HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nem Hungary, hanem Magyarország 2.

2008.05.24. 08:26 D. Gromov

Felbolydult a sport- és jégkorongszerető közvélemény, amikor közreadtuk, hogy a magyar szövetség úgy döntött, szakít a Hungary felirattal, jöjjön Magyarország. Látogatóink rengeteg észrevételt tettek, és felvetették, érdemes lenne photoshoppályázatot hirdetni. Ezúton megtesszük, köszönet Lazlee-nak és másoknak.

Díjat nem tűzünk ki, azt viszont garantálhatjuk, hogy az illetékes MJSZ-esek – és olvasóink, khm, milliói – mind egy szálig megnézik majd a pályamunkákat, és ezek közt hátha lesz olyan, amely a döntéshozók fantáziáját is megmozgatja. Kezdésként beemeltük Paripa kommentezőnk verzióját, a mienket meg az előző posztban lehet megtekinteni. Egyébként is érdemes visszalapozni, tényleg élénk és tartalmas vita bontakozott ki kapásból. Ráadásul ott vannak Lazlee linkjei is, 23 óra 47 percnél.

A feliratváltás szándékát a túlnyomó többség lelkesen üdvözölte, erre számítottunk. Ahogy valaki megjegyezte, az A csoportosok közül csak Magyarország és Ausztria – a két újonc, de ez véletlen – nem az anyanyelvét használja, milyen igaz. Külön köszönjük azt a kommentet, amely rávilágított, a finneknél a Suomi–Finland nem az angol, hanem a finn-svéd kétnyelvűség miatt van.

Még egy nüansz: a magunk részéről nem gondoljuk, hogy Magyarországot Magyarsra vagy Magyarokra kellene rövidíteni, a rovásírás alkalmazását sem pártoljuk, nem baj, hogy országunknak szép hosszú neve van, kifér.

Vissza a lényeghez: megkötéseket nem alkalmazunk, aki úgy akarja, küldje be nekünk a munkáját jépégében, lehetőleg jó nagy felbontásban, összegyűjtünk néhányat, és kirakjuk, aki másképp, tegye fel bárhová, és linkeljen, mindegy, a lényeg, hogy lubickoljunk az ötletekben. Kalandra fel.

60 komment

Címkék: magyarország válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez már sokkal jobb. Mint a tegnapi mez. A Magyarország felirat is sokkalta jobban mutat rajta mint a tegnapin, mert az bagyon igénytelenül állt. Esetleg az is meg lehetne nézni hogy a Mo. felirat a címer felett lenne félkörben. Lehet, hogy jobban mutatna.
Nagyon fasza! Bár a felirattal lehetne még játszani szerintem is.
Tényleg szép, példának szerintem jó lenne a minnesota meze, ugyanezekből a színekből gazdálkodik, ráadásul nagyon jól néz ki. Az idegenbeli mez meg lehetne szinte hófehér.
A mez messziről nagyon szép, de mi ez a csili-vili rajta? Vagy ez a műkorisoké? Sztem a kevesebb néha több.
Tényleg jól néz ki így. Látni kéne ugyanezt zöld alapon, szerintem a címer úgy egy kicsit kontúrosabb lenne. És ebben az esetben az országfelirat természetesen piros szélű lenne.
A másik pedig - egyetértve egy tegnapi hozzászólással - kevés országnak van zöld alapú meze, ellenben a fél A csoportnak az egyik készlete piros alapú. :-)
v v j-nek igaza van nagyon sok A csoportos csapatnak van piros alapu mezze
amugy szerintem a cimer es a felirat lehetne egy picit fenneb mert most ugy tunik hogy egy kicsit le van csuszva
ja es meg valami szerintem a Magyars az nagyon szar otlet most a magyar MAGYAR szot angolul hasznaljuk tobbes szamban szerintem ez hulyeseg a Magyarok felirat meg inkabb elmegy de szerintem a mezen az orszag neve kellene legyen
tehat az en velemenyem az hogy a Magyarorszag a legjobb barmilyen hosszu es nehezen elhelyezheto a mezzen van itt sok kreativ ember aki megoldja ezt a feladatot fenyesen na udv
Nekem már csak annyi kívánságom van, hogy a nyaka fűzős legyen. Valami zseniálisan nézne ki szerintem a mez úgy.
Érdekes, hogy mindenki a mezzel van elfoglalva. Ami nem baj! :))) Sőt!
Viszont, ami örök kérdés marad számomra (évek óta), a nadrág milyen színű lesz? Ezt a fekete fejvédő-nadrág kompozíciót ki találta ki anno? Ami nem rossz! De....

