HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Szlovák hátvédet igazolt a Fehérvár

2010.10.04. 11:28 F. Kapus

A 33 éves Juraj Durcóval erősítette keretét a Sapa Fehérvár AV19. A bekk Norvégiából érkezik. Durco három és fél éve az egyik norvég élcsapatban, a Sparta Sarpsborgban légióskodott, a támadásokat is hatékonyan segítette, félpontos mérkőzésenkénti átlagot teljesített. A trencséni játékos szerepelt ifjúsági és junior világbajnokságon is, majd 1995 és 2007 között két év híján végig a helyi Duklában játszott, csak rövid ideig szakította meg szerződését, ekkor Olaszországban, Csehországban és Nagy-Britanniában próbálkozott, egy teljes szezont pedig a CHL-ben húzott le, a tengerentúlon, abban a bajnokságban, ahová Kóger Dániel és Szuper Levente szerződött. Durco leigazolásával betelt a Fehérvár kerete, mostantól három módosításra van lehetőség , de az már áldozattal jár, tehát ha új játékos érkezik a csapathoz, akkor valakinek távoznia kell.

124 komment

Címkék: fehérvár ebel durco

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát kváncsi leszek. Ha megüti azt a szintet, mint Buril, akkor nem lesz gond. :))

ódv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
Meglátjuk:) Nem tűnik nagyon veretesnek elsőre, de ne legyen igazam:)
AHOJ DURCO!

Hajrá Fehérvár!
@Raon: @barnabas7: Hááát... :( Meglátjuk !
Pénteken meglátjuk. Nem tudom melyik fiatal lesz az áldozat?
Dukla Trencin nevelés ahogy nézem, újabb szurkolóval bővülhet a Volán.:) Ami zavaró, hogy évről évre romlott a teljesítménye Norvégiában és hogy nem jobbkezes. De majd tényleg meglátjuk.
Az Eliteprospects nem írja a +/- mutatót, de hátvéd létére nem gyakran állítják ki, és ez mindenképpen bíztató... Mindenesetre sok sikert, és HAJRÁ VOLÁN!!!
Reméljük jó lesz a srác!
Nem túl komoly az eddigi pályafutása, de meglátjuk...
Ahoj Juraj!!!
HAJRÁÁÁ AV19!!!
-_- BLL -_-
Felmerül a kérdés, hogy minek igazoljátok, ha nem jobb, mint ami van? Mert így valóban egy fiatal (Maklári?) esik áldozatul az érkezésének, ami viszont tényleg nem jó...
@Henry The Navigator: a balkezes népesség nevében ezt kikérjük magunknak :D
Bizakodjunk... Ahogy elnéztem a 3. ljubljanai gólt, meg az utóbbi időbeni teljesítményeket, nálam egyértelműen Jobb esik ki. Maklári szerintem nagyon jó, főleg ahhoz képest, hogy mennyivel kevesebb EBEL meccse van, mint Jobbnak.

Más. Nézzetek rá a Linz-Bécs videóra, azért amit Lukas ad Grattonnak az nálam megint 6-8 meccset ér... (Bár tudom, hogy a Benoit fiút illik utálni Fehérváron, de akkor is.)
@petyagergő: én kedvelem Dávidod, szimpatikus, rendes srác, de a teljesítménye egy ideje nem az igazi. Eléggé megekedt egy bizonyos szinten, és a jelenlegi állás szerint Orbán és Maklári több ügyességet mutatott néhány meccs alatt, mint ő két év alatt - pedig nekik nincs két év EBEL rutinjuk.
Szóval szerintem is Job marad ki. Lehet, neki is jót tenne, ha egy időre lekerülne a farmba, és ott vezéregyéniséggé növi ki magát, és akkor az EBEL-ben is újult erővel bizonyíthatna.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@check: Talán megszabadulunk a fejrázogatós Jobb Dávidtól. Már régen a Farmban lenne a helye. Három év alatt egyedül neki nem sikerült fejlődni semmit sem.
@2002: Minden egészséges ember balkezes... Ez köztudott tény... :D :D :D
A borzalmas elütésekért elnézést!
@Raon: szinte szóról-szóra ezt akartam írni, csak siettem, és gondoltam, te majd szokás szerint kitűnően megfogalmazod :)))
!!! (remelem ertheto mire celzok... F.Kapus utan szabadon... :P)
@Raon: Testvér kevesebb vörös bor és akkor nem ütsz mellé. Holnap jössz?
Üdv
Benő
Fehérvár Ördögi kör
@FrankK: Bizakodom.

