HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az FTC tartalékosan ment Erdélybe

2010.10.15. 13:20 F. Kapus

A Mol Liga pénteki fordulójában két magyarországi csapat vendégeskedik Erdélyben, az FTC Brassóban, az UTE Csíkszeredában lép fel, vasárnap ellenfelet cserélnek. A HSC Csíkszeredának más célja nem lehet, mint a hét közi kudarc feledtetése, illetve a 14 mérkőzésen megszerzett 2 meccses előny megtartása a Dabbal és a Miskolccal szemben.

A Ferencvárosnak nincs szerencséje, sok játékosa hiányzik majd a túráról, pénteken három sorral tudnak kiállni. Hoffmann Attila mellett Kiss Gábor is hosszabb időre, két hétre kiesett, és a két ukrán légiós sem tud elutazni Romániába. Érdekesség, hogy Prakab Gábor, az új vezetőedző annak ellenére nem vitte magával Timo Lindström finn kapust, hogy a hiányzó légiósok miatt játszathatta volna. Helyette a nyáron Csíkszeredából igazolt 16 éves csatár, Tranca Dániel kapott helyet, míg kapusposzton Budai Krisztián és Pleszkán József áll rendelkezésére.

A Dab.Docler és a HSC Csíkszereda a Mol Liga-küzdelmek mellett lassan már a Kontinentális Kupa jövő héten esedékes maribori négyes tornájára is kell gondoljon. A dunaújvárosiaknál komoly gondot jelent, hogy sérültjeik és betegeik száma lassan magasabb, mint az egészségeseké. A Miskolc csatlakozott a jégkorongcsapatok jótékonysági akciójához, a Steaua elleni meccs teljes árbevételét felajánlja a vörösiszap sújtotta térségnek.

69 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem is kérdéses a hétvégi 6 pont begyűjtése!

HAJRÁÁÁÁ Sportklub!
@Csak a Sportklub : Nono!

Azért a Fradiban vannak olyan játékosok, akik bármikor el tudnak dönteni egy meccset.
@Csak a Sportklub : Nono!

Azért a Fradiban vannak olyan játékosok, akik bármikor el tudnak dönteni egy meccset.
Lehet, hogy nem tartanak igényt a légiós kapusra? Egyébként szerintem hülyeség légiós kapust tartani, amikor már így is több külföldijük van, mint amennyit nevezni lehet és Budai, valamint Pleszkán is meg tudja oldani a feladatokat.
@a. Bárd: Ott leszel a meccsen? fogadjunk egy sörbe hogy behúzzuk a 3 pontot :-)
@Csak a Sportklub : Ha még kint lennék kimennék, de a hét elején hazajöttem, így ma jelenésem van Újvárosban.

De a fogadást állom, ha lesz egy közös meccsünk, majd eredményt hirdetünk...
Egyébként Pedró vagy Tika lövi majd a hosszabítást érő gólt :)
@a. Bárd: Megbeszéltük. Itt voltál Theutus-ékkal a klub-dab meccsen?
@Csak a Sportklub : Bezonyám! Adtunk az érzésnek aznap este rendesen :)

Csak a meccs utáni "foglalkozáson" nem maradtunk sokáig, mert 50km-re volt a szállásunk és a sofőrök már kezdtek kiszáradni...

Viszont volt köztünk pár jégkorong szűz, akiknek az volt az első meccsük, megfertőződtek rendesen, azóta voltak már a Miskolc ellen, ma jönnek a Vasas ellen, illetve a jövő heti Fradi-Dab-on is tiszteletüket teszik.
Hiába, a jégkorong az jégkorong
@a. Bárd: @Csak a Sportklub : ikszdé ikszdé ikszdé
nekünk elég hosszúra és tartalmasra sikeredett a meccs éjszakája
Önkritikát gyakorolok:
Ez úton szeretnék elnézést kérni minden érintettől a Hüfi/Ványi ügyben tett megnyilatkozásaim miatt
azóta tudomásomra jutott pár infó és ezek alapján korántsem az a helyzet, mint amit a Fradi a honlapján állít (mivel nem tartozik a nyilvánosságra a részletekbe nem mennék bele)
Szóval ez úton MEGKÖVETEM a Vasas vezetőségét, Billt és az ÁB képviselőit, valamint Hüfit is
SORRY

