HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Steaua is az OB 1-ben indulhat

2008.04.29. 11:16 Hblog

Rendkívül fontos döntések születtek a hétfői ligaértékezleten. Ha minden úgy alakul, ahogy a klubok elhatározták, a magyar bajnokság 2008/09-es szezonjában sok pozitív változás lesz az előző, kicsit viharos és zűrzavaros évhez képest.

Rég nem látott mennyiségű csapattal kezdődhet szeptemberben az idény, miután a klubok elfogadták a felvételt kérő újak nevezését. Köztudomású volt, a Bp. Stars indulni kíván az OB 1-ben. Az kisebb meglepetés – bár már írtunk róla –, hogy a Gyergyószentmiklósi Progym is játszani szeretne nálunk. Az viszont bombahír, hogy a sokáig a magyar hoki közellenségeként kezelt Steaua Bucuresti is jelezte csatlakozási szándékát.

A csapatok hétfőn zöld utat adtak valamennyiük részvételének. Ez azt jelenti, hogy ha minden feltétel teljesül, tízcsapatos OB 1-ünk lesz, amelyben 6 magyar és 4 romániai klub indul. Az előző halmazba az Alba Volán, a Dunaújváros, az UTE, az FTC, a Miskolci Jegesmedvék és a Bp. Stars tartozik, utóbbiba a HC és az SC Csíkszereda, a Gyergyószentmiklós és a Steaua. Az érdekeltek több mint 40 meccses alapszakaszban állapodtak meg.

További jó hírek is vannak. A klubok előtérbe helyezték a sportág és a szurkolók érdekeit, és elhatározták el, fix játéknapok lesznek. A találkozókat mindig kedden, pénteken és vasárnap rendezik. Nem lesz roadshow, azaz olyan, hogy pl. egy csíkszeredai eljön Budapestre, és egy hét alatt lejátssza mindhárom mérkőzését valakivel.

Egy csapatban egyszerre legfeljebb hat idegenlégiós szerepelhet ezentúl. A szövetség szakmai javaslata öt fő volt, de a tavalyi UTE-modellhez (amikor 13 légiós játszott egy meccsen) képest ez is óriási előrelépés. Az érdekeltek nyilatkozata szerint nincs napirenden az FTC és a Bp. Stars fúziója.

Elfogadták, hogy az Alba Volán két teljes értékű csapattal vesz részt a bajnokságban. Így lesz 11 csapatos a pontvadászat. A fiókcsapat, amelyik tavaly az alapszakaszt teljesítette, szeptemberben is csatába indul. Ők saját jogon bejuthatnak a rájátszásba. 2009-ben nem veszi el tőlük senki a játéklehetőséget, ahogy idén az EBEL-keret tagjai. Ez azt is jelenti, hogy az EBEL-csapat zöld utat kapott. Amikor befejezte szereplését az osztrák bajnokságban, átjöhet a magyar OB 1 rájátszására. Az elődöntő 1-es rajtszámát kapja, a legjobb négy legelőkelőbb pozícióját biztosítják számára.

Minden fenti fejleményt üdvözlünk, minden döntéssel egyetértünk. Megítélésünk szerint minden kérdésben a magyar jégkorong jövőjét tartották szem előtt a klubok, és ez nagyon fontos. Mindazonáltal meg kell jegyeznünk, hogy ez egyelőre csak tervezet. Ha a szövetség elnöksége is kőbe véste, akkor lesz okunk örülni a pozitív fejleményeknek.

"Ha a román hoki fejlődni akar, és tényleg jön a legjobb négy klubjuk, színvonalasabb, nagyobb érdeklődésre számot tartó bajnokságot lehet játszani. Ez mindenkinek jó lesz" – mondta Ocskay Gábor, az Alba Volán szakosztály-igazgatója. Kifejtette: a Steaua korábban is érdeklődött a lehetőség után, így most kifejezetten örült a magyarok megkeresésének. A bukarestiek indulása a szponzori támogatások bővítését is jelentheti.

"Ugyanakkor kicsit szkeptikus is vagyok – folytatta Ocskay –, hiszen a bővítés 15-20 meccsel többet jelenthet. Ettől erősödnek ugyan a játékosok, de a másik oldalon ott vannak az utazásokkal járó pluszkiadások. A magyar hokiban élő emberként tisztában vagyok vele: sok az anyagi gond mindenhol, és nem biztos, hogy mindenki mindent átgondolt a kellő alapossággal." Az Alba-főnök annak is örült, hogy az előző szezon viharai után most a klubok elfogadták, a fehérvári bajnokcsapat aranykártyával bekerül a bajnoki elődöntőbe.

"Bár ez csak tervezet és szándék, megvizsgáljuk a lehetőségét a bővítésnek. Úgy írtuk ki a bajnokságot, hogy a román klubok is szerepelhessenek, ha elfogadják a szabályokat" – fogalmazott Azari Zsolt, a dunaújvárosi jégkorong első embere. Elmondta, sok részletet tisztázni kell, ilyen a bajnokság elnevezése, a technikai feltételek kidolgozása.

"Kérdés, a bukarestieknek milyen anyagi kondícióik vannak, hiszen míg nekünk egyszer kell a román fővárosba utazni, nekik többször kell Magyarországra jönniük" – vetette fel Azari, aki a nívó emelkedése mellett bízik abban is, a szponzoroknak feltűnik a lehetőség, hogy nagyobb régiót érhetnek el.

Ezt erősítette meg Joós Zoltán, az UTE szakosztályelnöke is, aki hangsúlyozta, minden szereplőnek olyan feltételeket kell teljesítenie, hogy komoly legyen a bajnokság. "A létszám bővítésével izgalmasabb lesz a bajnokság" – bizakodott Joós.

118 komment

Címkék: ob 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azért ez keményen hangzik: a Steaua a Volán, DAB, UTE vagy a Fradi ellen. Nem volna piskóta a hangulat.
Egyébként korrekt kiírásnak látszik így elsőre az egész, de nyilván az ördög a részletekben rejlik.
Pl. Ki a légiós a Steaua szempontjából?
Lesznek itt olyan fegyelmi tárgyalások. :))) Najó...nem viccelődök.
Már rég regionális bajnokságnak kéne lennie minden sportágban. A 10 milliós piacon nem él meg sok komoly csapat, kevéssel meg nincs érdekes bajnokság. A környező országokkal összefogva létrejön egy 30 millió embert felölelő közös porond, ahol már lehet olyan bevételek elérni, mint ott ahol a nemzeti porond 40-50-60-80 millió ember. Csak a nacionalista lózungokon kell tudni túllépni.
raffat1! értem én, hogy a világ egyszerűbb fekete-fehérben, de én ilyen szurkert nem nagyon láttam, úgyhogy igazán nem tudom, mire adtak olyan nagyon csattanós választ a volán-játékosok... :DD
vaze! úgy látszik nem olvasol ns fórumot, ott van egy- két díszpéldány.
A Steaua és a Gyergyó is kemény anyagi gondokkal zárta az idei szezont. Sőt olyan hírek is voltak, hogy a Stelit felszámolják, ha minden igaz az eddigi edzőjüket menesztették azért amiért ilyen gyengén szerepelt a román bajnokságban.
Gyergyó viszont elég sokat fejlődött az utolsó szezonba, látszott Kapusta munkája.
Minden esetre kemény dio mind a négy csapatnak. Pénz, utazás, program stb.
Minden új csapat jót tesz az OBI-nek szerintem. Pláne, ha valódi román csapat... Lesz ki ellen szurkolni.

