HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Interliga, de másokkal és másképpen

2008.05.30. 17:16 D. Gromov

Budapesten egyeztetett hat magyar és négy román jégkorongklub vezetője arról, hogyan lehet áthidalni az OB 1 feldúsítása és a keleti szomszédok által forszírozott közös bajnokság közötti különbségeket. Megegyezés még nincs, tervek már vannak.

Amelyekről Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára számolt be blogunknak. Eszerint a patthelyzet feloldása végett felmerült, hogy a nemrég kimúlt interliga mintájára szervezzenek közös ligát, amelyben a korábbi cikkeinkben említett tíz csapat – magyar részről: Alba Volán 2, Dab.extra.hu, Újpest, Ferencváros, Miskolci Jegesmedvék, NZ-Stars; román részről: HC Csíkszereda, SC Csíkszereda, Steaua Bucuresti, Progym Gyergyószentmiklós – mindegyike szerepelne.

A mai ülésen az összes klub illetékese jelen volt, és bár nem értettek egyet valamennyi részletkérdésben, annyi kiderült, egyikük sem zárkózik el a nevezéstől. Azt eldöntötték, ki kell dolgozni a liga működtetésének érdemi koncepcióját. A feladatot a magyar szövetség kapta, amelynek a következő, tíz nap múlva esedékes tanácskozásra össze kell állítania az anyagot. Kovács Zoltán úgy érzékelte, a viták ellenére a klubok érzékelték, egymásra vannak utalva, ezért a főtitkár úgy véli, több esély van arra, hogy a liga küzdelmei ősszel megkezdődjenek, mint arra, hogy elhaljon az ötlet. Ezzel együtt alapfeltétel, hogy találjanak tőkeerős névadó szponzort, anélkül nincs esély semmire. Ez a szponzor még nem tűnt fel a láthatáron.

Az egyelőre képlékeny elképzelések szerint a liga alapszakasza tíz induló esetén 36 fordulóból állna, a két ország csapatainak egymás közti eredményei beszámítanának a nemzeti bajnokságokba. A végén mind a ligának, mind a nemzeti bajnokságoknak lenne rájátszásuk és lennének győzteseik. Ez azt jelenti, hogy pl. az Alba Volán nem lehetne román, vagy a Steaua magyar bajnok.

A korábbi elképzelések neuralgikus pontját, a hárommillió forintos utazási hozzájárulás befizetésének kérdését a megoldással megkerülnék a felek. Folytatás tíz nap múlva.

286 komment

Címkék: magyarország bajnokság románia ob 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyarul : nem történt semmi, csak kijebb tolták a határidőt
Ezt nem hiszem el... Nehogy bármelyik magyar klub belemenjen! Lealacsonyítjuk magunkat és bedőlünk a pénzéhes románoknak akik nem akarnak fizetni és derogál idejönni tanulni. Most érzem, le leszek oltva, de a székelyekről is meglett a véleményem...
A két szeredai klub szarik a 3 millára, nekik van, a Gyergyót a város tartja el, elég nehéz nekik, ennek az egész időhúzásnak meg a Sztejja az oka. Minek kell kompromisszumot kötni velük? Miénk az erősebb bajnokság, ők akarnak tanulni, akkor igenis fizessenek, mert a Miskolcnak, FTC-nek is drága az állandó utazás, aztán ki a fene akar megint állandóan elmaradó meccseket? Ha a Szteea nem talál megoldást, teljesen tönkremegy. Nincs már a sok állami pénz, és kudarc kudarcot követ. Sakkban tartjuk gyakorlatilag őket, nem nekünk kéne engedni. Az meg, hogy az Interliga meccsekkel helyettesítsék az OB1 alapszakaszát... Hát ez egy vad baromság, abszurdum. A vége az lenne, hogy nem is lenne az alapszakaszban önálló bajnoki...
Ha fáj nekik, hogy magyar bajnokság a liga neve, akkor maradjanak otthon!
Remélem rövidesen kicsit tisztábban látunk majd a részletek kapcsán, egyelőre az nem derült ki számomra, hogy ha ez a verzió valósul meg, akkor úgymond magyar bajnokik nem is lennének, hanem a közös liga meccsei alapján alakulna csak ki a rájátszás előtt a tabella?

Másik dolog amit nem értek:
a románok ugye hetekkel a mieink előtt kell, hogy részt vegyenek világbajnokságon, vagyis akkorra le kéne zárulnia az egész közös ligának. Mi pedig ezután kezdenénk el a saját rájátszunkat? hogyan lehet ehhez igazítani a Volán csatlakozását?

Nehéz lesz megszervezni, az egyszer biztos, de ennek ellenére én inkább pozitívan állok hozzá.
Akik ellenzői az ötletnek, mondván, hogy a romániai csapatok akarnak tanulni tőlünk, azért egyet ne felejtsenek el: lehet, hogy a válogatottjaink között osztálykülönbség van, de mint látjuk a székelyek is tudnak hozni erős légiósokat, ha Bukarestben lesz pénz és motiváció, akkor ők sem fognak lemaradni, szóval nem lenne nagy meglepetés, ha mondjuk ezen a közös liga első 4 helyezettje között 3 romániai csapat lenne..
várjuk a további fejleményeket...
Remélem ahogy mez ügyben úgy bajnokság ügyben is meghallgattatik a szövetség részéről a szurkolók akarata.

NEM AKARUNK ÚJ INTERLIGÁT!!! NEM AKARJUK HOGY A STEUA KÖZÉPGYENGE CSAPATA DIRIGÁLJON!!! ERŐS MAGYAR BAJNOKSÁGOT AKARUNK!!! Néha a kevesebb több szerintem.

Nem hiszem hogy egy új Interliga jó ötlett lenne. Ami egyértelmű, hogy leginkább a magyar részről bevezetett légiós korlátozást akarja kikerülni Szereda két csapata, míg a Progym és a Steua, a lehető legolcsóbban akar kijönni a buliból.
Bezso az előző komment végén irta hogy a klubcsaoatok közt nincs akkora külömbség mint a két válogatott között. De ez is csak a légíósok miatt van. Ha majd a HC is 3 székely és egy légiós sorral áll ki, nos akkor kiderül hol is jár a román hoki.

A másik. Bár már szerintem nagyon késő, nem értem miért nem lehetne hivatalosan meghívni a Medvescak Zagrab csapatát? Az interligában végig részt vettek, főleg horvátokra épít, (a horvát hoki jobb ráadásul egy hajszállal mint a román)erős anyagilag és az Interliga óta szenved mert a szlovéneknél pl nem játszhat a rájátszásban.

Szerintem nagyon nem jó döntés. Ezzel több jó irányelv borulhat. Pl a légióskorlátozás (lehet csak a magyar csapatok tartják be az egymás elleni meccsükön). Kérdés mennyire lesz komolyan véve a csapatok részéről. Mert ha itt nem utaznak el romániába/magyarországra, akkor nem történik semmi, bajnokságukban továbbra is résztvesznek, hazai meccseiket lejátszák max az interligában nem. Ez főleg a végefelé lehet érdekes. Plusz így visszatérhenek a roadshowk.
Én nagyon nem örülök ennek a döntésnek.
Seggből szájat tipikus esete...
Ezzel a következőket lehet elérni:
1. A Miskolc és a Fradi szenvedhet a megnövekedett utazási pénzek kigazdálkodásával. Nem értem, hogy ebbe ők hogyan mehettek bele... Ennek csak akkor lenne értelme, ha nem minden magyar csapat indulna, csak azok, akik anyagilag jól állnak, és nem tudnak fejlődni már csak itthon.
2. Minden "jól ismert" román trükköt be lehet majd vetni, a magyarok meg szívnak egy jót. A vége az lesz, hogy a románok fognak dirigálni, meg a sok hangos székely majd kikiáltja magát magyar bajnoknak az így-úgy megnyert "Interliga" alapján...
Erdelyi magyarkent regota kovetem figyelemmel mind a magyar, mind a romaniai jegkorong bajnoksagot.Szerintem nem volna jo belemenni a kozos bajnoksagba. Romaniabol jelenleg a ket sze-
redai csapat jobb mint a Steaua es sokkal jobb mint a gyergyoi. Jovore a kulonbseg meg nagyobb lesz a ket szeredai, illetve a masik ket fennt emlitett csapat kozott. Ez egyszeruen azert, mert a Steaua evek ota nem fordit hangsulyt az utanpotlasara, a valogatott jatekosai kioregedtek,illetve kioregedo felben vannak. Az elmult evekben mar csak a legiosoknak koszonhetik a dobogos helyezeseket. A csapat szetesofelben van, az anyagi tamogatas is hamarosan lecsokken mivel semmi ertelme egy olyan csapatot penzelni aminek mar lassan nincsenek hazai jatekosai. A Gyergyo anyagi tamogatas hijjan nem tud felemelkedni. Szerintem sem a Gyergyo, sem a Steaua nem eri el a miskolci csapat szintjet.
Az egesz kozos bajnoksag a Steaua vezetosegenek a szulemenye, diverziot akarnak kelteni. Irigyek, hogy a magyar jegkorong sokkal jobb mint az ovek. Az egesz egy nagy humbuk, ok lesznek az elsok, akik visszalepnek egy esetleges kozos liga indulasakor.
A szeredai csapatok mindenkeppen indulni fognak a magyar bajnoksagban. Jo volna eltorolni a harom millios indulasi dijat es akkor indulhatna a Gyergyo is a magyar bajnoksagban. Hajra magyar jegkorong!
Eddig olvasgattam csak a blogot, de ezen annyira felháborodtam, hogy regisztráltam, hogy írhassak!! Minek de tényleg minek ez? Miért kell ebbe bele menni? Fehérvári vagyok, tök boldogan járkálok ki meccsekre mindig amikor itthon van, de ez? Ezekre nem fogok ki menni! Miért kell lealacsonyodnunk? Lehetne egy tök jó kis MAGYAR bajnokság, ahol van 2 vendég csapat, ezzel így nég tök jó lett volna. Annyira boldog voltam hogy végre lesz egy nagyon frankó szezon, ezek szerint ennek lőttek. Ezek miatt nem jutunk egyről a kettőre. Még ha lenne is pénz, hogy fejlődjünk gyengébb csapatok ellen? Na jó, abbahagyom. Nem háborgok tovább, de ez nagyon nem tetszik nekem!!!!
Jeghoki igazad van sokmindenben. A közös liga a Steaua ötlete, mert csak így tudtak kihátrálni az O1-be való engedélyük alól. Most megint gondolkozhatnak. De ami szomorú, hogy a többi romániai csapat örömmel csatlakozott a Steaua ötletéhez.

Csíkiaknak is van gonjuk a 3 millióval. Ha pedig egy csapat ennyit nem tud befizetni, akkor mi a garancia, hogy 36 meccset végigjátszik?
Borsos kint több pénzt kap, mint itthon kapna. Ebből az következik, hogy a gyergyónak jobbak az anyagi feltételei mint a DAB-nak...
Azért álljunk meg a verekedéssel és várjuk ki a végét.

Nem támogatjuk az új elképzelést! Kérem tolmácsolni a vezetőségeknek!
Oli, már bocsánat, de nem a csíki csapatok voltak azok, amelyek a tavaly elfelejtettek meccseken megjelenni!

Borsossal kapcsoaltosan pedig mondd végig a történetetet: a DAB kevesebbet ajánlott neki, mint amit az előző szezonban kapott.
Csíkiaknak gondjuk van a 3 millával, de közben havi 4 millás szerződést ajánlanak Palkovicsnak, Ocskaynak, meg ami a legnagyobb röhej Vas Jánosnak??????? Na azért áljunk meg!!!! Miért nem lehet Magyarországon egy MAGYAR bajnokság???????????? Miért??????
Gondolod azért ajánlott kevesebbet, mert a spájzba tartogatja inkább a pénzét? mA fiataloknak kellett emelni a bérüket, hogy versenyképesebb legyen. Így tudta kigazdálkodni a vezetés. De az tény, hogy kint többet kap, vagyis valószínűleg jobb anyagi helyzetben vannak ha többet tudnak fizetni.
Ez sajnos nem így van.

Azarinak teljesen igen helyesen teszi, hogy nagy hangsúlyt fektet a fiatalokra. Az előző szezonban nem kevesett szívott azzal, hogy miután Kurkó bepróbálkozott, egyes játékosait csak úgy tarthatta meg, ha emel nekik.

A DAB nem dúskál a pénzben. A Progym viszont egyenesen csóró. Borsosra vagy abból lesz pénzük, hogy Góga eligazolásával (persze, HC) felszabadul valami pénzmag, vagy abból, hogy egy helyi támogató átvállalja a Tika fizetését. Ilyesmire gyakran van példa az erdélyi hokiban.
Na mégeccer: Azari igen helyesen teszi (...)

A Volán az EBEL szerepléshez mindent megtett hetek alatt. Igazodott és kifogást nem keresett. Sőt a teljes osztrák szezon alatt elfogadta a számára kedvezőtlen döntéseket. Ezt respektálták az osztákok és várják újra a Volánt.

Ezek a szösszenetek egyáltalán nem látszottak eddig sem a romániai csapatokon. Ráadásul a két erdélyi csapat jó eséllyel rájátszásba juthat, míg a sor végén /remélem, nem lesz igazam!/ inkább magyar csapatok végezhetnek az alapszakaszban. Ha viszont csak 6+1/EBEL Volán/ magyar csapat játszik nagyságrendekkel kevesebb utazási költséggel, biztos, hogy 4 magyar játszhat döntőbe jutásért. Tehát kevesebb pénzből több szponzori lehetőséggel kivitelezhető lenne az OB-I.

Ha monarchia bajnokságot akarunk csinálni, akkor viszont az első ötletektől kezdve már hatalmas fegyelem és pozitív sajtó szükséges, hogy minden országhatárunkon túlról is 8 hónapos érdeklődés kísérje. Erre jönne szerb, horvát, szlovén... /szlovák, ukrán?/.

Azt meg végképp nem engedhetjük meg, hogy 4 csapat diktáljon 6-nak.
Nem bírom ki, hogy ne írjak!
Nagyon vártam, hogy végre lesz egy jó szezon, de így???
A Gyergyó és Steaua miatt eldobni az egész koncepciót? Egyik sem rendelkezik olyan játék erővel, hogy mindenképpen szükségünk legyen rájuk. A két csíkszeredai csapat meg úgy is indulni fog mert nekik is szükségük van az ob1-re.

Ráadásul mi lesz a légiósok számával? Illetve nehogy ne tudja kifizetni a Gyergyó 3 millát (Borsos sem szívességből ment vissza), ha nincs ennyi pénze akkor mi a garancia a 36 mérkőzésre? A csíkiak játszanak majd mind a 3 rájátszásban ( liga, román, magyar)?
Olvasgatom a kommenteket és úgy tűnik számomra,hogy nekünk csíkiaknak kutya kötelességünk fizetni ,mert Kurkó meg merte környékezni a Volán üdvöskéit.Ismételten ,kérdem azoktól akik annyira követelik azt a 3 milliót,mit kapunk mi érte?Miskolc?Fradi?Dab-U20?Titánok?Az Ob1 semmivel nem lesz erősebb az idén mint,román liga.Vajon a horvátok miért nem léptek be eddig az Ob 1-be?Vagy miért nem vették fel a szlovákok a lilákat tavaly a szlovák másodosztályba?Talán azért ,mert a magyar bajnokság nem elég erős.És még egyre kérek minden Volánost, ne példálózzanak a Volán által, az EBEL indulásért fizetett részvételi díjjal.Mert a Volán utolsó lett az EBEL-ben.Ha gonoszkodni akarnék akkor azt mondanám,hogy töltelék csapat volt.Ellenben a Hc és az Sk a 2. és 3. helyet szerzett,azaz a csiki csapatok nem a Miskolc pénzén tanultak meg hokizni.
Teljesen más kultúrkör..................................... Moderálnom kellett magam és töröltem a többit.................................... Csak annyit hagyok, hogy székely furfang és román virtsaft........................................... Hol a söröm?
Na mindegy:(
Akkor segítsünk a magyar szövetségnek.Cél, hogy ne legyen felesleges pénzkidobás és a road show jelleg elkerülése, de mégis legyen lehetőség az erősebb csapatok egymás elleni megmérettetésére.
Csináljunk két konferenciát.Az északi 6 anyaországi a déli a 4 romániai csapatból állna.A csapatok 6 mérkőzésen döntenék el a konferenciák végső sorrendjét. Ez a végeredmény a magyar bajnokság esetén alapja lenne a rájátszás megkezdésének, de egyben az interliga folytatását is előkészítené.A két konferencia első csapatai a másik negyedik helyezettjével a másodikok a harmadik helyezettekkel vívnának két győzelemig tartó párharcot.Hasonló elven küzdene tovább a legjobb négy a döntőbe jutásért három nyert mérkőzésen lehetne kivívni a döntöt ahol négy győzelemmel lehetne megszerezni az interliga győzelmet.
Óriási hátránya a fenti gondolatnak, hogy a székely csapatok csak korlátozott anyaországi mérkőzést játszana és nem jutna el minden hazai "hokifellegvárba".Előnye lehetne viszont az, ha ez a horvát, szerb, szlovén csapatok érdeklődését felkeltve 1-2 éven belül életre hívna egy harmadik konferenciát.
Bárhogy is csűrjük csavarjuk a legjobb a fenti hozzászólásokkal egyetértve a két csiki csapattal megtoldott bajnokság lett volna, mert úgye az új rendszerben az mindenkinek világos, hogy az ALBA VOLÁN I-el egyetlen romániai csapat sem fog találkozni!!!
Muki nem kötelességetek. Ha nem akartok nem neveztek. Ha akartok 3 millió. És azért kellene fizetnetek, mert vendégek vagytok.
De ti inkább összeborultuk a steauával...
OliBLOOD egyetértünk,már ami kommented első felét illeti.
Muki! Én a második felével is egyetértek! Nagy hálátlamság, amit művelnek a csapataitok! Két évig egy csomó mindenben alkalmazkodva lett hozzájuk, erre harmadik évben leszartok minket, és kimutatjátok, hogy nektek semmilyen áldozatot (3 millió) nem ér meg a magyar bajnokság!
olyan NEM létezik, hogy egy csapat fillérre számolja ki az éves költségvetését és ne lenne x tartaléka, amiből ezt a 3 milliót bőven ki lehetne fizetni. Ilyen NINCS! Plusz költségek mindig adódhatnak. És akkor mi lesz? Vége a szezonnak?

Elismerem, hogy mondjuk a Gyergyónak többet jelent ez a pénz mint mondjuk a Bukarestnek, de ez az összeg a fejlődést szem előtt tartva nem jenthet témát. Persze érthető, hogy mindent megpróbálnak, hogy ezt ne kelljen kifizetni. Ezért a magyar fejesektől az lenne az egyértelműen helyes lépés, hogy magukban mosolyognak egyet erre és azt mondják, hogy

"nem vesszük fel önöket, további szép napot".

100%, hogy másnap csörögne a telefon, hogy:

"hú, kedves magyar vezetők, most vettük észre, hogy van itt véletlen 3 millió forint, úgyhogy akkor jönnénk, ha még lehet..."
Eddig moderáltam magam, de most már kezd elegem lenni... Én eddig tiszteltem az erdélyi magyarokat, de úgy látom bejött a kisujj->kar effektus. Azt hiszem, hogy a Romániai csapatok szeretnének itt játszani és nem mi a Románban (még a gondolata is vicces). Ergo ha mi feltételeket szabunk, az talán jogunk valamilyen formán. Aki pedig csatlakozni akar az vagy elfogadja, vagy megy oda ahova akar. Most már azt mondom, hogy inkább legyen kevés magyar csapattal bajnokság és játszanak több fordulót. Még egy pár évet kell várni a kisebb magyar csapatokra (Győr, Zeg. stb.) . A Volán utolsó lett az EBEL-ben...? Valóban. Mégis, ha jól emlékszem a OB döntőben még csak meg sem tudta közelíteni a kis dicsőített csíki csapat a Volán szintjét. Viszont a MK döntőben "agyonlégiósozott" csíki csapat sem tudta megverni az elvileg gyengébb játékerőt képviselő Újvárost. Akkor ki is tesz kinek szívességet!? Játszatok otthon a kis Steaua-val! Ha valakit esetleg megsértettem az így járt! Nekem ez a véleményem!
Muki,

azért nem vették fel az Újpestet a slovak 1-be, mert volt 3 üres hely akkor és az Újpest mellett 3-nál több szlovák csapat is jelentkezett. Ilyenkor a slovak 1 liga automatikusan a szlovák csapatokat veszi fel, amúgy a liga vezetői a körülményeket alkalmasnak találtál Újpesten a részvételre, csak ők - a saját szempontjukat figyelembe véve nagyon is helyesen - inkább tartották a Ruzomberok (őket vették fel utoljára) érdekeit előnyösebbnek, mivel az egy szlovák csapat.

