HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Csodagóllal verték az Alba Volánt

2007.11.30. 08:52 D. Gromov

Az biztos, hogy ha eddig nem ismerte a magyar jégkorongsportot a világ, most megismeri. Az Alba Volán friss szokásához híven Grazban is remekül helytállt – hosszabbításban kapott ki 4-3-ra –, de a meccs nem a három magyar és nem a három rendes játékidős osztrák gól miatt marad emlékezetes. Hanem a hetedikről, amelyet Rob Hisey ütött. Nem mondhatjuk, hogy ilyen még nem volt, mert kettőt már megmutattunk olvasóinknak ebből a fajtából. És itt van a harmadik, figyeljenek nagyon.

Ha szegény Chris Allen olvasná a jégkorongblogot – persze tréfálunk –, tudhatta volna, hogy Hisey képes erre, elvégre a finn Assät Poriban, legutóbbi csapatában is ügyesen folyamodott ehhez a megoldáshoz.

Légiósunk azonban csak nézett, mint ahogy Budai is – ő egyébként a hírek szerint fantasztikusan védett. Mindazonáltal az vesse rájuk az első követ, akinek hét anyja van. De tényleg kitűnő volt az egész csapat, az első harmad után vezettünk 2-1-re (Stastny és Sofron góljaival), a második után 3-2-re (Sihvonen a rendszeres asszisztok után saját kezűleg is betalált), mígnem jött Hisey, az 52. percben egalizált, majd a 63.-ban eldöntött mindent. Úgy, ahogyan látták. Jobban tapsolnánk neki, ha nem az Alba ellen cselekszi meg azt, amit. Hanem mondjuk az Alba színeiben.

Az alábbi videót is közöltük már, de megismételjük. A trükköt Mike Legg találta fel és vezette át a gyakorlatba pillanatnyi elmezavarában. Hisey a legkiválóbb tanítványa.

25 komment

Címkék: videó alba volán ebel hisey

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vajon miért nem tudom annyira a magaménak érezni a góljainkat, elvégre ősi hun Stastny-k, Sofron-ok, Sihvonen-ek ütötték. Jó a magyar jégkorong, na. :-)
Ez a gól az újdonság erejével hatott, és fantasztikus! :)
Kár, hogy az Alba Volán kikapott...

(No, nézzük meg a vidit megent :P)
Aki ezt meg beszopja az eleg amator. Ez a poen elsore jo trukk, de erre mar fel kellett volna reg keszulnie a vedoknek meg a kapusnak is.
Vérnarancs, te persze biztos kivédted volna. Ej, de könnyű a fotelből okosnak lenni.
Valóban gyakran esnek ilyen gólok, sőt edzésen gyakorlják az ilyen támadások elleni védekezést, elvégre ezt a lerágott trükköt minden csatár meg tudja csinálni, sőt igazából már az ifiknél is kiröhögik azt aki ilyesmivel próbálkozik, sőt az amatőr bajnokságban direkt fújolnak mert annyira uncsi már ez a dolog.

A valóság az, hogy a riporter megjegyzi, hogy anémet bajnokság után végre az osztrák bajnokságban is esett ilyen gól. Ez volt az első alkalom, hogy valaki ezt megcsinálta.

Én is nehezen tudom eldönteni, hogy jó-e az, hogy a nemzetközi osztrák bajnokságban való jó szereplés érdekében egyre több lesz a legjobb magyar csapatban az idegenlégiós. Néhány év és a magyarok nagy része megint csak az OB-ben fog játszani, ami az Erste Ligás csapat farmcsapata lesz lényegében.
Mondjuk a jó hokival azért veszteni nem veszítenünk semmit.
A kapus ilyenkor nem tehet semmit. Egy védő ha ott van, az más. Lefogja a csávót és kész.
Ilyenre nem lehet felkészülni
Tegnap kipróbáltam. Másodikra sikerült. Elég amatőr megoldás, botkezűeknek is megy...
aGerald: Sofron István magyar, a Csíkszeredából származó édesapja, Sofron Árpád és nagybátyja, Sofron Attila is játszott több magyarországi csapatban, pl. a Volánban.
egyetértek Vad.Körtével, könnyű itt osztani az észt mindkét oldalról. belehet állni a ketrec elé és meglehet fogni. :-PPPP
a másik, hogy ha mindenki ismeri és tudja akkor miért csak edzésen csinálják sokan???? ja, hogy a fakezűeknek élesben nem megy??? egy-két ilyen gól van évenként és le a kalappal azelőtt akinek van vér a pucájában ilyet csinálni.
panenka detto. mindenki ismeri és tudja mégis elvétve látni olyat.
gyerekek, mikor tanuljátok már meg végre, hogy nem rakunk fel jutubra hokis videót, mert a korong kisebb, mint egy pixel...
Budai nem tehet semmiről, sőt ez nem is az ő dolga, hogy védje. Ha vki játszott már jégkorongot, az tudja, hogy a védő dolga mindenféle kapu mögüli kifordulás, visszapasszolás,pláne pioneer (v úttörő) gól v bármi ilyen megakadályozása. Ha a védő a megfelő helyen lett volna, akkor simán testtel lenyomja labanc barátunkat, és nem hogy a korong, de még a csávó sem kerül az alapvonal elé. Úgy meg elég nehéz gólt lőni. Sztem szép volt és tuti hogy ezt elég sokan megnézik. Talán ez is kicsit reklám nekünk, mégha mi is kaptuk be.
to smartdrive. ha nem látod menj szemészetre :-PPP
jegesmackó: Ugyanezzel a technikával eccer (nem emlékszem melik NHL-es barom volt) betette a kapu felett a kapus feje mögött a kapuba, tehát lehet lőni gólt az alapvonal mögül is, mégha ritkán is :-)
Teljesen laikus vagyok, jeget jószerével csak a képernyőn láttam, úgyhogy hiszek nektek, de mégis, így ránézésre fizikai lehetetlenségnek tűnik.
Maradjunk annyiban,hogy ha nagyon megpiszkáljuk a dolgod,nem is túl szabályos...
két kérdés:
1. mit kell nézni a gólon? nem tudom mire kell figyelni, nem látom mit csinál.
2. hogy lehet olyan sportágat nézni, amiben nem is látni a játékszert? komolyan, egy jéghoki közvetítés nézhetetlen, egyszerűen nem látom a korongot.
érdemes hiseynak utánanézni youtubeon. nem csak a koronggal ügyes és nem csak kapu mögül tudja megcsinálni ezt a lacrosse mozdulatot. a 300 yardos driveját, amit úgy csinált a golfpályán, hogy dekázott párat a labdával, aztán levegőből elütötte, sajnos nem találtam, de rajta vagyok
lustáknak youtube.com/watch?v=Jvv-4hz1hHE
"2. hogy lehet olyan sportágat nézni, amiben nem is látni a játékszert?"

élőben. ott minden remekül látszik
Sosem a korongot kell nézni, hanem a játékosokat. Aki a korongot keresi az menjen focit nézni, ott látja a labdát plusz két értelmes megmozdulás között meg is ebédelhet.
Flea: tekintve, hogy a felső kapuvas vonala fölé emelt bottal szerzett gól eleve érvénytelen, ezt nem annyira hiszem...
na. jó hülye vagyok. nem rob hisey volt, hanem rob schremp. normális? youtube.com/watch?v=CgLmH4PuR-I
macphist:
vicces, mármint hogy a játékosokat kell nézni, nem a korongot. ezek szerint nem elég hogy jéghokizni nem tudok, még nézni is hülye lennék? egyébként mit értesz értelmes megmozduláson?!!?!
süti beállítások módosítása