Valóban nem túl veretes, de bízom az Öregben. Mondjuk AHL-es hátvédet emlegettek, aki visszalépett, vagy nem tudom mi volt... Azért szét kéne nézni a Baltikumban is. Észtország, Lettország, Litvánia, Fehéroroszország...
Jön vissza a szlovák vonal. Visszatértünk oda, ahonnan indultunk...
Remélem, pénteken már játszhat!
@barnabas7: Nála erősebb előélettel rendelkezőt a Volán költségvetéséből nem nagyon lehet szerezni, amúgy az a pár év a szlovák első osztályban azért nem azt mutatja, hogy olyan nagyon gyenge lenne.
A volt szovjet államokból meg nem nagyon lehet olyan játékost szerezni, aki erősítés lenne, mert az mégdrágább. Nem véletlenül kanadai és amerikai, esetleg skandináv légiósok vannak az ebel csapatoknál.
F.Kapus: "...erősítette keretét..." Őszintén bízom abban, hogy így is van/lesz... Remélem F.K. nem csalódom benned (is)...)))
@AVfan: egy oka van, ócsó
@barnabas7: azért a +98-as +/- mutató elég bíztató, így elsőre...
@sziszi_15: Oké, igazad lehet, csak abból indultam ki, volt egy Galvins aki nagyon jó volt, Makrov aki asszem a Jesenicében volt észt...

Csak mint felvetést gondoltam érdemes lenne megnézni, de nem tudom mik az anyagi vonzatai az exszovjet játékosoknak...
@advocatusdiaboli: ne csúsztass, az csak +96 (és nem egy idényben gyűlt össze).
Bocs az offért, de hol található meg azon játékosok listája, akik a nagycsapatból lejátszhatnak a farmba?
Előre is kösz!
@Puckman Éliás: Helyreigazítás:Előző, 14:54:29-kor közzétett kommentünkben valótlanul állítottuk, hogy Juraj Durco +98-as +/- mutatóval rendelkezik. A játékos +/- valós mutatója +96. Ezen kívül félreérthető módon nem tettük közzé, hogy a kommentben feltüntetett érték a játékos teljes pályafutására vonatkozik, nem egy szezonban elért eredménye. Az érintettektől ezúton is elnézést kérünk! ;)
off tudtatok hogy az nhl11-ben bennevan a volan!:P
@hokista25 csikszeredabol: PCre nem akarják kiadni?
@hokista25 csikszeredabol:
Te hol találtad meg? Lehet hogy csak én voltam felületes, de a PS3 verzióban nem lelem.
xbox360 verzioban ugy irja h van ebel s van volan! kell link?
www.gamestop.hu/playstation3/nhl-11/2377 sot ezt most latom itt ps3 -ban irja h van aztan nemtudom te mit futtacc vagy ok miket irnak:P
@hokista25 csikszeredabol: nekem olyan kell mit pcn lehet játszani, nem tudsz segíteni?
@hokista25 csikszeredabol:
Igen, légy szíves! Volt olyan teszt amiben leírták, hogy van EBEL, de aztán átírta az ember miután mindenki reklamált. Biztos alaposan letesztelte. :)
@szereda: PC-n sajnos nem lesz. :(
Itt a teszt és a hozzászólások:
www.gamekapocs.hu/cikk/1459/nhl_11_teszt
Sajnos nincs benne.
Bocs mindenkitől az OFF-ért!
Gondolom minden ide kommentelőnek annyit mond a srác neve ,annyira ismerik ,mint én.max 1 pálcás játékosnak tűnik a céllövölde legalsó sorából,de ugye az anyagi lehetőségek behatároltak.Szlovák játékosok nem véletlenül nem hemzsegnek az ebelben, nálunk sem vált be 1ik sem.Volt pár éve egy chokito reklám, aminek a szlogene erősen idevág:" ne ítélj elsőre..
Nincs benne sajnos a volán tapasztaltam...
Durica óta nem nagyon szeretik Fehérváron a bregyókat. Remélem ezen Durcó sokat fog javítani
@CoolPlax: xbox360-on jatszol ha igen akkor mienfajtan ?
@barnabas7: Nem tudjuk megfizetni a posztszovjet hokistákat, ott a 2-3.-ik vonalban is nagyobb pénzek mozognak, mint nálunk, és még a színvonal sem rosszabb, mint itt...
Esetleg még akkor változhat a keret távozó nélkül, ha valamely játékos(ok)nak csökken a pontértéke.
@AVfan: tokos igazmondas a hozzaszolasod....visszatertunk ahonnan indultunk.pont.Minden EBEL csapat probal sved,finn,es foleg amerikai-kanadai jatekost igazolni.Miert nem probal a Volan vezetosege is kevesebb de jobb legiost igazolni.Igy lenne lehetoseg jatszatni a fiatalokat is jobb jatekosok mellett.Sok kozepszintu szlovak jatekos megfordult a Volan-nal...az evek soran sokminden jot hagyva maguk utan de tobb kell az elkovetkezokbn.Ide mar jo es nagyon jo szlovak kell hogy a hazai jatekosok is fejlodni tudjanak.
@exL:1: Teljesen egyetértek minden szavaddal. Hozzáteszem, az Ebelben nincs és emlékeim szerint az elmúlt 5 évben nem is volt szlovák játékos, és nem azért mert olyan drágák lennének, sőt!/persze az NHL-ben, KHL-ben befutott nagy sztárok más kategóriát képviselnek!/.Leginkább megbízhatatlanságuk miatt nem kedvelik őket szvsz,de ne legyenek előítéleteink, sok sikert Juraj!
Bocs akkor én is OFF-olok: reggel "kértem" Robert Lukas-nak 6-8 meccs eltiltást a Gratton esetért, most látom, hogy 12 (!!!) meccset kapott, és a meccs másnapján!!!!
Kedves Szerkesztők, tegyétek ezt láthatóbbá, ha lehet, hátha MOL liga döntnökeink is bátorságot nyernek az aljas, brutális szabálytalankodók elmeszeléséhez. Köszi.
@petyagergő: lopni nem szép dolog, ezért kiadtuk bérmunkába, ez viszont lassabb :)
@exL:1: Amióta az Ebel-ben játszik a Volán, sok szlovákot nem próbáltunk ki. Azért Rusznyák, Buril, Palovcik tudott annyit, ami elég lenne az Ebel-ben.
Szerintem sem a nemzetisége alapján kellene megítélni egy-egy játékost. Attól, hogy szlovák valaki még tudhat hokizni, sőt...

