HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Azari: Szeretnénk kinőni a Mol Ligát

2011.12.07. 22:31 F. Kapus

"Teljesen egyértelmű, hogy nagyon jó edzőt sikerült találnunk, meggyőződésem, hogy ez alapjaiban határozza meg az egész klub munkáját – mondta blogunknak Azari Zsolt, a Dab.Docler ügyvezetője. – Egy sportvállalkozásnál nem lehet rövid távon eredményt elérni, amilyen célt mi kitűztünk magunk elé, az nem teljesülhet egy-két év alatt. Ez egy hosszú út, amely során nagyon fontos, legyenek olyan eredmények, amelyek visszaigazolják, hogy érdemes ezt csinálni. Ezek a kis sikerek igazolják vissza, hogy igen, érdemes hosszú távon gondolkodni, igen, érdemes sokat dolgozni, igen, érdemes minden nap megfeszített munkával a fejlődést elősegíteni. Ez nagyon fontos, mert ha nincsenek sikerek, előbb-utóbb elfogy az energia, ami működteti a rendszert. Ezért volt nagyon lényeges csapatunk életében az elmúlt két hét." A dunaújvárosi sportvezetővel a klub jelenlegi helyzetéről, rövid, közép- és hosszú távú terveiről beszélgettünk, és a cikk végén kiderül az is, szerződtetnek-e még idegenlégióst ebben a szezonban.

A dunaújvárosi hokicsapat ez évben új pályára állt. Azari Zsolt szándékai szerint egy új klubmodellt igyekeznek kialakítani. Ebben a szezonban egy nagyon bő, 35-40 fős játékoskerettel hihetetlen mennyiségű mérkőzést játszik az újvárosi csapat, amely egyszerre áll helyt a magyar bajnokságban, a Mol Ligában és az osztrák másodosztályban, a Nationalligában, sokszor egy nap két mérkőzést is játszva. Eközben nemzetközi kupaszereplést is vállaltak. A szezon első részében több kudarc is érte a csapatot, de az utóbbi két-három hét visszaigazolta a klubvezetés döntéseit, Dániában fantasztikus teljesítményt mutatott a csapat, és azóta is kiváló eredményeket ér el akkor is, ha éppen két részben játszik a keret, az egyik fele Mol Liga-meccset Csíkszeredában, a másik Ausztria túlsó végében egy NL-élcsapattal.

"Ilyenkor az ember arra is gondol, hogy biztos lesz visszaesés. Ez így is van, de akkor is egyértelmű, hogy ahol most tartunk, az már egy más dimenzió. Szerettem volna már egy éve is itt tartani, akkor nem sikerült, de jobb később, mint soha. Rengeteg munka vár még ránk, az ideális klubmodell kialakítása 3-5 évet vesz igénybe. Amikor jönnek a sikerek, jobban látszanak a gyengeségeink is. Az utánpótlásban távol vagyunk az optimálistól. Kevés a gyerek, akik vannak, azok nagy része nem megfelelően képzett. Ez egy olyan probléma, amit rövid távon nem tudunk megoldani. Első lépésként a Dunaferrtől átvettük az utánpótláscsapatokat, így elmondhatjuk, hogy már egy igazi hokiklub vagyunk, egyrészt utánpótlást nevelünk, másrészt profi csapatot működtetünk.

A fiatalok nevelése hosszú folyamat, az első lépéseket megtettük. Míg az előző szezonban egy új játékos sem csatlakozott a Dunaferrhez, addig ebben az évben már húsz gyerek kezdett nálunk hokizni. De a megfelelő szakmai struktúrát valószínűleg csak jövőre sikerül kialakítanunk. Ehhez kell egy megfelelő szakmai vezető. A mi elképzelésünk szerint a klub szakmai vezetője az utánpótlásért is felel. Elsősorban a szükséges technikai hátteret kell kialakítanunk.

Ehhez elengedhetetlen a jégcsarnok ideális működése. Április óta próbálom rávenni az üzemeltetés átadására az önkormányzatot, de eddig nem jártam sikerrel. Dunaújvárosban nincs hagyománya ennek, ez egy újfajta struktúra kialakítását jelentené, és egyelőre nem született megállapodás. A jégcsarnokot jelenleg nagyjából hatvan százalékban mi használjuk. Ha sikerülne megkapnunk az üzemeltetés jogát, akkor szeretnénk megerősíteni a jégpályára épülő sportturizmust. Edzőtáborokat, nemzetközi tornákat szerveznénk, bekapcsolnánk a nemzetközi vérkeringésbe Dunaújvárost és a jégcsarnokot.

A javuló játék és a jobb teljesítmény egyre több nézőt vonz a meccseinkre, de az igazi áttörésre akkor lesz lehetőségünk, ha majd mi kezelhetjük a pályát. Némi átalakítással sokkal közönségcsalogatóbbá kívánjuk tenni a létesítményt, szeretnénk belakni a pályát. Mert a nézőszámmal nem csak minőségi összefüggés van, ez sokkal bonyolultabb kérdéskör.

A célkitűzéseket tavaly megfogalmaztuk, ezen nem változtattunk idén sem. Az előző évben nem jött minden össze, most azonban reálisan jó esélyt látok a teljesülésre. Ahol elindulunk, ott szeretnénk nyerni, és jó értelemben mondom, szeretnénk kinőni a Mol Ligát. Ez elsősorban nem azt jelenti, hogy megnyerjük, hanem hogy látványosan, magabiztosan és eredményesen játszunk a legjobb csapatok ellen is. Az már most látszik, hogy az OB I. és a Mol Liga mellett a Nationalliga is megfelelő kihívás csapatunknak. Jó döntés volt elindulni itt, az első hat csapat játékszínvonala mindenképpen megfelelő fejlődést biztosít fiatal játékosaink számára. Előrelépésnek tartom, hogy olyan csapatok ellen játszhatunk, mint a Graz, az Innsbruck, a Dornbirn vagy éppen a Feldkirch. És nincsenek illúzióink, tudjuk, még csak most kezdődik a kemény szakasz, ahol az élcsapatok máshogy játszanak, mint eddig.

Dániában a Kontinentális Kupán kiválóan teljesített a csapat. Húsz játékost vittünk ki, ebből három légiós és két nem dunaújvárosi hokis volt. Ezt azt jelenti, hogy 15 dunaújvárosi nevelésű játékossal értük el ezt az eredményt és nem tíz kanadaival megerősítve. Ez nagyon nagy dolog, és nagyon fontos a csapat életében. Ezzel a kerettel vertük a dán és a brit bajnokot és szorongattuk meg az olasz bajnokot. Külön szeretném kiemelni a kapusok teljesítményét. Nagyon sokat javultunk ezen a poszton, nagyon fontos, hogy mind a három kapusunk, Peter Sevela, Kiss Tamás és Rajna Miklós is meccsről meccsre hozza az elvárt teljesítményt, minden fronton számíthatunk rájuk. A szezon hátralévő részében nem tervezzük újabb légiósokat szerződtetését. Egyrészt nincs rá szükségünk, másrészt az euróárfolyam elvitte a költségvetésünk erre fordítható részét."

Szólj hozzá!

Címkék: kontinentális kupa mol liga dab.docler azari nationalliga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása