HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Spanyolország 3-4

2008.03.26. 17:54 D. Gromov

Könnyed meccsre számítottunk, borzalom lett belőle. A teljesen esélytelennek vélt spanyolok legyőzték a magyar válogatottat a tallinni ifjúsági világbajnokságon.

A statisztika szerint az ellenfél mindössze tizennyolcszor lőtt kapura, így bírt elérni négy gólt. Nekünk harminchat próbálkozásból mindössze háromszor sikerült betaláltunk.

Pedig vezettünk, 1-0-ra és 2-1-re is, innen sikerült a spanyoloknak meglépniük 4-2-re. A harmadik harmadban kapust is cseréltünk, Bálizs Bence helyett Rajna Miklós jött be az 52. percben. Ő már nem kapott gólt, ütni viszont csak egyet bírtunk, így lett 4-3, oda. 57:42-nél egy kiállítással megpecsételtük a sorsunkat, bár 12 másodperccel a duda előtt leküldtek egy spanyolt is, Rajna lesietett, de kevés volt az idő az egyenlítéshez.

Most nem tudni, mi lesz. A britek 12-0-ra verték Izraelt, végül is ha őket és a románokat elkapjuk, minden lehetséges. De a mai demoralizáló pofon után nem lesz könnyű.

91 komment

Címkék: vb ifjúsági válogatott divízió 2 u18

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spanyoloktól hokiban valaha kaptunk már ki egyáltalán?
Megáll az ütő! "Maci" Te láttad? Ha voltál, irj egy reális véleményt, mi volt a meccsen.A hivatalos leadott dumák úgy látszik tévesek voltak.
Hát ez ein bißchen katasztrófa... '-.-
Szégyen. Ennyit Pék György kapitányról, aki a szlovák, svéd, osztrák élvonalbeli utánpótlás-bajnokságban a helyüket ragyogóan megálló fiatalokat a spanyolok elleni vereségig vezeti...
Kicsit olvasgassátok még a statisztikát, nem 12 hanem 18 kapuralövésük volt, Bálizs 16/12, Rajna 2/2!
jaja, kicsit túlsiettem a dolgot, javítottuk
Ez elég blama. Mi lesz igy az angolok ellen? A románok 8:1-re verték ezt a csapatot.
Ha ez a közvetlen utánpotlás pár év s örülhetünk ha nem esünk ki felnőtt szinten a div.1 böl!!!
taki: Ne ítéld meg a srácokat ez alapján. Ők ennél sokkal többre hivatottak, sajnos ez nem mondható el a kapitányról.
Nem csak ez alapján itéltem meg öket/szlovén torna/De reménykedni mindig lehet,csak az nagyon kevés...
Hú ez de magyar hozzáállás... Nem reménykedni, hanem hajtani kell a fiúknak, itt meg szurkolni.

Fasza, hogy egy vesztes meccs után már a felnőttek esnek ki egyből a div 1-ből.