-tavaly előtt asszem a volán egyszer(!) játszott fehér nadrágban. elég debil volt, de egyedi (nem unicum!)- :)
na akkor D.Gromov kérésére floodolok egyet:
Akkor ezennel mezrajzolópályázatot hírdetek! Íme a PS template: rapidshare.com/files/117116959/jtemp.rar.html Öö a díj legyen az, hogy talán még a szövetségben is figyelemmel követik, de ha mást nem beteszem a készülő NHL addonba. (régi kép, van egy árulkodó részlet :D) images.netbag.hu/20080523/23394567154.JPG
Lelőtték a MAGYAROK feliros javaslatomat, nyugtázom.

Mindegy, csak 2010-ben is Kanadával legyünk egy csoportban :)
Jaja,mindkétszer...
Írjátok rá lovári nyelven is, különben feljelentek mindekit! :D
A Fehéroroszok írják még angolul a nevüket. Elvileg Беларусь -nak kéne lennie.
lássunk munkához.
Szerintetek egy kis diszkrét árpádásáv belefér?
Minek?Van a címerben.
dzenisz pankratov: Vagy egy Nagymagyarország kép :)
jaja Nagymagyarorszag terkep es a trianoni szerzodes legyunk komolyak :)
Meg a lengyel perszonálunió és Charles Simonyi XD

Magának a meznek a dizájnját azt a mez gyártó szponzor határozza meg, nem? A csapatok csak a színösszetételt mondják. Vagy tévednék?
Ezt így arra reagálnám, hogy fűzős legyen a mez.(nekem is tetszik a fűzős)

Meg ha a mez alapját a gyártó határozza meg akkor azon belül szabad a színezés vagy a mez adott részeit lehet színezni?
Értem ezalatt egy sablon kiadását, amin különböző csíkok, motívumok különülnek el a mez alapján és azokat lehet színezgetni tetszés szerint, meg még rávhímzik a címert és a nevet.

Valaki felhomályosít?:)
szerintem ezt a voros alapu mezt el kellene felejteni! quitz-nek meg uzenem ;megkostolhatja a puhitott husomat,hàtra koszoruzàs kozben!
Kedves Gromov! Én is elkészítettem a saját változatomat!
Mi az e-mail címed, ahova elküldhetem?
Ide kéne linkelni, hogy szépen megszakértse mindenki. ;)
ööö lehet még ezen finomítani, próbáld azt a linket, amit írtam.
Persze nyílvánvalóan lehet! Csak sajni most nincs időm ennél finomabb mezkép készítésére. De elsősorban a lényeget szerettem volna érzékeltetni, az meg ebből szvsz tökéletesen látszik ;)
Skyblue: a valóságban baromi ronda lenne szvsz a könyökig zöld - az alatt piros kombináció.
Én is készítettem egy mezt! Itt tudjátok megnézni:
sempre83.uw.hu/hoki_mez.jpg
Nem törekedtem valósághűségre, annál inkább valami eredetire. Mindezt annak tudatában hogy nem az itt felvetett ötletek alapján fogják majd megvalósítani.

crossover.uw.hu/dzenisz_mez.jpg
criceto zöld is van a zászlónkban...
dzenisz nagyon jo komolyan vicces nagyon
annyira azert nem jo hogy ilyenben jatszodjanak a fiuk a veben mert akkor hokibot helyet adhatnank nekuk csikos ostort is :D de nekem nagyon tetszik az otleted sikerult nagyon eredeti
Sinupret: Én egy piros mez, fehér nadrág, zöld sportszár felszerelésből indultam ki! Mezben is található zöld!
Criceto83: IIHF előírás hogy a meznek és a sportszárnak egyező színűnek kell lennie...
Egyébként a kiegészítők (kesztyű nadrág sisak) kérdésében én is támogatom hogy maradjon a fekete. Szerintem hülyén néz ki ha játékosonként különböző design-u és színű, az egyszerű fekete viszont minden márkából megoldható és jól néz ki a mezhez.
nem tudom miért jó a ps készítőinek, hogy telepíthetetlen programot csinálnak... csak én szenvedek vele?
hmm az EA sport-os kép kapcsán jutott eszembe: Én nem játszottam vele mostanában de mintha úgy rémlene az A csoportos válogatottak benne voltak mindig. Ezek szerint a következő NHL részben lesz magyar válogatott is?
Dzsenisz ez az ötlet hatalmas :)

Tudom, hogy ilyen biztos sosem lesz, de mekkorát nézne már a világ :D Mi lehetnénk a semlegesek kedvenc kis csapata :)
Dzenisz, ez mindent visz!!! Gratula.
Tényleg ütős lenne, ha ilyenben lépnénk pályára. Meg kellene játszani a Szövetségnek.
Dzeniszé nagyon autentikus!:)