Továbbá Észak-Európában és Észak-Amerikában, valamint a Baltikumban is sok olyan ember élhet, aki korcsolyázni sem tud, nemhogy jégkorongozni...

Ahogyan sok magyar ismerősöm van aki nem tud úszni, mégis háromszor nyert zsinórban Magyarország vízilabdában Olimpiát...

Sok év Extraligás tapasztalat és a ponterős norvég kitérő alapján szerintem nem kellene előre leírni Durco-t.

Ismét sokan elfelejtik érzésem szerint, hogy honnan jöttünk...

UFF,

cuc
@F. Kapus: igen, sajnos a ti szakmátok nagyon távol áll tőlem, fogalmam sincs a különböző szerzői jogokról, stb.
Pedig még pont egy EBEL forduló összefoglalót kértem volna érdekességekkel meg ilyenek...:)))

A meccsek alakulásán kívül (ami szintén nem semmi volt vasárnap) még itt volt ez a Lukas-Gratton eset, vagy pl. Herzog botja félbe tört a győztes büntető lövése közben, és Pierre Pagé barátunk interjúja is elég extra a 3. bukta után, főleg annak, aki kitűnően tud külföldiül. Ja, és Sofi szép gólja előnyből!
@petyagergő: nekünk sincs, de hátha holnap a youtube-on megtaláljuk :)
Itt@budaijegesmedve:

www.eliteprospects.com/player.php?player=25630
Ő játszott utoljára a ligában, 10 meccsen...

Én nem felejtettem el honnan jöttünk:) De tényleg ez a megoldás? Remélem, hogy tarol majd a pasas.
Ettől a hírtől nem lettem boldogabb.
@arne krotak: én is így gondolom, továbbá azt se felejtsük el, hogy volt nálunk még egy Martin Galik is, akire pár Ebel meccs után komoly célokkal csapott le a Nitra, és nem volt egy rossz döntés részünkről.

