HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Megvan a Miskolc negyedik kanadaija

2010.08.06. 11:44 Hblog

Bivalyerős védő csatlakozik a nagy terveket szövögető Miskolci Jegesmedvékhez. A 26 éves Matt Waddell a finn másodosztályból érkezik. 2004-ben csapatával megnyerte az amerikai egyetemi bajnokságot, az NCAA-t. Egyetemi évei után az ECHL-ben szerepelt, ottani remek teljesítményének köszönhetően az AHL-be vitték fel, igaz, csak 12 meccs erejéig. Két éve a svéd másodosztályba szerződött, amit egy évre rá a finn Mestisre cserélt. Innen érkezik Miskolcra a 185 cm magas és 93 kg súlyú bekk.

37 komment

Címkék: miskolc átigazolások mol liga waddell

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ennyi pénz van Miskolcon? :O :D
Lehet közösen vettek fel hitelt a Fradival :D
Ahogy a honlapot elnézem, rengeteg a támogató, de valószínű, hogy a legnagyobb részt az önkormányzat dobja bele. Kraftos csapatnak ígérkezik. Helyes.
(Szinte)mindegyik magyar csapaton látom, h komolyan erősödik. Remélem nem fogják a miskolci vezetők pofára esésnek titulálni, ha a helyezés szerint nem az jön össze, mint amit belőttek (ha jól emélkszek 3-4. hely a MOL ligában és az OB1ben is). Én annak is örülni fogok, ha hajtani fognak, ha sok néző lesz és a helyezés tökmindegy.Hajrá Miskolc:)
Nagy kár az Újpestért! Ha csak olyan erősek maradtak volna, mint tavaly, akkor most öt csapatról beszélhetnénk (a Volán felnőtt EBEL keretét ide nem értve), akik ha nem is egyerősek, de nagyságrendekkel közelebb lennének egymáshoz, mint az elmúlt évek során bármikor. A DAB és Stars mellé lényegében (természetesen továbbra is valamennyi lemaradással) felzárkózott a Fradi és úgy tűnik zárkózófélben a Miskolc. És a Volán farmcsapatát sem írnám le teljesen. Ennyi csapattal szvsz minden idők, de az elmúlt időszak egyik, ha nem legkiegyenlítettebb bajnoksága következhet (mondom a Volán 1-et nem számítom). És ez nem lefele nivellálódással, hanem felfele zárkózással. És ezt öröm látni a magyar hoki további fejlődési lehetőségeinek szempontjából. És akkor még meg sem említettem a MOL ligában ehgy erősnek igérkező SC Csíkszeredát! És a sok gyereket és bázist elnézve tíz év múlva már simán min. 10 csapatos lehet a magyar bajnokság. Remélve, hogy a mostaniak akkor is ott lesznek: DAB, Stars, UTE, Fradi, Miskolc, Volán (2?), Debrecen, MAC Népstadion, Kaposvár, Szeged, meg talán már Zalaegerszeg és még egy budapesti csapat is. Remélhetőleg működő + új csarnokok is lesznek, maradnak.
Jó lesz ez a szezon. Kezdődhetne már!
egyre inkább igaznak tűnik: "a medve nem játék"
:D
@Skyblue: milyen termeszeteses lemaradassal zarkozott fel a Fradi milyen Stars melle? :)
Jó ilyen cikkeket olvasni, erősödik a magyar mezőny, végre igazi küzdős lesz a Magyar bajnokság, na ez a Magyar jégkorong érdeke. Meccsre akarok menni :)
@Skyblue: MAC,Szeged felejto.Szegeden 20 eve keptelenek barmit is csinalni.Egyszerre lett fedett stadionjuk a fehervariakkal,megis mekkora kulonbseg lett a ket csapat kozott.Ez hozzaallas kerdese.SZtem egy ideig nem kell a Szegeddel szamolni,max ha olyan komolyan veszik mint Miskolcon.Debrecen,Gyor,Zeg,realisabb.Amugy minden elismeresem a miskolci vezetoke.GRAT.
@B-mac: Biztosan van igazság abban, amit írsz, de azért ne feledjük, hogy Szegeden jóval nehezebb a hokisoknak maguk mellé állítani az önkormányzatot, mivel egyéb sportágak (kézilabda, kosárlabda, vízilabda) rendesen viszik az erre szánt (amúgy sem rekordösszegű) büdzsét. Miskolcon eközben a jégkorongklubon kívül tudtommal nincs más első osztályú egyesület, persze korántsem állítom, hogy ott ideális a helyzet.
Összességében Szegeden akkor tudna fejlődni a sportág, ha többen és komolyabban foglalkoznának vele, hiszen elsősorban a pályát kéne rendbe tenni, majd olyan gyerekekből kéne felépíteni az utánpótlást, akik még nem mentek el valamelyik fent említett sportágat űzni.
@Disznóvágási Feri: 30 millió forint önkormányzati pénzt kapó "profi foci" támogatásról sem szabad megfeledkezni...

