HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ritkán játszik ilyen jól az Alba Volán

2009.01.26. 16:46 F. Kapus

Jól felkészülten érkeztünk a mérkőzésre, nem szálltak el a játékosok a pénteki siker miatt, kezdett a Villach elleni EBEL-meccs értékelésébe Énekes Lajos Alba Volán-edző. Matematikai esély még van a rájátszásra. Bónusz: videón a vasárnapi gólok.

"Az elején kaptunk egy gólt, védelmi hiba után, de nem szakadt össze a csapat. Az első harmadban többet lőttünk kapura, ezen is látszott, hogy rendben voltunk. Nagyon sok olyan helyzetet alakítottunk ki, amilyet a szezon során ritkán láthattunk a Volántól. Egyenlítenünk nem sikerült, bár a levegőben lógott a gólunk. A második játékrészre nem kellett felpörgetni a fiúkat, mindenkin látszott a tűz. Sajnos jöttek fegyelmezetlenségek, szabálytalanságok, és egy rossz csere is, így sok időt hátrányban, nem kevéset kettős hátrányban töltöttünk a jégen. A védekezést ezalatt jól oldottuk meg, ami fordulópontot jelentett, sok erőt adott. És sikerült is egyenlíteni Fodor Szabolcs révén, ez további lendülettel látta el a csapatot.

A harmadik harmadra úgy jöttünk ki, hogy meg akaruk nyerni a találkozót. Újabb gólt szedtünk be, de hajtottunk tovább. Ritkán látható jó teljesítményt nyújtottunk, végig erőlködtünk az egyenlítésért, a célunkat négy másodperccel a vége előtt elértük, Ocskay Gábor segített gólhoz minket. Vitatták a villachiak a találatot, mert Horváth Andrást egy védő rálökte a kapusra. Úgy láttam, a lövéskor már lefordult róla, nem akadályozta. Maradjunk annyiban, megérdemeltük a második gólt, megdolgoztunk érte.

A hosszabbításban nagy helyzetek nem voltak. A büntetőknél a szerencse most a Villachnak kedvezett. Pedig Szuper Levente itt is, akárcsak az egész meccsen, nagyon jó teljesítményt nyújtott. A házi statisztikáink szerint a kapura lövések tekintetében 36:31 arányban jobbak voltak vendégeink. Kiegyenlített játékot láthattunk mindvégig, ha vasárnap büntetőkkel nyertünk volna, akkor azt mondtam volna, még nagyobb teljesítményt nyújtott csapat, mint a pénteki Innsbruck-verés alkalmával.

Mindenki mindent kiadott magából, egy pontot szereztünk egy nagyon jó és nagyon jól játszó ellenféllel szemben."

És akkor tekintsék meg a mérkőzés négy gólját. A büntetőpárbaj nincs meg a videón:

 

28 komment

Címkék: énekes videók alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Teljesen egyetértek Énekes Lajos értékelésével.


Hajráááááá Voláááááán!
Lajos észrevételével nem teljesen értek egyet.Az Valós,hogy Hhtalmas iram volt, nagyon jók voltunk, én ilyen hajtós pörgős meccset még nem láttam,mióta van az ebel.A meccs során 2x többen voltunk a jégen mint lehetett volna , volt hogy cirka 15mp-ig, ezt a nézőtéren mindenki látta, csak a volán kispad,és a sporik nem:-),igaz másodszor észrevették, de azt is jó későn.Emiatt kezdődött a második harmad úgy hogy hosszú percekig emberhátrányban,(ebből nem keveset kettősben töltöttünk,ha itt gólt kapunk(kaptunk de nem adták meg kisles miatt) az a kispad lelkén száradt volna) ) A hosszabításban nem voltak helyzetek????osztrákok 2 kapuvasat is lőttek,és Levente bravúrok sorozatát muatatta be 5perc alatt.Ez a mérkőzés szerintem sokkal látványosabb, jobb volt, mint a pénteki 10-1, sokszor olyan volt az iram, hogy azon csodálkoztam hogy nem olvadt fel a jég ,mind2 csapat szenzációsan játszott, sajnálhatja aki nem látta
3-as emberelőny? :D ez igen, s hogy volt, hat-három vagy öt-kettő? Csalnak ezek az osztrák bírók, új szabályt is írnak.
@durex26: 5-2 nem lehet! 5-3 volt és nem osztrák bírók voltak hanem német sporik.
azért az első gól eléggé nagy hibából kapta a volán,sőt kapitális baklövés volt....
De nekem nagyon tetszik ahogyan küzdenek a srácok,szorítok nekik nagyon és ez az utolsó Ocskay gól hatalmas volt,ez a tömörülés a kapu előtt ,keményen megdolgoztak az egy pontért :)
@durex26: @Zsoldos: Hármas emberelőny nincs.

