HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ocskay: A felelősséget ezért vállalom

2010.10.18. 22:00 F. Kapus

A kialakult helyzetnek én is felelőse vagyok, de magamat még nem tudom kirúgni – nyilatkozta blogunknak Ocskay Gábor. A Sapa Fehérvár AV 19 szakosztályfőnöke reméli, egy játékos sem érzi úgy, hogy megbukott az edző, mert eddig bizony ők is megbuktak.

"Hétfőn délelőtt merült fel bennem először, hogy megköszönjük Ulf Weinstock munkáját. Nem azzal a céllal igazoltuk, hogy rövid időt töltsön itt. Bíztunk benne a kezdeti nehézségek után is, azt reméltük, nem történik meg az, ami már többször is, hogy szezon közben kell edzőt váltanunk. De sajnos így alakult. Mostanra egyértelművé vált, hogy elvesztette a fonalat. A határozottság, a keménység, az arculat, a tudatosság elveszett. Hatalmas hibákat követett el, zavarodott nyilatkozatokat adott. Megbocsáthatatlan hiba, ha egy vezető kritikus helyzetben elbizonytalanodik.

A menedzsment elé én szoktam felvezetni az edzőkérdést, és általában az a döntés születik, amit javasolok. Ezúttal is így történt, a felelősséget ezért vállalom. Jarmo Tolvanen nyári távozása előtt nem volt egyetértés a vezetőségben, én amellett tettem le a voksot, hogy ne hosszabbítsunk szerződést a finn edzővel, és végül ez a döntés született. Ulf Weinstockot is én javasoltam.

A 12 mérkőzés alapján egyértelmű, hogy csapatunk nem erősödött. Az is biztos, hogy ennél jóval többet kell ezzel a játékosállománnyal is mutatni. Az első sor végig jó, sőt sokszor kiemelkedő teljesítményt nyújtott, Hetényi váltakozóan, többször kiválóan kiválóan, máskor elfogadhatóan védett. A többiek a várakozás alatt produkálnak. Ki kicsit, ki nagyon a léc alatt van, közéjük nem tennék egyenlőségjelet.

Sokan hamarabb szerették volna elküldeni a svéd edzőt, de nem akartunk kapkodni, nem akartam, hogy a játékosok válláról levegyük a felelősséget. Óriási hullámvasúton ülünk idén, többet voltunk lent, de a mélypontok után mindig jött a levegővételt jelentő győzelem, ezek átmenetileg feledtették a durva vereségeket.

A nagyon gyenge teljesítmények után az elbizonytalanodott vezetőedző a fegyelmezési dolgokhoz nem jól közelített. Nem csak ő tehet mindenről, de ő volt most a rossz végén. Még egyszer mondom, a kialakult helyzetnek legalább ennyire én is felelőse vagyok, de magamat még nem tudom kirúgni. És ne felejtsük el, 23-24 játékos teljesítménye is nagyban hozzájárult ehhez az edzőváltáshoz.

Remélem, egy játékos sem érzi úgy, hogy megbukott az edző, mert eddig bizony ők is megbuktak. Ez az epizód nem azzal zárult, hogy az edző elment, mert a következő hetekben bármelyik játékos ugyanígy járhat.

Hihetetlen, ezt a csapatot mennyire szeretik a nézők, a sorozatos vereségek ellenére is telt ház van a mérkőzéseinken. De ha a színészek rendszeresen elfelejtik a szöveget, előbb-utóbb más színházba mennek a nézők. Ezt nem fogjuk megvárni. Mindenkinek önkritikusnak kell lennie magával szemben. Ha ez nem megy, mi fogjuk szembesíteni őket a valósággal.

Van néhány játékosunk, akiknek a teljesítménye és a sportemberi magatartása, a hozzáállása kiemelkedően gyenge. Őket alibistának nevezem. És van néhány játékos, akik gyenge teljesítményének okaira választ kell találnunk. Három-négy játékosunk az utolsó lehetőséget kapja meg, még egyszer bizonyíthatnak. Ha nem élnek vele, hosszú ideig nem maradnak itt, az biztos.

Akinek mindegy, hogy kikapunk, akin azt látom, hogy úgy jön ki az öltözőből, úgy jön le egy vereség utáni napon az edzésre, hogy nem érdeklik a történtek, azt nem nézem jó szemmel. Tudom, hogy mindenki máshogy éli meg a dolgokat, de látszik, ki az, aki komolyan veszi ezt a csapatot, és ki az, akinek igazából csak az a fontos, hogy hónap végén megkapja a fizetését.

A klub menedzsmentjében mindenkinek az a dolga, hogy a csapat számára biztosítsa a megfelelő hátteret. Ezzel nem lehet gond, minden feltétel adott a nyugodt munkához. De a folytonosságot a játékosoknak kell biztosítaniuk. Ki lehet kapni, akár nagy arányban is, de nem mindegy, hogyan tesszük ezt. Ha beleszarunk egy hat-hétgólos vereségbe, az nem ugyanaz, mint ha rosszul játszunk, pechünk van, de végig hajtunk és akarunk. Magas a kapott gólok száma, sok az összeomlás, jelentős probléma, hogy kimaradnak harmadok.

Sokan azt hitték, ha tavaly sikerült a rájátszásba kerülnünk, akkor idén még előrébb jutunk, akár a 4-5. helyre. Ez nem így működik, továbbra is a nyolc közé kerülés a reális cél. És azt is el tudom fogadni, ha ez nem sikerül, ha néhány ponttal lemaradunk, ez nem tragédia, ha a mérkőzéseken elfogadhatóan játszunk. Mert az EBEL egy olyan liga, ahol két erős csapat nem kerül a legjobb nyolc közé. Nézőink hatalmas támogatásban részesítenek minket, a tragikus kezdés ellenére Bécsbe százak utaztak velünk, a végén a 3-7 ellenére is megtapsolták a csapatot, füttyszót Fehérváron is alig hallani.

A fejlődés a célunk, előremenekülünk évek óta. Sokan szimpatizálnak velünk, sokan szurkolnak nekünk, a játékosok felelőssége, azért kapják a fizetést, hogy megfeleljenek az elvárásoknak. A mi első sorunkra nagyon büszke vagyok. Ha bárki megnézi a statisztikákat, akkor láthatja, minden EBEL-csapat örülne egy ilyen első sornak. A többieknek viszont sok tartozást kell törleszteniük a hátralévő időben.

Az előző szezonban nagy mázlink volt a sérülésekkel és az eltiltásokkal, idén ez már koránt sincs így. De a salzburgi mérkőzés arra nagyon jó volt, hogy megmutassa, nincsenek nélkülözhetetlen játékosok. Ebben a sportágban az első helyen az alázat áll, mindig. Ha ez nincs meg, nincs lehetőség komoly eredményre.

Továbbra is elsősorban a magyar játékosokra kívánom építeni a csapatot. Nem tudok más utat elképzelni. Bár sokan megkérdőjelezik, akkor is folyamatosan azért dolgozom, hogy a magyar válogatott minél jobb tudjon lenni. Az EBEL-szerepléssel ezt biztosítjuk, olyan lehetőséget kínálunk a magyar játékosoknak, amely a fejlődésüket szolgálja. Vannak, akik nem nézik jó szemmel, hogy magyar játékosokat igazolunk. De az egyáltalán nem igaz, hogy ezzel folyamatosan gyengítenénk a többi csapatot.

Igazából egyedül Orbán Attilát hoztuk át idén, a többiek visszatértek hozzánk. EBEL-szereplésünk óta egyszer sem igazoltunk nagy számban magyarországi csapattól, a meghatározó játékosok külföldről tértek vissza. De akik minket választanak, azok előtt sem a mézesmadzagot húzom el, az jön ide, aki úgy érzi, jó itt játszani, és akiről mi úgy gondoljuk, erősítést jelent számunkra.

