HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Faragó: Nem nálunk romlik a minőség

2010.07.21. 10:52 hokikori

A magyar jégkorong utánpótlását a budapesti csapatok mellett hosszú évekig a két Fejér megyei csapat, a Dunaferr és az Alba Volán uralta. Néhány éve valami megtört a dunaújvárosiaknál. Ennek első jele volt, hogy egy-egy korosztályban nem tudtak önállóan csapatot indítani, mígnem a 2009/10-es szezonban sokéves széria szakadt meg, egy aranyérmet sem nyertek a fiatalok. Sőt, dobogóra is csak a juniorbajnokságban tudtak állni, ahol nehezen győzték le a szerb Crvena Zvezdát. Az ifjúságiak az 5., a serdülők és a kölykök a 6. helyen végeztek. Mindezen jelenségek okairól, a jelenről és a jövőről a Dunaferr SE szakosztályelnökével, Erdély Zsolttal és a csapat edzőjével, Faragó Gyulával beszélgettünk. Tovább után többek között kiderül az is, hogy a Dunaferr és a Ferencváros utánpótlásrészlege a jövőben együttműködik.

"A lokálpatrióták és a dunaújvárosi hokit szerető emberek méltón büszkék a magyar jégkorong különböző szintjein játszó újvárosi nevelésű játékosokra – állapítja meg Erdély Zsolt. – A jelenlegi felnőtt válogatott, illetve az EBEL-játékosok jelentős része dunaújvárosi nevelésű. Az elmúlt szezonban a juniorcsapatunk bronzérmével büszkélkedhetett Dunaújváros, az előzőben egy kölyökbronz és egy ifjúsági bajnoki cím került hozzánk. Mindezek mellett mind az U18-as, mind az U20-as válogatottban meghatározó szerepet töltenek be játékosaink. És nem mellékes, hogy a 2009/10-es szezon Leveles Kupa-díjazottja, azaz a legjobb ifjúsági korú játékos a Dunaferr védője, Erdélyi Tamás lett."

Faragó Gyula nem kertel, amikor megállapítja, a játékoslétszám tekintetében a juniorkorosztály után van egy űr. "8-9 éve, amikor ezen korosztályt toborozni kellett volna, nem foglalkoztak ezzel az illetékesek a szükséges mértékben. Ezért az 1992 és 1994 között születettek hokisok száma kevés nálunk. Időközben a feltöltés nem sikerült az elvárható mértékben, így már évek óta feljátszással és alkalmi fúzióval oldjuk meg ezen hiányos korosztályok versenyeztetését. Ez természetesen azzal jár, hogy az életkori sajátosságokat és a biológiai érettséget figyelembe véve, elsősorban fizikailag nem tudják azt a játékerőt képviselni, amely az adott korosztálytól elvárható. Ehhez még azt is hozzátehetjük, hogy sok jó játékosunk, például Bene, Gyarmati, Strenk, Rajna, Somogyi néhány éve abbahagyták, vagy elhagyták a Dunaferrt."

De az utánpótlás főedzője megnyugtat mindenkit, a lyukas korosztályok után van élet náluk is. "Az országosan nagy reményekre jogosító serdülő korosztály nálunk is erős, ambiciózus, jó képességű játékosokból álló társaság. Tavaly rendkívül fiatal csapattal jutottunk a rájátszásba."

A kimagasló eredményeknek gátat szab a csökkenő gyermeklétszám és a Fejér megyei kisvárosból elvándorló értelmiségi családok magas aránya. Ennek ellenére a Dunaferrben azon dolgoznak, hogy Dunaújváros továbbra is a hazai jégkorong egyik fellegvára, erős bázisa legyen.

