HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

4 mérkőzés és 1 magazin a Sport Tv-n

2010.09.23. 14:30 Hblog

Négy Mol Liga-mérkőzés kerül ebben az évben képernyőre a Sport Tv-n: október 5-én 19 órakor a Vasas-FTC, november 2-án 18 órakor a Dab.Docler-HSC Csíkszereda, december 10-én 18 órakor a Miskolc-Dab.Docler találkozókat adják. A sportadó és a szövetség terveiben most is szerepel a Winter Classic, de ennek a két résztvevőjéről és idopőntjáról még nem döntöttek. Új információ, hogy a tervek szerint magyar jégkorongmagazinnal bővül a Sport Tv jeges kínálata, amellyel október elejétől kéthetenként jelentkezhetnek.

94 komment

Címkék: sport tv mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mondhatnám, hogy kevés, de inkább pozitívan állok hozzá: jó meccseket választottak.
Remélem odáig nem fajul a dolog, hogy a Vasas játszik majd a Winter Classicon.
Ideje lesz már komolyan venni ezt a sportágat!:) (Winter Classic meg bárhol,csak ne a Kisstadionban!)
@Rock me Amadeus: Az én utópisztikus elképzelésem egy Miskolc-Fradi a diósgyőri stadionba :D
@Rock me Amadeus: az Öregfiúk meccs határozottan élvezetes és izgalmas lenne

Winter Classic Magyarországon szerintem egyértelműen Fradi-Dózsa, függetlenül az aktuális erőviszonyoktól
@E11: Azért egy Volán-DAB összecsapás is bír némi patinával...
De lehetne egy EBEL-Volán vs. MOL válogatott meccs is. (Bár gondolom ez a Volánnak nem igen férne bele.)
reméljük majd lesz több is.A dab meccseken körülök,mert anyagi helyzet nem mindig engedi meg,hogy kitdujak menni.És ezek pont hó eleji meccs.
Nesze semmi fogd meg jól!

4 meccset tudnak adni egész alapszakaszban????

Ez vicc! Kész röhej!

Mi lenne ha a szar foci helyett hokit adnának?
@mordok: Sajnos a nézettség miatt örülnünk kell, hogy ennyi is lemegy. Ez (is) piac, szerintem a SportKlub EBEL közvetítéseivel együtt azért ez elég komoly meccsszám!

perverz kisdobos (törölt) (törölt) 2010.09.23. 16:31:38

@stero: no. akkor mi legyen?
@E11: Ezt azért nem teljesen vágom, hogy miért egyértelmű a Winter Classicon az FTC-UTE. Főleg, hogy a Winter Classicnak még nagyon hagyománya sincs nálunk. Talán a helyszín miatt, de nálam ez nem erős érv. Szívesebben támogatnám azt, hogy minden évben más csapatok és igen is figyelembe véve a csapat erősséget.
Keves ! Ennyit tudok mondani ! De Erdelyben ennyi sincsen ! Ami van az csak a Steaua merkozesei es azt is csak nagyjabol neten nezhetjuk szar minosegben !
Minden kezdet nehéz. Na de ennyire?
@Voitih: Kiváncsi lennék egy MOL ligás hokimeccs és egy NFL meccs nézettségi adataira.
@Uteapu: Hiszed vagy nem, de az NFL baromi népszerű. Egészen biztos hogy egy ilyen összehasonlításból a hoki jönne ki rosszul.
@Pentele: Hogy miért az FTC-UTE a Winter Classic?

Azért, mert DAB nevű klub 5 éve indul a bajnokságban (Előtte volt már DAC nevű, Dunaferr nevű és Sziketherm nevű, egymástól teljesen független dunaújvárosi csapat), az Alba Volán nem indul (vagy csak két évente egyszer), a Miskolci Jegesmedvék tizenpár éve indulnak (előtte volt egy Miskolci Kinizsi nevű OB I-es csapat is), Vasasnak meg ez az első éve.

Ehhez képest Újpest-Fradikat 55 éve játszanak. Több Újpest-Fradi volt Magyarországon, mint az összes többi csapat bármilyen párosítása összesen (tehát az Alba Volán, a DAB, a Miskolci Jegesmedvék és a Vasas egymás elleni meccsei).

