy sem all valami fenyesen a csapat
Nem lepődtem meg ezen.

Viszont tényleg igazatok van abban, hogy már most el kell kezdeni a jövő évi MOL szervezését, és próbálkozni kell mindenfelé, több bajnokság, több csapatánál.
És garanciák is kellenek.
Tényleg körül kéne nézni más ország csapatainál is.Pl.:Szlovén csapatatok
(persze nem a két EBEles), esetleg horvátoknál illetve szerbeknél is.De lehet hogy ezt csak én gondolom igy.
Sürgősen meg kell írni egy bajnokságtervezetet elvárásokkal, hosszú távú tervekkel. Azt az összes szóba jöhető csapatnak elküldeni. Ezek után az érdeklődőkkel megindulhatnának az egyeztetések amik jövő áprilisra lezárulhatnának. Ezzel már oda lehet állni a szponzor elé, júniusi nevezési határidővel (garanciákkal, illetve büntetéssel visszalépés esetén).
Ezzel elkerülhető lenne az idén nyár elején fellépő bajnokságkeresés, mert mindenki tudná mire számíthat.
7 csapattal pedig már lehet érdemes lenne 3 kört játszani (36 meccs), mert egyébként 24 meccs lesz az alapszakasz (tavaly is 36 volt), vagy pedig helyet találni a Magyar Kupának kicsit komolyabb kiírással (bajnokságos rendszerben), amikor a két erdélyi csapat egymás ellen játszik.
Az fordult meg a fejemben, hogy az többet érne-e, ha lenne mondjuk Debrecen és Szeged is a MOL Ligában, és lennének olyan eredmények is, mint tíz éve?
@kovacsistvan: többet érne, de ők nem akarnak indulni!
@OliBLOOD: én úgy gondolom egy időre el lehet felejteni a szlovákokkal való bármilyen szintű együttműködést. Minden szinten tettenérhető a politika, és nem tudnak elvonatkoztatni tőle.

A 3 kör meg nem rossz ötlet. Eddig 28 mérkőzés volt betervezve. Azaz plussz egy oda-vissza kör esetén ez 36 mérkőzés, ergo 8 mérkőzést kell beiktatni. Ha nem, akkor meg mindenképpen legyen MK. Ami gondot jelenthet, hogy jelen esetben a mérkőzésnapok száma nem csökken, mert 7 csapat esetén 1 mindig pihen.
@geriszu: 3 kör tényleg nehezen kivitelezhető a pihenőcsapat miatt (lényegében 42 játéknap kellene a 36 meccshez). De az MK simán beiktatható egy kis sorsolásváltoztatással (esetleg pár keddi játéknap közbeiktatásával). 2 péntek-vasárnap lehet olyan, amikor a hazai csapatok nem játszanak, csak az Erdélyiek egymás ellen. Hazaiak pedig az elmaradt mérkőzéseiket kedden tudják pótolni.
@geriszu: Tudom, hogy a HA kezdetű dolgoknak nincs értelmük; de ha talán kapnának valami "kedvezményt"... Sőt, mondhatnám azt is, hogy az OB I/B mezőnyét a MOL Ligába... Az még pluszba a MAC. Meg talán a Jégtörők.
Pont most nézem az OB I/B menetrendjét, november 8-án lesz először Szegeden meccs.
@M.Messier: Szerintem a Losonc volt a B terv. Ahogy az EBEL-nek is a Medvescak volt a B terv.
@kovacsistvan: Jég sem lesz október előtt Szegeden.
@OliBLOOD: A kedd a juniorbajnokság napja, ami alighanem "védett" is, helyesen.
@kerusz: Én keddi pótnapokra emlékeztem és szerdai juniornapokra, de úgy látszik rosszul.
A rájátszás menetrendjét meg lehet találni valahol?
@kerusz: Azért hiányoznak az OB I-es idők. Az OB II csak más. És az Amatőr Liga is hiányzik.
@geriszu: ha jól emlékszem a Debrecen tervezi a MOL ligás indulást pár éven belül, azt hiszem 2011-ről volt szó. Találtam is róla egy blogos cikket íme:
jegkorong.blog.hu/2009/04/02/kosa_2_3_ezres_csarnokot_epitunk
Nagyon szomorú. Indoklás nem is volt, gondolom. Pedig úgy bíztam, h. legalább a hokiban... Fenevigye.
a romániai helyzetet ismerjük.
ukrajnában 1 jó csapat van, az se ukrajnában játszik, és kb kijev van a legközelebb jégkorong szempontból, szóval az felejtős.
ausztria: van az ebel, a lentebbi eseményekről volt cikk; a national liga nagyon messze lenne, az oberliga gyenge, a körülmények nem mindig kielégítők ebelen kívül.
délszláv helyzetről is volt cikk:
jegkorong.blog.hu/2009/02/19/szloven_horvat_szerb_korkep
azóta csak rosszabb lett a helyzet, gondolva a csapatok gazdasági, felszerelési helyzetére. de különben is a presztizs, és a könnyebb közlekedés miatt jobban el vannak egymással.

