HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Egy dolog biztos: lesz közös bajnokság

2010.06.07. 16:10 F. Kapus

Lesz magyar–román közös bajnokság a 2010/11-es szezonban – erről döntött hat magyar és két erdélyi csapat a hétfői ligaülésen. A résztvevők száma és a sorozat neve még nem biztos, azt viszont kőbe vésték, hogy a nevezési határidő július 6. Változott a légiósokra vonatkozó szabály, a következő szezonban öten szerepelhetnek egyszerre, posztonkénti megkötés nélkül. Érdekesség, hogy a Crvena Zvezda képviselője jelezte, a szerb csapat indulni kíván az OB I.-ben. A közelgő közgyűlés után új elnöke lesz a ligának.

A Dab.Docler, az FTC, a Miskolc, a Sapa Fehérvár AV19, az UTE, a Vasas Bp. Stars, továbbá a Fenestela 68 Brassó és az SC Csíkszereda képviseltette magát a mai ligaülésen. A Steaua nem jelent meg, a hiányzást előre jelezte, elnézést kért érte, és egyértelműsítette, indulni kíván a közös bajnokságban.

Radványi Róbert ligaelnök blogunknak elmondta, "két egyesület, a Stars és az UTE kivételével a tárgyalók egyetértettek abban, hogy főszponzor hiányában is részt vesznek a jövő évi sorozatban". Mint ismert, a Vasas Bp. Stars a szlovén bázisú ligában való induláson is gondolkodik. Ezért ismételten megkértük Kangyal Balázs Stars-klubigazgatót, fejtse ki véleményét a helyzettel kapcsolatban. "Továbbra is a magyar jégkorong számára legjobb utat keressük. Annak a lehetőségét kutatjuk, hogy normális ligát lehessen kialakítani, és az összes magyar csapat abban induljon. Természetesen csapatunknak is a legmegfelelőbb versenyeztetést szeretnénk biztosítani.

Ezért ebben a kérdésben még nem tudunk végleges választ adni. Minket nem a liga finanszírozása érdekel elsősorban, de továbbra is várjuk a konkrétumokat: mit vállal a liga, milyen feltételek vonatkoznak a csapatokra, milyen versenyrendszer lesz. Annyi a konkrétum velünk kapcsolatban, hogy az OB I.-ben indulunk. Ha meglesz, hogy milyen közös bajnokságot írnak ki, milyen feltételekkel, akkor döntjük el, hogy indulunk-e."

A sorozathoz az indulók számától függően kétféle kiírás készül, ám ezek részletezésétől a nevezési határidő távolsága miatt most eltekintünk. A liga átigazolási határideje nem változik, december 1. marad. A csapatok igényének megfelelően a jövőben a rendező költségén semleges játékvezetők hozhatók a találkozókra.

A belgrádi Crvena Zvezda magyar edzője, Szakács Ferenc jelezte, hogy az előző évi juniorbajnoki tapasztalatszerzés után a következő szezonban a felnőtt csapatot is a magyar bajnokságban kívánják versenyeztetni. A magyar–román ligát még nem tudják vállalni, de a magyar bajnokságban részt vennének. Erről is később döntenek.

Radványi Róbert elnök az ülés végén tájékoztatta a csapatokat, hogy az elnökség mandátumával az övé is lejár, és nem kíván indulni a következő ciklusban. Ez azt jelenti, hogy az MJSZ elnöki posztja után a ligaelnökit is új személy látja el péntektől.

69 komment

Címkék: liga mjsz kangyal mol liga radványi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jól érzem, hogy egy normális, profi bajnokság esetében ennél sokkal több konkrétumokat kellene tudnunk? Még minden a levegőben van, de legalább a leszállási engedélyt megadták. Várjuk a fejleményeket...
Nagyon ciki ez mindenkinek!
Legalább abban megállapodhattak volna hogy kb hány meccses szezont akarnak.
@Bubu42: "A sorozathoz ez alapján két kiírástervezet készült, egy nyolc- és egy kilenccsapatos verzió. Kilenc együttes esetén kettő, nyolc esetén három oda-vissza körből állna az alapszakasz."

Légiósokról: "A korábban sokat kritizált légiósszabály változik. Eddig a légiósok közül vagy öt mezőnyjátékos, vagy három mezőnyjátékos és egy kapus szerepelhetett egy csapatban, a következő szezontól – poszttól függetlenül – öt légiós nevezhető egy mérkőzésre."
Ezekszerint nem törlik el az OB1 középszakaszos bohóckodását.
Például mikor indul a bajnokság? Július 1 végső nevezési határidő, vagy lesz majd egy pót augusztus 1-ig, meg egy pót pót szeptember 1-ig?