OFF. Pingvin: Az NHL meccs jegyárusítása megérne egy posztot, ügyesek voltak a csehek, védték a pozíciójukat. Az elszántság azonban aranyat (jegyet) ér: mi tegnap szereztünk néhányat. Van egy darab felesleges is, akit érdekel, írjon a kipuka_7@hotmail.com-ra részletekért. Elöljáróban: kapu mögé szól, és nem lesz olcsó...
A légióskérdésről azt olvastam valahol, hogy a romániai csapatokban légiósnak számít minden nem román játékos. Tehát az az abszurd helyzet is előfordulhat (ami technikailag nem rossz), hogy a magyar OB1-ben egy magyar játékos légiósnak számít.
Raffat! Hát vannak azok a mélységek, amiktől megkímélem magam! :DDD
OFF (prága)
Kiprix: gratulálok nektek, gondoltam azért, hogy lesz egy pár szerencsés akinek sikerült! JÓ szórakozást :)
uff
Nekem tetszik az elképzelés, jó lenne, ha meg is valósulna. Az NHL is az original six-el kezdődött és most már 5x annyi csapattal nyomják. Szóval csak hajrá, jó az út amire ráléptünk, csak legyen erőnk végigmenni rajta! Remélem a következő szezon konfliktusoktól mentes(ebb) lesz, mint az előző! Hajrá Magyar Hoki!
Na végre én is tudok muiesteauazni :D,külön öröm számomra. Szerintem egy evnel tovabb nem ülnek. És egy kicsit féltem a Magyar csapatokat a Román fővárosba, bár most gondolom nem fogják megengedni azt, amit a sportklub elleni meccseken csinálhattak.
vaze! bennem van egy csipetnyi mazochizmus, én azért a hokis hírekhez érkező kommenteket elolvasom, nagyon sokszor nem valami kéjmámor :-D na ezekről beszélek...
Ez szerintem ez csak délibáb, a liga és a szövetség nem hiszem hogy azonos hullámhosszon van. Mi van a Horvát jelentkezőkkel?
Sztem ne a román csapatok anyagi helyzete miatt aggodjunk, én abba se vagyok biztos, hogy a fradi győzni fogja ezt anyagilag.

Egyébként nekem tetszik a tervezett, főleg a légiósok számának csökkentése.
A horvát csapatokban teljesen felesleges reménykedni. A Medvescak hosszabb távon az EBEL-t célozta meg, addig pedig a számukra sokkal érdekesebb a szlovén bajnokság illetve a Pannónia Liga, ahol szlovén illetve szerb csapatok ellen játszhatnak, ez sokkal nagyobb közönséget és publicitást jelent nekik.

Szerintem ez a bajnokság már nem lesz rossz, a csapatok száma már megfelelő, és egész sok lesz az azonos szinten levő csapat is. Mindenki megtalálhatja majd a versenytársait. Reméljük, az A-csoportba jutás farvizén néhány szponzor is megjelenik, és a fix meccsnapok hatására tévéközvetítések is lesznek.

Ami nagyon fontos lenne és kötelezővé tenném, az az internetes "közvetítések" a szövetség honlapján. Ez még Bukarestben sem jelentene (nyelvi) akadályt szerintem.
Isten hozta az új csapatokat!!! Ez nem rossz kiindulás... az a kérdés, hogy sikerül-e a kluboknak összeszedni a kellő mennyiségű zsetont. Az nagyon szomorú lenne, ha megint elmaradna egy csomó meccs a kiutazások lemondása miatt. Meg hogy a kiírás fényében ki tudnak-e a csapatok dolgozni valami koncepciót a hosszabbtávú csapatépítésről. Igen-igen, most pl. az Újpestre gondolok: ANNYIRA jó lenne látni a fiatalokat!!! Hetler szerencsére valami ilyesmit emleget: www.utehoki.hu/index.php?m=101010&cid=235
Honnan lesz megfelelő szintű OBI-es játékos?
hokifan: végre játszhatnak a fiatalok!

Sztem is jó irányba indulnak a dolgok, remélem működni is fog. (Talán pár év múlva az EBEL-OB1-Szlovén liga csapataiból létrejöhet egy Közép Európa Hoki Liga. Na az lenne a fincsi!)
azt nem tudja véletlenül valaki hogy az okt.29.-i slovan-szalavat meccsre hol lehet jegyet rendelni?az is lesz olyan mint a prágai nhl...
Erdekes dolog ez, mert akarhogy nezem, a roman hoki rosszabb mint a magyar, nekunk pedig folfele kene lepkednunk, vagy ha mar regionalis leptekben gondolkozunk, nyugatra. A Steaua erkezesevel egy ujabb ideologiai igazolas vesz el, ugyanis mar nem hivatkozhatunk (csuf hungarista kifejezessel elve) "nagymagyar" bajnoksagra. Nem vagyok en a kevert bajnoksagok ellensege, lasd osztrak-szloven-magyar, regebben francia-olasz is volt, meg ha egyszer felveszik a bundesligaba a Red Bullt, nemet-osztrak is lesz, csak ez azoknak hasznos akik gyengebbek. Itt pedig nem mi vagyunk azok, es gonosz leszek, de nekem nem lenne erdekem hogy a roman hoki fejlodjon. Ezenkivul kivancsian varom hogy a penzben nem annyira duskalo csapatok (nyilvan legfokepp a fagyi, ami evek ota let es nemlet kozt lebeg, meg a kiscsapatok, a miskolc, a stars)hogz birjak az anyagi terhelest. A legiosszam korlatozasat udvozlom, de felvetodik a kerdes ki a fene lesz itt legios, amit mar tobben irtak. Mindenesetre Ute-szimpatizanskent kifejezetten remenykedem egy szerethetobb csapatban. A Volannak kellett a kiemeles, azt jogosnak tartom, kerdes, most, hogy ebelesek nem jatszhatnak at az ob1ben, tudnak e szerezni elegendo es minosegi embert, a mult szezon vegere nagyon feljavultak a koger-sracok emlekeim szerint, remeljuk ez a tendencia folytatodik. Remenykedjunk egy kiegyenlitett, jo bajnoksagban jovore.
s akkor Sándor Szilárd idegenlégiós keretben lesz az SC-ben? elég vicces:-)
Debrecen azért nem indít OB1-es csapatot, mert tele van idősödő, és nagyon fiatal játékosokkal. Úgy tervezték, hogy 2-3 év múlva índitanak csapatot az első osztályban saját nevelésű játékosokkal
Sziasztok!
Ez mind szép és jó ,hogy a steaua is akar indulni ,de arra kigondolt ,hogy mi lesz akkor ha elönti a román drukkerek agyát a foss? nem egyszer volt oylan ,hogy szereda-steaua meccsen a szurkolókat elverték és a jégen 15 percig ment a tömegbunyó, Nekünk ez kell ?
csudto te rossz blogra tévedtél. Ugye tudod, hogy az OB1-es dobogó hogy nézett ki, kisebb utánanézéssel hamar megtalálnád, még a blogon is, és akkor nem is kéne akárhogy is nézd. Epekedve várom a Miskolcot az ebelben, meg a fradit, is sőt a dabnak és az ute-nek sincs semmi esélye, úgyhogy hadd tanuljanak játékot a székelyektől és ne akárhogy nézd, csak reálisan. S talán kevesebb hülyeség fog dőlni belőled.
Ne bántsuk a románokat, nem kevés büszkeséget kellett félretenniük hogy ilyen módon elismerjék, hogy jobbak vagyunk ebben a sportágban. Meg aztán a szúrkolóikat biztos lecsendesítik házon belül, nem hiányzik nekik, hogy 1 év múlva kidobják őket az OB1ből, mert akkor oda a pluszba befektetett pénz.
A nacionalistak igazan nezhetnek ezt ugy, hogy az elso lepes Erdely visszacsatolasaban. :D Es egybol megkapjuk hozza Bukarestet is! :DD Egyebkent teljesen jo a moka, kivancsian varom az eredmenyeket. Es rengetegen tanulhatnanak az ilyen kezdemenyezesekbol, egeszen fel az orszagaink dicso vezetoiig...
Azért bennem elég sok kérdést felvet ez a rendszer.

