HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nyakunkon a világbajnokság

2008.05.02. 14:38 D. Gromov

Pillanatokon belül kezdődik az A csoportos világbajnokság, minimum 2010-ig ez az utolsó, amelyet a magyar válogatott nélkül játszanak. Izgalmakra így is lehet számítani. Az előzmények alapján kézenfekvő, két csapat kiemelkedik a mezőnyből. Csakhogy a fejlemények a legritkább esetben igazolják az előzményeket.

Annyi biztos, a jégkorong braziljai, miszerint az oroszok megdöbbentően erős kerettel vágnak neki. Legalábbis, ami a támadótriókat illeti. Nincs senki, aki ne irigyelné az Ovecskin–Fjodorov–Szjomin első és a Morozov–Zinovjev–Kovalcsuk második sort, és arról még nem is beszéltünk, hogy ott lesz Makszim Crazy Legs Afinogenov, meg a Szalavat Julajev ásza, Tyerescsenko, miközben a nashville-i Radulov csak tartaléknak jó, a tavalyi csapatkapitány Scsasztlivijt és a feltörekvő Nyikolaj Kuljomint pedig hazaküldték. Hátul korántsem ilyen jó a helyzet, a három kapus egyike sem a megbízhatóság csimborasszója, a védelem sem sejlik perfektnek, a 2007-es szuperduó tagjainak, Andrej Markovnak és Goncsarnak még NHL-kötelezettségeik vannak. Miképpen Nabokov kapuvédőnek is, de lehet, hogy neki már csak ma estig.

Papírformailag a kanadaiak állíthatják meg az oroszokat. Köztudomású érdekesség, de érdekesség, úgyhogy leírjuk esmét: a sportág őshazájában még soha nem játszottak világbajnokságot – arrafelé az NHL-playoffal vannak elfoglalva ilyenkor –, most azért teszik, mert kereken százéves a nemzetközi szövetség, az IIHF, amely erre kérte őket a béke és az együttműködés jegyében. Nem volt mindig felhőtlen a viszony Kanada és az IIHF között. Erről ennyit, Quebec és a Halifax remélhetőleg remek helyszín lesz. Az adottságokból adódik, hogy a mérkőzéseket nem az Európában, hanem az NHL-ben szokásos pályákon rendezik, amelyek nem 60x30, hanem 60x26 méteresek, és a támadó, valamint a védő harmadok hosszabbak. Ez csak részben jelent fórt a hazaiaknak és az Egyesült Államoknak, hiszen a további királyok sztárjai is a tengerentúlon edződnek.

De vissza Kanadához. Juharlevelesék emlékezetessé szeretnék tenni az évfordulót, nem meglepő módon feltett szándékuk, hogy nyerjenek. Evégett ők is kemény sorokat kalapáltak össze, ászok sorát hálózták be a kapus Wardtól a védő Jovanovskin át a csatár St. Louisig, Heatleyig, Spezzáig, Doanig, Nashig. Utóbbi volt egy éve a kanadai diadallal végződött moszkvai vb MVP-je, csodálatos góllal döntötte el a finnek elleni finálét, mi is rá szavaztunk. Kanada és Oroszország felkészülésileg a minap összecsapott, simán nyertek az oroszok, de ők is hallottak már a főpróba és az előadás közötti összefüggésekről.

Két nüanszt azonban közbevetünk gyorsan: az oroszok 1993 óta nem nyertek vb-t, rendező ország pediglen 1986 óta képtelen felvergődni a csúcsra, akkor a Szovjetunió nyert Moszkvában. Címet védeni legutóbb 2004-ben bírt valaki, nem más, mint Kanada.

Mindenesetre ne szűkítsük le kétszereplősre a történetet, az Egyesült Államok csapata is összeszedettnek tűnik a fiatalokkal, a finneké még izmosabbnak a nagy öregekkel. A svédek, a szlovákok és a csehek látszólag gyengébbek, de a hét nagy mindegyikével számolni kell akkor is, ha elsőre úgy tűnik, nem muszáj velük számolni nagyon.