Ha egy harmadik játékos kap büntetést bármely csapatból mialatt két játékos a
csapatából büntetését tölti, az ô büntetése nem kezdôdik el addig, amíg az egyik játékos
büntetése le nem telik.
@advocatusdiaboli: Erre próbáltam rátérni, ezzel, hogy nem lehet 5-2.
@Zsoldos: Igen, tökéletesen igazad van, sajnos a "válasz erre" gomb nem tud olyat, hogy "helyesel" meg "megmagyaráz"... :)
Lajos, azért volt ott egy nagy villachi kapuvas a hosszabbításban...
nekem inkább az volt az érzésem hogy dacára a Volán által kihagyott helyzetekre, mintha nem igazán találták volna a fiuk egymást a korongal, és ez védekezésben méginkább nyilvánvaló volt ( arra is volt példa hogy egymás ütőjére ütve probáltak felszabadítani melyet Levente értetlenkedő fejcsoválása kisért.
Az mindeképpen dicséretes erőfesztés és komoly teljesítmény volt hogy 5 perc körüli időt védekeztünk 3-ban és a "kislestől" eltekintve érintetlen maradt a kapu.
Összeségében jó mecs volt bár a Villach saját bevallásuk szerint is elégé tartalékosan állt ki.
Amit kiemelnék az a biráskodás, nagyszerü volt , Ö volt az a német bíró aki Gebeit Salzburg-Villach mecsen nyújtott teljesítményén nem talált kivetnívalót. Talán Sim vagy Schimm nek hívják, a ényeg hogy ilyen birói jelenlétet ritkán láttam a fehérvári jégen.
Bár az eredményt itt is a gólok jelentik én mégis a szépségdíjat a kékvonalról fordulásból lött Ocskay bomba vinklivasnak adom ... ott abban a pillanatban elfelejtettem levegőt venni :)

@Zsoldos: Akkor ezért volt olyan meglepően jó bíráskodás.
@verado: SCHIMM Wilhelm (GER)

Csicsó bombája a legszebb kimaradt helyzet kategóriában díj-esélyes...
@Hakami: Elkezdtek odafigyelni a bíráskodásra, a bírók küldésére? Vagy minek tudható be az, hogy az utóbbi meccseken nem fújnak a Volán ellen?
@Dachstein: Annak hogy már csak matematikailag nem mindegy....
@advocatusdiaboli, köszi :)
Ocskay kapuvasa után meg Prohaska simogatta hálásan a kapuját :-)
@DrVodka: Teljesen igazad van! Mióta már tisztes távolba kerültünk a nyolcadik helytől, észre lehet venni, hogy a bírok is mennyire vissza vettek a Volán elleni fújásban.
én is ismerem a szabályokat, vigyorgok is a hszben, ezt a dumatvs bemondó mondta, hogy hármas emberelőnyhöz is juttatták az osztrákokat a bírók.
Üdv mindenkinek!

Engem az érdekelne, hogy ki mint látja a formaalakulást. Természetesen a válogatott játékosok formaidőzítése érdekelne, hisz jövő héten olimpiai selejtező! Remélhetőleg addig nem lesz sérültünk.

T. szerk! Gondolom lesz ezzel kapcsolatban cikk?
@Zsoldos: És elkezdtek a RBS ellen fújni? Merthogy jelenleg ők a fair-play táblázaton az utolsók. A Jesenice meg toronymagasan az első... Sajnos a bírók csak akkor tudnak fújni, ha legalább véleményes megmozdulást produkál a játékos. Ilyen esetben lehet olyat is észrevenni, amit más csapatnál elengednek.
A Volán a harmadik legjobban védekező csapat az EBEL-ben. (82.1%) 46 emberelőnyös gólt értek el ellenünk a szezonban, ez a második legkevesebb.

A bírók sokkal jobban kitoltak velünk, ha emberelőnybe "kényszerítettek"... 30 gólt ütöttünk emberelőnyben (a Bécs 70-et), viszont 10-et kaptunk...
@Zsoldos: szerintem meg a salzburgi arcpirító igazságtalanság után változott a játékvezetés. Lehet, hogy ezt csak én akarom belelátni, de én úgy vettem értelmeztem, hogy a bírók sem értettek egyet a bull mocsokságaival, és a szövetség példátlan büntetésével, és egyszerűen annyi történt, hogy azóta nem ülnek fel annyira az ellenfél folyamatos reklamácóinak, mint rég. Igyekeznek jobban odafigyelni és pártatlanabbak maradni.

