HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mihály: Nem lehetek elégedett magammal

2010.10.14. 20:38 F. Kapus

"Úgy érzem, fejben kell helyrejönnöm" – mondja Mihály Árpád, a Sapa Fehérvár AV19 csatára. A székely támadó az előző szezonban ontotta a gólokat, csak egy egységgel teljesített a meccs/pont átlag alatt az EBEL-ben, csapata legeredményesebbje volt. Az idén szeptemberben nem tudta folytatni hatékony játékát, nem megy neki. A legutóbbi két meccsen mintha felfelé ívelő formát mutatott volna, ám egy rossz mozdulat miatt jelenleg négyfordulós eltiltását tölti. Sokan kikezdték, ezt mi kicsit sem tartjuk jónak.

"Természetesen nem akartam sérülést okozni a klagenfurti játékosnak. Az én nézőpontom szerint vállal ütköztem le, de nagyon gyors jelenet volt, érthető, hogy a játékvezető nem látta jól az esetet. Csak azt látta, hogy az ellenfél arca véres az esés után, megértem, hogy végleges kiállítást adott. Mindkettőnk balszerencséje volt, hogy az ütközés után arccal a jégre érkezett az ellenfelem, ha háttal vagy oldalt ér jeget, akkor lehet, kiállítást sem kapok. A kontaktus szabályos volt, a videó alapján is ezt gondolom. Sajnálom, hogy eltört a klagenfurti hokis orra, és kár, hogy négymérkőzéses eltiltást kaptam."

Felmerül a kérdés, az ehhez hasonló kéthetes kihagyások alatt milyen munkát végez egy játékos. "Ilyenkor még keményebben kell edzeni, hiszen a mérkőzések alatti terhelések kimaradnak, így ha versenyben akarok maradni, pluszmunkát kell végeznem az edzéseken és az edzések után is. A napi egy óra tréning kevés, kint maradok korcsolyázni és erősíteni. Amolyan mini edzőtábort tartok addig, amíg vissza nem térhetek."

A pontok ebben a szezonban nem jönnek úgy, mint az előzőben, 9 mérkőzésen 2 gólt lőtt és 1 gólpasszt adott, 3 pontnál tart Mihály. Ettől függetlenül a játék még lehet jó. Így van-e? "Nem, nincs így. Egyik szempontból sem lehetek elégedett magammal. A pontok száma és a játékom sem olyan, mint szeretném, mint elvárnám magamtól. Ennek számtalan oka van. Idén eddig nem kaptuk el a sorokat, összevissza játszunk, nem kaptam meg a helyem a csapatban. Új edző jött, új ötletei vannak, új játékot játszunk, még nem derült ki, milyen játékost akar belőlem csinálni. Azt teszem, amit kér tőlem. Ha a harmadik-negyedik sorba rak, akkor ott kell játszanom.

Minden sportoló életében benne van a hullámvölgy, a gyengébb forma. Kétségkívül ilyen szakaszban vagyok, pontosabban úgy érzem, már jövök kifelé belőle. Tavaly Palkoviccsal jól ment nekünk együtt, de idén valahogy még nem kerültünk igazán össze. De a gyengébb kezdés után az utóbbi meccseken úgy éreztem, mérkőzésről mérkőzésre haladok a jó irányba. Úgy érzem, hamarosan kilábalok a hullámvölgyből.

Palkovics Krisztiánnal érezzük egymást a jégen, épp a Klagenfurt-meccs előtt újra összerakott minket az edző, egész héten jól ment a gyakorlás, és az első csere után mondtam is Palkónak, hogy ma mind a ketten gólt fogunk lőni. Sajnos nem sokkal később kizártak a játékból, de a társam tényleg gólt lőtt. Be voltunk indulva mindketten, a kapust is felborítottam igyekezetemben, az sem volt okos dolog, de vitt előre a lendület és az akarás. Mindent meg akartam tenni azon a mérkőzésen."

A nyári felkészülést egyénileg végezte Mihály Árpád, a megszokott módon, Amerikában. Az AHL-ben szereplő Wilkes-Barre Scranton Penguins játékosaival gyakorolt, ebben a csapatban játszott néhány évvel ezelőtt. "Nyáron mindig velük edzek, mert ott egész évben van jég a csarnokban, és egy jó ismerős beenged minket délelőtt korcsolyázni. Gyakorlunk, játszunk, karbantartjuk magunkat. Figyelek arra is, hogy ne legyek túl sokat jégen, mert nyáron fontosabb a száraz felkészülés, a konditerem és a futás. Így mindig megfelelő állapotban tudom kezdeni a szezont.

