HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Fehérvár leszakíthatja a Linzet

2010.10.15. 14:00 F. Kapus

Jelentősen csökkent a Sapa Fehérvár AV19-ből hiányzók száma, pénteken már csak Horváth András és Mihály Árpád nem lesz ott a jégen a keretből. Előbb könyöksérülése miatt még 4-5 napig pihen, utóbbi négymeccses eltiltásából a másodikat tölti le a Linz ellen, de betegsége miatt amúgy sem játszhatna. A Linznél kulcsemberek hiányoznak, de elég csak a Fehérvár utolsó meccsére gondolni, hogy tudatosítsuk, mindez mennyire nem számít ebben a ligában. Ne tévesszen meg minket az, hogy a Linz az utolsó öt mérkőzését elvesztette, és ezalatt mindössze két pontot szerzett meg a tízből.

"Szeretnénk jól játszani a Linz ellen – mondta blogunknak Énekes Lajos edző. – Ha jól tudunk játszani, akkor komoly esélyünk lesz a győzelemre. Nem szabad túlértékelnünk a salzburgi mérkőzést, de ha az a mentalitás meglesz ma is, akkor jól fognak szórakozni a nézők. Ha mindenki mindent alárendel a mérkőzésnek, akkor van esélyünk arra, hogy négy ponttal meglépjünk a Linztől, és tartsuk a lépést a mezőnnyel. Betegeink, sérültjeink nagy része kedd óta velünk készül, tehát nemcsak a mérkőzésre esnek be."

A kapuban Hetényi kezd, Satosaari ül a padon. A sorok némileg változtak, így: Tokaji, Durco, Ladányi, Vas M., Sofron – Kranjc, Orbán, Palkovics, Martz, Kovács Cs. – Ackeström, Jobb, Fekete, Holéczy, Fodor Sz. A negyedik támadósorban Vaszjunyin, Nagy G. és Benk szerepel, egy-egy hátvéd- és csatártartalékkal kezdünk, Maklárival és Hegyivel. Az edzők reményei szerint a mérkőzés során ők is lehetőséget kapnak.

Pénteken egy debütálásra is sor kerül. Ez a Fehérvár negyedik szezonja az EBEL-ben, de az osztrák bírótestület korábban még soha nem küldött magyar játékvezetőt a magyar bajnok meccsére. Ezúttal Bedő Péter lesz az egyik vonalbíró. A találkozót a Sportklub Tv élőben közvetíti.

A ligautolsó Linzben Alex Westlund kapus sérült, a helyére egy 20 és egy 21 éves osztrák kapus jut, egyelőre Hirn kapott bizalmat, nem teljesített jól. Az osztrák válogatott egyik oszlopa, Robert Lukas 12 mérkőzéses eltiltását tölti, mert bottal fejbe vágta a bécsi Grattont. Elöl két csatár hiányzik, Martin Grabher-Meier kevésbé kulcsszereplő, de az NHL-múlttal rendelkező Pat Leahy az. A linziek abban bíznak, hogy egy másik ponterős külföldijük, Brad Purdie visszatérhet. De ne tévedjünk, még így is fantasztikus támadóik vannak, elég csak az egyaránt NHL-ig jutó Healey és Shearer nevét említenünk.

59 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel linz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meglesz a 2 pont érzem! HAJRÁ VOLÁN!
DominiKing után szabadon: Jöhet a Fehérvári Cunami! Bár még mindig nem értem, h mitől cunami, de legyen az! :-) Kapusposzton foghatóak, lőőőjeteeek!!!
4 pontos meccs, be kell húzni a 2 pontot!
HAJRÁÁÁ AV19!!!
_-_ BLL _-_
Ahogyan az egyik törzsszurkertől hallottam a meccsen:
TÁÁÁÁÁMAAADÁÁÁÁÁÁÁÁÁSSSS!!!
@settenkedo: ...es HAAAAAAAAAAAABOOOOOORUUUUUUUUUU!!!

HAJRA VOLAN!
Kedves Szerkesztők, az ellenfeleket miért nem szólaltatjátok meg soha?! Tök jó lenne a másik oldalról ilyen tömör info a meccsek előtt. köszi
Érzem, hogy ma este jól fogunk szórakozni!
4-1 a tippem...
@Bdog: Mert még nem találtuk meg azt az embert, akinek mindenre van ideje és energiája. De keressük folyamatosan. Lehet, te leszel az? :)
@settenkedo: @vladiv: jogdíjat fogunk szedni a rigmus után :-) Találkozunk a meccsen!
Hajrá Volán!
@F. Kapus: nem lehetetlen hogy tudnék segíteni:)
@Bdog: Hááát, nekem tökéletesen elég, ha a Volán híreit megtudom, jelen esetben sem hozna tűzbe-lázba, hogy mi a Linz edzőjének a véleménye... ;-)
Remélem a fehérvári szurkolók illendően fogadják a magyar sípmestert. ;)
@djsanyi: "sajnos" en ma csak a kepernyo mogul tudom kovetni az esemenyeket, de legalabb latom!

hol alltok/ultok a meccsen?
@sutyi2: azzal kezdtem h megneztem h volt e mar DominiKa erre fele... erre EZ fogad.... hat te is fiam BLUTUT????

miert cunami? ezen en is gondolkodtam. ennel negativabb dolgot kb csak akkor tudott volna kitalalni ha fehervari halaltabort irna... :)
A hazai pontokat mindenképpen hoznia kellene a csapatnak, de ne feledjük - az EBEL ma elképesztően kiegyenlített csapatokból áll - bármelyik képes bármire és bárhol, ezért nagyon harapni kellene mindjárt az elején - és a harapásból végig nem szabad engedni - ne feledjük: annyi vereség után már ők is nagyon fenik a fogukat...ha egy góllal nyerünk akkor is örülni fogok...
@vladiv: azon a fa lelátón, amelyik alatt a fiúk jönnek-mennek az öltöző felé
@Bdog: "Assistant Coach Mark Szücs hat an Ungarn kaum positive Erinnerungen. Er sieht einen psychologischen Hemmschuh: „Man fährt so weit, hat müde Beine, und dann muss man ganz schnell bereit sein. Der Gegner hat das Publikum im Rücken und spielt mit viel Körpereinsatz. Es wird ein hartes Spiel. Für uns ist es wichtig, die Niederlagenserie aus dem Kopf zu kriegen und uns nur auf das Spiel zu konzentrieren.“
@p3p3: Lefordítom a lényeget:
"Szücs Mark segédedző: egy seggfej vagyok, tavaly már bizonyítottam" :)
(ha nem ő "gyilkolta le" Vas Jankót, akkor sorry)
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: A Fehérvári Haláltábor az maga a csarnok az ellenfeleknek!:)

HAJRÁÁÁÁ VOOOOLLÁÁÁÁÁÁNN!!!!!
Keleti környékén TUDTOK vmi pubotot ahol lehet nézni ? v nézitek?
@djsanyi: akkor hangosak vagyok, mert mi a (2x) vendeg kapunal ulunk a "sarokban"... :-))
@vladiv: tudod milyenek az emberek... lopnak... :-)
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: Annyira szörnyű mint a lavina, tornádó vagy hurrikán. Ajánlom figyelmedbe egy-két tengerentúli csapat nevét. Én a "cunamival", névben már megelőlegeztem a CSAPATNAK az NHL-es szintet, játékban pedig, ha nem vennéd észre, a Volán évek óta ezen dolgozik (egy időben az "A" csoport is csak álomnak tünt). Ráadásul a "CUNAMI" szerintem még mindig nem olyan "vad" mint mondjuk a Minnesota Wild.
Ha nem győztelek volna meg, akkor ugord át a következő két soromat, ha pedig igen akkor pacsit rá! :-)
Reszkess Linz, mert jön az ördögi "FEHÉRVÁRI CUNAMI"!
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
@barnabas7: Látom te viszont érted a dolog lényegét.
:-)Uff én beszéltem.
@settenkedo: Nekem a kedvencem, amikor vízilabdameccsre beszabadulnak a szakértők, és ordítanak, hogy "úúúúúússsz!"
Sziasztok,

Nem tud valaki online stream-et összehozni??

HAJRÁ VOLÁN!!!!!!!!
stream, please!
Szegeden vajon van olyan hely, ahol lehetne nézni a derbit?
Kölykök mesét néznek, valaki tud eredményt?
Akkor hajrá Volán!
@doma11: Pivo- ban sztem lehet
Ez a meccs nagyon gyengusz. Inkább a Villach- Bécs streamre váltok.
ez így stream nélkül elég gáz, eh :/
Megírtam előre: örülni fogok, ha egy nyamvadt góllal nyerünk - csak úgy is legyen....
Egyelőre nem úgy állunk...
Nagyon gyengusz meccs.
4:1
több buzdítást, kevesebb füttyöt, lehet még felállni innen is
Valaki végre megmagyarázhatná, hogy miért nem engednek be a biztonsági őrök a sínen túl azzal az indokkal, hogy oda csak vip-jeggyel lehet parkolni. Tudtommal az aszfaltozott parkoló a vip-parkoló.