kik is maradtak?
dél lengyelek "...két jó barát..", kérdés az északiak mit szólnának.
szlovákok: Extraliga lehetetlenség, másodosztály gyenge. Az első osztály jó lenne szvsz. Van erősebb, gyengébb.
Ebbe az északi irányú terjeszkedésbe viszont a székely csapatok nem hiszem, hogy beférnének (esetleg ha wizz liga lenne :D)

Tehát szerintem a lehetséges alternatívák:
legalább még 1 EBEL csapat
Dél lengyelek és/vagy szlovák elsőosztály erdélyiek nélkül
játszadozás magunk közt 6-10 csapattal
@Lazlee: ja és a szlovákokhoz: a politikán túl lehet lépni, mint ahogy a szövetségek között jó is a kapcsolat. idegenben szar, mert ott megfújnák a hazai pályát, meg nem mennénk szurkolni.
@Lazlee: hogy hogy erdelyiek nelkul??
ugy hogy jovore nem biztos h marad Brassonak illetve a SC-nek is annyi penze hogy Szloveniat latogassa... :P
Talán az osztrák másod ligában kéne körülnézni ha jó és szinvonalas bajnokságot szeretnénk
@zsolt007: Sajnos ott is nagyok a távolságok, 1-1 szeredai hétvége még belefér a féprofi státuszú játkosoknak, de ha hetente 2x kéne 8-900 km-re lévő településekre utazni, azt többen nem tudnák így vállalni.
@zsolt007: jegkorong.blog.hu/2009/08/03/nationalliga_oberliga
kiemelem neked az erre vonatkozó lényeget:
A Nationalligában a legkeletibb csapat a Red Bull Salzburg farmcsapata...
Ez várható volt! :( Lehet megkövezni. Így ez komolytalan lesz!
Kellene valami feltételeken alapuló rendszert kidolgozni, mint pl az NHL-ben csak itt nem üzleti oldalról megközelíteni a dolgot, hanem puszta szakmai oldalról.Pl:
Öltözőfelszereltség/állapot
Pénzügyi követelmények
Játék szintje
egyéb dolgok
Tudom, hogy valahogy benne vannak a mostani rendszerben , de ezeket nagyon kellene fejleszteni
Ja meg a marketing részt ki kellen építeni
Egységes honlapok, mezárúsítás egy helyen csapatok részesedésével, jegy árúsítás ugyan így
meg stb, amit a szurkolók szeretnek.

Szerintem a Steuat kellene visszahívni elengedve a késedelmi díjat meg egyéb felesleges bürokratikus dolgot elengedve.