Ezt sem értem: "Kérdés, a bukarestieknek milyen anyagi kondícióik vannak, hiszen míg nekünk egyszer kell a román fővárosba utazni, nekik többször kell Magyarországra jönniük"

Vagyis a hazai csapatok csak egyszer utaznak Romániába, míg ők többször hozzánk?

Gyergyó szerintem max középcsapat lesz, nem biztos hogy kellene. Steaua hatalmas anyagi plusz a csapatoknak (igaz ha csak 1-szer kell elutazni akkor az előny lehet). Lehet egy Miskolc (de a DAB és a legtöbb csapat is) inkább a játékosainak adná a pénzt, mint utazásra költené.
4 külföldi csapattal számítani kell, hogy az érdeklődés is kissebb lesz. Hiszen ha egy csapat elmegy romániai túrára akkor 1 hétig otthon nem játszik. És a szurkolói idegenbe nem tudják így kísérni a csapatot...

54 meccses alapszakasz kellene (március végén befejezni), mivel jövőre később lesz a VB, nem lenne túl szerencsés ha hónapokig nem lenne meccs a srácokban. Igaz ez pont a román csapatnak nem lenne jó, hiszen ők április közepén már VB-t játszanak. Vagy ők csak az alapszakaszban vesznek részt?
Fradi-Mate nem kell ahhoz Bukarestbe menni, elég egy fradi - ute mérkőzés. Előbb a saját házunk táján söprögetni...
Ja és még annyit, hogy a HC-SC sem lesz így jövőre olyan erős, mert idén több mint 6 légiósuk volt (nekik csak a román állampolgárok nem légiósok).
székelyektől játékot? tőlük csak siránkozást meg szidkozódást lehet tanulni, mi lesz a hc-val ? 20 szlovákot nem nevezhetnek ugy mint a kupa-döntőben , hány erdélyi volt a keretben akkor ? 3 db !!! , akkor mi lesz? te meg ezen gondolkozzál ahelyett ,hogy oltogatsz másokat baromarc.
Drága Durex? hoki meccsen nem láttam még a frad-ute szurkolókat verekedni az elmúlt 5 évben, nem ugy mint pl sc-steaua meccsen ahol a gyúrót is verték ...
Az egy mérközés volt. Lehet engem baromarcozni, de nem én gyújtogattam az ute fradi meccsen. És az UTE szezon végéig 13 légióst nevezett. A többiek hatot, és ha a fradinak lett volna pénze csak azt nevezett volna. És nem az alba-volán jelenti a magyar hokit. Vagyis igen, de azért a magyar népnek is kell egy színvonalas OB és ezt ha tetszik ha nem a székely csapatok hozzák - tartják.
figy,nem azt mondtam ,h nem kellenek ,de azért nem kell az a gőg meg nagy képüség ,hogy majd mi tanuljuk a székelyektől a hokit mert az albán kivül senki sincs sehol
Oli, idén kiderült, hogy a nagy Volán nélkül, határon túli csapatok bevonása nélkül belterjes, uncsi kis bajnokság lenne a miénk. Kötelezzük Csicsóékat, hogy csak itthon játszanak? Abszurd lenne. Felejtsük el a szeredaiakat? Hogyne, ha más országok csapatai sorban állnának, hogy nálunk akarnak indulni. De tudtommal nem ez a helyzet.
Jelen helyzetben ez tűnik a legjobb megoldásnak. Így biztosított, hogy több meccset játsszanak a magyar csapatok. Anyagilag meg: a szezon nyitásáig meg kell lovagolni a feljutást, klub és szövetségi szinten behajtani minél több szponzort. Nem mondom, hogy összejön - ha nem, arra a helyzetre ki kell dolgozni egy B tervet. De legalább meg kell próbálni ebben a formában elindítani a bajnokságot.

Vagy

ne induljon tartalékbajnokság (mint idén), hanem azok a csapatok is induljanak a felnőttben. Az azonos klubhoz tartozók egymás elleni eredményeit - az okosságok kikerülése érdekében - vagy nem kellene figyelembe venni (de mi szükség edzőmeccsekre?), vagy le sem kellene játszani azokat a meccseket. Így biztosítva lenne a kellő számú csapat és a fiatalok is állandó játéklehetőséghez jutnának. Nem tom, ennek van-e akadálya, de ha megvalósítható...?
A magyar hokinak van egy krémje ami csakugyan jól játszik és már mondhatnám azt is, hogy kinőtte magát és egy szintet fenéb lépet de itt nincs megállás, utánpótlás kell és ez csak a többi csapatból tud kikerülni és csak úgy jönnek fel ha játszanak. Ez mindenkinek jó.
A Steli is rájött arra, hogy Romániába a hoki nagyot lépett és ők is kell lépjenek. Oda jutottak, hogy már alig megy ki 100-200 néző a legnagyobb meccseikre.
Csíkba a hoki nemzeti sportként tisztelik és az itteni hoki viszi a hátán a romániai hokit. Két csapat van akik bizonyítottak itthon is és Mo is.
Alig fejeződött be a szezon, hol van még a következő...?! Olyan klassz légkör alakult itt ki a VB alatt. Miért kell ezt elrontani?

