HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nagy meccsel kezdődik a végjáték

2009.02.20. 14:40 kerusz

Hét mérkőzés van még hátra a magyar bajnokság középszakaszából, de egy fontos kérdés már eldőlt kedden. Az első három helyen egészen biztosan az NZ-Stars, az Újpest és a Dab.Docler végez majd. A sorrend nagyrészt attól függ, milyen eredményt érnek el egymás ellen a hátralevő mérkőzéseiken.

Komoly matekozást lehet folytatni az esélyek latolgatása közben, hiszen mindhárman egy-egy alsó régiós csapat ellen is jégre lépnek még. De mint azt az elmúlt hónapban láttuk, szerencsére már ellenük sem mehet senki sem biztosra: mindhárom dobogós hullajtott már el értékes pontokat ellenük is.

A hátralevő mérkőzések:

február 20.:
Dab.Docler–Újpest (Dunaújváros, 18:00)
NZ-Stars–Alba Volán (Jégcentrum, 19:00)
Ferencváros–Miskolc (Pesterzsébet, 20:00)

február 22.
Alba Volán–Dab.Docler (Székesfehérvár, 14:30)
Újpest–NZ-Stars (Megyeri út, 18:30)

február 24.
Miskolc–Újpest (Miskolc, 18:00)
Dab.Docler–NZ-Stars (Dunaújváros, 18:00)

Ma este hatkor Dunaújvárosban tehát máris felsőházi rangadóval kezdődik a műsor. Az Újpest látogat az Acélbikákhoz, és mindkét csapat számára csakis a győzelem lehet elfogadható. Ha az újpestiek győznek, másodiknál rosszabb helyen már nem végezhetnek. Ha ezzel egy időben a Stars is nyer a kis Volán ellen, az újvárosiak harmadik helye véglegessé válik. Dunaújvárosi győzelem esetén a három csapat sorrendjéről a döntés későbbre tolódik. A tét óriási, ennek megfelelően izgalmas mérkőzést várhatunk a csapatoktól. Emlékezetes, azért fontos az első két helyen végezni, mert az egyenes kieséses szakaszban nagy valószínűség szerint a 3–4. helyezett csatájának győztese a nagy Alba Volánt kapja ellenfélül az elődöntőben.

A fentiekből következően este hét órától Káposztásmegyeren az NZ-Stars számára sem más a cél, mint a három pont. Kihívójuk a középszakasz leggyengébben teljesítő csapata, a Volán lesz, amelynek legutóbbi, Ferencváros elleni mérkőzésén a fiatal EBEL-kerettagok sora sem tudott segíteni. Bár az utóbbi mérkőzéseken a Stars is foghíjas kerettel állt ki, mégis meglepő lenne a esetleges fehérvári pontszerzés.

Este nyolckor Pesterzsébeten a másik, még nyitva levő kérdés szempontjából lényeges mérkőzésre kerül sor. Két pont választja el a táblázaton a Ferencvárost és a Miskolcot, számukra az a tét, ki végez a negyedik és ki az ötödik helyen a középszakaszban. Az FTC ezzel a meccsel befejezi a középszakaszt, a Miskolcnak viszont egy Újpest elleni, otthoni találkozója még hátra van. Bármelyik csapat győz rendes játékidőben, a negyedik helyen végez a középszakasz után. Itt is igen érdekes, nyílt csatára számíthatunk, hiszen ebben az évben váltakozó szerencse kísérte kettejük küzdelmét.

A rájátszással kapcsolatos újdonság még, hogy megváltozott a lebonyolítási rendje. Az eddig is tiszta volt, hogy a negyeddöntőket megnyerő csapatok közül a középszakaszban előrébb végzett két gárda játssza egymással az elődöntőket, és a három csapat közül leghátrébb végzett gárda kapja ellenfélül az Alba Volán EBEL-csapatát. Csak a példa kedvéért: ha a középszakasz-utolsó legyőzné az elsőt, nem a középszakasz-másodikkal találkozna, hanem mindenképp az EBEL-es Alba Volánnal.

Az viszont újdonság, feburár 17-ei ülésén döntötte el az elnökség, hogy a mérkőzésekre az elődöntőktől váltott pályaválasztás mellett kerül sor. A közép- vagy negyeddöntőkben két, az elődöntőkben három, a döntőben négy nyert mérkőzésig tart a küzdelem. A szövetség honlapjának híre szerint a döntő valamennyi találkozóját közvetíti a Sport Tv.

A pontos meccsdátumokért egyelőre kattintsanak ide.