"Korábban messze nem volt ennyi csapat, ennyi játékos, ekkora technikai-taktikai tudás a játékosoknál, mindezek mellett ekkora érdeklődés közel sem kísérte a magyar jégkorongsportot – szögezi le Faragó. – Elmondható, hogy ma jó képességű, alázatos játékos az ország minden pontján, minden csapatában megtalálható. Tehát nem nálunk romlik a minőség, hanem mások is bekapcsolódnak, mások is fejlődnek, dolgoznak, tehetségek kerülnek elő sokszor a semmiből. Ennek pedig mindig megvan az eredménye. A rendelkezésre álló játékoslétszám hatalmas fegyvertény.

Egyrészt van merítési lehetőség, másrészt nagyobb valószínűséggel nevelődnek ki az igazán jó játékosok. Tehát akik több játékossal rendelkeznek, sokkal jobb pozícióban vannak. A mi időnkben korosztályonként 3-5 csapat volt, jelenleg 12-18. Tehát ma amelyik játékos ebben a nagy versenyhelyzetben bekerül a korosztályos válogatottba, az csak kimagasló tudásszintű lehet a hazai körülmények között. A Dunaferr ma is képviselteti magát minden korosztályban, ez alapján azt mondhatjuk, jól működünk, eredményesen dolgozunk."

A megyei rivális nagyot lépett, és pont arra az edzőre bízta a fiataljait, aki a dunaújvárosi jégkorongsikereket megalapozta. Különböző kluboknál különböző stratégiákat alakítottak ki a nevelés terén. Mitől lehet tartósan versenyképes az újvárosi jégkorong? Erdély Zsolt szerint, mint oly sok minden, ez is erősen pénzkérdés. "Nem kérdés, Kercsó Árpád akár nálunk is szívesen dolgozott volna, vagy akár más profiklubnál, de ő Fehérvárra szerződött. Tény, hogy ha több jó képességű játékos átigazol oda, akkor igen ütőképes csapatokkal fog az elkövetkezendő években a másik megyei klub felállni, de az csak erősebbé és színvonalasabbá teszi a hazai bajnokságokat.

Óriási hiba lenne, ha a klubvezetők csak a külföldieket tartanák jó szakembereknek. Igaz, hogy a külföldi és magasabb hokikultúrával rendelkező országok szakembereitől a hazai szakma rengeteget tud tanulni, és minden ilyen alkalmat, fórumot meg kell ragadni. De a mai hazai szakembergárda egy szakmai szint felett nem kap új és használható impulzust valakitől csak azért, mert az illető külföldi.

Azaz a szakmai múlt, a felkészültség, az elért eredmények és a tudás átadásának képessége igen fontos faktor, hiszen csak így tudnak az ilyen együttműködésekből profitálni a hazai klubok, edzők, vezetők és játékosok. Meglátásunk szerint az utánpótlásban a megfelelő színvonalú hazai szakmai stáb kiépítése, fejlesztése hosszú távon a sikeres jövő kulcskérdése. Ráadásul ez a legstabilabb, legmegbízhatóbb megoldás."

Az edző a szomszédban létrehozott hokiakadémia közvetlen hatásáról is szót ejt e kérdéskör kapcsán. "El kell ismerni, minket is negatívan érint, hogy a serdülőcsapatunk egyik erőssége minden jel szerint távozik a klubtól. Nem örülök ennek a fejleménynek, ennyi idősen értelmetlennek is látom ezt, de így döntött a család, el kell fogadnom. Meggyőződésünk, hogy a játékosokat a kezdetektől fogva 14-16 éves korukig felnevelni az egyik legnehezebb feladat. A következő lépés, amikor a tehetségük megcsillan, akkor megtartani őket a csapat és a sportág számára, és megfelelő szakmai fejlődést biztosítani számukra, míg felnőtt hokissá válnak.