Vagyis ez az egyetlen mérkőzés, amire hazánkban rá lehet fogni, hogy "Classic"
@HAnonymus: Nincs kifogásom semmilyen sportesemény közvetitésével,NFL-t is nézek, bár szabályismeretem a nullához közeli.Pillanatnyilag nincs összehasonlitási alapunk.Tőlem mehet a krikett is.Bárcsak a választhatóság lenne a kérdés.
@Uteapu: Rosszul közelíted meg a kérdést...

NFL: jön a dróton a kép, beül a fotelbe Faragó R. és egy szakértő, és nyomják a szöveget. Ennyi.

MOL Liga: bérelni kell egy közvetítőkocsit, 10 kamerát. Szükség van egy rendezőre, kameramannokra, 2 riporterre, 1 szakértőre, be kell "drótozni" az egész csarnokot. Zajmikrofonokat kell elhelyezni, feliratozni kell, időmérő eszközzel össze kell kötni az órát. Ki kell települni a helyszínre vagy 2 órával a kezdés előtt, és kb. 1 órával a befejezés után lesz vége a közvetítésnek.

Ez a különbség. A macera. Ha meleg fotelből, 2 ember alkalmazásával is lehet közvetíteni, akkor nem fognak 30 embert ugráltatni, és a világ rendjét felborítani...
@Uteapu: köszönő viszonyban sincs, és sajnos nem a mi javunkra...
@gabute: A fenébe,hogy én erre nem gondoltam!Az ember mindig tanul...meg még én is.
@gabute: Azért egy Volán-DAB meccs is klasszikusnak számít már.

@HAnonymus: Hogyan lett népszerű az NFL? Úgy, hogy elkezdték éjjel-nappal nyomni, amikor még azt sem tudtuk, eszik-e vagy isszák. Ki nézte eleinte? Az NFL-lel, pókerrel, meg bikarodeo erőltetésével szerintem legalább annyira alakítják, mint kiszolgálják az igényeket. Most már lehet, hogy sokan nézik, de szerintem a hokit se kevesen.
@Uteapu: Egyébként a konkrét számok engem is érdekelnének. Meg a költségek is, a konkrét érték is, meg az is, hogy hányszorosa, vagy hányada pl egy NB1-es meccs közvetítési költsége a hokiénak.
@gabute: a winter classic nem attól classic, hogy hatalmas hagyományú csatákról van szó, hanem attól, hogy a szabad ég alatt játszák, de ezt te is tudod. A közelmúlt rangadójának fényében én különösen nem tartanék szerencsésnek egy Fradi-UTE meccset...
@gabute: Ennyivel olcsóbb a műsorok átvétele a tengerentúlról, mint lebonyolítani egy közvetítést? Tényleg érdekel.
@laszla: ez is leegyszerűsítés, szerintem idénig sokkal több nhl-meccs volt, mint nfl, ráadásul régebb óta. az NFL közvetítések sokkal élvezetesebbek, mint az NHL meccseké, én jobban szeretek NFL meccset hallgatni, mint NHL-t, főleg az alapszakaszban...
@mordok: akkor biszony éjjel-nappal hokit néznénk, amit nem bánnék...
@laszla: Ebben is van valami, meg abban is, hogy szerintem több ideje adnak NHL-t, mégsem volt akkora sikere (bár lenne erről valami adat, és nem csak a sötétben tapogatóznánk). Igazad van az igények alakításával, de azért az nem minden, sakkmagazin is van, mégsem érdekel senkit (bocs akit éppen igen).
@laszla: igen, sokkal olcsóbb
@HAnonymus: az nfl-meccsek a Sport TV utóbbi éveinek egyik legsikeresebb projektje szerintem
@laszla: Akkor közelítsük meg úgy a történetet, hogy kit érdekelne Budapesten egy Alba Volán - Dunaferr?
Amúgy nekem elég volt a tavalyi :)
@peterszky: Miért muszáj Pesten lennie?
@gabute: erre vannak a helyi tévétársaságok, akiknek ha eszük lenne, átadnák a képet a sport csatornának, kábé anyiért hogy megélje nekik kiszállni a csarnokba (nyílván ehhez megfelelő műszaki háttér kell!) Így mindenki jobban járna, csak hát ezért tenni is kellene valamit... a sportklub is inkább maga közvetít fehérvárról, pedig ha jól tudom korábban a várodi tv is közvetített...
Jobb lett volna, ha nem konkrét példát hozok fel, nézzétek el nekem de hokifanatikus vagyok. Költség, haszon, nézettség stb...OK., de nincs puding, tehát próba sincs. A Classic más kérdés, bár a tavalyi...
@gabute: Jól érvelsz! :)