Volt valamilyen bejelentés, hogy mostantól az az egész sínen túli terület az lett, csak én lemaradtam róla? Mert kitáblázva nincs, az tuti. Plusz elég röhejes lenne egy füves mezőt vip-parkolónak hívni.
szep jo estet mindenkinek....

meg mindig 4:1
Csúfos eredmény, nem használjuk ki a kínálkozó lehetőségeket, soha nem szerzünk hazai pályán vezetést. Egy bekapott gól is a legtöbb esetben teljesen összeroggyantja a csapatot. Koncentráció nem megfelelő.

Ezeket a megállapítások általánosságban írom.

Tavaly hazai pályán szinte minden meccsünket meggyőző játékkal nyertük, féltek idejönni az ellenfelek, idén nagyon kevés a győzelem.

5-2
@-d(-_-)b-: no és tegyük hozzá, hogy az közterület.
@-d(-_-)b-: lehet hogy az éjszakás műszak miatt? Olyankor szokot jönni a busz a hűtőházhoz, persze csak tipp...
Eszem megáll!
Csatárok miért nem cseleznek a kapus előtt?
Kranjc- nak volt csak bátorsága hozzá eddig.
Kipattanóra nem érkezik senki...
nem tud valaki streamet???
@Freebulletz:
Azt mondják az őrök, hogy ha nincs vip-jegyed, nem mehetsz át a sínen. Plusz ezt csak most ősztől csinálják.
Ma nagyon nem bírtunk mit kezdeni azzal, hogy mi voltunk az "esélyesebbek" a két pontra. 2-6
Rengeteg a kapott gól. A Volán és a magyar válogatott is mindig akkor tudott jól szerepelni, ha 2-3 kapott góllal le tudta hozni a meccset. Ha a védekezés nem lesz összerakva, akkor minden hiába. Vissza kellene nyúlni a jól bevált biztos védekezéshez és az abból való kontrajátékhoz.
sorry 3-6
Valaki tudja mi az oka ennek a nagy hullámzásnak? Egy jobb mecs, pontszerzés után, jön egy zakó, kilátástalan játék.
@solarys: Nincs meg a hazai pálya előnye, ez a legnagyobb gond. Ha nincs jó védekezés, akkor az egész játék bedőlt, valamint stabilan 90% fölötti kapusteljesítmény is szükséges. Ha ezt így folytatjuk, akkor le fogunk szakadni, hosszabbításos meccsekkel, 1 pontokkal nem sokra megyünk.
Szerintem olyan még nem volt egy csapat életében hogy állandóan 4-5 gólos előnyt adjon az ellenfélnek.Főleg nem 11 meccsből négyszer hazai pályán.Addig kellene edzőt cserélni amíg van értelme.Most mondta Balu a tv-ben hogy nem volt zakó.Akkor mi volt??Ennyi hibát elkövetni és abból gólokat kapni az igenis zakó!Ez az edző nem fekszik ennek a csapatnak és kész!Minden nyilatkozatában azt mondja nem tudja miért meg hogyan!!!Akkor ki tudja???Szerintem Csicsó bá már tudja.Tudtam hogy bejön a tippem sajnos hogy lesz egy két szép győzelem amit a fiúk a maguk erejéből összehoznak aztán szépen maradnak az ügyes magyarázatok!
Na mindegy ,az itt leírtak a véleményemet képezik és nem vita tárgyát.
Hajrá volán!!
@solarys: A tavalyi szezon kivételesen jó volt, túl magasra tették a srácok maguk számára a mércét! Most meg mindenki elvárná a tavalyi eredményeket. Reálisan mi a 8-10. helyen vagyunk ebben a ligában.
De ettől függetlenül a hokiban majdnem bármi lehet, ehhez a hazai meccsek 90%-át hozni kéne. Sajnos nem tudjuk, mert a fejekben is gond van. Egyeseknél motíváció- és koncentrációhiányt is látok.
Hetényi - s kétségtelen bravúrjai ellenére - rengeteg gólt kapott, és ez nem csak a védők sara... persze a védekezésünk egy nagy nulla, kivéve talán a Red Bull elleni meccset. A csatárok többsége nem védekezik, kivéve talán Vast, Martzet és Benket.
@dupla7:
"lesz egy két szép győzelem amit a fiúk a maguk erejéből összehoznak"

Ezt te komolyan gondolod? Akkor nem is kéne edző, vagy beállhatnál te is...
Ijesztő dolgok voltak ma
ez ma lószar volt (kb. 10percet leszámítva)
Borkészletet ki kéne üríteni! A sorok ma....
r.m.a. foglalkozz édesanyukáddal behatóan!
süti beállítások módosítása