HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A magyarok egyértelműen egyre jobbak

2010.10.13. 13:07 F. Kapus

Közeledik az idei első válogatott torna, a novemberi Telenor Kupa. A székesfehérvári négyes tornán Franciaország és Ausztria mellett Japánt látjuk vendégül, az ázsiaiak meg is küldték utazó csapatuk keretét. Az olaszok is ébredeznek, egyik válogatott csatáruk nyilatkozott az áprilisi világbajnokság esélyeiről. Ezt is szemlézzük tovább után.

Az olaszok is elkezdtek foglalkozni az előttük álló feladatokkal. Áprilisban a budapesti világbajnokságon számukra szinte kötelező visszajutni az A csoportba, mert különben csalódást okoznak odahaza. Nicola Fontanive, az olaszok apró termetű csatára megjárt már három A csoportos vb-t és a 2006-os olimpiát is. A 25 éves támadó nyáron Norvégiába igazolt, az Alleghét hagyta el a Frisk Asker kedvéért.

Az olasz szövetség hírlevelében megkérdezték a divízió 1-es vb-ről is: "Anélkül, hogy le szabadna becsülni a többieket, úgy gondolom, az utolsó meccsen fogjuk eldönteni a feljutás kérdését Magyarországgal. A magyarok egyértelműen egyre jobbak, folyamatosan fejlődnek, ráadásul otthon játszanak, vagyis nem lesznek könnyű ellenfeleink."

Olaszországban is halad előre a sportág, kezdik elfogadni a jégkorongot. Bár a foci mellett nehéz labdába rúgni, az olasz hokibajnokságot már a tv is adja, a Rai Sport minden héten egy Serie A-mérkőzést közvetít.

Mark Mahon szövetségi kapitány kijelölte a novemberi EIHC-tornán részt vevő japán keretet. A 23-as névsorban sok fiatal játékos helyet kapott, 13-an jönnek a 2010. évi vb-keretükből, de több meghatározó ember hiányzik a védelemből és a csatársorból is. Így nem lesz itt legjobb védőjük, Aaron Keller, akinek nagy lövéseire emlékezhetünk Szapporóból, és a tavalyi vb házi pontkirálya, Takahito Suzuki sem.

63 komment

Címkék: japán olaszország válogatott mahon fontanive

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A foci mellett nehéz labdába rúgni - ez jó! :)
előre is bocs, mert kicsit off topic, de senki szerint sem gáz egy picit, hogy Budapestről kezdik kiírtani a jégkorongot? Fehérváron van az AV19 és mostmár a Telenor kupák is? Nem szeretem a fehérvári a csarnokot, mint építményt, nem ilyen méretű eseményekre van tervezve :( tudnám ragozni tovább is, de felesleges, és a frusztrációimon nem segít semmit...

Minőségi hokit Bp-re is!! és a budapestSPORTarénát használjuk már sportra is, ne csak agymenéssel határos hülyeségekre, mert konkrétan a mostani naptárban ha rákatt az ember a sporteseményekre, akkor "nincs megjeleníthető elem az adott kategóriában"

és senki se jöjjön hogy menjek itteni meccsekre, mert mindenki tudja, hogy nincsenek egy színvonalon a volán vagy válogatott mérkőzésekkel.
@Today05: belenyúltál a lecsóba;))) így lesz ebből over100 komment:D
(viszont nagyvonalakban egyetértek)
@Today05: ki akarja kiirtani a jégkorongot Bp-ről? A budapesti székhelyű MJSZ? lol az van, hogy mivel számos város fellegvárnak számít, így ide is, oda is kell rakni egy-egy eseményt, nem mehet minden az Arénába. Lájkolod vagy sem, ez van! ;)
@Today05: Hidd el mindenki azt szeretné, hogy egy Telenor Kupa meg tudja tölteni az Arénát, de sajnos ez nem így van. Ahhoz pedig, hogy félházzal rendezzék a tornát vélhetően nagyon drága a bérleti díj.
Nem tudjátok véletlenül, hogy mikor kezdik el árulni a jegyeket a Telenor kupára? Mintha azt hallottam volna, hogy október közepén... de már október közepe van!!! :)
@caribe: Fehérváron ez érdekesen szokott működni, tavaly a kupát megelőző napon személyesen is csak véletlenül sikerült jegyet venni valami irodistától. És a parkolójegyre külön kérdezz rá, ha nem akarsz 3 km-t gyalogolni,mert maguktól nem szólnak...elég gáz:/
Kicsikét félek ettől a tornától. Benne van az is, hogy simán elver minket mindenki, de az is, hogy 1. helyen végzünk. Viszont jó lesz látni 4 ilyen jó kis csapatot!
@icelion: Én még nem voltam soha Fehérváron, csakis a Papp László-s Telenor kupán. Tehát elvileg az Ocskay Gábor stadionban lehet venni?
Köszi!
@caribe: legalábbis nincs kiírva semmi egyéb jegyárusító hely,de ez még változhat...
Jegyárak már vannak, de még nem tudni mikortól kaphatóak:
www.albavolanhockey.hu/index.php?pg=news_1_2763
@Devo209: hu, köszi! Akkor majd csekkolom sűrűn :)
3500Ft a három napos bérlet.
Ez nagyon baráti.
tényleg baráti, még egy kérdés... szerintetek neten lehet jegyet venni, vagy el kell menni Fehérvárra érte? Mondjuk nem szeretnék Bp-ről leutazni... ha jól tudom, tavaly is neten vettük...
@Today05: "Minőségi hokit Bp-re is!!"
a Divízió 1-es VB elég minőségi lesz?? vagy még az is a budapesti hoki kiirtását szolgálja?
@caribe: szerintem a helyszínen simán meg tudod venni a meccs előtt. a legutóbbi válogatottas rendezvény sem volt teltházas Fehérváron.
@medvid: hihihi:D

@caribe: szerintem lehet majd, de az,hogy szerintem mi van, nem sokat számít:))
OFF: önkénteseket most nem keresnek? beszélek franciául :)
@vaze: hát elképzelhető, csak tökre nem akarnék kockáztatni ez ügyben. Azért köszi a segítséget mindenkinek! :)
@caribe:
Idézet a Volán honlapról:
"Megegyeztünk az IBUSZ-szal, hogy elõvételben a budapesti IBUSZ-irodában (Oktogon tér) lehet álló és diákjegyeket rendelni, és a jegyeket a tornát megelõzõ napon, november 11-én át is lehet venni az IBUSZ-irodában."
@Today05: A magyar hoki rég vidékre költözött, mikor megépültek az ottani fedett pályák.
A kisvárosok a csapat mellé állnak, Budapest sajnos nem ilyen, más dolga van..
A másik dolog, hogy vidéken ez egy nagy program, pesten nehéz felvenni a versenyt a hokinak az állandó programokkal.

Az aréna irreálisan drága, nem éri meg. (nem is csoda, francia kézben van 20 évig, pedig kaptunk volna egy új ingyen bs-t a ruszkiktól,de inkább eladtuk magunkat megint)
@Today05: -Hátha megnyugtatnak Téged a tények:1.-a Telenor Kupa rendezését megpályáztatta a M.J.Sz.(mint már évek óta mindíg!),és egyedüli,arra vállalkozó jelentkezőként az AlbaVolán SC nyerte meg. 2.-A B.S. napi bérleti díj millió forintokban mérhető,érthetően senki nem töri magát nem rentábilisan azt kibérelni,rendezni.Persze minden évben vannak úgymond állami napok(asszem 12-14 nap/év),de mi M.J.Sz. azt idén már feléltük,tavasszal már volt ott torna,ha emlékszel...Remélem megnyugtattalak,valamelyest...
@váradi: Ismerve a jegyárakat, a Papp László sportcsarnokban a belépő min 1.5 x ese lett volna a fehérvárinak,igaz többen beférnek ,de a nézők fele elég nincs rá jobb szó: szar helyről nézheti a meccset.
@Grundolf: Kösziiiiiiiii :) Igazán figyelmesen olvastam el a cikket :O)
@Today05: kiirtani. uaramatyam. fehervaron van az av19. szegyeljek magukat h fehervariak de tenyleg. paparena. kapjak be h mar reg nem volt szabad a kupa idopontjara a letesitmeny. ja es fehervar amugy is dogoljon meg amiert csak ok palyaztak meg a rendezest.
Sofi kezd visszaesni... pedig telefonnal es geppel is szavazok, mint gep... klikkeljetek!