Ettől függetlenül eszembe sem jutna, hogy a dunaújvárosi korit szétbontsam. Akkor sem, ha nem jogutódjai egymásnak a korábbi egyesületek. Ne feled, hogy itt a csapat mindig főként saját játékos bázisra épült ellentétben az említett két csapat újkori történetével.
OFF: Egyébként van már hír a miskolci ödötdik negyedről? Lesz eltiltás, nem lesz, milyen súlyos a sérülés stb...?????????????
@HAnonymus: Van máshol olyan nyitott jégpálya, ami alkalmas nagy számú nézősereg befogadására (vegyük alapnak a tavalyi, kb. 4000-5000 főt).
Muszáj bajnokiban gondolkodni? Mondjuk Budapest-Vidék. Vagy Ligaválogatott-Erdély. Vagy Ligaválogatott-Légiósok. Vagy a kézilabda-gála mintájára közönségszavazással ki lehet jelölni két csapatot.
sajnos hiába a hoki a 21 század sportja, egy átlagos halandó sokszor nem tudja követni, élvezni tv-ben a meccset. ezért is nehéz nézetséget növelni.

az nfl nálunk az újdonság erejével hatott, s nagyon jó szakértőket találtak, akik folyamatosan magyarázták, sőt magyarázzák most is a játék rejtelmeit. ettől is vált érdekéssé.
az nhl-el is az a baj, hogy a szombat-vasárnapi focicsúcs miatt nem fér bele közvetítés emberi időben, ezért marad a hajnali 1-2-3-as meccsek átvétele, aminek a nézettségét jobb, ha nem tudjuk.

egyébként a Spiller-Máté kettős nagyon jó volt mind az nhl döntőn, mind a div I vb-n. nekik külön gratula.
Léderert egy másik bolygóra kívántam a focimeccseknél, Ebel meccs nélküle pedig elképzelhetetlen.

bár kétségtelen a mol liga fejlődése, sajnos nézőszámban ez még nem mutatkozik meg. talán, ha ott is látnánk vmi növekedést és ezzel párhuzamosan nőne a liga marketing értéke is, akkor esetleg az ebelhez hasonló mértékben lesz majd közvetítés.
@peterszky: Igazad van.
@progmet: Például Budapest - Vidék - Külföld felosztással pont háromfelé lehetne osztani a mezőnyt, akkor kéne 3 meccs, mindegyik az egyik csapat "otthonában" játszva, amit én pl baromira élveznék, de ilyen sose lesz. Szerintem a felkínált cuccokkal az a baj hogy nem egyenlőek az elosztások, meg lenne egy közönség által támogatott meg nemtámogatott csapat. Meg biztos van olyan is, aki csak klubrendszerben gondolkodik.
@peterszky: Szerintem max 500 nézőt (és akkor optimista voltam). Két vidéki csapat meccsét Pesten rendezni hülyeség lenne.
@progmet: Nem, de egy Magyarország-Norvégia felkészülési meccsen sem tellik meg a jégpalota, pedig ott nincsen hideg és van ülőhely (családbarát). Esetleges mínusz fokokban állva jópár embert eltántorít és egy ilyen meccsen még a fanatikusokra sem lehet számítani.
Én szívesen néznék egy Újváros-Volán winter classicot, de a Kisstadionban biztos bukás lenne. Egy mobilpálya felhúzása (pl a focipályán) elég sokba kerülne.
Szeredában nincs szabadtéri pálya, ott nem lehetne rendezni egy ilyen téli klasszikust? Mondjuk egy Sportclub-Fradit?
OFF: de ma 21:55-től Galló Illés a Duna Tv Sporthíreiben ;-)
nekem mind1 ki játszik, és hol lesz. Én ott leszek!
Én sem az NFL-lel hasonlítanám össze a nézettséget, hanem mondjuk egy Szolnok-Paks focimeccsel, nem beszélve egy NB II-es focimeccsel.