A tavalyi szezonban volt jónéhány sérelem az OB1 háza táján:

1) Volán learatja a babérokat a farm csapat elöl. Mit olvasni a cikkben? Külön csapatként indulnak. Úgy néz ki megoldódik a téma.
2) UTE-nál túl sok a légiós. Mit olvasni a cikkben? Lekorlátozzák 6 főben. Tehát, úgy néz ki megoldódik.
3) Teret kell adni a fiatal játékosoknak. Ellenfelek kellenek, akik ellen tudnak gyakorolni. A fentiek alapján ez is megvan...

Én nem értelek Benneteket. Semmivel sem vagytok elégedettek?! Mindenben kell találni valami rosszat?! Kíváncsi lennék milyen koncepciót tudnának az elégedetlenkedők kidolgozni, ami aztán mindenki számára elfogadható lenne és hasznára válna a magyar hokinak. Ezekben a kommentekben nem véltem a támadásokon kívül mást felfedezni. De kíváncsi lennék és szerintem a többiek is...
Ja és Durex ,nem azért baromarcuztalak le ,hogy megbántsalak ,de nem értem mért kell a másikat megbántani , megalázni, ennyi.
Egyelőre sovány a Steaua, de ha belegondoltok, akkor rövid időn belül gatyábarázhatják ott a dolgokat és egy jó kis befektetéssel komoly csapatot állíthatnak fel. Ha jönnek, meglátjátok két-három éven belül nagyon jól lesznek.
Nem engedhetik meg maguknak, hogy homokzsák legyenek!
Csíkban, és Gyergyóban a gyerekeket is úgy edzik mint a felnőtteket, azért tartanak ott ahol. Az már más kérdés, hogy szerintem egy 10-12 éves gyereknek nem feltétlenül tesz jót, hogy heti 5 edzése van , min másfél órás, és egy idényben 300 meccset játszik pl az előkészítő korosztáy, és ez tény.Az is tény, hogy ezek a gyerekek csak a győzelmet tartják elfogadhatónak. Nem láttam ugyan, hogy a felnőttek hogyan játszanak, de a gyerekeket igen. És ha a felnőttek is így játszanak akkor nagyon jó a magyar hoki szempontjából, hogy itt is szerepelnek
OliBLOOD: Szerintem úgy kell érteni, hogy azért kell többször ide utazni a Bukarestnek, mert több magyar csapat van (ide=Magyarország).
A "liftnélkülieknél" alapvető infrastrukturális problémák vannak. Nekem tetszik persze a csarnok, békebeli hangulatot áraszt, de aki a vendégszektorból próbált meg klóra eljutni az tudja, miről beszélek. Aki meg be is jutott oda, annak npláne em kell meséljek a körülményekről. Utasellátó sem volt a szilveszteri bulin, csak a főbejáratnál...
Az szerintem tény, hogy a jelenlegi viszonyok között talán az UTE-nak van olyan pénzügyi háttere, ami középtávon megengedné az EBEL-indulással kapcsolatos álmok szövögetését. Persze, szakmailag jobb az EBEL, mint a Steaua, ezt senki nem vitatja. DE! Egy ötcsapatos magyar bajnokságnál még az is jobb, ha van 10 közepes csapat, legalább a meccsszám meglesz és változatosabb csapatok ellen, mint ha ugyanazokkal futnánk 132 kört. A színvonal emeléséért én még azt is megengedném, hogy a légióskorlátozás csak a magyar csapatokra vonatkozzon, bár ebben az esetben ki kell találni valami külön címet a "magyar-magyar" bajnoknak, aki csak olyan csapat lehet, amelyik tartja magát a légióskorlátozáshoz.
durex26 kolléga, nem kell ez... csudto kolléga semmi sértőt nem írt. Ha nem tetszik a Miskolc, akkor nem kell indulnotok a magyar bajnokságban. De komolyan. Ha pedig szeretnétek indulni itt, akkor azzal kapjátok a Miskolcot, Újpestet, Fradit is... Csak így van üzlet itt.
Fugeute nem igazán értesz. Nekünk a VB április végén fog kezdődni, románoknak elején-közepén.
Osztrák bajnokság is 54 meccses lesz. Ha mi csak 30 meccset játszunk, akkor a nagyvolán nem fog tudni csatlakozni hozzánk (tavaly is volt egy olyan szabály, hogy 15 játékosukat meg kellett nevezni aki csak az osztrák bajnokságban játszik amíg ott érdekeltek). Nekünk mindenképpen ki kell húzni március végéig az alapszakaszt és csakezután indítani a rájátszást. Egy kiemelkedő (4-be jutó) Volánszereplés még így is megakadályozná, hogy a Volán OB1-et játszon.
2 külön érdek van most. Román csapatoknak az kell, hogy március végére az egész bajnokság lemennyen, a magyar hokinak, hogy kinyújtsuk az idei szezont, hogy ne legyen 1-1,5 hónap üresjárat az esetleges nemvolános válogatottaknak.

És a tartalékbajnokságról még egy szó sem esett sajnos...
Mivel a ligaülésen születtek ezek a döntések tegnap, ahol a csapatok képviselői szavaznak, így feltételezem, minden szavazó annak tudatában döntött, hogy ismeri a térképet, és tudja, hol van Bukarest. Ebből következően talán azt is tudja, mennyibe kerül elutazni oda a csapatának. Nem kell sajnálni a csapatokat, maguknak döntöttek így.
A tartalékbajnokságra híreim szerint két csapat nevezett volna. El kellene őket indítani az OB II-ben például.
támogatom így ahogy van. Nagy Volánt kiemelni jó ötlet. A románok rájöttek, hogy nagyin fasza, hogy megnyerték a div2es vb-t olyan kb 65-2es gólkülönséggel, de a div1hez kevesek lesznek főleg ha az összes székely a magyar bajnokságban hajt, így a Steauanak is érdeke, hogy elinduljon nálunk (mondjuk, így mi lesz a maguk bajnokságával azt enmtom, de ezt oldják meg). attól sztem enm kell félni, hogy ezzel felhozzuk a románokat mert enkik a div1 közepe a cél nelünk meg a div1 eleje, A csoport alja, másrészt a EBEL-volánon és az idegenlégiósokon kívül azért a többiekre és az utánpótlássnak viszont nagyon kellenek a meccsek. Tényleg csak egy gubanc lehet, a rengeteg utazás Erdélybe, Bukarestbe. Ezt körtúra nélkül nem tudom, hogy gondolták, de azért nem eretnek ötelt az NHLben is minden csapatnak van egy 8-11 meccses idegenbeli túrája, amikor a másik főcsoport megfelelő csapatival kell játszania. Szóval szerintem ez nem a magyar csapatoknak esz cink, hanem a romániai csapatoknak. És, hogy a HCben így ki fog játszani és milyne erősek lesznek a rengeteg szlovák nélkül, de hát meglássuk. Sztem szponzorokat most kell felhajtani az A csoporttal és ezzel az így már 32 milliós piaccal.
Már írtam egy előző támával kapcsolatban : K u K bajnokság kell vagy hívjuk CEHL ( Central European Hockey League ), mindegy. Sokkal nagyobb piacon cseh, szlovák, osztrák, szlovén, magyar és horvát csapatokkal. Kérdés mit szólnak ehhez a csehek vagy szlovákok. Egy idő után belátható, hogy mindenkinek ez az érdeke, még talán nekik is. Stabil "A" csoportos osztrák, szlovén és magyar részvétellel kell ezt alátámasztani.
Oli, nem annyira bonyesz ez. Az elsőrendű szempont a bajnokság kiírása során a válogatott szereplése az A csoportos vb-n. Tehát a bajnokságnak szűk egy hónappal tovább kell tartania, mint idén.
Ez hogy biztosítható?
Hát úgy, hogy ha ezt feltételt tudják vállalni a határon túli csapatok, akkor nevezhetnek, ha nem, akkor nem. Meglepne, ha a romániai csapatok megkérdezése, előzetes szondázása nélkül tárgyalták volna a bajnokság lebonyolítását.
Ha kompromisszumkészek akarunk lenni, akkor legyen az, hogy lefut a bajnokság alapszakasza március elejére (amiben részt vesz minden csapat, és aminek a győztese komolyabb elismerést kap, mint eddig), majd a magyarországi csapatok folytatják és egymás között és eldöntik, ki a bajnok. Mondjuk hozzák magukkal az egymás elleni eredményeket. Ez lenne a rájátszás.
Persze akkor két tabellát kellene vezetni az év során, de ez azért nem ördöngősség.
Ha meg a Volán bejut a 4-be? Majd Csicsó bá' megmondja, mi lesz akkor a magyar bajnoksággal. Talán nyárig felfüggesztik:)
Fradi-Mate,

