HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Németh Miklós az MJSZ elnöke

2010.06.11. 14:05 kerusz

A mai feltételekhez képest az egyesületek számára is határtalan lehetőségeket biztosít a tervezett adótörvény-változtatás, mondta az jégkorongszövetség közgyűlésén immár új elnökként Németh Miklós. Az egyetlen jelöltet 68 szavazattal választotta meg első emberének a magyar jégkorongszövetség. Alelnökei Kovács Csaba (71 szavazat) és Zsigmond Barna (68 szavazat) lesznek. A kilenc elnökségi tag Csabai Gábor, Egri István, Éles Krisztina, Jászai Péter, Kangyal Balázs, Keszég Attila, Ocskay Gábor, Soltész Miklós és Szélig Árpád. Ott voltunk az ülésen végig, minden részletet megírunk.

Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának elnöke köszöntőjével kezdődött a közgyűlés. Gondolatainak lényege, hogy fontos a sport, ettől lesznek egészségesek a gyerekek, később a felnőttek, napi rendszeres sporttal a következő évtizedekben rengeteg pénzt lehet megspórolni. Majd elmondta azt, amiért érkezett: "Legyenek felkészülve, mert lesz egy olyan adótörvény-módosítás, amilyen még soha, a mostani kormány minden eddiginél jobban fogja támogatni a sportot, de segíteni csak azon lehet, akinek van elképzelése a jövőről."

Kovács Csaba szakmai alelnök szakmai beszámolójával folytatódott az összejövetel. A női hokival kezdte, kiemelte az U18-as korosztályt, amely soha nem látott, versenyképes garnitúra, ha a létszám továbbra is nőni fog, nagyon büszkék lehetünk majd a válogatottra. Az U14-es tehetséggondozó programról a következő értékelést adta: tehetséges, nagy reményekkel kecsegtető korosztály, a létszám is jó, a mostani kölyköktől várható, hogy először stabil A csoportos válogatottat alkothatnak a felnőttek között. Ezért nagyon oda kell figyelni, hogy ne kallódjanak el a tehetségek, hiszen most kerülnek veszélyes korba ezek a gyerekek, nagy a felnőttek és a szövetség felelőssége.

Az idei ifjúsági korosztály adta az első olyan válogatottat, ahol valóban versenyhelyzetből lehetett válogatni. Nagy dolog, hogy a 10 A csoportos válogatott mögött ezüstérmesek lettek a divízió 1-ben. A juniorok csalódást okoztak, még akkor is, ha a csapat fele ifjúsági korú volt. "Mindenképpen fel kell jutni a divízió 1-be, ott is helyt kell állni."

A felnőtt válogatott a kirakatcsapat, neki köszönhető a sportág megítélése, támogatása, elismertsége. 20.-nak lenni a világ hokiéletében jó pozíció. A jövő évi hazai vb-n a feljutás kell legyen a cél, de a mai felnőtt válogatott szintje ettől még nem A csoportos. Sokat kell dolgozni, hogy stabil A csoportosak lehessünk. A szlovéniai vb eredménye reális volt.

Az inline szakágban a világ élmezőnyébe azok az országok tartoznak, ahol a legtöbb jégkorongozó játszik. A tavalyi vb-n sikerült előrelépnünk, ez örömteli. Fontos a görhoki fejlesztése és fejlődése, mert a csarnokokat a jégmentes idényben ki lehet használni ezáltal. Megfelelő burkolatot kell beszerezni, fejleszteni kellene az inline-t is.

Felnőtt bajnokságok és kupák. A Volán EBEL-szereplésének örülni kell, sokat köszönhet ennek a válogatott is. Ennek ellenére értékelni kell a Mol Ligát is. Javult a színvonal, közelebb kerültek egymáshoz a csapatok, a termék eladhatóbb. A feladat az, hogy ezt a bajnokságot is egyre erősebbé tegyük, fejlesszük, ezért sokat kell dolgozni, a szövetségnek és a kluboknak is sok feladatuk van, összefogással kell fejleszteni a magyar bajnokságot és a Mol Ligát.

Örömteli, hogy az utánpótlásban nő a létszám, de fontos figyelni arra is, hogy a szuperminiben nem sikerült növelni a csapatok számát. Kevés a jég, nem gazdálkodunk vele jól, ebben javulni kell. Az utánpótlásból kiöregedő lányokkal, nőkkel gyarapodni fog a női bajnokság létszáma, ezáltal javulni fog a színvonal a bajnokságban.

A játékvezetők a játék részei. A játékvezetés színvonalát legalább olyan szinten kell tartani, amilyen a játéké. Vissza kell szerezni legalább azt a helyet a nemzetközi életben, amit a felnőtt válogatott elfoglal. Ahogy nő a sportágunk, egyre több képzett versenybíró kell. Ez is egy feladat, amit meg kell oldani.

Az utánpótlásedzők képzése kulcskérdés. Gyorsabban növekedett a fa, mint amennyire az ágai megerősödtek. Tudomásul kell venni, hogy ez szakma, nem attól lesz valaki jó edző, hogy hosszú éveket töltött el a pályán. Mindenkinek haladnia kell a korral, naprakésznek kell lenniük az edzőknek is. Az utánpótlásképzés felelősség, a legkorszerűbb elveket, módszereket kell alkalmazni, egyrészt, hogy fejlődjenek a gyerekek, másrészt, hogy ne okozzunk kárt. A külföldi edzők tapasztalatai, továbbképzések fontosak.

A marketing és pr terén javultak a dolgok, de erősíteni kell ezt a területet, zárta beszédét Kovács Csaba. A 2009. évi szakmai beszámolót a közgyűlés egyhangúlag elfogadta. Kovács Csaba beszámolója közben Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP parlamenti képviselője, a nemzeti erőforrás minisztérium államtitkára is megérkezett.

Ezt követően a 2010. év gazdasági beszámolóját hallgatta meg a közgyűlés. A tavalyi pénzügyi beszámolót, közhasznúsági jelentést, ellenőrző testületi beszámolót, könyvvizsgálói jelentést egyhangúlag elfogadták. Ezzel az első 5 napirendi pontot kipipálták a résztvevők. A 2010. évi szakmai terv és a 2010. évi pénzügyi terv lett volna a következő két napirendi pont. Ezeket a pontokat halasztották, az új elnökség dolgozza ki a részleteket, új közgyűlés dönt róluk. Bánki Erik távozott, Soltész Miklós maradt.

A 8. napirendi pont a szövetség négyéves tevékenységének értékelése volt. Studniczky Ferenc leköszönő elnök értékelte az elmúlt négy évet, de igazából az általa elnökölt hét évről beszélt. Az Index.hu 2003. július 29-ei cikkéből idézett, amely a bemutatkozó sajtótájékoztatójáról szólt. A stabil gazdasági hátteret teremtette meg ez az időszak. Az elmúlt hét évben 1,7 milliárd forintot költött el a szövetség, ebből mindössze 93 millió forint volt a működési költségre adott állami támogatás. Több mint 700 millió forint a szponzoroktól, reklámból és pályázatokból érkezett, ennyit a szövetség teremtett elő. Működésre 340 millió ment el, a többit szakmai programokra költötték.

A sportágnak sok szponzora van, jelenleg is élő szerződésekkel, a támogatókat ezúton is köszönet illeti. A Sport Tv-vel 2011. májusig érvényes a magyar bajnokságra vonatkozó szerződés. A szakmai munka fejlődött, névadó szponzorai voltak a bajnokságoknak. Nőtt a meccsszám, a nézőszám a bajnokikon, és minden évben volt legalább egy vb-rendezésünk. Világsztárok jelentek meg magyar jégen, Kanada, Svédország, Finnország és Szlovákia válogatottja. 16 nemzetközi tornát rendeztünk, 43 válogatott mérkőzést. 2009-ben hetven év után az A csoportban játszottunk. Ezzel a két álom közül az egyik teljesült. A másik nem jött össze, az A csoportos rendezést nem kaptuk meg, de Studniczky reményei szerint hamarosan ez a terv is megvalósulhat.

Az utánpótlásból először a McDonalds-tornákat említette a távozó elnök. A korfa széles alapokkal indul most, a felső korosztályokban kell megtartani még több játékost. Az U18-ra büszke Studnickzy, az U20-ra nem. Rengeteg új, kis klubot segítettek felszerelésekkel. A tavalyi 170 millió forintos költségvetési támogatás fontos volt, a Héraklész és a Sport XXI. programba való bekerülés is. A 170 millióból központi feladatokra 68, felzárkóztatásra 16, klubtámogatásokra 86 ment el. Az állami támogatás tendenciája emelkedő, a jégkorong elismertsége évről évre nő. 2003-ban négy új fedett pályát ígért az elnök, ebből a valóságban tíz lett, így összesen 51 jégpálya található az országban. Vastaps fogadta Studniczky beszámolóját.

9. napirendi pont az alapszabály-módosítás lett volna, ezt ismét csak az új elnökre és az új közgyűlésre bízták, tehát elhalasztották a döntést.

