HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kőkemény rangadók a Mol Ligában

2008.12.02. 08:51 Hblog

Két komoly csata következik este hat órakor. A kezdetek óta az élen álló HC Csíkszereda az egyre szorosabban a nyomában loholó Újpest otthonában lép fel, a rájátszásért küzdő Dunaújváros pedig a Steauát fogadja. Egyszerűen nincs jobb program, mint mérkőzésre menni ma este. Minden idők legalaposabb beharangozójával csináljuk a kedvet.

A Dab.Docler és a Steaua összecsapásának nem kisebb a tétje, mint az, hogy meginog-e a katonacsapat rájátszást érő helye. A Steaua két meccsel többet játszott eddig, mint keddi ellenfele, és négypontos az előnye. Hazai győzelem esetén a vasárnap meglepetésre Gyergyóban bukott NZ Stars elé kerülhetnek az Acélbikák, és a Steauához képest egy pontra jöhetnek fel. Önbizalmukat nyilván növeli a HC Csíkszereda elleni drámai győzelem, és a hírek szerint egy új játékos is bemutatkozhat a csapatban, ha J. P. MacCallum is úgy akarja. A kanadai világcsavargó center, Rod Hinks - akit annak idején draftolt a New York Islanders - próbálhatja meg javítani a támadások hatékonyságát. Továbbra sem játszhat sem Peterdi, sem Vychodil, sem Magosi.

Kedvezőtlen előjel a vendégek számára, hogy első számú kapusuk, Jevgenyij Brul megsérült a Fradi elleni vasárnap esti meccsen. Ha nem tudják játékra kész állapotba hozni, az idén kevés jégidőt kapó és eddig meglehetősen bizonytalan Catrinoi kezdhet a kapuban. A múlt héten hiányzott a csapatból Krechak is. Ugyanakkor a lassan negyvenéves öreg klasszis, Catalin Geru Seversonnal és Golovinovval egy sorban sokadik virágzását éli: jelenleg is ő a legeredményesebb hazai játékos az egész ligában, és ennek bizonyítékát adta vasárnap este Pesterzsébeten is. Izgalmas, nagy tétre menő mérkőzést láthatunk tehát Dunaújvárosban, amelyre a tévéközvetítés ellenére is remélhetőleg szép számmal fognak kilátogatni a nézők.

A Mol Ligát szeptember 16. óta folyamatosan vezető HC Csíkszereda két és fél hónap után elkerülhet az első helyről. Ehhez az kell, hogy a házigazda újpestiek a rendes játékidőben legyőzzék őket. A két, eddig legeredményesebben szereplő klub csatája nem mindennapi csemegét ígér. Az újpestieket támogatja a bajnokság eddigi legeredményesebb sora, a HC mellett szól a jóval bővebb játékoskeret. A két klub idei első összecsapása magas színvonalat, nagy iramot, izgalmakat, fordulatokat hozott, hasonlóra számíthatunk most is. A házigazdák útját látványos győzelmek mellett az NZ Stars elleni, kiváló mérkőzésen elszenvedett egygólos vereség és a legutóbbi, az Alba Volán-farmcsapat ellen kiszenvedett győzelem jelzi az utóbbi időben.

Ennél meglepőbb a HC utóbbi formája. Nem is a Dunaújvárosban büntetőkkel elvesztett izgalmas mérkőzés volt az, amelyre felkaptuk a fejünket, hanem pénteki, székesfehérvári fellépésük, ahol a hírek szerint egy elemeire szétesett, nagyon rossz felfogású csapatot láthattak a nézők. A következmény, a gyors edzőváltás után az Acélbikák ellen már nem látszott a szétesettség, de az igen, hogy ha az ellenfél jó napot fog ki, Mihály Árpádék sem sebezhetetlenek.

A két csapat eddigi sikeres szereplését meghatározta több kulcsemberük egyenletesen jó teljesítménye. Játékuk meghatározhatja a rangadó kimenetelét.

A HC kapujában Patrik Polc sokszor jelent megoldhatatlan feladatot az ellenfeleknek. Általában magabiztosan, különösebb hibák nélkül véd, sokszor mutat be bravúrokat is . Képességei és mutatói alapján is a liga legjobb kapusainak egyike. Komoly tartást ad csapatának. A gárda tavalyi és idei menetelésének egyik letéteményese, nem véletlenül a HC-szurkolók egyik nagy kedvence. A másik kapu első számú őre a szintén szlovák Juraj Nemcak. Az évet kevésbé magabiztosan kezdte, mint Polc, átlagos teljesítményt nyújtott, különösebb extrák nélkül, de ahogy a csapat formája felfelé ívelt, úgy kapta el ő is a fonalat, az utóbbi időben már a bravúrok sem maradtak el.