Dunaújvárosban szeretnénk bevonni a munkába korábbi és jelenlegi válogatott játékosokat. Tapasztalataikat, tudásukat átadhatnák, ismereteiket megoszthatnák az utánpótlással. Ezen játékosoknál az évek alatt felgyülemlett tapasztalat, megfelelő edzői képesítéssel alátámasztva, sokat javíthat a helyi és a honi jégkorongozó-társadalom tudásán. Természetes, hogy mi is tanulunk a felnőtt csapatunknál dolgozó edzőktől. Mert tanulni mindig lehet, és állandóan képezni kell magunkat. Björn Ferber, Dusan Kapusta vagy J. P. MacCallum olyan edző, akitől sokat lehet ellesni.

Téves szemlélet az is, miszerint kölyökkorosztályban eldől egy csapat játékereje, addigi munkájának értékelése, az edző munkájának minősége. Egy adott játékos fejlődése önmagához képest, ez az, ami értékelhető ilyenkor. Ha egy csapat állományában kevés a meghatározó játékos, vagy sok a feljátszó fiatalabb játékos, az a csapat nem képes 1–5. helyezést elérni a mai magyar bajnokságban. Ez éppen a bajnokság színvonalának a megerősödése miatt van így. Ne felejtsük el, hogy tavaly az SC Csíkszereda, az Alba Volán és a Dunaferr állt a dobogón. A legutóbbi szezonban kialakult helyezések ellenére (sorrendben 3., 7., 6. – hokikori) meghatározó játékosokat adnak a válogatottba. Tehát nem a munka minősége romlott, hanem a játékosállomány olyan összetételű, amely az említett klubok esetében ennyire volt képes."

A fejlődés érdekében hosszú távú koncepció működik a klubnál. Erdély szerint amennyiben nem állítottak volna fel célokat, és nem lenne stratégiájuk az utánpótlás-nevelésre, akkor az újvárosi hoki a jelenlegi juniorkorosztály alatt nem is létezne. Faragó hozzáteszi, amikor nekiláttak a munkának, minden korosztály problémáját kezelték, elölről kezdték a toborzást, bővítették a létszámot, és a hiányos korosztályokat is működtették.

"Sokszor nem az elért eredmények voltak a fontosak, hanem a játékosokkal való rendszeres foglalkozás, a mérkőzéseken való részvétel, hogy minél több rutint szerezzenek, felmérjék magukat az ellenfelekkel szemben, érezzék, hogy fontosak a klubnak még akkor is, ha nem kiemelkedő a tudásuk a sportban. Vannak merész terveink, ötleteink hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt. Ezekről bővebben akkor tudunk beszámolni, amikor konkrétumok lesznek és látszanak a megvalósulás fokai."

A nehézségek ellenére a Dunaferr 2009/10-ben hét év szünet után mind a hét korosztályban indított csapatot, azaz a szuperminitől egészen a juniorkorosztályig. "Az idén is minden korosztályban indulunk a bajnokságban, de az sem titok, hogy az FTC-vel partneri viszonyt alakítottunk ki. Olyan együttműködést építünk fel, amely mindkét klub hasznára válik. Ha úgy alakul, közös csapattal veszünk részt valamelyik korosztályban bajnokságában."

"A két klub közötti együttműködéssel egy magasabb szintre lépünk, igazi versenyhelyzetet alakítunk ki – közelítette meg az együttműködés kérdését Faragó Gyula edző. – Ezzel a játékosokat ösztönözzük, illetve ők saját magukat a minél jobb, elszántabb hozzáállásra és edzésmunka elvégzésére. Ezentúl az edzésen való részvétel, és az ott elvégzett munka minősége jelentheti a mérkőzéseken való részvétel lehetőségét, feltételét."

Az előttünk álló évadra vonatkozó célok megfogalmazásakor érződik az óvatosság. Faragó szerint "a célokat reálisan kell kitűzni. Minden korosztálynak más lehet a célja, szerepe a bajnokságban. A relatív fejlődés szinte biztosnak tűnik. Lesz korosztály, amelynél maga a versenyeztetés, az új játékosok beépítése, illetve a technikai, taktikai, elméleti és egyéni képességek fejlesztése lesz a cél, versenyhelyzetben. Ők vélhetően a középmezőnyben végeznek majd. Más korosztálytól azt lehet várni, hogy a legjobb csapatokkal megméretve magukat, mentálisan is megerősödve, eredményesen szerepelnek a bajnoki mérkőzéseken, akár éremesélyesként is. A korosztályos válogatottba, ahogy eddig is, eztán is delegálni fogunk jól képzett, fegyelmezett, agilis, mentálisan erős játékosokat."

Természetesen mindeközben a jövő építésén is fáradoznak. "Elsősorban az óvodákkal, az iskolák alsós tagozataival próbálunk meg jó kapcsolatot kiépíteni, egymás munkáját segítjük, ebből tudunk mi is meríteni, kezdő hokisokat toborozni – mondja Faragó Gyula. – Az elmúlt két évben igen eredményes volt a Dunaferr korisuli program, újvárosi óvodák rendszeresen járnak korcsolyaoktatásra egész évben, amelyhez a jeget, a korcsolyákat és a szakmai stábot a Dunaferr biztosítja. A dolgok ezen a téren is jól működnek. De sok utánpótlás-nevelő klubtól eltérően mi az utcáról betévedt, akár serdülőkorú játékosokat is befogadjuk, foglalkozunk velük, felvázoljuk a lehetőségeiket."

27 komment

Címkék: erdély dunaújváros faragó dunaferr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

állitólag 13 játékos a dunaferrből az MTK-hoz igazol!
szép jövés menés van.....
álitólag 13 játékos megy a dunaferrből az MTK-hoz!
szép jövés menés van....
@fraind: Az legyen az Ő bajuk! :)
Nekem inkább úgy tűnik ,hogy magyarázzák a bizonyítványt.Hivatkoznak olyan nevekre ahol a neveléshez semmi közük( "Bene, Gyarmati, Strenk, Rajna"),tudtommal az ő tudásukat Kercsó mester alapozta meg.
Lehet ,hogy itt van a gond?? (" Björn Ferber, Dusan Kapusta" ) Ilyen edzőktől tanulnak!? Faragónak talán volt edzőjétől kellene tanácsot kérni.:)
Viszont ahogy olvasom ,ő már Kercsónál is nagyobb szintre lépett ,már most megmondja gyermekkorban ki a kiemelkedő és ki nem.("még akkor is, ha nem kiemelkedő a tudásuk a sportban")
Mr Faragó ez magát minősíti.Dolgozni nem csak azokkal kell akik jelenleg ügyesek ,hanem azokkal kell többet foglalkozni akik egy picit levannak maradva.
Egy edző munkáját a csapata helyezése minősíti,ha az 5.-6.hely a cél???? hááát!! Én is fognám a fiamat és vinném oda ahol komolyabb célok vannak.PFF
@bakker81:
Ha elit nevelésről van szó, akkor az 5 -6. hely valóban karcsú. 18 -tól felfelé. Számomra hiteles, hogy hosszú távon gondolkodnak és inkább a magyar hoki tömegbázisát igyekeznek bővíteni. Miért is? Mert így nagyobb a merítési lehetőség, a hoki sporttársadalmi presztízse nő, szélesedik a piramis alapja, amely az egyetlen záloga az áhított és a későbbiekben stabillá váló "A" csoportos magyar hokinak. Nem (csak)10 -12 évesen kell bajnokságokat nyerni és világsikert aratni, hanem a fejlődési lépcsőket végigjárt, technikailag - fizikailag - mentálisan "ott lévő" felnőttként. Számomra a Dunaferr és Faragó programja erről szól. Tehát hiteles. Emlékeim szerint éppen a Ladányi - Faragó - Palkó - Zalus- Ocskay ... generáció verte agyon a világot gyermek- serdülő korában. Most az agyonvertek az NHL-ben és az "A"-ban terelgetik a korongot.
Amiota Kercsót elzavarták......2ooo-ben, a dunaúj-városi hoki mélyrepülésben lefelé a lejtön!!!
Mit akar ez a Faragó-Erdély....anonim páros????