A 10. napirendi pontot várták a leginkább: az új tisztségviselők megválasztását. Hudák János, a jelölőbizottság elnöke ismertette a névsort. Az egyetlen elnökjelölt Németh Miklós, az alelnökjelöltek Kovács Csaba és Zsigmond Barna, az elnökségitag-jelöltek Csabai Gábor, Egri István, Éles Krisztina, Jászai Péter, Kangyal Balázs, Keszég Attila, Ocskay Gábor, Soltész Miklós és Szélig Árpád voltak. Az ellenőrző testület elnöki posztjára Zsigri Ferenc volt a jelölt, tagjelöltjei Korcsinszky György és Krauss Tamás lettek. Az ismertető után a résztvevők elfogadták a jelölőlistát, újabb jelölés nem érkezett, eldőlt, hogy a Hudák által ismertett listáról szavaznak.

A közgyűlés szavazott, a jelölőbizottság listáján szereplő összes jelölt megkapta a bizalmat a következő négyéves munkához. A szakmai alelnök továbbra is Kovács Csaba lesz, gazdasági alelnökként Zsigmond Barna dolgozhat.

Németh Miklós az eredményhirdetés után megtartotta MJSZ-elnöki szűzbeszédét. Kiderült, 2001 óta van a jégkoronghoz közel, gyermeke űzi ezt a sportágat. Az általa vezetett Közgép Zrt. 2008 óta szponzorálja a magyar hokit. Tudja, komoly örökséget vesz át az előző elnökségtől, nehezen túlszárnyalhatóak az eredmények, de meg kell próbálni. Van lehetőség új pályák építésére, fel lehet jutni az A csoportba.

Ismertette: a jelenlegi kormány olyan adóváltoztatásra készül, ami a jégkorongot is nagyon pozitívan fogja érinteni, és mindent megtesz azért, hogy ez a javaslat át is menjen. Hatalmas lehetőség ez, amivel tudni kell élni. A szövetség lehetőséghez jut az utánpótlás és a létesítmények fejlesztése terén, de a mai feltételekhez képest az egyesületek számára is határtalan lehetőségeket biztosít mindez.

A másik adójavaslat a sportolók adózását támogatja. Megszűnhetnek a kiskapuk, tiszta viszonyok alakulhatnak ki. Nagy dolog, hogy a hoki bekerült abba a körbe, ami a kedvezményezettje lehet ennek a változtatásnak. Nagy dolog ez, ami lehetőséget adhat arra, hogy az új elnökség megpróbálja megközelíteni az előző elnökség eredményeit. Végezetül kifejtette, szeretné, ha a közgyűlés Studniczky Ferencet tiszteletbeli elnöknek, Radványi Róbertet pedig tiszteletbeli elnökségi tagnak választaná meg. A közgyűlés döntött, mindkét jelölést megszavazta.

Végezetül július 19-ében határozták meg a pénteken elhalasztott pontokban dönteni hivatott rendkívüli közgyűlés időpontját.

12 komment

Címkék: választás közgyűlés mjsz németh miklós

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bill ott a helyed!!! Grat!
@canadien: az nem úgy van, hagyományosan minden magyarországi, elsősosztályú csapat delegál valakit? persze a világért sem akarom kisebbíteni kangyal érdemeit.

az új elnöknek kívánom, hogy múlja felül az elődje eredményeit.
@szorgalmas: az egy dolog, hogy jelöltet állít, de a küldötteknek meg is kell szavazniuk a névsort.
@szorgalmas:
Kangyalt a Stars delegálta, ellenben az elnökségben van debreceni és MAC küldött is.
Nah, akkor ezek szerint a hoki benne lesz az 5 kiemelt sportágban. Hurrá, hurrá :D
@MeLa: én nem állítottam, hogy automatikusan jut be bárki, de az is félrevezető, ha ezt a pályafutása elismeréseként állítjuk be.
A közgyűlésen a blog is kapott egy pár mondatos dicséretet. Megérdemelten!!
Ne legyen igazam, de az adotorvenyvaltozasokrol szolo hirek eleg keplekenyek, volt mult heten ugyebar nemi feszultseg a piacokon, a hianycel is hirtelen tarthato lett, meg az egykulcsos szja se lesz olcso, szoval szerintem ebbol annyi lesz, hogy az adomanyozas levonhatosagat visszaallitjak, de komoly adokedvemenyeket nem fognak adni a cegeknek a sporttamogatasert cserebe, mert nincs mibol. Kicsit 2002-t idezik ezek a mindenkinek tobb penzt adunk bejelentesek.
@AG 2.0: Bocsánat, de meg nem mondom. Amikor vége volt mindennek, és a kérdések percei következtek, akkor állt fel egy férfi, aki pár mondat erejéig megköszönte a blog szakértelmét, munkáját, elkötelezettségét. Ekkor már lazult a "fegyelem" és sajnos a mikrofont sem kezelte megfelelően, ezért nem halottam a nevét.
A Red Bull magyar főnöke is benne van az elnökségben.Böcsületes,tisztességes magyar ember.
süti beállítások módosítása