HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Románia 9-4

2008.03.27. 17:58 D. Gromov

Saját kezünkben van a sorsunk. A magyar ifjúsági válogatott megverte Románia 18 évnél fiatalabbjait, így a divízió 2-es vb utolsó körében ki-ki meccset játszik Nagy-Britanniával. Kora délután volt pillanat, amikor nem úgy nézett ki, hogy ez összejöhet.

A Pék-legények keményen odatették magukat a sorsdöntő találkozón. Az eredmény alakulásából kitűnik, nagyon is el szerették volna feledtetni a spanyolok elleni vereséget. Az első harmadban mentek, mint a meszes, sorra lődözték a gólokat, 4-0-lal tértek az első pihenőre. Románia ifijei 0-6 után lőtték az első gólt, igaz, kettőt egymás után, a második harmad végén 6-2-t mutatott a tábla, ide. A harmadik drittel formalitás volt, ütöttünk még hármat, közben kaptunk kettőt, a vége 9-4 lett.

A hivatalos statisztika szerint is rengeteget ütöttünk kapura, majdnem kétszer annyit, mint az ellenfél. A magyar válogatottban Győri, Kiss és Bartalis 2-2 gólt ütött, Dancsfalvi, Maszlov és Pavuk egyet-egyet, Tóth négy asszisztot vállalt. Érdekességképpen: a román válogatott valamennyi gólját Becze szerezte.

Az utolsó körben esedékes Magyarország–Nagy-Britannia összecsapáson dől el minden, ahogy azt előzetesen is számítgattuk. Igaz, a nap első csatája közben egy darabig úgy tűnt, nem rajtunk fog múlni. A minket is megtréfáló Spanyolország a Nagy-Britannia elleni találkozó feléig 2-0-ra vezetett, a briteknek kettős emberelőny kellett, hogy megtörjék a jeget. Márpedig ha a spanyolok nyertek volna, egy esetleges észtek elleni szombati győzelemmel divízió 1-esekké emelkednek.

Végül 4-2-re győzött Nagy-Britannia, amely pontveszteség nélkül áll az élen. Jobb ez így. Ha szombaton diadalmaskodunk, megelőzzük őket, az egymás elleni eredményünk is jobb lesz, meg a gólkülönbségünk is, mintegy mellesleg.

21 komment

Címkék: vb ifjúsági válogatott u18

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratulálok a srácoknak! Élvezetes meccset láthattunk volna. Holnap sok sikert és ha ugyanezzel a mentalitással mennek jégre, akkor győzhetnek. Hajrá fiúk!

(Jellemző, hogy a spanyolok elleni meccs után ennyi idő alatt már két bejegyzés is volt, most meg elsőzhetek. Igaz, most dícsérni kellene.)
Remélem, a tegnap okoskodók ma csendben maradnak. SZép volt,Fiúk!
Kit kell dicsérni? Végre gyerekek kaptak lehetőséget! Toth került 2. sorba, Győri - 3.-ba. Ha tegnap ezzel összeállítással játszottunk volna, akkor győztünk volna! De van még jobb összeállítások! Nagyon sajnálom Patrikot, Balázst és Attilát. Mind a három nagyon jó játékos, de most inkább zavarnak egymást. Hogyan lehet 3 centert 1 sorba összehozni?
Dima ez hihetetlen. Kint sem vagy, de ugy gondolod, hogy minden szar.
Ha jol tudom eddig a passzokkal volt a gond,mindenki maga akarta megoldani, ma ezek szerint ment a passz.
Pontosítani nem tudsz: hol én írtam, hogy minden sz@r?
Amit irsz, most az a bajod, hogy 3 center van egy sorban.
Valaha lesz neked valami is jo
Csak a kritika, akkor is ha nyert a csapat
Az első két törzshozzászólónknak: nem szorulnak védelemre a tegnapi elégedetlenkedők, de jelentős részük szuperkupadöntőn szurkol ezekben a percekben, úgyhogy meg kell várnunk, hogy hazaérjenek.
Nyilván ők is örülnek majd a sikernek.
Szép volt, fiúk!
Nem mindig veresség után lehet kritizálni, de nagyon gyakran győzelem után kell beszelni arról, ami nem működik jól! Ha ez neked kritika? Nekem nem! Első sornak volt legtöbb játékidő! Ezek a gyerekek többre képesek! Nekik kell segíteni!
Mit tortent a Rajnaival? Nem jatszot az utolso harmadban.
Itt is csak azt tudom mondani, gratula a srácoknak, szép volt ez nagyon azért! Szombaton minimum ugyanezt!
Nagyon szép volt, grat a srácokank !
Naugye, hogy egy kisiklás után nem kell mindent temetni ?
(Amúgy már tegnap is akartam írni, hogy mégis, a felnőttválogatottunk hogy verhette meg a svédeket pl. legutóbb ? Az is ilyen eredmény volt, mint most a spanyoloké ellenünk. De ez sport, benne van, kár rögtön mindenben a totális bukást látni.)

