HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Vb-keret Vas Jánossal

2008.03.26. 10:34 F. Kapus

A szövetség honlapjára kedd este felkerült a japán vb-re készülő válogatott bő kerete. Nagy meglepetés nincs, de néhányan nyilván csalódottak lesznek.

Mivel a csatárok jobban elhasználódnak egy hosszú sorozat alatt, ezért valószínű az a verzió, hogy két kapus, hét hátvéd és tizenhárom csatár utazik Pat Cortina szövetségi kapitány vezetésével Japánba. Ha így lesz, akkor egy kapus, három hátvéd és négy csatár távozik repülőjegy nélkül az edzőtáborból. A végleges 22-es keret kialakításához jelenleg 30 fős kontingens áll a kapitány rendelkezésére.

Mint a korábbi hírekben szerepelt, nagyon rövid összetartás várható. Elmarad az olaszországi Cavalesébe tervezett felkészülés is, marad egy hét Dunaújváros. Még itt sem lesz teljes a keret, hiszen Szuper az olasz, Ladányi, Szélig és Vas Márton a francia, Sille a szlovák rájátszásban érdekelt, míg Vas János a tengerentúlon, az AHL-ben fejezi be épp akkor az alapszakaszt. Vele kapcsolatban jó hír, hogy csapata elengedi Japánba. Már csak a biztosítását kell rendezni, és az indulási időpontja kérdéses.

Jelenleg a pontos biztosítási összegre vár a magyar szövetség. Anze Kopitar tavalyi vb-szereplése több mint százezer dollárba került. Vas esetében ennél jelentősen kevesebbre számít az MJSZ, amelyet elő is fog teremteni. Hogy mikortól tud a csatár a válogatott rendelkezésére állni, még kérdéses. Az biztos, hogy az alapszakasz után jöhet, de akkor az első két mérkőzésről hiányozni fog. Az elkövetkezendő napokban eldől, hogy az Iowa Stars hajlandó-e az utolsó, tét nélküli meccseken nélkülözni egyik legjobb támadóját. Ez esetben akár már Európában csatlakozhatna a többiekhez, és végigjátszhatná a vb-t. Ez most a kevésbé valószínű változat.

E hét csütörtökjén sor kerül a magyar szuperkupadöntőre is. Ezt a kupagyőztes Dab.extra.hu otthonában rendezik, ahová értelemszerűen az Alba Volán bajnokcsapata látogat.

A válogatott kerete jövő hétfő délelőtt, azaz március 31-én találkozik Dunaújvárosban. A három felkészülési mérkőzés időpontja és helyszíne változatlan. Végleges utazó keret április 5-6-án várható. A csapat április 7-én repül. Szapporóban még egy rövid edzőtábor vár a fiúkra, 9-től a világbajnokság nyitó napjáig.

A megadott keretből első ránézésre az szűrhető le, hogy a szezonban rendszeresen válogatottak közül Berta Ákos és Fodor Szabolcs nem nyerte el a végső bizalmat, továbbá, hogy Lencsés a balul sikerült amerikai kalandból visszatérve nem tudta magát beverekedni Cortina legjobbjai közé. Nem lesz játékos budapesti csapatból, a ferencvárosi Hoffmann és Jánosi sincs a névsorban.

A nép akarata eddig egy helyen szenved csorbát: Hegyi Ádám bizonyosan nem lesz ott a vb-n. Az előző évi vb-keretből három biztos hiányzó van: a két FTC-sen kívül a szezon közben a lengyel első ligából a másodosztályba szerződött Tőkési Lajos.

A teljes névsor:
Kapusok: Budai Krisztián, Hetényi Zoltán, Szuper Levente
Hátvédek: Ennaffati Omar, Erdélyi Péter, Horváth András, Jobb Dávid, Kangyal Balázs, Ondrejcik Rastislav, Sille Tamás, Svasznek Bence, Szélig Viktor, Tokaji Viktor
Csatárok: Azari Zsolt, Benk András, Fekete Dániel, Galanisz Nikandrosz, Gröschl Tamás, Holéczy Roger, Kiss Ákos, Kovács Csaba, Ladányi Balázs, Majoross Gergely, Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Peterdi Imre, Sofron István, Vas János, Vas Márton, Vaszjunyin Artyom

16 komment

Címkék: magyarország vb válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cortina szerintem őket fogja vinni:
Kapusok:
HETÉNYI Zoltán, SZUPER Levente

Hátvédek:
ENNAFFATI Omar, HORVÁTH András, KANGYAL Balázs, ONDREJCIK Rastislav, SILLE Tamás, SZÉLIG Viktor, TOKAJI Viktor

Csatárok:
BENK András, FEKETE Dániel, HOLECZY Roger, KOVÁCS Csaba, LADÁNYI Balázs, MAJOROSS Gergely, OCSKAY Gábor, PALKOVICS Krisztián, PETERDI Imre, SOFRON István, VAS János, VAS Márton, VASZJUNYIN Artyom


Ondrejcik helyett Erdélyit vinném, Majoross helyett Galaniszt
Szerintem ki kell azt is mondani, hogy a cél a feljutás, a 2. hely már csalódás. Én ezt tavaly is így gondoltam. Mindig lesz egy nálunk erősebb csapat aki az A csoportból esett ki. De mi a legjobb csapatunkkal tudunk menni. EBEL-ben erősödött Volán játékosok, jól teljesítő légiósok, Jankó is haza tud jönni. Igaz közös felkészülés nem nagyon lesz, de a válogatott zöme egész évben együtt játszott. Ha újra összekerül az "újvárosi sor", azaz a Godó-Pedró-Vas-Tokaji-Horváth, akkor onnan sem fog hiányozni az összeszokottság.

Szerintem kedvező a sorsolásunk is, mi sem készíthettünk volna jobbat: 1. Észtország, 2. Litvánia két kötelező győzelem, VB elején fel tudjuk venni a ritmust. Egy nap pihenő, majd jöhet a házigazdák csapata, akikkel azért lehet nehéz dolgunk, mert otthon lesznek. Újabb pihanőnap után kötelező horvát győzelem, majd a legvégén a feljutásról döntő mérkőzés.
De szép lenne, ha ilyen simán menne...
Srácok! Én azt mondom, hogy feljutásról ne nagyon beszéljünk az első meccsig! Hagyjuk had végezzék a dolgaikat nyugodtan, és ha majd behúztuk az észt meccset, akkor visszatérhe tünk a témára! Szerintem...
Hajrá, Magyarok!!!
Emlékszem még, amikor 9-10 évvel ezelőtt Lakota cimbora (alias Züllő Bika) az akkori jégkorongos oldalakat böngészte a diákirodai gépen, sőt cikkeket is írt a kari lapba e témában. Látom, a szenvedély megmaradt...

Don Fülig di St. James, ha így beugrik, ki is volnék :)
Igen, nagyon fontos lenne a feljutás. Egy erősebb csapatot még bravúrral meg tudunk verni. Ha 2 év múlva szűkebb lesz az A csoport kerete, akkor divíziónként +1 izmos csapat várható, amihez szerintem nem elég erős a mostani válogatott. Ha most sikerülne feljutni, akkor az nagyon feldobná Magyarországon ezt a sportot, ami szerintem azt jelentené, hogy nem 10 évet, hanem 5-6ot kellene várni arra, hogy a szűkített A csoportba újra be tudjunk jutni.
Engem 2 dolog aggaszt: 1.) szerintem enyhén szólva sem szerencsés, hogy nincs idő együtt készülni; 2.) kevésnek tűnik az akklimációs időszak is.

+1: Litvániát ne becsüljük le, ügyes kis csapatuk lett!

Szerintem a reális célkitűzés az, hogy az utolsó játéknapig megmaradjon az esély a feljutásra, ennek a teljesítése sem lesz gyerekjáték!

Hajrá, magyarok!
Én is nagyon büszke lennék a csapatra, ha utolsó napig megmaradna az esély.

