HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

14 éves kapust igazolt a Brassó

2010.08.10. 17:03 F. Kapus

László Arnold a Mol ligás csapat harmadik számú hálóőre lesz. A nagy terveket szövögető klub bérletesei közül valaki autót nyerhet. Az újpesti Rafaj Attila próbajátékon vesz részt Miskolcon, ott próbálkozik a kapus Becze Zoltán is. Az UTE-nál szerda este számolnak be a tervekről, Dunaújvárosban Pozsgai Tamás kapta az Acélbika-díjat. Mol Liga-hírek.

László Arnold, a Zalai Titánok kölyökbajnok kapusa, aki ma töltötte be 14. életévét, felnőttszerződést kapott a Fenestela 68 Brassónál. Ha a Mol Ligában nem is, a román bajnokságban kaphat lehetőséget idén. Mint megírtuk, 2013-ban Brassó rendezi az európai téli ifjúsági olimpiát (EYOF). Az ott induló román keretnek tartott válogatáson a most nagy lehetőséghez jutott fiatalember bizonyult a legjobbnak posztján. Brassóban az utánpótlás-nevelést a nulláról kezdik, nagy tervekkel, de bajnokságokban még értelemszerűen nem tudnak indulni. Megkezdődött a bérletárusítás, az egyik szponzornak köszönhetően a teljes alapszakaszra 9-10 ezer forintba kerülő belépők gazdái között személygépkocsit sorsolnak ki. Az összes légiós megérkezett a városba, napi két jeges és egy száraz edzéssel készül a csapat. Két sérült van a keretben, Bilibók László kulcscsonttörést, Kertész Zoltán térdszalagszakadást szenvedett.

Miskolcon szerepel próbajátékon Becze Zoltán és Rafaj Attila, az előző szezonban az UTE-ban játszó fiatal kapus és csatár. Leigazolásukról Bob Dever dönt, várhatóan a hét végén. Két kanadai légiós ezen, másik kettő a következő héten érkezik meg Miskolcra.

A Ferencváros augusztus 20-án nem a HC Detvával, hanem a HC Topolcanyval kezd a gyetvai tornán. Kedden az utolsó légiós is csatlakozik a zöld-fehérek keretéhez, ekkor érkezik az ukrán csatár, Gavriljuk, akit vízumproblémák hátráltattak az utazásban. Elkészült a pesterzsébeti jégcsarnok jégfestése.

Mivel a Vasas a bledi tornára megy, elképzelhető, hogy a harmadik mérkőzés időpontjára korábban leszervezett összecsapásra az ATSE Graz ellen a Fehérvár farmcsapata utazik. Az FTC visszalépése óta még nem találták meg a Brassó Kupa negyedik résztvevőjét.

Az UTE szakosztályvezetője, Zsigmond Barna arról tájékoztatta blogunkat, hogy az UTE-támogatók szerda esti testületi találkozója után konkrét információkat kaphatnak a szurkolók a lila-fehér csapatról, játékosnevekkel, tervekkel.

A Dab.Docler-szurkolók szavaztak a 2009/10-es szezonról: az Acélbika-díjat Pozsgai Tamás kapta.

29 komment

Címkék: átigazolások mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem kell gondolkozni sztem egyikük leigazolásán sem,főleg Beczéén.2 kapussal nem lehet nekivágni egy bajnokságnak,főleg úgy,hogy az egyik 17 éves,más jó képességű magyar kapus meg nincs a piacon.Rafaj is bőven elfér a csapatba.
Azt magyarázza már el valaki, hogy lehet, hogy valaki 14 évesen felnőttszerződést köt?
Én fociban vagyok jártasabb ilyen témákban, és ott 17 év alatt csak ifiszerződése lehet az embernek. A hokiban ilyen nincs? Azért az elég durva lenne.
OFF: kapus nem írtál a szlovák gálameccsről, pedig most jöttem onnan haza, nagyon király volt :(
@moszkvicssluszkulcs: Lehet Fekecs Norbi Rafaj miatt nem maradt,ha a pénzügyi oldalt nézzük...

