HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nagy Gergő finn lehetőséghez jutott

2010.07.01. 12:27 F. Kapus

A Sapa Fehérvár AV19 centere Finnországba utazik próbajátékra. Nagy Gergőt az SM-Liiga-résztvevő Ilves Tampere és másodosztályú farmcsapata, a LeKi hívja. A 20 éves csatár örül, de blogunknak elmondta, nem mindenáron szerződik külföldre.

"Igazából a LeKi augusztus 2–7. közötti edzőtáborában veszek részt, július 31-én repülök ki – tájékoztatott Nagy Gergő. – Mind a LeKinél, mind az Ilvesnél ismernek. Tavalyi finn csapattársam, Juha Alen hívott fel, hogy kerestek a klubnál egy fiatal centert, és engem ajánlott. Kiküldtem egy videót, a látottakkal elégedett voltak, ekkor jelezték, hogy az Ilves edzői is eljönnek megnézni, és egy napot náluk is eltölthetek."

Az edzőtáborban egy jó ismerőse biztosan lesz, itt játszik Johannes Alanen, akivel korábban Fehérváron már szerepeltek együtt. Juha Alen elmondta, biztos benne, hogy Nagy Gergő a Mestisben megállja a helyét, és mivel az Ilves anyagi helyzete nem túl fényes, kevés légióssal vágnak neki a bajnokságnak, ez a körülmény akár még nagyobb lehetőséget is jelenthet a magyar fiatalember számára.

"Egyáltalán nem biztos, hogy csak a finn másodosztályú szereplésért kint maradnék. A Volánnál lejárt a szerződésem, Ocskay Gáborral korrekt tárgyaláson vagyunk túl, azt gondolom, mindkét fél részére kölcsönösen előnyös, három évre vonatkozó szerződéstervezetet készítettünk. Nagyon komoly lehetőség számomra az EBEL-ben játszani, a finnek is jelezték, tisztában vannak a liga erejével. Most azt gondolom, csak akkor maradok kint, ha legalább arra lehetőséget kapok, hogy rendszeresen az Ilvesszel tréningezzek. Akkor már megfontolnám a LeKi ajánlatát.

De ne szaladjunk előre, sokat kell még dolgoznom addig, hogy megfeleljek a finnországi teszten. A nyaralásom szerdán véget ért, elkezdtem a mozgást, hétfőtől nekiállok a kemény munkának. Megpróbálom minél magasabbra felküzdeni magam, mert nem biztos, hogy adódik még egy ilyen lehetőségem."

Ocskay Gábor a sportnapilapnak elmondta, Hetényi Zoltánért nem jelentkezett vissza a finn élvonalbeli Pelicans. A fehérvári klub kevés pénzt vagy egy védőt kért válogatott kapusunk játékjogáért.

29 komment

Címkék: finnország fehérvár nagy gergő ilves leki

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hüüüühaa ha a Gergő, Zolika, meg a Kókusz is elmegy nemtom mi lesz nálunk... :S
De azért örülök hogy hívják őket külföldre is :)
@Dave55: Szomorúak lennénk, de helyből lenne 3 új kedvenc csapatunk, amire odafigyelünk! :D
@Skandinávia-mánia: Ez is igaz :D
Galvinst is szoktam nézegetni!
@Dave55: Mármint a Dinamo Rigát meg a lett válogatottat! :D
Kár hogy Hetényi nem megy Finnországba! Pedig drukkoltam neki. De mi lenne ha elmenne Kóger, Nagy, és Hete is. A végén senki nem maradna már a Volánban.
@zsirK20: ja, csak Palkovics, Ladányi, Tokaji, Horváth, Satosaari, meg az a Sofron, vagy hogy hívják...
es hadd ne feledkezzunk meg Pire-rol :) van azert csapat....en is sajnalnam ha elmennenek de ha jobb lehetoseg adodott mindenkepp meg kell probalni. amugy egy kicsit sok 3 eves szerzodes az en szememben...mi tortenik akkor ha jovoben ugyanugy keresni fogjak (termeszetesen a volan megint penzt fog kerni ertuk es igy mar nem lesznek annyira erdekesek kulfoldi csapatoknak....). Nem tudom. Csiki csuki helyzet...
Én azt mondom, menjen mindenki, próbálja ki magát külföldön, és csinálja meg a maga szerencséjét.
Mindig öröm ilyen hírt olvasni, remélem összejön Daninak, Zolikának és Gergőnek is
"Hetényi Zoltánért nem jelentkezett vissza a finn élvonalbeli Pelicans"