Ami a kiesési sanszokat illeti, szerintünk Svájc, Fehéroroszország, Németország, illetve esetleg Dánia és Lettország alkothatja a középmezőnyt – a nyolcba leginkább a fehéroroszokat várjuk, a Kosztyicin fivérek hiányában is –, a kiesés rémével ebből kiindulva Norvégiának, Szlovéniának, Olaszországnak és Franciaországnak kell majd megküzdenie. A tévedés és a rossz jósság jogát fenntartjuk.

És mit tervezünk mi? Először azt, hogy közöljük természetesen az összes eredményt, másodszor azt, hogy igyekszünk megismertetni önökkel a legérdekesebb híreket. És ami a legfontosabb: két munkatársunk ott lesz a végén a helyszínen, ahonnét szándékaik szerint színes és érdekes anyagokkal örvendeztetik meg blogunk olvasóit, akik bizonyára aktívan egészítik ki észrevételeikkel posztjainkat maguk is, előre is köszönjük.

Addig is, a csoportbeosztás:

A csoport: Fehéroroszország, Franciaország, Svédország, Svájc
B csoport: Kanada, Lettország, Szlovénia, Egyesült Államok
C csoport: Finnország, Németország, Norvégia, Szlovákia
D csoport: Csehország, Dánia, Olaszország, Oroszország.

A műsor eleje:

Május 2.: Dánia–Csehország és Oroszország–Olaszország (Quebec), Kanada–Szlovénia és Egyesült Államok–Lettország (Halifax).
Május 3.: Fehéroroszország–Svédország és Svájc–Franciaország (Quebec), Németország–Finnország és Szlovákia–Norvégia (Halifax).
Május 4.: Csehország–Oroszország és Olaszország–Dánia (Quebec), Lettország–Kanada és Egyesült Államok–Szlovénia (Halifax).
Május 5.: Svájc–Fehéroroszország és Svédország–Franciaország (Quebec), Finnország–Norvégia és Szlovákia–Németország (Halifax).
Május 6.: Oroszország–Dánia és Csehország–Olaszország (Quebec), Kanada–Egyesült Államok és Szlovénia–Lettország (Halifax).
Május 7.: Svédország–Svájc és Franciaország–Fehéroroszország (Quebec), Finnország–Szlovákia és Norvégia–Németország (Halifax).

A csoportokból az első három helyezett jut a következő körbe, az utolsó helyeken végzett válogatottak a bent maradásért folytatják. Május 7. és 12. között jönnek a középdöntők. Ekkor Az A csoport első három helyezettje játszik a D csoport első háromjával, és ugyanilyen leosztás szerint a B csoportosok a C-sekkel. A középdöntő első négy helyén végzett csapatok május 14-én a negyeddöntőt játsszák, de nem keresztbe, hanem csoporton belül osztják be a csapatokat.  Két meccs lesz Halifaxban, kettő Quebecben. Május 16-án az elődöntőket – innentől már keresztbe játszással –, 17-én a bronzmeccset, 18-án a finálét rendezik. utóbbi találkozók mindegyikének a quebeci Colisée Pepsi ad otthont.

A jégkorong-világbajnokság számos mérkőzését közvetíti a sporttelevízió. Itt megtalálják az előzetes kereteket a maguk teljes részletességében. Itt pedig a műsort a kezdési időpontokkal. Ha jól számoltunk, Halifaxhoz öt, Quebechez hat órát kell hozzáadni, de az időzónákban mindig is gyengék voltunk.

Kellemes két és fél hetet kívánunk úgy önöknek, mint saját magunknak.

