HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mindenki fegyelmezettebb játékra vágyik

2012.02.19. 12:08 F. Kapus

Miskolcon telt ház várja a Dab.Doclert, az összes jegy elfogyott elővételben. A vendégcsapatnak 151 újvárosi szurkolhat. Vasárnap 18.30-kor a harmadik mérkőzéssel folytatódik a Mol Liga döntője. A miskolciak a döntőhöz méltó körítést biztosítanak. Mivel Gebei Péter és Kincses Gergely EBEL-negyeddöntőben vezet mérkőzést, ezúttal Haszonits Miklós és Halassy György lesz a két játékvezető, vonalbíróként Bedő Péter és Kovács Balázs működik közre. A Digi Sport Tv élő közvetítése 19 órakor kapcsolódik be a mérkőzésbe, az addig történteket később mutatják majd meg. Mindkét oldalon hiányzik néhány meghatározó játékos. A hazaiaknál Svasznek, Lindgren és Fodor, a vendégeknél Azari és minden bizonnyal Mihalik sem lesz ott a jégen. A négy győzelemig tartó párharcban 2-0-ra vezet a DAB, de a Miskolc meríthet az elődöntőbeli élményekből, a HSC Csíkszereda ellen ilyen állásból fordítottak Budai Krisztiánék. Tovább után az edzői várakozások olvashatók.

Greg Lindqvist (Miskolc, vezetőedző): "Sajnos Fodor és Svasznek számára az idei Mol Liga véget ért. Amit múltkor mondtam, miszerint mennyivel szerencsésebb helyzetben van a DAB azzal, hogy majdnem 50 játékos áll rendelkezésre, akkor talán magyarázkodásnak tűnhetett, de most tisztán látszik, mire gondoltam. Nehéz helyzetben vagyunk, de ebből is ki kell hoznunk a legtöbbet. Megoldandó feladatként fogjuk fel, és sokkal keményebben, fegyelmezettebben és többet kell dolgozniuk a játékosaimnak a jégen, mint eddig. Ez nem az első és nem is az utolsó alkalom a hokiban, hogy ilyen szituáció adódik egy csapat életében. Volt már részem hasonlóban Svédországban is, most itt Miskolcon is hasonló állt elő, nekünk most ezzel kell megbirkóznunk. Erősek a játékosaim fejben is, tudják, mi a dolguk, talán még adhat is egy pluszt, hogy ehhez a cseppet sem könnyű feladathoz kell most felnőniük.

Azt gondolom, hogy a döntőben eddig lejátszott mindkét meccs megnyerésére ugyanannyi esélyünk volt, mint ellenfelünknek. Nagyon közel voltunk, de nem elég közel. Jobb volt a Dab.Docler, nagyon jó játékosai vannak, és ha valamelyik játékosuk fáradtabb, van kit beküldeni helyette. Ez a bajnokság ezen szakaszában kifejezetten luxusnak minősíthető.
Sportszerűtlennek semmiképpen nem gondolnám a Miskolc játékstílusát, ami a hokiban megengedett, azt játssza a csapatom. Persze néha becsúszik szabálytalankodás a meccs hevében, de ez az adrenalin és a playoff semmihez sem fogható meccseinek a hangulatából adódik. Ilyen messzire még nem jutott el a miskolci csapat soha, nagy a megfelelési kényszer és a nyerni akarás, talán érthető is, ha néha nyomás alatt előfordulnak kiállítások. A negyeddöntők alatt sokkal kevesebb büntetést kaptunk, persze a jövőben is erre törekszünk.

A dunaújvárosi 109 perc kiállítás bizony soknak hangzik, de hasonlóban százszor volt a csapataimnak része a bajnokságok vége felé, amikor közel volt már az áhított cél. Aki nem hokizik, az nem értheti, milyen lelkiállapotban vannak a játékosok 60 percig. Visszatartottam a verekedésnél a srácokat, de amikor a dunaújvárosiak bementek a jégre – elsőként a DAB-játékosok kapcsolódtak be a jégen lévők konfliktusába –, akkor már nem lehetett a padon ülni és nézni, mi történik a társaikkal. Ilyesmi nem fordul elő jégtáncelőadáson, de ez a hoki, néha ez is benne van a meccsekben. Ami akkor történt, az ott le is lett rendezve, azon a jégen. Arra már nem kell gondolni, az a meccs már elmúlt, vasárnap egy új következik. Sokkal fegyelmezettebben fogunk játszani, hogy ne adjunk a játékvezetőknek okot a kiállításokra.