Melyik napon lesznek a mérkőzések? Összesen hány mérkőzés lesz? Ha ezt nem tudjuk, hogyan akarunk junior bajnokságot szervezni?

Azt nem értem, ha az alapokban sincs egyetértés, akkor nem lehetne a minimum szintbe megállapodni, amit minimum a 8 csapat aláírna. Az miért jó, ha egyes csapatok kötik az ebet a karóhoz (ez a bajnokság legyen a OB1), de azt pár csapat nem írja alá. Az alá nem írók most jelentős zsarolási potenciállal rendelkeznek. Ennek így nem lesz jó vége.

Legyen az alapszakasz 2*2 kör pénteki és vasárnapi meccsnapokkal, mint tavaly. Ez is több lenne, mint a semmi. De legyen végleges döntés már!! A másként gondolkodó csapatok, pedig meg MÁR MOST kezdjék meg a komoly liga lerakásának az alapjait, hogy jövőre kész helyzetet teremthessenek a zavarost, és a langyos vizet kedvelő klubvezetőknek! Nem most kell keménykedni, hogy mi komoly 3 fordulót akarunk, komoly több körös 4 nyert meccsig tartó rájátszással. Ez a hajó már elment. Már késő. Korábban kellett volna összeállni.

Nem tudom egy klubvezető most, hogyan tárgyal a szponzorokkal? Hogyan keres új támogatót? Mit mond, amikor megkérdezik, hogy hol tűnik fel a szponzor emblémája. Mit, mond, amikor megkérdezik, hogy hány meccset játszik a csapata. Csoda, ha nincsenek szponzorok!!! Csoda, ha nem lehet TV közvetítésre szerződést kötni!! Ez így nagyon AMATÖR gyerekek..

Az NS-ben még ez volt, ez igaz?
„A sorozathoz ez alapján két kiírástervezet készült, egy nyolc- és egy kilenccsapatos verzió. Kilenc együttes esetén kettő, nyolc esetén három oda-vissza körből állna az alapszakasz.”
A Debrecenröl semi hír,mikor indulnak az ob1-ben?Erröl is volt szó nem?
Nagyon profi!
Főleg annak tudatában, hogy ez lenne a 3. Mol-liga és előtte is volt már "nemzetközi" az OB1. Ugye volt akkor is egy rakás hiba, de azért csak ismételgetik őket továbbra folyamatosan. Hihetetlen, aki a saját hibájából sem tanul...

Fogadni mernék, hogy megint, hogy a szezonra két defektes sorozatot sikerül az utolsó pillanatban kiírniuk az egy normális helyett.
Miért van csend a debreceni csapat indulása körül - pár héttel ezelőtt még biztosnak látszott a dolog...
@horivan: Azért mindezekről az általad felvetett kérdésekről pont a klubvezetőknek kellene (kellett volna) megállapodniuk, úgyhogy olyan nagyon nem kell őket sajnálni, ha nem tudnak szponzorokat szerezni mindezek után.
hmmm...erdekes...de sajnos nem jo ertelemben. Orvdenunk hogy lesz kozos bajnoksag de irto keves. Ugy erzem ebben nincs komolysag es nincs osszetartas. MIndenki lebeg mintha be lennenek szivva. Nah nem tudom mi lesz ennek a vege. Senki nem mond semmit. Lessz es ugy van jol...de hogy miert milyen es kinek? erre sajnos nem kapunk valaszt.
Erdekesnek talalom azt is hogy egyszer egyeztetnek aztan lesz a kiiras. Jobb korokben nem ugy szokott lenni hogy kiiras van aztan aki akar beszal aki nem nem?
Kicsit furcsa.