Bár lenne 8-10 húszéves gyerek a Mol Ligában, akiben látnám a fantáziát, aki alkalmas lenne az EBEL-ben heti három kőkemény mérkőzésre. Világos, hogy megkeresnénk, és ajánlatot tennénk neki, hogy folytassa nálunk, mert ez az élet rendje. Ezzel szemben, és ezzel nem akarok senkit sem megbántani, a Mol Ligában legfeljebb három-négy olyan játékost látok, akinek esélye lenne idekerülni, és megállná a helyét az EBEL-ben. Látni kell, ez egy más kávéház, itt egy Gratton-féle sorral szemben kell az embernek helytállnia, amelyik ötös nyilvánvalóan más dimenzióban dolgozik. Hajós Roland éppen vasárnap szembesült ezzel a helyzettel két harmad erejéig.

Az EBEL-ben játszani ma a legnagyobb lehetőség egy magyar fiatal számára. Itt jelentősen lehet fejlődni akár rövid idő alatt is, erre bizonyíték a válogatott előrelépése. Innen egzisztenciálisan előre lehet lépni, ha valaki kitűnik, komoly ajánlatot kaphat akár a ligából, akár más elit bajnokságból. Elgondolkodtató, hogy szemben néhány szlovén játékossal, ez magyar jégkorongozóval három év alatt még nem történt meg, senkiért nem álltak sorban az elmúlt szezonok után. Ki tudja, ha Sofron István ilyen tempóban halad tovább, lehet, hogy nyáron kiemelkedő ajánlatai lesznek. Ezt csak remélni tudom, mert ez is a fejlődés jele lenne. Szerencsére Ladányi Balázs rátett egy lapáttal a tavalyi teljesítményére, ez is nagyban hozzájárul az első sorunk eredményességéhez. Mindenkinek ehhez kell megpróbálnia felnőni.

Egyértelmű, hogy kemény, ostoros edzőt szeretnék a csapat élén látni. Körülírhatom az edzőideálomat is: 185-190 centi magas, jól beszél angolul, kemény, mint a böllér a disznóölésen, nagyon jól ért a hokihoz, és Pat Cortinának hívják. Ilyen embert keresek, meglátjuk, találunk-e hasonlót. Néhány éve a sors összehozott egy ilyen emberrel, nagyon jó korszakot éltünk át együtt, sok játékos életében a mai napig meghatározó az a néhány szezon. Még egy ilyen edzőt szeretnék találni.

A menedzsmenttel azt döntöttük el, hogy olyan szakembert keresünk, akiben hosszabb távon tudunk gondolkodni. Egy éve Jarmo Tolvanenben bíztam, azt gondoltam, hosszú távon megoldhatja az edzőkérdést. Utólag is azt mondom, le a kalappal előtte, hazai pályán tavaly a második legjobb teljesítményt érte el a csapattal, és ezt senki nem vitathatja el tőle. A célokat is teljesítette, de több dolog szólt a távozása, mint a maradása mellett.

Most Énekes Lajosnak azt mondtam, azt szeretném, ha két mérkőzésen irányítaná a csapatot. Nem biztos, hogy addig sikerül megtalálnunk a megfelelő vezetőedzőt, de jövő héttől heti három mérkőzésünk lesz, komolyodnak a feladatok. Viszonylag hamar megoldást kell találnunk. Egy biztos: kemény kapitány kell a hajóra."

127 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel ocskay weinstock tolvanen

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mindenben egyet értek
Sok sikert Gabibá!
Viszont a lejátszás lehetőségét át kellene gondolni/újra kéne szabályozni. Már csak a fegyelmezés miatt. Egy két játékosunkra ráférne pár hét farmcsapat-tagság, természetesen odaillő fizetéssel. Továbbá vannak tehetséges fiataljaink, akik pedig bizonyíthatnának az EBEL-ben. Utolsó helyen velük is állnánk.
Na vazze... ettől dobtam egy hátast!!!

"Körülírhatom az edzőideálomat is: 185-190 centi magas, jól beszél angolul, kemény, mint a böllér a disznóölésen, nagyon jól ért a hokihoz, és Pat Cortinának hívják."

Ez pláne talált!
Mindent elmondott Gabibá. Maximális tisztelet érte!
Eddig kiröhögtem azt, aki a cenzúrát szidta, de most én is beleszaladtam, a teljesen kultúrált hozzászólást kitörölhettem, semmi olyan nem volt benne.
Csak azt írtam, hogy megnevezhette volna azokat, "akiknek a teljesítménye és a sportemberi magatartása, a hozzáállása kiemelkedően gyenge."
meg hogy nagyon szeretem Gabi bácsit, mindenkinek ilyen főnököt kívánok!
@petyagergő: Minek teregetné ki a szaros bugyit? Hogy itt legyen min csámcsognunk? Aki ludas, úgyis tudja, minek járatná le a szurkolók előtt? Korrekt
Gabibá úgy láccik olvassa a blogot és idejében tudatja mkivel, hogy mi a magyar jégkorong érdeke és mindig akkor, ha valakikben ez megkérdőjeleződik:P
@petyagergő: sztem a konkrét lista nélkül is sejthető, hogy kikről van szó