@üveg: Ez a cikk egy vicc , NAGY VICC!!!
@hzzs: Más véleményen vagyunk minden szempontból.Gondolom ezzel a mondataiddal egy bárgyú szülőt sem találnál aki jégkorongra adná a fiát.Egyelőre nem az egyesületek szponzorálják a gyerekeket hanem a szülők.Így igazán joggal várják el,hogy a saját gyermekük olyan csapatban játszon amely csapatnak komoly céljai vannak.
Azaz ,ha befektetek részesülni akarok.Nem pénzben ,erkölcsileg.Örülhessek a fiam örömének ,stb.
Tömegbázis nagyon jó dolog,csak egyelőre a tömegeknek nincs pénze jégkorongoztatni a csemetéjét.Innentől kezdve pedig a Tömegbázis a elmélet kitalálójának bukott a mutatványa.VAGY:tömegbázis = a vak tyúk is talál szemet ,címen fut.
Igazad van ! Nem 10-12 évesen kell bajnokságot nyerni,ha lehet ezt már 6 évesen tanulja meg!!!!
AZÉRT MEGYEK FEL A PÁLYÁRA,HOGY GYŐZZEK!!
A vereség halvány gondolata sem férkőzhet a fejébe,mert ,ha ez már gondolatban felmerül, bukta van.
Hosszú a nevek listája akiket felsorolhatnál.Galanisz,Magosi,Nagy Gergő,Tokaji,Szélig.Egy baj van .Nem ők csinálták Kercsót,hanem fordítva történt a dolog.Az ,hogy Rajta kívűl nem volt Magyarországon olyan edző aki 16-18 évesen ,még hozzá tehetett volna valami pluszt !!! Sajna ez van.
Tudtommal 7 éve van nálatok a Faragó.A nagy Almanachba nem sok mindent tud beleírni.
Tvábbi "sikeres" 7 évet:)) Várakozzatok nyugodtan,hátha beérik ennek a hiteles edzőnek a munkája.Ahogy olvasom 13 játékos lekoccolt tőletek,ők biztos türelmetlenek:))d
@hzzs: Még valamit.Talán Faragót nem kellene egy napon említeni,Ladányival,Ocskayval,Palkoviccsal,mert mint játékos ,max a szereléses zsákjukat vihetné ezeknek az embereknek.
@bakker81: a teljesség igénye nélkül ők verték tönkre fél Európát: Berényi, Farkas - Szanyi, Szélig, Tokaji, Horváth, Tőkési, Pupp, Gebei - Bali, Faragó, Ladányi, Simon, Kővágó, Erdősi, Orsó, Merényi, Holló. Fejből ennyi, bocs, ha kihagytam valakit.
De, tudtommal Faragó sokkal nagyobb tálentum volt 14 évesen, mint Godó...
@bakker81: Nekem a te hozzászólásodtól ment el a kedvem a hokitól! Úgy látszik, hogy csak egy edző az igazi (K.Á.) és a többi menjen a levesbe. Minek ennyi egyesület,ennyi gyerek? Elég 8 is (aki játszik) az A csoporthoz.A 13 elmenő szintén egy hiteles edzőt, klubbot választottak! ;)
@Startrek: Nem ezt írtam,hogy te ezt olvasod ki belőle az egy dolog.Lendületgyula is csak kétsorozik ,ha szoros a mérkőzés.Tehát nem kell a blabla.
@vodopjanov:Azari ,Pap viktor,Király ,Berta és sorolhatod a többi tanítványt is mert ők is végig verték európát sőt Kanadában is nagyot alkottak.
Nagyobb tálentum? Ki kapott akkor több bizalmat Kercsótól.18 évesen pedig már godó volt a sztár:))
@bakker81:
Faragó ifi kori tehetségével kapcsolatban azért Kercsó Árpi bácsi véleményét szerinetem nem ismered, de kérdezz bátran bárkit, aki a mostani nagyokat látta ifi korában hokizni.