21 komment

Címkék: ob i.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kis pontosítás:
"A középdöntő az egyik fél második győzelméig tart, s az elöl álló csapatok lesznek a pályaválasztók az első két mérkőzésen."
Tehát az elődöntőktől lesz csak váltott pályaválasztás, így a középdöntőben nem biztos, hogy minden csapat fog otthon játszani.
...és egyiket sem adja egyik tévéadó sem. kicsit elgondolkodtató (a sok ismétlés miatt is). Ráadásul az NB1-ben sem lesz meg az összes meccs.
@OliBLOOD:
az utolsó két bekezdést nem kerusz írta, hanem én, és erre a mondatra támaszkodtam:

"Az már a bajnokságot érintő döntés, hogy a rájátszásban váltott helyszínekkel zajlanak idén a párharcok, s nem két-két meccsenként cserélődnek a pályaválasztók."

Ez meg elkerülte a figyelmemet:
"A középdöntő az egyik fél második győzelméig tart, s az elöl álló csapatok lesznek a pályaválasztók az első két mérkőzésen."

Persze nem lett volna hülyeség utánajárnunk az ellentmondásnak.
@D. Gromov: Feltételezem, hogy a rájátszás ebben az értelmezésben az elődöntőtől kezdődik és a középdöntő nem része a rájátszásnak, hanem csak a középszakasz lezárása.
No, megkérdeztem Palla Antalt, és így van -- javítom a szövegben is --, a középdöntőkben még nincs váltott pályaválasztás.
Jól el dumálgattok! :-))))))
Mélységesen felháborít, hogy a középdöntőben elveszik a hazai mérkőzés lehetőségét a "kiscsapatoktól". Hogy hozhatott ilyen döntést a tisztelt elnökség?
"azért fontos az első két helyen végezni, mert az egyenes kieséses szakaszban nagy valószínűség szerint a 3–4. helyezett csatájának győztese a nagy Alba Volánt kapja ellenfélül az elődöntőben."

Mit jelent az, hogy "nagy valószínűség szerint"? Eddig azt hittem, hogy ez tény. Vagy valamit félreértettem?
@marko18: Szerintem meg így igazságos, most gondolj bele ha 1 meccset idegenbe a másikat otthon játszhatná az aki hátrébb helyzekedik el akkor igazából semmi tétje nem lett bolna eddig az egésznek mert mind a 6 csapat bentvan a "rájátszásba". Ennyi előny jár annak aki kiharcolta az 1-3. helyet.
tetszik hogy most mar a kissebb csapatoktol is kell tartani mert aki nem veszi oket komolyan az ellen latnak eselyt es kellemetlen perceket vagy akar meglepetest okozhatnak
pelda erra a Hc bukasa fehervaron
A mai forduló szerintem eldöntött sok kérdést.Első 2 hely stars és ute közt dől el, a dab marad ezzel a megszerzett 1 ponttal 3ik.A csapatok is kivették a részüket a válság miatti spórolásból,hej ha mindenki ilyen hazafi lenne :-) Azaz a szurkolóknak nem kell messzire utazni ( pest- pest, és fehérvár- újváros)
Ezzel eldőlt, hogy már csak matematiki esélyünk van előrébb lépni. Készülhetünk a Fradi ellen.
Nem ezen a meccsen buktuk el az előrébb lépést, hanem a Fradi ellen és Miskolcon. :(
Ujpestiek(vagy barki aki jart az ujpesti palyan)! Segitsegeteket szeretnem kerni: lehet-e a ujpesti jegpalyan helyen jegyet venni a meccs elott? Es ha igen mennyibe kerul? Annyi amennyi a honlapon van,vagy a kozepszakaszra megvaltoztattak? Mekkora tomegre lehet szamitani a Vasarnap esti meccsre?
@Joegep: 1200 ft,illetve 700(diák). Tömeg aligha lesz,mert az újpesti focicsapat is akkor játszik (sajnos),és ez sok nézőt elvonz. Mindemellett szerintem ez már nem lesz igazán "éles" meccs,maximum presztízsből játszanak majd. Mert az első hely most aligha ér majd meg felesleges sérüléseket...
@progmet: Nem fugg a Dab meccstol is? S ugye ott meg lehet venni,nem elore,mint Kaposztasmegyeren(ha jol tudom),ja es kosz az infokat!:)
@Joegep: Én olyan 500 nézőre tippelnék, lesz alkalom bőven megvenni a meccs előtt a jegyeket.
Tudja veletlen valaki,hogy mennyi lett a Brasso- Steaua?
@exL:1: Nem egyszerűen Pest-Pest, hanem Újpest-Újpest (Kápmegyer)! :)
Egy érdekesség: Most venném fel a naptárba a mérkőzéseket és látom, hogy 1-én Fradi-DAB szerepel
www.icehockey.hu/index.php?pg=menu_116

Jó lenne ha letisztázódna, hogy akkor a héten milyen meccsek is lesznek...
süti beállítások módosítása