De ettől függetlenül kapus egyszerűen kell.Ne adj isten Dusi megsérül,akkor 17-15 éves kapusokkal nem állhatunk ki,bármilyen tehetségesnek is tartom Gyenest pl.
@Miskolcifan: de van, Szuper... csak ugye gyengébb bajnokságnál sok pénz jönne nála szóba.

Nálam ma egy valami verte ki a biztosítékot, de nagyon. A focisták eddig havi 10 milliót kaptak a várostól, most 20 milliót visszatart az önkormányzat, mert nem tudtak elszámolni a pénzzel, de amint ezt pótolják, máris utalják a 20 miskát.
De mivel a csapat NB II-ben fog játszani, így lecsökkentették a támogatást 7 millió/hóra...

De basszus mire fel ennyi? Lélektelen játék, volt aki épphogy lemászott a fáról meg banánt zabált...
84-120 millió forint önkormányzati támogatásból Egri Úr olyan csapatot hozhatna össze, hogy legnagyobb problémája az lenne, hogy bővíti ki a csarnokot 2-3 ezer fővel.
A brassói válogatáson nem Arnold érte el a legjobb eredményt , hanem a csikszeredai Adorján Attila , s ha már olyan jó volt akkor miért küldte el Kercsó , s nem kellett a hokiakademiáján. Könnyű volt jó kapusnak lenni , ha jók voltak a többiek és nem engedték közel a kapuhoz az ellenfél játékosait. Tizennégy évesen úgy lehet felnőtt csapathoz igazolni , hogy közel állsz a jégkorongszövetség vezetőségéhez. Aki másfél év alatt megjárta Erdélyt és Magyarországot ( HC Felcsik , ISK Sportklub , Zalai Titánok és landol Brassóban)az csak nagyon jó kapus lehet, hisz minden csapatnál ragadt rá valami.
Gratulálok. Rafaj is el fog menni és Becze is.(mert miért ne menne?) Ha Németh Pétert is elűzik onnan, szarni fogok bérletet venni...
Jé, Miskolcon már próbajáték van? Egy újabb jel, hogy komoly csapat épül... ;-)
@Kék Fehérek: Mi a bajod László Arnolddal, hogy ilyen epésen írsz róla?
Nem egészen értem, hogy hogyan fog fejlődni László Arnold, ha nem fog meccset játszani. Utánpótlás csapat nincs Brassóban. Hány meccs juthat egy 14 éves kapusnak a felnőtt bajnokságban??? Max. 3 gyenge csapat ellen játszhat. Ha tehetséges is, ez tönkrevághat egy pályafutást…..
@Ilthis: A különbség annyi, hogy a végén kieső Diósgyőr meccseire tavaly kijárt néha 5000 néző is, itt a blogon felállva tapsolunk ha hokira kimegy 1000. Meg aztán több TV-s közvetítés is volt, így a nézettséget össze sem lehet hasonlítani. De ezt egy korábbi témánál megbeszélték(tük), csak sajnos nem emlékszem, hogy hol.
Elég vad ötletnek tartom ezt a kapusdolgot. Úgy gondolom, hogy mindennek megvan a saját menete, nem véletlenül vannak a különböző korosztályok. Ahhoz, hogy valaki igazán jó és eredményes sportoló legyen, ahhoz meg kell mászni a lépcsőfokokat, egyet sem szabad kihagyni. Szerintem ez a kissrác életében nem védett igazi felnőtt lövéseket, max. amit az edzőitől. Ha esetleg mérkőzésen beállítják, akkor az ellenfél nem fog arra figyelni, hogy a kapuban egy 14 éves gyerek áll és akkor most nem lőnek olyan erőset.