És a költségek tekintetében sem csak az a kérdés, hogy a beérkező kép drágább-e, mint a kitelepülés saját cuccokkal (a válasz amúgy, igen), hanem hogy azt is mérlegelnie kell egy felelős szerkesztőnek, hogy a kitelepülés nemcsak veszéllyel, hanem a cuccok amortizálódásának kockázatával jár. Ez nem azt jelenti, hogy a kamerákat mindig pihentetni kell, hiszen nem arra valók, de ha nem muszáj, nem kell mindig kivinni.

Csak saját példa az NFL-re: Az elején én is úgy voltam vele, hogy mit akarnak már ezzel a számunkra ismeretlen sz.rral itt Amerikából, hagyjanak már békén. Aztán elkezdtem belenézni, és ma már ott tartok, hogy fanatikusa nem vagyok, de ha azt kérdeznék, hogyha van időm, és nincs más (mondjuk hoki) a tévében, megnéznék-e egy NFL meccset, a válaszom igen lenne. És előrébb sorolnám a hét azon 2 napján legalábbis, a focinál.
@Uteapu: Sajnos 1 meccs költsége 1 millió Ft, az NfL-é pedig tuti alacsonyabb. A nézettségnek megpróbálok utánanézni, sajnos nem lesz nagy különbség. Ezért írtam az elején, hogy nem olyan rossz amit idén kapunk..
A nézettségen nem múlik semmi sem. Hogy miért? Mert nem lehet megállapítani, hogy kik nézik és mennyien...ezezk a felmérések a tv-ben, hogy a magyar-hollandot nézték cc. 1.456.344.-t kamuk.

Ezért nem lehet a hokira ráfogni, hogy nem néznék...meg ha abból indulunk ki, hogy a népszerűsítés egyik legjobb formája, ha a tv-ben is adják a meccset!

Meg szerintem, sem a biliérd, sem a mittomén mlyen salakmotor, sem a nemzeti focibajnokságok összefoglalójának az ismétlésének az ismétlése sem biztos, hogy annyi embert érdekelne, mint élőben mndjuk egy vasas vagy egy dab meccs...

A winter classicon meg támogatnám a folyamatos forgást! De ehhez kell közép-hosszú távú stratégia...
@HAnonymus: A hoki drágább. A legnagyobb tételek egyike a közvetítővonal bérlése. Ez jégkorongnál kb. 3 óra, fociban (kevesebb, mint) 2 óra. Csak ennek az óradíja már önmagában is sok 0-ra végződő összeg. A magyar hoki külföldön egyelőre eladhatatlan, itthon kevesen nézik, így a reklámidők is csak occsóér' adhatók el.

Bármilyen külföldi közvetítés átvétele olcsóbb, mint önmagában a közvetítő vonal ára egy élő hokimeccsnél, és akkor az egyéb produkciós költségekről (kitelepülés, élőmunka, stb. ld. fent gabute hozzászólásánál) még nem is beszéltünk. Mindezek mellett pedig sok külföldi sportesemény nagyobb bevételt is tud hozni (értékesebb reklámidők).
Ejj előbb kellett na morognom, lehet előbb jelentik be :D Nem sok, de legalább vmi. Remélem a rájátszás zömét közvetítik...
@HAnonymus: Ha nem Budapesten rendezed, akkor szabadtéri pályából az alábbi választék van:

Tatabánya
Debrecen, Nagyerdő
Jászberény
Kazincbarcika
Szombathely
Paks
Eger
Tiszaújváros
Pétfürdő
Pécs
Miskolci II-es pálya