az általad használt kifejezések egy része nálunk nem használatos, most szólok

további kulturált vitát kívánok
Hát hisz fradista:)))
a hangsúlyon van a probléma, nem bántani akartam senkit, csak ahogy leírta, hogy nem kellenek ide a romániai csapatok, mert a magyar hoki jobb, nem igaz. Vagyis igaz, csak nem ilyen formában. Vagyis a román hoki fejlődik, köszönhetően a Starsban szereplő sornak, és a magyar a két székely csapatnak. Ez így jó is. És nem tudom, hogy kettőnk közül ki a nagyképű az, aki a Miskolcot indítaná az ebelben, vagy én, aki mondta, hogy nem biztos, hogy a román hoki fejlődik a magyar kárára. Miután Ő a romániai csapatokat visszalépésnek nevezi. De most komolyan... És tisztában vagyok az üzlettel, csak azért megfontoltabban kéne írni, másoknak is, elnézést kérek mindenkitől, aki bántónak érzi szavaim, ígérem, többet soha nem írok be indulatból.
to> Fradi-Mate

kicsibaratom ne tevezd ossze a Sportclubot a HC-val!!! A Sportclubnal annyi idegenlegios jatszott amennyit a roman szabalyzat megenged, tehat 7+1. A magyar bajnoksagra igazoltak meg Kokyt! Az, h a hc mit csinalt a kupaba az mar mas tal teszta. Es szerintem nem jogos a szekelyeknek a szidasa, ez vhogy nem vall erre a blogra!!!

amugy helyeslem a cspatszamok noveleset, erdekes kis bajnoksag lesz. HC, szteli, Sportclub, DAB, Ute kb azonos szinten vannak...a tobbi kozepmezonybe jo lesz, ha nem erositenek..a Volan mas kategoria..
A feljátszó fiatal tehetségek kapnak fizetést,vagy szülői támogatás dönti el a csapatba kerülést? Hogy működik ez az OBI-es csapatoknál?
Kerusz! Ez tavaly is így volt: tudta mindenki jóelőre, hol van Szereda, jól be is vállalta, aztán egyszer-kétszer mégse jött össze. (Valszleg már az elején sejtették, hogy nem fognak tudni rendesen kiutazni - az a rossz májam!) Ugyanez sztem idén sem kizárt. Az pl. csak urban legend, hogy a fradi utolsó útját (na nem úúúúgy az utolsót:D) Szeredába a HC állta? Én nagyon szégyelltem magam minden szeredai elmaradt - vagy nem tisztességesen lejátszott meccs miatt.
Szerintem a versenykiírást ne a ligán kérjétek számon, az a Szövetség feladata. Meg az is, hogy a tavalyi év tapasztalatai alapján a kiskapukat zárja be. Szerintem ennek a bajnokságnak annyi előnye bizonyosan lesz, hogy a román bajnokság komplett felsőháza itt fog játszani, így nem kell két külön bajnokságban szerepelniük az ottani csapatoknak. Ezáltal lazább lehet a versenynaptár és lesz hely bepótolni elmaradt meccseket.

Lehet, hogy eretnekségnek hangzik, de ha a romániai csapatokra is tekintettel a bajnokság márciusra befejeződik, a magyar csapatok még mindig futhatnának egy kört a Magyar Kupában az A csoportos VB-ig hátralevő időben.
to: celebesz

a Sportclubal jatszotta a Fradi a negyeddontot es ugy van ahogy te mondod a Sportclub allta az utazasi koltsegeket.
"Lehet, hogy eretnekségnek hangzik, de ha a romániai csapatokra is tekintettel a bajnokság márciusra befejeződik, a magyar csapatok még mindig futhatnának egy kört a Magyar Kupában az A csoportos VB-ig hátralevő időben."

