HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nem Hungary, hanem Magyarország

2008.05.23. 09:09 Hblog

A magyar szövetség vezetői úgy döntöttek, a jövőben a válogatott mezein a Hungary felirat helyett Magyarország szerepel. Ez egybevág olvasóink felvetéseivel/igényeivel.

Az A csoportban legjobbjaink Nike-mezekben fognak feszíteni, az ifik és a juniorok az eddig megszokott márkát, a Tacklát használják. A dizájn viszont ugyanolyan lesz.

Az MJSZ előrehaladott tárgyalásokat folytat a sportszergyártókkal. Azt már tudni lehet, a magyar mez hasonlítani fog a kanadai vb-n megismert német szereléshez, a betűtípus tekintetében is. Minta nincs, de úgy éreztük, senkinek sem ártunk, ha fotósoppolunk.

Az elmúlt hetekben több hozzászólónk is megjegyezte, szerencsés lenne szakítani a Hungaryval, hiszen a jégkorong-válogatottak lényegében mindegyike anyanyelvén feliratozza magát, a finnektől az oroszokig. A minap arra gondoltunk, vitára bocsátjuk a témát. Nem volt rá szükség, a szövetség a dolgok elébe ment. Szerintünk jól tették.

101 komment

Címkék: magyarország válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kösözönöm, köszönöm
Öeöm látni hogy hozzáértő emberek vannak a szövetségben. Legalább a külföldi riporterek megpróbálják (legalább 1x a meccs alatt/előtt) kiejteni a nevet..:)
Nagyon Helyes! Csak tanulják meg! :-)
jó ötlet szerintem, mi is megpróbáljuk kimondani az összes litván meg lett játékos nevét:D
Vki belinkelne egy képet a beloruszok mezéről összehasonlítás képpen? :) Vagy egyenesen az lett átdolgozva a PSel? :)
ez egy bolgár vagy belarusz mez magyar czímerrel megfejelve.
Csodajó!
Csak így tovább MJSZ!
Csak így tovább BLOG!
Ez egészen konkrétan a mostani magyar mez, mármint az egyik, a Hungary helyén Magyarország felirattal. Hacsak el nem rontottunk valamit, de nem hiszem.
Én azért a köztes megoldással lennék elégedettebb. Tudniillik egy külföldinek az, hogy "meg-jer-orsz-zég" kurvára nem jelent semmit. De ha ott van mellette, hogy HUNGARY, akkor mindjárt tudni fogja, hogy miről van szó. Ráadásul nem mi találnánk fel a spanyol viaszt, lásd finn mez... (Suomi-Finland) Szerintem ez lenne a tuti, mert nekünk azért mégis csak Magyarország, no de hát mégiscsak egy nemzetközi tornán vagyunk... Szerintem.

Még valami! Az igazi vagányság az lenne, ha piros lenne a mez, fehér a nagrág, és zöld a zokni.
Végre!
Lehet, hogy még azt is megérem, hogy a "ria, ria, Hungária" helyett egyszer újra "hajrá magyarok"-at fogok hallani?
Jó ötlet, bár a színek valóban kicsit bolgárosra sikerültek....
végre!!! évek óta ezt mondom, hogy a saját anyanyelvünket kellene használni, de nem csak hokiban, hanem a többi sportágban is.
veszek is egy mezt. :)
Nekem az volt feltűnő, hogy az iihf honlapján többször "Magyars"-ként voltak emlegetve a fiúk... Tehát ez a változat sem annyire ismeretlen a világban...
Szerintem is jó ötlet! Amennyiben meg nem tudják majd hova rakni a szöveget a mezen, idővel szépen megtanulják, hogy Magyarország = Hungary :)
szerintem ha a külföldiek meglátják, hogy magyarország akkor nem lesz nagy fejtörés nekik kibogozni, hogy melyik csapatról is van szó, mivel az emberek eddig sem a mezen látható országnevekből tudták meg a csapatok nevét szerintem elsődlegesen. Ha mások megtehetik tegyük meg mi is, majd legfeljebb a külföldiek felnéznek a kivetítőre és majd észreveszik ott hogy hungary van kiírva