a tanulság az, hogy a Fradi honlapján megjelent cikk alapján nem szabad a jövőben véleményt formálnom
illetve véleményt formálhatok, de azt nem érdemes a közzel megosztanom
megen eltűnt az éterben egy hozzászólásom:(
HAJRÁ LILÁK!!!!!!!!!!!!!!
@Theutus: Na, mesélj már, mert ez így lófasz se.
Küldjön már ki még valakit tőlünk,hátha megszerzi a Brassó a vezetést
@aknakereső: sikerült! Ez a 18-0 nagyon gáz!Ha a tényleges hátrányt nézed 4-0 akkor is....Mi a f**ért kell ez?
@Theutus: Én is kiváncsi lennék.
Huuu valami nagyon nem stimmel a Brassó-Fradi jegyzőkönyvével...
@Ilthis: Ilyen meccs nincs. Nagyon durva.Szar lehet így játszani.
Ilyen meccsekért kár kimenni,addig játszottak előnyben a brassóiak még meg nem fordították a meccset!Komolytalan az egész!
@funbasten: no igen... bár nem feltétlenül erre céloztam. De azt nézem éppen, hogy ezt a mérkőzést levéve a többi teljesen nyugodtnak tünik, látatlanban mintha tényleg csak a hokira koncentrálnának a csapatok. Különösen igaz ez a DAB-Vasasra és Miskolc-Bukarestre, pedig az aktuális eredmények az előélet alapján nem erre számítana az ember. Ez mindenesetre pozitívum.

Viszont a Brassó-Fradin fejelésénél azt a 2 percet nem értem. Mert, ha az valóban fejelés volt, akkor nem így kéne, hogy kinézzen... ha pedig fejre irányuló és abból lett verekedés, akkor ott azért másik félnek is kellett volna lenni, legalábbis amit eddig láttam hokimeccset és ilyen szituációkat, abból kicsit másra asszociálnék...
kitett magaert a csomortani
Igy, nincs sportértéke az Erdélyben lejátszott mérkőzéseknek.
Te jó ég! Hegyi mekkora gólt lőtt! Még így gépen kicsiben is látványos volt! :)
Most meg egy empty-net... :)

Szép volt fiúk! :)

Hajrá DAB!
Szép volt DAB! Gratula :)!
Miért cserélték le Hajekot? Tud valaki valamit?
Dunaújváros csapatának szeretnék gratulálni, ez nagyon klassz volt, én láttam, hogy próbálták segíteni a gazdagok csapatát, de szerencsére a tudás és a szív nyert
Milyen "gazdagok csapatát" te szerencsétlen? A Vasas az utolsó harmadban kapott 8 perc büntetést, a DAB 0-t.
de nem csak az számít ami bekerül a jegyzőkönyvbe, hanem ami az egész mérkőzés alatt megfordul a való világban
@zele: Hagyjad, most ez lesz közpénz helyett. Meg a sapka sincs rajtuk.

Egyébként meg gratulálok a dabnak, értékes győzelem Sevela nélkül! Ha annyit kérhetnék, hogy most már a románokat is tessék megverni!
Most győztes meccs után minek kell ezzel foglalkozni?
Kezd unalmas lenni a blog, mert szinte soha nem lehet arról olvasni, hogy ki hogy játszott, milyen volt a meccs, stb. Komolyan mondom, mintha valami jv. blog lenne ez, nem pedig jégkorongblog.
Szánalmas az újvárosiak állandó nyivákolása, nyertetek, gratula, örüljetek neki. Legalább ilyenkor legyen már csend ebből a szempontból.
Az a szó, hogy h.o.k.i.b.í.r.ó.k blog miért tiltott kifejezés? :)
Ha pontok nélkül írom, akkor erre figyelmeztet :) : "Üzenetedben olyan kifejezést vagy linket használtál, ami tiltott. Fogalmazd át és küldd el újra!"
Mi folyik Miskolcon???
Csocso ma nyert egy meccset Brassonak . Folosleges ennyi kilometert utazni ezert.
Bedaráltuk a Vasast, nem volt egyszerű, adtunk nekik két gól előnyt. A harmadik gólnál nagy mákunk volt, a negyedik nagy bomba, az ötödik üres kapu, miközben Becze nagyokat védett nálunk.
Én nem vagyok újvárosi szurkoló, viszont sok Vasas vagy Stars mérkőzést végignéztem,nagyon szívesen jártam oda, előkészületi mérkőzésekre is, nekem az a véleményem, hogy néha túlzásba esik a támogatás
Ilthis - 20.30 (valamiért nem engedi a választ a motor): ez azért alakult így, mert több év tapasztalatai igazolják, hogy néhány üdítő kivételtől eltekintve borzalmas b í r ó i teljesítmény jellemzi a magyar jégkorongot. és ez klubhovatartozástól, vonzalmaktól és unszimpátiáktól független tényező sajnos. hadd mondjak a mai meccsből egy példát - direkt nem olyan ítéletről, amivel a Dab-ot sújtották. abszolút megértettem volna a Vasas-játékosok indulatát, ha Kiss Ákosék beverik azt a ziccert, amit méteres les előzött meg - 2-2-nél, és egy ilyen kiélezett meccsen/helyzetben bizony pontok dőlhetnek el egy-egy ilyen amatőr hibán.
egyébként jó meccs volt, a második harmad kivételesen szépen ment a csapatnak - nem is láttam idén még ilyen középső játékrészt komoly ellenfél ellen -, most a harmadik etap első felét adtuk oda az Billéknek, szerencse, hogy nem tudtak élni vele. a harmadik gólunk valami eszméletlen máker volt, ja, és a második is, egy szenzációs passz után elrontott lövés változott át kihagyhatatlan zsugává, Papesz meg beverte, mint betyár a bablevest.
vasárnap hajtani kell, nem lesz egyszerű, állítom.
üdv
Gyenge első harmad, megérdemelt Vasas vezetés után megdolgoztunk az egyenlőért és utána a győzelemért is. Megérdemelten nyertünk, 2 harmadban jobbak voltunk. A Vasas nem nyújtott semmi újat, leszámítva, hogy van C meg A-k (Gröschl, Gergely - biztos ki kell érdemelni valamilyen emlékezetes tettel), viszont ez nem zavarta sem Kangyalt, sem Sillét, akik ugyanúgy dumáltak. Ellenben játékban lényegében semmi, a sablont nyomják és kész. Mindkét góljukat szép nagy védelmi hiba előzte meg, Becze nem tehetett róluk, utána viszont nagyon jól védett, volt néhány nagy mentése is (meg néha szerencséje is). Az első harmadhoz képest a másik kettőben sokkal összeszedettebbek voltunk, jól nyomtunk, sok helyzetet alakítottunk ki.