Mi sajnos nem tudtuk megtartani, ill. némi lelépési díj fejében tovább adtuk amire akkortájt (is) nagy szükség volt.. Szóval egyetértek, szerintem egy játékos érkezése nem jelent "szlovák vonalat" és a statja alapján se kellene pálcát törni felette, max. 10-15 forduló után...
@mike80: Martin Galikot ide húzóembernek szerződtettük, nem nagyon vált be ( igaz az első évben pofozógép volt a csapat )miután eligazolt jobb (hazai ) csapatba ,ott megmutatta mire képes megfelelő társakkal.Átlagos tudású szlovák játékos szerintem nem erősítés,annak ellenére hogy a szlovák bajnokság erős,de az igazi sztárok nem otthon hanem a tengeren túlon, del ben,svédeknél,finneknél a szado mazo ligában :-)nyomják ( nézd meg a tavalyi mol liga statisztikáját, a szlovák légiósok zöme nem volt világ megváltó,tisztelet a kevés kivételnek!!! )Nekünk olyan légiós kell(ene) aki sokkal többet tud ,és ezt ki is hozza magából,mint amennyibe kerül,és tudja hozni a tudásának 150 %-át,minden meccsen.Egy hátvédet első sorban nem a góljai minősítenek,de meglennék lepve ha 10meccs után 2pontnál többje lenne,de majd meglátjuk...
@Szoljanka: Igazad lehet. A mai aportban olvastam az igazolásról, meg a csapatról. Ocskay azt mondta, hogy kevesebbet kért mint az a kanadai akivel tárgyalt, de így is ő lesz a legjobban fizetett légiós. Pénteken kiderül minden:)
Szlovák játékosok azért nincsenek az EBEL-ben,mert gyenge liga!Ha pedig valamelyik oda megy,az azért,mert gyenge játékos,és máshová nem kell!A harmat gyaenge szlovák játékosok is inkább a hokissab norvég ligát válaszák,mint az EBEL-t.Sokuknak a hazai ligában sincs esélyuk,és így mennek kulfoldre gyengébb ligákba:Olaszország,Németország,Ausztria...stb,ahol sajnos hokiban nem tudnak márt fejlodni.Max a pénz amiért ott megéri nekik.Ha Norvégiában megálta a helyét,akkor az EBEL-ben szintén.33 éves,és Csehszlovák hokit tanult,nem osztrák csikicsukit.Lehet hogy nem Chára,de arra a szintre megfelel.
@Dukla Trenčín:
Öröm minden szavadat olvasni.
Jó, hogy itt vagy.
@Dukla Trenčín: Ezt Durco mondta: Hívtak otthonról is, de én nem akartam hazatérni, mert a szlovák hoki nincs jó állapotban, színvonalban, de főleg gazdaságilag sok a probléma.
@Dukla Trenčín: Igen értékes hozzászólás, köszönjük szépen! Reméljük, azért a gyenge EBEL-ből nem próbálnak átkerülni a szlovák bajnokságokba azok a színtelen tehetségtelen játékosok...
Egy kérdés csupán semmi több: van olyan dolog aminek Te tudsz örülni?
@Jozsmag25: köszönöm az infot
összesen -egyetlen szlovákként- 10 meccs az EBEL-ben, nem csoda, hogy nem tűnt fel, de ezek szerint Grazban sem "fedezték fel" a szlovák játékost.
@barnabas7: persze hogy tud, ha kap tartós elemet
@Dukla Trenčín: ne haragudj, de te vagy nem láttál még EBEL-meccset vagy elgurult a gyógyszered... Lehet, hogy három-négy szlovák csapat ott lenne az EBEL élmezőnyben, de több nem.

Amúgy Chára mikor játszott abban a bivalyerős szlovák ligában?
@Dukla Trenčín:
Ezeket a meccseket játszották az első ligás szlovák csapatokkal az EBEl-esek. Látszik, hogy nem voltak egy súlycsoportban.