Kitartas..
amugy olvasva a cikkeket (a blogon) mindeki (magyar es roman klubbok) arrol beszel hogy milyen uj modszerekkel, felszerelesessel, emberallomannyal es edzovel indulnak neki az uj szezonnak de arrol senki nem beszel hogy melyik bajnoksagban... :) ami jo is mert legalabb lathatjuk hogy megprobaljak sajat hazatajukat kitakaritani. Szponzoroknak is erdekes lehet mert azt sem tudjak mibe teszik penzuket. Elismeres csato Ur :)

Kitartas
Hajra Sportklub Csikszereda :)
@kerusz:
Igen, én is így gondolom. Én igazából magunkat sajnálom….. Több szponzor, több pénz, jobb légiósok, jobb bajnokság, fejlődés! A klubvezetők töketlenkedése miatt tartunk itt, és lépünk vissza mindig egy lépcsőfokot. Erősebb bajnokság álma szerintem már elúszott. Most menteni kell a menthetőt.
@tolsztoj: ez nekem új! :O
Az elmúlt pár hét legjobb híre szerintem, ha összejön! :)
@kerusz: köszönöm a választ.:)
Itt minden klubvezető arra vár hogy a sült galamb a szájába repüljön, be kéne már látni hogy itt kívülről nem fog segítség jönni!
Azért én a pozitív üzenetet is látok ebből: A csapatok belátták, hogy mindenképpen kell közös bajnokság. Ez alól csak két csapat kivéte (Stars, Újpest). Az Újpestnek lehet az a kevés támogatás is sokat jelentene a jelenlegi helyzetében (igaz ez nagyon rosszul hangzik. Viszont a Stars-t nem értem. Önköltségből nem vállalnák a közös bajnokságot, de a semmivel sem erősebb szlovént igent, ráadásul oda még fizetnének is.

Ahhoz, hogy konkrétumok legyenek az kell, hogy az összes csapat már most tudja hol akar indulni. Ha ez a két csapat is mindenképpen a közös liga mellett tette volna le voksát, akkor már most lehetett volna versenynaptárt készíteni.

Szerintem 9 csapattal is 3 kör kellene, ahogy a blogos javaslatban is volt. Az OB1-et pedig annyira el kellene "sorvasztani", hogy oda a Zvezda ne akarjon jönni, mert az a közös bajnokság utáni minitorna lenne csak.
MOL nehogy már kiszálljon ebből...
Képzelem, milyen lehet a rendezés főszponzor nélkül, ha már eddig is ilyen volt
@horivan: Az erősebb bajnokság nem azon múlik, hogy mikor van a nevezési határidő (szerintem Szlovéniában sincs még itt), hanem azon, hogy mennyi pénzt áldoznak a klubok a csapatukra. Abban mondjuk sokat tudnának tenni saját maguk, hogy a csapatba tett pénz nagyobb része térüljön meg, mint szokott, de ha egyszer nem akarják, nincs mit tenni.

Én is abban a tévhitben éltem eddig, hogy egy mondjuk 70 milliós költségvetésű csapatnak nem mindegy, hogy teszem azt 5 vagy 10 millió forint a bevétel a jegyekből, de szemmel láthatóan ez (is) tökmindegy.
Nem lebecsülve a dolog jelentőségét, de ha ilyen ütemben állapodnak meg, akkor a 2011/12-es idényről legalább az elmondható lesz, hogy idejében elkezdték szervezni, ha értitek, hogy mondom. A lényeg, ha jól értem, hogy marad a szeparált MOL-Liga és OB1, és ez nem túl örömteli...
@vaze: Én nem is értem igazából a szüttyögés okát. Biztos van nyomós oka neki, de az titokban van. :-(
Hej, hej, röhely...
Csak arra lennék kíváncsi, hogy a Crvena és esetleg a Stars majd a középszakaszba csatlakozik be? Akkor meg mire való az alapszakasz, ami bele van integrálva a MOL ligába?
Az lehet lesz közös bajnokság de az nem hogy lesz-e fradi jövőre
jacint70: Nagyon jó kérdést vetettél fel! Na erre mi a válasz? Szerencsére nem nekünk kell megváloszolni.
@jacint70: @hokiss: Nem. Nyilván a Mol Liga által szabadon hagyott napokon kellene a magyar Mol ligás csapatok ellen játszaniuk.
@OliBLOOD: A Zvezdát simán engedném játszani. Több ok miatt is. Egyrészt, ugye, mint megtudtuk, a hatcsapatos magyar bajnokság egy fos. Most lenne egy hetedik csapat is. Másrészt, legalább lenne egy csapat, aki kifelé nem nyűgnek tekintené, hogy játszik az élvonalban, hanem örömmel tenné.
@kerusz: en is orulnek minden uj csapatnak, csak azt nem ertem, akkor miert OB1nek hivjak? en eddig azt hittem az kulombozteti meg a MOLt a OB-tol h mig elsoben "kulfoldi" csapatok is indulnak, utobbiban csak MO-iak....
@fradigy: Két éve volt olyan OB1 is, hogy csíki csapatok is voltak benne, sőt a jobbik szeredai csapat még döntőt is játszott a Volánnal.
@csatoimi: kozben mar nekem is beugrott :)
na de akkor mar volt MOL liga?