Hajrá magyarok!
Szerintem még bármi lehet az angolok és a románok ellen.Ez a 18 éves korosztály még nagyobb valószínüséggel tud hullámzó teljesítményt produkálni, mint a felnőttek.
Az viszont valóban elgondolkoztató, hogy a multévi gólhenger után most úgy tűnik több hasonló képességű csapattal nézünk szembe a világ harmadik vonalában. Az idény korábbi edzőmérkőzésein a második vonal csapatai simán győztek ellenünk. A játékosaink egyéni képességei alapján bevallom én a második vonal erős csapatai közé rangsorolnám az U-18-as csapatunkat.
Semmi sincs azonban veszve !!! A kapuralovési mutatónk nem volt rosz.A románok 8-1-es győzelménél a románok ugyanannyit lőttek kapura, mint a spanyolok. Akkor a spanyol kapus nem volt formában, ma a mi csapatunk hálóőre fogott ki gyengébb napot.Legyünk optimisták és fogjuk fel úgy, hogy ez egy tudatos ellenfélmegtévesztés ( angol, román), mely a magas szintű edzői taktika része. Amennyiben megnyerjük a vb-t bebizonyosodhat, hogy a szakmai vezetés tudja a dolgát.Ellenkező esetben talán szomorúan, de be kell látni, hogy az anyaországi szakemberek még nincsenek azon a szinten, hogy az egyébként ragyogó egyéni képességgel rendelkező fiatal játékosainkat megfelelő játékrendszerben és taktikával küldjék csatába.
Szeretem, amikor koca "drukkerek" hirtelen elkezdik minden szarnak lehordani a pár napja általuk egekig emelt csapatot. NHL/orosz/északi hokiról van hír,a lig akad hozzászólás, ellenben a magyar hírek kapcsán rengetegen nyilatkoznak,azt gondolván, hogy hát ha magyar hoki, értünk hozzá. Nem azt mondom, hogy ez a spanyol meccs nem blama(hatalmas...), de tessék már okosabban hozzászólni, nem a magyar hoki végnapjait felfesteni. Egyetlen meccs alapján legalábbis ne
Legyünk optimisták ebben a nagy pofáraesésben.
1. Talán még jókor kaptuk a pofont.
2. Egy magyar csapatsport válogatottnak minden tornán vannak borzalmas meccsei.(pl.fiú-lány kézi csapat)Mi már túl vagyunk ezen.
3. Most legalább nem kell számolgatni, és bucira kell mindenkit verni ezután.
Sziasztok! Láttam és szörnyű érzés volt...
Hol kezdjem talán ott, hogy érzésem szerint 10-ből 9x mi nyernénk, de most volt a 10. meccs, de ez így egyszerű lenne.
Adott volt egy ellenfél, akiről azt hittük simán verjük őket, no ez az ellenfél az egyetlen fegyverrel vert meg minket szerintem, amit nagyon jól játszott az a kontrajáték. Nagyon felkészültek erre az látszott hisz állandóan kiugrási lehetőségre vártak. Higgyétek el az első harmadban kb. 15 percig az ő harmadukban, 3 percig középen és 2 percig a mi harmadunkban folyt a játék. No ebből kaptunk 2 gólt a 4 lövésből. Nem kifejezetten voltak kapus hibák, de egy kis bravúrral lehetett volna védeni őket.
Jött a 2. harmad nyomtunk ezerrel, bár már nem billent annyira a pálya, de érett a gólunk erre megint egy kiugrás és előny ott! Mentünk becsülettel előre, de nem tudtunk a kapuba találni, néha pontatlanság néha a kapusuk miatt!
Nagyon lelkesek voltak a spanyolok vérszemet kaptak, számtalan lövésünkbe tették be az ütőjüket. (Itt jegyzem meg a román csapat edzője szerint az ő 8-1-es sikerük nagyon megtévesztő a hispánok ellen, mert elmondása szerint akkor betlizett a kapus, kevés lövésből lőttek gólokat, és 30mp alatt lőtt 2 góllal tudták megrogyasztani a spanyolokat)
3. harmad: átálltunk 2 sorra és mindent bele!
Ekkor már azért kiegyenlítettebb lett a játék, talán a fiúk is idegesebbek lettek, lőhettek volna gólt a spanyolok is. Mégis egy olyan gólt kaptunk amit én élőben még nem láttam. Előnyben voltunk beszorítottuk őket, kiütötték a korongot egészen a kapusunkig... majd egyik spanyol gólt ütött. Ez nagyon erős ütés volt, de 20 másodpercre rá ugyanebből az előnyből ütöttünk egy gólt. Volt hátra még kb. 10 perc, mentek a srácok, de már semmi nem sikerült kihagytunk szólót is volt hogy hátrányban is nyomtuk őket,de hiába. A spanyolok valljuk be taktikus játékkal kevés lehetőségüket jól kihasználva megérdemelten nyertek.
A srácok arcára volt írva minden, nem volt jó látni, de szerintem ami megtörtént az elmúlt. Le kell vonni a tanulságot és megnyerni a hátralevő két meccset. Egyik sem lesz könnyű, de meg tudják csinálni!! Én legalábbis bízom bennük és szurkolok is nekik.
Ne temessük őket, tudják mi a dolguk és büszkén viselik a címeres mezt, átérzik mi a kötelességük és várjuk meg a végét, aztán örüljünk együtt.