Hozzáteszem a Ruzomberok az ÖSSZES meccsét elbukta, az Újpesttel egy erős középmezőnyös versenytársat nyertek volna. Mérgelődtem is rajta eleget :/
Szóval a Slovak 1-ben a szlovák csapatok fejlődése fontosabb a versenyképességnél. Én nem haragszom rájuk ezért, csak jó fejlődési lehetőség lett volna és a nézők és szurkolók is visszajöttek volna.
szerintem nem olyan nagy bolondsag HA(!!!) jol megszervezik!!!

1)kerul 1-2 v 3 nevadoszponzor (pl Mol, Otp, Vegyepszer v Wizz-air) akiknek a hozzajarulasabo - olyanok kell legyenek akik mind2 orszagban kepviselve vannakl fizetnek a csapatok utazsait, ezzel megvolna oldva a Fradi,Miskolc, Progym problemaja...

2)megszuntetnek a road-showokat..fix naptarat alakitananak ki, esetleges TV kozvetitesi jogok (Sport1). A bajnoksag lejarna februar vegeig es utna mindket bajnoksag jarna a maga utjat.

3) idegenlegiosok korlatozasa, 5+1

4) egymas bajnoksagaba igy nem jatszanank, amivel megoldodna az, hogy esetleg ujbol egy hc-volan donro legyen es dog unalomba fulladjon...

5) a liga legjobb 4 helyezettje jatszodhatna egy final fourt az alapszakasz gyoztes otthonaba (pl)

Ez csak par otlet, hogyan lehet megoldani...egy kicsit egymasra vagyunk utalva. Mindenkinek sok merkozesre van szuksege es lehetoleg minel szinvonalasabbakra. (a szlovakokhoz nem lehet menni, ok pedig nemjonnek, a horvatok gyengek, a szlovenok pedig ott vannak az ebelben igy maradtunk egymasnak). A Sportclub, HC es a szteli (?) uti a Dab, Ute szintjet...

Ami hianyerzet les, hogy a nagy Volannal nem jatszodhatunk, de egye fene, lenyeg az, hogy tobb szinvonalasabb merkozest jatszodjunk es ha ez az ara akkor el kell fogadjuk.

Es nem ertek egyet Muki76-al, hogy nem kell nekunk a magyar bajnoksag!! De igenis kell, mert ez nekunk is a fejlodes kulcsa, de ugyanugy a Dabnak, Utenak stb is jol jon hogyha jatszik meg 3 kemeny ellenfellel!

Nekem nagyon nem tetszik ez az ötlet. Számomra ez úgy néz ki, mintha a bukaresti csapat akarata érvényesülne. Kissé nevetséges szerintem ez. NAgyon remélem, hogy NEM lesz interliga, hanem magyar bajnokság. Nehogy már a farok csóválja a kutyát.
Azért az, hogy a Sportclub és a HC üti a DAB szintjét, az leginkább barokkos csúsztatás. Melyik csapat a kupagyőztes? Ki is nyerte az alapszakaszt?
Szerintem hívjunk meg még pár szerb, bolgár, makedón és albán csapatot,oszt írjunk ki egy Balkán-bajnokságot.
Muki, akkor minek akartok elindulni, ha ilyen gyenge szerintetek a magyar bajnokság? Csak erre az egyre válaszolj.
Tényleg megint bukarest dönt mindenben Budapesten? Nem kellene ennek már véget vetni? Legyen egy erős magyar bajnokság, ahova könyörögések után léphessen csak be a semmilyen erőt nem képviselő steaua. Felháborító! Kivácsi lennék, hogy mit szólnának bukarestben, ha román focibajnokság indulását a Budapesti Honvéd feltételeihez kötnék...
jacint70

en is elfogult vagyok neha sajat csapatom javara, de nem ennyire...en azert leszoktam venni a szemellenzot...es most megkerdezhetnem h ki volt a magyar bajnoiksag ezust es bronz ermese...de mind1 nem szeretnek errol vitatkozni, amugy is a road showokra fognad ami reszben(!) lwhwt, hogy igaz...
Amúgy mint írtam nem értek egyet az interligával, de azzal sem, hogy magyar-magyar marja egymást fórumokon bármilyen ügyben.
datilla!

Nem a "saját" csapatom irányában vagyok elfogult, mert az az idén bajnokságot nyert, igaz abban sem volt sok köszönet, és ez nem a románok miatt volt...

Te írtad, hogy "üti". Szerintem meg kb. egy szinten mozog... És szerintem, bár ez abszolút szubjektív, a végére összeálló UTE lehet, hogy többre lett volna képes, ha a nem a Volánnal játszik. De ez a probléma - egyenlőre még - meg van oldva a Volán szabadkártyájával.
.... hány éve "épül" a magyar jégkorong? Mi szükséges a felépitett "épitmény" tovább épitéséhez? Szerintem ha az ilyen tipusú kérdésekre korekkt válaszok, elképzelések vannak, akkor máris megvan a pillanatnyi legjobb döntés - a többi: mese az érzelgős "ovisoknak" . Tök bunkóság keverni a "szezont" a "fazonnal".
A magyar jégkorongszövetségnél ha veszik a lapot - és nem látják a fától az erdőt, akkor hiába volt az utóbbi 10-15 év. Vagy vannak fontosabb prioritások? Tán titkon szivügyüknek tekintik Nagy Románia jégkorong-szinvonalának is a felemelését?

...ja, hogy 1értelműbb legyen: Csikban születtem-élek... és nagyon unom, hogy itthon "bozgor" vagyok, Magyarországon még... "szintén"...
Há azé mondám, hogy jáccódjunk mink mogunk közül valókka inkább! Mindegyünk bé sorjáz, oszt nem lészen kiótva szömünknek világa semék jeges csűrbe se!
Tsoma!

És ezzel most mit is akartál tulajdonképpen mondani? Ja, és életemben először románoztam le a csíki csapatokat (és csak rájuk értettem), de aki két (egy) év vendéglátás után összeáll a románokkal, és belemar a vendéglátóba az ne sértődjön meg, ha azonosítják is velük.
elege paraszt vagy emlekezo
Rossz irányba haladunk. Sajnos. Bonyolult a helyzet, ezt nem vitatom, de nem árt kicsit elemezni a helyzetet tárgyaláselméleti szempontból.

A tárgyaló felek erejét a BATNÁ-juk határozza meg, vagyis a tárgyalás zátonyra futása esetén számukra elérhető legjobb alternatívájuk. Ez egyértelműen jobb a magyar klubok számára szerintem, hiszen a finnekkel erősítő Miskolc, a magát komolyan vevő Stars, a pénzszűkében nem levő UTE, a kanadai edzővel erősítő, kulcsjátékosait megtartó DAB, a minden eddiginél jobb szelleműnek és jobb játékerejűnek tűnő Volán B messze jobb bajnokságot garantálhat, mint a szlovákjaik nélkül gyakorlatilag komolyan nem vehető szeredai csapatok, és az értékelhetetlen játékerejű Progym.

A klubok nincsenek egymásra utalva, ha a magyar csapatok ezt elhiszik, akkor a romániai csapatok már elérték az első céljukat

De, az a nagy baj, hogy azzal, hogy a nevezési határidő is csak virtuális lett, az MJSZ hülyét csinált magából.

Akik esetleg nem értették, hogy miért megy csodaszámba az A-csoportba jutás, az ilyen döntések láttán szerintem kezdhetik már érteni.
amugy vicces latni a sok magyar nacionalistat stb stb akik mind a magyar jegkorongot akarjak meg menteni csak nem tudom hol voltak ezek dec 5-en stb stb es ami a magyar jegkorongot illeti abban a csiki es gyergyoi jegkorongzoknak tobb mint oroszlan reszuk volt hogy ott van ahol van vegyuk peldanak csak azt az egy embert aki a mai magyar valogatotatt ki nevelte Kercso Arpadot nem tudom mi lenne ha o nem ment volna Dunaujvarosba hol lenne most akkor a magyar jegkorong ??? es meg nagyon sokan vannak nem Kercso az egyeduli csak ugy gondolom o a legjelentosebb
Drága KCs! Mi az a BATNA?
A többiben meg szerintem igazad van!
Sziasztok.Tisztelt Magyarországi ideirogató jégkorongkedvelők!Csikszeredai vagyok és a HC szurkolója.Nem tudtam megállni,hogy ne regisztráljak,mikor elolvastam a kommentjeiteket.Hát idejutottunk?Hogy magyar a székelyt ócsárolja,lenézi és megalázza?Nagyon,nagyon szomorú,de főleg felháboritó.Elsősorban Gratulálni szeretnék a magyar jégkorong válogatottnak a Hokielitbe jutáshoz,nagyon sokan Erdélyben(én is)örömmel fogadtuk a nagy hirt,Magyarország csapata a legjobbak közé jutott!De...itt más a téma.Itt megalázzátok a székely jégkorongot,a magyarok könyörgő koldusainak tüntetitek fel,hogy essünk térdre előttetek,mert befogadtok a bajnokságotokba és tanitotok minket hokizni.Tudjátok-e mit?A tavalyi bajnokságban is láthattátok,nem a székely csapatok verték le az OB1 szinvonalát,sőt,ezüst és bronzérmet nyertek nálatok.A válogatott más(ismétlem és minden elismerésem nekik),de egyelőre klubszinten ti csak ne verjétek a melleteteket a hokitokkal,mert egyedül a Volán tudott bizonyitani a tavaly az erdélyiek ellen.Se Fradika,se Ujpest,se Miskolc,de a DAB se mutatott olyan játékot,amiből az erdélyieknek tanulniuk illene.Egyedül a Volán bizonyitott,látszott rajtuk a klasszis,ami egy EBEL-résztvevőre vall.Tőlük tényleg tanulhatnánk.Pénzéhes románokról irtok meg hangoskodó,nagyszájú székelyekről.Nyugodtak lehettek,hogy még a Steaua se,nemhogy a Sportclub vagy a HC,szóval egyik se szorul a magyarok pénzére.Egyszerűen több mérkőzést akarnak játszani,ennyi.Ezért kell(ene)a magyar OB a román csapatoknak.Nem voltunk és nem is leszünk soha a magyar jégkorong koldusai.Mert mi nem tótok,horvátok vagyunk,hanem SZÉKELYEK,igazi magyar nevü helyi hokistákkal és eléggé jó külföldiekkel,egyáltalán nem kérünk könyöradományokat és még mindig a jégkorongtörténelemben többet szerepelt a legjobb csoportban Románia mint Magyarország.Akkor most ki kitől kellene tanuljon?
qx92!

Azért fordítva is igaz ám! Hány román válogatott játékos játszik a magyar bajnokságban? Vagy ez is csak úgy igaz, hogy ezzel is a román hoki segíti a magyar fejlődését? És mi köze ennek dec. 5-höz? És aki idejött Erdélyből az nem találta meg ITT a számítását?
Kcs 1 db megjegyzesem lenne ehez a dologhoz.
En a mai HC Csikszereda csapatannal hokiztam 10 evet ez ido alatt ha nem csalodom minden evben kb 2-4 es kozott jatszottunk magyar csapatokkal UTE DAB Volan Fradi Mac Miskolc stb a felsorolt csapatok kozul egyedul a Dab volt aki megvert minket Kercsonak koszonhetoen es meg a Volannal jatszotunk szoros meccseket a tobbit hulyere vertuk a szo szoros ertelmeben.A masik amit meg hozza fuznek a kommentedhez hogy az UTE hol van a legiosai nelkul ???
Ilyen is ritkán van, de egyetértek Kcs-val! :)
Ha azt hisszük, hogy az egyetlen út a romániai csapatok, akkor nagy bajban vagyunk, mert csak egy lábra támaszkodunk az az egy láb is farag minket. Ki tudja mi lesz a következő lépésük? Most megvan az esély egy jó hazai bajnokságra akár romániai csapatok nélkül is (ha a 3 milliót sokalják és nem neveznek). Igaz a színvonal lehet visszaesik kicsit, de az élesebb küzdelem ez kárpótolhatja és pár év múlva ebből többet profitálhatunk. Ha ebbe belemegyünk, akkor borítékolhatóak a botrányok és egy évet elpazaroltunk.
Merjünk már a talpunkra állni és erre az ötletre (mert semmi kész dolgot nem hoztak a romániaiak, azt is a magyar szövetségnek kellene kidolgozni) nemet mondani. 1 hónapon belül a csíki csapatok folyamatosan bombáznák a szövetséget a 3 millióval, csak hogy játszódhassanak nálunk. Nekünk nincs vesztenivalónk, nekik lenne.
Jancint 70
igazad van neked is van egy par roman jatekos aki az OB I-ben jatszik nagyon helyes vannak fiatalok is a Starsnal ez is igaz.De de azt nem ertem hogy miert van az hogy mindenki a magyar jegkorongot dicsoiti es minket meg leneznek "O hogy a roman csapatok..." a holott a magyar jegkorong sokat koszonhet nekunk de ezt mar leirtam.
Amugy dec5-hoz semmi kozze de mokas latni hogy ilyenkor mindenki nemzet felto stb... mint amikor a 23 millio roman munkavalalorol volt szo ..
Nem azt akartam mondani hogy a valogatott nem erdemli meg mert tenyleg szenzacios volt amit csinaltak szaporoban es nagy Gratula ezert nekik ez nem vitas csak azt azert ne felejtsuk el hogy a magyar valogatott 90% Kercso keze alatt not fel es o Gyergyoi..
besthc!

Akkor térjünk talán vissza a kiinduláshoz! Nem kell részt vennetek a magyar bajnokságban! El lehet dönteni, hogy akartok vagy nem! De ha akartok, akkor annak az ára 3 milka! Ennyi! Amiket meg összehordtál az a tipikus székely duma, ami ezerszer volt már, és csak azt éritek el vele, hogy megutáljanak titeket. Ha annyira magyarok vagytok, akkor miért álltatok be a Steaua mellé, ráadásul minden megoldási javaslat nélkül, csak azért, hogy a magyar bajnokság már kiépített feltételrendszerét máris fel lehessen borítani.
BATNA: Best Alternative To a Negotiated Agreement. :)

A szeredai hozzászólóknak pedig mondanám, hogy ez nem ez jégkorong-szakmai kérdés, nem több - és nem is kevesebb.
qx92!
Senki nem nézte le a csíki csapatokat! Amikor ide jöttetek, akkor mindenki örült, később meg elfogadtuk őket, mert az időnként furcsa hozzáállás ellenére is van pozitívum az üzletben. A balhé akkor pattant ki, amikor kiderült, hogy a Kurkónak sok mindenre van pénze, csak arra a három milkára nincs.
Na nézzük: Hetényi, Kangyal, Ocskay, Palkovics, Kovács, Enaffatti, Holéczy, Vaszjunyin, Gröschl, Sille. Szerintem őket nem Kercsó nevelte. Kercsó sokmindent tett a magyar hokiért, de ez nem hivatkozási alap a jelen helyzetre.
Az a baj, hogy az egész dolog mostmár mindenképp úgy jön ki, mintha zsarolni lehetne a magyar szövetséget... Amúgymeg nem a magyarországi csapatoknak fontos a közös bajnokság.
Hogy hol jobb a hoki, arról nem érdemes vitatkozni, de itt még sok balhé az biztos a magyar-székely-román szerelmi háromszögből :)

Azt hiszem, értem, merre akarod a vitát folytatni KCS. De sajnos ezt az "uram-bátyám" stílust nehéz lenne ilyen rövid idő alatt kiírtani az MJSZ-ből. Ez egy sarkalatos pont lenne szintén, amit a jövőben biztosan meg fognak változtatni, de a mai információk szerint még a régi reflexek szerint tárgyaltak. Ez egyértelműen a külföldi csapatoknak kedvező légkör. Sajnos!

A köszönetről az a véleményem, hogy mindenki megkapta a pénzét, mindenkinek megveregették a vállát és kész. Minden sportvezető csupán előre tekint, nem hátra. Hogy éppen ki kivel dolgozik, tök mindegy, csak a cél a fontos, sportban hálát nem várhat SENKI SEM! Érted qx92?
Jácint70 Voltál te már beregisztrálva a mi honlapunkra HC hoki.ro,ha jól emlékszem.De ott olyan másképp irtok,olyan székelypártiak lesztek hogy csodálat.Itt majmoltok bennünket és megaláztok...ha hagyjuk.És a szakmai kérdéseket KCS,nem kéne sörözgető,hozzá nem értő emberek vitatgassák,akik nem ismerik az erdélyi jégkorong múltját,de a jelenéről se tudnak semmit,csak irkálnak ide össze-vissza.
best, asszem nem jó embert találtál most meg... csak szólok.
Rosszul emlékszel, én nem regisztráltam, tehát nem is írtam oda semmit. Pl én jacint70 és nem jácint70 néven irogatok... KCs meg nem sörözgető, hozzá nem értő ember, olvasgass bele pl. a Volán honlapba...
Akkor bocsi,nem akarok senkit ártatlanul vádolni,csak a fentiekben hőzöngő,nagymagyar tesókkal nem értek itt egyet.Ne itt hencegjenek,bizonyitsák be,hogy nem üssük a magyar liga szintjét.És ne birói csalásokkal(mint a Volán-SClub meccsen),hanem a jégen,hokizva.Azután minden elismerésem,na de addig...
Visszatérve a tanitgatásra,hát a HC hokistáit jól "kitanitottátok",hogy már az első szereplésükkor elhozták tőletek az ezüstérmeket.Fiatalok és tanulékonyak...de nem a Fradikától és Miskolctól tanulták,amit tudnak,az biztos.
Komolyan mondom, nagyon várom már azt a napot, amikor a Miskolc elveri a HC-t. És érzésem szerint nincs is az olyan messze. Majd akkor gyere vissza ide fikázni. Hogy képzeled ezt? Idejössz vendégnek, és fikázod azt a csapatot, amelyik messze-messze a leginkább megértő volt minden ligaülésen a Ti kívánságaitokkal szemben? Hogy van pofád ehhez?
Én nagyon jól szórakozom ma este sporttársak! Micsoda emóciók áradnak minden mondatból! Hol hencegjünk drága besthc? A blog címének végén ottvan, hogy "ponthu". Azért született, hogy itt osszuk az észt.
Nem is lényeg, ki mondta nekem jópár hónapja, de az volt a lényege, hogy a romániai csapatok úgy viselkednek, mint akit beengedsz az előszobába egy hideg téli estén, aztán egyszer csak azon kapod magad, hogy ő ül a foteledben, és te vagy az előszobában...
Kerusz,én nem igy szoktam"fikászni",nem szoktam vádaskodó lenni,sőt eléggé nyugodt természetű vagyok.De itt megaláztátok a székelyeket,a hokistáinkat.Ezért kellett irjam,amit irtam.És amugy tisztelem mindannyiotokat,amennyiben ti is tisztelettel vagytok az erdélyi hokiélet apraja-nagyja iránt.Ez csak a tükörképe annak,hogy mit irogattatok jópár sorral fennebb rólunk,erdélyiekről.Persze,kinek nem inge,ne vegye magára.Bocs ha túl sértőnek bizonyultak a kommentjeim,csak helyesbbiteni szerettem volna,kicsit helyére tenni a dolgokat.
best, amikor idejöttetek, tudtátok, hogy a Fradi nagyon rosszul áll, hogy a Miskolc most kezdett egyáltalán fejlődni. Mégis jelentkeztetek. Befogadtak benneteket, a Miskolc is, a Fradi is. Elviselték, hogy elveritek őket. Minimum nem elegáns idejönni és fikázni őket, és akkor még nagyon finom voltam. És azt pedig hadd ne fogadjuk kitörő örömmel, hogy a Hozzád hasonló elvakultak vendégként mazsolázni akarnak a magyar csapatokból. Otthon azt csinálsz, amit akarsz, vendégségben azonban nem illik az asztalra szarni.
Ki is penz ehes?Aki penzt akar kicsikarni mindenaron egy olyan dologert amiert eddig nem jart penz vagy az aki megtagadja hogy fizessen valamiert ami nem er penzt?
Mielott a halankert esedeznetek hogy eselyt adtok nekunk hogy a bajnoksagotokban jatszhatunk olvassatok el Kercso interjujat hogy mit is tudtatok ti a jegkorongrol amikor mi ezt eleg jo szinten uztuk ezt,lattatok e egyaltalan korcsolyat vagy fodott jegcsarnokot.Amikor tizessevel szezodtek hozzatok jatekossaink es megmutattak nektek mi is a hoki nem panaszkodtatok es nem is fizettetek.
Most hogy egy par eve kormanyprogram lett a hoki (mivel europa sereghajtoi vagytok minden olyan sportban amihez nem kell viz)es jobban odafigyeltek hogy legyen nalatok is valami sport hogy a sok turorudin elhizott fiatal kedvet kapjon a sportolashoz az nem azt jelenti hogy ti lettetek a nagy vilagverok.Ossze gyujtottetek minden korcsolyazni tudo embert aki hajlando volt penzert felvalalni az allampolgarsagot es feljutottatok az elitbe de klubszinten a bulgarokkal vagytok egyenloek kivancsi vagyok hogy hany kanadai vagy szlovak magyart sikerul begyujteni majd a 2009-es vb-re.
Mielott valamelyik retardalt azt vetne hogy ha nem tetszik nem kell indulni hidjetek el hogy ha a szurkolok egyreszen mulna nem is indulnank az ob 1-ben inkabb a horvatokkal probalkoznank miutan evek ota hukyere verunk birostol mindenestol.
De mivel sok penz jon a mol,otp,vegyepszer,es meg sorolhatnam a magyar cegeket a vezetoseg jobnak latja eleget tenni a felteteleknek(amit ugyis a ti magyar forintotokbol fizet be mivel nekem nincs penzem az otp-ben es a mol-nal sem tankolok)es indulni egy milyenkhez hasonlo szekeres bajnoksagban.
Es azon is filozhatnatok egy sort hogy az elobbi ceget miert is nem a hazai csapatokat tamogatjak?
De mi nagylelkuek vagyunk es mivel gazdasagilag a sarban fetrengtek fizetunk nektek hogy ehen ne dogoljetek.
Figyelj,Kerusz.Én nem viselkedek másképp se itt,se otthon.Mondtam,csendes vagyok általában otthon is,itt se akartam kitörni,de nem viseltem el soha sehol,ha a kedvenc csapatomat és az egész erdélyi jégkorongot bárkik,bármilyenképp,bárhol majmolják.Ugyhogy nem huzodok meg itt sem,csendben vagyok,ha ti is.De csak akkor.
MAGYAR BAJNOKSÁGOT SZERETNÉNK! Nem kellenek román csapatok! Igy is marad a kis volán, fradi, ute, macik, dab, stars, ezekböl meglesz az a három aki a nagy volánhoz csatlakozik. Ebben az évben a válogatott a legfontosabb, felkészülés, meccsek, stb. Igy sem lesz könnyü a nagy volánnal az idöpontokat egyeztetni, nem pedig másodosztályú román csapatokhoz alkalmazkodni.
én asszondom csináljunk egy székely hoki ligát :)
Viszonylag sokat megfordultam az elmúlt években/évtizedekben/ jégkorong lelátókon. Megőrizve az inkognitót dejavu érzésem van veletek kapcsolatban kedves KCS és kerusz.

