HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

David Rodmant eltiltották

2010.09.16. 12:37 Hblog

A Vienna Capitals szlovén válogatott csatára az EBEL első fordulójában az Olimpija Ljubljanában játszó honfitársa, Damjan Dervaric ellen a 46. percben (a tovább utáni videón 2:10-nél látható az eset) olyan szabálytalan ütközést mutatott be, amely egyértelműen fejre és nyakra irányult. A játékvezető azonnal végleges kiállítással sújtotta, ezért automatikusan egymérkőzéses eltiltás járt, de az általunk is jól ismert EBEL-es fegyelmi bizottság hatfordulósra növelte a vétkes kényszerpauzáját. A fiatalabb Rodman így szeptember 24-én Székesfehérváron sem léphet jégre.

Az osztrák játékvezetői testület beszámol arról, miszerint a mérkőzés játékvezetője a jelentésében leírta, hogy Rodman megmozdulása egyértelműen a fej és nyak területét támadta. Tony Haas játékvezető-ellenőr hozzátette, helyesen ítélte meg a match büntetést a találkozó bírója. "Az előző szezonban az IIHF egyértelművé tette, hogy az ilyen és hasonló helyzetekben nem lehet mérlegelni, azonnal végleges kiállítást kell ítélni. A felvételen jól látható, hogy a Vienna Capitals játékosa az ellenfél fejét támadja."

32 komment

Címkék: jt haas david rodman

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem volt szép... Ha viszont ez hat meccs az EBEL-ben, akkor én a magam részéről Gergelynek megszavazok tíz meccset.
Ezt is nektek köszönhetjük, mint a Gergely-ügyet, mi?!
Azért a "match büntetés" fájt!
furcsa dolog az elet, hogy kepes ilyen jo kis parhuzamokat produkalni...
valóban érdekes párhuzam...
de ami számomra még érdekesebb, hogy mennyi gól esett távoli lövésekből! amikor a magyar csapatok előnyös játékának hiányát az edzőkön kérjük számon, akkor azért nincs igazunk, mert mi többnyire nemigen vagyunk képesek ekkora erővel ilyen pontosan lőni (tisztelet a nagyon kevés kivételnek), ami erősen behatárolja a variációs lehetőségeket. tehát erről valóban az edzők tehetnek, csak éppen nem azok, akik aktuálisan a kispadon állnak. namost, persze bőven lehet, hogy tévedek... :)
Teljesen jó ítélet és jogos eltiltás. Nekem azt mondja meg valaki, hogy ezt miért nehéz/nem lehet alkalmazni itthon?
Egyébként a Gergely-eset a videon történtekhez hasonlítva szerintem is minimum 6-8 meccs...
Na erről ennyit...el kell tiltani az ilyen játékost, és nem pedig itt lebbezgetni, meg indokolni, meg felmenteni...erre is csak mi vagyunk képesek,magyarok...remélem Gergelyt is eltiltják huzamosabb időre...