HAjrá fiúk, hajrá magyarok!
Sajnos az elit itt is nagyon messze van, az "A" csoport es a "B" kozott fenyevek vannak. Szep alom persze a feljutas, de annak akkor van ertelme, ha ott bent tud maradni egy csapat. Kulonben csak libikokazni fog az osztalyok kozott.
alpec-nak igaza van, sztem is kevés a pihenő + aklimatizálódni is kell, hosszú az út odáig. De úgy gondolom, ennek a csapatnak mindig belefért egy-két bravúr, talán most is igy lesz. Már itt az ideje, hogy a szerencse is mellénk álljon, gondolom a Szövetségnek nem kevés pénzt hozna a feljutás. Erre a CSAPAT-ra sokan büszkék vagyunk, sztem teljesen mindegy mi lesz az eredmény, azok is maradunk! Hajrá magyar jégkorong! Hajrá fiúk!
Kár, hogy Berta kimaradt :(
Szerintem kevés a sansz. Az ukránok kimagaslanak, a japánok meg otthon játszanak (tőlük ősszel itthon zakóztunk, igaz, akkor az ukránokat vertük...), nálam a bronz a reális, az ezüst a bravúr, a feljutás már maga a csoda. Jövőre kéne hogy összejöjjön egy jó, kb. tavalyi erősségű csoport, és hozzá a rendezés, akkor igen.
Kedves OliBLOOD nem vagyok abban biztos, hogy az ex Újvárosi sor összeállítása többet hozna a konyhára, mintha az általad említett két hátvéd a Palkovics, Ocskay, Vaszjunyin hármassal maradna együtt.
Ladányit, Vas Marcit és esetleg Peterdit ,vagy a Vas Jánost pedig inkább a Szélig Viktorral játszatnám együtt.
Szép dolog a nosztalgiázás, de a legutóbbi időben már más sorok kezdtek el összekovácsolódni.
Valószínű sorok szerintem:
Ocskay-Palkovics-Kovács
Ladányi-Peterdi-Vas M.
Benk-Vas J.-Vaszjunyin
Sofron-Holeczy-Fekete
Majoross

Hátvédpárok:
Sille-Szélig
Tokaji-Horváth
Ennafatti-Kangyal
Ondrejcik

Így lesz 3 gólerős sorunk és egy jónak mondható 4.
Mivel 7 védővel játszunk majd, így valószínűleg minden hátvédpár fog játszani minden csatársorral amikor 4 sorozunk. Ez Cortinánál megszokott. Pannon tornán is nagyjából ezekt a sorokat játszatta, nem hiszem, hogy azóta nagyot fordult volna vele a világ.
Nosztalgiázásból nem lehet feljutni. El kell így felejteni. A srácok had készüljenek, aztán majd a végén kialakul, hogy mire lesz elég éppen az elvégzett munka/hozzáállás.... Én azt mondom, hogy nem szabad azt mondani, hogy csalódás lenne a 2. hely, és csak a feljutás az elvárás. Én egy tisztes helytállást, jó meccseket várok, valamint a vb után senki se mondhassa a csapatra, hogy így meg úgy. Litvánokat, észteket és horvátokat illik megverni, ez az elvárás részemről. A másik két meccsen meg kiköpni a tüdőt is :) A jobbtól nem szégyen kikapni. Persze nem bánnám, ha feljutnának a fiúk, mert sokat jelentene. Az azt jelentené, hogy már be tudunk jutni. De tovább kell fejlődni, menni előre, mert ott is kell maradni, főleg az után, hogy 2 csapattal szűkebb lesz az elit.
Na kicsit el, most vissza a munkához mielőtt túlságosan belelendülnék :D
Egy érdekes cikk BILL MELTZER tollából:www.iihf.com/home-of-hockey/news/news-singleview/article/hungarian-hockey-expands-focus-beyond-its-borders.html?tx_ttnews%5BbackPid%5D=955&cHash=542078e4ef
Tekintsünk el attól a még nem aktualizált információtol, hogy Pat Cortina már nem irányítja az Innsbruck csapatát.
süti beállítások módosítása