Osztom a véleményeteket és az az érzésem, hogy a meglepetések éve lesz a következő szezon.
amúgy rühellem a steauat a legapróbb részéig, de abban bíztos vagyok, hogy a mostani kiöregedô játékosaival is (talán a Volánon kívül) bármelyik magyar csapatot meg tudná verni.
uprmedia,szinte egyetértenék azzal,mit irsz,mire az utolsó mondatoddal megalázol.Mert bocsi de ütjük a szinteteket és bocsi,de csak egyik csapat román.A HC-nek nincs román anyanyelvű játékosa.Se a Klubnak vagy Gyergyónak.Ismét tévedésben vagytok.
Kedves besthc, azt az egyet mondd meg nekünk, minek jelentkeztetek Ti a magyar bajnokságba? Minek? Ha jól értem, tanulni nem tanultok semmit. Sőt. Csupa szar csapat van itt. Csak károtok származott abból, hogy a magyar bajnokságban versenyeztetek. Egyfolytában megaláznak Benneteket. Akkor mi a jó égért jöttetek ide?

Egyetlen egy elfogadható indokot mondj, légy szíves, mi volt az, ami miatt mégis beneveztetek a bajnokságba tavaly, és az - ezek szerint - csupa rossz tapasztalatotok ellenére idén is el akartatok indulni, függetlenül attól, hogy közös lesz-e a bajnokság vagy sem.
Én már úgy is érzem, hogy a saját előszobám küszöbén imára kulcsolt kézzel egyensúlyozom, míg a házam tömve van igazmondó székelyekkel, akik egymással tolongva hokira tanítják a gyerekeket.
Kerusz,irtam már.A meccsek végett,mert nálunk kevés a csapat,kell minél több meccs,hogy fejlődhessünk.Ezért.Nem a pénzetekért,se a dicsőségért(ha netalán egyszer majd magyar bajnokok lennénk)se azért hogy sárba tiporjátok az erdélyi hoki sokévtizedes múltját vagy jelenét.Csupán azért,hogy több meccset játsszanak csapataink és másokkal is néha,ne csak egymás között.
besthc! Azért kell a közös liga mert akkor ki lehet kerülni az 5+1-es légióskorlátozást. A 12 szlovák nélkül ti sem vagytok jobbak mint a macik. Egyébként mi volánosok kedveljük mindkét csiki csapatot, kérdezd meg azoktól akik nálunk jártak! De azért itt osztunk a fórumon :)
Najó nekem most lett elegem!!! Az összes székely és román húzzon kifelé az országos bajnokságunkból!!!! A székelyek semmmivel sem jobbak a románoknál, ezt ma is bizonyították. Remélem Kurkó beleöl 3 milla helyett még 20 millát a drága kis hc-jába és lesz egy román bajnokcsapata. Hajrá! De a magyar bajnokságtól lehet elfelé orientálódni!
ne viccelj már besthc milyen biroi csalásokrol beszélsz egyszerüen mi nem szabálytalankodtunk ti meg csak azt csináltátok.még a vágán kitalálod h amugy vertétek volna a volánt jó vicc:Dkicsit nagy az arcod/arcotok.jó hogy nem a khl-be menetek alázni a népet csak mert kell a több meccs...
A Volánosok itt is jártak páran nálunk.Korrekt emberek voltak azok(5-en),együtt énekeltünk söröztünk,beszélgettünk a HC-Volán után.Egyiküknek emlékbe is adtam a kedvenceim zászlóját stb.Tudok róla,hogy nálatok kinnt is tiszteletben voltak a csiki drukkerek Fehérváron.Ezen kéne elgondolkodni.Hogy hogyan tudunk együtt szebbé tenni egy OB1-et,nem egymás nyakának ugrani mindenáron és azt keresni,ami széthúz minket egymástól,alábecsülni a másikot.És itt elnézést kérek a Miskolc és Fradi drukkerektől,mert bizony ma én is lenézően irtam mérgemben róluk.Bizom benne,hogy van módja,hogy békességben,jobb hangnemben elbeszélgessen egymással a magyarhoni és erdélyi jégkorongbarát.A sportszerűség kell hogy győzzön a szurkolók táborában is.Ne sértegessük egymást és egymás csapatait,hanem örvendjünk a lehetőségnek,hogy együtt fejlődhet,készülhet a két ország jégkorongállománya.És ne tartsuk magunkat se itt,se ott fennébb(vagy előbbre)valónak.
best, ha csak a több meccs és a változatosabb ellenfelek miatt jöttetek ide, akkor meg miért érdekel, hogy a Miskolc, meg a Fradi is az utatokba került? Az unalmat elűzik, kell ennél több? Mi akkor a baj például a Miskolccal?
best, a vége rendben van. Így tovább.
Álljunk meg egy szóra!
Aki lerománozza a székelyeket (teljesen mindegy hányadik alkalommal) az gondoljon arra, h milyen érzés ha magyarként lecigányoznak külföldön. Na ugye...
Aki pedig odavan a bajnokságunk színvonalától az tegye a szívére a kezét, és legyen őszinte magához. Balgaság lenne tagadni, hogy a két csíki csapat nagy erősítést jelentett, ami egyértelműen látszik a helyezésükből. Ne hordjuk fenn az orrunkat mert ezzel a hozzáállással nem lehet előrejutni, tessék tanulmányozni a történelmet mert sajnos számtalan példa van arra hogy alaposan ráfizettünk emiatt.
innentől jön a szubjektív rész:
A kóómpileves az legyen kóómpileves (Kádár elvtárs halhatatlan szavait idézve :P).
Azaz a magyar bajnokság legyen MAGYAR bajnokság. Ha már résztvesznek a rájátszásban akkor az elvi lehetőség se legyen meg arra hogy román legyen a magyar bajnok. Az erdélyi csapatok jöhetnek, bukaresti csapatra nincs szükségünk, de...
Az Interliga jó kezdeményezés volt, mert tétmeccsen megmérethették magukat a magyar csapatok szomszéd gárdákkal, ráadásul főleg a szlovénok miatt a színvonala is magasabb volt mint a hazai bajnokságé. Viszont bizonytalan volt mint a kutya vacsorája, és éppen ezért nem volt hozzá befektető. Én sem tenném a pénzemet egy olyan dologba ami vagy lesz vagy nem. Hosszú távú szerződések kellenek, egyértelmű szabályozás, és annak kőkemény betartása. A csapatok letétet tesznek be, és ha nem játsszák végig a szezont akkor búcsúzhatnak tőle (a pénz beszél: azt mondja viszlát :P). A horvátok gyorsan csatlakoznának, mivel csak 4 csapatuk van, úgyhogy nekik nagy segítség. Amennyiben megvan a profizmus, adottak a feltételek hogy egy igen komoly regionális ligává nője ki magát.
A 3 millióról szólva érthető hogy nehezen nyelik le a keserű pirulát a csíkiak mert semmivel sem voltak rosszabbak az itteni csapatoknál, de ha az így befolyt szerény összeget az egész ligára költenék (népszerűsítés, utánpótlás, akármi) és nem csak az anyaországi csapatokra akkor mindjárt nem hőzöngenének. Minél több stabil és fejlődőképes csapat van (és a csíkiak ilyenek), annál jobb lesz a magyar hoki színvonala, úgyhogy semmi értelme leszólni a másikat sem a határ innenső, sem a túlsó oldaláról nézve.
Sorry. Erre írtam: besthc 2008.05.30. 23:53:11
Igazából nem értem miért nekünk kéne segíteni a nálunk elmaradottabbakat, hrvátok, románok, stb.
A székelyek ok, de remélem az EBEL-ben a szlovénok is előállnak egy közös bajnokság ötletével, mert rohadtul lenne alapja, 2 kemény csaspat ott is van...
Én jobban örülnék egy 6 csapatos magyar bajnokságnnak (plusz ALBA, a válogatottak úgyis ott játszanak) mint egy alávaló zsarolással kierőszakolt Magyar-román förmedvénynek. Sőt, utóbbival az egész hazai vezetőség sztem hitelét veszítené.
Ez nem személyes ellenszenv az erdélyi szurkolók iránt de ezvan...
Amit kihagytam az az hogy a legtisztább megoldás ha lenne egy OB 1, és egy Interliga külön-külön, beszámítgatásos marhaság nélkül, és akkor a nem magyar csapatoknak nincs beleszólása a bajnokságba ami a hosszú távú tervezhetőségnek tenne jót. Az Interligánál ugyanezt egy franchise-rendszer kidolgázása (á'la NHL) biztosíthatná. Aki csatlakozni akar, az megveszi nem megy az alkudozás minden évben.
Kerusz,tisztelem a Miskolcot és a Fradit is.Csak azért irtam róluk amit irtam,mert fennébb azt olvastam,hogy tanulnunk kell a magyar csapatoktól hokizni.Ez azért túlzás,sőt annál is több.A Miskolccal is lehet jó meccset játszani,a Fradival is.Éppúgy mondhatom,hogy a Gyergyóval sőt a Steauaval is,ha összeszedik magukat.De nem tanitunk mi se titeket,mert tudtok hokizni,de rá se szorulunk,hogy Magyarországon hokit oktassanak a mieinknek,mert mi is tudogatunk azért.Azt irni egy ezüst és bronzérmet nyerő csiki duóról(HC-SportClub),hogy leverik a magyar hoki szinvonalát és tanulni jönnek magyarországra nem lekicsinylő dolog?
aki ismer, az tudja, hogy a székely hoki nagy rajongója vagyok. Akármikor Szeredában járok, mindig elmegyek a Vákárba! De a jelen helyzetben mégis azt mondom, hogy a ligának nemet kellett volna mondani a határontúli kezdeményezésre.
Alapból nekünk lett volna egy 6+1 csapatos bajnokságunk. Odaát meg a legyengült steja nélkül mehetnének az ingerküszöböt alig elérő SK-HC derbik. Innen nézve az Sk biztos nevez a magyar OB1-be 3 misi ide v. oda. Akkor már a HC sem maradna le. Azaz lenne egy 8 cspatos OB1.

Hogy miért nem ezt a szkenáriót választottuk, az talány!!!
viszont mindenkit kérnék, hogy: Love, Peace & Harmony!!!
Pont erről a hozzáállásról írtam zuglozolee. Ennyi erővel miért segítsenek rajtunk az osztrákok? Főleg úgy hogy ez akár a kiesésüket is okozhatja a jövő évi vb-n.
Fel kéne már fogni, attól hogy összeállunk nálunk hátrébb tartókkal nem szarjuk le magunkat, sőt!
Kölcsönösen segítünk egymáson, minél több meccs, annál nagyobb fejlődés.
Röhej ,hogy a steaua kedvéért létrehozzák ezt a szart.Már bocs a kifejezésért
Hát ami igaz,igaz,én se örvendtem,mikor a Szteli(Steaua)benevezett az OB1-be.Nem értettem,mit keres ott a bukaresti katonacsapat a magyar ligában.A gyergyóiak OK,mert magyar földiek ők is mint mi itt,Csikban,de Bukarest?Na de ez van...ezzel kell élnünk.
Én még az elsők között reagáltam. Kiegésziteném pár dologgal!
1, Szerintem aki kicsit is tisztában van a jégkoronggal ismeri és elismeri a romániai jégkorong múltját.

2, Szerintem aki kicsit is tisztában van a jégkoronggal tudja hogy a MAI magyar jégkorong jobb mint a romániai. Ez kb 20 évi kemény, elszánt munkának, és sok sok embernek köszönhető akik Erdélyből, Szlovákiából, Kanadából jöttek. A jobbtól nem szégyen tanulni....

3, Szerintem aki kicsit is tisztában van a jégkoronggal tudja hogy a 2007/2008-as bajnokság végeredménye nem az erdélyi hokisok érdeme, hanem inkább az alábbi uraké: Anton Poznik,Filip Peter,Frantisek Koky,Kavulic Ondrej,Lubomir Duda,Milan Carsky,Harabin Ladislau,Misal Peter,Peter Ordzovensky,Stanislav Kozuch,Patrik Polc,Jan Blanar,Tomas Kramny,Igor Malinka,Patrik Scibran,Patrik Bosak,Kristian Kovac,Ivan Racek,Leos Pipa. És akkor még Ondov, Michnac, Saluga, Polomsky vendégművészurakat nem is említettem...

4, Szerintem aki kicsit is tisztában van a jégkoronggal az sejti, érzi hogy most esély van valami különleges évre a honi bajnokságban. Belátták a csapatok hogy nem feltétlenül jó úton jártak eddig. Folyik javában a fiatalitás, és nem elsősorban a pénzhiány miatt. MI NEM A SZÉKELYEK
ELLEN VAGYUNK, csak nem szeretnénk ha elrontanák az ünnepünket. És én hiszem hogy a következő szezon a Magyar Jégkorong ünnepe lesz.

5, Senki nem kért vagy várt el hálát senkitől. A felzúdulás oka hogy a saját bajnokságunkban olyan rendszert akar a vendég ránkeröltetni, ami nem segíti a magyar jégkorong fejlődését. Minket nem a pénz érdekel. Aki a magyar hokiból akar meggazdagodni az bolond. Itt megszálottak vannak akik mindent képesek feláldozni a szenvedélyükért.
És ha ez nem elfogadható ellehet válni mint barát! Nem tudom miért kell ebből nemzetiségi kérdést csinálni...
Az utolsó hozzászólásom óta kb a feléig bírtam olvasni, mostmár úgy éreztem írnom kell. Először is, itt valaki csíki a Volánt fikázta, hogy utolsók lettek EBEL-ben. Igen utolsók lettek, de mi (azért használok többes szám első személyt mert fehérvári vagyok) nem sírtunk nem könyörögtünk hogy ez így meg úgy nem tetszik meg ezt meg azt kéne változtatni, mi csak odamentünk és játszottünk. És én büszke vagyok rájuk még úgy is hogy utolsók lettek és nagy hőstettet hajtottak végre mert ott maradtunk mindvégig és csináltuk. Míg ti elvárnátok, hogy a vendégcsapatok köré formálják a MI bajnokságunkat és mikor látjátok, hogy nem fog menni egyből közös bajnokságot akartok? Mire föl? Nektek is azt kéne csinálni amit a Volán tett. Megköszönni hogy játszhattok és játszani, ennyi. Csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy ez a Volán akit ti itt annyira fikáztok 9-1re is verte meg a "nagy" csíkszeredátok.
Meg elkezdtek fenyegetőzni, hogy átcsábítják a volános sztárokat csíkba és majd velük vertek meg minket? undorító!!! kiváncsi leszek hány volános fog szeptembertől csíkban játszani!!
Ezek után amit itt leművel ez a négy csapat meg a román szövetség én kitiltanám az összes ROMÁN csapatot a MAGYAR bajnokságból és kész!!! Játszanak csak otthon, ha már alkalmazkodni nem képesek, meg igazából nem is akarnak!!

Miért nem hívják például a Medvescakot a steaua helyett??? a 3 székelyföldi csapat meg indulna és lenne egy 10 csapatos magyar bajnokság...nehogymár a steaua szabja afeltételeket...
Azt hogy a Volan messze a legjobb azt nem vitatja senki de a Volanon kivul meg a Dab az egyeduli csapat a magyar bajnoksagban akinek van koze a hokihoz.....az Ute nem is letezne a legiosai nelkul es megsem volt sehol a bajnoksagban es tegyetek meg nekem azt a sziveseget hogy ne hasonlitsuk az EBEL-t az OB I-hez mert az EBEl-ben van 20 db jelentos jatekerot kepviselo csapat es nekuk tenyleg nincs szukseguk senkire se a Volanra se az Olimpijara ez szerintem tiszta.Viszont az OB I-nek szuksege van minimum a 2 szeredai csapatra mert ti dumaltok a vbrol es hogy a valogatott stb de hol fog fejlodni a jatekos alomany egy 6 csapatos bajnoksagban ahol 4nek nem sok koze van a hokizhoz 2nek meg semmi legyunk komolyak.Az is igaz hogy az erdelyi csapatoknak is szukseguk van az OB I-re ez nem is kerdes tobb mecs tobb fejlodesi lehetoseg.Nekem ugy is jo volt ahogy mostanig volt megjohetett volna gyergyo mondjuk.Az pedig aki az erdelyi magyarokat szekelyeket leromanozza az kb olyan magyar mint gyurcsany de mindegy ezt nem osztom tovabb.Ami meg vicces hogy a romanoknak (Steli) megint sikerult ossze ugrasztani a magyarokat amig mi marjuk egymast addig nekuk minden OK amugy ennek meg az a jo oldala hogy kiderul ki milyen ember.
Amugy meg amit a vezetok tesznek azert a szurkolok nem hibasak es nem feltetlenul ertenek egyet a csapat vezetoinek a dontesevel.Sem a HC sem az SK elnoke nem a legnepszerubb ember a szurkolok koreben.Tehat ha a vezetok csinaljak a fesztivalt azert nem muszaly rogton a altalanositani.
Es mindenkinek neki ugrani es leromanozni....
Rex, cserelj nevet;) Mi ez a romanozas? Szavaknak sulyuk van ember! Kovetkezoben valogasd meg!