Szeged menne a Mol Ligába vagy az OB I.be , ha lenne pénze és játék ereje.
@Progym: Hat szerintem penzugyileg brasso es az SC is jobban fog alni jovore mint a progym
@kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból:
"Szeged menne a Mol Ligába vagy az OB I.be , ha lenne pénze és játék ereje." Szerintem mindenki menne MOL-ba ha lenne pénze meg játékereje. Debrecen sem azért nem jön, mert nincs kedvük.
Szervezőknek meg gratulálok, ezt ők hozták így össze.
azért az tök nevetséges, hogy egy állitólagos 57 ezer koronás rendezetlen tartozás miatt nem indulhatnak. Ha így lenne, bárki befizetné ezt, ez fél millió forint, ezen a szinten nem tétel. Ennyiért senki sem olyan ütődött, hogy vállalja a szlovák másodosztály helyett a harmadosztályt, vagy a szlovák szövetség emiatt letiltana egy csapatot nemzetközi szinten. Itt az igazság valószínűleg sokkal kuszább és a politikai szinezet sem elhanyagolható.
@kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból: @Gabberboy: Játékerő még talán lenne. Szerintem a pénz se lenne akadály. Hanem az akaraterő hiányzik a vezetésből... Amíg Budapestről Szegedre megéri lejárni a műkorcsolyázóknak, addig sajnos nincs miről beszélni.
Nem jó hír, de várható volt. Furcsa csapt ez a Losonc. Sztem senki nem látja tisztán, hogy mi van mögöttük, honnan ez a konfliktus a szövetségükkel, miért nem lehet lerendezni.
A jövőt illetően: Brassónak és a SC-nak ma is több pénze van és biztosabb lábakon áll, mint jó pár magyarországi nagymellényű MOL ligás csapat. Játékerőben ... majd meglátjuk, de ami tény, az a tavalyi döntő, amelyet, ha nem tévedek, két erdélyi cspat játszotta. Az erdélyi csapatok a tavaly is azt mondták (sőt még a Steaua is), hogy inkább legyen nagy pénzdíja a ligának, legyen komoly tét, minthogy azon a tíz ezer eurónyi (csapatonként) utazási támogatáson vitatkozzanak.

Én azt mondanám, hogy legyen inkább egy 6 csapatos komoly liga komoly téttel, 5o vagy 1oo ezer euróval, lazább programmal, csak a jó játékerőt képviselő csapatokkal (mivel jobb Miskolc mint Gyergyó vagy a Steaua?), pl 2 innen, 4 onnan vagy 3-3 .... Ennek lenne értelme, lenne hajtás, kemény meccsek, stb. Nem bohóckodnának a csaptok, beiratkozunk, visszalépünk, jövünk, nem jövünk (lásd Gyergyó és Losonc, a tavaly pedig a Steaua).
Így az lesz mint a tavaly: akik a legtöbbet ugattak a MOL ligában, azok le... nagy ívben a ligát és csak az OB-ra koncentráltak. Semmi tétje nincs a liga megnyerésének.
Marketing: oda kellene adni egy profi marketinges cégnek, a szövetségeknek nincs erre képzett emberük. Ezen állhat vagy bukhat a liga jövője.

u.i.: Erdélyi csapatok nélkül garantáltan nincs MOL liga.
@szekelyek: ezt a Miskolc-fóbiátokat jó lenne már elfelejteni. Hadd kérdezzem már meg, hogy miért okozna kéjt nektek, ha az öt magyarországi csapat közül egyet kilőnétek a bajnokságból?

Amúgy a Steaua maga választotta, hogy nem jön, és a Gyergyó is. Ha jöttek volna, akkor most lenne kilenc csapat.
@Lazlee: Nézzünk körbe az erdélyi csapatokra szükség van románra nincs,a szlovákok nem közösködnek senkivel egyenlőre,déli szomszédaink felsorakoztak a szlovén bajnokságba,lengyelországi csapat hát szerintem az felejtős mégha dél lengyel közelebb van mint az osztrák kettő csapatai.Így aztán ausztria felé kellene nyitni mégha messze vannak is valamilyen kompromisszumal,brassóban ha minden igaz hamarosan lesz olyan reptér ami tud fogadni nemzetközi gépeket és a wizzairnek lesznek járatai igy valamellyest könnyebben lehet megközeliteni erdélyi csapatokat.A másik ami eszembe jutott hogy ebeles farm csapatban is lehetne gondolkodni szerintem abszolut nem lógnának ki.
@kerusz: szerintem most nem konkrétan a miskolc szapulása volt a cél, bár annyit volt emlegetve megértem a vérszemet:). Itt most arról beszélt hogy profizmust kéne vinni a mol ligába, komoly csapatokkal nagy téttel, és aki nem tudja vállalni az maradjon a hazai bajnokságban. Én még kiegészíteném egy kötelezően kifizetendő kaucióval, hogy biztos legyen, hogy mindenki komolyan gondolja és tényleg komoly legyen. Az ute pl. ég és föld volt a mol ligában mutatott játék és az alba elleni döntőkben mutatottal.
F.Kapus:Sajnos nem tévedtem kurva nagyot.Bár csak tévedtem volna!
@goaliebarni: Ezek szerint úgy tudod, hogy a losonci csapat vezetése minden feltételt (gyorsan jegyezzük meg, nem voltak földtől elrugaszkodottak ezek a feltételek) teljesített, az SZLH ennek ellenére, az irántunk érzett ellenszenvétől vezérelve nem engedte a Mol Ligába? Mert nem azon vitatkoztunk, hogy elindulhatnak-e vagy sem, hanem az okokról, ugye.
@kerusz: nics szó itt semmi féle fóbiáról. A miskolciakban azt tisztelem, hogy legalább kimondják amit gondolnak ...
Azt modtam, hogy nincs értelme egy olyan ligának, ahol ötletbörzét szerveznek, arra, hogy kit lehetne meghívni. Lassan neten, sms rovatban vagy közvélemény-kutatással szedik össze azt a pár csapatot. Nem ez a megoldás.
Ki kell ..szni az asztalra 1oo.ooo eurót. Akinek kemény a ... botja és kell a pénz, jöjjön és vegye el. Nyerje meg a ligát. Ennyire egyszerű.
Csak az a baj, hogy a DAB, Fradi, talán még az UTE (a Miskolcot nem is említem) kaliberű csapaok ezt nem merik bevállalni. Jobb a tetves de biztos 1o.ooo euró, minthogy megküzdeni 1oo-ért. Ez a különbség a erdélyi és a ti csapataitok között.