Ladislau Harabin és Igor Rufus a két védelem vezéregyénisége. Rufus az újpestiek szlovák ötösében kap helyet, és toronymagasan a legjobb a +/- mutatója a védők között párjával, Juraj Kadlubiakkal. Erős felépítésű, jó fizikumú védő, azon kevesek közé tartozik a Mol Ligában, akiknek nem okoz gondot  például a kék vonalnál bent tartani a korongot a harmadban. Sokat lő kapura, bár nem túl hatékonyan, de nem kevés gól előkészítésében vállalt szerepet, így előkelő helyen áll a kanadai táblázaton is. Harabin, a HC védője pedig egyenesen elképesztő mutatókkal bír: nem elég, hogy az Újpest szlovák ötöse és az SC-s Ramstedt után ő következik a +/- rangsorban, mérkőzésenként több mint egy pontot termel, átlagban minden hatodik lövése pedig a hálóban köt ki. Biztos hátvéd, és mellette csapata egyik legjobb pontszerzője is.

 

Ladislav Sikorcin a Mol Liga eddigi egyik legjobb igazolása, pedig az idény elején erre senki sem számított. A szeptember legjobbjává választott center vezeti a legeredményesebb játékosok listáját, megmozdulásai szinte mindig életveszélyesek. Van szíve leadni a korongot, ha társai jobb helyzetben vannak nála.  Bár Dubekkel és Zlochával ebben az idényben játszik először egy sorban, összeszokottan keserítik meg az ellenfelek életét. Hármuk közül Sikorcin vajkezével, kiváló technikájával és látványos cseleivel tűnik ki leginkább. Mihály Árpád a HC csapatának legértékesebb játékosa. A bő keret miatt közel sem játszhatott annyit állandó társakkal, mint Sikorcin, de így is kitűnő teljesítményt nyújt. A HC első sorának meghatározó játékosa, jobbnál jobb korongokkal tömi a többieket, és maga is derekasan kiveszi a részét a góllövésből. Ha kedve van a játékhoz, szinte megállíthatatlan, egyedül képes meccseket eldönteni.

De mit várnak a vezetőedzők a Mol Liga eddigi legnagyobb rangadójától?

Pék György (UTE): "Háromesélyes mérkőzésre van kilátás. Ennek örülök, mert a bajnokság elején még nem lehetett volna ezt így kijelenteni. A HC játékosösszetétele nagyon erős. Igazából nem is tudom, milyen problémák lehetnek náluk, ami miatt a múlt héten ilyen gyatra eredményeket értek el. Egyértelműen a magyar csapatok fölött állnak. De mi jó szériában vagyunk, csapatunk talán egységesebb, és a küzdőszellemünk mostanában nagyobb. Szerencsére sérülés miatt egy játékosom sem fog hiányozni. Úgy gondolom, a csapatokat átlagosan tekintve a HC technikailag lényegesen képzettebb játékosokból áll, mint az Újpest, a fizetési kategóriák is ezt bizonyítják. De nem mindig az a csapat győz, amelyik többet keres."

Kalamár Sándor (HC Csíkszereda, megbízott vezetőedző): "Ez a portyánk nem volt eredményes. Reméljük, csak mostanáig. Kedden mindent megteszünk, hogy javítsunk a mérlegen. Tudtuk, nem fogjuk a bajnokságot csúcsformában végigjátszani. Most hullámvölgyben vagyunk, és ezen belül is hullámzik a teljesítményünk. Lementünk, de reméljük, elindulunk fölfelé. Az újpestiek mellett szól, hogy odahaza játszanak és hogy jó csapatot alkotnak. Eddig mindkét fél bizonyított a Mol Ligában. Nyilvánvalóan két jó együttes találkozik, a mérkőzést a pillanatnyi forma fogja eldönteni. Már vasárnap óta a csapattal van az új finn edzőnk, Timo Lahtinen. Úgy állapodtunk meg, hogy a keddi mérkőzésen még én dirigálok, ő addig csak együtt mozog velünk, és figyel. A szakmai munkát akkor kezdi meg, amikor hazaérkezünk Csíkszeredába. Sajnos Dunaújvárosban ketten is megsérültek, egyikük keddi játéka sem biztos. Flinta felépülése esélyesebb, mint Nagy Istváné. Meglátjuk kedden. Szintén csak a mérkőzés napján döntöm el, hogy melyik öt légióssal állunk ki az UTE ellen."