egyébként pedig az jutott eszembe, hogy mi lett volna akkor, ha most kivételesen nem az edzővel, hanem a játékosokkal kezdi az öreg?
a primadonnák így nyugodtan bepróbálkozhatnak a soros edzővel is, ellenkező esetben viszont lehet rájönnének, hogy az edzőnek van igaza
de ez csak egy erősen naiv és őszinte rácsodálkozás részemről a krokodilra
Nagyon korrekt, ezek egy egyedülállóan kiemelkedő képességű sportvezető szavai!
Sok sikert a keresgéléshez!
@jegkasa: Csatlakozom. Hatalmas szöveg.
"a kialakult helyzetnek legalább ennyire én is felelőse vagyok"
Maxi Respect. A nyílt önkritika csak a legnagyobbak sajátja. Szuper-korrekt vezető lehet..
süti,dani,bigy,roger?
@Bdog: nagyjából ebben a sorrendben,és még sokan mások....
Ha még 100 ilyen vezető és politikus lenne az országban, akkor semmi nem itt tartana!
Hihetetlen nagy EMBERNEK tartom és példaként állítanám mindenki elé!
@petyagergő: Kedves petyagergő! Nem ellenkezni szeretnék veled csak kiemelni Gabibá nagyszerű vezetői mivoltát. Nem azt cseszegeti aki nem jó vagy rossz, hanem azt emeli ki példának aki jó! Nem a félig üres pohárról beszél hanem a félig tele pohárról.
Bécsben pont a kispadunk mögött ültem, csak egy átlátszó plexi választot el a csapattól, a szavakat nem hallottam, de pontosan értettem mindent, hogy mi történik a csapat tagjai és az edző között (pl. Nagy Gergő és Ulf közötti "beszélgetést"...stb) A meccs előtt nem volt egyértelmű véleményem arról, hogy maradjon-e az edző vagy sem. De ott a meccsen amit láttam azt erősítette meg, hogy minden nappal amit itt tölt azzal gyengíti a csapat maradék erejét. A magyar játékos egy furcsa "állatfajta" nagyon kifinomult érzékkel lehet bátorítani, motíválni, elmarasztalni. Ráadásul egy olyan speciális helyzetben, hogy 3 másik ország kiemelt csapata ellen küzdenek hétről-hétre, szerintem erőn felüli eredményességgel. Jóval többet nyújtva annál amit papíron elvárhatnánk tőllük.
Nagyon szurkolok Gabibának, hogy találjon egy Cortinához hasonló edzőt, nagyon kevés ilyen lehet és ezt nem a szakmai tudásra értem, hanem az emberi értékekre amit a csapatunknak adhat.
Hajrá Volán!
Miért tűnik el a szöveg amit írok? Olvassa el valaki, és ha korrekt akkor rakja ki, mert nem szeretném az egészet újra írni.
@Bdog: az általad felsorolt válogatott játékosaink 11 forduló alatt annyi gólt értek el összesen,amennyit simán megszámol az ujjain 3mp alatt,egy fejlődésben visszamaradott nagycsoportos ovis.Az első sor és Palkovics akik per pill mgütik az ebel szintet, a többiek messzebb vannak tőle mint ide a nap pókjárásban
Kevés ember hasonlatos a hazai "jégkorongért" és jégkorongból élők közül Gabibához! Remélem hosszú élete ad neki az Isten,mert sok tennivalója van még...Már százszor leírtam és nagyon büszke vagyok arra,hogy az "öreg" is így látja ,Cortina az etalon!
Nakéremszépen, minden leendő sportvezetőnek kötelező olvasmány, bekeretezni és ki a falra!
Nem (csak) másban keresi a hibát, korrekt, őszinte, önkritikus helyzetértékelés.
Négy évtized következetes, kőkemény munkája közben hibázni is lehet néha.
Weinstocknak nem az elküldése, hanem a szerződtetése volt a hiba. Ez Ocskay felelőssége.
Nem értem, milyen szempontok alapján lett kiválasztva, de mindegy is.
De tételezzük fel, megérkezik az új "Cortina" aki félek nem fog csodát tenni. Rendben van, az alibizők vagy összekapják magukat, vagy nem. De ha az utóbbi, mi lesz a bünti? Nem néthetik a Megasztárt? Vagy lapát, de hisz fentebb olvastuk a szakosztályigazgatótól, nincs aki a helyükre lépjen.
Nincs mese, most már valaki toljon be egy talicska lóvét Ocskay irodájába, ne kelljen a turkálóba menni vásárolni. Kell egy erős tengerentúli légiós ötös, akikkel Ladányiék bőven versenyképesek lennének az osztrák csapatokkal is. Mert szent meggyőződésem, semmivel sem rosszabb hokisok Kaltéknál, 6:1 ide vagy oda!
Egyszerűen nem hiszem el hogy nincs egy multi, aki - szigorúan üzleti alapon mint névhasználat, médiamegjelenés - ne látna fantáziát az ország egyik legeredményesebb csapatában! Rongyos egy milla évente. Euróban persze....
@M.Messier: én kb. május óta ezt szajkóztam... nem is kéne egy milla... elég lenne 6-700 ezer is, azért abból is lehetne ütőképes légiós sort csinálni... EBEL szinten egy jó légiós 150 e Euro, egy nagyon kiemelkedő 200-250 e (sztem). Nekünk elég lenne egy nagyon jó center mellé két jó szélső és még egy jó bekk... Krancj már itt van... őt megüti a mércét.
Amúgy maximális tisztelet Gabbának, nagyon szimpatikus nyilatkozat...
@Fedayn: na jó, mondjuk szezon elején volt az a svájci gyerek, ha jól emlékszem az 350 e Euro-t kért volna...
@M.Messier: @Fedayn: Erről már egyszer írtam, de megteszem újra. Ma Mo. minden szempontból legkiemelkedőbb csapata az MKB Veszprém. Az ő éves költségvetésük kb. 2 millió EUR. Ennek kb. 40%-át állja az MKB Bank. Tehát a világ legjobb 4-8 csapata között évek óta tanyázó egyesület névadó szponzori szerepe sem ér meg senkinek 1 millió EUR-ot. Arról nem is beszélve hogy az a sportpiac ahol a Veszprém mozog kb. százszor nagyobb mint a Volán piaca. Hiú ábránd hogy találunk olyan támogatót aki egy milliót, esetleg 500 e EUR-ot áldoz a csapatra. Ez van el kell fogadni a mai magyar viszonyokat.
@pakero: Ezen azért jót mosolyogtam: "Arról nem is beszélve hogy az a sportpiac ahol a Veszprém mozog kb. százszor nagyobb mint a Volán piaca."
@pakero: Na ezen jót röhögtem: Arról nem is beszélve hogy az a sportpiac ahol a Veszprém mozog kb. százszor nagyobb mint a Volán piaca.
Bocs, csak 50-szer, ha a közel 1 milliárdos népességet nézzük, de nem ez volt a mondandóm lényege.
@pakero: :-D Jujj... Inkább hagyjuk. :-)
@sutyi2: Számolj és utána vitatkozz. De tényleg hagyjuk.
@pakero: Sajnos szerintem nem lehet kiszámolni a rendelkezésre álló adatokból, h kinek van esetleg igaza, így ennek a vitának exakt infók, tények hiányában nem látom értelmét. A lényeg, h nem értünk egyet, van ilyen. ;-)
@jegib: éni egyetértek minden egyes mondattal...
@pakero: komolyan úgy gondolod, hogy kézilabdát többen néznek a világon, mint jégkorongot?
A magyar jégkorong az utolsó 5 évben szinte mindent Ocskay bácsinak köszönhetett, közvetve vagy éppen közvetlenül.Viszont azt láthattuk ebben az időszakban, hogy vagy az edző kiválasztásban vagy ha jól választott az elküldésben mindig mellényúl/t/.Javaslom, hogy ezt a kérdést ezentúl hagyja másra és legfeljebb vétójogot tartson fenn magának, mint egy államfő...:-)))
@AG 2.0: A világon nem hiszem, de Magyarországon biztosan.
@peterszky: És Ausztriában melyiket nézik többen?
Egy nagyon egyszerű pénzügyi matekot szeretnék végigvezetni. Fehérváron egy db éves ülő bérlet 25.000.- HUF, azaz ha minden meccsre kimegyek, akkor nincs 1.000.- HUF amit befizetek a csapat kasszájába. Ha minden meccsre külön veszek jegyet akkor 2.200.-/meccs. Az álló meccsenként 1.400.- ha bérletet veszek akkor 16.000/idény azaz meccsenként 500-600.-HUF. Ezeket az összegeket szorozzuk fel a nézőszámmal. Mondok egy példát ami nem ígaz, de induljunk ki belőle legyen 3000 néző, akinek 20 %-a ülő 80%-a álló és ezen nézők fele bérletes fele napijegyes. Ezek alapján úgy számolva, hogy az alapszakasz után még megyünk egy kört és a 7. meccsen esünk ki, így játszunk 30 meccset itthon. Ez meccsenként legyen kb. 3.300.000.- HUFx30 meccs az kb. 100.000.000.-HUF.
Salzburgban és Bécsben is ha jól emlékszem akkor kb 15 euro volt a legolcsóbb jegy. Ha most ezzel az összeggel (nem tudom a kinti bérletes árakat) számolok meccsenként 2.000 nézővel és 30 meccsel az 900.000 euro az kb.250.000.000.- HUF. Ez ha jól látom kb. egy idegen légiós sor, és akkor a szponzorokat nem nézem.
És ugynazon csapatokat látjuk mi is mint az osztrákok! A többit mindenki gondolja hozzá....
Egyébként én ezért is hálás vagyok Gabibának, hogy ezt az élményt elhozta nekünk is!
@sutyi2: Nem tudom, gondolom ott azért inkább a korong a nyerő :) A Volán meccseit ott adja a TV amúgy? Vagy csak összefoglalók vannak a neten?
@pakero: " MKB Veszprém. Az ő éves költségvetésük kb. 2 millió EUR. Ennek kb. 40%-át állja az MKB Bank. Tehát a világ legjobb 4-8 csapata között évek óta tanyázó egyesület névadó szponzori szerepe sem ér meg senkinek 1 millió EUR-ot."

Jégkorongban ezzel az összeggel úgy jó 300-ik vagy, tehát ez mindent elmond a két sportág összehasonlitásáról.
Mondom, nem lehet összehasonlítani/összemérni a nézőszámokat és ezáltal a sportágakat, mert még a nézőszám pontos számadata sem határozza meg egy sportág vagy csapat piacát. Ez sportágfüggő, országfüggő, csapatfüggő, kultúrafüggő, fizetésfüggő, nemzeti morálfüggő, földrajzi elhelyezkedés-függő, stb., stb., stb. ...
@peterszky: Hát, sajnos elég ritka, h épp AV meccset adjanak, de volt már közvetítés Szfvár-ról is Ausztriában. És ha jól tudom, nem is csak egy! Pl. a balhés Volán-Salzburg is élőben ment a TV-ben a sógoroknál. Nagy ritkán a Volán ausztriai fellépései is képernyőre kerülnekélőben, de tényleg ritkán sajnos. :-( De összefoglaló mindig van, és ha nem AV meccs megy élőben, a szünetekben legalább beszélnek a többi meccsről is.
@AG 2.0: ez így van! ki ne hallott volna a világhírű amerikai kézilabda ligáról a.. ö.. hm. persze az nhl csak kis piskóta mögötte.

Gabibának köszönöm a hosszú magyarázkodást. a legutóbbi mérkőzésekre ki sem látogattam. a vereségek valami béna magyar ligát idézetek. pontatlan passzok, szerencsétlenkedések sora, erre egy fillért is kár áldozni. majd ha sorozatban jól teljesítenek talán kilátogatok.
@esoutankoponyeg: Épp ilyen igazi szurkolókra van szükség a nehéz helyzetben a Volán-nak! Köszi, h a csapat mellett vagy, és pénzzel, szurkolással támogatod a "szeretett"(?) csapatodat!
@esoutankoponyeg: Valóban nem volt az egy szerencsés kijelentés :) De maradjunk egyelőre Európában és vessük össze mondjuk a két sportág top csapatait, a jégkorongot rátok bízom, nem vagyok tisztában vele, de legyen itt a kézilabda: THW Kiel - 10 ezer felett, Barcelona - 8000, Veszprém - 5000. Most azt nem is mondom, hogy mondjuk a kézi BL-t szerte Európában szórja a TV. Itthon a bajnokikat elég sokszor adják, hol Viasat, hol Sportklub. Itthon csak a Volán, idén bajnokit hajlandóak 4-et leadni, vicc.
Sutyikám, igenis, akikhez eljuthat a a két csapat, azt a versenyt is a kézilabda nyeri, a magyarországi érdeklődési versenyt pedig biztosan.
Egyébként: Egyéves szerződést kötött az MHZ Networks nevű szolgáltatóval az EHF, a jövőben 33 millió amerikai háztartásban élőben követhetik majd a hét BL-mérkőzését. A sorozat Veszprémben debütál, amikor a MKB a Montpelliert fogadja. Első alkalommal közvetít amerikai csatorna élőben Magyarországról kézilabdát.
@Lazlee: Na mi van Veled, Te borhuligán? :-) Hát vasárnap délben kell jönni Mórra, mikor még alszik a móri ember, nyalogatva a sebeit az előző 3 napi bulikat kiheverve? :-D

Amúgy USA-ban szted ki fogja nézni majd a kézi BL-t??? :-D Nyilván pár ezren max., bár ha MLB, NHL, NBA, vagy NHL-es, esetleg lacross, vagy bármilyen főiskolai liga rangaójának időpontjában lesz, akkor annyi se...

Persze, az MKB több darab(!!!) csapathoz eljuthat, de TV-ben is szerinted mennyien nézik ezeket a meccseket?

És azért is bolondság összehasonlítani a két csapatot/sportágat, mert ahogy Imi is írta, ennyi pénzzel, mint ami az MKB kézicsapatának van, hokiban kb. senki lennél, és nem jegyeznének a világ 10, sőt 100 legjobb csapata között se...

Fejezzük már be a hasonlítgatást, hisz felesleges. A globális összehasonlítást meg pláne ne kavarjuk ide, mert az meg egyértelmű.

Végül: Lehet, h én vagyok MO-ot nem reprezentatívan bemutató közösségben, baráti körben, családban, régióban az országon belül, de nekem kb. 6 ismerősöm néz nagy ritkán kézimeccset, ugyanez hokiban pedig 36, és itt a hokimeccsen megismert szurkolótársakat nem veszem ide.

Amúgy tök meddő ez a hasonlítgatás, részemről be is fejezem!

Hajrá Volán! :-D
@M.Messier: vitatkoznék ezzel az állásponttal.
egy felől nyilván nagyon jót tenne sokunknak, ha egy tengerentúli ötös erősítené a csapatot. de a dolog onnantól nem a Palkovicsokról, Ladányikról, Sofronokról stb. szólna, hanem a tengerentúliakról. még mielőtt bárki is megróna egy fajta hamisan értelmezett hazafiaskodással jelezném, hogy itt az a filozófia sérülne amit id.Ocskay _is_ nem egyszer, nem kétszer leszögezett már: a magyar hokit szeretné tovább erősíteni. ott lenn a jégen, és nem fenn a tribünön (úgy értem, a hoki szeretetét). egyikre is, másikra is szükség van.

itt csengnek még a szép emlékű RBS elleni meccs beharangozójában Page szavai. valami olyasmit mondott, hogy sokan nincsenek idehaza tisztában azzal, hogy mennyire jó (reménytelinek értelmezem) a magyar hoki. de ahhoz, hogy még magasabb szintre kerüljön, ahhoz a játékosoknak valami orbitálisan nagy munkát kellene bele tenniük a mostanihoz képest is... mintha ugyanezen a véleményen lenne Ocskay is. (én is, bár látva a mieink vitézkedését olykor megkérdem magamtól, hogy lehet-e ennél még többet? aztán átkapcsolok az ESPN-re, és konstatálom, hogy lehet. nekik - Ocskay és Page - van igazuk.)) szóval még több munka, még erősebb csapatszellem, még több alázat, még több emberelőnyös gól... meg ilyenek. van kitekintés arra, hogy hol tart a világ. nem dughatja senki sem a fejét a homokba.
hajrá AV! hajrá magyar hoki!
@sutyi2: Bocs, NHL 2x ment, NFL akart lenni az egyik! :-D
@kovacsistvan: Európában mennyire terjednek ezek TV-n, az ok, hogy hozzánk nem jut el, de amúgy van ilyen? :)
@sutyi2: ne magyarázz, főleg ne kamuzz te FOCISTA! :P

Vili, én nem is hasonlítgatni akarom, csak azért árnyalnám a kézit ugyan ki néz(het) képet.

Hoki mindenek felett!
@Lazlee: Én kamuzni? :-D Én vasárnapra tényleg már 3 napot végigbuliztam, mire végre leértél... Nem úgy Tomi, így ő ki is tudott menni, én csak estére tértem magamhoz! :-)

Ne sértegess a focistázással! Akkoriban esélyem se volt hokira járni... :-(
Toljon valaki a csapat alá egy megfelelő új csarnokot, ahova befér 5-6000 ember és jegybevétel növekedésből máris megvan a 3 EBEL szintű légiós.
@sutyi2: én úgyhallottam vmi rangadó miatt nem voltál elérhető állapotban, de ezennel a többiek nagy sajnálatára ezt a témát berekesztem.