Ez most nekem nem jelenti azt hogy egyáltalán nem kellene nekik, vagy csak én értem félre?
azért a finn másodosztály csak nekem tűnik gyengébbnek, mint az EBEL???
@Lacquo: az attól függ, hogy hány finn másodosztályú meccset láttál az utóbbi egy évben. ha a szám tíz alatt van, akkor szerintem nehéz megítélned ezt a kérdést.
Már megint egy ilyen hír. Tök jó, tök örülünk neki, de könyörgöm... mi lesz a Volánnal??? Még mindig csak a nagy csönd, se igazolás, semmi. Mi az Istenre várunk???
@Fedayn: "Még mindig csak a nagy csönd, se igazolás, semmi. Mi az Istenre várunk???"
Pénzre. Anélkül nehéz.
@Fedayn: @medvid: Miről beszéltek, milyen pénz nélkül? Ők ingyen maradnak szerintetek: Palkovics, Ladányi, Vas M., Mihály, Martz, Tokaji, Horváth, Holéczy, Satosaari, Ackeström, Sofron, Kovács Cs., Fekete, hogy csak a már sok éve bizonyító, jó játékosokat soroljam fel, és akkor ott vannak azok, akik szintén nagyon fontosak, ráadásul válogatottak (Benk, Vaszjunyin, Fodor), no meg a fiatalok. Mi az istennel vagytok elkésve, vagy miről maradt le a csapat? Jön majd még 3-4 légiós nyilván, akik vagy beválnak, vagy nem, mint ahogy mindig így van ez. Más csapat szurkolói nem aludnának hetekig örömükben, ti meg temettek? Annak kell örülni, ami van, és Fehérváron lehet is.
Hát itthon szár lehet belőle, Finnorszgban meg elveszik majd, aztán hazajön. Én ennyit látok benne. Ne legyen igazam.
vagy kint ugyan nem lesz sztár, de sokat fejlődik, míg ha a hazai posványban sztárrá emelik, akkor hosszabb távon elveszik...
@vaze: na igen a válogatott érdeke. ja, most üti a volán érdekét...
@Vincenzo90: Salzburgban sem veszett el,sőt egyik meghatározó játékosa volt a farmcsapatnak.
Nagyon tud küzdeni ,hogy ottlehessen a játékban,remélem sikerül neki.
@F. Kapus: egyáltalán nem értek veled egyet. Akiket felsoroltál oké, bár mondjuk Holéczy szerintem abszolút nem erősítés, ráadásul a válogatottság miatt 4 pont... Horváth Andrásról már nem is beszéljünk, tavaly több rossz meccse volt, mint jó, konkrétan meccsek mentek el rajta. A többiek még oké, bár azért ott is van, akivel nem értek egyet, de erősítés a tavalyi kerethez képest nulla! Az meg nehogy már pozitívum legyen, hogy egy csapat megtartja a jó játékosait, ez az alap. Én azt hiányolom, hogy erősítés szinten semmi hír. Pl: amikor vége lett a szezonnak, a Zágráb azonnal leigazolta a F. Banham-et... na az erősítés, minőségi légiós csatár. Félő, hogy nekünk a végére megint csak a "maradék" jut majd mindenhonnan, mert addigra az igazán jó játékosok mind elkelnek más kluboknál. Ennyi.
@Fedayn:
Nyugi ezrével rohangálnak olyan játékosok a világban, akik a Volánnak erősítést jelentenének.
Más kérdés, ebből a Volán kiket tudna megfizetni.
Ehhez viszont közel dupla költségvetés kell...
Ilyen egyszerű ez....
@Fedayn: Az első mondatoddal egyetértek. Arról nem szeretnék vitatkozni, hogy mennyit hibázott az a hátvéd, aki meccsenként 20-25 percet játszik. Az a baj, hogy elkényeztetett kedvenc klubod, és ma már az extrát is természetesnek veszed, ami óriási hiba. A hozzád hasonló gondolkodásúak, hiába gondolják ellenkezőképpen, nemigen tudják felfogni, mekkora dolog, hogy magyar csapat egy ilyen erősségű ligában versenyképesen részt tud venni, ráadásul magyar játékosokra támaszkodva.
Azari Zsolt mondta a múlt héten egy interjúban ezt, és maximálisan egyetértek vele: "Azt az utat, hogy megálljunk egy általunk elfogadott szinten és azt tartsuk stabilan, a mai magyar társadalom nem hajlandó elfogadni."
@Fedayn: már nem először láttam tőled ezt a fajta érvelést - de ezúttal már reagálok. Elnézést, ha nem fog tetszeni, amit írok: semmi bajom veled, de ez a fajta sírás nálam már ledobja az ékszíjat.