Ez olyan mint a gyilkolás...sosem értettem, hogy egy ember aki kiolt egy életet, miért kap börtönt, és pláne 15-20 évet vagy annyit sem...ez is olyan...ilyen szabálytalanság esetné, nincs joga még megszólalnia sem az elkövetőnek...mi az, hogy meghallgatás?? Számomra ismeretlen...ilyeneknek nem kell azt megadni...
@vaze: A párhuzam is, a leirtak is stimmelnek.
Kiemelném a:-csak éppen nem azok, akik aktuálisan a kispadon állnak-.
Persze lehet, hogy én is tévedek.
Bonni és Couture más kávéház.
Ez igy teljesen rendben van.
Én például párhuzamot tudok húzni a Magosi-Kluuskeri esettel is. 2010.03.01
Évek óta olvasom ezt az oldalt reggeltől-estig és még a kommenteket is mindig végig de most nem birtam ki hogy irjak. Sajnálom hogy kedvenc blogom F. kapus és Hblog nemzetközi összeesküvést szervezett és folytat Gergely Csaba ellen. Első lépésben megbeszélték Galaniszal hogy mágnesként vonzza Gergely ütőjét a fejvédője. Aztán elintézték, hgy ez pont a kamerával szembeni oldalon legyen a jobb rálátás érdekében. Utána tárgyaltak Rodmannal (milyen érdekes, hogy rászolgál ő is a Féreg becenévre) arról, hogy hasonló bűncselekménynek látszó korongszerzési kisérletet követ el az EBEL-ben. Az EBel-lel leegyezettete F. kapus, hogy nagyon hamar meghozzák a súlyos itéletet. A magyar szövetségnél hblog letárgyalta, hogy mindenképpen megvárják az ebel itéletét. Végezetül pedig az osztrák hikibirók homepage-szerkesztöjével zsirozták le hogy az jól látható helyre és ráadsául videóval együtt kitegye. Csoda e kérdem én ha Gergely nem birta elviselni ezt a mérhetetlen nemzetközi nyomást, és megpróbálta galaniszt fejtájékon szerelni? Most meg mindenki azt várja, hogy tiltsák el ezt a drága embert, na ez az egész engem egy koncepciós eljárásra emlékeztet. Igenis igaza van Csabinak még jó hogy nem megy virággal galanisz elé, amikor ő érdemelne virágcsokrot :)
Elnézést kérek a kis betűkért és a hibákért, de mérhetetlenül felidegesitettek az események, remeg kezem-lábam, ártatlanul ilyet müvelni Csaba ellen... :)
A Gergely dolog nem is izgatott addig, amíg nem láttam a jégkorong.tv-n a nyilatkozatát. Csúnya dolog volt, de előfordul.
Azonban ezzel a nyilatkozattal leírta magát emberileg. Bicskanyitogató volt.
@Sanyo, aki nem japán: en is mindig csodaltam F.Kapust. Nem is ujsagiro o, hanem egy VARAZSLO! ;)
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: @Sanyo, aki nem japán: Bár nem tréfadolog ez, de el kell mondjam, Hblog nemhogy segített volna, de még ellenem is volt ebben az akcióban! :)
Teljesen jó ítélet Rodman ellen, ennek a fejre és és nyakra irányuló szabálynak pont ez a lényege.

Remélem itthon is következetesek lesznek, mert a "Gergely-ügy" még a fent látható ütközésnél is csúnyább volt szerintem, és Gergelynél még szándékosságot is feltételezek a mozdulatait látva. Nagyon kíváncsi leszek az itthoni ítéletre.
Szerintem ez egyáltalán nem volt vészes! Az NHLben ez max 2perc! A korongbirtoklót ütközte le én nem úgy látom mintha direkt fejre ment volna! Ez kicsit túl van lihegve!
Ovechkin vs Jagr is hasonló volt, épp most történt az olimpián. Ha jól emlékszem, pont a torna előtt szigorították az ütközéseket a fej védelme miatt, de ezért Ovi még csak 2 percet sem kapott. Ha tévednék akkor javítsatok ki nyugodtan.

www.youtube.com/watch?v=tSDjSViV1sQ
Ahogy látom, ott is majd két hetet vártak az eltiltással. Nem értem, hogy miként lehet az, hogy csak jövő hét szerdán lesz a fegyelmi tárgyalás
Gergelynek nem a jégpályán, hanem a kőbányában a helye...ha meg annyira erős, akkor mnenejm az nhl-be aztán ott bedarálják 2 perc alatt..:D
@Rex: Legyél te a helyében és meglátod mennyire vészes.
@rezsi777: A játékvezető hibázott. Nem lepődnék meg ha ez az eset benne lenne valamelyik oktató dvd-ben.
kíváncsian várom az ítéletet...
@rezsi777:
Nézzük csak meg újra, váll a vállal találkozik, majd Jagr seggre ül, és semmi baja, látok némi különbséget.
Abszolut nem volt olyan vészes ez az ütközés!
Max 2 perc!
@EamesPlywood:

Vasárnap 17:15 Dunaújváros, Eszperantó út, jégcsarnok, várlak egy ilyen ütközésre :D
A reakció időből lehet látni a két liga közti komolyságot. Szerintem Ha akarnák a szövetségben, Csicsó bácsi és Gebei Péter szívesen segítenek a kapcsolat felvételben, hogy tudjanak kérdezni.
Miért csinálják így, ahogy. Megmondanák azt is biztosan, hogy mi várható attól, ha biztos kézzel időben meghoznak kellő súlyú döntéseket.
Gergely Csabának pedig el kell fogadnia, hogy ma már van internet és az összefoglalók hamar a neten találják magukat.És valaki a sötét kapitalizmusban kitalálta ezt a fórumosdit. Kangyal Balázsnak pedig átgondolhatja, mennyire tekintély építő, játékosának a nyilatkozata.
@KicsiÉn:
Bocsi kis kiegészítés: komolysága közti eltérést.
süti beállítások módosítása