HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kevin Primeau a Fehérvár edzője

2010.10.23. 15:26 Hblog

A Sapa Fehérvár AV19 kanadai vezetőedzőt igazolt. Az 55 éves szakember hat évet töltött az NHL-ben, ahol az Edmonton Oilers másodedzője volt. A magyar bajnokcsapat közleménye szerint ezután Európában dolgozott vezetőedzőként. Megfordult Németországban, ahol a Köln és a Berlin, majd Svájcban, ahol az Olten vezetőedzője volt. Három évvel ezelőtt az EBEL-ben is dolgozott, de a Klagenfurtnál két hónap után váltotta a jelenlegi tréner, Manny Viveiros. Szintén a Fehérvártól kapott sajtóanyagból derül ki, hogy vezetőedzőként 72%-os győzelmi mutatója van. A csapat egy új centert is igazolt, a kanadai-svéd Eric Johansson érkezett. A 28 éves csatár négy szezont húzott le a kanadai juniorligában, majd három évig várt az NHL-bemutatkozásra az AHL-ben. A világ legjobb ligájának ajtaja azonban nem nyílt meg előtte. 2005-ben hazatért, a Mora csatára lett, abban a szezonban gólt is szerzett a svéd válogatottban, majd rövid finn kitérő után a HV71 igazolta le, ahol svéd bajnoki aranyérmet szerzett 2008-ban. Legutóbbi két szezonját a svéd másodosztályban töltötte, a Leksandban 94 meccsen 83 pontot szerzett. A center hétfőn, az edző pénteken érkezik Magyarországra.

49 komment

Címkék: fehérvár ebel johansson primeau eric johansson

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na, nem semmi hírek így hirtelen.
Hát kíváncsi leszek, ha hozza a Volánban is a 72%-os győzelmi statisztikát, akkor ......
Továbbra is HAJRÁ VOLÁN!
Remélem olyan típusú edző lesz ,akit a játékosok szeretnének. Kívánom ,hogy edzés végén sírva és hordágyon jöjjenek le a jégről. ( na nem a sérülés miatt )
na hadd szóljon irány a playoff
Sok sikert az új mesternek,kár hogy nem hozta magával erőnléti edzőnek Hulk Hogant,szerintem egy senki nem alibizett volna edzésen :-))lets get ready to rumbleeeee
Az uj center egyuttal akkor azt is jelenti, hogy valakinek mennie kell, nem? Mintha a szlovak hatved igazolasakor az lett volna, hogy ezzel betelt a keret, es mar csak cserelni lehet. Ha igy van, ki lenne ra eselyes teljesitmeny es pont szerint?
Remek hírek, azt hiszem, kicsit most újra tudunk reménykedni. Kár, hogy csak a jövő héten érkeznek, nekem a péntek tűnik messzinek, de remélhetőleg addig összekapja magát a csapat. :)
@papi79: a csapat 82,56% a megérdemelné
Hát, -ha ez az edzö ilyen hatékony /ahhoz kell olyan csapat is/ :( ...akkor a mutatók a következök:
-..otthoni meccsek 2 pont!..idegenben legalább 1pont!!! Ebböl lesz a rájátszás!!!
Érdekes.
Lehet hogy rosszul fordítom ,de Kevin úr Klagenfurti elküldésekor a fő indok a csapat nem megfelelő fizikai felkészítése (felkészültsége) volt.

Mielőtt bármivel megvádoltok ide linkelem az eredetit :

"Kevin Primeau formte für die darauf folgende Saison eine neue Mannschaft, aber wiederum liefen die ersten Spiele völlig aus dem Ruder. Kritisiert wurde vor allem die körperliche Fitness des Teams. "
@exL:1: Hat ez a szep szam hogy jott ki? :) Amugy szomoru hogy igy van... :(
"Durco leigazolásával betelt a Fehérvár kerete, mostantól három módosításra van lehetőség , de az már áldozattal jár, tehát ha új játékos érkezik a csapathoz, akkor valakinek távoznia kell."

A jó hírek után jöhet a fekete leves, kinek kell csomagolnia...
Néhány napja Ocskay bácsi Pat Cortinahoz hasonló edzőre vágyott. Erre most szerződtetnek egy kanadait, aki sokat dolgozott Németországban. Meg lennék lepődve, ha nem lenne benne Pat keze. Ha olyan lesz mint ő, akkor Kevin Úr és mi is nagyon boldogok leszünk. Sok sikert!
Nagyon jó nevek, reméljük beválnak! Azt hiszem nem kis pénz letehet egyikőjük sem! :)
Üdvözlet a Volánban!
@advocatusdiaboli: Pont erre gondoltam. Erdekes hogy errol most senki nem beszel. Persze elkepzelheto hogy majd az uj edzore bizzak a dontest.
Én 2db négy pontosra tudok gondolni!
Lehet hogy Martz is veszélyben van? Vagy két Magyar?
@Pierre: én is meglepődnék, ha nem ő lenne. Sajnos a remek edzőmeccses formájából semmi nem maradt az éles helyzetekre. De tényleg semmi!
Egy legalább 2,5 pontos játékost kell kihúzni a keretből, mert ugye a svéd előtt 58,5 pontos volt a keret. Ha hétfőn jön, kedden még aligha játszik, tehát a veszélyeztetetteknek két mérkőzésük maradt a bizonyításra. És akkor ezen kívül még két cserére van lehetőség a szezonban.
@papi79: viszlát Tommi... gyógyulgass otthon és jövőre jelentkezz játékra...
@cric82: Majd te beállsz a kapuba, ha Hete megsérül?
@sutyi2:csak egy vélemény volt.nincs mögötte semmi értelem csak luxus és felesleges pénzkidobás...1-1 harmadra beállt de minek? csak próbálgatta a játékot.a múltból nem lehet megélni.
Tegyük fel hogy nincs olyan "szerencsénk" és Hete elmegy külföldre.most ki állna a kapuban?Tommi fél lábbal??? menjen haza pihenjen a családja mellett.regenerálódjon.majd ha tényleg jó a lába és kész a játékra akkor jöjjön vissza...
@Henry The Navigator: miért Tommi beáll sérülten??? ugyan már...
@cric82: Akkor egész idényre kidőlt nyilván,ezt nem tudtam...
@Henry The Navigator: én se tudom mennyi időre dőlt ki de eddig 13 meccsből 5 harmadot játszott és ez csak a szezon... de nyilván nem ő megy ez csak egy lehetőség ennek esélye annyi mint hogy a 3 lábú hintaló megnyeri az Epson-i derbit...
@cric82:De ki lenne a második számú kapusod? Vay? Egyébként Epsom helyesen.
@Henry The Navigator: nem értek a jégkoronghoz.... a kapusokhoz még annyira sem...a fiatalokban az a jó ha esélyt kapnak a rutint küzdeni akarással pótolják...
@cric82: Mondjuk ez pont a kapusoknál nem ér semmit.
@advocatusdiaboli: Nekem is ez volt az első gondolatom... :D
Bár ha rokon, akkor sem hiszem, hogy ez bármi előnyt jelentene...

Mindenesetre sok sikert a munkájához!
@advocatusdiaboli: Ha csak névrokon, akkor is borzasztó jól hangzik...:)
@Skandinávia-mánia: Tiszta jereváni rádió: K.Primeau a Sapa Fehérvár AV19-hez szerződött... :D

A hír végül is igaz...:D
rrichy 2010.10.23. 09:30:40re
.
.
.

Edző kérdés:
Ahogy én látom felesleges az északi hokit erőltetni, nézzük csak a Tolvanen és az Ulf példáját...Ted és Pat viszont szerintem legalábbis többet csinált mint a másik 2 edző. Nem elfeledve Tolvanen mester itthoni sorozatát. Én csak és kizárólag észak amerikát megjárt, NHL-es múlttal rendelkező kanadai edzőt tudok elképzelni a csapat élén. Pat Cortina abból volt jó, hogy remekül hatott a játékosokra. Ha esélyünk sem volt akkor is a csapat kúszva jött le a jégről, de csodát csináltak. A labda id. Ocskay Gábornál...

HÁT AZT HISZEM FELADOM A LOTTÓM :))))

Most már jöjjenek a statisztikusok...legyen csak 70% :)))
Figyelem építő jelegű hozzászólás: ezen a videón az edmontonos résznél meg pont úgy néz ki mint Tom Selleck!

www.youtube.com/watch?v=O-fyzWOLsmc
@rezsi777: 01:18-nál tényleg!!! BESZARÁS! :-D
@rezsi777: Tényleg!!! :D Elmondhatjuk, hogy Magnum P.I. lesz a Vlán edzője!!! :D Akkor Lali lesz Higgins???

NSO: "Ráadásul az edzőbarátaimtól kapott információk alapján remek szervezetről van szó. "
Nagyot tévedek, ha azt mondom, Pat keze van a dologban? :)
@advocatusdiaboli: És akkor már csak Zeusz és Appoló hiányzik, meg a szerecsen helikopter pilóta..:)) :D
@advocatusdiaboli: hehe, hat ez nagyon tetszik az eletrajzaban (figyelem, nem az edzo, csak a nevrokon!):
May 5, 2000: Ended longest game in modern NHL playoff history with his goal at 92:01 of overtime.
@Henry The Navigator: lehet hogy tenyleg van Patnek is nemi koze a szerzodtetesehez:
"Úgy éreztem, talán a Fehérvárban van a legnagyobb potenciál az előrelépésre. Ráadásul az edzőbarátaimtól kapott információk alapján remek szervezetről van szó."
@papi79: Ja, nem lattam az ugyved ur elottem tett hozzaszolasat. Bocs az ismetlesert.
@Szoljanka: És természetesen Gabbá' pedig nem lehet más, mint Robin Masters...:D
@papi79: Egyfelé jár az agyunk... :D
@Szoljanka: szerecsen pilóta is megvan,akit seggbe rúgnak az új csatár miatt, annak lesz flying home,igaz nem fekete arcbőrű lesz, de 30perc szoli és meg is van a kívánt hatás :-))
süti beállítások módosítása