Olvassák ezt a fórumot, így innen üzenek nekik:
Hajrá Magyarok!
Ha tényleg olvassák - és persze, ha nem, akkor is:

Hajrá, magyarok!
Égés az eredmény, nem vitás...ha a csapat fel akar kerülni egy szinttel feljebb, neki kell diktálnia a tempót. Nincs pardon, apelláta, véletlen, olyan szintkülönbség van a két ország hokija között, hogy csak egy magyarázat lehetséges: az edző hatalmas tévedése és úgy tűnik hatalmas kudarca! Pedig ez a korosztály állítólag nem gyenge...
Tudom, hogy olvassák! De igazad van, ha nem akkor is:
Hajrá Magyarok.
Az, hogy egy válogatott kétsorozzon, hát, nevetséges. Mégis, milyen edzői üzenet ez a harmadik és negyedik sor felé? Egyféle: ha baj van, nem bízom bennetek, hogy hozzá tudtok járulni a kikecmergéshez. Bravó, Pék Úr!
Üdv mindenkinek!
A másik dolog, hogy nézzük meg azt is, hogy kik játszanak abban a 3. 4. sorban...(Tóth, Dancsfalvi, Kiss Dani). De lehet h nem értek hozzá...
Talán ők azért játszhatnának egy ifi vbn...
Ez sport, így 10-ből egyszer valóban bármi előfordulhat bárki ellen! Gyerünk gyerekek! Hajrá magyarok!
Nem mellesleg, a harmadik sór két csatára, vólt eddig a legeredményesebb a csapatban. Lásd: kanadai tábla!
Számomra is felfoghatatlan. Nem létezik, hogy a Szlovákiában vitézkedő Dancsfalvi vagy a magyar felnőtt bajnokság alapszakaszát végigjátszó - és nem is rosszul - Tóth Ada ne tudna egy spanyol ificsapat ellen hozzátenni az eredményességhez.
Semmi baj fiúk!

A következő két meccset hozni fogjátok!

Hajrá Fiúk!
És a kapuspozíció sem brillírozott ma...3-2-es végjátéknál fakanálcselt húzni...
Lám-lám az észtek megverték a románokat.
Megtörténhet itt még minden!
KCs: a blama valószínüleg közös... Nem akarok olcsó poénokat sütögetni, de ahogy a fiúkba sem, úgy Pékbe sem kellene a cipőt beletörölni látatlanban.
Egyébként a spanyolok a Lahti ificsapatával játszottak két meccset mielőtt Tallinnba érkeztek volna, és a második meccsen csak 3-2-re kaptak ki.
Rumeenia mindent probalt, nagyon mentek elore a harmadik harmadban, de Eestinek szerencseje is volt. Szunetben spanyol edzo nyilatkozta meg minden eredmeny lehet, mert kerdeztek magyarok megverese utan.
Kerusz: szerinted én ma álltam elő először azzal, hogy Pék alkalmatlan? Ezt szajkózom már hosszú hónapok óta...
Tisztelettel Pék Úr!
Ha egyszerűen ,ha azt mondja a fiúknak,hogy gyerekek
játszatok és nyerjétek meg!Akkor meg is nyerik mert képesek rá.
Ezzel szemben amit Ön tett az maga a csőd.Ön bomlasztja a csapategységet és demoralizál.Ajánlom a figyelmébe a csapat pszichiáterét,kezelésre jelentkezzen nála!Állom a vizitdíjat.
KCs egyetértek veled, engem a "leszarom" nyilatkozatai rémisztettek meg...Továbbra is tartom, hogy ez egy jó korosztály, jó játékosokkal, bár sokak szerint a mostani 15-16 évesek az igazi spillerek...
Annyit találtam mondani, hogy a blama közös, nem lehet kizárólag Pékre kenni. Vannak a fiúk között felnőtt magyar bajnokok is... bocs.
Kerusz: azok a magyar bajnokok - persze a kivételek kivételével :) - nem kellenek a kapitánynak, ha a spanyolok vezetnek, mert átállunk két sorra. És tényleg nem a kapitány hibája a kritikán aluli védési százalék, de az, hogy nem tudunk többet lőni, mint ahányat kapunk, az már egyértelműen.

És azok a múltbeli ügyek, amiket elhallgatunk, vagy csak sejtelmesen említünk, visszhangot ki nem váltva kitárgyalunk az indexes fórumon mind mind bizonyítják Pék teljes alkalmatlanságát. Csak azért nem említek játékosneveket, mert az alkalmatlan Pék kapitány miatt nem akarok fiatalokat besározni. Azokat a problémákat egy normális edző simán le tudta volna kezelni.
Kcs: azt hiszem most nem vagy következetes. PGY-gyel lett az U-20 4. Arról nem tehetett. Most kikaptunk a spanyoloktól, arról Ő tehet, pedig itt is sok jó képességű játékos van. (Szerinted miatta nem lőttek gólt a gyerekek?)
A 2 soros játék érdekes, de ki volt abban a 2 sorban? Mert Kiss Dani a 3. sor hátvédje, mégis kiállították a 3. harmadban. Elfogadom, hogy Neked nem megfelelő edző, de a spanyolokat a mi srácainknak edző nélkül is meg kellett volna vernie.
Amúgy pedig nincs veszve semmi, "csak" meg kell verni a románokat, és nagy-británokat! Nem lesz egyszerű feladat.
Szerintem igenis a kapitány hibája a silány védési százalék, (kivéve ha potyákat kap a kapus, amit kétlek ezen a szinten). igenis a kapitány hibája, hogy nem realizálja elég hamar a kiskaput amit a csapata meghagyott az ellenfélnek, és nem tud rá hamar kitalálni valami megoldást, amivel be lehet tomni a rést. Ezért van kapitánya egy csapatnak, aki kívülről látja, hogy mit csinál a csapata, és mit reagál erre a másik, és ugyanez fordítva. Reméljük ezzel a vereséggel egy körbeverési hullám indult el a csoportban, és mindenki benyakal legalább 1 vereséget :) Én azért még drukkolok a srácoknak!
Tillasz: olvastad a hozzászólásaimat az U20 VB-nél? Akkor láthatod, hogy következetes vagyok.
Kcs ma jól fog aludni, erre várt az egész tornán.
ez rendes tőled! :)))
Today05: hát ahogy látjuk ezen a szinten is lehet potyákat kapni, ami nagyon meghatározó tud lenni. Az 1 vereség benyakalása mindenesetre elég nehéz lesz. A brittek nem hiszem, hogy ekkorát botlanak. A románoknak is csak Izrael van. Ő nekik sem hiszem, hogy nehézséget okozna ez a meccs.
megmondóemberke: azért egy szint alá nem kéne lemenni ám. Sokkal jobban szurkolok a 22 srácnak, mint amennyire alkalmatlannak tartom a kapitányt.
Nem csak Pék a hibás! Azok akik ilyen felelőséggel bízták meg. Nem is ismerte a játékosok többségét, nem látta őket játszani! Segédei az alap hokival nincsenek tisztában .ÉS MIND EZT GÉCZI GÁBOR vezetésével, ez a felháborító.
Nem közös!!!!!!!!!!
És nem a gyerekeké!!!!!!!!!!

Valamikor van baj és valamikor van bűn!
ja, lemaradt egy kettőspont és egy zárójel az előbb:)
én meg Today05 utolsó mondatára reagáltam, nem megmomdóemberére, félreértések elkerülése végett!
A két sort nem kell totálisan így is érteni, elnézést, ha pontatlanul fogalmaztam! Valójában több volt, mert a hátvédek játszottak és az előnyös játékban volt még aki pályára lépett.
Van szerencsém ismerni ezeket a sorokat is. Onnan is meghatározó játékosok hiányoznak...
Én is ott látom a bajt, hogy az edző nem ismeri a keretet.Ez főként azért lehet így mert nem érdekelte a hazai bajnokság és nem látogatott ki a meccsekre.Éles szituban pedig csak úgy tud jó döntéseket hozni egy edző ha tisztában van minden játékosa képességével. + az edző játékos kapcsolat sem mindegy egy csapatnál.
Nomeg a játékos-játékos kapcsolat... De ennek a menedzselése is edzői feladat volna...
Hosszúnyelv, akkor te mindent pontosan tudsz és ismered a helyzetet...
Csak jelzem: egy hónapja megvolt az utazó névsor.
Mi alapján, és ki állította össze???
Már elnézést, hogy belekotyogok, de minden világesemény előtt szokás egy ün. előzetes névsort leadni a szervezők számára, ami szerintem még koránt sem a végleges rajtlistát tartalmazza... Vagy félreértettem a kérdést?
hát azt hiszem, hogy ismerem a helyzetet...volt szerencsém közvetlen közelről megtapapsztalni...
hokisapukától kérdezem, hogy hány játékos szerepelt azon a listán???
Az ilyen listák általában a teljesítmény alapján állnak össze.De ez esetben beszélhetünk jó lobbizásról is(pl:interneten,itt-ott)...
Hogyan lehet átjönni 2 sorra és nem megpróbálni új összeállításokat?
A mai meccsen 3. és 4. sor játszottak 5 - 5 percet. Nem a 4. sor lőtt az egyik gólt? Ki saját csapatokban szokott lőni gólokat a tétmérkőzésekben? Nem Adrian, Szergej, Norbi, Tomi…?
Azt nem tudom, de a reptéren derült ki, hogy Pl. Dancsfalvi, Maszlov nem volt rajta.
Azok viszont igen, akikről az illetékesek azt nyilatkozták, hogy nem biztos a szereplésük, mert külföldön játszanak, és nincs róluk elég információ.
sajnos én is elképzelhetőnek tartom, hogy előre meg volt az egész keret és az edzőtábor már csak "parasztvakítás" volt
Kedves hockeyislife!

Teljesítményről ne beszéljünk, mert ha a kapitány nem tudja, ki az a Nagy Richárd, vagy Németh Attila, és azt sem, hogy hól játszanak, akkor semmit nem tud erröl a korosztályról.
De ha nem jár mérkőzésekre, akkor honnan tudna.
Érdekes módon, egyes külföldön játszókról, úgylátszik kitűnöen sikerült informálódnia.
De kár Őt szidni, hiszen neki csak egy hibája van: elválalta a posztot.
Azt hiszitek, Ő állítja őssze a csapatot,vagy Ő irányítja?
Hát nem! Nem csak ezeken az oldalakon van megmondóemberke.
Egyébként ennek a blognak a felelőssége is felmerül, mert egy-két külföldön játszó srácot igencsak a középpontba helyezett, látatlanba túlsztárolt - megjegyzem, erre már akkor is felhívtam a figyelmet.
Na és kik azok akik fel lettek sztárolva látatlanba? Én úgytom, hogy az újpesti edzőtáborban látott teljesítmény után alkotott véleményt a Pék Gyuri bá. Sőt egy-két légiósunkar kifejezetten megdícsérte.
Én is pont ezekről beszélek.De megnyugodtam legalább nem csak én látom így a dolgokat.
Szerintem például az is minimum fura, hogy ez az oldal ami elvileg magyar majdnem hogy többet foglalkozik a külföldi "sztárokkal" mint pl az itthoni bajnokságokban szereplő tehetségekkel.
Ne értsetek félre becsülöm azokat a srácokat akik külföldön próbálnak szerencsét és szorítok is nekik, hogy valami összejöjjön.De szerintem az itthon játszóknak is jól jönne néha egy kis nyilvánosság vagy bíztatás.
hokisapuka> Pont a Stars-UTE meccseken volt ott, igy biztosan tudja kik, de szerinted ki helyett kellett volna beraknia serd. koruakat ifi vb-n, az idegenben hockeys 90-91-esek helyett
Nem kell idegeskedni, a bizalom a fontos, lessz ez jobb is!!!!!!
Sok sikert!!!
Cicó: Királyság, hogy megdicsért egy-két légiós srácot. De a mai eredmény ismeretében lehet, hogy többre mentünk volna azzal, ha kritizál...
na de kiket tennének az ifi válogatottba, ha nem azokat a srácokat akik keményen küzdenek valahol külföldön pedig még nagyon fiatalok... szerintem nem annyira sok van belőlük, így nem "foglalnak akkora helyet". :) Ettől függetlenül az itteni tehetségek is kaptak esélyt. Amúgy tudja valaki, h miért volt ez a mai baki, h így kikaptunk? Ja és hajrá Hetényi Peti meg a többieknek is. :)
Eljöhet a pont, amikor nem elég saját magadért küzdeni, és csapatjátékosként kéne megnyilvánulni. Egy válogatott VB pont ilyen...
Nekem semmi bajom, a külföldön játszókkal!
Pusztán az a gond, ha az itthoniakat sem ismeri, honnan lenne fogalma a kintiekről.
Egyébként, az általad (avessik) említett ,mérkőzés volt az üde kivétel, amikor a kapitány úr tiszteletét tette egy ifi mérkőzésen.
Mellesleg, itt hangzott el az a kérdés: ki az a N A. és N R?
Neveket ne várj tőlem, hogy ki helyett, mert senkit nem akarok megsérteni. A gyerekek nem érdemelnék ezt.
Per
KCs, komolyan kérdezem, te mindig tudod, hogy mit beszélsz?