@Grundolf: ja, és már csak a stadion bekerülési összege hiányzik majd onnantól. :D

Meg egyáltalán, minek? Vannak akik kinntszorúlnak a volán meccseiről?
Vagy már ti is szégyellitek a csarnokot? :D
Vezetőképzőt nyithatna az Öreg!
Kevés emberek egyike az országban, aki a szart szarnak nevezi... mégha olykor az fáj is egyeseknek!
Tisztelet Neki!
"a felelősséget ezért vállalom"
"a kialakult helyzetnek legalább ennyire én is felelőse vagyok, de magamat még nem tudom kirúgni"

Ezt most hogyan értsem? Milyen felelősséget vállal? Ha nem tudja magát kirúgni, akkor a "menedzsment"-től ezt várja? Vagy fel fogja ajánlani a lemondását? Vagy mi számít nála a felelősség vállalásának?
@Lazlee: Nana, ne feszegesd a barátságunk határait! ("Vannak akik kinntszorúlnak a volán meccseiről? Vagy már ti is szégyellitek a csarnokot? :D") :-D

Ja igen, rangadó is volt, de nem nyertünk... :-D
@brunya: Első körben legalább MO-on ritka módon elismeri, h hibázott.

Asszem nagyot néznél Te is, én is, és mindenki, ha az öreg egyszer csak azt mondaná:

"Csinálja más...!".
@sutyi2: az első mindig felmerül bennem, mikor nagyobb csarnokot követelnek itt egyesek...
@Lazlee: Na, az jogos is... Szerintem EBEL-meccsről még valóban nem nagyon szorult ki senki.

Mikor lesz Újvárosban DAB-AV farm legközelebb? Lehet le kéne nézni! :-)
@sutyi2: Tudod Sutyi,lehet meglepődsz, de vannak néhányan akik ezt nagyon várják. Láthatóan a brunya is hozzájuk tartozik.
@felold: Akik ezt nagyon várják, azok képesek is lennének ilyen színvonalú munkát végezni? Mondjuk az öreg által kitaposott ösvényt továbbvinni nem nagy kunszt, éppen ezért inkább máshogy kérdezem: akik Gabibá bukását várják, azok vajon a semmiből, vagy egy amatőr csapatból tudnának-e 15-25 év alatt EBEL-csapatot faragni? Na ugye, h ez a kérdés nem is kérdés...
@sutyi2: elcseszted, vasárnap volt a MOLban az utcsó, majd esetleg februárban. :)
@sutyi2: Ebben most tévedsz Sutyi, hidd el még tovább vinni is "nagy kunszt", nem hogy évről-évre egyre magasabb színvonalon... De látod, talán a brunya...
@felold: Persze, tudom én, látom, és tapasztalom is. Némi személyes kapcsolat segítségével, persze. De majd talán a brunya... :-)

@Lazlee: Francba, akkor majd a MOL Liga döntőben - remélem! :-D
@peterszky: Még franciaországban is van rendszeres közvetítés, nálunk megy csak ez a gyökérkedés. A kázilabda sehol nem olyan fontos sport, mint nálunk, még maximum a Dánoknál. Ha lenne 5000-es Voláncsarnok, lazán tele lenne min. a meccsek felén, de idővel már csak a szebb infrastruktúra miatt szívesebben járnának. Ja, és ami nagyon fontos, folyamatosan emelkedik a nézőszám. A Mol ligában nem, de a Volánnál, az EBELben, és az összes nagyobb európai ligában. Szép sport a kézilabda, de azért ne tévedjünk el, az egész világon nincs szerintem 20 város, ahol igazán nagyon fontosnak tartanák.
@AG 2.0: Igen, még az is előfordulhat, hogy többen nézik. De a kézilabda BL-t biztosan többen nézik, mint az EBEL-t és ez egész Európára kiterjed, nem csak 3 kis országra, valamint az kézi BL-ben sok helyen akár még 10 ezer fölötti nézőszám is van, de az 5-6 ezer szinte mindenhol összejön.
@csatoimi: Más csapatoknak sokkal több (spanyol, német). De ők ennyiből is ki tudják hozni a világszínvonalú játékot.
@Borsy: A kézilabda BLt egész Európában nézik. Na ja, mindenki a saját meccseit. A Veszprémet egész pontosan a magyarok, meg akivel épp játszik...
Azoknak akik ezt várják csak ezt üzenem:
Vigyázz mit kívánsz.
@sutyi2: Azt én is garantálom, hogy kézi BL-t többen nézik, mint az EBEL-t. Nagyobbak a sikerek, mind válogatott, mind klubszinten, jóval nagyobb az elterjedtsége, színvonalasabb a magyar bajnokság, stb, stb..
@Grundolf: Még ebben a csarnokban se sokszor maradt kint ember. Én még a Dunaferr ellen emlékszem olyan meccsre, amikor voltak kint maradók. (+Kanada ellen, de ez már más tészta)
@Borsy: 3 kis ország? Kit nem számoltál bele? AUT, SLO, CRO, HUN...? :-D

@Vincenzo90: Sztem is...

Lalzee, visszakanyarodtunk a hasonlítgatásokhoz, örülsz? :-D
@Vincenzo90: Ez egyáltalán nem igaz.
Én tudok olyan Volánmeccsről, amire inkább le sem írnám, mennyi jegy kelt el. És tudom, hányan maradtak még kinn, és hány ismerősöm mondta, hogy meg sem próbált már jegyet szerezni.
@Borsy: Na mi nem igaz? Az, hogy a Barcelona - MKB Veszprém meccset a világon két helyen adják, és a katalánokon, meg a magyarok kb. 5%-án kívűl a kutyát nem érdekli?
@Borsy: Vagy az nem igaz, hogy sehol a világon nem veszik annyira rohadt komolyan? Olyan, mint a kosárlabda, meg a jégkorong. Van sok fanatikus, aki azt hiszi, hogy hú, de fontos, pedíg a valóság az, hogy szűk rétegeket érdekel, és ők értékelik túl. Csak mi tudjuk, hogy állunk... :) A kézilabdások meg el vannak szállva a semmitől, aztán pl amerikában azt sem tudják, mi az, hogy handball. :) Amúgy meg pl Németország... Ott jó a kézilabda, és néző is van egy-két csapatnál. Mégis ha kimész az utcára az átlag német nem tud két csapatot mondani. Vagy egyet se. Nagy számok törvénye az egész... És láttam én már németországi kézi BL meccset, ahol jó, ha félház volt.
Jozsmag, irtam mail-t!

@Borsy: Ajánlanék Neked egy oldalt:

kezilabda.blog.hu

:-D
@Vincenzo90: Még több olyan van, ahol 6-8-10 ezren vannak. A kézilabdát egész Európában, több afrikai, ázsiai országban is játsszák. Azt is meg lehet nézni, hogy egy 16-os férfi kézilabda EB milyen szoros meccsek vannak. Hokiban az egész világon van 8-10 erős válogatott, még 8-10 akivel számolni kell és utána nincs semmi.
@Borsy: És ezzel mit akarsz mondani? Azt ne felejtsd azért el, h az az összesen 16-20 jó hoki válogatott úgy néz ki, h az orosz "F" válogatott is esélyesként lépne jégre egy hoki VB-n, vagy egy kanadai "J" is, esetleg egy USA "D", és folytathatnánk még pár országgal... Kéziben ez hol mondható el???

OLYAN JÓ KICSIT VITÁZNI!!! :-)
@sutyi2: Az igaz, hogy az él országok tényleg több jó csapatot ki tudnának állítani, de ezzel még Ázsiában, Afrikában, Európa nagy részén nem lesz népszerűbb. Kéziben is egy spanyolok, németek, franciák is ki tudnának állítani akár több csapatot is, amelyik megállja a helyét.

Ilyen minden sportágban van. Ausztrál, amerikai úszok, kínai tornászok...
@Borsy: Rájátszásra nem lehetett jegyet kapni a Volán meccsekre.
Bl-t tekinthetjük egyfajta rájátszásnak. :-) BL = kb. max 8 hazai meccs. Ezek a full teltházasak, meg esetleg Szegeddel a bajnoki döntő.