Ez nagyon kétélű dolog, elsülhet jól, mert sokat fejlődhet, de nem biztos, hogy egészséges az emberi és lelki fejlődés szempontjából, hogy felnőttek között nő fel és nem a saját kortársai között.

A "cikk" ugyan csak a szenzációértéket közli, mint a bulvár :) de gyanítom kölcsönadással vagy valami okossággal biztosan meg fogják oldani a srác versenyeztetését, ellenkező esetben nagyon nagy baklövés lehet. Bár még mindig jobb, mintha egy kölyök korosztályú mezőnyjátékosról lenne szó.
@sztenke: persze ezt nem vitatom, bár halkan megjegyzem, hogy Diósgyőr esetében az az 5000 néző is nagyon karcsú volt már... volt időszak, amikor női kosármeccsre jártak közel ennyien. Az sem vitatható persze, hogy Borsodban maga a Diósgyőr név hozza lázba az embereket, ennek "áldozata" a XXI. század sportja, a hoki.

Számomra az a bosszantó, hogy a megkapott támogatással nem tudnak elszámolni, ami ugyebár a mi pénzünk... és nem látok értelmes magyarázatot arra, hogy egy ilyen klub miért kap támogatást, miért tolnak ennyi pénzt egy lyukas vödörbe. Cserébe meg nem kapnak mást, csak lélektelen játék, antilokálpatrióta közeg, arról nem beszélve, hogy ha kiviszi az ember a gyereket, akkor nem lát küzdelmet, nincsenek példaképek és a lelátón is csak a szitkozódást hallja. A közönség is fogyóban. Elnézést kicsit elkalandoztam.
@Ilthis:OFF: max a sopron vagy a pvsk ellen, de akkor sem lehettünk többen, mint 4 000. annó volt egy haviújság női kosárlabdáről, amiben az átlagnézőszámok voltak. Miskolcon ez a fénykorban 1500-1700 körül mozgott. Különben egyetértünk. sajnos :-( Ez a foci, voilá! ON
állatjó lett a Fradi-jégfestés
Erről tudni valamit, hogy itt mi hangzott el? Az UTE honlapon nulla infó és eddig itt sem olvastam még semmit.

"Az UTE szakosztályvezetője, Zsigmond Barna arról tájékoztatta blogunkat, hogy az UTE-támogatók szerda esti testületi találkozója után konkrét információkat kaphatnak a szurkolók a lila-fehér csapatról, játékosnevekkel, tervekkel."
@Hockey_Fan: F. Kapus tegnap azt mondta, hogy azt a keveset, amit megtudtak, ma posztolják
Miskolcifan 2010.08.10. 20:55:05.i kommentárjára szeretnék válaszolni:

Miskolcról való távozásom oka, nem is a Rafi, nem is anyagi, hiszen egyéni szponzorom lett volna Miskolcon.
Szakmai oka van.

F.N.
@vaze: köszi az infót, akkor kíváncsian várom a fejleményeket. Bár én már annak is örülnék ha tudni lehetne, hogy Újpesten mikortól lesz jég!
@Hockey_Fan: Íme: www.utehoki.hu/index.php?m=101010&cid=892

Ebből egyvalamit nem hiszek el: Szabó Gabi rövid bemutatkozását. Olyat ő nem tud.:)
@Fugeute: Szerintem ott véletlenül kimaradhatott a szövegből egy "viszonylag" :D
@F. Norbert: ha ez azt jelenti, hogy Újpestre jössz akkor Welcome! Sok sikert!
@Fugeute: hogy ezen mekkorát nevettem :D Hát igen, nem az egyperces novella a Gigi műfaja :)
@F. Norbert: Gondolom nem te nem szerettél volna itt játszani...Innentől kezdve meg nem értem/nem értjük a dolgot :( Azt hiszem minden miskolci szurkoló nevében mondhatom,hogy sajnáljuk.Sok sikert és minden jót a továbbiakra,remélem leszel még jegesmaci :)
süti beállítások módosítása