HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Pontot vesztett a HC Csíkszereda

2008.10.03. 21:27 D. Gromov

Hajszál hiányzott, hogy az eddig százszázalékos csíki csapat elszenvendje első vereségét, történetesen Újpesten, de visszajöttek a gödörből. Az NZ-Stars nagyon elkapta a DAB-ot Dunaújvárosban, a Miskolc helytállt a Steaua Bucurestivel szemben.

Az Alba Volán farmcsapata továbbra sem találja a fonalat, rég volt, amikor győzni tudtak Miskolcon. Mondjuk aligha Csíkszeredában várhattak feltámadást híveik, az SC igen simán nyert, mégpedig 8-3-ra, Wallenberg három gólt ütött.

Sokgólos mérkőzést játszott a gyergyószentmiklósi Progym a Ferencvárossal, a zöld-fehérek csak a legelején és a legvégén vezettek, kétgólos hátrányban is kapaszkodtak többször, végül mégis nyertek 7-6-ra.

A Miskolc az egyre jobb formát mutató bukarestiekkel szemben igyekezett összekapni magát, ami voltaképpen sikerült, legalábbis az eredményből úgy tűnik: a kétgólos különbség egyáltalán nem nagy, más kérdés, a Jegesmedvék már az 5. percben kétgólos hátrányban voltak, közelebb kerülni nem is tudtak, 3-5.

A lassan összeálló NZ-Stars gyakorlatilag elgázolta a Dab.Doclert. A mérkőzés felénél hárommal mentek, amihez a következő harminc percben még hármat tettek hozzá. Beütötte első gólját az ifjú Maszlov Szergej, kettő vállalt Kangyal Balázs, ugyancsak duplázott a csapat legeredményesebb embere, a válogatott úgynevezett ajtaján határozottan kopogtató Szappanos Dávid, a 0-6-hoz Majoross találata kellett még.

És akkor az Újpest-HC, amelyet a helyszínen láttunk. A lila-fehérek 57 percig kiválóan játszottak, annak ellenére, hogy a csapat két kulcsembere, Dubek és Sikorcin ezúttal kevésbé villogott. Helyettük Berta és Borbás vitte a prímet, a közbülső UTE-gólt pedig Jan Zlocha szerezte. A hazaiak vezettek, a HC a második harmadban egyenlített, de csak 26 másodpercig örülhettek az 1-1-nek a székelyek. 3-1-nél következett az utolsó felvonás, amelyben mindent egy lapra feltéve támadott a HC. Sikerült is szépíteniük, ám kevéssel a vége előtt kettős emberelőnyhöz jutott az UTE. Ahogy azonban az SC Csíkszereda ellen, úgy ezúttal sem tudtak élni a sansszal, Zlocha kapuvasra kotorta a meccskorongot, majd bután ki is állíttatta magát a támadóharmadban. Aztán leküldték Hetler Ádámot is, a HC pedig kihasználta az öt/hármat, egy perccel a duda előtt. A ráadásban, amikor már mindenki a büntetőkre várt, a védekezésben feltűnően bizonytalan Goga Attila szép csellel kilépett, és mindent eldöntött, 3-4.

Eredmények, naptár, táblázat itt.

38 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Most jöttem a Miskolc meccsről. Az akarattal nem volt baj, sőt, ebben felül is múltuk a bukarestieket. A nagyobb tudás meg a szerencse viszont őket segítette. Ütöttünk két kapuvasat, náluk meg Timaru igazi észjátékos, okos gólt ütött, a gólpasszai is komolyak voltak. Rajta kívül a Geru mutatott valamit, meg a ruszkik. A többi átlagos, szürke játékos. Ők beütötték a helyzeteket, mi nem. A végén 1:5-ről amikor feljöttünk 3:5-re, rendesen megijedtek, időt is kért egyből a románok edzője. A tisztes helytállás bőven megvolt. Ja, a NS 300 nézőt írt, annál azért picit többen voltunk - mondjuk kb. 500-an - szerintem.
A jegesmedvék meccse a számok nyelvén:
5--ennyi gólt kaptunk
4--ennyi perc alatt ütöttünk 2 gólt
3--ennyi a kapott potya és az ütött gólok száma
2--ennyi szabálytalan gólt ütött a bukarest
1--ennyi új gipszes finnünk van
0--ennyi a mai ponttermésünk
-1--ennyi Incze teljesítménye