A hazai bajnokik és az EBEL összehasonlítás lenne a reális.

A többi esetben a Volán nézőszám veri a Veszprémet. Nem tudom, hogy egy Volán-Linznek van nagyobb reklámértéke / sportértéke /nézőszáma, vagy egy Veszprém- Kecskemétnek.

Azért egy NHL-es csapat költségvetéséből az egész BL-t meg lehet venni.

Nem beszélve a reklámértékről. Nem tudom, hogy a top bajnokság (német) döntőjét kézilabdában hány nézik világszerte, és hányan az NHL döntőjét?
@sutyi2:
de csak egy Kicsit:P

ebben az összehasonlításban csak azt nem értem, hogy egy sportág bajnoksága miért van a másik sportág elitsorozatához viszonyítva... ez így torz nem?
Amúgy nekem ha kéziről beszélünk akkor a csajok jutnak eszembe:D hihi, Sutyikám ezt meg kell add:P
@horivan: Hazai bajnokit a Mol-ligával lenne releváns összehasonlítani, akkor már nem lennének ilyen szépek a számok.

Az NHL-es csapat költségvetésének nem tudom mi köze a kézi BL-hez. Mindkettő világszínvonal, csak az NHL-ben (Amerikában) jobban elszálltak a pénzek, igaz a német, spanyol kézi ligában is rendesen kapnak a játékosok.
@Jozsmag25: Hát nekem is a csajok jutnak eszembe a kéziről, elsősorban a csajom, másodsorban a magyar női válogatott, és a 2003-as zágrábi VB-döntő, amit élőben néztünk Csicsóékkal, unokatesómékkal... Duplán szomorú sztori...
Ha már kézilabdával keveritek a jégkorongot,és egyesek felteszik a kérdést,hogy mi lenne ha Ocsakay Gabi-bá lemondana?Ugyanaz mint a Hypo kézicsapatával,elment Prokop,lassan meghal a volt 9-szeres bajnokok ligáját nyerö csapat.
Örüljünk hogy egészsége van Gabibá-nak,végezheti a nemkönnyü mukáját.
Én neki csak eröt,egészséget,és kitartást tudok kivánni!
RESPECT
@Borsy: Na srácok, akkor mi legyen? NHL nem mérvadó, mert elszálltak a pénzek, holott az NHL és a KHL a hoki elitje, a BL meg a kézi krémje. A válogatott tornákat se hasonlítsuk össze, mert a kéziben a spanyolok is ki tudnának hozni 2, max 3 egész jó csapatot, a kanadai hokisok meg 13-at. Az EBEL-t meg ne a magyar kézi-bajnoksághoz hasonlítsuk, hanem a MOL Liga versenyzzen a magyar kézi ligával. Hmmm... Akkor most mi van??? Versenyeztessük meg pl. a svájci hokiligát a BL-lel? Nem jó, mert az csak svájci TV-kben megy, jó esettel itt-ott EU-ban 1-2 csatornán. Vagy a DEL-t a német kéziligával? Az sem jó, mert a DEL nem a legerősebb hokiliga EU-ban, a német kéziliga meg a spanyollal a két legjobb talán. Akkor mi legyen? :-D
Hm... Természetesen nem akarom sem id. Ocskay Gábor életművét kétségbe vonni, sem megkérdőjelezni, hogy továbbra is a Volán élén a helye, de ez a "magamat még nem rúghatom ki" mondat nem kellett volna...
Nehéz időszak elé néz a Volán, mert először kellene találni egy "Cortina-osztályú" vezetőedzőt, majd jól melléállni, és aki nem veszi fel a ritmust, azt könyörtelenül kivágni... Majd hozni helyette valakit, az "ismert" költségvetésből...
Nehéz feladat, de sok sikert kívánok hozzá Gábor bá'-nak...
Ezzel a német példával feldobtátok a magas labdát német nézettségi adatok:
DEL 416 meccs 2 440 815 néző 5 867 néző/meccs
Handball Bundesliga 306 meccs 1 390 168 néző 4 543 néző/meccs

(nem a legfrissebb adatok, de iránymutatásnak jó)
Ebből egyértelmű, hogy ott a jégkorong népszerűbb, mint a kézilabda.
Pedig kézilabdában eredményesebbek...
@sutyi2: Én nem mondtam azt, hogy NHL nem mérvadó, csak a felvásárlás tekintetében rossz példa. Először próbáljuk értelmezni a dolgokat. Nemzeti bajnokságot, nemzetivel kell összehasonlítani.

Nem érted te, amit én írok, csak flegmáskodsz.

Én mindkettő sportágat nagyon szeretem, de még a focit is, igazából az nálam az első számú, mivel azt játszom is. Egyformán szurkolok minden magyar és minden fehérvári csapatnak.
A legújabb adatokat is megtaláltam:
DEL alapszakasz:
TOTALS: 2,439,090 420 5,807
Playoff
TOTALS: 210,867 32 6,589

Handball Bundesliga:
306 game viewers 1442803 4715.04
@Lazlee: Nem tudom nálatok, mennyi gyereket visznek ki a szülők jégkorong meccsre. pedig az újvárosi csarnokban meg lehetne tenni, hogy az iskoláskorú 8 éves gyerekkel járj meccsre. Fehérváron sajnos ez még nem lehet, mivel nem tudod a tömegben szemmel tartani szerintem. vagyunk jó néhányan akik, egy bécsi stílusú és méretű csarnokot amely 4500 fős el tudnánk képzelni. Állítom, hogy megtellene, mivel családi szórakozás lehetne a meccs.
Üdv
Benő
Fehérvár Ördögi Kör.
@kapusLaci: Félreértettél minket, csak egyvalaki volt, aki ilyet sugalmazott.Páran meg próbáltuk érzékeltetni vele, hogy meg kell próbálni az Öreg után csinálni... Ha csak egyvalaki is tudná, lenne komoly riválisa hazai szinten is Fehérvárnak.
@Borsy: Én is focizom, de sajnos már nem az első helyen van nálam a fussball, ismerve a magyar profi- és félprofi csapatokban zajló sumákolást, gusztustalanságokat. Hagyjuk is ezt az egészet!

Én nem flegmáskodom, csak nem értem, h végülis mit mivel és minek is kéne itt összehasonlítanunk?

Szerintem ez a lényeg, amit leírtál:

"[...] Én mindkettő sportágat nagyon szeretem, de még a focit is [...]"

Maradjunk is ennyiben. ;-)
@felold: Szerintem félreértettétek, amit írtam, vagy nem értettétek meg Gabibát (ahogy én sem). Szóval köszönöm a bizalmat, de van nekem rendes szakmám, amihez értek. És még nem gondoltam rá, hogy nagy nyilvánosság előtt hangoztassam, hogy valamit nagyon elrontottam, amiért vállalom ugyan a felelősséget, de magamat mégse rúghatom ki. Én csak ezt a részt nem értem. Hogy ez mit jelent? Hogy akármilyen baromságot is csinálhatok, akkor is én maradok a főnök? Vagy hogy légyszi valaki rúgjon már ki? Tényleg magyarázza már el valaki, hogy mit jelent, ha valaki azt mondja, hogy "magamat nem rúghatom ki", és hogy vajon mást jelent-e, ha ezt Gabibácsi mondja? Az én szemeben ugyanis ez azt jelenti, hogy ha egy beosztottja csinálta volna azt, amit ő, akkor Gabibácsi az illetőt kipenderítette volna.
@sutyi2: Hajrá Fehérvár, hajrá MAGYAROK!
Nyomatékosan kérem azokat, akik még nem vették át a rendelt szurkolói sáljaikat, hogy írjanak egy e-mailt a julcsi@albavolanszurkolok.com -ra és jelezzék mikor szándékozzák átvenni őket!!! Köszönöm!