hajrá fiúk ! Csapjatok oda nekik!:D
Gratula érte! Hajrá Magyarország!
Kiváló döntés, ideje volt! Az IIHF lapja alapján az A csoportosok közül csak mi meg az osztrákok nem használtuk a hivatalos nyelvünkön való országnevünket (azok közül akik kiírták).
Emellett persze megjelenhet a Hungary is.
:)))))))))
De jó! Rég örültem ennyire valaminek, nem gondoltam volna hogy ilyen könnyen fog menni:)
Köszönet érte a szövetségnek és blognak!:))))))))
Nem csak a Magyar felirat nagyszerű úttörő ötlet,de a szövetség munkája is igazi példaérték.
Én egyfolytában emelgetem kalapom a csapat,edző,szövetség elött évek óta.
Ilyen korlátozott lehetőségekből ennyi mindent elérni...
Ha szponzor lennék nem volna kétséges hova tegyem a pénzem.
Biztos vagyok benne hogy hétvégeken sokkal többen ülnének le a tv elé megnézni egy-egy bajnoki meccset is,mint most ha focit közvetitenek.
Igy több pénz kerülne a hokiba,és még ennél nagyobb dolgokat is véghezvihetne a társaság(jesszusom,mi lenne ott),nem beszélve arról,hogy hány gyermek választaná ezt a sportot.
Mégegyszer.
Remek döntés a Magyar felirat,és példaértékü a hokitársadalom minden része,tagja.
Ezt az ötletet már többször felvetették más sportágakban is, de nem lett belőle semmi; örülök neki, hogy végre egy sportág megtette ezt a lépést, így remélhetőleg a többiek is könnyebben váltanak.
Jacint70

A britteknél nem ismeretlen a magyars kifejezés, mert, ők úgy tanulják a történelemet, hogy Hungary már létezett, mielött a "magyars" elfoglalták a Kárpát-medencét.
egyet ertek azzal hogy ez egy kivalo otlet mindenkinek gratula a megvalositasert :)
es mindenki fogja tudni a jovo evi A csoportos veben hogy ki az a magyarorszag
az aki kb 10 golokat kap a csapatok nagy reszetol ezzel senkit nem akarok megserteni de szerintem ez a realitas
ja es meg egyszer grat mindenkinek aki valamit is tett ezert az otlet megvalositasaert
király!!


a himnuszt is cseréljük ki!!!!!
Azt hogy Hungary, mindig Hungry -nak, azaz éhesnek értik külföldön.
A másik, amit megtanultak a külföldiek, hogy Magyarország az a balkáni ország, ahol tojással dobálták meg az M$ vezért.
Már nagyon ideje volt. Elvégre még a magyar a hivatalos nyelv kis hazánkban.
qx92

Pár éve még az tünt realitásnak,hogy fel se jutunk az A-ba.
És ma mi a realitás?;)
Bele kell kóstolni a légkörbe,biztos kemény lesz,de ha igy folytatódik a fejlődés,szerintem még pár év(pár kiesés-feljutás) és a középmezőny része is lehetünk.

Ali_B

majd megtanulják azt is a brittek,hogy a Hun-or Mag-or közt nincs különbség.
Minden sportágban ezt kéne. Olimpián, vb-n, mindenütt.
A németek mindenhol németül írják az országnevüket. Szerintem még egyszer nem láttam Germany feliratot rajtuk.
huncut megteveszto manover :)

"te pekka, ki ellen is jatszunk most?"
"mittomen baszki nemtom kiolvasni. gondolom vmi oroszok."
"huha, akkor alljunk be vedekezni"
Studniczky from President(or Prime Minister)!!!!:D
"száz jégpályát....ezeret!"
Jó ötlet.
Arról nem is beszélve, hogy egy parádés siker esetén 1953 után megint elővehetik a külföldi újságírók a "magic magyars" kifejezést. Igaz már más sportágban. :)
Zigi-Zigi!
Épp arról szól a blog, hogy használjuk a saját nyelvünket! Különösen érvényes ez, ha még a legegyszerűbb szavakat sem ismerjük az általunk használt idegen nyelvben!
M.Lac