Nem mondom, hogy ritka szarul kezdtünk, mert az nem ritka, hogy szarul kezdünk, de a Heraklész fiúk elleni 11 másodpercet nem sikerült túlszárnyalni, ma 27 másodpercig bírtuk:(((
Sikerült leigazolnunk az összes csontgyenge finn jégkorongozót...
Inczéről és Soósról inkább nem írnék semmit, szegény mamák úgyis csuklottak eleget...
STEAUA -ban az edzö kulikuv a régi jászberényi Lehel-ben játszó KULIKOV lenne ?
Én azért azt mondom ,hogy le a kalappal az újpest előtt...az elmúlt pár évben ezt egyszer sem mondtam ki, mert nem lett volna jogos.De tiszteletre méltó az ,hogy a Sportclubot és a HC-t is majdnem elverték,jó látni,hogy időnként a magyar sorok is tudják vinni a csapat szekerét ,nem csak a szlovákok...Másfelől az újpestet a Dabbal tudnám egy lapon emlegetni.Ilyen két arcú bagázst rég láttam.Egyszer a dab kikap6-1,utánna nyernek5-1,utánna megint kapnak egy hatost.Ez ugyanugy igaz az újpestre is. Jó lenne ha végre rendet tennének a fejekben mind2 oldalon ,mert nem hiszem el ,hogy ilyen hullámzó teljesítményt nyújtanak...
Amugy meg a Fradi is alkotott ma,a srácok ismét megmutatták ,hogy van tartás bennük,nagyon büszke vagyok rájuk, és lehet rájuk minden fradista is.Háromszor voltak -2 gól hátrányban és mégis nyertek.Főleg ugy szép ez a siker ,hogy a kiállítások száma lazán dupla annyi volt Fradi oldalon ,mint gyergyóin,és volt nem egy pont amikor megtört volna egy másik csapat ,de a srácok megmutatták,hogy a Fradi Szív a helyén van.
Szerencsétlen Gyergyószentmiklóst néha már sajnálom... ha lenne még 2 jó csatáruk és 2 jó védőjük akkor tuti,hogy nem csak 4 pontuk lenne 8-9 meccs után.Sokkal jobbak a miskolcnál és a volán farmnál,de vmi hiányzik még ott,hogy csatlakozhassanak a közép. ill élmezőnyhöz.
Egyébként nem tudom egyszerűen felfogni,hogy a steaua ,hogy lehet ilyen eredményes....Láttam párszor idén játszani őket és lassan játszanak ill. korcsolyáznak, néha már rohadtul unalmas amit csinálnak a jégen,és főleg úgy röhej ,hogy szinte a nyugdíjas ős románok viszik a prímet ott, 1-2 játékost kivéve...Nem hittem volna el 1 hónapja ,hogy a magyar csapatok közül csak a Fradi veri el őket...
A Stars-on meg kivagyok bukva.... szerintem ők csak a magyar csapatok ellen mutatnak vmit az OB1 miatt ,mert az erdélyiek ill. a steaua ellen kalapszart sem csinálnak....az eredmények ezt mutatják ,meg a mutatott játékuk is....
Volt egy gondolatom, hogy a góbék féléknek bevésem ide, hogy ha mi is megkapjuk a hazai pályát (félreértés végett, sztem ma Halacska jól fújt), mint a szeredaiak Erdélyben szokták, akkor gólokkal verjük a HC-t, de aztán Fradi-Mate hozzászólása kihozta belőlem az angyalt:). Ezért nem írtam le, amit gondolok.:)
FRee:ezt már 1000-szer írták, kérdezték hónapok óta, de nem. A fia! Ok? :)

A kanadai táblázatra nézve hasonló érzésem van, mint a megelőző bajnokság alapszakasza után.
A kishazánkban született magyar állampolgárok közül a TOP-10-ben kizárólag Fradi, vagy pár hete még Fradi mezben játszó játékosok vannak, számszerint hárman!!!
Nevek:
Szappanos Dávid
Jánosi Csaba
Kiss Gábor
Nekem úgy tűnik a Stars csak nem rázódott össze az elején, és pont arra estek a székely, bukarest meccsek.

Vasárnap kiderül. Van egy olyan érzésem, hogy a Stars elkapja a HC-t.
Nem fogja! Legalábbis ezzel a tegnapi játékkal biztosan nem...
vaze, ez a HC korántsem verhetetlen. Összeszedett játékkal simán sebezhetők. Tegnap kb. a 30. perctől gyakorlatilag két sorral nyomták, az első sor legalább a meccs felében jégen volt, mégis meddő játékot nyújtottak. Tegnap igazából egyedül Mihály Árpád játékában lehetett látni fantáziát. Nekem csalódást okoztak a légiósaik is. Az első szünetben beszélgettünk arról, hogy nekünk végünk, ha a HC feltámad és elkezd játszani, de nem támadt fel és nem kezdett el játszani, nem tudom, miért, ennyit tudnak-e és csak a hírük akkora, vagy rossz napjuk volt...? Szembetűnő volt, hogy Góga a két gólja ellenére milyen rosszul játszott. Hihetetlenül bizonytalan volt, azonnal rossz megoldásokat választott a saját harmadukban, ha valaki egy kicsit is agilisabban megtámadta. Az első gólunkat is gyakorlatilag ő készítette elő.