Én továbbra is bízom a srácokban ! Hajrá Magyarok !
GRATULÁLOK MINDEN JÁTÉKOSNAK!!!
Igen, sok hozzászólóval egyetértek.Sorok nincsenek jól összeállítva,mert ha az edző ismerné a játékosokat,tudhatná nem megfelelő az összeállítás!4 meccs után az edző talán ráérzett a megfelelő összeállításra és mindenki a helyére kerül!Ti hozzászólók pedig,bármi is lesz a szombati eredmény,vasárnap este legyetek ott a reptéren!!HAJRÁ MAGYAROK!!VELETEK VAGYUNK!!
Szerintem, a fiúknak tegnap is mindenki szurkólt!
Ma meg, némi változtatással és három sorral, hozták a kötelezőt, amiért persze megérdemlik a gratulációt.
A leírt tények, meg nem eredmény függők.
Sziasztok!
Izgalommal vártuk, a mai meccset és valljuk be tartottunk tőle. A délelőtti edzésen Pilcsik Tomi húzódást szenvedett, így ő a lelátóról szurkolt társainak. Változtak a sorok, Ada került a másodikba és Győri Tomi a harmadikba.
Úgy kezdtünk, mint a spanyolok ellen, azzal a nem apró különbséggel, hogy jöttek a gólok és nem csúszott a kapunkba a kevés román lövésből egy sem.
A srácok nagyon pörögtek jót tett a változás a csapatnak. Különösen a 2. sorunk volt elemében, de a 3. sem maradt el tőle. Az első sorunknak nem ment a játék számukra a küzdelem dominált.
Így eshetett meg, hogy tulajdonképpen hamar eldöntöttük a pontok sorsát.
A második harmad legelején újra villant a parádézó 2. sor és akár hátra is dűlhettünk volna, de az ördög nem aludt és rövid időn belül kaptunk egy előnyös és egy általunk "összehozott" gólt.
Szerencsére nem fogott meg minket és játszottuk a saját játékunkat, a románok(furcsa ezt leírni a sok erdélyi srác miatt) pedig a spanyoloknak sikert hozó kontrákkal kísérleteztek, de fiaink résen voltak.
A 3. harmad ugyanolyan magyar fölényt hozott, mint az első kettő két gólt ütöttünk és már majdnem kezdett unalmassá válni a meccs amikor két kapott gól ébresztett minket, de a végszó is a miénk Győri Tomié volt.
Összességében jó játékkal magabiztosan nyertünk és egy percig sem forgott veszélyben a győzelmünk.A változások jót tettek a csapatnak. Az első sor volt halványabb a többinél, de a lényeg a GYŐZELEM!!
Holnap pihenő és szombaton jöjjön a brit oroszlán!
Nem adja semmilyen csatorna, nem tudjátok?
Szombaton az első sor is pörögni fog, és nem lesz gond.
Ez a beszéd, gratulálok a fiúknak! Igy tovább és akkor biztosan összejön a feljutás. Hajrá magyar jégkorong!
Ez van, amikor nem csak a szerelést küldjük ki a pályára! Hajrá, fiúk, én fogadok, hogy meg lesz a feljutás!

Hello!
Gratulálok és nagyon örülök! Továbbra is edzői hibának tartom a tegnapi meccset, de egyetértek azzal én is, hogy hasonló "csoda" már velünk is történt a közelmúltban..., így valóban a sportban sok minden lehetséges...
Ha kritizáltam, úgy sportszerű, ha kiemel a jót is. Az edzői stáb jó érzékkel változtatott a csapaton, és nagyon örülök, hogy Adának kijött a lépés.

Hajrá, magyarok, még egy utolsó nagy nekiveselkedés kell.
Szép volt fiúk! Mindent bele szombaton!
süti beállítások módosítása