HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Újjáalakult az MTK jégkorongszakosztálya

2010.06.15. 10:02 F. Kapus

MTK Meteor néven vág bele az utánpótlás-nevelésbe a kék-fehér egyesület legfiatalabb szakosztálya, amely 1975-ben megszűnt, most pedig újjáalakult. A szakosztály elnöke Palotás István, a pesterzsébeti jégcsarnok létesítményigazgatója lett. Szeptemberben több korosztályban indulnak, Bóta Gusztáv és Hetler Ádám vezeti a szakmai munkát.

Az elnökön kívül elnökségi tag az MTK Baráti Körtől Sárosi Péter, két tagot az edzők delegálnak. A szakosztály szerkezeti felépítése Bóta Gusztávon és Hetler Ádámon múlik. Előbbi eddig az Üröm, utóbbi az UTE utánpótlásedzőjeként dolgozott. Az Üröm beolvad az MTK-ba, így az biztos, hogy a kölyök, a serdülő és az ifjúsági bajnokságban lesz csapata az MTK-nak. Tervezik, hogy a kisebbeknél is elindulnak. Érdekesség, hogy a szakosztály 2007-ben egy szezon erejéig feltámadt. Akkor a kezdeti tervekben szerepelt egy felnőtt férficsapat indítása is, de végül csak egy női gárda játszott a bajnokságban, MTK Meteor néven, és harmadik helyen végzett.

"Olyan egyesületet fogunk vezetni, ahol családias légkör uralkodik és komoly munka folyik – tekintett előre Hetler Ádám. – A feltételek adottak, jégben nem lesz hiány, jövőre három jégpálya üzemel majd a Kisstadion környékén." Már a gazdálkodási tervek is szóba kerültek. "A szponzoroktól befolyt összegek egy külön számlán jelennek meg, ezt az összeget csak és kizárólag a gyerekekre költjük."

A jövőkép világos. "Több külföldi csapattal állunk tárgyalásban, hogy 17-18 évesen fogadják a játékosainkat próbajátékokra. Amennyire az MTK tud, anyagilag is segít ezeknek a tehetségeknek. Külföldi kapcsolataink kiépítésében és ápolásában jó alapot jelent az a sok volt játékosom, akik jelenleg kint jégkorongoznak. Ezenkívül egy menedzsercéggel is felvesszük a kapcsolatot, amely segít idehaza vagy külföldön elhelyezkedni. Szerződéseket egy évre kötünk, mert nem akarjuk hosszú távra elkötelezni a játékosokat anélkül, hogy látnák, mit tudunk nyújtani. Aki jövőre el akar menni, az elé nem gördítünk akadályt. Úgy gondoljuk, ha jól érzi magát nálunk a játékos, és szakmailag fejlődik, akkor idő előtt nem fog itt hagyni minket."

Arra is fény derült, milyen módon vágnának bele a 10 éven aluliak képzésébe. "Több klub keresett már minket, szívesen dolgoznának velünk a szupermini, mini, előkészítő korosztályokban. Ezek az ügyek tárgyalási szakaszban vannak, ezért nem nevesítek. Edzők jelezték, hogy szimpatikus számukra az MTK-ban elinduló folyamat, és csatlakoznának. Egy női felnőttcsapat is tervben van, napok kérdése a tisztázása ennek. Ha lesz juniorbajnokság, ott is szeretnénk elindulni idén, jövőre megcélozzuk az OB I./B-s szereplést, és a tervek szerint belátható időn belül az OB I.-es indulás is létre jöhet.

Szeptembertől óvodásokkal és kisiskolásokkal elkezdjük a korcsolyaoktatást. Hokisosztály indítása is szóba került, lépéseket is tettünk ez irányba, az iskolát ki is választottuk. Példaként áll előttünk az MTK-s labdarúgók utánpótlás-nevelése. Amit lehetséges, ebből szeretnénk a jégkorongba átültetni. Elsősorban a gyerekek, a játékosok érdekeit nézzük,utána jöhet minden más. Fontos lesz számunkra a tiszta pénzügyi gazdálkodás, a felelős, profi szakmai munka, és a játékosok, edzők, vezetők baráti viszonya."

Játékosok és szülők ezen a két telefonszámon jeletkezhetnek az MTK-ba: Hetler Ádám 06-30-566-0136 és Bóta Gusztáv 06-30-904-0314.