Hajra Hoki!!! ja es a szlovak nevek sorolasat is hagyjatoka fenebe, mert nincs ertlme, most soruljuk a hires magayr hokistakat, akiknek igazi verbeli magayrhangzasu nevuk van? Itt a hoki a let:D:)

Hajra Csik!
80%-ban elolvastam a kommenteket, de nem láttam, hogy az felmerülne, hogy mi van, ha a Steaua behoz egy nagy névadó szponzort. Mi van akkor? Akkor mégis csak ők fognak diktálni, és mai világunk törvényei szerint jogosan!
Tisztelt döntéshozók! Most álljunk meg egy percre, rossz az irány! Ha a Steaua nem akar elindulni a magyar bajnokságban, (nem akar) ha nehezen is, valahogy túléljük. De közös magyar-román ligára nincs szükség sem szakmai, sem gazdasági megfontolásból. Sokkal izgalmasabb kérdés, vajon mi történhetett derék székely barátainkkal? Emlékszem, tavaly ősszel a szezonindító sajtótájékoztatót maga a szeredai polgármester tisztelte meg jelenlétével hogy elmondhassa, mennyire örvend hogy az SC után a HC is felvételt nyert a magyar bajnokságba. Valami azt súgja, most is nevezni fognak. A feltételeket pedig el kell fogadniuk. A 3 millió elutasítása csak ürügy. Lehet hogy Bukarestben fújják a passzátszelet?
Nézzük a dolgokat racionálisan !
Elöször is hagyjuk egymás sértegetését. Semmi értelme itt összeveszni.
Néhány éve az OB1-ben volt 4-5 csapat akik egymás ellen játszottak orrvérzésig. Ehhez képest a két szeredai csapattal színesebb lett a paletta. Jó színvonalat hoztak a bajnokságba. Ezt a helyzetet mindenki elfogadta. Negatív oldala csak a plusz kiadás volt amit az utazások jelentettek.
Most bejelentkezett a Steaua akik valószínüleg úgy érzik, hogy ha kimaradnak ebből a közös bajnokságból akkor véglel lemaradnak. Ezért a kisebb zsarolástól sem riadnak vissza.
A magyar csapatoknak milyen alternatívái vannak ?

1. Csinálunk egy 6+1 csapatos tiszta magyar bajnokságot, ahol megint előáll az a helyzet hogy X csapat 6x, 7x játszik Y csapattal. Gondoljunk bele mekkora közönségvonzó ereje lenne mondjuk a 4. összecsapásnak. ( hogy van-e 7 csapatra való épkézláb játékos Magyarországon az már egy másik téma )

2. Elfogadják a romániai felvetést egy kibővitett közös bajnokságra, ahol ugyanazt a meccsszámot több ellenfél ellen lehet lejátszani ( szezononként 40-50 meccs a minimum amire szükség van ) Ennek már lenne közönségcsalogató ereje is. Ebben az esetben viszont jelentősen nőnek a kiadások az utazások miatt, amit vagy ki tudnak gazdálkodni vagy nem.

3. Szívesen látnak új jelentkezőket a bajnokságban, de csak az előre meghirdetett feltételekkel, azaz a külföldi csapatoknak be kell fizetniük a 3 milliós hozzájárulást. Ebben az esetben ott a kockázat, hogy lesznek csapatok akik nem tudják (nem akarják) ezt befizetni és így a létszám csökken. Itt van a legtöbb kérdőjel. A bukaresti csapat mennyire tudja magához láncolni a csíkieket ? Kurkónak milyen erős a poziciója a szövetségben? Van-e valódi támogató Romániában ? (Ha van abból viszonylag könnyen kifizethető a 4x3 millió)

A helyzetet viszonylag jól ismerve azt mondom vállaljuk a kockázatot és álljunk ki az eredeti feltételek mellett. Legvalószínübbnek a 8+1 csapatos bajnokság látszik.

Még mindig nem tudom felfogni mi ez a felháborodás az interliga ellen. Ha megvalósul, attól maradna a hôn áhitott "szinmagyar" bajnokság, magyar bajnokkal stb., és az interligába benevezett csapatok játszananak még pár meccset a székelyekkel meg románokkal. Az interligába sem lenne kötelezô a részvétel, aki jönni akar, az jön, aki nem akar, otthon marad. Ha pedig egy csapat sem jön, azt a csíkiak es a románok bánják. Egyszerû a képlet. Magyarázza el nekem valaki, mi a gond vele!
Én nem tartozom a románozós tipusu emberek közé, sőt képes vagyok egy szintiszta román emberekből alló futbalválogatottnak nemzetközi tornán szurkolni, vagy a veszprémi kézilabdacsapatban játszó remek román játékosoknak tapsolni, de amit most a bukarestiek műveltek az elszomorít.
Létrejött a magyar sportban is unicumnak számító anyaországi-székely jégkorongbajnokság, ami évről évre bővült az erdélyi csapatokkal (SC,HC most Gyergyó később talán a HC fiókcsapata a brassóiak???)Mi lesz ebből gondolták a román politikusok, majd a Steua segítségével rendkívül magas szinvonalu konspirációval ezt megfúrták.
Kéremszépen, hogy ne siránkozzunk és ne marjuk egymást, mert ennek a honlapnak ennél sokkal progresszivebb és magasabb a szinvonala.Legtöbben keseregnek, búsulnak és a másikat bántják a hozzászólásaikkal.
A szituáció adott és a labda most a magyar szövetségnél van.Segítsünk nekik ötletekkel és, vagy beleolvasnak és felhasználnak belőle valamit, vagy nem.Én már megtettem valahol az elején.
A cél az, hogy az MJSZ ki tudjon dolgozni egy olyan javaslatot amely szinte csak az anyaországi csapatoknak jó és elfogadhatatlan a Steua által egységbe fogott romániai csapatokna.
Tessék kérem leválasztani a hargita megyeieket.
Kedves Szövetség tessék kérem lobbizni a kormányzatnál, ellenzéknél, határontúli magyarok szövetségénél, északamerikai magyarok egyesületeinél olyan alapítványi, vagy pályázati pénzért ami kiváltja a 3 millió forintot és finanszírozza azt az egyedülálló határokon átnyúló próbálkozást ami nemes, ami szakmailag előremutató és amire minden résztvevő büszke lehet.
kerusz, nem tudom miért vagy annyira székelyellenes, a dab nak is fejlődés volt a mult év és a többi anyaországi csapatnak is! Mind a 2 országnak fejlődés lessz e év lessz a fradinak és a miskolcnak a progym s az ujpestnek s a dabnak meg a Sc,Hc,Steu.
Nézzétek meg szinte egyik sem jobb a másiknál...

zuglozolee rád más szó nincs hülye vagy...(Najó nekem most lett elegem!!! Az összes székely és román húzzon kifelé az országos bajnokságunkból!!!! A székelyek semmmivel sem jobbak a románoknál, ezt ma is bizonyították)

nos nem tudom kik tagadták ki a székelyeket magyasrországból de 100 as hogy te is ott voltál... Na menj ki Bukarestbe és kiáltsd el hogy
Magyar vagyok! ugy 4-5x
És ha még élsz akkor menj el Csikszeredába és ott is tedd meg ezt...
S akkor mondjad hogy a székelyek és a románok ugyanazok..

cicero77 és olvasd el kiket nevelt kercsó.. és hány másországbeli játékosotok van a vállogatottban nálunk it romániában egy sincs(a Hc soktol elég hogy ott volt Virág, Szabó,Rajmi,Nagy,Petres,Antal... és miskolctol e a fraditól ki volt ott? Esetlleg ott volt egy a kispadmelegitésre, egy román anyanyelvű játékosa sincs a HC nak sem és az SC naksem, amikor fociztunk a HC sokkal(igen olyan is volt) szóbaáltak a gyermekekkel mind velem is 13 éves korom létemre, és nyugodtan lehetett beszélgetni a ti szerintetek románokkal...

A magyarok mostmár senkiházi parasztok lettek tisztelet a kivételnek(ők táposoznak holott falun ha megkérdezed mi a műzli 100 emberből 1 ha tudja)Szeretnétek ha itt élnétek... S eredeti csirketápot ehetnétek....
ennyi...
Kedves qx92!

Remélem kialudtad magad, és kicsit lehiggadtál! Akkor gondolkozz el egy picit az alábbiakon:
1. Ex katedra kijelented, hogy a DAB-on és a nagy Volánon kivül a többi magyar csapatnak köze nincs a hokihoz. Ugyan mire is alapozod az állításodat? Szerinted ez nem megalázása az UTE, Fradi, Miskolc és a Stars csapatának? Amiben mellesleg román korosztályos válogatottak is vannak... Ja, ha mi írunk bármit is, az a székely hoki megalázása, ti meg csuklóból bármit lefikázhattok.
2. Az EBEL-ben nem 20, hanem 10 csapat van. Ha már fikázol, legalább ilyesmire figyelj!
3. 2009-ben a magyar és nem a román válogatott fog résztvenni az A csoportos vében. Ez sajnos tény, mint az is, hogy a román válogatott elég régen járt ott, és az is, hogy utoljára 1998-ban vívott ki-ki meccset a mieinkkel, azóta a mi helyezésink lényegesen jobbak. Minden tiszteletem Kercsóé, hogy elindította a csapatot, de azóta pl. Cortina is rengeteget tett, nem lehet mindent csak Neki jóváírni.
4. Amikor hőbörögni kell az "igazságtalanságok" miatt, akkor nagyon egyek vagytok a csapataitokkal, amikor meg úgymond "általánosítunk", akkor gyorsan elhatárolódtok a vezetőitektől, hogy nem értetek egyet velük. Hogy is van ez? Mondta már itt akár egy székely is, hogy "mi a ...ért hőbörgünk, ha játékosra van pénze a Kurkónak, akkor igenis fizesse ki azt a három milliót, ne sóherkodjon".
5. Nem a románok ugrasztottak össze. Ha Ti - vagy a vezetőitek - azt mondják, hogy mindenképpen indultok, még akkor is, ha fáj a három milka befizetése, akkor a Stelinek nem sok esélye maradt volna bohóckodni. De mintha nem ez történt volna...
thor80!

Ez akkor működne, ha a a szövetség kiírná a bajnokságot a magyar csapatokra mondjuk szerda-szombat meccsnapokra, és nem érdekelné, hogy aki máshol is akar játszani, az hogy oldja meg. Ekkor indulna mondjuk tőlünk az UTE meg a DAB. És akkor lenne egy max 6 csapatos interliga, rengeteg költésggel, ami baromira megérné nekik. Ha minden magyar csapat indul, akkor ez meg egy visszalépés az eredeti koncepcióhoz. A román csapatok rövidtávon jók, de hosszútávon káros, ha pl. a Miskolc pénzét az utazások viszik el, amit utánpótlásra is fordíthatna, ráadásul a sok alkalmazkodás miatt nem tud kialakulni egy szilárd menetrendű magyar bajnokság, idén erre volt a példa.
Egy apróság: A PÉNZ

Vélhetően valami igen nagy és komoly szponzort igértek be az MJSZnek.
Ha ez ül, akkor és nincs szükség például az állandóan fikázott kedvenc miskolci csapaptomnak a öltségvetése 20-30százalékát romániai utazásokra költeni és nincs problémája az erdélyből érkező csapatok küldöttségének (csapat meg mégvagy 20 ember) elhelyezésével bajlódni, akkor még akár jól is elsülhet a dolog.

Büszkeség önzőség stb. mind másodlagos ha a csapatok finanszírozása megoldott és a pályán tudják eldönteni a heyleket az 5+1 szabály betartásával.

Eggyesek a roman politikat emlegetik a hatterben egyben tevednek ez nem magyarorszag ez romania es megvagyok gyozodve hogy a roman politikusok 90%azt sem tudja hogy letezik romaniaban hoki csapat es ez a legnagyobb baj.
Amit a steaua muvel o jol csinalja sajat erdekeit nezi ti lesztek a hujek ha hadjatok hogy azt csinaljon amit akar.Es elhiszem hogy rossz erzes hogy a sokat szidott csapat megprobalja ratok eroltetni akaratat megjegyzem eddig eleg jo sikerrel de nem az a huje aki atver hanem az aki ezt megengedi.
jacint70!

szerintem a magyar szövetséget igenis érdekelné, hogy az erôsebb (DAB, Ujpest) klubok máshol is játszanának (ahogy az is érdeki, hogy pl. a volán az EBEL-ben játszik) és a meccsnapokat is úgy osztaná be.

"pl. a Miskolc pénzét az utazások viszik el, amit utánpótlásra is fordíthatna," - ha a Miskolc így érzi, a dolog egyszerû, nem indul az Interligában.

Hogy a román és SZÉKELY csapatok hosszú távon károsak-e (a jelen helyzetben kétlem), azt döntsék el a klubok. Biztos vagyok benne, hogy a DAB-nál vagy az Ujpestnél is hozzáértô emberek vannak, ha valóban károsak akkor nem indulnak az interligában. ennyi.
Mielott zokogasba kezdenetek hogy mennyibe kerul a romaniaba valo utaztatasa a csapatoknak erdeklodjetek meg hogy hany alkalommal valaltak at a szeredai csapatok reszben vagy teljesen a kiutazas koltsegeit a magyar csapatoktol annelkul hogy ezt valami fele torveny meghatarozta volna.Ugyanis van bennunk joerzes
Amúgy ez tényleg nem román politika, hanem román diplomácia. Hazudozás, törleszkedés, a tények elferdítése, fenyegetőzés, mutyizás, stb. Sajnos az utóbbi 80 év elég volt arra hogy ezt a székelyek egy része is elsajátítsa. :(
pl az utolso 2 sc-fradi meccs amit csikszeredaban jatszott a fradi teljes koltseget a sc alta.
meg?
Bele kezdjunk e abba hogy ki mit csinalt az elmult 80 evbe es ki hol mit ferditett es mutyizott el?
te pl minek nevezed mikor par szedult paraszt elcsesz tobb mint fel orszagot szemelyes erdekbol? Ha mar az utobbi 80 evrol van szo?
Kedves emberek.

Engem megdöbbent, ami itt zajlik. Ha ebben a szellemben folytatódik a párbeszéd, lezárom a kommentelést.

Tényleg elkeseredtem egy picit. Azt javaslom, próbáljon meg mindenki elemelkedni egy kicsit a saját klubja - még csak nem is valós, hanem vélt - érdekeitől, és onnét nézni erre az ügyre.
és ha tetszik ha nem, az utóbbi 80 év hazudós mutyizós román diplomaciájának az érdeme, hogy a székely csapatok külföldieknek számítanak Magyarországon.
Addig a jo amig kulfoldinek szamitanak a szekely csapatok magyarorszagon.
Es ha megtudunk feleni az elvarasoknak es elfogadjatok nevezesunket es nekunk is megfelel indulunk ha meg nem hat ez van maradunk itthon es nefeledd mi mar akkor is uttuk a korongot amikor ti a jeget csak lekhalaszatra hasznaltatok
Sziasztok! nagyon régen olvasom a blogot és a hírekhez tartozó hozzászólásokat de eddig nem akartam okoskodni most viszont nálam is kiment a biztosíték...
A helyzet szerintem is elszomorító. amikor egy kicsit lehiggadtam megpróbáltam pozitívan gondolkodni erről a témáról (már ha lehet). Szerintem: ok legyen egy közös bajnokság fix napokkal,légióskorlátozással. Várjunk 2-3 évet amíg csatlakozni tud Debrecen,Zalaegerszeg,Kaposvár és remélem Jászberény utána nem elfelejtve a mostani szituációt szépen adjuk ki az útjukat az Erdélyi és román csapatoknak.(mert ezek után megérdemlik)
Az a gond hogy a határidő lejárt! És most jönnek a Románok mindenféle "remek" ötlettel. Most ők szabják a feltételeket? Az Alba Volán nem szabott semmilyen feltételt, pedig eszerint gyengébb csapatként joga lett volna hozzá...mikor Ausztriába mentek játszani! Én kedvelem a csíkszeredai klubbokat, nincs is velük probléma, de ha ők is helyeselnek a Steaua Bukarestnek, akkor elfelejtik hogy velük milyen dolgok történtek a múltban Bukarestben. Ám az is lehet, hogy nem jól látom a dolgokat, akkor viszont elnézést kérek...
Kedves D. Gromov! IGAZAD VAN!!!!
Nem megfelelő a stílus és a mód! Ugyanakkor észre kell venni hogy mit akar és mit nem akar a közönség.

Szerintem nem a kommentelést kéne lezárni, hanem a már-már rasszista hozászólásokat, és hozzászólókat törölni. Nem hiszem hogy az rosz ha emberek vitáznak, mert abból jó is sülhet ki, csak a mód nem mindegy!
Na errol van szo szaki23 igy kell ezt csinalni.Es ket harom even belul lessz egy jo magyarbajnoksagotok.Es remelem mivel van ISTEN az egen ugy jartok majd mint a focival,hogy luxemburgnak is fizetnetek kell hogy egy baratsagos meccset jatszodjon veletek.Ez kihasznallak majd eldoblak politikatoknak vagytok az aldozatai.
De jol van igy nektek
"Várjunk 2-3 évet amíg csatlakozni tud Debrecen,Zalaegerszeg,Kaposvár és remélem Jászberény"
Hogyan??? miből???? Kikből??? Sajnos a 2-3év nagyon rövid idő ilyen tervekhez. Talán a Debrecen van legközelebb az első osztályhoz, de nekik is évek kellenek még.
Ti vagytok a fasza gyerekek szaki23 es kedves tarsai;)
hahaha ez sem jott ossze
es mire 5-6 even belul oda nonek addig meghal a tobbi fradi dab ute .hahjaha
lassatok be nelkulunk semmire nem mentek
Szerintem próbáljuk kerülni a

"adjuk ki az útjukat az Erdélyi és román csapatoknak.(mert ezek után megérdemlik)"
és
"nelkulunk semmire nem mentek"

féle provokatív bejegyzéseket, mert ezek vezetnek az eredmény nélküli vitákhoz.
Köszönöm a válaszokat. Nem akartam senkit megbántani és veletek ellentétben kerültem a személyeskedést, politizálást. A lényeg:most nem fogadják el a külföldi csapatok a feltételeket, a Magyar csapatok ezek szerint nem elég erősek hogy az elképzeléseket keresztül vigyék ,de 2-3 év múlva ha lenne több csapat talán átértékelőde kinek mennyit ér más ország bajnokságában játszani.
ST85: Én mindent elolvasok nézek ami a jégkoronghoz tartozik és szerintem ezekben a városokban van a legnagyobb esély egy felnőtt csapat indulásának persze tudom ,hogy ehhez sok idő és pénz kell.
csanihc, képzeld anno én amellett voltam hogy megkapjátok a kettős állampolgárságot, sőt most is amellett lennék, mert magyarok vagytok, de ez a lázadás a csapataitoktól ez elég övön aluli. A hangnemért bocs. SAJNOS bukarestben még nem sikerült járnom
ST85 2008.05.31. 00:30:33
Köszi szépen én is ilyet akartam írni csak néha rámjön a bunkóság. Csalakozom
Lorgem: az osztrákok nem önzetlenül segítenek minket, nekik is jó a nagyobb meccsszám, DE (és itt jön a lényeg) az Alba kifizeti az útjuk nagyrészét így ők sem járnak rosszul. Ott jóval több pénzt fizetnek és nem sírnak
Tisztelt Jacint 70 !
1. Elnezest a Starsra nem gondoltam ok szerintem egy tehetseges fiatala csapat de meg kell nekik par ev amig felnonek.Sajnalom ha serto volt az UTE a Fradi es a Miskolc szamara amit irtam de ha egy kicsit racionalisan nezzuk eleg szomoru a helyzet mindharom csapat haza tajan ezt nem reszletezem ez alol talan a Miskolc a kivetel.
2. Sajnalom elirtam az EBEL csapatainak a szamat de ettol eltekintve szerintem meg lehet talalni Ausztriaban 10 db jo csapatot mindegy.
3.Az is igaz hogy 2009 a magyar valogatott fog jatszani az A csoportban minden tiszteletem az ovek hogy sikerult oda feljutni es tovabbi sok sikert nekik remelem nem fognak rosszab eredmenyeket elerni mint a "roman" valogatott annak idejen.
4. Szerintem itt tevedsz senki nem vonja ketsegbe hogy Kurkonak van penze kifizetni a 3 milliot es az Scnek is van ez nem is kerdes.En azzal is egyet ertettem volna hogy a Steli induljon az OB I-ben mert erosebb es szinvonalasabb lett volna a bajnoksag csak az a problema hogy ok akarjak a felteteleket diktalni es a szeredai csapatok vezetoi melejuk altak ez meg is tudom erteni nem is de en semmi esetre sem ertek ezzel egyet.
5.Nem azert de szerintem az a napnal is vilagosabb hogy a 2 szeredai csapat igyis ugyis fog indulni az OB I-ben akar kell 3millio akar nem.