A tömegbázisról:
Csehország
Népesség: 10 220 911
Igazolt jégkorongozók száma: 97 102

Szlovákia
Népesség: 5 455 407
Igazolt jégkorongozók száma: 8671

Magyarország
2034 igazolt játékos

Az edző - játékos viszony nem "A" csinálta "B-t", hanem egy oda - vissza viszony. Ha nem így volna,akkor a játékosok nem többek puszta bábnál, akiket jó Dzsepetto (tudod Pinokkió apukája vagy mije) farigcsált. Természetesen gyermek korban lehet farigcsálni, amely vezethet szép eredményre is, de a hosszú távon járható út a mára "korszerűtlenné" vált nevelés. Egykori edzéselmélet tanáromat magam is megmosolyogtam, amikor azt mondta, hogy a jó edző nem más, mint tehetséggondozó pszichofizikai tréner.Ma már elgondolkodom ezen.

Egyébként meg nincs túl sok közöm a dunaújvárosi csapathoz.

Azért segíts a srácodnak abban is, ha véletlenül veszít, akkor attól nem dől össze a világ, ráadásul ez egy társas játék, amelyben a társak kulcsfontosságúak. Nem én győzök, hanem mi, nem a kapus kapja a gólt, hanem a csapat.

Piszkosul büszke voltam, amikor a dzsungel liga 4-ben először gólt lövettem a 14 éves fiammal. Aztán 1 év múlva ő tette ugyanezt fordított helyzetben, teljes természetességgel. Akkor döbbentem meg igazán, hogy a gyerek megértette a hoki lényegét. A játékot és annak az ízét. A győzelem meg hab a tortán.
Az aki ezt a cikket írta, nincs tisztában a dunaújvárosi állapotokkal, így meglehetősen "reklámszagú" lett ez a cikk...
Egyébként kiváncsi leszek a többször is felemlegetett serdülő csapat szereplésére, meglátjuk 9 év munkája mire elég.
@redwhite2006: Annyit azért el kell mondjak, hogy a jégkorong blog cikkeiben nem szokás a cikkszerző és az interjúalany véleményét egy cikken belül összekeverni.

Megkérdeztük Erdély Zsoltot és Faragó Gyulát, hogy ők hogy látják a Dunaferr utánpótlását. Amit ők válaszoltak, azt olvashatod fent. Ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy másoknak (pl. a cikk szerzőjének) mi a véleménye a dunaújvárosi állapotokról.

A cikk kizárólag a két interjúalany véleményét szerette volna erről minél pontosabban visszaadni. Ha Te az ő véleményüket reklámszagúnak gondolod, akkor nyilván azt is el tudod mondani, hogy miért - erre szolgál a kommentezés lehetősége. Én speciel kíváncsi is lennék, miért tartod reklámszagúnak az interjút, illetve arra is, hogy Te hogy látod, mi a helyzet Dunaújvárosban.
Szívesen elmondom, hogy látom, de előtte még egy kérdés:
Ezt az interjút emailen keresztül vagy személyesen beszélve az érintettekkel készítette a szerző?
Szép ez a rózaszín felhő szagú interjú.
Csak az első hozzászóláshoz (állitólag 13 játékos a dunaferrből az MTK-hoz igazol) csak annyit hogy az utánpótlásból is vagy 20 gyerek elmegy.
Vajon miért? Erről miért nem beszélnek?
Talán csak van valami baj!
@redwhite2006:
Mi a jelentősége a véleményed megfogalmazása szempontjából annak, hogy mi volt az interjú technikája?
Más:
Olvasd el az első bekezdést ahol a szerző szalonképesen vázol egy jelenséget és megadja a lehetőséget a szakmai stábnak a válaszra.
A szerző nem kívánta torzítani a válaszadók által közölni kívántakat, de a szerző a téma kiválasztásával és a kérdés megfogalmazásával már adott arra vonatkozóan egy jelzést, hogy létezik ám itt egy olyan probléma amiről talán érdemes beszélgetni.
@hokikori: Az interjú technikáját azért kérdeztem, mert véleményem szerint a Faragó Gyula által elmondott gondolatok nem a saját szavai... A dunaújvárosi probléma gyökere is ebből fakad.