Mindenkinek felhívjuk a figyelmét, hogy ez a cikk Hetler Ádám edzőről és nem Hetler Ádám jégkorongozóról szól. Éppen ezért minden olyan kommentet, amely a doppingügyet érinti, törölni fogunk. Az eltiltásról, annak okairól és játékos-pályafutásáról Hetler Ádám kendőzetlenül nyilatkozott blogunknak, ezt az anyagot szerdán olvashatják.

34 komment

Címkék: mtk üröm hetler bóta mtk meteor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Örömteli egy új egyesület születése, de mint bizonyára sokan tudják, hogy a mai magyar jégkorong már nem az egyesületek hiányában és nem is az utánpótlás hiányával küzd, hanem sokkal inkább a kevés jégidővel.
A már meglévő bázisokon is kevés a rendelkezésre álló jégidő, ha például Szlovákiához, Ausztriához viszonyítunk.
S mivel itt nem egy újabb csarnok születéséről és nem is arról olvashatunk, hogy miként fogják azt üzemeltetni, fent tartani azt, így az MTK újraéledésével csak több egyesület osztozik a Pesterzsébeti véges jégidőn.

Uff.
:D :D HAJRÁ FIÚK!!!! Sok sikert! ;)
Én úgy tudtam, hogy Hetler Ádámot, mint edzőt is eltiltották 1 évre az edzői tevékenységtől.
www.icehockey.hu/index.php?pg=news_13_1303
@Minarikede: Viszont több versenyzési lehetőséget biztosíthat a gyerekek számára. Újabb csapatok megjelenésével talán kisebb lehet az a lemorzsolódás, amit egy korábbi cikkben taglaltak.
@Minarikede: nekem a szövegből az jön le, hogy nem Erzsébet lesz a bázis, hanem a Kisstadion-Millenáris-Gyakorló.

"...A feltételek adottak, jégben nem lesz hiány, jövőre három jégpálya üzemel majd a Kisstadion környékén..."
@OliBLOOD: akkor majd március 18-tól lesz edző. oszt jónapot;)
Hat. Orulok nekik. Viszont. Kicsit ez igy tul meredek... Mindenki penzhiannyal kuzd, erre csak epp azt nem nyilatkoztak h vegso cel az EBEL...
Ertem en h van az MTKban penz, es azt is h a fociakademia jo modell lehet. De akkor is nekem ez meredek.

De hajra es minden teljesuljon ami le van irva.
@fradigy: tudod, sok jó ember :)))) azt nem szét offolni ezt is :P
@fradigy: minden attól függ, hogy a Gyakorlóban mennyi jeget biztosítanak a hokinak.

Nekem inkább az öltöző kérdés tűnik szűk keresztmetszetnek. Mivel Üröm eddig is volt, vagyis öltözőjük is volt, az már eleve adott, de gyanítom, hogy ennyi korosztály azért nem fér el benne.
@MeLa: Vagyis?
Akkor mégis csak a létesítmény kapacitás a gond?
Én nem valami ilyesmiről beszéltem, és azzal kezdtem, hogy egy születő, újjászülető egyesület az örömteli...
Az meg, hogy hány jégpálya és hol fog működni, arról majd nyugtával.

Szerintem ma a magyar jégkorongban a legfőbb cél, hogy a meglévő utánpótlás bázisokat kell megerősíteni, hogy ne forduljon elő olyan eset, hogy kiveszik a jeget a gyerekek alól lásd Zalaegerszeg. Azután meg kéne nézni az országot egy vezetőnek és a területi alapon a még fehér foltokban elkezdeni építkezni, hiszen a déli részeken nincs komoly utánpótlás bázis /Szeged, Pécs/ pedig tehetséges gyerek gondolom ugyan annyi mint...

Ennek ellenére ám legyen! ;) Szülessék meg az MTK Meteor Jégkorong Szakosztály! Amen.
Majd kiderül életképes éééééé. Az idő majd választ ad.
azért ne feledjük hogy az MTK-nak Deutsch Tamás/remélem jól irtam a nevét/az elnöke és igencsak kormánypárti ember ő. Ráadásul szereti a jégkorongot Én szurkolok! Hajrá
félig off :D
Remélem ez még tűráshatáron belül lesz...
Arról van valami infója valakinek hogy a másik doppingvétség miatt eltiltott játékossal Erdélyi Péterrel mi a helyzet? Március végén visszatérhet a DAB-ba vagy lőttek a pályafutásának? :S
hetlert mint edzo? BRRRRRRRRRR a Botanak elment a jozan esze pedig eddig becsultem lehet tudni hol szerzett edzoi diplomata hetler?
@hokifan: okos vagy nagyon az a szám 1885**
IQ bajnok vagy-e???
@Minarikede:

én hiszek a fradinak, hogy megépíti a sátrat és akkor ott a hely. ti nem hisztek nekik?
pedig elég konkrét hírek jönnek.
@hokifan: szerintem ezek a kommentek pont azok amik nem ide valóak!!!
kedves admin,intézkedhetnél!
@fradigy: Nem akarok kötekedni, de szerintem a cikkben az EBEL-ről nincs szó, a középtávú célok között szerepel az OB1.
Egyébként pedig sok sikert az új csapatnak!
@fraind: megtörtént, egy hét gondolkodási időt kapott hokifan
Örüljetek inkább az új jégkorong szakosztály létrejöttének ne a kárörvendés legyen az első! Hetler vezetőségben lesz,nekem ez az infom.
Sok sikert kívánok Hetinek az új munkájához, remélem látjuk még Újpesten!
Sok sikert új csapatnak! Rá is fér az Ürömre egy kis vérfrissítés. Kíváncsian várom, hogy a jégidőt hogy oldják meg ennyi korosztályos csapattal, mert eddig ha jól láttam több korosztály együtt edzett. Erzsébeten elvileg lesz szabad jégidő, de az nagyon drága. A Kisstadion környékén meg mindig minden bizonytalan. Mindenesetre nemes kihívás a MAC-nak /persze csak hosszabb távon/ az azonos bázisból merítő konkurens klub, meg hát ugye az MTK az MTK, sok ajtó és pénztárca hamarabb megnyílik. Minden esetre ha a különböző korosztályokban a jelenleginél jóval erősebb csapatokat indítanak az jótékonyan hat a bajnokságok színvonalára, és ez a legfontosabb a fenntartható fejlődéshez.

off

mi a helyzet az UTE-val, nagy a csönd és ez nem sok jót jelent.
@lines: nincs. en is azt irtam h epp csak az nincs. nezd, nekem kicsit soknak tunik igy egy szusszra. de ne legyen igazam. en szoritok nekik (is) h legyen kivel, legyen mibol megvalositani az almokat.
Mindig öröm, ha valahol hokiügyben kezdenek mozgolódni... Heti esete meg - ismereteim szerint - nem az a kifejezett "klasszikus" kokszolás...
@jacint70: doppingvétség, valóban nem = a "klasszikus" doppingolással. de hagyjuk is, így is sok dolga volt már ma emiatt a moderátornak :(
majd szerdán elolvashatjuk Heti álláspontját.
Mi a helyzet az UTE-nél? Hát nem hazudtolják meg önmagukat a vezetők: most éppen komoly pénzeket akarnak leakasztani azokért a gyerekekért, akiket nem tudtak megtartani soraikban és akiknek voltak olyan balgák a szüleik, hogy 4 éves szerződést írtak alá az Újpesttel. Megjegyzem: a szülők két éve nem kapták vissza saját példányukat, így valójában azt sem tudják, mi áll bennük. Ráadásul az UTE most sem igazán akarja kiadni az iratokat... Lehet, hogy valami nem stimmel velük, esetleg meg sincsenek? Mindenesetre úgy tűnik továbbra sem a gyerekek a fontosak, hanem a pénz és a bosszú. Remélem azért a végén minden és mindenki a helyére kerül majd!
Ez örömre ad okot jó látni hogy enyi csapat alakul.:)És nem azt hallani hogy szünnek meg folyamatosan.Ez jot tesz a hazai hoki fejlödésének.Csak igy tovább.
Eddig 4 kölyök 7 serdülő és 3 ifi játékos ment el és persze a mac fuzio megszünésével további ifisták.
Serdülő csapat nemnagyon lesz már létszámra sem meg az ifi is érdekesen fog alakulni.
Szurkolok au újpestnek hogy talpra álljanak!
Hetler jó edző, eredmények vannak mögötte a fiuk töbsége szereti,szerette.
Ja, hogy hibázottt?És? Ki nem az élete folyamán?
A jégkorong az élete, edzőként játékosként.
Valamit elkezdett, remélhetőleg be is tudja fejezni, nem köpnek a levesébe.Sok sikert nekik és örüljön, hogy az ujpesttől megszabadult.Korrupt egy banda van ott...
@F. Kapus: tudom, hogy sok dolgotok van, de mikor jön a Hetler interjú? Melyik szerdán :)?
@1885*: Éppen gondozom a szöveget, ha készen leszek vele, hamarosan jön. Előre nem látható akadályok mutatkoztak...
@kerusz: köszönöm szépen. Várok :) :) :) max. respect Nektek!
süti beállítások módosítása