Mi az, hogy ennek a blognak a felelőssége is felmerül? Azért, mert felhívtuk a figyelmet néhány srácra, akik a számok alapján tisztességes teljesítményt nyújtanak? Ki beszélt, beszélne róluk, ha nem mi? Üsse kő, vállaljuk érte a felelősséget.

Vagy azért, hogy vagyunk? Jobb lenne, ha nem lennénk? Hát, azért ha már így alakult, maradnánk mégis. Ezért is vállaljuk a felelősséget.

Vagy azért, mert mindig igyekeztünk a dolgokat a pozitív oldalukról nézni, és nem törünk ki könnyek közt, nem követelünk fejeket azonnal, ha valami nem úgy sikerül? Ezért is vállaljuk a felelősséget.

Vagy azért, mert ha az Alba Volán, amelynek munkásságát hangsúlyozottan fontosnak és dicsérendőnek tartjuk, hibázik valamiben, azt is szóvá tesszük? Ezért is vállaljuk a felelősséget.

A haza bölcse szerepét viszont nem vállaltuk eddig sem, és ezután sem készülünk ilyenre, hazabölcséből, károgóból ennek a sportnak a környékén is van éppen elég, több is a kelleténél.
Viszont a románok azért durván megverték a spanyolokat, akkor mi lesz itt holnap? Az kéne még, h a románoktól is kikapjunk.. hát ez így nem lesz jó, télleg gatyába kéne rázniuk a Pékéknek a srácokat, valami nem stimmel, de én a körülményeket is felhoznám, aki kintvan az tudja, hogy ez az észt "vendég szeretet"... kivan porciózva a krumpli, akkor.. hogy hokizzon az ember. Hát de nem...
A futbalistáink, meg tésztát ettek...
D. Gromov: Épp itt a baj, hogy a számok alapján. És bár az adott srácokat én sem láttam játszani, egy dolgot már a Volán révén megtanultam: számok alapján ítélni hokist nagyon félrevezető tud lenni. De F. Kapussal már kiegyeztünk egy döntetlenben anno, szeretném nem újrakezdeni a meccset. :)

Sajnos szívfájdalmam, hogy az itthon játszókra semmi figyelem nem vetül. Ebben az én hibám is benne van, jogos a kritika az irányomba is. A Volánhonlapon is sokkal jobban kéne az utánpótlás kérdését előtérbe helyezni. De nagyon intenzív együttgondolkodás van most a Volánon belül, hogy ezt hogyan tudjuk csinálni. És szeretném pozitívra fordítani a beszélgetésünket: remélem, ez a blog is egy fóruma tud majd lenni annak, hogy a hazai tehetségeket is bemutassuk.