Amugy sajnalom ha az este valakit megsertettem egy kicsit elborult az agyam de ugy nezem ez massal is elofordult :) ennek ellenere akar miert amit le irtam valallom a feleloseget barmikor es barki elott.
Viszlat
zuglozolee, igen kifizeti, mert o ott all hogy az utolso!! s tavaly meg ujonc volt!!! Mivel az Albanal a cel a fejlodes, az utolso helyrol azert vana mit fejlodni es mas alternativa nincsen ezert fizet ha szerepelni akar!! De ellenben Hc, Sp azok az Alba utan a legjobbak az Ob1-ben! Ugy ahogy az OB1-nek szuksege van a Hc-re Sc-ra, ugyanugy ennek a 2 csapatnak is az Ob1-re!!! Viszont az Ebelbe hidd el a szinvonal nem esne ha nem lenne ott az Alba!!

Szerintem hiaba hasonlitsatok a 2 csiki csapat indulasat az Ob 1-ben es az Alba indulasat az Ebelben, mert mas a helyzet! S szerintem egy hulye erv az hogy ha ti fizettek az Ebelben akkor a 2 csiki is fizessen az Ob-1ben!(Megertem hogy van 2-3 csapat amelyeknek nehezkes az Erdelyi kiruccanas, de azt megoldanak maskepp).Meg azert is hulye erv, mert az Alba meg nem olyan eross az Ebelben. Szoval a 2 csiki csapat helyzete az Ob1-ben es az Albae az Ebelben egeszen mas tal teszta!!!!!!
Értsétek már meg, hogy nem csak a Volán fizet, hanem a szlovén csapatok is. Ugyebár ők nem utolsók voltak... Akkor inentől ne a Volánnal példálózzunk, hanem az Oli9mpija Ljubljanával.
Van egy szabály, külföldi csapat fizessen 3 milliót ha indulni akar. Ha nem tetszik nem kell indulni. De ti fordítva ültök a lovon és azt hiszitek, hogy nektek jár az OB1, amikor ti csak vendégek vagytok!
Ha szerintetek nem tuddtok fejlődni nálunk, akkor minek indultok? Miért nem játszódtok egymással duplaannyi meccset és így nem kell a Fradival, Miskolccal játszódnotok.
,,csak vendégek vagytok" Oliblood, mekkora örömöt okoz neked ezt leírni?
oliblodd, mar egy vlaki leirta hogy miert jo ha indul a 2 csapat nallataok es miert rosz ha pl ha duplaannyi emcset jatszodnatok ti egymaskozott;)

Csak olvas vissza s a hev ne vigey el a fejedet!Oke;) Koszi te vendegszereto;)
barcekunho egy kicsit eros kifejezes a "vedegszereto " :P
sorry barcelinho akartam irni csak elirtam bocs
Most olvasom Jacint kommentjét , és totál igaz van ,ami a székely mentalitást, és hozzállást jellemzi...
36 meccs után nekünk mindenképpen kell játszani legalább mégegy kört a magyar bajnokságban. Szóval mindenképpen 3 kört játszanak a magyar csapatok.
Abban is biztos vagyok, hogy ha a szövetség nemet mondott volna erre a tervezetre, akkor a csiki csapatok hisztiztek volna egy sort, de már júniusban jelentkeztek volna, hogy mégiscsak játszódnának nálunk.
Ez nem vendégszeretésről szól. Ha bemész a kocsmába te nem kapsz ingyen sört csak azért, mert a tulaj ingyen iszik ugyanott...
Rosz a hasonlat oliblodd;)
csanihc, ha Te székelyellenességet értettél a hozzászólásaimból, akkor két eset lehetséges: vagy én fogalmaztam félreérthetően, vagy Te értettél félre.

Vegyük újra a tényeket.

Adott a magyar bajnokság, amibe két évvel ezelőtt jelentkezett a Sport Klub (ezzel egyidőben a junior bajnokságba a HC), majd a tavalyi szezonban jelentkezett a HC is. Gondolom azért jelentkeztek, mert úgy érezték, hasznukra válik az, hogy itt szerepeljenek. Emlékezetem szerint - de javíts ki, ha nem így van - mindkét csapatot csont nélkül befogadták a magyar bajnokságban. Gondolom, azért fogadták be őket minden további nélkül, mert a magyarországi csapatok úgy gondolták, hogy hasznukra válik, ha a két szeredai csapat szerepel a magyar bajnokságban. Nos, ha eddig egyetértünk, akkor azt hiszem, a "Miskolc, Fradi" típusú, illetve a "nálatok nem lehet tanulni, fejlődni" típusú beszólásoknak elejét is vettük.

A Tavalyi bajnokság menetrendje és kiírása sok okból nagyon későn készült el, kész tényekhez kellett igazodni, amelyek miatt a magyar bajnokság helyből "vesztes helyzetbe" került. A két csíki csapat indulásával együtt járt egy csomó olyan gyerekbetegség és nemkívánatos jelenség, amiket nem kell szeretni és sokszor aránylag egyszerűen ki is lehet küszöbölni. Ilyen volt például az, hogy a bajnokság menetrendje teljesen felborult, hogy az egész lebonyolítási rendszer elriasztotta a közönséget, lehetetlenné tett bármilyen tévéközvetítést, de még azt is, hogy menet közben reálisan összehasonlítsuk a csapatok teljesítményét. Szerencsére a szövetség meghallotta ezeket a kifogásokat, észrevette a problémákat és a ligát alkotó csapatok képviselői is észhez tértek, és ebben az évben végre a megfelelő időben, megfelelő határidőkkel körülbástyázva alkottak egy nagyon sok mindenben előremutató versenykiírást, valamint legnagyobb döbbenetemre és örömömre egy hónappal ezelőtt a ligát alkotó csapatok csont nélkül elfogadták azt, hogy a bajnoksághoz csatlakozzon a Gyergyó és a Steaua is. Egy héttel később az Elnökség ülésén szerintem meglehetősen szerencsétlen módon de (ugyancsak szerintem) méltányolható okokból meghatározásra került az indulás feltételeként egy hárommilliós hozzájárulás a "befogadó" csapatok megnövekedett költségeinek részbeni kompenzálására.

Hogy ez a hárommilliós beugró nem tetszik a négy nem magyarországi csapatnak, az érthető. Hogy a magyar bajnokság, mint olyan, nem tetszik a Steauának, az kevésbé érthető. Hogy a székely csapatok vezetői megoldást kívántak találni a helyzetre, az megintcsak érthető.

Azt viszont nem értem, és nem is tudom elfogadni, hogy a négy csapattól származó javaslat összen annyi volt, amennyi, és most elkezdjük a határidőket tologatni. Ezzel egy olyan helyzetbe manőverezett mindenkit az említett négy Úr, amiből csak ők tudnak jó kikerülni, azok, akik befogadták őket, nem. Ugyanis a négy csapat mindig mondhatja azt, hogy a feltételek efogadhatatlanok voltak, marad a hibás a másik hat klub és a magyar szövetség. Ha pedig a magyar klubok belemennek a tologatásba, azzal a saját korábbi határozataik ellenében döntenek. Mindehhez tartozik még az, hogy az a javaslat, amivel a négy úr ideérkezett, még tárgyalási alapnak is komolytalan szerény véleményem szerint. Az urak kezében volt legjobb tudomásom szerint egy tízcsapatos bajnokság komplett sorsolása egy hónappal ezelőtt. Tehát a tegnapi megbeszélésre legalább annyival kellett volna érkezniük, hogy a bajnokság lebonyolítására ez és ez a konkrét javaslatuk van - és átadtak volna egy napokra, fordulókra lebontott sorsolást. Ha komolyan vehető alternatívát akartak volna javasolni, akkor az anyagiakra is lett volna valami megoldási javaslatuk - akár az, hogy hoznak szándéknyilatkozatokat olyan cégektől, akik potenciálisan szponzorai lehetnek ennek a közös ligának. Ezt sem sikerült, a négy úr viszont elindított egy időhúzási folyamatot, ami hihetetlenül káros, és cserében még arra sem adtak garanciát, hogy tíz nap múlva, ha mindenre lesz konkrét javaslat, akkor ők biztosan beadják a nevezésüket.

Én őszintén szólva komoly veszélyét látom annak, hogy tíz nap múlva sem lesz megegyezés, akkor pedig ez az egész nem volt más, mint az, hogy négy klubvezető a magyar szövetségbe és klubokba törölte a cipőjét, Kurkó János György, a Román Jégkorong Szövetség Elnöke vezetésével.

Ugyan, miért kellene ennek örülnünk?

Végezetül még csak azt nem értem, hogy ha állítólag ekkora az egység abban, hogy a Steaua jelentkezésének nem örülnek székelyföldön, akkor mégis, miért állt a másik három úr arra az oldalra?

barcelinho kolléga családfakutató ambícióit és cicero kolléga beszólásait pedig egész egyszerűen méltatlannak érzem bármiféle válaszra érdemesíteni.
qx92: A Stars a blogon leírtak alapján (rutinos válogatottak + jó légiósok) elég jól beleerősödhet a mezőnybe. Ha az első két sor ily módon jön össze, semmi esetre sem mondanám, hogy "még kell nekik pár év". Legalábbis a lehetséges bajnokság csapatai közül a DAB-bal, FTC-vel, Miskolccal, Volán B-vel, Újpesttel, Bukaresttel, Gyergyóval és a Csíkszeredákkal szemben biztos nem. A többiekhez még tényleg fejlődnie kell.
Kerusz hozzaszoltal az en egyik komentemhez mert kelelt valamit te is mondjal. Hol is kutattam a csaldfatokat? Nem talalom lenyegesnek egyaltalan, ha tudnad kinek is szolt az, es miert, akkor hallagtnal! De ezek szerint egyet ertesz tarsaddal es mi mind romanok vagyunk, szoval tovabbra is tartsd meltatlannak mert abba tudtal csak kapaszkodni! Mas hozzaszolasom is volt a temahoz.El montam az en meglatasomat, velemenyemet de az kikerulte a figeylmedet;)

Udv a vendegszertoknek;)
guriga uram jr.
tehat a Starsnak jelenleg a nagy Volan es az UTE a mertekado csapatai ? mondjuk a Volant azt ertem de az UTE-vel kapcsolatban komoly kerdeseim vannak.
Amugy meg vannak szemely szerint nekem keteleim a Starsal kapcsolatban de adja az Isten hogy neked legyen igazad es egy eros es versenykepes csapat lepjen palyara szeptemberben.
amugy szerintem azert a Dab es szeredai csapatok azert meg jobbak mint a Stars mondjuk ez csak ugy velemeny vagy tipp mert nem tudom kik fognak jatszani a Starsnal es a tobbi csapatnal sem.
Szerintem a csíkiak már befizették azt a 3 milliót, nem kockáztathatják meg hogy csak a román bajnoksággal maradjanak, és tudtommal eddig nyíltan csak a Progym neheztelt a 3 millió miatt.
qx92, guriga uram jr. az Újpestet is felsorolta a listájában, mint olyat, akikhez felnőni nem nagyon lesz szükségük időre...
barcelinho, próbálnálak terelni a románozás-magyarozás kérdéskörétől az érdemibb dolgok felé de úgy látom, nehéz lesz...
kerusz, te valoban nem latod a hozzaszolasaimat sajnalom, lolatas?, en azt a temat nem vitattam.latom nem ertesz.nem kell te terelj mert azzal akpcsoaltban egyszer szoltam hozza;) szoval ennyit rollad, latszik csak kotkedni akarsz;)
tenyleg felsorolta figyelmetlen voltam sorry
Most értem a kommentek végére, de most megpróbálok higgadt maradni ez tegnap este nem sikerűlt. Ezért azonban nem áll szándékomban senkitől sem elnézést kérni és én minden egyes szavam után vállalom a felelősséget és nem cserélek nevet.
A lényeg az, hogy nekem semmi bajom nem lett volna azzal ha a magyar bajnokságban indul a HC meg SC, sőt még azzal sem lett volna bajom ha a prgym és a steaua indul. Egy tök jó kis bajnokság lett volna viszonylag sok csapattal. Minden meccsen ott lettem volna ami Fehérváron van és néha még a csapattal is utaztam volna Erdélybe kicsit körülnézni meg inni egyet az ottani jégkorong szurkolókkal. De aztán jött, hogy a bukarestieknek ez így nem felel meg ők közös bajnokságot akarnak, mer a mienk nem elég jó. Gondoltam ki foglalkozik itt a románokkal, játszunk akkor mi egy jót magyarok és székelyek. Csakhogy a székelyek felsorakoztak a bukarestiek mögé és már ugyan azt hajtogatják mint a románok. Akkor kérdezem én, miért kéne a székelyt és a románt külön vennem, ha ugyan azt vallják, ugyan azokat a szavakat hallom tőlük és nem mellénk álnak hanem inkább a románok oldalára.....????? De most tényleg?
Ezzel én most senkit nem sértegetni akarok, csak egyszerüen ez érdekel. Úgy lett volna tisztességes ha Ti Székelyek azt mondjátok, hogy titeket sem érdekel bukarest Ti itt fogtok játszani nálunk és kész. Erre fől mi azt láttuk, hogy egy emberként felálltatok a steaua mögé és "felénk dobálóztok". Miért van ez?
"Abban is biztos vagyok, hogy ha a szövetség nemet mondott volna erre a tervezetre, akkor a csiki csapatok hisztiztek volna egy sort, de már júniusban jelentkeztek volna," - modnja a derék vendégyszerető obli.
Most már tudjuk, hogy egy jövőbelátó vendégszerető emberről van szó!
Annak örülök hogy legalább az anyaországi szúrkolók jól látják a helyzetet. A székelyek részéről meg jön a szokásos "decemberötözés".
Higgyétek el én is nagyon szeretném, ha indulnátok nálunk de így ebben a formában, hogy Ti diktáltok, így nagyon nem. Ti akartok nálunk indulni, és a szegényebb hazai csapatoknak létszükség a 3 milla hozzájárulás. Ezt fogjátok fel végre. Egyébként 1 álló napja ugyanazok az érvek hangoznak el mind2 oldalról és nemnagyon akaródzik senkinek feladni.
mbemba érveket felsorakozni nem tudsz miért borultatok ilyen látványosan össze a steauával, ezért személyeskedsz.
Egyébként csíkban talákoztam pár vendégszerető szurkolóval. Aki "székelyszartaamagyart"-ot kiabálva tépte le az újvárosi címeres drapit, vagy aki a kupagyőzelem után inkább trágárságokat kiabált felénk gratuláció helyett. Először saját házad táján nézzél szét. Nem tudom ti hogy viselkednétek azzal akit befogadtok, de az asztal közepére piszkít egy nagyot és utána neki áll feljebb...
Közös ligában nem tudom, hogy fogják a szegényebb csapatok utazni, ugyanis 12 romániai meccs lenne, ami 1 hónap romániai tartózkodást jelent...
Rex és OliBLOOD!

Akkor most megpróbálok válaszolni neked és mindenkinek aki szerint a székelyek (Progym, SC, HC) úm. a románok mellé álltak.

1. A Progym érthetô okokból szeretne interligát az anyagi gondjai (a három millió) miatt.

2. A HC elnöke Kurkó aki néhány napja még a román szövetség elnöke volt (más téma hogy azóta leváltották), ezért az ô hatáskörébe tartozott többek közt a Steaua érdekeinek a közvetítése. Akkor is ha a HC elnökeként nem ért egyet a Steauaval, elég nehéz lenne két teljesen különbözô álláspontot képviselnie.

3. A Sportklubnak eddig még senki nem hallotta a hangját és ha már összeültek egyeztetni a klubok az interligáról, ô sem hiányozhatott. A hírekben természetesen úgy jelenik meg mint a négy román klub egyike, annak ellenére, hogy nem nagyon híszem, osztja a steaua és a progym álláspontját.
Az a helyzet, hogy senki nem fejtette meg, mi is a valódi oka a közös bajnokságnag, vagy újabban az Interligának.
A Sportklub, a HC és a Progym számára nem gond a magyar bajnokságban való részvétel. Ám a Steauának igen. Mert ők hivatalosan a román hadsereg klubjának egyik szakosztálya, azaz a játékosok, vezetők, edzők 90%-a ranggal rendelkezik, és nem is akármilyennel.
Nem a Steaua hokicsapatának ciki a magyar bajnokságban ütni a pakkot, hanem a CSA Steaua-nak (Clubul Sportiv al Armatei = A Hadsereg Sportklubja) lehet problémája ebből.
Mivel a Steaua vezetőjét a román Hadűgyminisztérium nevezi ki, nos, itt van a baj, ők sajnos még mindig állami pénzen hokizgatnak.
Ezért kértek közös bajnokságot, mert számukra így nem lenne gond részt venni az OB 1-ben.
Sajnos, amennyiben a három Hargita megyei csapat elindul az OB1-ben, a Steaua pedig nem, meghalhat a román bajnokság. Kurkó János György, a Román Jégkorong Szövetség jelenlegi (legalábbis a keddi, Országos Sportügynökség jogászai által hozandó döntésig) elnöke nem csupán a HC, hanem MINDEN romániai csapat érdekeit képviselve kellett (volna) tárgyaljon Budapesten egy közös bajnokság, vagy az Interliga újjá alakításáról.
Nem voltam jelen, tehát nem tudom, ki milyen pozíciót elfoglalva tárgyalt.
Az biztos, hogy a román bajnokság szintje fost ér, mint ahogy a magyaré is az 5+1-es bevezetéssel és a romániai csapatok nélkül.
A Sportklub nem lesz bajban a korlátozás miatt, mert eddig 7+1 volt Romániában a korlátozás, ezzel is megbírkóztak. A HC viszont bajban lehet, az Újpest pedig egyenesen szarban. A Progym olyan Miskolc-FTC-Titánok szinten mozog, a Steaua picivel jobb, a Stars-ról nem tudok semmit. A HC erősített, a Sportklub fog, az UTE megtesz szerintem mindent, hogy néhány nagyágyút megszerezzen, a DAB szintén keményít: nos jelen állás szerint ez a négy csapat képvisel igazán kemény játékerőt, a többi esetleg a levesbeköpés szintjéig juthat el.
Én nem az interligát látom megoldásként, hanem egy olyan közös bajnokságot, meltben az alapszakasz lejátszását követően MINDEN EREDMÉNYT figyelembe véve az első három magyar csapathoz csatlakozna a Volán 1 és játszanának elődöntő-döntőt, a négy romániai gárda pedig saját bajnokát döntené el ugyanígy. Azaz ha a sorrend mondjuk DAB-SK-HC-UTE-Stars-FTC-Steaua-Titánok-Gyergyó-Miskolc lenne, nem csupán a magyar-magyar, illetve romániai-romániai eredmények figyelembe vétele döntené el az elődöntős helyeket.
Aztán mikor megvan mindkét ország bajnoka, akkor mondjuk lehet egy Interliga döntőt játszani, monduk 4/7 rendszer alapján.
A második meg nem jelenés pedig automatice kizárás mindkét pontvadászatból, tehát ha a Steli nem utazik el kétszer Pestre, vagy a FTC Gyergyóba, akkor kizárás az OB1-ből és a román bajnokságból is.
Örültem a lehetőségnek
thor 80 ez szépen hangzana, ha igaz lenne.
www.prosport.ro/alte-sporturi/alte-sporturi/steaua-refuza-liga-maghiara-2666153
Magyraul: forum.index.hu/Article/viewArticle?a=79460063&t=9018157

Egyértelmű, hogy az SC és a HC nem nevezett volna, ha 3 milliót kell fizetnie. Inkább a Steaua mellé álltak. Ezt nevezem én összeborulásnak, amin kár vitatkozni, max magyarázni lehet.
Azért személyeskedek, mert olyan fordulattal éltél, amelyik sértő: ,,itt vendégek vagytok".
A másik mondatoddal azt mondtad, hogy tudod Kurkó mit fog csinálni a következő hónapban! Ennyi bajom volt!
Egyébként pedig pesti vagyok!
Gratulalok zsiguli te megfejtetted a rejtvenyt
Én meg magyar vagyok. Nem méltó ez hozzánk. Aki nemzetiségi alapú hozzászólást ír az a következőkben már ne küldje el a kommentjét ha lehet kérnem.
Van néhány elfogadható hozzászólás a lebonyolítás rendjéről. Ilyeneket irjunk és ne egymást minősítsük.
Az lenne a legjobb megoldás, ha az SC és a HC valamint progym benevezne a magyar bajnokságba és ha a steaua túl tudná tenni magát ezen a szégyen nem szégyen hülyeségen és szintén benevezne a magyar bajnokságba. Itt senki egy rossz szót nem szolna szerintem. Se a székelyek se a magyarok a románok meg kit érdekelnek....? Ha meg annyira derregál a steauanak nálunk játszani akkor játszanak saját magukkal vagy szünjön meg a klubb. Ilyen hozzáállással hozzá teszem tán jobb is lenne.
Mi meg járkálnánk egymáshoz és a volánosok a HCsokkal egy meccs után együtt innának, mundjuk a café 19-be! :))
Hogy ki vagytok akadva hogy a csiki csapatok a steauaval szovetkeztek hat nem ti hajtogatjatok hogy romanok vagyunk hat ossze kell tartanunk nekunk romanoknak,vagy nem?