Yesss! Plusz lehet, hogy jövőre akkor marad idő egy kicsit hosszabb edzőtáborra, bár ehhez még hozzá kell nézni az EBEL és a Ligue Magnus naptárát is!
Arrol hallotatok-e hogy már most másfajta lebonyolitásban zajlik a kiesés az A csoportból??
igen, párban, két nyert meccsig megy a kiesés ellen az A csoportban a csata.
hrf73: Erről annyit, hogy a holnapi vb előzetesben lesz cikk erről is. Előre annyit, hogy valóban, két győzelemig tartó párharcokban fog eldőlni. Az első kör, négy csoportjának utolsó helyezettjei között.
Lehet, hogy nincs igazam, de én a nyolcvanas évek eleje óta nem emlékszem (előtte egyáltalán nem emlékszem :) ), hogy ilyen izgalmas, nagy csapatszámú, kiegyenlített erőviszonyokkal indult volna az OB1 (kivéve persze a Volánt, amely felfelé lóg ki - szerencsére). Ez a fejlődés egy újabb lépcsőfoka. Majd egy pár év múlva szerveződhet akár a Monarchia Liga is. :)
Szerintem nem lesz baj a románokkal, sőt ha ez hozzájárul a történelemi viták német-francia típusú rendezéséhez akkor különösen büszkék lehetünk, hogy mindez a hoki segítségével kezdődött. Na de elég az álmodozásból.
Ami a magyar csapatok bukaresti kiszállását illeti: könnyebb megközelíteni, mint a Székelyföldet, két reptere is van. Ha sikerül idejében leszögezni a versenynaptárat, akkor bagóért tudnak a csapatok repülőjegyet foglalni.
Sziasztok.
Hmmmm Monarchia Liga....zene füleimnek.
Ez a találó elnevezés. Nem hiszem el, hogy egy olyan ország amelyiknek A csoportos csapata van azon szöszmötöl, hogyan kel majd kifizetni azt a plusz 200 kilométert.
Szeretném javasolni a blog szerkesztőinek, hogy végezzenek egy kis felderítést, ugyan mennyi csapat van Csehországban, Szlovákiában és Ausztriában akikkel kiegészülve létre lehetne hozni egy Monarchia Ligát. Az szerintem a svéd és orosz bajnokság után a legersősebb európai versenysorozat lehetne.
Durex, felreertettel. Nem elsosorban azt szeretnem ha a romanoknak rossz lenne, hanem, hogy nekunk jo. Elorientaltal a bajnoksaghoz, tudom hogy vegeztek a csikiak. De azt kerdezem: jo volt ez a bajnoksag? Valoban tanultunk a szekelyektol, akik javareszt inkabb szlovakok voltak? (igen, tulzok, de ne eljek at meg egy olyan MK-dontot mint az idei volt tobb szlovakkal mint magyarral) Hasznositottuk a valogatottban a bajnoki tapasztalatokat? Mert a feljuto csapatunkban 1 OB1es jatekos volt, Peterdi. Nem vitatom hogy a csikiak jol szerepeltek tavaly nalunk, azt vitatom hogy a tavalyi bajnoksag olyan volt e mint amilyen egy A csoportos valogatottnak kell. Es tudom hogy kettonk bajnoksaga es kettonk valogatottja kozt nem ugyanaz a kulonbseg, de a mi fejlodesunkhoz tartom, hogy egy mar felvetett Kozep-europa-liga kene inkabb, es szerintem meg az is jobb ha a szlovakok fele orientalodunk (oket sem szokas itthon szeretni) mintha a romanok folhozasaval foglalatoskodnank. Ettol meg orommel latom legjobb reprezentansaikat, csak fejlodes alapu bajnoksagot szeretnek latni, es nem hiszem hogy ezt a teljes roman elvonal importalasaval lehetne elerni. De ettol meg kimegyek a megyerire megnezni a steauat. Es kivanom hogy legyen jo ez a bajnoksag.
Még mielőtt mindenki félreértene! Nem szídtam senkit, és semmi bajom azzal ,hogy indulnak a magyar bajnokságban csak az h lefitymázzuk más véleményét (még akkoris ha nem túl reális )az nem túl szimptaikus dolog ,és bocsi de nekem még az a bejegyzés sem volt túl szimpi,hogy a volánhoz képest a fradi-miskol-ute sehol sincs és hála annak ,hogy a székely csapatok indulnak így mi magyarok legalább tanulhatjuk a hokit a székelyek csapatoktól. És nem kifordítom más irományát ,hanem ezt írták le és ez nem tetszett, ennyi ! És bocsi ha valakit megbántottam nem állt szándékomban!
Én igazán örülök annak, hogy kibővül a csapatok száma,fontos, hogy minél több meccset játszunk, a légiós korlátozást pedig kifejezetten díjazom.
Az is üdvözítő, hogy végre a fiatalok is több lehetőséget kapnak mindegyik csapatnál. Ugyanakkor számomra kérdőjeles, hogy a hosszabb romániai túrákat, hogy fogják a csapatok megvalósítani, hiszen a fiatalok többsége tanuló akár középiskolában akár főiskolán. Sőt a Volán "titánjai" szinte egytől-egyik suliba járnak. Erra vajon goldoltak?
Én értem, hogy nem a román bajnokságnak akarsz rosszat, hanem a magyarnak jót. Én is, de: jelen esetben egy csapat van, aki megfelel az ebelben, vagy a szlovákoknál. Nem tudom, hogy melyik csapatnak lenne érdeke ideutazni és 20-0 verni a Miskolcot, vagy fradit, és esetleg leamortizálni fél csapatot. Ha nem így lenne, ők jönnének ide. Ha a dab, ute orvérzésig játszik oda vissza egymással, milyen fejlődés lenne? A fradi legalább 3 éve nem nevelt egy árva szem játékost se. Az UTE igen, de nem kaptak sok esélyt. A jövő van a MAC-ban akikkel, ha nem okoznak valami meglepetést( mint tavaly előtt a DAB) még várni kell két-három évet. Tehát a reáliás abban van, ha azonos szintű csapatok, vagy egy kicsit jobb az itteni átlagnál csapatok érkeznek. Mert így van az egyenletes fejlődés. Oda - vissza mindenkinek. Majd ha tartalékcsattal verik az erdélyieket, akkor lehet álmodni közös szlovák-osztrák-cseh-magyar-szlovén stb. bajnokságról. És addig nem kell fitymálni az erdélyieket, mert egy van náluk jobb. És azt se felejtsük el hogy a MAC-ban van egy erdélyi sor, akik esetleg beépülnek majd a nagycsapatokba.
És elnézést a hangnemért még egyszer, csak azt hittem, hogy egy olyan valaki vagy, aki az indexről idetévedett, és első dolga az, hogy „nem kell a román, mert a hátunkon tanul” anélkül, hogy lenne fogalma a jelenlegi hokiról. Ezt nem kellett volna, bocs, van egy söröd;).
AlgoFan: repülő nem megoldás! Játékosokat még lehetne szállítani, de a felszerelés szállítása nagyon drága (súlyhatár túllépése miatt). Így külön kisbuszt kellene indítani a felszerelésekkel. Ráadásul a roadshow megszünt (sezerncsére), így nem lehet azt megcsinálni, hogy egy csapat elmegy bukarestbe és lejátszik 3 meccset. Útrakel a csapat, majd egy meccs csíkban, majd gyergyó, majd bukarest esetleg hazafelé újabb meccs csíkban. Mindezt kedd-péntek-vasárnap ütemben.
Ez most nagyon amatőr kérdés, de én vagyok a jéghoki Dávid Ibolyája, nem értek hozzá.

Szóval ez most azt jelenti, hogy nincs külön román nemzeti bajnokság, vagy, hogy az ő klubcsapataik részt vesznek itt is és otthon is a bajnokságban?