Most is így történt, a kondíciómmal semmi probléma nincs, úgy érzem, fejben kell helyrejönnöm. A jégkorong gyors játék, kicsi dolgokon sok múlik. Tizedeken, millimétereken múlik, a tied lesz-e a korong, vagy az ellenfélé, a kapuba vagy a kapu mellé lövöd-e, a siker ezekben a pillanatokban dől el. Van, amikor minden bejön, de most nem ez az időszak van. El kell kapnom a fonalat, és akkor a tavalyi Mihály Árpádot láthatják a fehérvári nézők a jégen. Addig dolgozom, addig nem nyugszom, míg ez nem lesz így."

Nyílt titok, hogy Mhály Árpád azért játszik magyarországi csapatban, mert magyar válogatott szeretne lenni. "Csató Imrével együtt ezt találtuk ki, ez volt a tervünk, amikor tavaly a Volán mellett döntöttünk. Közel vagyunk álmunkhoz, jól érzem magam Fehérváron, de tudom, még egy évet várnom kell. A magyar válogatottság a nagy célom."

Közel hetven mérkőzésnyi tapasztalata van az EBEL-ről. Milyen színvonalú ez a liga az AHL-hez és az olasz élvonalhoz képest? "Akik hétről hétre nézik, láthatják, az EBEL az elitligák színvonalán van. A Salzburg és a többi osztrák csapat példája bizonyítja, az itteni csapatok versenyképesek Európa élmezőnyével. A minőségbeli különbségek elsősorban a pénzügyi különbségből adódnak. Míg a finn vagy a svájci élvonalban három-négy erős sorra van pénz, addig az EBEL-ben ez egy vagy két sort jelent.

Amerikát nem keverném bele ebbe az összehasonlításba, egyszerűen azért, mert teljesen más ott a játék. Sok a verekedés, a kavarodás, az ütközés, durva hoki, ami az AHL-ben vagy az ECHL-ben megy. Fiatalon nagyon szerettem azt a játékot, nagydarab is vagyok, feküdt nekem a hajtás. Ma máshogy van, jobban érzem itt magam. Itt sem könnyű gólt szerezni, de úgy látom, valamennyivel azért jobb Európában."

Magyarországra érkezése óta folyik a találgatás Mihály beceneve körül, megkérdeztük, miért hívják Pirének. "Ez gyerekkori történet. Csíkszeredában nőttem fel, a házunk udvarán egész télen hokiztunk. Ha volt jég, korcsolyában, ha csak hó, akkor letapostuk, cipőben csúszkáltunk. Ilyenkor csak egy percre ugrottunk haza enni. Amikor visszajöttünk, kérdezték a többiek, ki mit evett. A kedvencem a krumplipüré volt, mindig azt kértem odahaza. Innen ragadt rám ez a becenév, a többiek elneveztek Pirének."

68 komment

Címkék: fehérvár ebel csíkszereda mihály árpád pire

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sok sikert Árpi, sokan várjuk már, hogy a válogatottban is láthassunk!
Mindent bele Árpi!Szimpatikus srác ez a Pire!
"...A kedvencem a krumplipüré volt..." :)
Jópofa becenévválasztás :)
Drukkolok neked Pire! A magyar hokinak szüksége van Rád!!!
Őszinte tükörbe nézés, itthonról szorítunk Neked, hogy a kemény munka hozza meg a gyümölcsét, és el tudd érni a céljaidat. SOK SIKERT, PIRE!!!
Tetszik, hogy nem mutogat másokra, magában keresi a gyengébb telejsítmény okait. Sok sikert az álmaihoz!
Nagyon szimpatikus arc és egy kicsit sem lett rosszabb játékos, mint tavaly volt. Előbb utóbb úgyis megtörik a jég és beindul a pontgyártás. Remélem tényleg összekerülnek újra Palkoviccsal.
Árpi, hidd el akik most kritizálnak, azok sem teljesítenek mindig kiválóan a saját területükön. Ha hiszel magadban és még mindig van ami motivál, akkor biztos vagyok benne, hogy a pontjaidnak is köszönhetően, ott leszünk a playoffban.
A "cunami" legyen veled!
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
Nagyon szimpatikus nyilatkozat egy nagyon szimpatikus játékostól! Hajrá Pire, veled vagyunk!