erted, ezt nem ertem, h van e letjogosultsaga 2 nemzetkozi hokiliganak... amugy siman lehet h van, en csak oskoskodok kadeobicsej :P
@csatoimi: Sajnos fradi nélkül senki nem hoz pénzt ilyen ligákba. Ma uyg latom hogy volt 27 bajnoki ciünk es sajna VÉGE Csabai ur szint kellene vallani. Azt mondta kb 1 hónapja,hogy leül a játékosokkal tárgyalni. Eddig még telefonon sem kereste a játékosokat. Ellemben idehozta valamilyen edző félének a Fektit. Egy fradista szivétsem dobbantotta meg ezzel. A legjobb az lenne ha abbahagyná a fradi megmentését
@fradigy: Akkor még nem volt Mol liga. Azután lett és a jobbik szeredai csapat rögtön meg is nyerte.
@hokifan: A mentéshez hokiban pénz kell és kapcsolatok. Egy embernek esélye sincs, mi is úgy tudtuk csak megmenteni a csíki hokit, hogy több ember fogott össze és keményen beszállt a város is.
@csatoimi: Ha jol emlekszem akkor, 2 eve a "jobbik" csiki csapat 4-0-as osszesitesel maradt alul a "gyengebbikkel" szemben, javits ki ha tevedek.
@csatoimi: Ráadásul (bár mindkét klubot csak kívülről látom) a Fradinál kicsit nagyobb a baj...
@csatoimi: A "jobbik" csiki csapat egy jatekosbol allt. Amikor ot a "gyengebbik" csapat emberfogassal kivette a jatekbol, akkor meg is nyerte a leghoszabb, legnehezebb dontot
Azért az mindíg megható, ha a két csíki csapat közti egykori ellentét még ma is felszínre kerül.
@sakic: en agyf@szt kapok tole. es az a durva h most, hogy mar csak EGY csiki EGY jobbik csapat van/lesz akkor is fujnak, kopkodnek, beszologatnak...

btw @F.Kapus
"Fenestela 68 Brassó és az SC Csíkszereda képviseltette magát"

miert nem HSC Csíkszereda? :)
@sakic: Sokaig lesz, meg ebbol vita...
@fradigy: Azért nem HSC Csíkszereda, mert F Kapus is inkább SC-s volt. :)
@bakoelod87: A mellébeszélésnek nem sok értelme van, a "legnehezebb" döntőt a tavaly is megnyertétek, a Mol ligában meg negyedikek lettetek. Ennyit a leghosszabb és legnehezebb döntőtökről.
@Csak a Sportklub : Igen, lesz ha ket csapatrol beszelunk, most egy csapat van, ami szerintem jo uton halad, ezzel kellene foglakozzunk es nem, azzal, hogy ki volt a jobbik, mert mind a ket emlitett szezonban jelentos kulonbseg volt a ket csapat kozott, ezert nem latom ertelmet a tema feszegetesenek...
@sakic: ezt mesterfokon űzzük...csak tudnám, miért?
@csatoimi: Ha mar Mol ligazunk, amikor ti megnyertetek, biztos emlekszel nem csak a kupara hanem arra is hogy nem volt teljes csapatunk..., nemhogy teljes, fe`l alig volt..:)
@csatoimi: Az idei MOL negyesdonto kiiras ugy volt szar ahogy volt, nem erdemes szerintem barmivel is hasonlitgatni.
@csatoimi: :D:D:D:D