De én nem akarok játékosokat értékelni látatlanban, nem pro vagy kontra mondom ezt. Mindenesetre az tény, hogy a jó mutatójú srácok ma nem tudták győzelemhez segíteni a csapatot, és ebben nagy felelőssége van az edzőnek, mert nem tudott belőlük olyan, működő rendszert formálni, amely a sikert el tudta volna érni, de van felelőssége a hokisoknak is, akik mégiscsak ott voltak a jégen, és nem tudták megoldani az edző által rájuk szabott feladatokat.

Amúgy pedig a Volán abban hibázott, hogy adott érmet a csapat minden tagjának, ahogy a világon mindenhol teszik? Hát, ez legyen a legnagyobb hibánk....
Annyit konkrétan tudok, hogy a beígért négy helyett csak két krumpli van fejenként, ami egy vicc....
még jó, h kijárt egy-egy érem a fiataloknak is, mivel az alapszakaszt ők szenvedték végig, és szerintem megtettek mindent. Ez így volt evidens.
nemhiába... óccsóóó mulatság az észt krumpli...
Cicó: Neked evidens, nekem is, de nem mindenkinek...
akarom mondani nem óccsóóó, jóvan fáradok..
KCs,

én sajnos nem tudok veled kiegyezni döntetlenben, mert nem küzdök veled, nincs meccs. hogy úgy mondjam, más pályán játszunk, más rugóra jár az agyunk, más a kiindulópontunk, más az érvrendszerünk.

de azért megpróbálok még tisztázni néhány kérdést, hátha.

a volán 61 aranyáról tényleg legutoljára, és csak azért, hogy más értse, aki olvassa netán a hozzászólásaidat. nem a gyerekektől sajnáltuk az érmeket. hanem egyrészt az ostoba kiírással nem értettünk egyet, másrészt azzal, hogy a klub két teljesen különböző csapatot játszatott. könnyen lehet, hogy annyival rendbe tettétek volna a dolgokat, ha minden playoffmeccsre beneveztek két-három srácot, és adtok nekik néhány percet. ettől talán ők is úgy érezhették volna, érdemes volt egész évben küszködni. de mindegy, téma lezárva, részemről. döntetlen nincs.

a másik, ami ennél sokkal-sokkal fontosabb: én egyszerűen nem értem ezt a fafejű, népsportos hozzáállást. honnan és miért ez az indulat szegény ifik meg pék iránt? kik ők, és mit ártottak neked, vagy bárkinek a barátaid közül, hogy egy, nem több, csak egy, félresikerült meccs után azonnal felelősöket keress, a létező legszélesebb körben, és fejeket követelj? ez játék, hombre, és a játékosok nem tartoznak sem neked, sem az újságíróknak semmivel. nekik a legrosszabb, sokkal rosszabb, mint neked.

végül pedig, azért örülök, hogy szeretnéd pozitívra fordítani a vitánkat, ha mindenek ellenére van közös pont, az jó. igen, határozott szándékunk foglalkozni az utánpótlással a továbbiakban is, és nemcsak azokkal, akik külföldön játszanak. négy-öt hónapja indultunk, azóta bemutattunk mondjuk fél tucatnyi fiatalt, pontosan fél tucatnyival többet, mint a látható magyar sajtó az elmúlt tíz évben összesen, és felvetettünk néhány fontos kérdést. amit elkezdtünk, azt nem hagyjuk abba. itthon is. ebben számítunk a te segítségedre is. és mindenki segítségére.
Kedves D. Gromov!
Ti ennél még többet is tettetek.
F. Kapus jóvoltábol egy rendkívül értékes státuszriportot tettetek közzé az utánpótlás edzők képzéséről:
jegkorong.blog.hu/2008/03/18/beszeljunk_akkor_az_edzokepzesrol
Jelen bejegyzés túlnyomó többsége az elvesztett mérkőzést követően rendkívül nagy hozzáértéssel minősítí a szakmai munkat.
A mérkőzés előtt az említett igen értékes jegyzetthez az "új szakértőknek" nem volt jobbító szándékú, építő jellegű javaslata. Meglehet, hogy a 14 év feletti utánpótlásképzés anyaországi szakembereinek még van felrárkózási potenciálja a nem anyaországi ( székely és nagy hokinemzet )szakemberekhez, de az MJSz-ben elindult egy komolynak tűnő munka, amelyet javaslok jó ötletekkel támogatni.
Ez egy meccs volt. Elment. Nem kell vele többet foglalkozni most. Előre kell figyelni és a következő kettőt megnyerni. Jelenleg csak ez fontos a fiúknak és remélem meg tudják tenni. AZ hatalmas fegyvertény lenne a feljutás kérdésétől függetlenül.
Hajrá srácok!
D. Gromov: azért jó lenne, ha idéznéd, hogy én a játékosokat mikor bántottam, követeltem a fejüket? Az meg, hogy a szövetségi kapitányt kritizálom, nem újkeletű, és nem ez a meccs az egyetlen oka - messze nem.
KCs, nem lenne jó, ha idézném, olvasd újra a hozzászólásaidat, idézd magad.