Köszönettel!
vehetek új mezt, bassza meg... ;)
Nevetseges ez a "Magyarorszag" valtas, ezek szerint ebben is csak utanozunk masokat. Kivancsi vagyok a labdarugok/kezilabdazok/stb. szovetsege mikor fog nagy magyar tudatara ebredni?!?!
HalivudEstevez: Gratulálok fantasztikus új földrajzi felfedezésedhez!!! Állításodból következően ugyanis Belgium is balkáni ország.. Hihetetlen! Ki gondolta volna... Még akkor, amikor a Gates gyereket meg tortával dobálták ott... Csak így tovább! Hogy mik ki nem derülnek...
niterider: egyéb kifogásod van még?
Basszus,télleg most vettem észre,hogy from-otírtam for helyett.Ég a pofám,bocs.:)
-néz maga elé és ég a pofája-
Támogatom az ötletet, kíváló, de azért egy kis finomítással, azaz quaso0926 ötletével, amit én mindig is szerettem volna minden magyaron látni: piros mez, fehér nadrág és zöld szár.
Akarok egy ilyet.
Most!))
sosem értettem, minek írjuk a hátunkra minden sportágban angolul, hogy magyarok vagyunk. szóval ez jó.
a prüszkölők kielégítésére még egy "hungaria" lehetett volna, mint köztes megoldás, de így is kafa.
márminthogy ekanai ötletére írtam ezt
Kapus: nem volt kedvem végigolvasni, de ha nem lehet, akkor nem lehet. Amúgy akkor is van ötletem: Piros Fehér Zöld legyen a mez, de ne így, hanem vízszintesen csíkozva finom színátmenettel. Természetesen a címer középen, Magyarország felirat meg hasonlóan a fenti képhez.
Teljesen egyetértek a döntéssel. Ezzel az ember az anyanyelvével is büszkélkedhet kicsit. :)

Például tegnap volt az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntője, és a produkciók előtti, hangulatkeltő felvezető képek alatt rendre egy-egy az adott ország nyelvén kézzel írt levelet lehetett látni.
Niterider mocskolódó hozzászólására nem reagálnék.
Nagyon jó örletnek tartom ezt a módosítást én is. De mint írták a német szerelésre fog hasonlítani, attól tartok jövőre is fekete sapka és fekete nadrág lesz. Az pedig a pannon által használt színek miatt. szerintem.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem vissza kéne hozni a zöld mezt, mint amilyen a régebbi Nike volt. Nekem marhára tetszett, pedig nem vagyok fradista. Szerintem jobban meg kelle lovagolnunk minden válogatottnál a zöld szint! Európában nagyon kevés ország zászlójában van és még kevesebben használják. Mást ne mondjak a B csoportban egyedül a Litvánok, az A-ban meg a Belorusszok. Szóval jó lenne ha három mezünk lenne alapból, aztán majd a vb előtt eldöntjük melyik színeset visszük ki.
HAJRÁ MAGYAROK!!!
Nem tudom mi nem tetsző van a Hungary megnevezésben.
mi nem tetsző van a Magyarország megnevezésben. Az a csapat nekünk játszik ott és nem a nemzetköznek.
Remélem minél előbb mutat a szövetség képeket is az új szerkóról :D Mindenképp kell nekem egy új nike mez. Bár ez csak a VB-n lesz vagy már az olimpiai selejtezőn is?
Remélem minél előbb mutat a szövetség képeket is az új szerkóról :D Mindenképp kell nekem egy új nike mez. Bár ez csak a VB-n lesz vagy már az olimpiai selejtezőn is?
Sztem itt nem magyarkodásról vagy szó. Egyszerűen nekünk, akik velük, sírunk és velük ünnepelünk, jobban esik azt látni rajtuk, hogy Magyarország.
Ez nekünk kell, nem idegeneknek, akik egyébként is Budapestet Bukaresttel keverik.
Sztem itt nem magyarkodásról vagy szó. Egyszerűen nekünk, akik velük, sírunk és velük ünnepelünk, jobban esik azt látni rajtuk, hogy Magyarország.
Ez nekünk kell, nem idegeneknek, akik egyébként is Budapestet Bukaresttel keverik.
hadd tanulja a nagyvilág, bár az iihf.com-on olvasható "Magyars" (vö. magic magyar) szerint nem ismeretlen dolog ez, bár mi is taljánozunk, hellénezünk, néha suomizunk, uram bocsá', ruszkizunk.
eddig is szimpatikus volt nekem ez a válogatott, de most méginkább az lett:)

hajrá fiúk
Remélem minél előbb mutat a szövetség képeket is az új szerkóról :D Mindenképp kell nekem egy új nike mez. Bár ez csak a VB-n lesz vagy már az olimpiai selejtezőn is?
bocs, hogy 2x ment el az üzenet, de internal server errorozott.
Jó ötlet! Lenyomunk mindenkit!!!
IIHF előírás miatt van, hogy minden válogatott "hazai" mezénél a fehér szín (ami tk. nem is az) dominál? Kivétel Svédország, Ukrajna és Románia, ahol a sárga.
Az értetlenkedőkkel nem kell foglalkozni, amúgy is elég sz@r lehet szegényeknek magyarságukért állandóan szégyenkezni :)