aaaaah sejtettem en h valaki belulrol szitja a tuzet.... :P
@fradigy: Azert nem HSC Csikszereda, mert F.Kapus nem fogadta el a tanyer levest:)
Szerencsés lenne ezt a témát egyszer s mindenkorra lezárni...ami volt, az már történelem. Ami most van, hogy alakul a csapat, Márton Simon kőkeményen hajtja őket Hargitafürdőn, javában zajlanak az átigazolási tárgyalások, bővül a szponzori kör, egyszóval lesz hoki Csíkban jövőre is...színvonalas, jó hoki.
@csatoimi: En arra celoztam, hogy abban a szezonban mindket dontot a 2 csiki csapat jatszotta. Mol Ligahoz 3at kellett nyerni, a romanhoz 4et. Szerintem 4 mecset nehezebb volt nyerni, mint 3at...
@poraszabolcs: Mert székelyek vagyunk.
Tudod a legtöbb ember szeret olyan dolgokon vitatkozni és véleményt mondani amihez nem jár felelőség mert semmi értelme elmúlt és kész a múltat nem lehet megváltoztatni , igaz ferditteni sem szabad , tanulni kell belőle..
Viszont épitőjellegű kritikát azt már nehezen tudnak megfogalmazni főleg nyilvánosan mert az felelőséggel is jár és ahoz már kell társuljon egy kis inteligencia is.
Sokan pofáznak itt mindenről és amikor megkérdezed tőle ,hogy támassza alá az állitásait, vagy miléyen áldozatot hoz akkor nagy a kuss...
Miért nem lehet a volt H.C-S.C. ből arra emlékezni,hogy milyen jó mérközések voltak ,hogy vólt szinvonal. hogy itt játszott Mihály. Árpi, Wallenberg, Ramstedt stb.
Én sem értem hogy ezer közös dolog van bennünk sok közös cél egy nemzet egy régió, imádjuk ezt a sportot és még sok közös dolog de itt egyesek csak az eggyetlen ellentétet tudják állandon felhozni hogy ilyen H.C-olyan S.C. stb.
Sokszor olvasoma a hozzászolásokat és elkeseredem azon,hogy milyen emberek vannak a környezetemben. Fogjunk már végre össze kössünk néhány kompromisszumot és uccu neki nyerjünk meg mindent és kész.
Tiszteletem mindenkinek
U.I nem sértésnek szántam kinek nem inge......
@Joegep: rosszul fogtátok fel . . . arra értettem a jobbik csíki csapatot, hogy moment aki nyer, az a jobbik. Mindent egybevetve az SC volt a jobb csapat, tapasztalt helyi játékosainak köszönhetően. Csak túl hamar rámtámadtatok.
@sc11: ezért a butaságért kár volt regisztrálnod.
Nem lesz fradi. Gondolom a játokosokat csak elviszi valaki. Van egy két játékos aki elférne egy két csapatba
@csatoimi: Ne erts felre, nem a tamadas volt a szandekom, en is az egyeseites mellett vagyok, voltam mar a tavalyi szezonkezedtkor is.
Te is ezt a velemenyt hangoztatod, hogy csak igy lehet a mutlbeli serelmeket eltorolni, legalabbis enyhiteni.
Ezert nem tartom szerencsesnek allandoan felemlegetni, hogy mi volt akkor plane hasonlitgatni a ket csapatot.
En az uj HSC-ben latom a fantaziat, es ahogy mar mondtam, ha tovabbra is ilyen igeretesen alakulnak a dolgok, akkor egy berletet en is veszek, mar el van kulonitve a penz a koltsegvetesbol!:)
@csatoimi: Igy mar teljes a tortenet.
@hokifan: Miért ne lenne Fradi? Viccnek sem jó ez.
@csatoimi: Ki vett reszt csiki reszrol a gyulesen?
@csatoimi: ha még csak vicc lenne... DE NEM AZ!
@venegoor of hesselink: Nem volt szó erről a gyűlésen.
jaj hagyjuk mar ezt a nemleszfradi temat konyorgom, felall tole a szor a hatamon es merhetelenul szomoruva tesz.

ilyenrol nem is akarok hallani/olvasni :-/
havi 200.000HUFért vállalom a Ligaelnökséget.
@venegoor of hesselink Sajnos a fradi helyzete most az utobbi évekhez képest még rosszabb. Ide került a fehervártól kirúgott csabai /szándékosan irom kis betüvel a nevét/ Tudomasom szerint még senkinek sem tett ajánlatot pedig ezt igérte. Meddig várjon egy játékos? Pedig van ebebn afradiban húzó ember azért. pl: Budai. Hoffmann, Nagy, Janosi, Gergely Zs, Sz Madai,Rencz,és nembeszélek azokrol akik a vezetés miatt távoztak tavaly pl: Kiss,Bontovics,Szappanos ezekre a játékoskra lehetne épiteni egy nem is olyan rossz FRADI-t
@hokifan: Köszi. Sok újat nem mondtál (sőt, egész pontosan semmit), viszont az itteni, korábbi hozzászólásod érdekes folyamatot indított el...
@csatoimi: lesz új honlapotok v. az régi SC-s megy tovább?
@szittyavezír: remelem marad ez az igazi...:)))
süti beállítások módosítása