Es ne hergeljetek magatokat ki lessz fizetve a 3 milla jatszani fogunk ha interliga ha ob igy is ugy is.Es jo erzes lessz majd a szezon vegen fajdalom dijnak nevezni ezt az osszeget amit azert kaptok hogy karpotoljon a megalazas miatt.Ugyanis a dobogo ket foka ismet a mienk romanoke.
Tisztelt Mindenki!

Nagyon szomorú az a hangnem, ami itt most megjelent!
Egyébként, nem történik más, mint az egész történelmünk során, az-az jól össze ugrasztanak bennünket. "Osztd meg és uralkodj!"

Hogy ki tanít kit, óvodás civódás!
A tény az, hogy egymásra vagyunk szorulva, mert kevés a csapatok száma mindkét oldalon. Ezért kevés a megfelelő színvonalú mérkőzésszám, ami alacsony nézetséghez vezet. Ez pedig kicsi marketing értéket képvisel.
Így, sem itt, sem ott nem lehet komoly szponzorokat találni!
A közös bajnokság, növelné az eladhatóság esélyét és annak értékét, csak nagyvalószínűséggel nem egyenlő értékben osztódna ennek hozománya.
A csapatok utazási költsége, kb. 4-5 millió Forinttal, növekedne a két új csapat beszállásával, ezzel szemben semmilyen garancia nincs az ottani TV közvetítések jogdíjának és a szponzorrációk elosztásának sorsáról.
Hát ez a legnagyobb probléma! A 3 millió Forint konkrét hozzájárulás helyett, kaptunk egy ködös és ellenőrizhetetlen ígéretet.
Most arról kell dönteni, hogy ez megéri-e a Magyar csapatok számára, illetve ki tudják–e fizetni, mondjuk februárban.
Egyébként ne legyünk elszállva magunktól, a magyar bajnokság, nem lett volna elég a feljutáshoz. Ehhez kellet az EBEL és a külföldön edződő játékosok.
A magyar bajnokság, a feltörekvő fiatalok számára ad lehetőséget a fejlődéshez, (lásd; Kis Volán, Dunaújváros) de ehhez kellenek a Székely csapatok is!
Az a megoldás, hogy Szlovén, Horvát csapatokkal alkossunk közös bajnokságot, szép álom, mert ehhez kellene a másik oldal szándéka is!

Egyet értek azokkal a hozzászólásokkal, hogy a Steaua zsarolással, (nem járulnak hozzá a két (három?) Székely csapat magyarországi indulásához) maga mellé állította az ottani vezetőket, sőt az is benne van a pakliban, hogy Kurkó úr elnöki státusza is tét ebben a játékban.
Ha viszont ezt hagyjuk, diktátumok tömegével találkozhatunk!
Bölcs, és érzelemmentes döntést kell hoznunk, ahol az érdekek nagyjából azonos szinten érvényesülnek. Tiszta, átlátható szerződésekkel és elosztással.
Az ajánlat meglepő volt, meghallgattatott és munkát adott.
Aki alkudott már arab bazárba, tudja miről beszélek.

gromov!
látod-látod? el tudnak szabadulni az indulatok két pillanat alatt, ha úgy hozza a téma. ez egyébként nem is baj, fontos, hogy legyen érzelem.
más.
mi fradisták már sokkal előbb tudtuk, hogy a "székely sz..ta a magyart", pedig akkor még nem voltunk túl a gyászos emlékű december 5-én.
de ez nem jelenti azt, hogy általánosítani kéne. tény, hogy nem minden világos a leendő lebonyolítással szemben, és az is tény, hogy oltári marhaság egy kitalált rendszert egyszer csak felrúgni. valóban célzottnak tűnik, hogy egy határidős napon jelenik meg egy új javaslat, hiszen a nevezés végső dátuma éppen a tegnapi nap volt! át kellene gondolni az egészet, viszont pont erre nincs idő, mert 9 nap semmire sem elég.
hokisap(u)ka!
ki zsarolt kit? eddig erről nem olvashattunk sehol!
Na látod ez a hozzáállás nem kell ide. Erre én is irhatnék vissza valami jó ki fikázós marhaságot de nem teszem, mer közben rájöttem, hogy én több vagyok ennél! És amúgy arra is rájöttem, hogy csak a nagyon ostoba erdélyiek jönnek állandó jelleggel ezzel a románozós hülyeséggel. Rengeteg erdélyi ismerősöm van és sokukkal beszéltem már erről és egyikőjüket sem érdekli. Csak egy valaki van aki szintén ezt a románozós dolgot emlegeti folyton, de az ő IQ-ja alulról veri a 80as szintet, ami 10el több mint a forrest gumpé a filmben...
Az igazi erdélyiek nagyon magasról leszarják ezt, és a székely dumával sem jönek folyton. Ők csak tudják magukról, hogy magyarok és kész. És igen ők magyarok.
Cicero77 ha te meg így állsz hozzá, akkor te román vagy és az is maradsz, nem annak születtél, de azzá váltál ezekkel a beszólásaiddal.
Ideje lenne már elfelejteni az "Mi volt elöbb, a tyuk, vagy a tojás" kérdéskört, és azzal foglalkozni, hogy ebböl a nagy keveredésből mindenki jól mászon ki. Szégyelem magam minden egyes olyan poszt írója helyet is aki nacionalista sikra vitt a sportott. Nem rosz ötlet az interliga, ccsak még nem időszerü. Szerintem mindkét ország gyengébb csapatainak lehetőségek kellene adni a felzárkozásra, utánna jöhet az interliga. És most merjünk álmodozni, a magyar válogatott jövőre bent marad, a román feljebb jut, és máris jobb esályünk van egy több országos inteligára.

Ice cube: egyetértek!
hokisap(u)ka 2008.05.31. 13:14:18
Minden tiszteletem a korrekt hsz-ért!

Bennem egy komoly kérdés fogalmazódott meg: Hogyan érhette Önöket váratlanul az ajánlat? Mert, ha váratlan volt (ami valószínű), akkor a határidőre tekintettel (komolytalan), le kellett volna söpörni. Ha már régóta tervbe volt véve a határontúli uraknál, akkor miképpen érhetett ez bárkit váratlanul?

Megtisztelne válaszával!
geriszu!
ezek szerint hokisap(u)ka bennfentes?
veldhuis 2008.05.31. 13:39:34
fogalmazzunk úgy, hogy sokat tesz a magyar hokiért, és mint ilyen személy, nálam mindig megbecsülésnek örvend!!!
Mindenben a szándékot kell keresni. A magyar klubok feltett szándéka /remélem/, hogy eredményesen felnőtt bajnokságba integrálják a juniorokat és a legjobb ifiket. Ezért van a légiós korlátozás. Tökéletes szándék. Akkor maradjon is továbbra a törekvés minden áron! Ez egy folyamat kezdete a válogatott "A" csopotban tartása szempontjából. Én is nagyon várom a híreket magyar klubok légiósai felöl. Remélem sikerül a Miskolcnak a finn egyetemistákat ide csábítani és azt is remélem, hogy ez meg is fog látszani teljesítményükön. Egyszer már írtam a felsőfokú intézményekben továbbtanulók támogatásáról. Történetesen ezek az emberek lesznek képesek később is pénzeket juttatni a MAGYAR HOKIba, mikor döntéshozó pozícióban dolgoznak később a civil életben. Ök is valós értékek, de mégsem figyelünk rájuk. A továbbiakban engem csupán ezek a törekvések érdekelnek, és évek multán is ki akarok járni tehetséges magyar játékosoknak tapsolni. Ezért taszít minden olyan történés, ami jövőnk utánpótlásának mellőzését jelenti. Sporttársak ez a lényeg, erről beszéljünk, ne a román hokibajnokság létéről!
Kedves geriszu!

Maradjunk annyiban, az egyik oldal kommunikál egymással, a másik meg, nem eleget!
Az utolsó pillanatos taktika, elégé ismert tárgyalási módszer.
Viszont, az utolsó pillanat konkrét időpontjának kimondása az MJSZ hatásköre.
Így, semmi sincs veszve, és kialakítható egy győztes-győztes megoldás.
Szurkolok, hogy győztes-győztes megoldás szülessen. Jó munkát ehhez.
Gromov! kerusz meg Zsiguli hsz-t azért majd hagyd meg, ha elkezdesz gyomirtani! :DDD
hokisap(u)ka! így ismeretlenül is: azért ezt a 3 misit lehetett volna jobban kommunikálni! ;) De a lényeg, hogy szerintem aki el tud indulni, induljon, aki nem, az gyűjtsön kis papírt, vigye vissza az üvegeket, és próbáljon meg jövőre elindulni...
Szerintem MINDEN csapat nyerne a tavalyi év profibb színvonalon történő megismétlésével, amelyhez az új szabályok (no roadshow, légióskorlátozás stb.) megteremtik a kereteket!
Ha ezt az egyszerűséget szem előtt tartjuk, akkor nincs is olyan nagyon messze az a win-win szituáció!
Egészség legyen meg térerő! :D
Vaze: mindenbe egyetértek Veled.
Azért, gondolom azzal Te is egyetértesz, hogy ennek esetleges anyagi hozadékából, ne maradjon ki senki.
Na lassan lassan vilagossag lessz.
Ha mar mindenki csak a jot akarja nem embersegesebb lett volna megalapodast kotni hogy minden romaniaba utazo csapatnak az elszallasolasat es kajajat alja a talalkozot rendezo szeredai klub?Amennyiben ez nem tortenik meg elmarad a merkozes es a hazigazda vesziti a pontokat.Ha steaua akar nevezni ugyanezek a feltetelek ha nem tetszik nincs amirol targyalni ezek a feltetelek.Alkudozasnak helye nincs ti bajnoksagotok alkalmazkodni kell a ti szabalyaitokhoz.
Itt az a baj hogy haelyet hagytok a magyarazkodasnak es lassan ott is a steaua es kurko diktal,es egy egy ilyen forumon mi hulyere majmoljuk magunkat mert valakinek a hatterben mas erdekei vannak.Majd meglatjatok hogy mi klubjainktol befolyt osszegek leosztasa miatt is sok vita lessz majd.Szamoljatok utanna hogy ha csak Sc es a Hc marad mindenkinek elosszak a 6 milio forintot mennyi marad klubonken egy tanyer levesre valo?Annal tobb nem akkor mire is jo ez a sok cirkusz buntetes a kurko viselkedese miatt hogy megmerte kornyekezni a valogatott jatekosokat vagy azert hogy a kupaban is es a bajnoksagban is dobogosak voltunk?Nem latom az ertelmet.De biztos valaki tudja.
Kicsit megpróbálom összefoglalni a problémát, mert úgy érzem sokan nem értik és csak elmegy a vita személyeskedésekbe.

Szóval összeül a MJSZ és a csapatai. Megbeszélik a jövőévi ob1 kiírást ami tele van rengeteg pozitív döntéssel. ( légiós keret, rögzített mérkőzés napok stb.) Lehetőséget adnak a vendég csapatoknak is. Meghatározzák az előnevezés és a végleges nevezés időpontját.
Az előnevezésnél jelentkezik a 3 erdélyi csapat, senki nem szól semmit arról, hogy ez így nem jó vagy csináljunk közös bajnokságot. A Gyergyóról hallani, hogy gond lehet a 3 milla, de azt is mondják, hogy megpróbálják előteremteni. A Steaua sehol. Majd a végleges nevezés előtt néhány nappal megjelenek a románok és közlik, hogy nekik nem jó az ob1 ők csak közös ligában indulnának. Pedig az a magyaroknak lenne presztízsveszteség, ha a magyar aranyat Bukarestbe vinnék mert elviekben meg van a lehetőség. Mindegy gondolom ez biztos a román szponzoroknak és szurkolóknak szól, hogy miért nem indul a Steaua az ob1-ben. A határidő utolsó napján amikor már csak alá kellene írni a nevezést nagy elképedésemre az erdélyi csapatok összeborulnak a Steauaval és felrúgják az asztalt.

Nem a közös bajnoksággal vagy a ligával van a gond csak a hozzáállással! Volt 1-1,5 hónap egyeztetni a dolgokat, sőt volt előnevezés is ahova mindhárom erdélyi egyesület is jelentkezett.
Ezért hihetetlenül felháborít, hogy az utolsó pillanatban kell felrúgni mindent! Korábban miért nem lehetett jelezni a közös liga tervét???
igazad van pentele de szerintem annak is van valami oka hogy felrugtak az asztalt csak en nem tudom az biztos hogy nem volt szep dolog errol csak a csapat vezetok tudnanak erdemlegeset mondani
Majd az utolso percig huzzak az idot es akkor vissza lepnek ra 2 napra megtelik a roman sajto hogy a magyarok nem engedtek meg hogy ok nevezzenek a bajnoksagban es ismet mi szekelyek isszuk a levet.De ti ezt nem ertitek.
Húha, megjelenik a román sajtóban. Ajajj, mi lesz most??? Azért remélem ti elindultok!
Sziasztok.Hüha,azt hittem elég egy éjjelbe belevirrasszak,hogy megértessem a magyarhoni akárkikkel,hogy nagy tévedésbe vannak az erdélyiekkel,az Erdélyi hokival kapcsolatban,de úgy látom,nem elég,ezek itt makacsok és nem látnak tovább a saját(hoki)botcsinálta bajnokságuknál.Kizárnátok mindenkit,akit lehet,hogy nehogy bebizonyosodjon,hogy a Másik Magyarország is fejlődget és rohamosan a hokiban.Cicero 77,barcelinho,csanihc igazatok van.Ezek a finnyás,agyonkényeztetett gazdik itt nem képesek elfogadni a realitást,hogy az erdélyi hokiklubok nem leverik,hanem sőt emelik a silány magyar liga szintjét.Ezért is voltunk két csapattal a bajnoki pódiumon.
Besthc!

Te is teljesen félre érted és magyarázod a dolgokat mint rajtad kívül többen is. Nem az erdélyiekkel, székelyekkel, románokkal, magyarokkal és hokijukkal van a baj!

A hozzáállás a gond, de leírtam 5-el feljebb.
Pentele,Azt nem lehet félreérteni,hogy "az erdélyi klubok tanulni jönnek ide,levervén a magyar jégkorong szinvonalát",mert ezt irtátok...és ez volt amiért szólnom-szólnunk kellett,mert a tévedésetek óriási,magyar barátaim.Nem tudjátok,hogy Erdélyben a nehéz diktatúra idején milyen volt a hokiélet,hogy kötelesek voltak a székelyeink a Steliben játszani,hogy elcsaltak tőlünk egy csomó bajnokságot,most ti is kizárnátok?Jól átvettétek a szokásokat.Szomorú,hogy úgy gondolkodtok páran mint annak idején a szekusok,"tiltsatok meg mindent a székelyeknek.Mindegy,hogy történelmileg és nemcsak mennyire magyarok ők is,nincs mit keressenek a magyar bajnokságban!"Gyurcsány fiai,ha megtiltottátok az állampolgárságot a székelyeknek,nem csoda,hogy a bajnokságtól is elzárnátok.HálIstennek ebben nem ti fogtok dönteni...
Az a helyzet, hogy virrassz, még egy párat.
Senki nem akarja kizárni a Székely csapatokat, csak a Steaua-val, kár lenne a Ti közös problémátokat rátelepíteni a Magyar bajnokságra.
Hogy ki hanyadik, sokadrangú kérdés. Ennél fontosabb, a megfelelő számú és minőségű mérkőzés.
De nem minden áron!
Ti sokaljátok a 3 milliót, mi sokaljuk azt a 4 milliót, ami a plussz két csapat miatti költség növekedés. (a lebonyolítási problémákat most hagyjuk)
A két csapatot Ti hoztátok valamilyen okból, mi meg megmondtuk ennek a variációnak az árát.
Ez üzlet, és mindenki dönthet, megéri-e.
Ti kaptatok, egy szivélyes meghívást ebédre, erre hoztatok még további vendégeket.
Semmi baj,főzünk mi többet, csak azt már fizesse valaki!Így nem lesz keserű senki szája íze.
hokisap(u)ka-Na ez még érdekesebb...szóval mi,székelyek hoztuk a Steaua-t rátok?Nevetnem kell ezen.Soha nem volt nagy barátság székelyföld és Bukarest közt,de ti ezt honnan is tudnátok?
best, szerintem rossz emberrel kötekedsz megint... csak szólok.
Én nem kötekedek,kerusz.Ő kezdte a virrasztásaimmal:).Akkor válalja is tovább.
hokisap(u)ka: tudni kell szelektáltan válaszolni, vagy úgy, hogy minden hiába... Nincs értelme. Gondolom végigolvastad az összes hozzászólást, így láthatod, hogy sem az tények, sem az észérvek nem hatnak...

Nincs értelme. Szerintem.
Sorry, sajthiba:
vagy úgy = van úgy
nem azert besthc en is szeredai vagyok es HC-s is de elege elragadtattad magad es amiket ide leirkalsz az finoman fogalmazva marhasag
besthc!

Amit te itt most művelsz azt csak úgy tudom nevezni, hogy Székely Demagógia!
Senki nem zárt ki titetek! Tömören úgy szólt, hogy "gyertek, belépőjegy 3 milka". Van ott pénz a bukszában, csak valamire nem akaródzik kifizetni...
Erre ti az alábbiakat léphettétek volna:
1. Oké, ennyit megér, jövünk.
2. Köszi, de ennyit nem ér meg, nem jövünk.
3. Hát, ez így kicsit sok, nem lehetne ezen "jóárasítani" egy cseppet?

Ehelyett összehordtok hetet-havat, gyurcsányoztok, megalázva érzitek magatokat, most meg már a bajnokságunk is botcsinálta, silány. Ja, és még egy apróság. Azért mert tavaly a dobogón végeztetek, az nem azt jelenti, hogy ti oktattatok itt mindenkit, ld. kupa, alapszakasz...
Ja, és ugye az fel sem merül bennetek, hogy az elmúlt két év "ingyen" volt, barátságból, segítségből, rokonságból, de most már lehet egy kicsit betenni is a közösbe? Ja, és amiatt a három milka miatt nemcsak összeálltok a Stevával, de most már a mi magyarságunkat is megkérdőjelezitek...
Jól van qx92,neked is van igazad,néha túlreagálom a helyzetet,elismerem.Ha HC-s vagy,gyere a HC hoki.ro-ra és ott irjunk priviben,hátha másképp gondoljuk majd a dolgokat.A tegnap is itt voltál,mert akkor olvashattad,hogy miketés milyen módon irogattak itt a HC-ról,a többi erdélyi csapatról.Ezért irtam ide ma azt a sok"marhaságot"reagálásképp.
ÁÁÁÁÁÁÁ, azt hittem már végre vége, s a tegnapi nap után visszatérünk a szakmai érvek-ellenérvek mezejére, de nem... Sajnálattal tapasztalom, hogy az egyre növekvő hozzászólás-mennyiség mögött nem áll egyre nagyobb ötlet- és tudás-bázis.