19.08. G99 - HC Kosice 18:00 Graz 3:0(1:0,2:0,0:0)
22.08. HKM Zvolen - EHL 11:00 Turnier in Braunlage 1:2(0:1,1:0,0:1)
26.08. HC Dukla Trencin - G99 17:00 Trencin 3:5(1:1,2:1,0:3)
20.08. VIC - Kosice 18:00 Wien 4:3(0:0,4:1,0:2)
31.08. Skalica - VIC 17:00 Skalica 5:2(3:2,1:0,1:0)
25.08. HsHK Zilina - G99 17:00 Zilina 4:2(1:1,1:1,2:0)
Salzburg simán az élmezőnyben lenne a szlovák bajnokságban. Nem véletlenül hívták meg őt European Trophyba. Biztos a szlovák csapatoknak gyenge volt a színvonal, ők csak az NHL-hez mérhetőek.
Tavaly a ligában nem bivalyerős Volán tornát nyert Szlovákiában!!! Biztos igazad van.
(A szlovák másodosztály és a MOL Liga is közelít egymáshoz, és ez nem csak MOL Ligának köszönhető)
@Dukla Trenčín: Engem semmilyen előítélet nem vezérel, sőt mindig kíváncsi vagyok a véleményedre,de most nincs igazad szerintem. Ha megnézed az előszezon eredményeit többször nyert EBEL csapat szlovák Extraligás ellen. Én kíváncsi vagyok a srácra, szerintem nem edződött rossz helyeken sőt. És persze remélem egyszer a magyar hoki a szlovák hoki közelébe ér, de addig is megérdemeljük a tiszteletet, mint ahogy én is tisztelem a szlovák hokit és szurkolóit is.
@Voitih: Csatlakozom, hiába akarja Dukla Trencin megutáltatni a szlovákokat a magyarokkal, nem fog menni. Akkor is nekik szurkolok Kanada ellen jövőre, ha akkora pechem lesz, hogy épp DT mellett ülök majd :)
@Voitih: Hmm mondjuk szerintem a magyar csapat is van olyan szinten, hogy kikapjon dániától 6 nullra :D
Csodálkozom, hogy még mindig bedőltök ennek a Dukla nevezetű provokátornak.
@csatoimi: Én már rég rájöttem, hogy ez a te második nicked igazából :)
@F. Kapus: muszáj volt felfedjél? :)
@F. Kapus: amúgy én mindig az igazat írom, ez nem feltétlenül kellene jelentsen provokációt, látod már közvetlen hatása is volt, azóta nem "tévednek" annyit a bírók. :))))
@csatoimi: Na ha ekkor hatásod van, akkor jó nagy genyó vagy, hogy nem tízszerezed meg azonnal a magyar GDP-t, mert igazán igaz lenne, ha írnád, hogy elég alacsony :)
@csatoimi: Reméljük így lesz ez Székelyföldön is...:-)
@Dukla Trenčín: Ismét egy kétforintos hozzászólás, már „hiányoztál“… :-)
@redwhite2006: én is remélem nagyon. minket ne segítsen senki.
Szerintem a tót jégkorong válságban van. Sajnos. Az extraligában szerintem max kiegyenlített a színvonal, de hogy a Salzburg felfelé lógna ki ott is, az szerintem borítékolható lenne. A Volán meg sajnos lefelé. Tény, hogy igazán ütős igazolásunk Guntis Galvins volt az elmúlt 10 évben, meg Buril, de ő kicsit fura volt, mert máshol nem alkotott tudtommal maradandót...
@Henry The Navigator: A szlovák hoki jo színvonalban van,kisseb nagyobb gondal,ami más elit ligákban most elofordul.Lásd Például a KHL csapatok elleni mecseket.Példa: HC Košice-CSKA Moskava 3:1 vagy SKA St.Petersburg-HC Slovan Bratislava 2:4.Ami gazdaságot illeti melyik klubnak hogy.De a Slovan most huz egy vadi uj páját,a Poprad szintén kiépít egy uj edzzopáját...stb.A szlovák jégkorong mondhatjuk most egy uj változáson megy átt,a régibol.Kanadában volt egy nagy hoki konferencia az elit országokal:Cseh-szlovák,Finn,Orosz,Kanada,Svéd,USA,Svajc...stb részvételével,ahol sok érdekes dolog volt a téma.Szoval zajlik az élet.
@barnabas7: Igen van dolog aminek tudok orulni,mégpedig annak,hogy Pavol Demitra ujra tud orulni a hokinak Vancouver után,és ngyon ul neki a KHL.
@Dukla Trenčín: Ameddig a lokonál van, eddig akik elhagytak mind szarok :D. Zednikről tudsz valamit?
@miki78: Nos az EBEL ligát nem negyon nézem,mert amit néztem,az is elég volt.Ha volna EBEL liga Csehszlovák csapatokkal,akkor beszélhetunk színvonalrol.Chárát pedig ez a szlovák liga tanította meg hokizni!
@horivan: Attol,ha nyertek ezek az osztrák ligás csapatok szlovák elit csapatok ellen,az nem azt jelenti,hogy a szlovák ligában dominálnának.Számtalan ojan eset van,hogy a kishal megeszi a nagyot,akár a fociban is.Ezt így fogd fel.
@Voitih: A@durex26: sportban eros kritika kell,mert az visz elore.Ha ezt mégértitek magyarországon,akár hoki,akár labdarugás ,akkor 50%a siker.Ha valami rossz akkor azt meg kell mondani,kulomben nincs változás.Jágr,Satan...stb szuleit meg kéne halgatnod hogyan beszéltek,fiaikkal hogy idáig elvigyék.Kemények voltak.Nyugodj bele a szlovák liga nem rossz,de ha van valami akkor én is keményen beírok a szlovák forumokon.
@durex26: Zednik játszot most ha joltudom a HKM Zvolenél.Várja a klubb ajánlatokat,de gondolkodott azon is hogy abba haggya a hokit.
@Dukla Trenčín: A kemény kritika és a mi ligáink állandó leszarozása között jelentős különbség van. Például írhattad volna azt is, hogy jó liga ez az EBEL, hiszen szlovák csapat elvétve nyer EBEL-es ellen felkészülési mérkőzést, na de a mi extraligának azért még előrébb tart. Ez sokkal szimpatikusabb, és esélyt ad a normális kommunikációra.
Más. Jagr és Satan papa jó példa, de érdemes lenne azzal a többi néhány ezer szlovák papával is beszélgetni, akik ugyanilyen kemények voltak, de nem sikerült családjuk álma. Szóval nincs recept, maradjunk annyiban.
@Dukla Trenčín:
Ez vicces jó az érvrendszered: Belátom, a szlovák liga csillaga fényesebben ragyog, mint valaha. Ott játszanak a kanadai volt NHL-esek……

Te felhozhatod a szlovák liga színvonalának igazolására az előszezoni meccseket, ha én akkor véletlen kicsúszott eredményeknek nevezed.
"Például a KHL csapatok elleni mecseket.Példa: HC Košice-CSKA Moskava 3:1 vagy SKA St.Petersburg-HC Slovan Bratislava 2:4."