Én örvendek. Esetleg meg lehet fontolni, hogy ne a kilométer hosszú, nehezen végigolvasható Magyarország legyen a mezen, hanem MAGYAROK :) Így a hétvégi szurkolók is tudnák, hogy mit kell ordítani ;)

Azt hittem, soha nem érem meg ezt a pillanatot, hogy újra magyarul írjuk ki országunk nevét a mezre. Hihetetlen jó érzéssel tölt el, és örülök, hogy vannak még olyanok, akik így gondolkoznak. Akik pedig fikáznak, meg 10-0-aznak, azok besavanyodott irigy emberek, akik semminek sem tudnak örülni. Sajnálom őket. Hajrá magyarok! :-)
A Suomi-Finland felirat oka alapvetően a finnek kétnyelvűsége. A Suomi-Finland ugyanis finn-svéd nylevű páros és nem finn-angol :)
sztem halál mindegy
nekem ugyanolyan jó a hungary, nem fogom azt hinni, hogy a srácok hirtelen átváltoztak, és lecserélődtek.
amúgy meg angol nyelv párti vagyok az ilyesmikben, de látom, hogy ez mennyiőtöknek fontos, úh jó döntés a magyar kiírás..más meg úgysem fog vele foglalkozni
Nekem is mindegy a lenyeg hogy nyerjunk, bar lehet hogy a magyar feliratot nehezebben lehet majd kiolvasni. kulonben nekem meg kifejezetten tetszik a fekete sisak!
Magyorország - pipa. Most már csak a dizájn kéne lecserélni.
Végre!

Van egy olyan pozitív szegmense társadalmunknak, ahol nem szégyellik, hogy MAGYAROK VAGYUNK!

A jó példának ragadósnak kellene lenni!

sokadszorra gratula a válogatottnak, az edzői stábnak, a szövetség vezetőinek és a szurkolóknak is!

HAJRÁ FRADI HAJRÁ MAGYARORSZÁG

ui: Kleinplatz féle férgeknél meg az a divat dívik, hogy az ország címert is eltüntetik a nemzeti mezről :(((
Épp itt volt az ideje!
Már csak a "pistakovács" formátumról kellene leszokni végre!
Örülök neki!!! Nagy gratula a szövetségnek!

Hungarys mezem azért nem volt, mert nem tetszett a hungary felirat! De úgy is vennem kell egy újat, mert a régit (szittyás volt :)), többé nem veszem fel - uis ott virít rajta a sapporoi csapatunk összes aláírása!
:)
A design továbbra sem jó.

Nekem tetszik a piros mez fehér gatya zöld sportszár ötlet.

Mondjuk azt is jónak tartanám, ha a felirat - mivelelég hosszú - nem vízszintesen lenne, hanem átlósan, mint a Rangers, vagy a régi Pittsburgh mez. A címer pedig nem nyomott legyen, hanem hímzett, mint egy NHL mez, és a szív felett legyen. A C és az A mehet a másik oldalra, á lá Detroit.

Ha valakinek van ehhez tehetsége és ideje, igazán megfotosoppolhatná...
Csak szerényen :)

(Eddigi legjobb mezünk egyébként az volt, amin Pannon volt szponzor a régi piros-fehér-zöld logojával.)
Példaértékű ahogy a szövetség gondolkodik. El tudják ismerni ha hibáznak (bajnokság) és vevők a közhangulat racionális kielégítésére. Angolul ismerős a magyars kifejezés, gondoljunk gerára (magic magyar) az aranycsapatra satöbbi, meg különben is, merjünk magunk lenni, ha már ilyen zseniális fiaink vannak.
Gyönyörű fiuk!!! Sok sikert!
Egyetértek fenti MacPhisto ajánlatával. A név túl hosszú ezért jobb lenn félkörben írni például, hogy könnyebben legyen olvasható.
atlosan szerintem nem ferne ki
Enyhen hajló félkörben jól néz ki, lazább és jobban olvasható. Kipróbáltam papíron. A címer meg mehetne a felírás alá.
Csikóbőrös kulacs...Talpunk alatt fütyül a szél!
Miért heccelődsz hokifán? Szerinted más országok milyen nyelven írják országuk nevét? Magyarul? Nem azt látod, hogy Skócia vagy hogy Egyesült Államok. És igen van skótszoknya is általában nem űznek gúnyt belőle bár viccelőni lehet persze.. csak a Tiéd egy kicsit már szakállas.
Orulok neki!!!vègre!de valahogy màskèppen kellene elhelyezni a szineket a mezen,ez tènyleg bolgàros.az sem lenne gàz hogyha rovàsiràssal irnàk fel hogy MAGYARORSZàG!!!
Rovásírás, hátrafelé korcsolyázás, szuszpenzor alatt puhított hús a büfében.
Csak egy felvetés:Miért nem lehet meggypiros a sisak ,miért fekete?
Részemről a MAGYAROK feliratra voksolok.
ez igazán örömteli hír. hajrá fiúk!!!
Most akkor vegyek újat az olimpiai selejtezőre, vagy várjam meg a hímzett Nike mezt? :-)