Az meg, hogy a szövetségi kapitányt kritizálod, kétségkívül nem újkeletű, nyilván valami régi sérelem az oka, amit sehogy sem tudsz megemészteni, és mindegy neked, hogy hullik a forgács, vágod a fát rendületlenül.

Engem nem érdekel, hogy mi az a sérelem, folytasd nyugodtan, amit csinálsz, a vitát, azaz az elbeszélést egymás mellett lezártnak tekintem.
D. Gromov: persze, hogy nem idézel, mert ilyen nem volt. Sőt, azt írtam: "Ne ítéld meg a srácokat ez alapján. Ők ennél sokkal többre hivatottak, sajnos ez nem mondható el a kapitányról." Egyetlenegy kritikai megjegyzésem volt, egy ilyen eredmény után az is finom bírálat volt - nem hiszem, tovbbra sem, hogy teljesen fel kéne menteni a játékosokat. De hogy fejeket követelnék? Nevetséges...

Az meg, hogy te valamiért a homokba dugod a fejed, és soha egy szót nem írtál le azokból a problémákból, amelyek a Pék működését kísérik, akár az U20 válogatottnál, akár ennél a csapatnál, akár az Újpestnél idén - az is elgondolkodtató. Nekem egyébként a világon semmilyen személyes sérelmem nincs a kapitány irányába, a véleményemet egyszerű szurkolóként írom le. Mint ahogy itt sokan. Érdekes módon a többi, kapitányt bíráló szurkolót nem pécézted ki magadnak - pedig, láthatod, nem csak én bíráltam a Mestert.
KCs szerintem maradjunk annyiban, ha már meglátod valahol a Pék nevet, görcsbe rándul a gyomrod, és azonnal elkezdesz rá fröcsögni. Valóban vannak hibái, és lehet is kritizálni, de Te már kezdesz átesni a ló másik oldalára. Nincs kedvem visszaolvasni, de körülbelül 5 hsz-edben minősíted, azt hiszem, ezt egy hozzászólásban is meg lehet tenni, úgy sokkal elegánsabb. Ez a meccs elment, jobbak voltunk a spanyoloknál, de sajnos Pék nem tudja a srácok helyett a kapuba passzírozni a korongot. Szerintem várjuk meg a végét, ez csak egy kisiklás volt, meglesz a feljutás!
forest: Igazad van - hajrá, magyarok!
talán tényleg van kivetni való azon ahogy a kölföldön játszó játékost játékosokat értékelik egyes emberek úgy hogy nem látják őket.a kanadai táblázat nem mérvadó.
abban biztos vagyok hogy a srácok mindent megtettek és tesznek a sikerért mert ez az életük.az már egy másik kérdés hogy a vezetés, hogy és kiket hívtak be a válogatottba.a sorok összeálításárol nem is beszélve,van némi kivetni való azok számára akik ismerik a srácokat,és a bajnokságot is .
süti beállítások módosítása