Aki pedig még szeretne sálat kérni, az is legyen szíves erre a címre írjon, korlátozott számban még lesznek sálak :)
@eurocat: akkor vitatkozzunk, bár szerintem nincs nagy véleménykülönbség köztünk.
A kiemelkedő légiós sor nem kell hogy elvegye a helyet a magyar játékosok elől. Elég ha beütögetik a fórokat. Gondolj bele, hol tartana most a Volán ha az emberelőnyöknek csak a 25%-át kihasználta volna, mint Bécsben Fortierék.
Nem beszélve az edzésmunkáról, ilyen szintű paliktól talán még Godóék is elleshetnének ezt azt, pláne a fiatalok. Egy Pagé szintű coach meg ha azt mondja edzésen hogy most körbe kell korcsolyázni a Földet, szerinted ki merne morogni?
Nem azt kérdeznék hogy miért, hanem hogy hányszor?
És még mindig van három sornyi kiadó hely. Hja, hogy azért keményen meg kell dolgozni, hát istenem!
@M.Messier: ez a jó gondolkodás mód. ezt én is így gondolom.
@M.Messier: Egy igennel támogatom.
Elolvastam Ocskay Gábor nyilatkozatát.Arra lennék kíváncsi, vajon mik lehettek azok az érvek, ami miatt Tolvanennek mennie kellett,pedig teljesítette, amit elvártak Tőle , bejutott a csapat a rájátszásba!Aztán mit várunk a csapattól, ha ennyire meggyengült a védelem, sorra kapjuk az 5,6,7 gólokat meccsenként. Ja, igen, de tavaly itt volt Alén, Bornhammar és a végén Andersson. Most kik a védőink? Jobb, Orbán, Maklári. Az egyetlen erősítés Kanjc. De így is csak 4 jó védőnk van és ez kevés, legalább 6 kellene és persze mellettük játszhatnának a magyar fiatalok is, mint Ackeström mellett szokott Jobb Dávid, de ebbe az EBEL-be csak fokozatosan lehet bevinni a fiatal védőket. A csapat-sajnos- egyértelműen gyengébb, mint tavaly, bár így is vannak jó meccseink, lásd a Salzburg elleni itthoni derbi.Egyelőre ennyi, mi a Ti véleményetek?
@M.Messier: teljesen igazad van.
És amikor egy "Fortiere-sor" költségét nézzük, akkor csak a mostani légiósok lecserélésének küllönbségét kell nézni.
@csatoimi: Látod Imi a fontos dolgokban egyetértünk!
Ugorjunk is egyet, nem volna kedved megfinanszírozni a projektet?
Mert a sikernek nem titka van, hanem ára.....(na jó, csak vicceltem)
@M.Messier: ez jó duma, meg is jegyeztem magamnak. :) amúgy most Csíkban finanszírozom ezt a projektet.
@Vincenzo90: Pont az ilyen "látásmódért" sajnálom, hogy Fehérváron nem egy égisz alatt fut az összes csapatsport (Videoton, Volán, Cornexi, Albacomp négyes, mikor hogy hívják éppen őket nem tudom pontosan:) ).
Ha jó légiós sor van, akkor az emberelőny, emberhátrány játékunk nem fejlődik. A mérkőzés eldöntő szituációkban nem vesznek részt a játékosaink.
Most sok gólt kaptunk még abból, hogy a fiatalok a védekező harmadból nem tudják megfelelően kihozni, vagy megfelelően megjátszani a korongot. Nem ők passzolják el, hanem gyakran olyan helyre passzolnak, aminek a következményei a védekező harmadbeli korongvesztés, aztán gól.De idővel remélem Orbán, Maklári olyan rutint szed össze, amellyel elkerülhetőek lesznek a hasonló helyzetek.

Most már van 5 tapasztalt védőnk, ha mindannyian egészségesek, akkor a védelem is jobban összeáll.
Hogy elsősorban magamat kijavítsam és megnyugtassam végeztem egy kis kutatást:

Mivel pontos adat a látogatottság és a televíziós közvetítések nézettségére vonatkozóan egyik esetben sem állt rendelkezésemre, ezért a két versenysorozatban induló országok össz. lakosságának adatait tudtam összehasonlítani.

A kézilabda Bajnokok Ligája küzdelmeiben szereplő 12 ország lakosságának össz. népessége 423,7 millió, míg ez az EBEL-ben induló országok esetében 24,8 millió. Tehát szigorúan a népességi adatokat figyelembe véve megállapítható hogy az MKB Veszprém sport piaca potenciálisan 17-szer nagyobb mint a Volán piaca. A különbséget gondolom nem kell zongoráznom. Ez alapján továbbra is állítom hogy hogy előbb jönnek el a marslakók mint hogy találunk olyan főszponzort aki 500e esetleg 1 millió eurót áldoz a csapatra. Persze én szeretném legjobban ha nem lenne igazam. A fentiek fényében még jobban meg emelem a kalapom a Volán menedzsmentje előtt, hiszen a két klub költségvetése közti különbség nem 17-szeres. Sőt azt kell hogy mondjam a lehetőségek fényében, ami a költségvetést illeti ma az Alba Volán az ország legjobban menedzselt sport klubja. (a focit most hagyjuk, az más tészta)
@maci10:
Hello! Azt nem tudom, hogy Tolvanen-nek mit tűztek ki elvárásként, de én visszasírom. Amikor olvastam Ulf nyilatkozatát az emberelőnyös figurákról, én örültem, hogy Ő az edzőnk. Áradoztanm is róla, de aztán valahogy ezt nem láttam vissza. Aztán már a Csílszereda elleni felkészülési meccseken éreztem, hogy valami itt nem ok.
Valóban erősítésre szorul mind a védelmünk, mind a támadó szekció. Védelembe simán el tudnám képzelni a Bornhammar-t. Még nincs csapata, és egy pár meccsen láttam a Raktár utcában. Valami idehúzza..??..!!..
Viszont egy bivaly centerre nagyon szükségünk van. Tudom, hogy álom, de egy olyanra gondolok, mint pl. Marc Chouinard www.eliteprospects.com/player.php?player=8547
Valaki már belinkelte egy korábbi cikkbe. Egy ilyen képességű player kéne, aki vagy a Palkó, vagy a Pire mellett (esetleg kettejük között) játszana.

üdv, T.
Komolyan mondom, le a kalappal Gabi bá előtt, egy igazi sportember, eg igazi szónok, egy igazi tenni akaró ember!

Azt gondolom, amíg nem lesz elküldve egy olyan játékos aki kritikán aluli teljesítményt nyújt, addig nem lesz nyomatkos jele a játékosok javulásának, talán az edző elküldése miatt, valami változni fog.

Pat a világ egyik legjobb edzője! Egyetértek Gabi bával, de nem tudom mik voltak Tolvanen ellen, ez érdekelne, mert az elvárt célt teljesítette ám!

Nincs itt semmi nagy baj, a fejekben kell rendet tenni, nem tudom elképzelni mi van a játékosok fejében...