www.erstebankliga.at/de/crocs_youngstar_10_11/ys_wahl_sep_10//vote
@vladiv: ne haragudj, de feltétlen itt is sofizni?
miért is nem jelenik meg?
@Today05: az Arénánál hangulattalanabb csarnokot nehezen tudok elképzelni. Totálisan alkalmatlan egy forró hangulatú meccsre. Amúgy meg a 2000 nézőnek még a fehérvári is nagy...
Szívesebben megnéztem volna Újvárosban a Telenor-Kupát.
Megérdemelte volna az a szép csarnok a rendezést.
Ja ,meg nem mellesleg akkor Isteni ZSíroskenyér-Forralt Bor mérgezést kapnék a 3 nap alatt, annyira überfinom ott ez a kombinácós együttható harmadonkénti változata. :D
@vladiv: Nyomtam rá ötször, hogy ne kelljen többször! :)))
@Thomas_AV: Be kell jelentkezni a Szövetségbe, a költségeket ji kell kalkulálni, meg kell csinálni a legjobb magyar csapatot, és kész! Budapestről mindegy, hogy M7 vagy M6 ! Megyünk ide is, oda is! :))
@Thomas_AV: megbízható forrásaim szerint valós veszélyként ezért léptünk vissza az Öreg javára! :)))
@budapestijeti: már megcsináltuk a legjobb magyar csapatot :)
Remek. Tavasszal kicsaltam 3-4 embert a hokira, msot már ők is jönnének szívesen a novemberire, de Fehérvárra lejönni nem fognak és én se fogok így hazamenni csehektől. Amúgy mentem volna...

Amúgy akinek a hangulat hiányzik: Igen, a barátságos meccseken mindig valóban eszméletlen hangulat van... főleg ha jönnek a japán szurkerek vagy a francia hokihuligánok.
@Today05: Minden sportág haldoklik Pesten. A pesti emberek, cégek nem vevők a sportra. Ez az igazság, kár szépíteni.
@a. Bárd: Bocs, már elfelejtettem! Köszi hogy emlékeztetsz! :DD
@Borsy: Azt is meg lehet nézni, hogy mondjuk egy foci válogatott meccsen a nézők nagy része vidéki, pedig egyeseknek több 100 km-t is kell utazni.

Volt nem is olyan régen egy Vidi-Vasas kupadöntő. Vasas szurkoló volt kb. 200, pedig nekik csak 10-en x metrómegállót kellett volna megtenniük, míg mi Fehérvárról mentünk fel.
@Borsy: egészen pontosan több, mint ötezren :)
@Borsy: sajnos ebben van igazság.:(
@Raon: köszönöm... a lényeg kimaradt
@Thomas_AV: nézd meg a Kontinentális Kupát Mariborban
szerintem az sem lesz rossz
@a. Bárd: szerintem legalább kettőt:)
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: Nincs több, mert a pesti ellustult embereket nem érdekli a sport.
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: @Borsy:

Ez sajnos tényleg így van. Fradigy és én sem vagyunk tősgyökeres pestiek, mégis megyünk együtt Fradimeccsre. Most van bennem elég sok bor, szóval bocsi, ha kicsit zavaros. Szóval a mi feladatunk -jégkorong-fanatikusoké- hogy rávegyük a barátainkat, hogy eljöjjenek velünk egy-egy meccsre. Ha 10-ből 2en megszeretik a sportot, már megérte. Én ezt így látom. A hoki jó, és nincs az az isten, hogy van olyan ember, aki nem szereti meg könnyen.
@Vincenzo90: en, a szombat ejelrol nalam ragad csajokat szoktam kivinni pl :D

@Borsy: nezd, ez nem lustasag kerdese. regen azert ment mindenki sportesemenyre, mert nem igazan volt mas szorakozasi lehetoseg. ma mar egy BP nagysagu varosban minden nap van annyi/olyan program h le tudja kotni az embereket. igy a sportesemenyekre csak a fanatikusok jarnak mar ki. videken nincs annyi program, igy a sport is jobban resze a szorakozasnak.
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: Legyen példa Ljubljanában a csarnok előtt vidáman éneklő csapat.Ennél jobb toborzás nem kell.
Aki ilyen videókat lát és nem kap kedvet,egyáltalán ott lenni,az antisporter és nem a hokit nem szereti,hanem a sportot.
Mennyien voltunk :)
1 hónap múlva tali Székesfehérváron és üdv Debrecenből :)
Hajrá Magyarország!Hajrá Volán!
@kiralyfi: bocs, azt hittem ez egy "jegkorong blog"