NB III: Szeged két csapattal is szerepel a harmadosztályban
Profi Futball Kft. néven új, a labdarúgó NB III Alföld csoportjában KITE-Szeged néven csapatot is működtető cég alakult Szegeden, amelynek elsődleges célja a város labdarúgásának felvirágoztatása – hangzott el szerdán, a szegedi városháza sajtótermében tartott tájékoztatón.

A Profi Futball Kft.-t július 20-án jegyezték be a cégbíróságon, többségi – 51 százalékos – tulajdonosa Kiss-Rigó László, Szeged-Csanád megye püspöke, a kisebbségi kört pedig Magyar Anna, Molnár Róbert vállalkozó és Bakai Csaba, a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség elnöke, az új klub ügyvezetője alkotja.

„Bízom benne, hogy a két klub nem ellenségként, hanem mint legyőzendő ellenfél tekint egymásra. A város szeretné motiválni mindkét felet, hogy együttműködve haladjon az NB II felé – mondta Botka László, Szeged polgármestere. – Ezért a Tisza Volán városi támogatását 10-ről 15 millióra emelte, éppen annyira, amennyit az új klub is kap. Az egy plusz egyéves szerződés elsődleges célja, hogy a 2012–2013-as szezonban már legyen NB II-es csapata a városnak."
@horivan: No comment. Vagyis csak annyi, hogy bizony Szegeden a foci nagy kampánytényező. Sajna.

Vissza a témához: Kíváncsi leszek a miskolci kanadaiakra, remélem, hogy tényleg előrébb lép velük a csapat.
@B-mac: Ne írjuk le a Szegedi hokit , legutóbb az OBI/B-t nyerték úgy,hogy az alap szakaszba tök utolsók lettek.(ilyenkor szoktak egy csapat mentális erejéről beszélni:))
A felsorolásba megemlítettem volna még Kaposvárt és Jászberényt.Meg aztán mit lehet tudni? Gondoljunk csak arra ,hogy lett Dunaújvárosba hoki.
A miskolci fejlemények viszont tényleg zseniálisak !
@Disznóvágási Feri: Azert 2o ev alatt illett volna valamit kezdeni,ha mar a fedett palya adott.Szeged meg nem kozseg,hogy ne tudjon 3 csapatot segiteni.Hozzaallas kerdese.2(3.osztalyu) foci csapatra bezzeg van zseton.
@Disznóvágási Feri:
" Miskolcon eközben a jégkorongklubon kívül tudtommal nincs más első osztályú egyesület, persze korántsem állítom, hogy ott ideális a helyzet."
Salakmotor. Hasonszőrű a helyzet a Volánnal, már bőven kinőtték a hazai bajnokságot, most a lengyel ligában szerepelnek, a polákok pedig a legjobbak között vannak a világon!
A hazai vaspapucsos helyzet ott van kb. mint egykor a hoki OBI. négy csapattal, de azt kívánom nekik, hogy induljanak el azon az úton amin a jégkorong!
Remélem megtelik az a szép kis csarnok egy párszor, mi mint Volán drukkerek biztosan elmegyünk egyszer-kétszer a farmcsapattal Miskolcra.
Hajrá Macik!
@B-mac: Na igen, az önkormányzati forráselosztás már kevésbé tartozik az ottani edzők/vezetők bűvkörébe. Nyilván lehet lobbizni, de mi nehezen láthatjuk át, mennyire próbálkoztak ezzel, illetve mennyire volt rá fogékony a polgármester. A mostani vagy korábbi nagycégek pedig, mint a Pick és a Szeviép már szponzorálnak más sportágakat.
Szerintem egy ütős, jól kidolgozott pénzügyi és szakmai terv kéne (ha még nincs), amellyel lehetne házalni említetteknél. Persze azt is tartom, hogy koncepciózus építkezéssel (pálya, utánpótlás, felnőtt csapat, stb.) szinte bármit el lehet érni, és erre kitűnő példa Miskolc, vagy éppen Fehérvár.
@Szoljanka: Köszi, akkor szűkítem a kört a csapatsportokra. :)
Bírom ahogy egymás vérét szívjátok! :)
Ez gondolom csak vicc!