Az a helyzet, hogy a véleményed tipikusan az a vélemény, amelyben amúgy talán még lehetne is igazság, de elképesztő tájékozatlanságról árulkodik, kb. a "melyik bolygón élsz" esete.

Többen elmondták már, tavaly is, hogy a Volán szurkolóknak hozzá kell szokniuk a gondolathoz, hogy a tavalyi csapat valószínűleg jó ideig minden idők legerősebb Volánja lesz. Amíg nem sikerül jelentős mértékben növelni a szponzori köreinket, addig nem lesz előrelépés sem.

Mivel többen mondták már neked, hogy "ember! nincs rá pénz!", de ezekből szemlátomást nem értetted meg a lényeget, íme pár konkrétum.
Frank Banham például azért a Zágrábba ment (más EBEL csapat is hívta), mert ott megkapta, amit kért. Ez kb. 150 ezer eurót jelent a hét hónapra - és ez még csak a fizetése. Ez mai árfolyamon 42 millió huf EGYETLEN játékosért.
Ez a Volán éves költségvetésének (attól függően, hogy a hivatalos, vagy a valószínűsíthető számokat nézzük) 17 vagy 10 százaléka. EGY játékosért.
Szóval ha van ennyi zséd, akkor nem nagy kunszt használható, MINŐSÉGI játékosokat vásárolni. Ha viszont nincs, akkor a lehetőségek erősen korlátozottak, és lehet toporzékolni a fórumokon, de ez a tényeken általában nem segít semmit.

Balut meg szintén lehet kritizálni (ahogy más játékost is), de megintcsak az a helyzet, hogy örülhetünk, amiért ő itt van (mert ha nem lenne, ki lenne a hátvédünk?). Amúgy szerintem Balu például egyálalán nem rosszabb, mint az elmúlt három év légióshátvédjeinek többsége (az első év bukásai, Martens, Bonni, Bornhamar). És azért nem légiósbére van ám...
Szóval én azt mondom, nem árt helyén kezelni a dolgokat, különben még az igazsággal vegyítve is csak hülyeség jön ki belőle.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
Ami Gergőt illeti: nehéz ezt a kérdést megítélni. Mint lehetőség, nagyon jó, és ha a jövőjét nézzük, már tavaly is tudni lehetett, úgy is csak idő kérdése, hogy mikor lép le a Volánból. Egyrészt ilyen minőségű, ilyen fiatal játékost nem tudunk megtartani, másrészt neki is jobb lenne a fejlődése szempontjából egy ilyen külföldi lehetőség.

Amiről nem vagyok meggyőződve, az az, hogy ez jelenleg jobb lenne-e neki. Nálunk végigjátszhatja a szezont, és - ha az új edzőnk nem olyan lesz mint Tolvanen - kulcsszerep is juthatna neki. Ez azért nem rossz lehetőség egy 22 éves játékosnak az EBEL-ben. Nekem valahogy az a benyomásom (és ez igaz Kókuszra is), hogy ha itt tudnának virítani, és mondjuk egy szezonban ütnének 15 gólt (ami az ő képességeikkel nem lenne elérhetetlen), akkor utána ők is lényegesen jobb pozicíóból választhatnának.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Raon: @F. Kapus: ezekre azért még fogok ma délután válaszolni... nehogy csak nektek nyíljon már a bicska a zsebetekben...
@Fedayn: jó látni, hogy fogtad a lényeget :)
Gergő!!! Sok sikert Neked!!! Visszavárunk!!! :)))
süti beállítások módosítása