HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Leszek még az Újpest játékosa

2010.06.18. 11:42 Hblog

Természetesen edzésben maradok, az erőnléti- és a száraztréningeket már el is kezdtem, nyilatkozta blogunknak Hetler Ádám, a doppingvétség miatt egyéves eltiltást kapott volt újpesti jégkorongozó. Úgy tűnik, a jeges készüléssel sem lesz különösebb gondja, azt mondta, több csapat is jelezte, szívesen befogadja edzéseire.

"Fogok még játszani, de hogy az OB I.-ben, vagy máshol, még nem tudom megmondani – magyarázta a védő –. Abban is biztos vagyok, hogy leszek még az Újpest játékosa, de amíg egyesek a Megyeri úton vannak, addig nem szívesen megyek oda. Sajnos sok játékos úgy ment el Újpestről, hogy többet oda soha be nem teszi a lábát. Lassan kezdem megérteni, miért mondták ezt. Pedig az Újpest jelenti szinte a mindent számomra. A hokipályán és a focistadionban nőttem fel, rengeteg barátom van ott. Senki nem tudta volna elképzelni, én sem, hogy valaha így fogok elmenni onnan.

De a klubot nem szabad azonosítani egyes emberekkel, azokkal, akik miatt most ott tart az Újpest, ahol. A 2008-2009-es szezonban nagyon jó volt a csapatszellem, ez a legutóbbi szezon során megváltozott. Nem a hazai játékosok és a légiósok között volt probléma, hanem a csapat és a vezetőedző között lett feszültség. Ezt a vezetők előbb nem ismerték fel, majd rosszul kezelték. Meggyőződésem, hogy most nem ezekről a dolgokról beszélgetnénk, ha Eduard Giblák már decemberben megérkezik.

Ha más csapat befogadna, és az Újpest ellen kellene pályára lépnem, nehéz szívvel, de meg kellene tennem. Különösen azért nem lenne egyszerű ez, mert lassan beérnek a játékosok, akiknek én voltam az edzője. Nagyon furcsa lenne ellenük játszanom. De ha lesz klub, amelyik befogad, akkor profiként kell a feladathoz viszonyulnom. Ettől én még újpesti maradok, de a mérkőzések ideje alatt ezeken az érzelmeken tovább kell lépnem.

A doppingvétségem ügyében még folyik az eljárás. A Fővárosi Bíróság elé vittük az ügyet, amíg le nem zárul, nem szeretnék részletesen beszélni róla. Annyit mondhatok, hogy egy kereskedelmi forgalomban is kapható táplálékkiegészítőben volt olyan aromatáz-inhibitor, ami tiltólistás, ám ez az összetevő nem volt feltüntetve a készítmény dobozán. A készítmény maga nem szerepel a tiltólistán, csak ez a hatóanyag. Ember legyen a talpán, aki ki tud igazodni ezeken. Így hiába tájékozódtam, nem tudhattam, hogy a készítmény fogyasztásával doppingvétséget követek el. Még a lapra is beírtam nyugodt szívvel, hogy szedem a készítményt. Ráadásul novemberben kezdtem szedni, a tiltólistára pedig csak a következő januárban került fel.Aztán egyszer csak kaptam a telefont, hogy tiltólistás szert írtam be a lapra. Nyilván ha tudom, hogy tilosban járok, nem reklámozom.

Amúgy a készítmény azóta sem szerepel a szövetség tiltólistáján. Sok tanulsága van az esetemnek, remélem, mások nem esnek ugyanebbe a hibába, tanulnak a káromon. Igyekeztem körültekintően eljárni, de semmilyen használható segítséget nem kaptam a hivatalos információforrásokból.

Sajnos a klubom sem állt ki mellettem. Régóta éleződött már a helyzet, és úgy érzem, a doppingügy kapóra jött a vezetőségnek ahhoz, hogy megszabaduljanak tőlem. A sors iróniája, hogy közülük ugyancsak többen nincsenek már a szakosztálynál. Nagyon jólesett ugyanakkor, hogy rengeteg szülő és játékos ajánlotta fel segítségét, vagy próbált néhány jó szót mondani nekem. Még vidékről is kaptam hívásokat. Ezeknek az embereknek nagyon köszönöm a segítségét, sosem fogom elfelejteni őket."

24 komment

Címkék: újpest hetler

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ne egyél szar táplálékkiegészítőket, ez a tanulság. Úgyis tele vannak méreggel, és a legjobbak sem azoktól lesznek a legjobbak. Változatos étrend, jó edzés...
Én szeretném még látni Hetit az UTÉ-ban!
Remélhetőleg minél előbb. Ja, kukába a táplálékkiegészítókkel :)
Hajrá Ádám, addig is végezd el az edzőit ;)
A táplálékkiegészítők szedése nem egyedi a versenysportolók között. A táplálkozás tudománya és a professzionális sport nem manapság talált egymásra. Nem az a szenzáció, hogy a riportalany is beállt a sorba, hanem az, hogy egy professzionálisnak mondott sportklubban nincs olyan munkakör, vagy szerződött partner akinek a felelősségi körébe tartozna a játékosok dietetikai szokásának befolyásolása illetve kontrollálása.
@hokikori:
Gera Zoli nyilatkozta nemrég, hogy amikor a West Bromwichba került a Fradiból, akkor az első edzések után teljesen kikészült, kért vitaminokat, ilyesmi dolgokat. Válasz a stábtól: nem használunk ilyesmit, táplálkozz egészségesen és igyál sok folyadékot :)

(persze lehet, hogy ott is kokszolnak :D, de mondjuk Geráról nem tudom elképzelni)
"Annyit mondhatok, hogy egy kereskedelmi forgalomban is kapható táplálékkiegészítőben volt olyan aromatáz-inhibitor, ami tiltólistás, ám ez az összetevő nem volt feltüntetve a készítmény dobozán."

Ha ez így van, tessék beperelni a készítmény gyártóját. Addig egy szép sztori az egész.
Én ugy tudom már megették! A Bíróság tárgyalja!
Koffein is doppinglistán van, úgyhogy csínján az energiaitalokkal is, 3 dobozzal már az illegalitás határán táncolunk.
@peterszky: :) Igen.....
Csak egy kis szösszenet, hogy kik cipelték a bajnoknak a csikágói piacról friss zöldséget és a gyümölcsöt:
MEDICAL STAFF
Michael A. Terry, M.D. Head Team Physician, Orthopaedics
William Harper, M.D. Lead TEAM Internal Medicine Physician
Bradley Merk, M.D. Team Physician, Orthopaedics
Ari Levy, M.D.
Kyle Hogarth, M.D. Team Physicians, Internal Medicine
forrás:blackhawks.nhl.com/club/page.htm?id=47745
@Rock me Amadeus: nem véletlenül tiltólistás! És amúgy is káros a sok egyéb "E" vitamin miatt az energia ital.
A cikkírót kérdezném, hogy a másik eltiltottal is készül majd riport?
@hokikori: Ó, tehát az ortopéd orvos, a fogorvos, a szemész, stb, tehát az orvosi stáb azért van, hogy kokszolja őket? Tudsz angolul, vagy viccnek szántad, v mi? Amúgy meg valószínű, hogy ők tolnak minden illegálisat, de nem attól lesznek a világ legjobbjai. Volt a családban profi sportoló, és soha nem volt hajlandó semmit bevenni, mégis csapata egyik legjobbja volt. Nem kell a kifogás, a heroinos is azt mondja, hogy a másik is lövi magát...
legyen igazad Hete és térj vissza mielőbb egy jó Újpestben
Utáljuk ezt az egész szituációt! Hetler volt az, akit imádtak a gyerekek. Most nincs már Újpesten, viszont ott van az alakuló MTK-ban, de ott még nincsenek bejáratva a dolgok, nincs felnőtt csapat....A szülők örlődnek, a gyerekek türelmetlenek. Aserdülő csapat fele lelépett, az ifik hezitálnak, pánik helyzet van, nem kicsit, nagyon!
újpest elkúrta! nem kicsit,nagyon !
Ha addigra lesz még újpesti csapat, amibe visszatérhet...
@munkagep: "Fővárosi Bíróság elé vittük az ügyet, amíg le nem zárul, nem szeretnék részletesen beszélni róla. " ott van a cikkben, nem?
@Vincenzo90: A 11 fős orvosi stáb első felét editálás nélkül bemásoltam, A fogorvosokat és a szemészt kihagytam.
Mivel foglalkozik a két következő szakember?
1 William Harper, M.D.
2 Kyle Hogarth, M.D.
Hol itt az angol nyelvtudás? Hogyan definiálod a kokszolást?Ki beszélt itt illegális dolgok tolásáról?
MINDENT SZABAD AMI NEM TILOS!
@hokikori: Physician, vagy MD, tökmindegy, ezek általános orvosok. Akár a te háziorvosod is lehetne. Szerinted az furcsa, ha egy csapatban vannak ilyenek? Nem hinném, hogy ezen a szinten csapatszinten kapnának bármilyen szart. Normális helyen igazi szakértők vannak, nem csodadokik, csodabogyókkal. Egyébként meg az ilyenek többsége placebo, amelyik meg hat is, az károsabb, mint üres medencébe fejest ugrani.

Viszont... Ha bármi erkölcsi értékrendje van az embernek, akkor nem csak azt nem szabad, ami tilos. Ez a liberalizmus alapelve, hogy amivel másnak nem ártok, azt csinálhatom. Csak jó lenne fölmérni, hogy azzal, ha magamnak ártok, mennyit ártok a társadalomnak... Elég sokat...
@Rock me Amadeus: A koffein és az alkohol csak néhány sportágban minősül doppingszernek. A hoki nem tartozik közéjük. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ajánlatos a fogyasztásuk. Megfigyeléseim szerint az alkohol fogyasztása a mérkőzések előtt nem javított a teljesítményeken, sőt, jelentősen rontotta azt. A koffein és más serkentő anyagokat sok sportoló használ a mérkőzésre történő felkészüléskor, ezek - egyéni élettani sajátosságoktól függően - segíthetik a teljesítményt. Csak felnőtteknek, csak mérsékelt mennyiségben érdemes fogyasztani és a koffein vízhajtó, és inzulin-termelés serkentő hatását ellensúlyozni kell fokozott folyadék- és szénhidrátbevitellel.
msot mar ertem miert nem lehet ide csak eleonrozotten irni
talan ha valaki mondd valamit nem iyg jkell eljarni es ha meg igazat is mondd
süti beállítások módosítása