Válassz egyet, és megnézzük, milyen állapotok vannak ott.
@kerusz: a péti még működik?
@kerusz: az egriről tudok nyilatkozni: idényjellegű természetesen, de egyébként most szedték darabjaira, szerintem vagy felújítás vagy karbantartási munkálatok miatt... egyébként kulturált a környezet, igaz csak konténeres öltözők működnek még mindig... érdekes helyszín lenne, mert nézőtér az nincs....
@Pentele: nincs hagyománya?
persze egy winter classic még nem hagyomány - ahhogy az NHL-ben sem
szerinted mielőtt fedett jégpályák lettek volna hol játszottak a csapatok?
@Uteapu: arra én is
bár a SporKlub nem ad NFL-meccset:-)
@vaze: NHL-meccset élőben kell angolul nézni
az kicsit élvezetesebb mint a magyar hangú NFL

a játék meg azért jobb
bár néha beülök NFL-t nézni, de a hokit nem előzheti be semmi
még az NB1 sem, pedig abból néha megnézem mind a 4 meccset és az összefoglalót is a fordulóból:-)
@FGSuperman: ezt benéztem:-)
szóval Sport tv-ről van szó
@peterszky: én speciel kimennék

de miért egyértelmű, hogy Pesten lesz
@JámborMalac: a hajnali meccsekkel kapcsolatban
szerintem a mándéjnájtfútból-t:-) szerintem inkább élőben nézi a többség

a nézettségi adatot kissé torzíthatja, hogy NFL-ből kevesebbet adnak - ergo ha NFL-t akarsz nézni akkor megnézed azt ha csak Sport Tv-d van
az NHL-nél mivel van heti 3-4 meccs kissé máshogy alakulnak ezek a dolgok
@FGSuperman: ezért lesz jó, h a upc-n hamarosan hd-n jön az espn. :)
nhl + nfl hd-ben nem lesz rossz!
@aeroan42: Tudom, azért mondtam, hogy véálasszon, melyik nem budapesti nyitott pályán szeretné látni...

Pét, Tiszaújváros nem működik
Szombathelyen, Debrecenben, Miskolcon, Tatabányán, Jászberényben nincs nézőtér
Pakson nem engedik be a hokit a pályára
Eger darabokban, és nézőtér sincs (meg öltöző)
Kazincbarcikán 400 fős lelátó van
Pécsett 1500 fős a lelátó, de nincs öltöző

Eredményjelző meg sehol sincs, talán Miskolcot leszámítva....
A Városligeti Műjégen is lehetne mobil lelátóval... bár nem tudom mi van a felújítással, lesz jég arra?
@Stommy: Idén szinte biztos, hogy nem.
Ha csendben maradtam volna okosabb lettem volna, de így legalább ez is kiderült. Azt gondoltam, legalább Dunaújvárosban van egy használható pálya.
@HAnonymus: Sajna nincs. Pedig a csarnok gyakorlatilag megtelt.
@FGSuperman: Mikor is volt az I. Magyar Téli Klasszikus (Winter Classic) nyitott pályás mérkőzés?
Csak nem az előző szezonban? Akkor hol van a itt még a hagyomány? Majd, ha minimum a X.-et rendezik.
Én még ahhoz a korosztályhoz tartozom aki sokat járt ki deszkalelátós nyitott pályás meccsekre csak azt nem hívtuk Winter Classicnak! Ne keverd össze a dolgokat.
El vagyunk mi kényeztetve! Én azt hittem egy meccset sem adnak.
Ráadásul a skót másodosztályú szuperfociról kell lemondanom! Meg a belga megye II-ről!

De lehet, hogy nem látom a Szolnok-Kecskemét rangadót sem miatta?!?!
@facsipesz: Szuper!
De a portugálokat sem hagyd ki!:D@kerusz: miért a magyar foci elaható külföldre...?
@Pentele: A hagyomány az elmúlt 50x év hagyománya, amikor FTC-ute meccs volt. Keress nyitott pályát, mert Pesten megnézem kit érdekelne a Kisstadionban egy volán-dab meccs...

Hiába, még a tavalyi rosszabb Fradi is kihozott több ezer embert úgy, hogy a fele, köztük a klub elnöke is kinn maradt, hála az mjsz csodás szervezőkészségének. Én idén ebből a csodás szervezésből meg nem kérek. Utéval játszani idén értelmetlen lenne, más csapatra meg nem vagyok kíváncsi WC-on.