Hogy ennek mi lehet még az oka? Azért gondoljuk végig, a Volán milyen fantasztikus eredményeket ért el ebben a szezonban (és a rájátszás szerintem egyértelműen a Graz-Innsbruck-Ljubjana elleni vereségeken ment el, az előrébb tanyázó csapatokkal szemben nagyon szép bravúrok jöttek össze). Gondoljuk végig, hogy ez a 3000 néző az EBEL-ben is magasnak számít. Aztán ott van a szurkolók pénzgyűjtése, meg az többi csapat szurkolóival kialakított baráti viszony... ezek összességében jól hangzanak ám. Mindezt harmadannyi pénzből, mint az utánunk jövő második legszegényebb csapat - sokadannyiból, mint a sztárbandék költségvetése. Szerintem az idei év arról szólt, hogy odakint nagy respectje lett a Volánnak.

Amúgy szerintem is óriási meccs volt, elképesztő irammal, és tényleg talán a szezon legjobb teljesítménye. Még fáradtan is nagyon pörögtek a fik, egy pillanatra nem volt megállás, támadásban pedig rég láttam ennyi szellemes, kombinatív megoldást. Öt az ötben felállni egy Villach ellen, meg úgy tenni a zsugát, hogy csak nyomozzák a korongot, azért nem semmi ám... Igaz, a gólok most nem jöttek össze, de sebaj, ezek olyan jelek voltak, hogy... reszkess Ob1, ha sikerül átmenteni ezt a formát. :))
Szóval félholtan is megérte kimenni(igaz, emiatt a holnapit ki kell hagynom - Laci, Rex & többiek, szurkoljatok helyettem is!), még sok ilyet!
@gabe63: az előzőből kihagytam, hogy tegnap a negyedik sorunk villantott olyanokat, amilyeneket az első szokott. Szerintem egyértelmű a javulás, kérdés, hogy meddig tart ki a lendület. A válogatott szempontjából meg szerintem nem is baj, hogy nem lesz meg a rájátszás, mert ezért ekkora sorozatterhelést idén kaptak először a fiúk. Jövőre már ezzel sem lehet gondjuk. :)
Jobbulást Raon, tegnap hős voltál, hogy eljöttél szurkolni!!!
Igen Raon,te egy igazi hős vagy!!:)
Bár,már megint nem hoztál túl sok szerencsét a csapatnak.
De,azért jobbulást!
A telefonom nálam lesz.:)
Remélem jövőre legalább ugyanilyen szép sorozatot produkál a csapat, mint az idén. Ehhez a lehetőségekhez képest egyben kellene tartani az idei csapatot, egyrészt jók, másrészt volt némi idejük összeszokni. A folyamatos fejlődés már most is látható. Egy összeszokott sor többre képes, mint három-öt játékos aki soha nem játszott együtt, ezt nem kell magyarázni.

A rájátszáson meg nem kell keseregni, ez az év az ismert okok miatt így jött ki. Az Olimpija tavaly nagydöntőt játszott (sőt majdnem meg is nyerte...) idén meg simán kiesik. Tavaly pofozógépek voltunk, idén már egyik csapat sem vehetett félvállról minket. Jövőre meg... majd meglátjuk.
@advocatusdiaboli: Fehérvár nem nagy város,sok alacsonyabb osztályú bajnokságban játszó csapata mellett,van 4élvonalbeli ( volán, albacomp, fehérvár fc,és fehérép női kézi csapata) akik egymás elől veszik el a szponzorokat.Nem irigylem id.Ocskayt,mikor szponzor vadászatba kezd.Komoly légiósokhoz, sokkal több pénz kell,mint amennyi idén rendelkezésre áll.Igaz a város is támogatja mind a 4 csapatot,de ha jól tudom idén igen megfogják ezt nyírbálni a válság miatt.Az őszi induláshoz előteremteni a szükséges keretet nem kis mágia és varázslat lesz,de bizzunk abban hogy ahogy eddig is, most is megfogják oldani!!!
@exL:1: A helyzetet talán csak az könnyíti meg, hogy a Volán az egész szezont "nemzetközi porondon" tölti, jóval nagyobb média háttérrel (nem magyar... :( ) mint a többi csapat. Ez vonzó lehet a szponzorok számára.

Az ideinél sokkal komolyabb marketing kampányt kellene felépíteni a csapat köré, ami felkeltheti - fenntarthatja - a szponzorok érdeklődését.

További légiósokra szerintem kár költeni (esetleg egy szélső Martz-ék mellé) ez túlságosan nagy zsákbamacska ahogy ez már számtalanszor bebizonyosodott. Változatlanul azt mondom, hogy a meglévő csapatot kellene egyben tartani, kérdés sikerül-e.

A másik meg, hogy szerintem inkább az utazásokra kéne kicsit több pénzt fektetni. Ott alvás, többnapos túrák szervezésre akár. Egy közepes légiós árából ez szerintem megoldható lenne, nem?
süti beállítások módosítása