4. vonalas kanadaiakkal megerősített Miskolc kupát nyert Szlovákiában, olyan csapatok ellen, akik tavaly még az 1. vonalban játszottak. A 2. vonal sem a régi már. De lehet, hogy csak múló rosszullét.

Bratislava 2:4."
@Dukla Trenčín: szerintem senki nem vonja kétségbe, hogy a szlovák liga erősebb a MOL-nál, de az EBEL-lel való hasonlítgatás már nehezebb, főleg úgy, hogy nem is nézed. Azt írtam, hogy 3-4 EBEL csapat jó lenne Szlovákiában is, mint ahogy 3-4 szlovák az EBEL-ben is. Nem hinném, hogy óriási a különbség.

Chára meg sose játszott a szlovák ligában, ergo nem is taníthatta meg "ez a szlovák liga", max. a junior liga ;)
@Dukla Trenčín: Azért az érdekes, hogy a KHL csapatok elleni győztes meccseket nyugodtan felhozod az Extraliga erősségét bizonyítandó,de az EBEL csapatok veletek szembeni sikereiről szépen hallgatsz, mert gondolom az neked nem mérvadó...
@Dukla Trenčín: Egy Red Bull Salzburg igenis dominálna a szlovák ligában. Ezt így fogd fel.
Chárá lehúzott egy évet trencsénben, utána meg B ligában.

@Dukla Trenčín: Érdekes, idézlek --- Attol,ha nyertek ezek az osztrák ligás csapatok szlovák elit csapatok ellen,az nem azt jelenti,hogy a szlovák ligában dominálnának.Számtalan ojan eset van,hogy a kishal megeszi a nagyot,akár a fociban is. ----

--- Például a KHL csapatok elleni mecseket.Példa: HC Košice-CSKA Moskava 3:1 vagy SKA St.Petersburg-HC Slovan Bratislava 2:4. ---

Ha a szlovák hoki szinvonala akkora nagy, akkor mivel magyarázod SVK HUN (kinkeserves győzelem) , SVK GER (2008,2010), SVK NOR (2009 kinkeserves győzelem), SVK DEN. Vagy lehetne folytatni a U huszasokkal a extraligában, akik vagy a tizenötödik meccsüket veszítették el sorba, a ifi vb-ről nem is beszélve. (igen két évvel volt egy mindentkifogó Janus kapus akinek a védéseinek hála továbjutott a csapat a elődöntőbe, ha nem ő lenne ott, hanem egy egyszerü kapus akkor a szlovák amcsi mérkőzés 5 10 lett volna ) Egyszeruen ha nem jön el az a pár NHL-s játékos, akkor Glen Hanlon akármit tehet, nem képes összeállitani olyan csapatot, ami tudva valamit produkálni.

Volt konferencia, de azon a konferencián ott volt mindenki, erre nem kellene fényezni a bambuszt, amíg volt ott egy Siroky elvtárs szocialista titkosügynök, aki úgy lett az elnök, hogy az azelőtti szövetség elnökét golyóval a fejében találták meg az irodában, vagy a szuper Filc aki még nyolc nullááás vereségnél is képes irogálni a noteszébe (valszeg sudokuzott)
Szerintem ne etessétek a trollt!
Hát... marha izgalmas ezredszerre is a frusztrált farok úr véleményén bosszankodni, de talán evezzünk vissza érdemibb témákhoz.

www.albavolanhockey.hu/index.php?pg=news_1_2732

Az új fiú szavai is bíztatóak, de a végén csattan az ostor. A mester új terve szerint Palkó, Árpi, Bigi egy sorban = VÉGRE! Én arra tippelnék, hogy lesz még ebből sok kac-kac az ellenfélnek! :)

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
Erre csak megint azt tudom mondani,hogy az EBEL egy B kategoriás liga,ami nektek magyaroknak természetesen márt álom,és ezt meg is értem a részetekrol.Olyan játékosoknak,akik nem tudnak érvényesulni az elit A kategoriás ligákban,azoknak jo az EBEL.De ezt nehéz olyanokkal megérteni,akik a hokit még mindég csak felfedezo stádiumban ismerik.
@Dukla Trenčín: Az átlag nézőszám tavaly az EBEL-ben 3300 volt, ugyanez nálatok csak 2300. Gazdaságilag sokkal stabilabb az osztrák liga, mint a ti Extraligátok. Az EBEL tagja lett a legjobb 7 bajnokságot tömörítő szervezetnek idén. A European Trophyn ott volt a Salzburg, szlovák csapat szóba sem jött. Így összegezve, mire fel vagy te olyan nagyra az alig látogatott,anyagilag lefelé tendáló, a jobb játékosokat megtartani nem tudó,sokaknak levezetésre jó bajnokságodra? Inkább te vagy az, aki nincsen tisztában alapvető dolgokkal és a múltban élsz...
@Dukla Trenčín: nem álom, mert ott vagyunk ;) de te továbbra is kevered a dolgokat. Ha körbe néznél Ausztriában, hogy milyen csarnokok vannak, hány néző, mennyi pénz és milyen játékosok, akkor nem megalapozott az állításod. Megnézném pl. Zágrábban 6000 ember előtt a szlovák liga csapatait, pedig az még csak nem is Ausztria :)