Nézd... nem emlékszem, hogy az sc mikor kapott hazai pályát...
A HC-t ti kiáltottátok ki verhetetlennek :)
Amúgy 3 bekkel játszódtunk, a negyedik Wallenberg volt...
terminatrix, inkább ők kiáltották ki magukat annak... :P De ez a mítosz megdőlni látszik.
Nem kell beszarni gyerekek a HC mindig is megalithatattlan lesz...Koszonjuk Goga a max.teljesitmenyedet.
Mindorokke HC!
Azért emlékeztetnék minden HC drukkert a tavalyi OB1 döntöjére... :)
Az Sc meccsen ott voltam de nagyon gyengen jatszottak . . . a tavalyi elcsalt ob1 dontot nem kell emlegetni de ez mar ugy is egy mas csapat . . . amugy az Ujpest vagy a Fradi vezeti a Mol ligat? Netan az Alba Volan? Vagy az Sc? Hol lehet megnezni a tablazatot? Ha tudja valaki irja meg. Elore is koszonom
Egy 4-3-as meccsen ha valaki ket golt lo az miert nem jo? kerusz te tiszta fejjel nezed a meccseket? vagy csak nem voltal ottan es valaki fere tajekoztatott :))GOGA a HC egyik legjobb jatekosa es mindig is az lesz . . . koszonjuk neki hogy nalunk jatszik es hogy csak ket golt lo meccsenkent es ezert gyenge :)) HAJRA GOGA HAJRA HC csak igy tovabb
Drága Szekely Gobe, előbb olvas, aztán jár a szája, a táblázat be van linkelve a poszt végén, mindenki tudja, hogy ki vezet. Drága Rügyecske, újólag felhívom a figyelmet arra, hogy ez itten nem drukkerkocsma, nem is óvoda, vagy normális emberi hangon beszél mindenki, vagy aki nem, azt egyszer s mindenkorra kivágom a büdös francba. Több dobás nincs.
Gromov ha ugy gondolod hogy csak bizonyos csapatokat lehet itt dicserni akkor ird meg es minket nyugodtan vagj ki . . . nem ertem hogy miert zavar barkit is hogy mi nem vagyunk egy velemenyen veletek . . . szerintem semmi sertot nem irtunk senkire csak neha egy kicsit nyersebben megirjuk a dolgokat . . . ennyi
Honnan tudod, hogy nem vagy velem egy véleményen? Miből derült ez ki számodra? Azt mondod, nyersebben írjátok meg a dolgokat. Hát írjátok érettebben. Ennyi a kérés, nem először. A vita nem tilos, mások leugatása tilos. Bevallom, a múltkori gyalázkodós HC-SC vita után érzékenyebb vagyok a kelleténél, de biztos lehetsz benne, hogy nem azért, mert bármi bajom lenne a székelyekkel.
Onnan tudom hogy nem vagyunk egy velemenyen hogy minket mindig megfegyelmezel ha valami olyant irunk meg kivagsz mas tragar szavaira meg nem nagyon reagalsz . . . ma peldaul nem is ertem hogy mit tevedtunk? azt nem mondtam meg nem is gondoltam hogy bajod van a szekelyekkel csak valamiert alergias vagy a HC drukkerekre ha ugratnak masokat forditva meg nem . . .
Székely góbé, rügyecske: olvasni és szöveget értelmezni tudni kellene. Rosszul játszott (nem =) rossz játékos. Ha eddig eljuttok a bajnokság végéig, akkor már nem éltünk hiába.
Székely Góbé, nem akarok ezen hosszan egyezkedni, de amit állítasz, az egyszerűen nem igaz. Most direkt megnéztem, néhány véletlenül ide tévedt, szar magyar hokizó idiótán kívül eddig két embert zártam ki véglegesen: egy trianoni kurvázó progym- és egy válogatás nélkül mocskolódó fradi-szurkolót, őt muszáj volt kétszer, mire felfogta, hogy rossz helyen jár. Kommentből persze töröltem többet is, de általában csak figyelmeztetés után. A vitát ezennel lezártam. Nem kérem, hogy szeressétek egymást, azt sem, hogy bennünket, azt sem, hogy ne piszkálódjatok, de kuplerájt ne csináljon a blogból senki. Ennyi. Nem hiszem, hogy ezt olyan nehéz lenne megérteni.