Bocs a láma kérdésért, de érdekel :-) és fogalmam sincs.
Azért a 4 román csapat már eléggé túlzás... Ezzel megint csak az lesz, hogy jó pár csapat egy idő után nem is fog kiutazni, azt megint jöhetnek a csodás versenybíróságos ítéletek, amely enyhén manipulálja a bajnoki tabellát. Már tavaly is ez volt, és most aztán még két csapat...
hát én úgy gondolom hogy ez mind szép és jó.de szerintem megint kivételezés folyik a volánnal mert mgekapta alanyi jogon azt hogy nem kell harcolnia a magyar bajnokságba.
hol marad az a szabály hogy csak az a csapat indulhat el az ob-1be amelyik ki tudja állítani az ÖSSZES ISMÉTLEM ÖSSZES KOROSZTÁLYBA A CSAPATAIT???
melyik csapat képes rá a dabon kívül,kiváncsi lennék rá!!!
Ez a "kivételezés" az egész magyar hokinak jót tesz (tett). Nem gondoltam volna, hogy a Volán EBEL-ben való indulása, illetve ezzel összefüggésben az aranykártyája - főleg úgy, hogy a "farm" csapata önállóan indul - a világbajnoki siker után bárkiben tüskét jelent. Furcsa egy világot élünk. Még örülni se tudunk annak, hogy nem egy unalmas 5-6 csapatos bajnokságot "szenvedünk" végig, hanem egy idegenlégiós korláttal elindított relatíve erős 11 csapatos bajnokságot láthatunk. Én nagyon szurkolok a kezdeményezésnek, mert ebből mindenki profitálhat, a székely testvéreink és a mi fiataljaink is.
Ez mind szép és jó, de a legszebb akkor lenne, ha a magyar bajnokságban min. 10-12 hazai csapat indulna (Jászberény, Győr, Debrecen, Zalaegerszeg, Kaposvár, MTK, Szeged...). A Szeged kivételével a többi csapat pár éven belül indulhat és erre reális esély is van köszönhetően az új jégpályáknak és Zalában Kercsó munkájának!
Semmi baj, az erto vita csak serkentoleg hat az elet minden teruleten. Durex a leirtak kozul csaknem mindenben igazad van, en csak azt szeretnem, ha kihasznalnank a szapporo okozta hullamverest, mert az nagy erdeklodest valtott ki itthon, es az europai megitelesunket is javithatja. Az en utopiam elitista: azt szeretnem, ha a jo roman csapatok jonnenek ide (iden a progym pl nagyon le volt szakadva ugy emlekszem, de tudom h a romanoknak akkor kulon bajnoksag kene es eluralkodna a kaosz) a jo magyarok meg nyugatra zuznanak. Egy ido utan mindez azt eredmenyezne hogy senkinek sem kellene sehova se szomszedolnia, tobb hokikultura, iskola meghonosodhatna nalunk, es ez csak jo lehet. Nyilvan most van mivel ervelni jaszberenyben (ott muszaj ujra hokit csinalni) debrecenben stb.
Az elnokseg donteseit meg amugy leginkabb udvozolni tudom. Keves olyan sportagunk van ahol be merik ismerni a hibakat. Igy halad elore a sportag, es lesz jobb a bajnoksagunk. Kivancsian varom a fejlemenyeket, es varom az augusztust.
Borsy: addig viszont amíg elindulnak az általad említett csapatok, kell valami átmeneti megoldás mindenképpen, hogy azoknak is legyen 40-50 meccs legalább a lábukban, akik nem az EBEL-ben küzdenek.
Erre találták ki ezt. Alapvetően nem rossz elképzelés. Sőt, ha tényleg képes lesz a magyar csapat huzamosan bentmaradni az A csoportban, akkor már nem csak mi fogunk regionális ligát vizionálni, hanem esetleg mondjuk a szlovákok, az olaszok, az osztrákok, a szlovének is. És akkor életre kel a szörny, melyet álmodtunk :) Persze ha abban a ligában 10 jó magyar csapat lesz, úgy mégjobb :)
Kedves Borsy!
Majd egyszer talán lesz legszebb, de addig a szép és jónak is tanuljunk meg örülni.
A Jászberényről és a Debrecenről legfelül már írtam.
Zalaegerszegen az apróságokra még legalább 6-7 évet várni kell, mert 17-18 év alatt nem ajánlatos felnőttek között játszani.MTK most csak a női csapatra koncentrál.Itt valaki írta, hogy nem jött össze a Fradi és a Stars fúzió.Véleményem szerint az MTK és a Stars fúziója reálisabb lenne, de nem hiszem, hogy az érdekeltek ilyen variációban eddig gondolkodtak volna.A Győr 3 éve még mint pofozógép képviseltette magát, de se utánpótlása se pénze nem volt a folytatáshoz. Figyelve azonban az AUDI szerepvállalását a helyi sportéletben és tekintettel az Ingolstadt DEL-ben elfoglalt erős középmezőnybeli helyére nem látnám esélytelennek az AUDI-nál történő lobbizással az ügy felélesztését.
OliBLOOD: a súlytöbblet kérdése is megoldható, ez eddig az SC-nek mindig sikerült. Egyébként úgy tudom, szó van arról, hogy a szövetség megpróbál egy légitársaságot behízelegni a szponzorok közé.

Attól hogy a fél Romániát végig kell utaznia egy magyar csapatnak, még nem zárja ki a repülést, az országon belüli szállítás megoldható a házigazdák segítségével. Ahogyan az történt a tavaly és tavalyelőtt is.
vajon honnan vette az nso az infót?
Biztos-e, hogy a sportoldal.ro volt a forrás?
hogy a fenébe nem szégyellik magukat?

eszem megáll - nem mintha fontos lenne
D. Gromov: legfeljebb írj nekik, hogy akkor ugye fizetni is szeretnének, hamár lehozták a hírt... :)

Azért meg külön pénzt kéne szedni, hogy a kommentezést engedik, és a színvonalra meg nem figyelnek oda :) Azért volt egy-két húzósabb komment, ahol néztem nagyokat, hogy az illető magától ilyen "okos" vagy segítenek neki...
Néhány posttal ezelőtt, amikor arról volt szó, hogy a sikerek után mennyivel többen mennek majd hokimeccsre, akik eddig soha, annak a véleményemnek adtam hangot, hogy jöjjenek csak, de az MJSZ-nek, meg a kluboknak legyen erős akarata, hogy az ostoba, balhézó, dobáló szurkoló ne "élvezhesse" a meccset. Egyik-másik NSO-s kommentet olvasva úgy érzem, jogos volt a kérésem. Jó lenne, ha nem azzal intéződne el a dolog, hogy majd a többi szurkoló kiközösíti az ilyen elemeket, mert erre esély sincs. Magam se fogok rászólni az adott esetben román himnuszt kifütyülőre (ha lesz egyáltalán ilyen), hogy mindezt lehetne kultúráltabban is. Ha már az elején nem teszik nyilvánvalóvá, hogy ez nézőtérre nem való, akkor félek, oda jutunk ahol a foci tart és a szülők nem fogják kihozni gyermekeiket a meccsekre. Jó lenne, ha a legközelebbi ligaértekezleten szóba kerülne, hogy több szurkoló nagyobb felelősség!
Egy kiegészítési javaslat:
A romániai csapatok nevezési díjként összedobhatnának egy kis pénzt, amiből legalább a szegényebb magyar csapatok utazását lehetne támogazni. Ha Kurkónak van pénze Palkovicsékat csábítgatni, akkor nehogy már a Miskoc szponzorálja a román hoki felemelkedését...
nagy balhék vannak kilátásban a nézőtéren
Nagyon nem örülnék balhéknak, mert az biztos nem a fejlődést szolgálná. De ne legyen igaza a kétkedőknek, mert a kluboknak nem érdeke a balhé.
Remélem itt okosabban lehet kezelni a dolgokat, mint a fociban. Azért volt román magyar kézi meccs, mégsem verték össze egymást a szrurkolók.
De ez egy jégkorong fórum, örülök a bővítésnek, remélem profitálni fogunk belőle. Hajrá Stars :)
Húde remélem hogy akik az nso honlapján reggeltek nem jönnek hokimeccsre jövőre... Ennyi tervet a moldáv bajnokság bővítésére rég nem láttam:)
Olvasva a kommenteket ez a hír jól felkavarta a kedéjeket, pedig ez még csak tervezett.
Én úgy gondolom, hogy a döntéshozok a magyar hoki fejlődését tartják szem előtt, és ennek mi csak örülhetünk.
A legnagyobb román sportnapilap is lecsapott a sztorira:
www.prosport.ro/alte-sporturi/alte-sporturi/steaua-spre-ungaria-2595624
A már ismert részletek mellett annyi az új elem a történetben, hogy idézi a két potenciális újonc vezetőit is.