Zsootika, remekművek!
huh részemről Dzsenisz 5lete ami a legnagyobbat ütött. Ok így tényleg durva és erős de arra jók a koncepciók hogy a végeredményben átvegyenek 1-2 jó 5letet. remélem EZT látni fogják azok akik megcsinálják a végsőt... Még Zsootika képei jók nagyon ha véglegeset kéne választani biztos azok közül választanék. Tipikusan olyan ami különbözik az eddigiektől de nem nagyon lógna ki a mezőnyből. Szal szerintem ha egy ilyet ötvöznénk egy két autentikus elemmel...:-P
Amit eddig többen próbáltak és tuti jól néz ki az a félköríves felirat szal ezt mindenképp alkalmaznám....
Baromira unom a tschikos-goulasch vonalat, de Dzsenisz ötlete pompás. Kérdés, komolyan vennék-e az ebben játszó játékosokat. :)
Na, akkor a PS nekem befuccsolt, de volt helyette más. Hangsúlyozom, semmi bajom nincs a nemzeti címerrel, viszont eszembe jutott egy-két érdekesebb megoldás a helyére.

A címer egy részletének kiragadása az Árpád-sáv merészebb használatával: infarktus.uw.hu/mezterv01.bmp

A csodaszarvast biztosan szebben is bele lehetne illeszteni, nekem így sikerült: infarktus.uw.hu/mezterv02.bmp

Magyar sajátosság a mezünkön: infarktus.uw.hu/mezterv03.bmp

Végezetül személyes kedvencem, ugyanez Sharks-változatban: :) infarktus.uw.hu/mezterv04.bmp
Dzsenisz Pankratov zseniálisat alkotott, én szénné röhögtem magam rajta a meglepetéstől. És ha mást esetleg meredeknek is találnának, a betűtípust simán át lehetne venni.
Nálam fejjelafalnak ötlete ütötte a legnagyobbat.
A sima piros mezen is van jellegzetes hungaricum, hisz a piros alapot vehetjük úgy, hogy be van szórva paprikával ;D
sziasztok!Nekem a Csodaszarvas nagyon bejött, főleg vörös alapon, arannyal.Én neki adnám a győztest,persze még kiegészíteném címerrel, stb.
Ha megnéztek 1 Kazany címert, vagy Ufa, stb, mindenki igyekszik a saját büszkeségét odatenni.
A baskír a baskírt, a tatár a tatárt.Persze a Szuperliga más kávéház.
Én még a Hun hokist látnám szívesen, valaki már meg is tervezte, Dobos Tamás egy ilyen mezben edz.
A felirat pedig akár lehetne:
" HUN HOCKEY"
felette pedig a hun harcos ütővel a kezében.
szerintem az ilyen harcos, logó illik a hokihoz, semmi köze a politikához....
Ami a színét illeti, 2 szín dominálna, a piros és a fehér, persze fekete fejvédő, nadrág, kesztyű.
A másik verzíóm a Kazany koppintás lenne,náluk a zöld dominál.
Kabala, vagy címer állat pedig lehetne a LIPICAI lÓ, vagy a SZÜRKE MARHA.
Az ütőt harapó puli vicces volt.
És nekünk mi közünk van a hunokhoz??
azért azt megjegyezném, hogy a kedvünkért nem hiszem, hogy változtat a nike a mez mintáján (svédországnak különbözik csak a meze talán?). tehát leginkább csak a színkombinációkat, feliratokat kéne megterveznin . (mondjuk elviccelni is lehet, mint néhányan megtették)
Nem szoktam kommentezni, de ebbe a buliba beszálnék :)
kepfeltoltes.hu/view/080525/mez_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ha nem tetszik, akkor bocsi, meghagyom a nagyoknak ;)
Kicsit kibővítettem az előző rajzaimat nevekkel meg számokkal, illetve a mezek hátuljával.

Prenix! Jó a sablon amit használsz! ;) De az ötleted is tetszik!

kepfeltoltes.hu/view/080526/1-24_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/view/080526/2-11_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/view/080526/5-05_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A sablon természetesen a tied! Valóban illett volna odaírni, bocsánat.
Sokáig kerestem olyat, amin valósághûen lehetne szemléltetni, de nem nagyon találtam. Ezért használtam végülis a te sablonodat.
Amúgy miért nincsenek ékezetek a nevekben a hátakon?! Ezt sosem értettem.
Nekem baromira tetszik a Zsootika 2. mezszettje.
A rovásírásos mez ötlete nagyon ott van. :D
Még a magyarok sem tudnák kiolvasni, nemhogy azok, akik jóformán még azt sem tudják, hol van Magyarország...
süti beállítások módosítása