Ettől még elismerjük, hogy a szlovák hoki jobb mint a magyar, csak azt nem értem, hogy jön akkor ide az EBEL? Ott egy magyar csapat van. Azt meg senki nem mondta, hogy a MOL liga olyan, mint a szlovák. Te képzelegsz csak :)

A lenéző hangnem meg elég röhejes. Ha egy Djurgarden szurkoló idejön és kiröhög minket, azt megértem, de hogy egy trencséni, az vicc :)
@Raon: hát nem tudom, ez így nem hangzik valami ütősen.. ez nagyobb változás, mint a 7-2 után, pedig most jók vagyunk. Szóval nem teljesen értem...
@miki78: Egy Djurgarden fan megadná a minimális tiszteletet,de hogy egy szomszédban élő ilyen lekezelő legyen, azzal csak önmagát minősíti és jelzi, hogy Trencsényben ahogy Durco is mondta, kevesebb a pénz, nagyobb a bizonytalanság mint nálunk.Hiába hívták onnan,ő a Volánba jött, ez mindent elmond.
@Dukla Trenčín: Dukika, van egy hatalmas ajánlatom.
Mivel Trencsén és Budapest 220 Km (kb. 4 órás autóút) felajánlom neked, hogy 2010. október 31.-én befizetlek erre icehockey.hu/index.php?pg=news_14_1704 bizonyítva elkötelezettséged a magyar hoki iránt is, sőt mivel olvastam, hogy földid, Juraj Durco a Volánhoz szerződött, és elmondása szerint veled készült ("Hol készültél nyáron? Otthon voltam, az edzéseket (...) Dukla Trencinnel végeztem") engedd meg, hogy további 70 km-t utazva (max. egy óra) meginvitáljalak a Fehérvár - Villach (tudod, két gyengus B kategóriás bajnokság, az EBEL tagjai) meccsre is, ami 18 órakor kezdődik. Éjfélre már otthon is vagy!
Reményeim szerint megismerkedsz a frusztrációd kiváltójával a MAGYAR HOKIVAL, illetve annak közegével.
Természetesen az útiköltségedet is állom és egy finom magyaros ebédet is kapsz, megfűszerezve némi erdélyi ízekkel is (csakhogy Imi is érintve legyen, hiszen tudjuk, ez az Ő második nickje)
Dukla Trencin for Magyar Hoki!
@Ringleader: vazze, elég bunkónak lenni és te felajánlasz ilyet? :D

Mi roszat lehet mondani a magyar jégkorongról én is mondok :D
@miki78: pedig egyszerű, Ulf olvassa a blogot, és tanul:
mannisenmaki_ 2010.09.29 20:47:44
....
Ez a sor eddig jó Sofival, van még egy javaslatom: Nagy Gergő játsza a centert Ratyi és Pire mellett.
ikszdédédé
@Dukla Trenčín: szerintem ez korrekt ajanlat Ringleader reszerol. Gyere nezz szet a C kategorias MOL Ligankban es a B kategorias EBELunkben. Es mi tobb megismerhetsz bennunket is blogozokat, mert en melyen valahol hiszem h a lekezelo stilusod mogott egy normalis ember van.
Sajnállom,de tényleg nem érdeklodom az EBEL iránt,és nem tartom színvonalasnak.NHL,KHL,Cseh-Szlovák,Svéd,Finn ligákat tartom színvonalasnak,és ezen nem lehet váltotztatni.Ezekbol a bajnokságokbol,hoki iskolákbol kerultek,kerulnek ki a legnagyobb sztárok,akiket ti is csodálhattok.Ausztria gazdasági helyzetét,pedig felesleges ide hozni,mert ok nem tudták miaz,mikor Kubai narancsért áltunk sorba,hogy legyen egy kis déligyumolcsunk.Ennek ellenére sikerult tobb világ sztárt adni az NHL klubboknak,amire buszke vagyok.Ahhoz persze nem pénz kell,hogy Peter Stastný szinten hokizz.A lekezelo stílusom,az maga a kritika,amit még nem értettetek meg,és mogotte egy valoban normális,barátcságos,nagyon szigoru ember van.Bár sok érdekeset tudnák nektek ide írni a hokirol,de az tengernyi írás volna.Talán egyszer.
@Dukla Trenčín: Ha már egyszer ilyen nagyon szigorú vagy, és így szereted a történelmet, akkor ne feledd már el azt sem végiggondolni, mikor és miért kezdett el fejlődni Szlovákiában a jégkorongsport, illetve hogy mikor, miért és kik tették tönkre nálunk. Amúgy jó hülyék vagytok, hogy sorba álltatok narancsért, mi ebédre almát ettünk.
Kurva nagyot tévedsz, baromi sok pénz kell ahhoz, hogy Peter Stastny szinten hokizz, de ehhez is nagyon sokat kéne írni, hogy megértsd.
@Dukla Trenčín: talán írnod kéne egy hozzáértő blogot sok érdekességgel a hokiról, még ha tengernyi írás is lenne. Csak hogy tanuljunk. Becsszó olvasni fogjuk ;) :P
@Dukla Trenčín: akkor nem josz? ilyen galans meghivasra legalabb VALASZOLNI illik... ha mar annyira baratsagos vagy...
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: Hát ez van. Pedig este már nézegettem magam a tükörben, hogy a Chara- vagy a Gaborik-pólómban fogadjam.
@F. Kapus: én a magam elfogult és csökkentagyú módján a Fedor, Rusznyák, Stastny, Buril, Palovcik változatokon gondolkodtam - szegény Ondre már magyar lett, így kiesett még az elit névsorból is. :)