A jv-k nem is lettek volna rosszak, igazából egyszer orrolt meg rájuk a publikum, amikor túl sok emberért mi mentünk ki 2 percre, ahelyett, hogy Sabol ment volna akadályozásért... Az utolsó harmadban a vendégek mintha fáradtak volna kicsit, talán ennek köszönhető a sok kiállításuk, ami egyébként nem is olyan sok. Szóval erősen tartalékosan de értékes győzelem volt.
Hüffner debütált, XXX feliratú mezben :))))) Több lehetőség is felmerült, hogy miért ilyen, talán a Fradi elől akarják bújtatni, vagy így írta alá a szerződését, ki tudja.... :)))) Mindenesetre nem volt nagy jelentősége, hogy ott volt.
@emilio: Ha idén is voltál már, akkor nem írnál ilyen zöldségeket.
@check: a kérdésre a válasz: ő lesz az új tripla X :) jön a harmadik rész .D
Szerettem volna leírni a mai miskolci meccs krónikáját, de a rendszer nem engedte. Semmilyen sértő, a másikat dehonesztáló kifejezést nem írtam. Gratulálok a fejlesztőknek...:((((((((((((((
@moszkvicssluszkulcs: Sajnos gond van a motorral, gondolom dolgoznak a javításán, de elég sok hozzászólás eltűnik :(
@moszkvicssluszkulcs: Javasolt egy CTRL+C küldés előtt.
Érdekes csapat ez a Steaua. A semmiből lőnek gólokat, életveszélyesen kontráznak, viszont nagyon tisztátalan hokit játszanak, folyamatos a fogás, a kampó.
Mi megint nagyon mentünk, az elején még a gólvonalat is ki akartuk cselezni,de aztán csak belejöttünk.
A vége egy picit izgalmas lett, lehet a Steli előélete miatt.
Más, látom Brassóban ma jó volt a bíráskodás...Ha ők tényleg ehhez vannak szokva, akkor nem csodálkozom a hisztiken...
@CTZ78: @check: Hüfivel a helyzet a következő:Így írta alá a szerződést.Ezt én már az első percben megmondtam.Vagy:eddig szerepelt Hüffner álnéven, és most megnézték az iratait.:)))Világversenyen is mindig az a név szerepel a mezen,ami az útlevélben van.
@moszkvicssluszkulcs: Nem tisztem védeni a Steauat, de csak ha csak a statisztikára alapozol a kiállításokat illetően akkor a saját Steaua elleni meccseteken nem szúrja a gerend a szemedet?:) A Steauanak (a 10 perces büntetőt leszámítva is) 3x annyi kiállítása volt Miskolcnak.. (10 p vc 28 p)
@noacid: A macik 10x annyit támadtak, mint a románok, akik csak szabálytalanul tudtak szerelni.
De bemásolom az edző nyilatkozatát:
Alexe Nelu: - Először is gratulálok a Miskolcnak, jól játszottak a mai meccsen. Úgy éreztem, hogy a csapatom egy kicsit fáradt a hosszú út miatt. A hazaiak jól használták ki helyzeteiket, mi nem, és ez döntött.
Egyáltalán nem volt tisztátlanabb mint nem írom le melyik magyar csapat egy.