Az eddig beérkezett csaknem 200(!!) kommentből 10% alatti az érdemi hozzászólások száma. Ez nagyon szomorú, mert eddig nem ez volt a tendencia. MOst én is egy "tök értelmetlen" bejegyzéssel növeltem ezt a számot. Elnézést mindenkitől...
És van igaza a többinek is,ha gazdaságilag gondoljuk át a dolgokat.A mai világban mindennek(igen,a hokinak is)ára van.De ne irjatok olyanokat,hogy tanulni járunk magyarországra,gyenge szinvonalú csapataink vannak,örvendjünk,hogy befogadtatok stb.mert ez az amivel nem érthetek egyet.
Bocs MeLa, de nincs igazad, szerintem!
A megoldás egyszerű, a Szövetségnek ragaszkodnia kell az eredeti tervhez. Az működik akárhány román csapattal, akár nullával is. Ha most nem tágít a szövi, akkor többet nem lesz ilyen gond, és végre elindulhatunk egy normál konszolidált bajnokság irányába. Mint KCs leírta, a mi BATNA-nk a jobb.
Ellenben ha nekiállunk "kompromisszumot" keresni, pláne követni a tavalyi év rossz gyakorlatait, akkor csak magunknak ártunk, mert soha nem lesz vége a követelődzésnek, és a bajnokság egyre komolytalanabb lesz.
Azt se felejtsd el, hogy itt nem valami külső, véletlenszerű katasztrófa miatt kellene kényszerűségből új megoldást elővezetni, hanem azért mert a rendszer egyes szereplői az utolsó pillanatban elkezdték szétverni azt.
besthc!

Az elmúlt két évben itt járt székely csapatok jók voltak, nem tanulni jártak ide, hanem azért mert ebből mindkét fél profitált. Ne örvendjetek, hogy itt lehettek, hanem gondolkodjatok el, hogy megéri-e nektek a támasztott feltételekkel. Ha igen, gyertek, ha nem, búcsúzzunk el egy időre szépen, barátsággal.
Viszont van itt pár dolog:
1. Nektek nem jár alanyi jogon az OB1. Ez sajnos így van, erről egyikünk sem tehet, ezt mások intézték el nekünk. Vígasztalásul, a Volánnak sem jár alanyi jogon az EBEL, pedig a "labancok" ültek eleget a nyakunkon...
2. Jó lenne, ha csak a hokitokat hoznátok, arra kiváncsiak vagyunk, szerintem a múltnak semmi szerepe nincs, nem kéne örökké arra hivatkozni.
3. Ne éljetek vissza a vendégjoggal!
jacint70: pontosan erről van szó... Korábban sokan, sokféle ötletet, javaslatot tettek az idei bajnoki szezonnal kapcsolatban, s reményeim szerint az itt - illetve abban a témában - keletkezett bejegyzések is szerepet játszottak a végleges(???) kiírás elkészítésében. Ez eddig jó...

Aztán valami megváltozott - mint a Gyűrűk Urában - ... Erről kívülállóként nagyon kevés információval rendelkezünk... Sokan sokféleképpen magyarázzák a kialakult helyzetet, van aki érzelmi, van aki politikai vagy szakmai módon közelíti meg. Az érzésem az, hogy sajnos a két oldal "elbeszél" egymás mellett.

Ismét hangsúlyozom, hogy kívülállóként azért van egy-két dolog, amit igencsak furcsállok, de a háttérinformációk ismerete nélkül nem minősítem ezeket. Remélem hamarosan okosabbak leszünk!
Semmi kétség,itt is,a hokiligátokban is vendégek vagyunk.Ebben egyetértek.És igérem,tovább nem osztom a múltat sőt mást se nagyon osztok és átgondolom többször is,mit ide irok.Hogy ne legyen sértő és ne véljétek marhaságnak.El leszek itt csendben,olvasgatva inkább,mert ha van véleménye valakinek és leirja,mindjárt főellenség vagy "marha".
besthc!
Nem erről van szó! Mondok egy példát. Ma Párkányban (Szlovákia) voltam, és kínosan ügyeltem arra, hogy minden ottani - jórészt közlekedési - szabályt betartsak, mindenhol előre köszöntem, előre megkérdeztem, hogy fizethetek-e forintban, illetve magyar bankkártyával, stb. Miért? Mert vendég voltam ott... Az is nagyon furcsa volt, hogy ott úgy vezettek, hogy megadják egymásnak az elsőbbséget, és ezért többször rámdudáltak, hogy menjek már, olyan szituációkban, ahol itthon tutira elém vágódnánanak, de nagy levegőt vettem, és próbáltam felvenni az ottani stílust...
Persze az ottaniak is kedvesek és segítőkészek voltak, ezért éreztem ott jól magam...

Bocsi,jacint70,nem ismerem e honlapon a házirendet,de majd követem a beirok stilusát és betartom a "szabályokat".
jàcint70! Koltozz àt a totokhoz ès kinosan ugyelj arra a kovetkezokben,hogy nehogy èszrevegyèk hogy MAGYAR vagy!!
Javaslom az itt irkalo hc- es sportklubos szurkoloknak sot a szeredaiaknak es ha valaki megtenne hogy ezt tovabbitja a hc es a sportclub oldalara:Rendezunk egy gyujtest ezeknek a penzehes maszkuraknak legyen penzuk ezeknek csak az faj hogy megtagadunk toluk 10000 eurot valahol egy urnaban kinek mennyi van jaruljon hozza a magyar hoki koltsegeihez.
Fiuk nem mi juttatunk bulgaria ala gazdasagilag ne rajtunk probaljatok penzt csinalni vannak ezert felelosek rajtuk verjetek a port.
Mennyi is marad csapatonkent az osztozas utan 3-4 ezer euro hova akartok ezzel utazni?

Es draga video toni titeket nem erint hogy mit ir a roman sajto de minket sajnos igen ne tudd meg milyen erzes mikor azt vetti a roman a szemedbe hogy mit szoksz a fajtadnak sem kellesz.Ne ezert fajdalmas mikor 10000 euroert kepesk vagytok ilyen dolgot csinalni.SZEGYELJETEK MAGATOKAT
cicero77 te most sem hazudtoltad meg magad...
De ismerd el teszik az otlet?hissz penz all a hazhoz
En vegig olvastam meg 1x a komenteket es az en velemenyem kb ez :
Itt nagyon sok ember beszelgetett nagyon foloslegesen velem az elen ez nem kerdes.Mert ti anyaorszagiak "letamadtatok" hogy igy fogalmazzak minket erdelyi szurkolokat olyasmiert amiert mi nem vagyunk felelosek mert higyjetek el nekunk csiki, gyergyoi szurkoloknak nincs annyi beleszolasunk a vezetoseg donteseibe mint nektek.Ez nekunk is meglepetes volt hogy a csiki csapatok a Steli moge altak en nem ertem es nem is ertek ezzel egyet de gondolom valami racionalis oka van es kivancsian varom a magyarazatott a hazai vezetok reszerol.Szerintem itt kezdodott a balhe hogy altalanositsokba bocsatkoztunk mindket fel reszerol.A masik nagy hiba amibe en is es sokan masok is bele estek hogy ez egy szakmai kerdes es nagyon kevesen szoltak hoza ezen a teren mindenki egesz egyebrol beszelt romanozass-szekelyezess-magyarozass stb aminek az eg vilagan semmi koze nincs a tortenethez.
Azzal en is egyetertek hogy az erdelyi csapatok csak vendegek az OB I-ben es nem volt korekt amit csinaltak hogy utolso pillantban bejelentik hogy nem franko igy szerintem ezt az Interligast otletet mar az elonevezeskor vagy megelotte fel kellet volna vetni.
De ezert nem mi az erdelyi hokiszereto emberek vagyunk a hibasak es nem rajtunk toltsetek ki a duhotoket vagy akarmit mert nem a mi dontesunk volt, sajnos akkora demokracia meg nincs nalunk hogy a szurkolok szavazzak meg a vezetoseg tagjait.
Na minden jot mindenkinek
milano69

Úgy érzem, sikerült fognod a hsz-m mondanivalóját...

cicero77

Olcsó Székely Demagógia! Befizetitek a 3 milkát, (Palkovics nem egész egyhavi fizuját a pletykák szerint), és a román sajtónak máris nincs mit írnia.

Látod qx92?Ebben osztom én is a véleményedet.Látom ,már téged se hagy hidegen amit az erdélyiekről itt irnak a gazdik.Ez igy is helyes,hisz HC-s vagy te is.Jó volt átolvasni a bejegyzéseket.
cicero77-nek igaza van!gondoljatok bele,az sc mennyit kolt utazàsra ès mèg ki kell fizetnie12000 eurot.a sors fintora hogy ràadàsul mèg magyarul is beszèlnek,meg magyarnak is èrzik magukat.èn is csak azt tudom irni hogy SZéGYELJéTEK MAGATOKAT
Ez igy mint szep es igaz gx92 csak azt hadjuk figyelmen kivul hogy nekunk muszaj volt a steli moge alni mert fenn allhat egy par even belol a ket szek kozt a foldre ugy altalaban hanyszor is forditottak hatat a magyar testvereink most ket ev utan kitalatak fizzesunk jovore fizzesunk meg tobbet es aztan? es nefeledd hogy a roman szakszovetseg ellere nagyon ugy nez ki vissza kerul egy masik roman paros es onnan is beszopjuk ismet ugy mint eddig akkor mi van?MILYEN VOLNA HA AZ ASSZONY KET EV HAZZASSAG UTAN AZT MONDANA NA MOST FIZZES A SEXERT HOL OTT MINDKETTOTOKNEK EGYFORMAN JO ES SZUKSEGETEK VAN RA
qx92, ez korrekt hsz volt, szerintem.
Es itt megvagyok gyozodve hogy eggyik csiki klubnal sem az osszeg jelentette a gondot(nefeledjuk hogy mint ket csapat tulajdonos romania eggyik leggazdagabb embere ez az osszeg nem eleg uzemanyagra havonta az autoikba)hanem maga teny hogy ilyen korulmenyek kozott meg penzt is kernek.
milano69!

Tudod, a Fradi hótszegény csapat, nem őket támogatja a MOL meg az OTP. Ja, és az SC eldöntheti, hogy indul-e magyar bajnokságban vagy sem, és ha nem, akkor marad még a román. A Fradi csak itt indulhat. Szerinted egy viszonylag gazdag külföldi csapatnak kell kedvezni vagy egy szegény hazainak? Hány légiós is volt a HC-ben? Mindegyik tud magyarul?
Cicero77,ez úgy is lesz,mint irod.Ha bukarestiek irányitanak,a székelység mindig megsinyli.Mindig is igy volt,most se lesz másképp.És a magyarok?Igen,egyre emelni fogják a "belépő"árát.Ebben is jól átlátod a szitut.
Lassan nagyon elszabadulnak az érzelmek.
Miért is ?
Pedig nem akarunk mi homlokegyenest mást!
Szükségünk van egymásra, a meccsszámra. Mindkét országban kevés a csapat, ami oda vezet, hogy vagy egymássak játszanak "százszor" vagy más ellenfelek után nézünk. Ahogy pl egy szezonon belül a 6. DAB - UTE meccs sem vonz nagy nézőszámot, úgy a 6. HC -SC meccs sem kelt majd nagy feltűnést. Szakmailag sem jó mindig ugyanazok ellen játszani.
Tehát közösek az érdekeink.
Viszont egy szeredai utazás, bukarestiről nem is beszélve pénzbe kerül. Sajnos Magyarországon van olyan csapat aki nem tudja ezt kigazdálkodni.
A Steaue-nek konkrét pénzt kell leraknia a tárgyaló asztalra egy hét múlva. Szorít az idő, nem fogadhatunk el "komoly" igéreteket.
Valamit az érzelmekről:
Bár nem feltétlenül tartozik a nyilvánosságra de elmondom, még most is szomurú vagyok, hogy nem lehettem ott azon a tornán Szeredában ahol a fiamat a torna egyik legjobbjának választották. A nagymamája, aki elkisérte és aki Csíkszentimrei születésű nagyon büszke volt rá. Én ott voltam a 70-s években a csarnok megnyitásán is és már nagyon várom hogy csapatomat elkisérve utazhassak Szeredába.
A pályán legyünk egymásnak nemes ellenfelei és ne személyeskedjünk !
Köszönöm.
Cicero! milyen körülmények között, te szerencsétlen? Az pedig már eddig is világos kellett volna, hogy legyen, hogy ez nem házasság, hanem a Magyar Bajnokság. Mindkettőnknek jó, de a feltételeket a magyar klubok szabják, nem pedig a Kurkó, pláne nem a Szteli... Márpedig a Miskolc, a Fradi is részei a magyar bajnokságnak, ahol jelen pillanatban játékosra sem nagyon van pénz, nemhogy bukaresti túrákra. Ez a történet ennyiről szól és nem többről. Vigyétek vissza az üvegeket és fizessétek be ezt a nevetséges összegű hozzájárulást... Vagy ne, csak ne sírjál, könyörgöm!
Teljesen egyetértek qx92-vel, semmi értelme egymást szidalmazni, mert ez a vezetők döntése volt. Ennek kb annyi értelme van mint azon vitatkozni h melyik párt lop többet.
Lehetséges h Kurkó akart ezzel támogatókat szerezni a román szövetségen belül mivel legutóbb elég csúnyán leszavazták, mint egy előző írásból kiderült. A székely csapatok pedig azért álltak mellé mert félnek a szövetségen belüli román vezetéstől. Ez csak egy lehetséges ok arra h miért döntöttek így de nem is ez a lényeg.
Szeretem olvasni ezt a blogot mert szakmailag jó és tetszik a konstruktív hozzáállás is. El szoktam olvasni a hozzászólásokat, de köszönöm szépen a fröcsögésre, a habzó szájjal, indulatból írt kommentekre nem vagyok kíváncsi, és ezzel valszeg sokan vannak így. Nem itt kell levezetni a feszültséget, mert ez a fórum nem arra való!
cicero77

Ezek szerint pénz van, meg lett indokolva, hogy miért kell befizetni, de ti inkább összeálltok a Steauával, és keresztbe tesztek a magyar bajnokságnak.
Figyelem! Ha tegnap arról lett volna szó, hogy minden mehet a kidolgozottak szerint, csak ne OB1 legyen a neve, hanem interliga, ne legyen "belépő", hanem helyette itt egy szponzor, akinek a pénzét erre fordítsuk, akkor lehetne reklamálni. De annyi történt, hogy a tisztelt urak idejöttek, közölték, hogy ők interligát akarnak, fizetni nem, majd hazamentek, a magyar szöv.-re hagyva a problémák megoldását.
Szerinted ez innen Budapestről minek látszik?
"Ezek szerint pénz van, meg lett indokolva, hogy miért kell befizetni, de ti inkább összeálltok a Steauával, és keresztbe tesztek a magyar bajnokságnak."

Na, ez kb. az a szint, amihez már tényleg nincs mit hozzáfűzni...
Én már nem tudom mikor, de kb. egy hónapja örömmel olvastam a MJSZ terveit az idei OB lebonyolításáról. Bp. Stars, Progym csatlakozása. Gondoltam magamban, hogy milyen jó végre bővülünk, megindul talán valami még jobb. Amikor a Steli bejelentette, hogy indulni szeretne (vagy ha így jobban tetszik az önérzetüknek, elgondolkodtak rajta), már annyira nem örültem, de úgy gondoltam, hátha a hoki összehoz egy pár embert a híresen "egymástszerető" magyar-román duóból. Erre pár napja azt olvasom, hogy a Stelivel az élen ("aki amúgy nem is igazán akart csatlakozni az OB-hez"), a romániai (nem nemzetiségi hanem állampolgársági alapon írom) csapatok kitalálják, hogy nekik nem is ízlik a kása és ők inkább sültcsirkét ennének. Amivel nincs is baj, csak már kicsit utolsó utáni pillanatban szóltak. Én ezúton szeretném kérni a MJSZ-t, hogy tartsa magárt az eredeti elképzeléshez, tervhez, ne csináljunk segget a szánkból. Aki nem akar nevezni az ne nevezzen. Aztán jövőre lehet tárgyalni egy nemzeti bajnokságoktól teljesen független Interligáról amihez esetleg mások is csatlakoznak (pl. horvátok). Szerintem 3 milla ide vagy oda a két csíki csapat nevezni fog, a Gyergyónak meg ki kellene találni valamit a pénz előteremtéshez. Valaki csak ad pénzt, másnem a szurkolók összedobják, még én is tudnák egy keveset adni(jelzem Volán drukker vagyok), ti. segítsük a kisebbet. Persze nem rendszert csinálva ebből. A Steli meg csináljon amit akar. Éljen a HOKI!!!
Az hogy bizonyos magyar klubok szegényebbek,az nem kéne az erdélyiek zsebére menjen.Mert Ice Cube-nek igazat adva,minden csapatnak jó,ha plusz ellenfelekkel tud játszani.Ennek az árát viszont mindenkinek válalnia kellene,nemcsak az erdélyi csapatoknak.Ez a véleményem,mert itt Erdélyben sincs olyan sok pénz,hogy fizethessük pár magyar csapat egész bajnoki idényre szóló kiszállását a külföldi mérkőzésekre.Nagyok itt is a játékosszerződések,a csapatok inkább fektetnék a pénzt saját magukra,ez nyilvánvaló.Sajnálom,hogy hires magyar klubok,mint a Fradi is,pénzhiányban szenved,de ezt nem külföldiek kárára kellene helyrehozni,hanem szponzorok felkeresésével.
jàcint70! nèzd vissza a kommentet,èn csak az sc rol beszèltem,bocsi.a fradirol meg csak annyit,hogy ki tàmogatna egy olyan klubbot ahonnan màr mindent elloptak(tiszteletem a sportolokè,ok nem tehetnek rola)!ti mind gazdag klubbokrol beszèltek,de azt is megnèzhetnèd hogy mennyi szekelyeknèl a nèzoszàm egy mèrkozèsen!
Igy igaz,milano69,a magyar hokinak nincs ott kint olyan nézettsége,mint csikban.De nem is csodálkozok,a média se úgy közvetit,mint itt.Mert nálunk a TV már az alapszakaszból élőben közvetiti a meccseket,a magyaroknál még a döntőt is csak felvételről lehetett követni.
milano69! 2008.05.31. 23:19:30 kommentre
A nézőszámról. Sajnos valóban az van, hogy pl. a Volán csarnok is csak EBEL meccsen van tele, vagy, ha a Dunával játszunk. MO-n sajnos csak melléállnak a sikerhez. Pl. válogatott idén. Húde elkezdték szeretni a hokit a pénzéhes médiák, merthogy pénzt lehet csinálni belőle meg nézőszámot, aztán ha szponzor kell a hokinak, akkor "jaa, hát nekem nincs ilyenre pénzem" szöveg jön. A fejőstehén fociba meg sajnos tolják a pénzt ész nélkül.
Az biztos,hogy nem a szurkolók tehetnek.Furamód,még itt,Csikban is követhettük élőben az NBII,nem valami jó szintű focimeccseit,de hokit...kevésbbé.
De ez hátha megváltozik,mert most a magyar hokiválogatott ott van a nemzetközi elitben,mig a fociválogatott sajnos ismét leszerepelt.
ifjvit!igazad van hogy nem a szurkolok tehetnek.de azèrt egy fehèrvàr-graz mecssre kimehetne min. 4000 szurkolo,nem csak 1200.volt ilyen.
Én ki is megyek. Volt olyan, hogy egyedül is. De nem tudok mindenkit kivinni a meccsre. Az pedig, hogy többet ért el a hokiválogatott mint a focisták az nem jelent semmit. Lásd vizilabda, női kézi. Mi mindig is "focinagyhatalom" leszünk. És "várjuk" a messiást.
Sporttársak, határainkon innen és túl! Kérlek Benneteket ne kezdjük már újra elölről a vélt és valós sérelmek felemlegetését, valamint egy más kölcsönös sértegetését. Tanúsítsunk egy kis türelmet, s várjunk egy-két napot mielőtt elhamarkodottan véleményt alkotnánk!

Bizonyára megtudjuk, hogy mi miért történik úgy-ahogy, s ezt követően ráérünk tetszésünket vagy nem tetszésünket kinyilvánítani...