Aggy'Isten nyugodalmas jó éccakát.
@zsolt007: dél lengyel Szeredánál is közelebb van, interliga nagyon jó volt velük. szlovákok miért ne közösködnének, el kéne kezdeni tárgyalni (a Slovnaft is MOL), ahogy tőlem aztán lehetne wizzair liga is, mert ez azért névadó szintű támogatás lenne. osztrák farmcsapat 2 van ahogy észlelem (ezek szerint nem olvastad rendesen át az osztrák cikket). és de bizony van az a helyzet, hogy nincs szükségünk az erdélyiekre. (ha másokkal akarunk közösködni, nem a magyar csapatokat zavarnák.)
@kovacsistvan: Nem arról beszéltem, hanem arról, hogy ha tömködnék beléjük a pénzt, melyik csapat ne akarna elindulni a legmagasabb osztályban ? Hirtelen lenne valahonnan pénz, gondolod jövőre nem indulnának ?
@Lazlee: az interliga abban a formában megbukott, egy hiánypótló hadművelet volt, de nem életképes.
Amennyiben a Mol-liga túléli a köv. 2 évet, utána elképzelhető, hogy stabil 8 csapat lesz és nem azon kell morfondírozni, hogy miképpem kaparjuk össze a klubbokat.

A szlovák szövetséggel meg szépeket lehet mosolyogni, de jelen helyzetben egyértelmű a szitu:
1-1,5 hónapig szépen vigyorogtak, aztén 9 (!!!) nappal a Mol-liga indulás előtt letiltottak egy 3. osztályú csapatot! Asszem itt nem érdemes racionális okokat keresni, azaz én itt felejteném el őket!
és akkor még nem beszéltünk arról, hogy egy komplett OB1-es alakulatra való játékos keres csapatot.

1 ötlet: a szövetség fizeti a ktg-ét egy juniorból kiöregedett, de csapat nélküli együttesnek, akik a mérkőzéseiket egyik vidéki városban játszák le (Debrecen, Kaposvár, stb.)
Ne legyünk naívak, ez a mostani Losonc sem lett volna veretesebb társaság. Népszerűsítenék a hokit, lenne 8 csapat. Mondjuk 9 nappal a liga indulása előtt ezek csak felesleges ötletelések...
Az új sorsolás fentvan icehockey.hu-n
ráadásul ebben már beleszámolták a második konti kupa kört is
@kerusz: Igazad van, én arra gondoltam, hogy jóideje lehetett tudni, nem gömbölyű ez a losonci történet. Lám, be is jött a papírforma. Ezen a ponton vethető fel szerintem a döntéshozók felelőssége. Talán ha nem csak szurkolnak....
Nem mintha már nem lenne teljesen mindegy, de az is tanulságos lehetne, mi az elutasítás indoka.
Mert ha bizonyos feltételek hiánya - a bünti be nem fizetése és egyebek - akkor a saját ligájukban sem indulhatnának. Ha mégis, akkor nehezen védhető az engedély megtagadása.
van egy tippem, ide elutasították őket, de ott indulni fognak.