Kerusz bejegyzésére irtam :)
A fontos az,hogy a Hc és az Sc is győzött,reméljük így is marad a továbbiakban.
Ez is ott van:)) Én meg D Gromov tárgyilagos és szimpatikus válaszaira írtam:)
Tegnapi Újpest nagyszerűen játszott, ennyi szívvel talán a tavalyi hosszabbításis Volán meccsen játszottak.
Szép gólokat lőtt mindkét csapat, klassz meccs volt
Kedves D.Gromov!
Nem ertem hogy mi bajod van a HC szurkolokkal talan a mai velemenyemmel megsertettem valakit...?Miert van az hogy nem birjatok a szekely kritikat,velemenyt...? A multkor "Defo"-t miert nem zartatok ki amikor le pocsozte az erdelyi szurkolokat,idezem:"Hajra volan,ez egy mas dimenzio,pocsok"!!a magyar a magyart,szekely a szekelyt cikketekben??? :(
Komolyan mondom, Rügyecske, kétségbe ejtő és elkeserítő, amit csinálsz, 2 in 1. Szavazást indítok kifejezetten a székelyek, sőt a HC-szurkolók körében arról, hogy gyűlölöm-e őket (benneteket), vagy sem. Ha az jön ki, hogy igen, lemondok. Ha az, hogy nem - azt még nem tudom, hogy akkor mi lesz. Kedves HC-sek, mondjátok meg, mit tegyek.
Gromov!
Nem értem, miért kell(ene) vitáznod olyan "hozzászólókkal" akik csak trágár stílusban képesek saját véleményüket megfogalmazni, ráadásul mindig mások heccelésével. Akinek nem izlik a főztöd, az ne egyen belőle. Néha a fórum kezd elkanyarodni a jégkorong nyomvonaláról.
Amúgy a helyesírásukról meg jobb nem beszélni...
Szerintem sem kell ezt felfújni...van pár hc-s akik azt hiszik ,hogy biztos irigykedünk rájuk és ezért mi kritizáljuk őket állandóan. Ha nem látják meg a bejegyzésekben a lényeget akkor ez van, nem kell lemondani ,csak nem kell tudomásul vennni az ilyen embereket.
Gromov,
ez a bizalmi szavazás kicsit Gyurcsányos volt... ;)
Mi lenne, ha jégkoronggal foglalkoznánk inkább?
Szerintem az UTE - HC volt az idény eddigi legizgalmasabb rangadója. Minden tiszteletem az Újpestieké, akik hősiesen harcolva bebizonyították, hogy a HC is sebezhető. Ami a HC-t illeti nekem kicsit motiválatlannak tűntek, mintha nem is velük "történt volna" az a mecs. Mindnenkinek további szép "gyűlölet mentes" estét :)
Mar tobbszor mondtam, hogy meg tul korai valakit abszolut eselyesnek vagy eselytelennek kimondani.
A Klub az elso ket hazai meccs utan tul volt dicserve, most tul van szidva. Az UTE forditva volt, szidtak (eleg durvan)mikor Csikban kikapott, most meg hosok lettek, ugyanazok a fiuk akiket par hete meg csunya szavakkal illettek.
Meg kell ertsek a sport es hokirajongok, hogy ahogy a szinvonal emelkedik a csapatok erteke kozelit es gyakran fogunk meg latni "meglepeteseket", vissza es korbevereseket. De ez a legszebb az egeszben.
A bajnok az aki megnyeri a play offot es a dontot.
En tovabbra is ugy erzem, hogy a Klub lesz az, foleg ha tud hozni ket talpra (korcsolyara) esett back et es a serulteket helyrepofozzak. Ok mar tobbrendben bizonyitottak, hogy a tetmeccseken inkabb hozzak magukat. Igaz az iden nehezebb lesz.

Es addig meg sok van. Nagyon sok.
Azt kijelenteni, hogy egy csapat verhetetlen vagy a masik nyerni se fog, az vegtelen butasagnak szamit. Foleg hokiban. Megha a nagy Volan indulna akkor sem szabadna kijelenteni. Az mas, hogy az 5bol 3 vagy 7bol 4 es donto es play off rendszer az eselyek minimalisak egy igazan jo csapatot elkapni.
De egy meccs erejeig.....
Gruba, mi tagadás :)
süti beállítások módosítása