Szegény Kovács Zolit azért sajnálom, hogy a nyakába szakadt ez a feladat, de Őt ismerve biztosan mindenki számára megfelelő megoldást talál...
Hát,őszintén...várhassátok fociban,mert amig még Máltától is kikaptok,nem sok sikeretek lesz fociban.Egyébként nagyon tetszik a magyar vizilabda és kézilabda csapat.Ott van mire büszkék legyetek.De sajnos a régi ezüstérmes fociválogatott már csak az emlékezetben él.
Figyuzzatok ide egy kicsit,magyarok,szekelyek,romanok es mindenki.Mindanyian tudjuk hogy a sportban volt,van,es lessz rivalizalas.Ez igy normalis,de ha ezt provokatorok atvetitik politikara meg nemzetisegekre,akkor inkabb maradjon mindenki a helyen,hacsak nem akarjuk hogy a csiksomlyoi bucsun is magyar kopkodje a magyart.Sajnalattal kostatalltam hogy a nepszavazas utan egyre tobb a romanozas meg a taposozas,hogy ki mit szurt el hosszu tema, en csak azt szeretnem hogy a jegkorong sportrol szoljon, sk sokrol,stelisekrol, fradisokrol,stb es ne romanokrol, bozgorokrol olahokrol meg taposokrol. Sajnos a csiki lelatokon is egyre tobb az ilyen es effele rasszista jellegu,bekialltas es gyulolkodes,es ennek ha valamifele keppen nem vetunk veget ez egyre jobban ki fog terjedni minden szekely gondolkozasban,mert csikban a hoki az szent dolog, benne van a szekelyember eleteben ugyanugy mint a punkosdi bucsu. Velemenyem szerint ha nem szurjuk ki magunk kozul a provokatorokat akkor ez a kozos bajnoksag semmi jora nem vezet.Sajnos bevallom hogy en is a rendszeres taposozok koze tartozom,de hajlando lennek valtozni az oseink erdekeben akik nem egesszen igy kepzeltek el a magyarsag sorsat. Nem tudom erthetoen fogalmaztam e,bantani senkit nem akartam.
ok leslee èn megbocsàjtok.de azèrt szeredàban tàposozhatsz,az oseink megbocsàjtjàk!
besthc!
Remélem észrevetted, hogy a Várjuk és a Messiás szavakat idézőjelbe tettem, ami nem az én véleményem. Én ugyan nem várom. Legszivesebben fellocsolnám az üsszes magyar focipályát és lefagyasztanám. A focistákat meg elküldeném a bányába követ törni. Ti szerencsések vagytok, hogy a hoki olyan népszerü nálatok. Itt MO-n még én is szerencsésnek tarthatom magam, hogy olyan megyében élek ahol két meghatározó hokicsapat van (Volán, Újváros). Bár én spec tudok olyanról aki Pestről lejár Fehérvárra EBEL mecsra. Mindezek mellett nálunk a hokiszurkoló ritka fajta mint az Ogre. :)
ifjvit,vettem az adást,igazad van.És nektek jó hokicsapatotok van,le a kalappal a Volán előtt.Leslee,valóban igy van,nincs értelme lerománozni a székelyt,letáposozni a magyart stb.Emberek vagyunk,próbáljunk úgy irni és viselkedni egymás között itt is és a lelátókon is.Ha tévednék,javitsatok ki,én is ezt teszem,de maradjunk meg egy civilizált formánál,ha lehetséges.Ne folytassuk a tegnapi hangnemben,mégha eltérőek is a vélemények.És marhaság vagy értelmes,minden vélemény lehet konstruktiv,ezért helyet kell adni neki,de nem kell provokálni vagy sértegetni.Ez sportról szóló blog,legyünk sportszerűek.
"Az Ogre olyan, mint a hagyma. Sok rétegű." :) Klasszikus...
besthc: Ez igen! Én is erre próbálom "terelni" a dolgokat, de sajnos nem sok eredménnyel... :(
MeLa-Na akkor már vagyunk 3-an,ugyhogy van remény...
vaze hogy milyen korulmenyek kozott ?hogy is nezett ki a dobogo?emlekezz.megkellene elegedjetek hogy jatekot adunk a szekeres csapataitoknak hogy jovore ne keljen megkerdezetek fekete pakot hogy nincs e valami szedult magyar szarmazasu hokista naluk is aki esetleg felvenne az allampolgarsagott hogy legyen utokepes valogatott keretetek.na ilyen korulmenyek kozott vaze.Mikor is volt az elmult 15 evben tiszta magyarorszagon szuletett jatekosokbol allo valogatott keretetek?Nem furcsalodd hogy a steli az hulye roman de veresre tapsoljatok a tenyereteket a magyarorszagon sportolo romanok miatt dicsoititek magasztaljatok azok nem hulye romanok(foci kezilabda kosarlabda stb)
Az eggyugyu vezetoiteknek volna egy kis elkepzelesuk hogy mol otp,-nel lobbiznanak hogy nektek adja a penz nem volnatok raszorulva a koldulasra.
Es besthc a magyar kezilabdat kihuzhatod az elvonalbol az mar csak emlek maradt a vizilabda egy darabig
besthc: ennyi volt... NINCS ÉRTELME!!!!
A lepény hal megy legelöl... ...a remény hal meg utoljára.
Nézd Cicero77,én azt irtam,hogy nekem tetszik a magyar vizilabda és kézilabdacsapat.Nem irtam,hogy világbajnokok.Mert a mieink se azok jelenleg egyetlen csapatsportban sem.
Aki itt a néző számot kritizálta majd meglátja meghalja, tőlünk lesz hangos jövőre a Zürichi aréna! Utánna mondjátok ugyanezt!
Na én inkább nem kommentelek. Nincs annyi pénzem, hogy lovat is adjak. Nézem inkébb a rali vb-t. Jóccakát!
Rex-Tőlünk már idén is hangos lesz a Zürich-i aréna...fociban ott rajtol a Román válogatott az EB-n a Franciák ellen:)).
kit érdekel a foci? világ életemben utáltam. az autósportok a nfl és a jégkorong érdekel egyedül... de látom te nagyon azon fáradozol hogy provokálj
Nem Rex,én csak viccnek szántam,nem provokálok senkit,sőt...Tudom,hogy a HokiVB-re gondoltál,csak viccnek irtam,mert eszembe jutott,hogy ott lesz ez a meccs ennyi.Bocsi.Térjünk vissza a hokira.
Hat igen ,itt romaniaban mindenki,sajto,stb annyira elfogultan gondolkodik a roman focirol, kivancsi lennek nehany semleges magyarorszagi velemenyere hogyan latjak a romanok jovojet a (Halalcsoportban)
Én meg még ma kimegyek a Zürichi arénába és kiabálom, hogy "Héj Helmuth! Hol a rolba?" Aztán átmegyek a másikba és azt kiabálom, hogy "Héj Hans! Hol a fűnyíró?" Bocs ezt nem tudtam kihagyni. ;)
ifjvit,legalább neked van humorérzéked:)
jobb lenne ha ti is félretennétek ezt a székelyezést, vennétek egy magyar mezt és egy zászlót és jönnétek velünk szurkolni.
besthc az en hangomtol nem fog zengeni a Zurichi arena az iden az biztos.
jovoben sem valoszinu hogy megengedhetem magamnak az A csoportos vb a kiutazast de legyen neked igazad Rex attol legyen hangos a Zurichi arena 2009-ben hogy hajra magyarok de majd egy hangfelvetelt nekem is kuldjetek emailben vagy valamilyen modon had haljam mennyire volt hangos :P
szerintem sport1-en is hallani fogod, ha nem majd spiller istván meg máté pál úgy is közvetíti!
Hát lehet arról is szó-Rex.De még van addig egy év.Amúgy is a magyaroknak szurkolunk majd,természetesen idehazulról is.Habár őszintén annyi a magyar hokicsapat esélye is ott,mint idén a Román focicsapaté az EB-n,nagyon halvány.Nálunk a Steaua-sok elrontanak minden csapatválogatottat.Igen,igen,még a hokit is...Betenni egy ilyen gyenge idény után is a hokicsapatba 6 játékost a Steaua-tól,nagy hülyeség volt.Mindenben kikapunk miattuk...
offtopic adalék:
Annyira "dicső" 1:1-es döntetlent értünk el ma Horvátország ellen (szabálytalan góllal) fociban, hogy iziben másodszor is leadják a tv-ben. Remélem már ti is érzitek, hogy MO.n nem olyan könnyű hokiszurkolónak lenni.
ifjvit-Hát nálunk is a foci az"Isten".Nem is tudom,mi lesz,ha pl.megverjük a franciákat.Egy évig a tv tele lesz vele.
a forma1-ről mondok le hogy mehessek jövőre, igazán megajándékozhatnának egy bentmaradással ha már lemaradok egy remélhetőleg Räikkönnen sikerről...
Forma1 minden évben van nálatok,Rex,hokiVB magyarokkal nem igazán volt még,ez a lényegesebb.
Nem tervezem.Sokba kerül.De TV-n követem majd és a magyar csapat szurkolója leszek,ezt igérem.Na jól van,most leteszem magam vizszintesben,mert Erdélyben már jól előrehaladt az óra,késő van.Bocs,ha ma megsértettem valakit is itt,nem volt szándékom.És ha marhaságokat irtam ide néha,de szerintem ide nemcsak az agyoniskolázott,értelmiségi emberkék irhatnak véleményeket,hanem mások is.Örülök,hogy a bajnoki idény előtt itt találkozhatok jégkorongkedvelőkkel és szurkolókkal határon innen és túl,megoszthatom velük a véleményemet.Köszönet ezért a Blog szerkesztőjének.Minden jót.
www.justin.tv/barcelinho Detroit-Pens eloben epp!!!! es nem csak
ne en mennek szivesen svajcba:)
Cicero! Magyar Kupa! Kellett volna még egy sor szlovák, nem igaz? :DDDDD
vaze, nem kellet volna meg az az egy sor sem, mert nelkuluk megvertunk:) en ugy emlekszem vagy neked szelektiv a memoriad;) s az mar regi tema. ti MJSZ szabalyzataban benen van az a szabaly;) szoval aki akarta kihasznalta. Sztem ertelmetlen osztani hogy kinel ki jatszik ovodas vagy vaze;)
Na jó, van egy szint, ami alatt már tényleg nem megy! :DDD
Barcelinho pihen. Ez nem drukkerkorcsma és nem népsportfórum, a kutyafáját. A székely-magyar veszekedések tőlem mehetnek, a dühökön és az olykor durva jelzőkön túl szinte mindenkiben látni a jó szándékot, sőt a közeledést is, de ne óvodásozzunk már.
Határon túliak kedvéért foglaljuk össze miért is kellene nekik fizetni (és miért csak nekik).
Van a magyar bajnokság. Tőlük függetlenül, egy forintjukba sem kerül, mert ők a román bajnokságban indulnak. Egyszercsak ráébrednek, hogy jó lenne a magyar bajnokságban is indulni, anyagi feltételeik megvannak, tudják mennyi pluszköltséggel jár ez. 2 évig a szövetség ezt baráti alapon engedte, nem vette figyelembe a hazai csapatok megnövekedett kiadásait. 3.évben rájöttek, hogy azért egy kis hozzájárulást illene fizetni. Mert a kinti csapatoknak ha nem akarják akkor egy forint pluszköltségük se lesz, hiszen nem indulnak. Hazai csapatoknak viszont jelentős pluszterhet jelent, hiszen ők máshol nem indulhatnak mint a nemzeti bajnokságukban. Ezért kellene a 3 millió forint, ami 1 csapatra lebontva 500ezer/határontúli csapat. Ha 4 ilyen csapat lenne, akkor 2 milliót kapna egy hazai együttes, de ezért 16 meccset kint kell játszaniuk, ami heti 3 meccsel számolva több mint 5 hét. Azt ugye senki sem gondolja hogy ezt 2 millióból ki lehet hozni. Ez az utazásnak egy töredéke. Ilyenkor jönne az, hogy a kintieknek is sokat kell utazniuk, de nekik ottvan a lehetőség, hogy ha nem akarnak, akkor nem indulnak!
És ezért nevetséges az amit a hargitai csapatok csináltak, hogy az utolsó pillanatban inkább a Steaua pártjára álltak.
Oli! Szélsőségesen székelyellenes vagy! :D
Nem teljesen ide tartozik,de most láttam az egyik magyar Tv adón ,egy riportfilmet, a Kolozsvári CFR(KVSC)-ről.Riporter csodálkozott azon,hogy míg a CFR -re 55 millió eurót költöttek az idén, addig a DVSC költségvetése nem éri el a két milliót.Szerintem nem a foci miatt nem támogatják a jégkorongot Magyarországon,hanem egyszerűen azért ,mert nincsenek sportszerető üzletemberek.Igy minden csak üzleti alapon működik.Kis piac ,kis pénz.Nálunk ez egyes helyeken fordítva működik.Pászkány Árpi,Csergő,Kúrkó befektetése soha nem fog megtérülni.Egyszerűen szenvedélyüknek élve, támogatják azt a sportot amelyet szeretnek.
Meg ha több a néző, akkor szívesebben adnak, ha nem is térül meg. Ez a nézőszám-dolog nagy rejtély nekem... Ma már szinte el sem tudom képzelni, hogyan mehetett fel Dunaújvárosból 3 ezer ember a BS-be a Fradi elleni döntőre és hogyan tűnhet el ennyire. Persze olyan vezetéssel, ami nekünk volt évekig, nem hogy pénzt hozott volna, de vették ki...
Ecsém végigolvastam kétszáz egynehány hozzászólást, de talán ha 10 foglalkozik igazán a témával. Úgy látszik a blog popularitása meghozta gyümölcsét. Eddig kevesen voltunk és racoinális kommenteket fogalmaztunk, most épp fordítva. Mit szólnátok, ha az MJSZ és a klubok -utóbbi a fontosabb, mert Ők hagyják jóvá- meghozzák, a számukra ésszerű döntést? Mi pedig csak a csapatunkkal foglalkozzunk. Itt mindenki mindenhez ért, a politikától a jégkorongig. NINCS MESE POLIHISZTOROK VAGYTOK GRATULA!
mike80.Éljen az elit valamint a vélemény- és szólásszabadság!Nekünk, irracionálisan gondolkodó "tömegnek" nem szabadna teret engedni a fórumon,mert csak hülyeségeket írunk.
Jó' van na.Ez egy olyan "cirkusz",amely nemcsak a sportról szól.
Az MJSZ és a klubok hagyták jóvá a (szakszerű) versenykiírást tavaly is. A hülye tömeg pedig távol maradt a dögunalomba fulladó meccsektől...
mike80 irtakicsi fennebb:"Eddig kevesen voltunk és racoinális kommenteket fogalmaztunk, most épp fordítva."Az hogy racionális egyénnek titulálod itt magad,épp ez amiért jellemtelennek tünsz,legalábbis előttem.És ez hadd szóljon más műveltnek autotitulált személynek is itt.Ne dicsekedjék a hozzáértésével senki,főleg ne úgy,hogy más beirásokat aláminősitsen.Bizonyos személyek itt gyakran esnek abba a tévedésbe,hogy mások beirását marhaságnak,a magukét pedig racionálisnak,hozzáértőnek akarják feltüntetni a többiek előtt.Szerintem,ne sértegessünk másokat és ne gondoljuk,hogy mi aztán okosabbak és szakértőbbek vagyunk itt a többinél.
szerinted a racionális az hozzáértő? szerinted nem lehet azt mondani, hogy a témához szorosabban kötődő hsz-ok racionálisabbak, mint a táposozók-furfingozók? abban persze igazad van, hogy bárki elmondhatja a véleményét, erről szól a blog és én sem osztom mike80 véleményét, hogy azért ment volna el ennyire irracionálisba a vita, mert többen lettünk, hanem mert ez egy forró téma. De az biztos, hogy mike80 nem magára értette a hozzáértőt, pláne nem akart másokat megsérteni...
vaze,lehet hogy igy van és akkor elnézését kérem ezuton.Egyébként én se kedvelem a táposozó szövegeket,ugyanúgy azt se,ha minket egy kalap alá vesznek a románokkal.Témára térve van amit nem igazán értek:az OK,hogy mi vagyunk a vendégcsapatok és a hoki költségessport és azt is megértem,hogy bizonyos magyar hokiklubok anyagi nehézségekkel küszködnek.De ezt megoldandó,bevezetni egy adót amit csak az erdélyiek kell kifizessenek,azonkivül állják a csapataitok elszállásolását is a bajnokságban,ezt nem igazán értem.Persze,ha ezek a feltételek,el kell fogadni.De szerintem egyazon bajnokságon belül minden csapat kéne valami kicsit pótoljon,hogy lebonyolitható legyen ez a bajnokság.Jobb volna az anyagilag gyengéktől kevesebbet,az erősebbektől meg többet beszedni,de mindenki járuljon hozzá.Mert a ti csapataitoknak is bizony jót tesz,ha több meccs van a botokban,ahogy hokiberkekben mondani szokás.Mert mi is csak ebben a vonatkozásban ragaszkodunk a ligátokhoz,mert vettünk egy csomó külföldit és sok meccsre van szükség,hogy fejlődhessenek a klubjaink.Másképp nem ért semmit az egész.Játszunk négyszer a SportKlubbal és vége a bajnokságnak.Mert a többi csapat még mindig nem tudja tartani a lépést.
A dolog roppant egyszerű: elvileg a magyar bajnokságban a legnagyobb távolság Miskolc és Dunaújváros között van, a viamichelin.com szerint mintegy 268 km. Az különösebb számolgatás nélkül látható, hogy a csíki csapatok örvendetes belépésével ezek a költségek egyszersmind új dimenzióba kerültek. Nem kevés pénzről van szó, szerintem még a DAB-nak, sőt talán az EBEL miatt mindent megfogó Volán Titánoknak is probléma ez, nem csak a Miskolcnak és a Fradinak. Azt nem tudom, a 3 millió forint mennyit segít ezen és nyilván lehetett volna ezt ennél kulturáltabban is közölni, de az szerintem elfogadható érv, hogy azok a csapatok viseljék ezeket a költségeket, akik miatt megnövekedtek az utazási költségek. Jobban át kellett volna ezt gondolni, már csak azért is, mert ettől függetlenül szerintem is mindenkinek jót tesz, ha elindultok!
vaze-A Steaua kivételével.Mert kicsi korom óta ki nem állhatom ezt a csapatot,csak egyszer tudtam nekik szurkolni(akkor is fociban),mikor 86-ban BEK-döntőt játszodtak és nyertek a Barcelona ellen.Hány bajnokságot raboltak el igy vagy úgy az idők folyamán a csiki hokistáktól,az egyszerűen megbocsájthatatlan.Szerintem ők és nem mi vagyunk azok,akik nem érdemlik meg,hogy ott legyenek a ligátokban.Arról nem is beszélve,hogy magyar bajnokságról van szó,náluk meg tényleg(velünk ellentétben)ritkaságszámban vannak magyarok.
vaze-Ami pedig a bukarestiekre jellemző(csakhogy megértsd,mennyire"szeretnek" bennünket a fővárosban,a nagy hirt,hogy a Steaua indul a magyar hokiligában egy fővárosi sportlap egy teljes oldalon adta elő.Ám arról,hogy a HC két döntőben is részt vett vagy hogy a SportClub megnyerte a román bajnokságot,valahol a legutolsó oldalak alján egy négysoros kis cikkben "részletezték".Ilyen a hokiélet Erdélyben...Ha Bukarestről van szó,mindenki foglalkozik,a csikiak meg mellékesek,holott sokkal jobbak jelenleg jégkorongban,bármelyik csiki csapatot is vesszük.
No akkor ÉN elmondanám, hogy mely csapatokat látnánk szivesen a közös bajnokságban!
-Alba Volán
-DAB
-Fradi
-Újpest
-Miskolc
-BP Starts
-SC Csíkszereda
-HC Csíkszereda
-Gyergyószentmiklós
-Brassó
Lehetne még a közeljövőben
-Debrecen
-Szeged
-Mac
-Zalaegerszeg
-Stb

EZ MAGYAR LIGA! Steua, nekem nem hiányzol, messze vagytok, megközelíthetetlenek, és nem Magyarok, hanem románok. Semmi baj ezzel, de semmi keresnivalótok a Magyar bajnokságban. Csak mint vendég. ESETLEG.
Besthc! De ha így van, akkor mi a túróról szól a mostani balhé a román szövetségben? És hogy állhat a Sportklub (vezetősége) a Szteli (vezetősége) mellé Kurkóval szemben? És hogy kerülhet Krukó egy oldalra a Sztelivel az MJSZ-szel szemben?
Vaze.
en nem tudom de meg vagyok gyozodve hogy mind az Sc (vezetosege) mind Kurko reszerol valamilyen szemelyes erdek ambicio van a dolgok hata mogott mert nem igazan lattom a csikicsapatok erdekeit a mogott hogy felrugtak az asztalt az OB-I-ben
szia best :)
a vitába nem szállnék be, hiszen mi ezt egyszer már lejátszottuk. (kb uezekkel a fejezetekkel és kimenetellel)

Viszont ha ez a liga elképzelés győzedelmeskedik, remélem tényleg "beleolvasszuk" minimum a Slavijat, meg a Zágrábot.
Csak ennyit akartam.
Bölcs és okos döntés!!!
süti beállítások módosítása