nekem nem egy Losonc szintű csapat hiányzik, mert azt láttuk legutóbb Miskolcon, hogy mire képes egy 3.osztályú szlovák csapat, hanem az eljárás fáj. ezek után nem biztos, hogy keresném a koperációt velük.
Bar nem az ok partjukat fogom de a Brassoi csapat egyaltalan nem roman ! Nincs egy roman jatekosunk sem ! Teny hogy Erdelyen kivuli varos Brasso es a csapat neve is romanos ! De magyar fiuk jatsznak benne !
@szekelyek: Ha a ti csapataitok ekkora királyok, akkor miért nem indulnak komolyabb bajnokságban, mint a Mol liga? Induljatok olyan bajnokságban ahol több a pénz! Jah hogy azért mert ti is fostok?? vagy mert arra nincs pénz? akkor miről beszélsz ?
@gabeszhockey: neked meg mi bajod? Senki nem beszélt, arról hogy melyik csapat mekkora király, hanem arról, hogy szintet kellene lépnie a mol ligának, és ütőképes csapatok vegyenek részt, nagy téttel, akár a Miskolc is, ha ki tud állítani ilyent, és Sportklub nélkül, ha ők nem.
@@Boy@: Brassó meg miért Erdélyen kívüli? erdely.terkepek.net/
@durex26: Szintet lépni a MOL Liga nem attól fog, hogy a szervezők ilyenek vagy olyanok, hanem attól, hogy a csapatok "szintet lépnek". Az biztos, hogy úgy általában a csapatok nem nagyon erősödtek.
@zsolt007: Azon azért csodálkozom, hogy még el sem kezdődött a bajnokság, de már tudod, hogy nem lesz jó és színvonalas.

Egyébként egy bajnokság színvonalát úgy általában az határozza meg, hogy milyen színvonalúak az ott játszó csapatok. Az ugye a dolog könnyebbik vége, ha nem az én csapatom jó és színvonalas, hanem keresek egy olyan bajnokságot, ahol a többi csapatról azt feltételezzük, hogy ők majd jók és színvonalasak lesznek. Aztán legfeljebb jön a pofáraesés.
Azokkal tudok egyetérteni akik a hazai csapatok indítását helyezik előtérbe. Nem értem miért jó az ha külföldi csapatokat neveznek a MOL ligába (kivéve az Erdélyi csapatatok). Szerintem egy Losonc semmivel nem lett volna jobb mint bármelyik feltörekvő magyar csapat. Inkább támogassa a szövetség azokat a kis magyar csapatokat akikben lát lehetőséget, azokat a városokat ahol van jégpálya és ahol van arra esély, hogy felállítsanak egy erős MOL ligás csapatot. Nem csak az anyagi támogatásra gondolok, sokkal inkább egy profi vezetői szemlélet kialakítására. Nem látom annak értelmét hogy, további külföldi csapatokat hívjanak a MOL ligába, aki jönne az gyenge, az EBEL anyagi okokból a magyar csapatoknak nem elérhető, a Szlovák extraliga szintén nem, és sajnos ez a két bajnokság az amiben nagyon sokat lehetne fejlődni. A többi külföldi bajnokság pedig nem erősebb mint a magyar, akkor meg minek? Csak azért, hogy legyen külföldi? Azért szerintem felesleges....
@kerusz: Annyival azért ez kiegészíteném, hogy bár a Progym tényleg maga választotta, hogy nem jön, de meg kell jegyezni, hogy előtte komoly össztűz zúdult rájuk: cseréljenek palánkot, világítást, tatarozzanak öltözőt, igazoljanak, játékost, stb.

Szóval azért az önkéntes távozásban részben a többi csapat elvárásai is közrejátszottak.
@gabute: Mndjuk egészen konkrétan a gyergyószentmiklósi pályával tényleg nagyon nagy gondok voltak. Az össztűz nem csak a magyar csapatok részéről zúdult rájuk, már a tavalyi szezon elején is jelezte a szövetség is, hogy a pálya szinte semmiben nem felel meg az előírásoknak. Ezek között az előírások között nem egy alapvető biztonsági kérdés, például az, hogy ne legyenek veszélyesek a palánk illesztései.
@durex26:

Igazad van Brassoval bar en mindik ugy tudtam hogy mar nem tartozik Erdelyhez www.magyarorszag-szep.hu/terkep.jpg Akkor kijelentem hogy iden is ket erdelyi csapat fog a dontoben jatszani !
Hajra SportClub ! Gyerunk Brasso !
süti beállítások módosítása