Ja! Be jól áll neki a címeres mez... :)
nagyon kellett ez a cikk. Most o mondja el mi a gond es nem kell a rosszakaroinak talalgatnia. Oszinte onertekeles. Hajra Pire. Csikszereda mogotted all. Hajcsd meg s mutazsd meg hogy ertekes vagy. A szekely legio igy segitsen a magyar valogatottnak. Hajra Pire hajra Csikszereda.
nagyon kellett ez a cikk. Most o mondja el mi a gond es nem kell a rosszakaroinak talalgatnia. Oszinte onertekeles. Hajra Pire. Csikszereda mogotted all. Hajcsd meg s mutazsd meg hogy ertekes vagy. A szekely legio igy segitsen a magyar valogatottnak. Hajra Pire hajra Csikszereda.
Van idő gondolkodni egy kicsit...Ne szégyeld megkérdezni a tapasztaltabbakat! Mond el ha gondod van Nekik, nem fog késlekedni a segítség...Tiszta ember vagy, az is maradsz! Pestről is szurkolunk nektek és értetek! Itthon is otthon vagy ! :)))
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!:
Gondolkoztam, hogy milyen okosat is irhatnek, de talan ez a legtokeletesebb!;)
Az igazi szurkolók melletted vannak Árpi, fogjuk mi mg énekelni a góljaid után, hogy Piszkáld ki, piszkáld ki...
Wiener Schnitzli
Káposztás laska
Növendék csorba
Murok főzelék
Ne adj isten Puding, vagy Hurka

A lehetőségekhez képest jó választás volt a Pire : )
Kitartás Árpi,
erőt és sok türelmet kívánok!
Millió puszi, szeretünk!
Nemcsak Árpi, hanem a Volán szakmai vezetésének is a felelőssége, hogy nem tudják formábahozni és főleg, hogy nem találják meg a stabil helyét a csapatban.Nagy pazarlás gyenge társakkal játszatni.
Tolvanent egyesek végig kritizálták, hogy nem tudott bánni Árpival, most akkor mit mondjuk a jelenlegi edzőre?!
Ezaz Árpi!! Hajts, és várunk vissza! A tavalyi videó a sztoridról megríkatott, baszki! Szurkolok, hogy faszán menjen a hoki idén is! Szerntem is Palkóval kéne játszanod, de én nem vagyok edző!

Hajrá Pire! Hajrá Volán!
Fontos és jó cikk, gratula!
"Most is így történt, a kondíciómmal semmi probléma nincs, úgy érzem, fejben kell helyrejönnöm. A jégkorong gyors játék, kicsi dolgokon sok múlik. Tizedeken, millimétereken múlik, a tied lesz-e a korong, vagy az ellenfélé, a kapuba vagy a kapu mellé lövöd-e, a siker ezekben a pillanatokban dől el." - sokadszor, nem utoljára jut eszembe ez:
www.youtube.com/watch?v=pOW9FYwRsyk
Hajrá magyar hoki: "küzdhetünk, hogy kijussunk a fényre...és ott is maradjunk... egy adott ideig."
Üdv
@DanZi: Ennek a videonak nem tudja valaki, hogy mi a zenéje?
Nagyon bejön....
Respekt hapsikám, a fikázók meg bevehetik annak ellenére is, h van némi igazuk! Nem baszkolódni meg elégedetlenkedni, cseszegetni kell a játékost, hanem szurkolni, kitartani! Hajrá krumpliPire! :-D
Jo ötlet volt F.Kapustol hogy megkereste Pirét,ez a beszélgetés pontosan idöbe jött,szreintem Árpinak is megkönnyebbülés.
Öszinte nyilatkozat Árpi,ebböl is lehet látni hogy karakteres ember vagy!
Sok sikert,fognak jönni a golok,és a sikerek!!!
Ma este Linz ellen nem Wstlund áll a kapuba,ez nagyon jo hir,és még legalább 4 játékosuk sérült, vagy beteg.Ma nyerni kell,két pontot,vasárnap meg Bécsböl is hozunk egyet.
Hajrá Volán!!!
Ha így áll hozzá, akkor meg lesz a siker! Ez a jó mentalitás!