Engem amúgy nem érdekel, rendezzenek volán-dab meccset nyitott pályán, próbálják meg eladni a közvetítési jogokat, találjanak hozzá megfelelő pályát, és legyen több ezer néző mint tavaly. Ugye ez nem csak nekem tűnik utópisztikusnak?
Csak pár gondolat:
-én személy szerint nagyon örülök,hogy -ha csak kevés számban is-adnak MOL-Ligás meccset a Sport tévén,ezekhez ugyanis érzelmileg jobban kötődöm,mint mondjuk az NHL bármilyen döntőjéhez.(Most ne boncolgassuk a különbségeket!)
-focimeccsből már tényleg annyi kerül képernyőre,hogy lassan el sem tudom képzelni,hogy valaki megnézze az összeset,főleg,hogy 7végén a számtalan sportcsatorna egyidőben sugároz élóben,felvételről.Én már max.az összefoglalókat preferálom,tökéletesen megfelel a bajnokságokból,kupákból ennyi a számomra.
-azokkal pedig abszolút egyetértek,akik azt írják,hogy vannak olyan közvetített sportágak,amiket nagy valószínűséggel a kutya sem néz-vagy csak minimális a nézettsége-de hát egzaktul nem kimutatható a tetszési index.Én minden esetre szívesebben nézek honi jégkoronközvetítést,mint pl.a balkezes lepkefogás térdelő testhelyzetben Ravalpindiben megrendezett (sírba)döntőjét!
HAJRÁ JÉGKORONG,HAJRÁ MACIK!!!
@kerusz:

A közvetítő vonal nem lenne kiváltható ip alapú közvetítéssel? Egy optikai kábel garantáltan alkalmas lenne akár full HD anyag átvitelére is, de megkockáztatom, egy jobb minőségű szimpla kábel is elbírna egy low HD felbontást. Van ennek valami spec akadálya?

Ha ez megoldható lenne, én a közvetítő városi tv-k helyében meggondolnám akár az anyag díjmentes továbbadást a sport Tv nek. Így a sport TV nek megérné a rendszeres adás, és hosszabb távon biztosan erősítené a magyar hoki szurkolói bázisát és az eladhatóságát. 60-80 ezres nézettségű meccsre feltételezem szponzorokat is könnyebb lenne találni.
@mordok: A magyar foci sem adható el külföldre, de belföldre a hokinál sokkal jobban eladható.
@kerusz: A minőséget valóban könnyű eladni. Anno egy "ügyes" ember az Andrássy út burkolatát is eladta. Persze ilyen emberek nem kellenek a sportba,-nincsenek is, ugye? Nincs olyan dolog, amit ne lehetne jól eladni.Az agyakat sok ostobasággal dolgozzák a médiákban, sikeresen, a sport viszont más kategória. Ez is megérne annyi munkát mint a szárnyasbetét, igaz nehezen forintositható.
@Pentele:
értem én amit mondasz, de fel nem foghatom

ha nem lesz 2. és 3. akkor nem is lesz belőle az
minden hagyománynak el kell kezdődnie valahogy
a classic csak a Fradi-Ute lehet
@FGSuperman: Ebben nem teljesen értek Veled egyet. Ha jól tudom,-javitsatok ki ha nem-, a Classic nem csapatokról, hanem nyitott pályáról szól. Ide is használható,- a csapatokra vonatkoztatva-az emberekre alkalmazott mondás, hogy X dologban eltöltött hosszú idő nem előjogokkal, hanem csak korral jár.

perverz kisdobos (törölt) (törölt) 2010.09.24. 10:40:20

tök sokan leírták, hogy a tavalyi párosítás a tavalyi helyszínen miért nem jó WC szempontból. meg van, aki nem írta le, csak konstruktívan betolt egy lópéniszt. OK, annyira nem fogok összetörni lelkileg, ha nem lesz. de felvázolna bárki bármilyen más REÁLIS alternatívát? ami tömegeket mozgat, rangja van, népszerűsít, ilyesmi. és ha nincs, akkor szomorúan hümmögjünk, hogy a dolog bedőlt, és tök sok időt spórolunk.
@szorgalmas: Én nem lepődnék meg egy Fradi-Vasas párosításon. Persze pár pontnak nem felel meg :)