100%-ban egyetértek!!!!
Kézilabdát itthon azért nézik többen szerintem mert, 1.) van hagyománya (pl. iskolában sokan tanulták tesi órán az alapokat), 2.) a bamba tévénéző is látja, hogy merre megy a labda és mikor van gól. Eddig az összes ismerösöm akit lehoztam jégkorongra azt mondta, hogy nem szereti ezt a sportot mert nem látja, hogy pontosan mi történik és nem teljesen érti a szabályokat. Miután élőben megtapasztalta ezt a sportot azóta 180 fokot változott az álláspontja, és többször eljönnek meccsre. Ezért azt gondolom, hogy a sportág népszerűségének az egyik kulcsa a személyes tapasztalat, amire Magyarországon még kevés a lehetőség, de évről-évre javul a helyzet. Köszönhető a MOL ligának!
Szerintem ha lenne még 2-3 EBEL-es csapatunk, akkor ott is magas lenne a nézőszám és rohamosan nőne a sportág ázsiója és nézettsége.
Most voltam szlovákiába kispályásfocizni, és az ellenféllel a meccs után beszélgettünk a sportról, de legikább a hokiról, a kézilabda speciel őket sem érdekelte.
A hoki hosszútávú jövője szerintem attól is függ itthon, hogy a nöi hokit kellene nagyon erősíteni, mert azok a nők akik most és felnőtt korukban hokiznak, azok majd szívesebben viszik le a gyerekeiket jégkorongozni illetve mennek ki a családdal a meccsekre.
amellett, hogy minden tiszteletem az Öregé azért féltem a seggét, mert ennyi szorgos nyelvcsapástól el fog kopni:P
@pakero: Magyarországon ma egy db Volán EBEL meccset megnéznek kb. 100.000-en, míg a legnagyobb Veszprém BL rangadókat 250 ezren max. Magyarán az évi néhány BL meccsnél jobb reklám lenne a Volán, ha rendszeresen adnák a TV-ben a meccseket, és nem hébe-hóba, így meg a kéziseket éri meg jobban pénzelni. A magyar bajnokikra a kutya nem kíváncsi, míg a Volán heti három EBEL meccse konstans tudja hozni a nézőszámot és tudná a TV-ben is. A rendszerességre talán könnyebb alapozni, de ez már a TVk feladata.
@tomancs: Kuzin, ezt a player-t csak max a Salzburg tudná megfizetni...
@csaba69: "Eddig az összes ismerösöm akit lehoztam jégkorongra azt mondta, hogy nem szereti ezt a sportot mert nem látja, hogy pontosan mi történik és nem teljesen érti a szabályokat. Miután élőben megtapasztalta ezt a sportot azóta 180 fokot változott az álláspontja, és többször eljönnek meccsre. " <- Ez az arány az én esetemben is 96%-os kb., eddig 2 ember mondta, h nem nőtt a szívéhez a hoki. A 96% egy bivalyerős mutató, még Alex Westlund is megirigyelné, és valóban az élőben megtekintett meccsek erőltetése a kulcs! A bamba TV-nézőket el kell csalni a meccsekre!!!
@M.Messier: való igaz, nincs okunk deriválni a nullát. csak azért bátorkodtam egy efféle hangot megütni, mert ugye mi idehaza láttunk már karón varjút. ne menjek messzire, itt ez a _kafa_ jó kis foci. gondold csak végig hogy hatna az egy magyar játékosra - pláne aki eddig az első sorban játszott - hogy mostantól csak második lesz. ja, és következmény nélkül játszhatja azt amit eddig - amiről tudjuk, hogy még mindig nem elég -, mert ott az első sor, akik majd hozzák azt amit elvárnak tőlük. azért azt érdemes végig gondolni, hogy azok a csávók ott a gazdagabb csapatoknál - ilyen olyan nagy multú csapatoknál edződve - nem az ott kapott zsoldjukért olyan pengék hozzánk képest...hanem talán azért, mert annó k...va jól megtanultak hokizni. a tudásuk pedig ideát ebben a ligában meg ennyit ér. mondta azt valaki idehaza bárkinek is, hogy öreg ne korizz gyorsabban, ne koncentrálj annyit a passz előtt stb.? nem hinném. való igaz, jó lenne ha több és jobb - ergó eredményesebb lenne a magyar hoki. de egyelőre ez van. bár csak lenne több ennél. de az igazán nagy dolog az lenne, ha hazai nevelésű játékosokért állnának sorban a svédek, az osztrákok, az oroszok, meg mondjuk a kanadaiak... remélem, nem vagyunk messze ettől. (ahogy az utánpótlást elnézem, kezd kialakulni egy jó merítésnyi gyülekezet)
ja, és még valami - igen nagy ívben tennék (és teszek) arra, hogy kik ütik a gólokat az AV színeiben - vagy a válogatottéban. sokakkal egyetemben, engem is csak a jó hoki és az eredmény érdekel. a többi csak körítés - ok, a pénz az fundamentum. abból meg nem árt, ha a legszilárdabb áll a magyar hoki rendelkezésére.
@Grundolf: nefeledd,hogy 110 mecsel több van a DEL ben!!
Így a kézi a nézettebb:))))
@Ritmo: Ezt elszúrtad. Átlagra lett kiszámolva a nézettség! Ergo a hoki nézettebb. Bele van kalkulálva a meccsek száma, ha még mindíg nem értenéd.
@Vincenzo90: Persze, vannak más statisztikák is. Pl. valószínű, hogy a Németországban regisztrált 28967 jégkorongozónak minimum a tízszerese igazolt kézilabdázó. És akkor abból milyen következtetést vonjunk le a hoki és a kézilabda népszerűségére?
Nem erről van szó. Most reklámértékről volt szó. A másik meg, hogy kézilabdázni bárhol lehet, jégcsarnok nincs mindenhol, és űzni is nagyon költséges a sportot. Az, hogy nincs jégcsarnok, az Németországban is gondot jelent, mer ha nincs, akkor nincs. Tehát lehet népszerű a hoki, én is ismertem olyan fiatalokat, akik azért kézilabdáztak, kosaraztak, vagy épp fociztak, mert anyuka és apuka sajnos nem volt elég tehetős ahhoz, hogy hokizni járassa a gyereket.
@kerusz: Nem azért, de az általad belinkelt statisztikák alapján összehasonlítani nem lenne egyszerű. Egyrészt ha azt nézzük, hogy nálunk kétszer annyit adták a kézilabda VB-t mint a németeknél, akkor elgondolkodtató, hogy most akkor kinek is fontos igazából ez a semmilyen sport. Másrészről én érdekes, de az év legnézettebb kézilabda meccse mellett 0.5 millió becsült(ismerve az ilyen kimutatásokat az van 0.25 maximum) nézőt látok, és nincs minden héten három VB-meccs. Azon kívűl egy-egy VB-meccs sem növeli az MKB Veszprém reklámértékét, tehát továbbra is távol áll a témától az egész...
Extrém gondolatnak tűnik, de mégis jó lehet eljátszani a gondolattal:
Kell nekünk ugye egy edző és egy ponterős csatár, de a rendelkezésre álló forrás az korlátos:
Pár hete még azon búsult mindenki, hogy nincs pénz a legnevesebb egykori NHL sztár szlovák csatár megszerzésére. Na és mi van akkor ha játékos edzőnek jönne? Két legyet egy csapásra.
Ki tudja az motiválná-e. Na pesrsze a model legnagyobb hibája az, ha sztárunknak se indittatása se képzettsége nem megfelelő a nevezett kihívásra:(
@Vincenzo90: én a világbajnokságok kumulált nézőszámai miatt linkeltem be a két dokumentumot. Amúgy az MKB Veszprém reklámértékére nézvést a DEL kontra kézilabda Bundesliga összehasonlításnak sincs semmi relevanciája. De a kérdés valóban érdekes úgy általában is: hány nézője van egy hoki- és egy kézilabdameccsnek...
@kerusz: Hát nemtom, engem maximum azért izgat az egész, mert szeretem a hokit, és örülnék, ha jól menne mindenhol a szekér. Aztán ennyi. Szerintem most elég sok érdekeset megtudtam pluszban, úgyhogy részemről a témának itt vége is van. :) Jó meccsnézést mindenkinek. :D
süti beállítások módosítása