HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hetényinek kétéves szerződést kínálnak

2010.06.10. 15:29 F. Kapus

Nem ragaszkodunk a rögzített kivásárlási árhoz, többféle megoldási konstrukciót kínáltunk a Lahti Pelicansnak, mondta blogunknak Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója annak kapcsán, hogy a finn élvonalbeli csapat hivatalosan is bejelentkezett a még egy évig élő szerződéssel rendelkező Hetényi Zoltánért. A fiatal kapusnak kétéves szerződést ajánlott a finn első osztályú csapat.

"Amikor kapusunk hazaérkezett a próbajátékról, az volt az első kérdésem hozzá, hogy szeretne-e menni,, vagy nem – mondta a sportvezető. – Egyértelműen a finn bajnokságban szeretne játszani, mondta, amit maximálisan megértek. De kértem Hetényi Zoltánt, ő is értse meg, hogy a Volán pénzből él, és élő szerződéssel rendelkező értékeit nem engedheti el ingyen. A körülményeket és a jelenlegi gazdasági helyzetet ismerve nem tartom valószínűnek, hogy magyar kapusért pénzt adjon egy finn csapat. Ezért többféle megoldást ajánlottunk a Pelicansnak. Ha nem is feltétlenül pénzt kérünk, valamilyenfajta anyagi hasznunknak lennie kell ebből az átigazolásból. Szóba jüöhet például egy megfelelő kölcsönjátékos átadása, de lehetnek más megoldások is. Elküldtük tehát a javaslatainkat, most várjuk a választ. Véleményem szerint egy-két héten belül eldől ez az ügy. Nagyon nem örülnék neki, ha elszerződne Hetényi, de akadályozni sem fogom, nehéz szívvel elengedjük, ha meg tudunk állapodni. Pótlása nem lesz egyszerű, konkrét ötletünk még nincs a helyettesítésére."

Hetényi Zoltán a Fehérvárral edz. A csütörtöki tréning után értük utol. "Miután hazajöttem, megkeresett a finn csapat vezetője, és jelezte, szerződtetni kívánnak első csapatuk keretéhez. Kétéves szerződést ajánlottak, álmaim megvalósulása már csak azon múlik, hogy a két klub meg tud-e állapodni. Természetes, hogy a Volán valamit kér értem cserébe, csak köszönettel tartozom, hat éve játszom itt, nagyrészt ennek a klubnak köszönhetem ezt a lehetőséget, és érzem, tekintettel vannak az én érdekeimre is."

A Lahti Pelicans keretében három kapus lesz, a legjobban teljesítő véd majd az SM-Liiga mérkőzésein, de a többiek sem lesznek munkanélküliek. Aki nem fér be a csapatba, az a Mestisben, a másodosztályban védhet a farmban. NHL-es kapusedzőnk elmondta, akármelyik csapatban is játszunk éppen, a kapusedzések a Pelicansnál lesznek."

A Pelicansnál büszkék arra, hogy a Stanley Kupa-győztes Chicago kapusa az az Antti Niemi, aki Lahtiban mutatkozott be az SM-Liigában, és háromévi szereplés után innen távozott a tengerentúlra. Az ő edzője ugyanaz a Pasi Nurminen volt, aki Hetényivel is foglalkozna. "Míg kint voltam, szóba került Niemi is, mert nagyon büszkék rá Lahtiban. Nurminen elmondta, amikor elkezdett vele foglalkozni, fel nem merült benne, hogy valaha NHL-es kapus lehet Niemiből."

A Volán jövő évi keretéről is ejtettünk néhány szót. Az idősebb játékosok közül mindenkivel megállapodott a klub, Vas Mártonnal néhány részletről még egy tárgyalás hátra van. Mihály Árpád jövő hétre ígérte válaszát, ahogy a három fiatal válogatott csatárral, Kóger Dániellel, Nagy Gergővel és Sofron Istvánnal is a jövő hét végéig le kívánja zárni a függőben lévő ügyeket az egyesület.