Úgyis két készlet készül, a fehér mellett a másik szerintem is lehet zöld, a kéziseken sem nézett ki rosszul.
Egy kulfoldi tornan csak magyar felirattal megjelni elege kokorszaki mentalitasra utal.
Egyebkent ez magyarorszag hatalmas problemaja Magyarul akarjuk eladni magunkat egy olyan vilagban ahol majdnem mindenki beszel mar angolul. Halott otlet.
Kulfoldi turistakat varunk alitolag tomegevel , de egy budos szot angolul ki nem irnank valahova. A rendorsegrol nem is beszelek az Unioba belepes elot majdnem minden rendorkocsin ot volt a police felirat, Unios tagok lettunk, most mar csak rendorseg felirat lathato a kocsikon.Hagy talaljak ki mi az.
A magyar bajnokságban a DAB-nak van egyedül normálisan kinéző meze, logója, arculata. A srác, aki csinálta biztosan kihozna valami jót.
a rovásirás azért szerintem egy kicsit tulzás. miért nem tetszik a fekete sisak senkinek? szerintem vele kicsit változatosabb a mez
Nekem bejönne az elöl átlósan kiírt Magyarország felirat, a mez hátulján pedig fönt a név, lent (deréktájon) meg a Hungary felirat lehetne (azért kéne a hátra írni angolul, mert az ellenfelek úgyis csak azt látják...), így mindenki boldog lenne: magyarul van kiírva a csapatnév nagyban (ráadásul dizájnosan), és még a nézők is tudnák, kikről van szó.
A fekete sapka fekete nadrág szerintem a Pannon miatt van, nézzétek meg: www.fanzone.hu/thumbnail/480x480max/000/092/62.jpg hisz ők használják a fekete-kék kombinációt.
Tessék itt egy PS mez tervezet az elhangzottak alapján: img369.imageshack.us/img369/4612/mezwi4.jpg :)
Akkor ezennel mezrajzolópályázatot hírdetek! (esetleg egy külön bejegyzés neki kedves szerkik?) Íme a PS template: rapidshare.com/files/117116959/jtemp.rar.html Öö a díj legyen az, hogy talán még a szövetségben is figyelemmel követik, de ha mást nem beteszem a készülő NHL addonba. (régi kép, van egy árulkodó részlet :D) images.netbag.hu/20080523/23394567154.JPG Egyébiránt nekem a Magyar felirat úgy tetszene, mint a csehek mezén anno: www.chuckthomas.com/czjerhg.jpg
John: ,,egy budos szot angolul ki nem irnank valahova."
Majmolásban világélvonalban járunk. Manager, spa, hungary is ment egy pár évig, westend, security...
De szerintem is el kellene férnie a mezen, valahogy a Hungarynak.
Lazlee:
Remek! Ha sikerul osszedobni valamit azt hol publikaljam?
Itt, vagy ha lesz bejegyzés, ott. :)
Lazlee és a többiek,

lesz bejegyzés, pillanatokon belül
Már van is, azt kérjük, hogy a fontos linkeket emeljétek át az új bejegyzéshez is, szépen köszönjük.
Lazlee, magyarok játszottak a magyarok ellen? Add-on amennyiben kész, linkelj!:D
Nem lenne rossz, ha a világ szélesebb körben megismerné a "magyars" szót, a hungaryt a kötelezően elsütött hungry vicc miatt rühelltem mindig is. Az még jobb lenne ha egyre több magyar tanulná meg végre ,hogy a britek egy t (japán egy p, a köpeny is, és a többi...:) )
Minek ki írni a Hungary szavat. Mindenki tudni fogja, hogy a Magyarország=Hungary. Nyílván Magyarországként fogják érteni. Az szép a vb-ben hogy megismerhetjük az országok nyelve szerint kiírt országneveket.
süti beállítások módosítása