Gyerünk!!!
Nagyon szimpatikus játékos, kívánom, hogy gyorsan
szedje össze magát.Nagy szüksége van rá a Volánnak.Tavaszi VB-n még sajnos nem játszhat ugye?
@gödi hokirajongó: Sajnos nem,de jövöbe az "A"csoprtos vébén már játszik!!!
@kapusLaci: 2012-ben az "A"csoportos vébén:))
Pire: RESPECT. Így kell a hullámvölgyet kezelni.
F.Kapus: RESPECT. Így kell a meddő vitákat kezelni.
HAJRÁ PIRE! Jönni fognak a gólok, menni fog a játék!
Állampolgárságra nem kérdeztetek rá, hogy áll?
@kapusLaci: Még csak annyit ehhez: nekem azért hiány érzetem van, mert nem kérdezett rá kedves moderátorunk arra, hogy hogyan áll állampolgársági története. Egyébként remélem, hogy már az "első" jégre lépésekor az "ÚJ" Pirét látjuk!!!!
@drukker60: A kedves moderátor azért nem kérdezett rá, mert nincs az a kutyaúristen, hogy 2012 áprilisáig (még jobb esetben májusáig) ne legyen meg az állampolgársága.
@drukker60: Ez igy igaz!
F.Kapus: hogy lehet a legfontosabbat elfelejteni,ez mindenkinek fontos!
Ejnye ejnye rossz gyerek:))
@F. Kapus: Azért a Volán miatt nem lenne gond ha hamarabb meglenne. Egy szezont legalább nem 4 pontosként nyomhatna.
@nazgul: Nem, hanem 3,5 pontosként, brutális lesz a különbség, meglásd :)
@F. Kapus: Miért annyi? Még nem válogatott, már nem légiós, szimplán magyar játékos lenne egy jó és egy (eddig) kevésbé jó szezonnal.
@nazgul: Nem tudom, mennyi, de azt gondolom, 3 vagy 3,5 pontot fog kapni.
@nazgul: @F. Kapus: Azért lenne 3,5 pontos, mert már nem fiatal, és volt román válogatott, nemde? Nameg mert a többi csapat illetékesei az előző szezon alapján nem pontoznák le 2 pontosra, vagy hogy is megy ez pontosan?
@nazgul: Amíg nem "hokimagyar" addig sztem hiába állampolgár. Előbbihez pedig kell a 2 év hazai bajnokság...
@sutyi2: Senki nem láthat bele a többi csapat nevében pontozók fejébe.
Akkor nem Pire, hanem Püre! :)
Szerencse, hogy a jégen és az életben nem olyan!
Hajrá!
@sutyi2: Én úgy tudom, hogy nem volt román válogatott, ezért is két év, nem pedig 4 mint Flintánál (lett volna, ha nem megy haza)

@lakota: a hokimagyar a válogatottsághoz kell, a Volánban elég lenne az állampolgárság, hogy ne számítson légiósnak (lásd Medvescsak kanadai horvátjait)
@Iceblack: Igenis Pire, mert székelyföldön a püre az pire:))
@nazgul: Akkor viszont az új törvénnyel könnyített állampolgárság miért nincs még meg?
@Iceblack: tevedsz. pire az, cserebe nem krumpli hanem PITYOKA.

pityókapiré
Hajrá Pire!!! Nem te tehetsz róla, hogy valóban így megkavarták a sorokat. Palkóval az első sorban nagyon jók voltatok, nem igazán értem, hogy ez miért/kinek jobb így?!
Nagyon vártam már ezt a cikket, köszi!
Szurkolóként is feltűnik Árpi hullámvölgye, és jó olvasni, hogy kifelé tart belőle!
Hiányzik a tavalyi Pire, de a szurkolók bizalma állandó.
Árpi! Drukkolok, hogy lélektanilag visszatalálj a harcos önmagadhoz, aztán repülhetnek a pakkok a hálóba, hogy szóljon újra a "PISZKÁLD KI!"
:)
@suomi 1995: Azért ez a mostani első sorunk nagyon ott van, az EBEL mezőny egyik legeredményesebb első sora! Szerintem a "maestro" tudja, mit csinál. Árpi helye is meglesz hamarosan!
@lakota: Ezért kérdeztem én is hogy, hogy áll a dolog.
Addig a farmban nem játszhat?
@lakota: @nazgul: Azt nem januártól lehet kérni?
Egyébként kitartás Árpi, lesz ez még jobb is...
@lothar matyi: A 15 fös szabály miatt nem
Pirerehabilitáció.
Csak elore nezzel ARPI es akkor minden rendben lessz. Mi itthonrol 100 %-ban kitartunk melletted es drukkolunk neked!!!
@vioola: Te Erdélyiekkel kapcsolatban mindig valami nagy marhaságot be kell jegyezzél.
Imádhatsz minket,eltudom képzelni....
Sok sikert Pire, csak a legjobbakat!!! Nagyon sokan szurkolunk neked!!!

@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: igen, tényleg, milyen jo is volt a gyermekkori székelyföldi pityokapire! :-)
@vioola: az a baj vioola,vagy nem is olyan nagy baj, hogy te soha nem fogod megérteni, átérezni tudni azt, amit az erdélyi magyarok ilyen esetekben éreznek. nekünk Árpi története nem egyszerüen egy hokijátékos története, annál sokkal több. hogy mennyivel több? ahoz meg kellene tudnod érteni, át kellene tudnod egy kicsit is érezni, hogy miröl is van többek között szo. de mint irtam, az sem nagy baj ha nem igy van. mint ahogy az sem lenne, ha nem üznél gunyt ebböl...
@-Toboz-: Profi játékos játéka nem érzelmi kérdés.Erdélyt szeretem.Messziről.
@vioola: irtam ugye hogy nem fogod megérteni? :-)
@makaay85: @DanZi: Koszi szepen, erre gondoltam!
Tuti soha meg nem talaltam volna, meg sosem hallottam pedig nagyon jo!
Sok sikert Pire,veled vagyunk!
süti beállítások módosítása