Ha vitaindítónak szántad az interjút, kérlek kérdezd meg a felnőtt csapat vezetőjét és a Dunaferr utánpótlás csapataiból mostanában elment bármelyik játékos szülejét, nekik vajon mi a véleményük a Dunaferr utánpótlás csapatainál folyó munkáról, mind szakmailag, mind erkölcsileg.

Ha erre érkezik érdemi válasz, érdemes polémizálni a továbbiakban, magam is elmondhatok velünk megtörtént dolgokat.
@redwhite2006: Tudjuk, hogy nem eseménytelen az élet Dunaújvárosban az utánpótlás körül, mégsem gondolnám, hogy a Dab.Docler bármely vezetőjét megkérdeznénk a Dunaferrben végzett munkáról. Nem a jégkorong blog lesz az a felület, ahol csapatok vezetői egymásnak üzengetni fognak. Jellemzően mindenkit a saját munkájáról kérdezünk. Azt a műfajt, amire kértél bennünket, meghagyjuk a bulvármédiának.

A cikk, mint bármelyik másik cikk is itt, vitaindító, hiszen lehet kommentelni. Elég sok minden szóba került a cikkben, amivel lehet egyetérteni vagy egyet nem érteni. Ha van véleményed a Dunaferrben folyó szakmai munkáról, ha nem értesz egyet ez Erdély Zsolt vagy Faragó Gyula által elmondottakkal, nyugodtan kifejtheted, leírhatod az álláspontodat, a veletek megtörtént dolgokat, anélkül, hogy bármilyen további feltételnek eleget tennénk.
@kerusz: Nézd, mi már "sajnos" nem vagyunk érintettek a mai történésekben, ezért én nem fogok zászlót bontani az érintettek érdekében.Egyébként is úgy látom kettőnkön kívül senkit nem érdekel a téma... Ha gondolod személyesen elmesélem a mi kis történetünket.
Én nem nagyon látok bele a színfalak mogott zajló dolgokba, de ha minden rendben van, akkor ez miért történhetett meg (alig több, mint fél éve):

www.dunaujvaros.com/index.php?p=hir&hid=45652

Egyébként nekem úgy tűnik, hogy az interjúalanyok kissé egyoldalúan közelítették meg a dolgokat.
@kerusz: Találkoznunk kellene valahol,(SZEMÉLYESEN)hogy meg tudd halgatni a másik oldal véleményét is!Persze mi nem csak egy rozsaszín levében tájékoztatnánk benneteket,hogy nem nálunk romlik a minőség!!!!!!!
@check: Csak az Erdély és Faragó(lendületgyula) szerint van minden rendben! Az a baj,hogy aDunaferr SE is sz....krá hogy mi lesz a jégkorongal ,együtt mutyiznak a Mátyás Úrral meg a Bene Úrral!Osztozkodnak!!!!!!!!!!!!!! ami maradt ,szerintem .
@bubi36: Nem tudom m i történik, de nekem úgy jön le, hogy a problémák megvannak, már a hatásuk is jelentkezik, a megkérdezettek azonban válaszaikkal lényegében nem válaszolják meg a kérdéseket.
Azt viszont végképp nem értem, hogy a szülők - ha már egyszer belekezdtek - miért nem viszik végig a szándékaikat. Vagy csak lemaradtam valamiről?
Az összes korosztályban Dunaferr-FTC? Remek munka folyik Dunaújvárosban...
süti beállítások módosítása