perverz kisdobos (törölt) (törölt) 2010.09.24. 10:52:32

@OliBLOOD: gondolom a vandál szurkolók miatt a népszerűsítés bukna el:)

de nem muszáj ám Fradiban gondolkozni, van még egy csomó más csapat, azok is népszerűek, biztos.
@szorgalmas: Marketing okokból a Fradinak és logisztikai okokból a Kiss Stadionnak mindenképpen "ott a helye", szerintem a HSC ideális partner lenne, de hát 12-én vége az alapszakasznak, tehát az ellenfél nehezen tervezhető...
@OliBLOOD: akkor mar Fradi - Dab.

a Fradi - Vasast max Winter Classic - Newwave neven lehetne felkonferalni.

Es a Vasas jatszhat majd a retro Stars mezbe :P
Azt kell eldönteni, hogy milyen Winter Classicot akarunk.
Ha azt gondoljuk, hogy ez egy show, akkor lehet Székelyföld-Anyaország, vagy idegenlégiósok-magyarok meccset rendezni. Lazulás, borozás.
Ha azt gondoljuk, hogy ez a presztízsről szól, akkor bajnokit kell rendezni.
Ha a második mellett több a voks, akkor ezen az úton kell a későbbiekben is járni, amire tavaly léptünk.
Viszont.
Nem látom értelmét a tavalyi párosításnak. Persze, nem vagyok kíváncsi "azok" gálájára, de azt is figyelembe kell venni, hogy egy nagy gólkülönbség az egész eseményhez méltatlan lenne. A WC-nek szikrázónak kell lennie, nem előre lefutottnak.
Vagyis más párosítást kell keresni (ha nem rendezik meg, akkor ennek annyi, szerintem).
A szóba jöhető csapatok közül komolyabb tábort Pestre a Volán és a DAB tud megmozgatni, akik, kiegészülve a semleges érdeklődőkkel, egy jól megválasztott időpontban akár 5-6000 nézőt is össze tudnának hozni.
Csakhogy ehhez a nagy Volán kellene, akik ugye hivatalosan nem vesznek részt a bajnokságban.
Szereda messze van, Miskolc-tábor hazaira jár. Vasas sem képes sok embert megmozgatni.
Mindent összevetve Fradi-DAB tűnik a jó megoldásnak.
Volán-Zágráb EBEL meccs tuti telt ház:-)
Nem tudom miert, de en legjobban a Magyar Kupa dontot tudom elkepzelni, ,mint WC...
eszembe jutott még egy lehetséges helyszín, bár attól tartok, hogy a méret nem szabvány és a palánkot felszerelni sem olcsó mulatság: a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszoda kinti 50 m-es medencéjéről ha levesszük a sátrat, rittyentünk egy palánkot, akkor az teljesen jó, "lelátó" van az egyik oldalon nem is kicsi, ráadásul ott van mellette az élményfürdő, a VIP-esek majd néznék a meccset a csúszda tetejéről, gólnál meg csúsznának egyet a termálba! :))))
Nekem mindegy, hogy a Winter Classicon gála meccset vagy OB1/Mol-ligamérkőzést tartanak csak egyet kérek ne sajátítsuk ki valami FTC-UTE örökrangadónak. Azt egymás között a két egyesület megtudja oldani, ha akarja. A Winter Classicnak hoki ünnepnek kellene lennie! Ezért talán jobb megoldás a Liga válogatott - Idegenlégiósok összecsapás.
Az MK döntő lehet az egyik megoldás,vagy a válogatott játszhatna egyik ősi riválissal,pld. Románia,Ausztria. lehetne,amennyiben megoldható,és az ellen is akarja,válogatott egy nívós elit csapat ellen.
Ámberek! Próbáljunk meg egy kicsit tévés fejjel gondolkozni! Egy olyan MK-nak, aminek a presztízsének a lerombolásán hosszú éveken át kitartóan dolgoztak semmi marketingértéke nincs. Én nem szeretem a Ferencvárost, de ez van, ráadásul idén még jó csapatuk is van! :)
süti beállítások módosítása