@Dukla Trenčín: bravó cicavirág, így kell ezt csinálni :)))

@miki78: várj néhány meccset, és megérted. :)

@mannisenmaki_: élőben is rápirítottunk, ez az igazság ;)

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Dukla Trenčín: Szerintem te nem tudod, hogy mi a különbség a nagyképűség és a kritika között.. pedig hidd el, van!
Ha nem érdeklődsz az EBEL iránt és a magyar hoki iránt, akkor egyáltalán minek olvasod ezt a blogot is? Engem pl. nem érdekel a baseball, de nem is olvastam még bele egy baseballal foglalkozó blogba sem soha!
Ennek ellenére sok kritikádnak van alapja, én is kritizálom magunkat, soha nem lehetünk elégedettek, mert mindig van feljebb. Szépen lassan, de van! Nehogy kitaláld már, hogy az Ipoly túloldalán születnek tehetségek, az ittenin meg nem. A szlovák hoki nem lett volna sehol, ha nincsenek a csehek és nem így alakul a történelmetek. Igen, lehetne erről írni bőven, terjedelmesen. De ahhoz neked is ki kéne nézni a trencéni kisvárosodból, lehet, hogy te is tanulnál valamit!

És igen, a magyar hoki is lehetne jobb, de Magyarországon ez a sport a szocializmus alatt nem volt a hatalom kedvence (nem úgy mint Csehszlovákiában), ez itt gyakorlatilg hobby szinten ment és még ma is amatörszinten van a nagy része. Az elmúlt években volt némi előrelépés. Van viszonylag jó válogatott az A és B csoport között, van egy viszonylag jó csapatunk az EBEL és a MOL liga közötti szinten. És van még kb. 4-5 csapat, ahol van remény. De amit Csehszlovákia megcsinált több évtized alatt, azt hogy gondolod, hogy nálunk 1-2 év alatt meg lehet csinálni? Persze vannak hibák, vannak olyanok, akik alkalmatlanok arra, amit éppen csinálnak, vannak önző emberek, de van sok olyan, aki valóban tenni akar! Szépen lassan egyre több ilyen lesz. 10-15 év alatt el lehet érni, hogy Mo-on legyen egy EBEL szintű bajnokság. Ehhez persze nemcsak pénz, hanem mentalitásbeli változás is kell a kluboknál és a szülőknél, akik gyereket nevelnek.

Igen, lehetne erről beszélni sokat....
"Amúgy jó hülyék vagytok, hogy sorba álltatok narancsért, mi ebédre almát ettünk." :D na ez kib..ta nálam a biztosítékot...
@Raon: hát ha ez a sor pontot hoz pénteken, akkor fizetek neked egy sört vasárnap Bécsben :)
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: Mi szinte mindenért sorba álltunk.Cekkel kézbe,irány aprozár,vineta érkezett:)))2 ora sorbaállás...ezek voltak a szép idök,na meg a butélia:))
@kapusLaci: Jobb így valószínüleg játszhat. Na ez egy jobb hír például.;)Viszont így az tényleg szerencse, hogy Durco már játszhat, mert még nagyobb problémák lennének hátul.
@Henry The Navigator: Mindegy csak nyerjünk holnap!!!
Hajrá Volán!!!
@miki78: jó lesz az a sor úgy, tavaly nyomták párszor így előnyben, Gergő szárnyakat fog kapni.
Bréking nyúz: "A Magyar Jégkorongszövetség élve előterjesztési jogával, a tavaly márciusban elhunyt ifj. Ocskay Gábort jelöli a nemzetközi szövetség égisze alá tartozó sportági hírességek csarnokába.(MTI)"
remelem a tegnapi mecs utan minden fikazo atgondolja meg1x mielott billentyzetet ragad...
süti beállítások módosítása