20 komment

Címkék: vb a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eddig azt sem tudtam, hogy a jégkorongot eszik vagy isszák - talán mert már jég ezért eszik - , de ezek a magyar fiúk meghozták a kedvem
Királyok vagytok :)
Már régesrég kinőttétek a blog kategóriát, akármelyik hírportál (külföldi is) büszke lehetne arra az információdönpingre (és minőségre!), amit ti tártok az érdeklődők elé, csak így tovább :)
Interjú Július Supler szlovák szövetségi kapitánnyal az "Új Szó" mai számából:
www.ujszo.com/clanok_tlac.asp?cl=215041
Én azt szeretném kérdezni mit lehet arrol tundi, hogy a jövő évi világbajnokság sorsolását az edei vb helyezések vagy a világranglista alapján készitik el?
Nagyon jó beharangozó írás. Hyva Suomi!! És hajrá jó hoki, bárki is játsza. :)
szerintem érdekes lehet megemlíteni, hogy a világbajnokságon már most is lesz játékos magyar csapatból!

Lettország:
Guntis Galvins (Alba Volan Szekesfehervar/HUN)
:)
Klassz cikk!
Akkor is csak, hajrá magyarok!
Kedves taki17!
A világranglista alapján állítják össze a következő VB csoportbeosztását.Mégpedig:

A cs.: 1.,8.,9.,16.
B cs.: 2.,7.,10.,15.
C cs.: 3.,6.,11.,14.
D cs.: 4.,5.,12.,13.

Remélem Koivu is hamarosan ott lesz, és akkor tuti a finn arany!
Nem tudja valaki, hogy estleg a meccseket lehet nézni valahol online itt a neten? stream, stb... Előre is köszi...
OFF
Valaki írta, hogy de jó jövőre tud a magyarokkal játszani az NHL-ben a gépen. Na szóval nem kell várni addig, ugyanis a 2008-hoz egy úriember csinált egy "kis" kiegészítést, amiben ha jól láttam az ÖSSZES válogatott benne van, korrekt nevekkel, keretekkel, mezekkel, így akinek az a perverzitása, akár egy Örményország-Bosznia meccset is összehozhat.

www.hockeydownloads.com/forums/downloads.php?do=file&id=518

Ezen az oldalon regisztrálhattok kb 3 perc alatt aztán már csak rapidshare-re kell várni.
Bocsi az offért de ez közérdekű. Talán:D
Sajnálom Suplert. Azér az nem semmi, hogy a szlovák NHL játékosok fáradtak és nem vállalják a válogatottságot. Gondolom nem kicsi lehet a felháborodás a szurkolók körében.
full time cze-den 5-2 (2-2, 2-0, 1-0)

eleje izgalmas volt:)
OFF

KÖVETELEM az NHL 09 játékot Máté Pali és Spiller István kommentárjaival!

Mekkora lenne már? Nem állnék fel a játék mellől...
bkri! én ezt találtam az előbb:
livetv.ru/en/eventinfo/10260/

fullscreenen hokiszem kell a koronghoz, de több, mint a semmi.

jó szórakozást!
(nekem a link#1 üzemel a zöld bigyó letöltése után.)
Svédek nyernek nem is tudom mit polemizáltok....
myp2p.eu-n adnak azt hiszem minden meccset...
Nagyon lelombozott engem, hogy ez egy NHL-es VB lesz. Véleményem szerint igazságtalan lesz a kiesési szisztéma (nem a két legrosszabb fog kiesni), keresztbejátszás lesz a negyeddöntőknél (mint az NHL-playoffban), NHL méretű pályán NHL-es vonalazással...
Bikov biztos várja Nabokovot, mert a felkészülés során 20-as mezben védett Birjukov, a vébére viszont 35-ös mezszámmal van nevezve.
Az NHL játékokról meg részemről annyit, hogy azóta nem vettem olyat, amikor beletették a finn, svéd, német liga után a csehet is a 07-be, de az oroszt még mindig nem...
Köszönöm mindenkinek, aki segített az élő közvetítésekkel kapcsolatban! Örök hálám...
süti beállítások módosítása