Vagy tényleg ennyire elvakult hülyék vagytok? :)
És a 4 kanadai mellett itt van Saluga, Sijka és Dubek is...
Valamiért úgy érzem, ha újpestre nem érkezik valami hírtelen Deus ex Machina segítség, akkor jövőre hoki sincsen ott. Legalábbis OBI felnőtt biztos nem. Meghalt.
@Disznóvágási Feri: Bizonyos értelemben a salakmotor is csapatsport...:)
@defó: Igen, csak Te vagy tisztánlátó. :)
@Vincenzo90: Miért érzed így? :)
@Disznóvágási Feri: Szegeden a foci nagyon el volt hanyagolva, rengeteg pályát zártak be, helyén plázát, lakóparkot, benzinkutat nyitottak. Meg lehet nézni, hogy milyen hagyománya van a szegedi focinak és most hol állnak...
@Borsy: Arról hallottam, hogy sokan imádják ott a focit, de pl. ezt a kétcsapatos dolgot sem értem. Ha egy klubra költenének 30 milliót, az többet érne, mintha "két klub motiválná egymást" fele annyiért.
Mindenesetre annak ellenére, hogy a jégkorongnak nincs világraszóló hagyománya, még mindig sokan emlegetik arrafelé a Peterdi-féle OB I-es csapatot... Ezt kéne megragadni valahogy, mert egyébként meg vagyok győződve arról, hogy a kézihez, vízilabdához és kosárlabdához hasonlóan népszerű lehetne ott egy Mol Ligás hokicsapat is.
Én úgy látom, hogy Szegeden néző lenne, talán még szponzor is, a játékoskerettel se lenne baj (mivel most Szabadkával közös csapat van), hanem a jégpálya. Az sajnos ugyanúgy néz ki, mint amikor befedték. Bár ez nem teljesen igaz, mert pingáltak rózsaszín és zöld csíkokat a falra. Plusz kb. öt éve van egy új eredményjelző.
Ha újpestre jött volna a negyedik szlovák, micsoda lincshangulat volna már
@moszkvicssluszkulcs: Igen, de ennyiben ki is merült a dolog... Persze így is nagy a fejlődés.
@freddi: Nem merült ki,mert mindennél nagyobb előrelépés az,hogy a játékosok mostantól profik lettek.Nem este 9-kor kell edzeni és nem lasszóval kell összeszedni mindenkit,hogy hármat tudjanak edzeni egy héten.Illetve az edzői poszton is előrelépés történt érzésem szerint.
@freddi: És egy stabil 3. 4. sor az smafu??:))
Sziasztok!
Csak megkérdezném?
Mi van akkor, ha netán a "Macik" legyalulnak mindenkit az alap és a középszakaszban?!
@kadle: akkor az első helyen fognak végezni.
@csatoimi:
És akkor kivesszük a 4 Kanadait+ a többi légióst. Aztán játszanak a Volán "38"ellen. De jó is lesz!Már várom!
@kadle: Miért kellene kivenni a légiósokat?
@kadle:
Akkor végre jönn(én)ek komoly szponzorok! :)
süti beállítások módosítása