Kopacz Zoltán, a Progym alelnöke: - Megtiszteltetés számunkra ott játszani, ez nagyon fontos mind a klub, mind pedig a játékosok szempontjából. Elmondja továbbá, hogy már régóta vágytak erre, és hogy ebből a romániai hoki is nyerhet.

A CSA Steaua elnöke, Gheorghe Boroi visszafogottan nyilatkozik: - Kissé meglepődtünk. Két hét áll rendelkezésünkre, hogy eldöntsük mit teszünk. Mindenekelőtt egy ütőképes csapatot kell összeállítanunk, ugyanis nem szeretnénk a boxzsák szerepét betölteni.

Az írás nyilván nem tér ki rá, de háttérinfókból tudom, hogy a meglepetésük abból származik, hogy egyáltalán nem számítottak pozitív válaszra. Már előre bekészítették maguknak a heves hangvételű elutasítást, és már arra készültek lelkileg, hogy Ukrajna vagy Szlováka irányába tájékozódjanak. Azt azért ők is tudják, hogy az utóbbira elenyésző az esélyük.
He-he!
Ilyet vazze! Bevennénk őket, erre a lehetőségtől becsinálnak...jöjjön csak az a boxzsák! :))
Nagyon kíváncsi vagyok, hova fog kilyukadni a k-európai hoki. Most úgy tűnik, Magyarország hozza a szokásos szerepét: kompország.
Én bízom a jégkorong vezetők (klub és szövetség) bölcs döntésében. Biztos jobban átlátják a helyzetet, mint én pl :)
Ilyen "hullámmeglovaglásra" számítottam az a-csoport kapcsán:
www.albavolanhockey.hu/index.php?pg=news_1_1398
Remélem nem kevés casht fektetnek a volánba és kijön belőle egy jó légióssor. Meg jut az utánpótlásra is nyilván.
No akkor pár gondolat az újításokról:
-légióskorlátozás: Az egyik rég várt, nagyon pozitív változás lenne. A magyar hoki fejlődése szempontjából az egyik legfontosabb dolog, egy hajtós, jó pontvadászat mellett. Néhány csapatnál ez nem lesz egyszerű változás (UTE, HC), de nyilván csak a legjobb légiósok maradnak ott, hazaiakkal kiegészülve. Nagyrészt hazai fiatalok + néhány tényleg jó légiós: a legjobb kombináció.
-Alba Volán: nyilván sokan nem nézik jó szemmel, hogy csak a rájátszásban kapcsolódik be a nagycsapat,de annyit tettek már a hazai hokiért, hogy ennyi minimum jár nekik. Jó ötlet az is, hogy a fiataljaik részt vehessenek a rájátszásban, ha már az alapszakaszt végiggyűrik.
-Steaua: Az egyik legkényesebb pont. Nem biztos hogy jó ötlet a felvételük. Ugye egyrészt a nagy távolság (jó-jó,persze, tudjuk hogy Székelyföld is baromi messze van..), másrészt egyszerűen nem érzem úgy, hogy a bajnokság jobb, erősebb lenne az ő részvételükkel. Esetleg egy kicsit izgalmasabb, de az se tartana sokáig. Arról nem is beszélve, hogy vajon tudják e ezt az egészet anyagilag állni, főleg úgy, hogy a roadshow megszűnik. Az pedig hogy így a román(azaz bukaresti) hoki felzárkózhat, nos sokakkal ellentétben ez nem izgat...
-Gyergyószentmiklós: Természetesen minden magyar hokirajongó szeretné, ha jönnének, náluk egyetlen probléma van, méghozzá az hohy a Progymot azért nem feszíti szét a sok pénz. A tavalyi bajnokságot is gyakorlatilag két sorral játszották végig, úgy hogy a harmadik helyre esélyük sem volt. Annak nem sok értelme lenne, ha félidőben visszalépnének, vagy jönnének a zöldasztalos eredmények, szóval ezt nekik nagyon át kell gondolniuk, tudják e vállalni. Mindenesetre szurkolunk nekik, jó lenne előbb-utóbb a teljes székelyföldi hokit a magyarral összefonni.
-Jó ötlet a fix játéknapok is, remélem lesz jópár klubbnál így kezdeményezés arra, hogy a szurkolók minnél többen, szervezett formában mehessenek idegenbeli meccsekre, ill így az otthoni meccsekre is jobban lehet tervezni. Mert az igazán tuti az lenne, ha már az alapszakaszbeli meccseken is lenne néhány teltház, és jó hangulat.
A HC-t nem hiszem hogy kéne sajnálni ahogy az UTE-t se, van ott elég fiatal, aki a padot melegítette a tavaly, a fradinál viszont nem nagyon van senki. Igaz nem sok vizet kavartak.
Az lenne a kemény igazából ha a steaua nem indulna a magyar bajnokságban. a 3 Székely csapat pedig csak a magyarban:D a román kupában azért "lojalitásból" elindulnának:P jó kis galati-steaua rangadók lennének...
És milyen jó lenne, ha minden fordulóból adnának egy meccset a tévék, mondjuk a sport1-2, így ,hogy fix játéknapok lesznek.Mondjuk Bukarestből, egy steaua-fradit, hmmm, ideje megbarátkozni ezzel...
a több csapat jó
a kevés légiós jó
a nem turnérendszer jó
a fix időpontok jók
a két volán külön külön jó
a nagy volán alapból a négyközött jó

Szerintem ezt akarták a népek.

GRATULÁLOK és tiszteletem a csapatvezetőknek !
Szerintem a Bukarest közelebb van ,hiszen elég Pesten felszállni a repülőre és máris Bukarestben vannak a csapatok.Viszont Székelyföldről minimun Vásárhelyig kell utazni,hogy elkapjanak egy repülőt.
süti beállítások módosítása