Az tuti ha sikerül a román-ukránok után még igazolniuk egy sort akkor mindenki meg fog szenvedni ellenük.

Egy kiállítást tényszerűen nem adtak meg nekik és még gólt is kaptak belőle.

Az első harmad óvatoskodás a második egy-kapuzás a harmadik vegyes harc hazai fölénnyel.
Azért csak sikerült ledarálni őket.

-Lassan már "visszanő" Bartzennek a foga is és leveheti a teli plexit-

Előre
@check: Hát szerintem meg Becze baromi bizonytalan volt az elején, össze vissza pattogtak ki róla a korongok, többször nem sikerült ráfognia a pakkot a botosra, többször is csak a szerencse mentett meg minket, hogy ne kotorják be. Minden kapu felé tartó lövésnél izgultam.

Aztán a második harmadban épp elkezdtem reklamálni, hogy meg fog fázni szegény, mert semmi lövést nem kap, ami után rögtön eladtuk és bemutatta azt a nagyon szép lepkés védést. Onnantól kezdve varázsütésre megváltozott, magabiztos lett és a csapat egyik legjobbjává nőtte ki magát. Mindent egybevetve nagyon jó meccse volt, csak így tovább! Gratula Neki!

Viszont egyszer már kipróbálhatnánk, hogy milyen érzés, ha nem adunk az ellenfélnek 2-3 gól előnyt. Az első harmadban ugyanaz történt, mint Szeredában, miénk a helyzet, övék a gól.
Bár az első harmadszünetben pont azt beszéltük, hogy 0-2 ide vagy oda, nem érezzük, hogy nagy baj lenne.
@moszkvicssluszkulcs: egy percig se gondold, hogy a románoknak szurkoltam.. Csak arra hívtam fel a figyelmed, hogy míg csupán a statisztikára hivatkozva a Brassói meccsen kifogásolod a kiállítási arányokat ez a ti meccseteken még kifejezettebb volt. Ettől még egy Maci-Steaua meccsen nem kérdés kinek szurkol egy magyar.
Mellesleg az edző ezen megnyilvánulása szimpatikus
@a. Bárd: Én nem mondtam, hogy nem volt bizonytalan. Szerintem a kapott gólokról nem tehetett, egyébként meg úgy működött, mint abban a harmadban a csapat.
A 2-3. harmadban valóban megjött az önbizalma és ezzel főszerepet vállalt a győzelemben.
@a. Bárd: Hasonlóan láttam. A vége még nehéz lehetett volna, de szerencsére a Vasas nem bírta idegekkel és felesleges szabálytalanságokkal megpecsételte saját sorsát. Remélem a csapat ezzel a győzelemmel rátért a helyes útra és úgy fog játszani ahogy tud.
Szimpatikus csapat a Steli kemény hokit játszanak de a meccs végére belefáradtak, az első két harmadban sok szép szabályos ütközésük volt az emberelőnyöket is szépen játsszák. A palánknál viszont elég ügyetlenül védekeznek sok volt a felseleges kampó, az edző is nem egyszer letolta a srácokat, pl. Pisarenko is egy perces fejmosást kapott.

És így is lehet a meccs végén nyilatkozni.
@noacid: A statisztika alapján még igazad is lehetne.De!!!A sok kiállítást a gyorsasági különbség miatt kapták a románok,ugyanis a Miskolc csatárai nagyon gyorsak.Ezt a tényt a románok edzője is elismerte.Egytlen kiállítást reklamáltak csak, a többinél csak néztek ki a fejükből.A románok viszont nagyon kúltúrált hokit játszottak, abszolut nem voltak alattomosak.Sajnos ez már nem elmondható a két magyar csapatról a Szeredáról és a Brassóról.
@zele: milyen jogon szerencsétlenezel le bárkit is? meg az újvárosiak nyivákolnak állandóan? talán volt rá okuk...de legközelebb meghallgatom a káposztásmegyeri makogást...
minden olyan birálonak aki komolytalannak tarttya az erdélyi mérkozéseket és még nem volt erdélybe annak ajánlom hogy vegye a fáradságot és utazon ki egy vagy két mecssra és utána irja a hüljeségeit a blogra!!!!!!
@a. Bárd: Ezt a véleményedet, azért beszéljük már meg személyesen, keress meg a következő Vasas meccsen (ZELE felirat van a mezemen), amennyiben nem csak a neten vagy kemény gyerek.
@a. Bárd: Vicces gyerek vagy, majd valamelyik Vasas meccsen keress meg (Zele 17-es mez), aztán majd személyesen...
@noacid: centrevillet ne vedd fel, vesztes választások után van, ezek most a legfrusztráltabbak.
@zele: látom megtaláltad a kulcsot, majd ököllel lerendezed...nem kell kommentelj, és az ilyennek meccsre ia kár járni, mert nem divat hokimeccsen az öklökkel csapkodni ,max.a jégen...
@zele: látom, beszabadult ide a Vasas keménymag is. Nem gondolod, hogy egy kicsit szánalmas amit csinálsz? qvára nem hiányoztak a hozzászólásaid a blogról, leülhetsz...

Amúgy az én nevem is rajta van a mezemen, ott vagyok minden Vasas elleni meccsen, vagy ha elsétálsz október 31-én Újpestre, ott is ott leszek. De előre szólok, azért megyek, hogy egy jó meccset nézzek és jól érezzem magam, nem pedig azért, hogy ilyen IQ fighterekre fecséreljem az időmet.
Eddig sem hiányoztál, ezután se fogsz
süti beállítások módosítása