Végül idézzük fel a hetedik forduló eseményeit. Ebben a szezonban még csak egyszer találkozott a két csapat, akkor a hosszabbítás utolsó másodperceiben szerzett Góga-góllal a HC nyert, ez volt az első pontvesztésük az idényben.

Újpest–HC Csíkszereda 3-4

 

22 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hú nagyon jó lett a beharangozó, köszönjük! Az UTE-HC meccs latolgatását is szivesen olvastam, de azt hiszem inkább mégis a DAB:Steaua derbit részesítem előnyben :) Kiváncsi vagyok a kanadai srácra, Rod Hinks nagy segítségünkre lehet még, remélhetőleg Misal-Hinks-Peterdi sort látunk majd, ami igen csak jól hangzik :) Csak épülne már fel Pedró... Magóról van valakinek valami híre?
Rendesen befűtöttétek a hangulatot, alig várom már a kezdést. Kár, hogy a Sporttévé az újvárosi meccset kötötte le korábban, jó lenne, ha mindkét meccsről egy időben, ide-oda kapcsolgatva adnának közvetítést (álom, álom édes álom).
Baromi erős ez a HC, de góbé bosszantására jó lenne begyűjteni a három pontot.
Hogy károgjak is egy ici-picit, kár hogy az összes kiemelt játékos légiós...
Mihály Árpád nem légiós. ;-)
Fugeute ez tenyleg egy jo merkozesnek igerkezik de persze en is remelem hogy mi gyujtjuk be a pontokat . . . amugy a forralt bort ha akarod megihatjuk mert en is ott leszek a meccsen -:))
"Egyszerűen nincs jobb program, mint mérkőzésre menni ma este."

Teljesen egyetértek, megyek is ki Újpestre!
Remélem most nem fogunk kikapni olyan szerencsétlenül, mint a múlt alkalommal.

HAJRÁ LILÁK!
Nem ide tartozik de megjegyezném, hogy nem tetszik a rájátszás(elődöntő) programja. Nagyobb hátrányba kerülnek a 3-4 helyen végzett csapatok, előfordulhat, hogy nem játszodhatnak elődöntőt saját közönségük elött. A rájátszás(elődöntő) programja korrektebb lenne ha 1 - 1 mérközés itt-ott és a harmadik pedig az alapszakaszban elöbre helyezett csapatnál.
Ma tv előtt nézzük a meccset, a rv, hogy pénteken megnézzük a stars-alba valamint vasárnap a stars-gyergyó meccseket élőben.
venyige, Sikorcin félig magyar, folyamatban van a honosítása.

góbé, könnyen megtalálsz, a mezem alapján: Füge 35
Imó, akkor hozod a DVDket?
Krisz, te is beizzíthatnád a felvevőt, mégha meccsre is mész. :)
Nálunk Mestyán játéka kérdéses sérülés miatt, Győri biztos, hogy nem játszik.
Gabberboy! hát, nem tudom, mennyire komoly, a HC ellen a fél meccset felkötött karral nézte végig, kiugrott a válla vagy mi
hm, köszi. fel se tűnt. Magónak nemsokára letelik a 3 hónap, és megállapítják a dokik játszhat-e, remélem nem kell abbahagynia :S
Nagyon remélem, hogy meg tudjuk verni a HC-t. Itt az ideje. HAJRÁ LILÁK! HAJRÁ LILÁK!
Hat fiuk ez a HC veres nem jott ossze...sot....:-)) hajra HC!
Nem jött össze, így van. Gratulálok a HC-nek, zseniálisan játszottak ma.
Grat a HC-ak.Na es persze Brassonak is aki ujra atlepett a SC-on es 4-3 gyozott:D
Mire mindenki leirta a HC-t most megmutattak mire is kepesek ha nincs egy buzimak edzo a csapatnal
Király a beharangozó!
Köszi !
Kár, hogy a meccs végül nem volt méltó rangadóhoz..:(
Ha ilyen volt a kezdes, akkor milyen lessz a folytatas!
Szep volt HC! Koszonjuk!
süti beállítások módosítása