@budapestijeti: egy Ur vagy! Koszi. ;-)
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!:

Nem lustaság kérdése, hanem egyszerű érdektelenség. Ha érdekelné őket a sport, akkor azt választanák más program helyett. Nem érdekli a nagy többséget a sport, igazából a focin és a vízilabdán kívül nincs is olyan csapatsport, amit komoly szinten művelnének Pesten. Régen egy nagy vízfej volt, most pedig ott van a sport (vidéken), ahol jobban melléállnak és nagyobb a közönség.
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!:

Nem lustaság kérdése, hanem az, hogy nem érdekli a pestieket nincs rá igény. Ha érdekelné őket, akkor a más programok helyett a sportot választanák.

A csapat versenysportok teljesen kihalóban vannak. Focin és vízilabdán kívül igazából más nincs is, amit komolyan számításba lehet venni. Az új fellegvárak más városokban jönnek létre, ahol van rá igény és támogatás.
@Borsy: Először érdekes módon nem jelenítette meg, van valami gond az oldallal...
@Tapika: de hat azt szerinted at tudja erezni rajtunk kivul valaki? :)

@Borsy: vizilabdara sem hinnem h tobben jarnanak ki. csak ismetelni tudom magam, szerinten egyuszeruen tulkinalat van szorakozas teren.
ezert kell kivinni az ismerosoket, hatha ok is igy belebetegednek mint mi :)
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!:

De ha érdekelné a sport a pesti közönséget, akkor arra menne ki, nem másra, ez ilyen egyszerű.
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!:

Nem járnak ki vízilabdára se többen, de ott még van komolyan vehető pesti csapat. Igaz már ott is kezd eltolódni a hangsúly, mert a Szentes után ismét vannak komolyan vehető csapatok más városokban is (Eger, Szeged), ráadásul jóval nagyobbak, mint a Szentes.
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!:

Vízilabdára nem mennek többen, de ott még van komoly csapat, de az is tolódik át más városokba. (Eger, Szeged). Régebben a Szentes volt ellenfél, de az jóval kisebb város, mint a mostani riválisok. Egerben viszonylag sok néző van a vízilabda bajnoksághoz képest.
@vladiv: ez valóban az, de nem minden hír szól a Volánról vagy Sofiról...ezért nem értem miért kell minden bejegyzéshez hozzátenni, mindennek meg kell lennie a helyének.
@kiralyfi: nekem pl nem jutott volna eszembe szavazni ha nem látom az itteni bejegyzés alatt. :)

Az a két kattintás amíg benyomsz egy szavazatot igazán nem nagy fáradtság.
@Borsy: Vegyétek már észre (nem csak neked szól), hogy nincs olyan, hogy "pesti közönség". Vannak fradisták és újpestiek (ha a hokit nézzük). Én ismerek sok kispestit, de mivel ott nincs hoki, ők nem fognak fradi, újpesti vagy vasas meccsekre járkálni és mivel nem járnak bajnokira, a válogatottra se fognak... és ezt el lehet sorolni a csepeliekkel, az mtk-sokkal, a bkv-sokkal és még az összes kis klub szurkolóival. Bp. szét van aprózva.
Ezen kívül fél Bp-et vidékiek lakják. Ők nem kötődnek egyik csapathoz sem...
Igaz, meg tud telni az Aréna, ha nagy a reklám és olcsó a jegy, de valljuk be nem ez az általános és az Arénát is félig a vidékiek töltenék meg. Dunaújvárosból meg szerintem mindegy, hogy Pest vagy Fehérvár, igaz Miskolcról messzebb van. Aki meg Pesten kíváncsi erre, az le tud surranni az M7-en 30 perc alatt..
A Sapa Fehérvár AV19 meccseire érvényes bérlettel rendelkező 1500 szurkoló a Telenor Hoki Kupára a kijelölt árnál 20 százalékkal olcsóbban válthatja meg három napra szóló tikettjét, ezzel kedvez a szakosztály a hűséges drukkereinek.
@Rock me Amadeus: Nem tűr halasztást felszabadítani a rendszeres költségérzékeny szegmenst.
@Rock me Amadeus: Még ma szükséges sűríteni a kultúraidegen versenyelõny-forrást.
@miki78: Nem csak hokiról beszéltem, focinál is ez a helyzet, pedig fociban mindenkinek van csapata.
süti beállítások módosítása