31 komment

Címkék: fehérvár ocskay hetényi lahti pelicans

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az utolsó előtti bekezdés kimaradhatott volna, vagy felkiáltójelekkel jelezni, hogy ne olvassa el az, aki az ismétlést akarja nézni délután a tvben... így már nem lesz izgalmas
@czwetko:
Na ezt én is megettem :(
Pedig egész nap kerültem az erről szóló cikket.
most, hogy Csicsóbá is az eladási oldalon tárgyal, remélem, a DAB-nak is méltányos ajánlatot fog tenni! :)
pár ötlet:

1. Hetényit elengedik most, de már most aláír a Volánhoz 2012-től, vagyis vagy visszakapja a Volán, vagy akkor már ki kell vásárolni.
2. Minden Hetényihez köthető merchandizing jog a Voláné 2012-ig, vagyis amíg a Lahtiban szerepel.
3. Vigye a Lahti ingyen, de adják vissza kölcsönbe a Volánnak, és ha kell, beugró lehet Lahtiban.
@munkagep:
4. Adjanak az első csapatba még éppen be nem férő fiatal hátvédet egy évre (és fizessék is ők).

Bár nem hiszem hogy nem tudnák kifizetni, egy magyar játékos nem olyan drága.
@munkagep: Adjanak helyette 2-3 olyan játékost, aki éppen nem fér be náluk...
@jacint70: szerintem is adhatnának pár játékost.
Vagy pl a Volánt meghivhatnák SM -liigás csapatokkal barátságos meccsekre,tornákra:)
@vaze: bazz, hogy mennyire egy srófra jár az agyunk, hihetetlen! szóról szóra ugyanez jutott eszembe, hogy mennyire korrekt az érvelése :)
@vaze: Egy darab tibi csoki .? 3forint 20 fillér.?
Mit kellene adni egy szerződésnélküli játékosért??
@bakker81: Ki van szerződés nélkül?
@kerusz: Sztem O.Attilára gondolt a Dabbal kapcsolatban,vaze eszmefuttatására reagálva.Ám neki még élő szerződése van. :)
@bandog: megvárnám, hogy elmondja saját maga, kire gondolt... ;)
@kerusz: Minő igaz.Durrogtatom itt fölöslegesen a patronokat.Még a végén bakot lövök. :)
Egyébként remélem értelmes megoldás születik Hetényivel kapcsolatban.Hatalmas lehetőség lenne neki,ki tudja,lehet 1-2 év múlva már draftolná valami rissz-rossz nhl-es csapat ;)
@kerusz: Előző Volán cikkből másolva: "Orbán Attila klubot vált. Mivel a junior korosztályból épp kiöregedő hátvédnek amatőr szerződése volt Dunaújvárosban, bár még van a két klub között rendezendő kérdés, a szabályok szerint nem tudja megakadályozni távozását nevelőegyesülete"

Most akkor van, vagy volt? Amíg ez nem tiszta, nem kell vagdalkozni. Ha csak volt, akkor 0 Ft-ot kérhet a DAB. Ha van akkor lehet beszélni róla, hogy lehet kivásárolni...

De hogy ehhez a cikkhez is szóljak. Érdekes, hogy nekem is ez jutott eszembe, hogy próbálkozzunk cserével, de nem gondoltam, hogy ennek lesz realitása.
Legyen úgy minden, ahogy a "Magyar válogatott érdeke" kívánja! :)
Orbánért nevelési költséget kellene fizetni, ami válogatott kerettag játékosnál már asszem valamivel magasabb. Tehát teljesen ingyen nem mehet el, bár van, aki azt szeretné, de pénz nélkül a boltban sem nagyon kapunk semmit, max ajándékot, de a Dab még mindig nem elsősorban segélyszervezet, az idei szezonban már jótékonykodtunk eleget, ezt talán más is megérthetné. Például az, aki a saját játékosáért pénzt kérne a finnektől, amúgy joggal.
@gogosz: vigyázz, elgépelted a neved! gonosz!
:D
@Spigott: Ha jól gondolom ez szabályozza az átigazolását:
www.icehockey.hu/_user/browser/File/letoltesek/atigsz.pdf

Ha jól számolom 10000*10(év)*2(ifi-junior VB)*1,3 (felnőtt bajnokság), vagyis 260000ft

Felnőtt válogatott meccsen úgy emlékszem nem lépett jégre, csak kerettag volt, így a 3-as szorzó nem tudom érvényes-e rá.
De ez azért nem egy olyan hatalmas összeg.
elég drágán veszik a Tibit Fehérváron... :D
bubu42 hozzzá szolása a leg reálisabb ugyanez volt idén a stars nál is 89 es születésü felnött 1osztályba nem beférö srácot tudtak szerzödtetni és az finn klub fizetett neki minndent mér ne lehetne itt is szint ugy kivitelezni!?
Mèg jo hogy elvagyik,hat ève csak padozott,pedig tette a dolgàt rendesen! Az Öreg megbecsülhette volna jobban.Èrdekes a finneknek kellenek a fiatal kapusok /ha jòltudom a vetèlytàrsai 88-asok. Itthon mèg mindig nem biznak meg benne elsöszàmukènt!!Röhely!!! -Hete hùzzàl el innen, ott legalàbb lesz kapusedzöd !!! :)
@üveg: Na, ez szerintem nem teljesen így van... Azért az életkorát is nézni kéne, meg azt, hogy kik voltak a "kapustársak"... Az első EBEL-es év végén megkapta a lehetőséget, a másodikban azért egyértelmű volt, hogy Szupert nem kispadra hozzák...
Talán az elmúlt szezonban kaphatott volna több lehetőséget, de azért azt se felejtsük el, hogy a szezont követő(!) VB-n bizonyította be, hogy egyértelműen lehet rá számítani, mint első számú kapus... És pont a döntő meccsen volt egy olyan hibája, ami alapján meg merem kockáztatni, hogy igenis kell mellé egy közel egyenértékű kapus, mert még nincs "titánból", mint az NHL döntőt végigvédő kapusok.
Vagyis vagy menjen - nem sértődöttségből, hanem karrierépítésből - vagy védjen felváltva Saro-val...

Itt erős off, de szerintem Sator egyik nagy hibája volt, hogy nem vitt "komoly" tartalékkapust...
Az biztos hogy nagyon kemény munka vár Hetényire a Pelicansnál,de ahogy öt ismerem, megvagyok gyözödve hogy sikerülni fog neki,söt még ennél is többre viszi!Egyértelmü hogy pillanatnyilag Ö Magyarország legjobb kapusa,ezt a Pelicans-os lehetöség elött is jeleztem,igaz sokan nem hitték el nekem!
Sok sikert Zolika,valosuljon meg minden álmod,mert rádolgoztál!
Remélem összejön Zolinak. Mihály Árpit meg nem értem egyáltalán. Ha tényleg magyar válogatott szeretne lenni, akkor mire vár?????
Úgy is menni fog, csak még futna pár kört. :)
Nem sokat ér az a játékos akinek máshova húz a szíve. De az első évben nem hiszem hogysokat fog véddeni, de inkább ne legyen igazam. :)
Természetesen Orbánra gondoltam.:)
Tudja valaki, hogy nagyságrendileg mekkora összeget kellene fizetni a finneknek a Hetényi 1 éves szerződésének a kiváltásáért?

0-1 millió Ft ?
1-2 millió Ft ?
2-5 millió Ft ?
5-10 millió Ft ?

@PMilan83: Másik magyar csapatban is végigjátszhatja a hiányzó 1 évet.
@eleve lehetetlen:
Így van Árpi mehet más Magyar csapatba is, csak nincs még egy olyan csapat, aki akár csak annyit fizetne neki mint amit a Volán ígért...
Majd ha eldől mi lesz vele, akkor kifejtem konkrétabban mit gondolok róla.
Egy dolog nem vitás: Nagyon jó játékos.
Lahtiban jól mûködik a Pelicans organizációja úgy szakmailag, ahogy gazdaságilag is.Van pénz.Errôl árulkodnak a már közzétett, finn viszonylatban is "izmos" igazolások, illetve szerzôdéshosszabbítások.Ha a Fehérvár nem áll elô valami csillagászati összegû igénnyel, szerintem nem lehet gond.Azaz: Helsinkiben, a Hartwall Areena-ban vagy a Vanha Jäähalli-ban remélem, élôben látom Hetényit, ahogy lenullázza az ellenfél támadóit.
süti beállítások módosítása