A vasárnapi meccs tán az elmúlt évtized legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapása lesz, nemrég tudtam meg, hogy minden jegy elkelt elővételben, még a mennyezetről is lógni fognak a nézők, elképzelni sem merem, milyen hangulat uralkodni majd a lelátón és a pályán. Mindig jó érzés érezni magunk mögött a szurkolókat, hatalmas pluszt kapunk tőlük, de ez most hatványozottan igaz, mindent el is fogunk követni, hogy ne okozzunk csalódást. Nyernünk kell."

Szilassy Zoltán (Dab.Docler, edző): "A szombati Nationalliga-meccset rosszul indítottuk, a második harmadtól kezdtünk el játszani, de sajnos nem tudtunk gólt lőni. Adtunk 20 percet ajándékba az ellenfélnek, és bár mi vagyunk a jobb csapat, ezt a meccset ezért nem sikerült megnyernünk.

Nem gondolom, hogy túl kellene misztifikálni ezt az utazást, tesszük a dolgunkat, nyilvánvalóan a buszon aludni nem olyan, mintha az ágyban töltenék a játékosok az éjszakát, de azért 10 óra jut regenerálódásra, pihenésre a meccs előtt így is. Vasárnap nem tartunk edzést, szóval kalandnak kell felfogni és kihívásnak, hogy így alakult ez a hétvége. Úgy gondolom, egy döntő az olyan esemény, amit fél kézzel és fél lábbal is lejátszana az ember. Itt már visz előre az eddig elért eredmény. Fiatal, erős, kemény játékosokról beszélünk, akik tudják, nagy a tét. Benne van természetesen az is, hogy veszítünk, de mi mindent meg fogunk tenni azért, hogy nyerjünk Miskolcon is. Meglátjuk majd, hogy ez mire lesz elég.

A második meccsünk a Mol Liga-döntőben nem volt durvább az elsőnél, annyiban különbözött, hogy Bonar az ötödik gól után jellemtelenkedett, amiből kialakult egy verekedés. 3-4 pár ütötte egymást, de ez benne van a hokiban. A Miskolc játékát nem nevezném kellemetlennek, legalábbis ha az övék az, akkor a miénk legalább annyira kellemetlen. Itt két csapat van, amelyik mindent megtesz a győzelemért, néha nem a sportszerűség és a barátság jegyében. Ilyenkor 22 harcos áll egymással szemben a jégen, aki kész megdögleni a győzelemért. Mindenki játssza a saját játékát.

A játékosaimat nem engedtem be a jégre, ők már csak akkor léptek be, amikor látták, hogy a Miskolc játékosai is a jégen vannak. Van már néhány mérkőzés a lábamban, és nem hiszem, hogy egy edzőnek nyakkendőben kellene békebíráskodni rohangálnia. Egyik edzőnek sem ez a dolga. A játékosok felnőtt emberek, tudják, mit tesznek. Az NHL-ben is vannak hasonló szituációk. Megkapta mindenki a büntetését, és folytatódott tovább a mérkőzés. Félreértés ne essék, nem mentegetek senkit sem, de ez a hoki, amiben néha benne van ez is. Minden csapatban vannak úgynevezett verőemberek, ez néha tetszik a közönségnek is, hozzátartozik egy rájátszásmeccs hangulatához.

Ami csütörtökön történt, az akkor és ott a meccs végével véget is ért, most arra fog mindenki figyelni, hogy felesleges kiállítással ne hozza emberhátrányos helyzetbe a társait. Rendkívül fontos a vasárnapi meccs, ahogy az eddigiek is azok voltak. Szerintem hasonló lesz a koreográfia, mint az előzőeknél, a felétől dől majd el, ki az, aki jobban bírja és több gólt tud lőni. Természetesen szeretném, ha ez a csapat ismét a Dab.Docler lenne."

A Mol Liga-döntő menetrendje, tévéközvetítéssel:

dátum, óra
mérkőzés tv/eredmény összefoglaló
 február 15., szerda, 18.00 Dab.Docler–Miskolc 4-2  videó
 február 16., csütörtök, 18.15 Dab.Docler–Miskolc 6-2  videó
 február 19., vasárnap, 18.30 Miskolc–Dab.Docler élő, DS*  
február 20., hétfő, 18.15 Miskolc–Dab.Docler élő, DSP  
 február 24., péntek, 18.15 Dab.Docler–Miskolc  élő, DSP  
 február 27., hétfő, 18.15 Miskolc–Dab.Docler  élő, DSP  
 február 29., szerda, 18.15 Dab.Docler–Miskolc  élő, DSP  


Jelmagyarázat: DS: Digi Sport, DSP: Digi Sport Plus.
* – Megjegyzés: a harmadik mérkőzést élőben közvetíti a Digi Sport Plus, de késve kapcsolódik be a mérkőzésbe.

Szólj hozzá!

Címkék: miskolc mol liga dab.docler szilassy lindqvist

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása