HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Ferencváros első igazolása

2010.06.03. 10:30 F. Kapus

Magyarországon szeretnék minél felelősségteljesebb munkát vállalni, szeretném itthon hasznosítani tapasztalatomat és tudásomat, nyilatkozta alig két hete blogunknak Fekti Bálint friss diplomásként. Vágya valóra vált, a héten kinevezték az FTC utánpótlásának élére főedzőnek. "Szeretnénk bebizonyítani, hogy azon szakembereknek, akik komoly iskolát végeznek, helyük van a magyar jégkorongban – mondta Csabai Gábor szakosztály-igazgató. – Szakosztályelnökünkkel egyetértésben bíztuk meg Fekti Bálintot azzal a feladattal, hogy komoly munkát végezve építse fel újra a Ferencváros utánpótlásbázisát, és irányítsa a szakmai munkát. Jelenleg 50-55 fiatal játszik nálunk, hamarosan beindul a toborzás, a cél, hogy hamarosan 150-200 gyermek jégkorongozzon zöld-fehérben."

33 komment

Címkék: ftc csabai fekti bálint

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Üdv. a Fradi családban és sok sikert a munkához!
Sokat segítene a tervek megvalósításában a népligeti edzőpálya. Álitólag őszre kész lesz,valami hír ezzel kapcsolatban?
Sok sikert Fekti úr!:D
Sok sikert a Ferencvárosnál!
Hajrá Fradi!
Ez a beszéd, a Fradinak mindig kell, hogy legyen saját utánpótlása,minden sportágban, különben hogy épül be a legendás fradi sziv! Csak tartsák is a jó irányt...hajrá, hajrá FTC!
Ez tényleg követendő példa, néhány diplomás szakember jót tenne még a sportágnak, és főként az utánpótlásnak! Ha szeretnénk majd egyszer megkapaszkodni az "A"-ban.
Sok sikert :)
Nálunk mikor lesz ilyen???
@budaijegesmedve: csak egy a baj soha nem volt fardista nem ismeri ezt az erzest csak egy mozaznat mindig fehervari volt
Kiváncsi lennék mi van Csabai Úr a felnŐttel mert mi tudjuk mi a fradi érzes. Ugy halottam, hogy felhivja a játékosokat de erről semmit nem hallani.
@1885*: Ha engem kérdezel soha hajrá fradi
@1885*: Majd ha lapátra kerül a Pék!
Röviden: egyhamar NEM!
Pék-lapátra, Pék-lapátra, hej-hej!
hát ettől a hírtől nem dobtam hátast :) diploma ide vagy oda Bálintka egy identitását kereső gyerek, aki még semmit ne tett le az asztalra, de talán itt lesz alkalma és csak remélem hogy tanult abból hogy gyereket külföldi tornán nem hagyunk bezárva az öltözőbe és ha már elviszi a csapatot egy ilyen helyre elolvassa a versenykiírás szabályait.
Kívánok ennek a "Gyereknek" sok sikert, örömet a keze alatt felnövő gyerekekhez! DE, NEM TUDOM hol fog edzeni az a zöld-fehérbe öltöztetni kívánt 150- 200 gyermek. A mobílpálya műszaki tervét , az ELMÜ kapacitás bővítési engedélyét látta már élő ember? Honnan toborozza Gyerekeket? FHA továbbra is csak szűk, elitt képzést kíván folytatni? /" Farkasoknál túl sok gyerek van fent egyszerre a jégen"/ stb. Csupa kérdőjel, ellentmondás.
@Nemtudomka: Nagyon remélem végre megoldódnak a fradi pályagondjai.! A mobilpálya lehet az első lépés. De az előrelépés saját csarnok felépítése lesz! 3-4 ezer nézőt befogadó! FTC kell a magyar hokinak.
@hokiss: Ezt én nem értem, több nemzetközi mérkőzés lebonyolítására alkalmas pálya van a fővárosban mint elsőosztályú csapat. Mért kéne újat építeni? Az üzemeltetést kéne megszerezni szerintem.
@Bubu42:
????????? (Újpest, Pesterzsébet, Icecenter)
Ja például a Papp László Sportaréna még elérhető! Biztos ooocccsó lenne...
@horivan: icehockey.hu/index.php?pg=menu_13

Pesterzsébeten voltak eddig is a meccsek ezért az lenne a célszerű, de ez sportpolitika. Mért is legyen külön üzemeltető?
Az ország jégcsarnokaiban a hokisok viszik a legtöbb jégidőt, akkor mért nem ők üzemeltetik???

Önerőből nem hinném hogy lenne csarnok sajnos. Ezt pedig nem fogják támogatni mert papíron az lenne a 6. Pesten.
@Bubu42:

Ne hülyüljünk!!!

Az üzemeltető szoros kapcsolatban van a beruházóval, illetve tulajdonossal. Valaki belerakta a pénzt a csarnok építésébe (hitelezte egy bank), aki megpróbál minél több pénzt kihozni belőle, és a saját elvárásainak megfelelően üzemeltetni. Az Icecentert azt hiszem, magánbefektető üzemelteti. A pesterzsébetit nem tudom, milyen tulajdonban van, és ki üzemelteti. De ha a hokisok építenek egyet 1 -1,5- 2 milliárdért, akkor senki nem fog bele szólni az üzemeltetésbe.

A pályabérleti díjak szorosan összefüggenek a kereslettel, és a befektető / tulajdonos elvárásaival – pl. kinek ad ingyen /kedvezményes jégidőt, mikor van értékesíthető szabad jégidő.

Nagyon sok egyesület osztozik a budapesti jég kínálaton, ezért magasak a piaci jégárak. Hidd el az FTC-nek sokkal olcsóbb egy sátras pályát építeni, mint megvenni a Pesterzsébeti csarnokot. Budapesten kifejezetten KEVÉS a csarnok!

Melyik 6 csarnokról beszélsz? Hogy, ha tudsz egy olcsó „eldugott” budapesti csarnokról, ami MOL Liga meccs megtartására alkalmas, rohanj Csaba Gáborhoz biztos örülni fog neki. Még egy sörre is meghív biztos!
Ha már megvan a csarnok akkor tuti hogy olcsóbb. De mennyibe is kerül felépíteni egyet? Ha fel tudnának húzni egyet akkor profi csapatuk lenne.
Nem ismerem a tulajdonviszonyokat, vidéken az önkormányzatoknak van részük ha jól tudom.

Sok minden kéne de annak vannak költségei is. Remélem lesz mindenre pénz, de azért fel kell mérni a lehetőségeket is. Pesszimista vagyok? :(
Idősebb Ocskay Gábor szavaival élve ambivalens érzéseim vannak.
Egyrészt kell a Fradiba egy jó edző szakvezető stb.
De nem egy egy Székesfehérvári aki a Fradiban csak zsoldos lehet, mert vidéki és a Fradi sohasem fogja elismerni, de a Volánban ő egy hazafi csupa pozitív jelző áll a neve mellett.
Sajnálom hogy ilyen tehetséges emberek elkerülnek szűkebb környezetükből és pusztán pénzért, a fővárosba szerződnek. Csodálkozom azon hogy a volán nincs híján ilyen kimunkált szakembereknek.
Tehát, sok sikert a Fradinak, de azok az emberek akik vidéken szívták magukba az életet ne szolgáljanak fővárosi klubokat, soha.
Bálintot a "Szuper" edző jövetele miatt kellett lapátra tenni Fehérvárról.
A fradinak nincs utánpótlása! A tévhirekkkel ellentétben a hoki akadémia egy önálló sport szervezet és nem tartozik a fradihoz! És azok akik leszerződtették a Bálintot ők a frdiba vannak,magyarán szólva most nem értem mi is van a Bálintal????
@KicsiÉn: ez azért nem sokban különbözik attól, mint amikor egy tősgyökeres pesti lebüdösbunkóvidékiz 8 millió másikat... amúgy a klub legendái közül hirtelen nem tudnék sok budapesti születésűt felsorolni, szóval csacsiság ez.

@moonk: mármint azért a lelked mélyén érted, csak most jó teátrálisan eljátszani, hogy nem.
@szorgalmas: Igazad van nincs is mentségem.
Nyilván ez egy életérzés, amit a szíved diktál aztán az eszed felülírja.
Nem akartam bántani senkit, de azt gondolom aki sokat kapott a volántól, az adjon is vissza, ha van lehetősége, a képességei által.
Persze ezt akkor lehet ha alkalmazzák.
Ugyanolyan furcsa Ladányi meg a többiek volán mezben.
De ez már egy lerágott csont.
Olyan szép amiket irtok az utánpótlásról:)Ami igazándiból nem is a fradi utánpótlása.
FHA névre hallgat Jécsi Gyula elnökségével. ŐŐŐ a világ legjobb edzője!!!
Az a baj, hogy be vett valakit maga mellé. Ez a valaki teljesen tönkre tette a csapatot is és a gyerekeket is- 2 havonta új edző-ez normális?
Senki nem bírja 1-2 hónapnál tovább a "szírünkkel".
Mostanra ha van 30 gyerek akkor sokat mondtam-ennyit az utánpótlás elméletről, a 150-200 gyerekről!
Amúgy sok sikert hozzá:)
no, itt most már tök érdekes dolgok hangoztak el, olyanok részéről, akik nálam sokkal jobban átlátják a helyzetet. szóval at egyik ftc, a másik fha és ez gond. ok. mondjuk nem tudom, mennyivel lenne megnyigtatóbb ha az fha-nal ftc néven folyna ugyanez, de ez most mellékes. szóval pár kérdés,ha jól látom jégtyúk is képben van a dolgokkal, de bárki válaszolhat: ki indította el az fha-t? ki teremti elő a költségvetést? mi az fha deklarált, és esetleg nem deklarált célja az utánpótlásnevelésben? van-e személyi összefonódás az fha és az ftc között?

mert mondjuk jégtyúk hozzászólása ebben a formában inkább hasonlít egy sértett szülő cinikus szösszenetére, márpedig ez a dolog fontos, nem vehetjük félvállról. bárki is válaszol, köszönöm.
@szorgalmas:
Nem sértett szülőként, hanem egy olyan emberként írtam aki egy kicsit jobban belelát a történetbe:)
Végsőkig kitartunk tudod fradi érzés, fradi szív stb. A gyerekem sírt, hogy ő más csapatban nem akar játszani csak a fradiban.(nem itt kezdtük, de az edző...)
Amúgy az FHA Fradi Hockey Akadémiát jelent. A közös szál A fradi szakosztály elnöke.
Az FHA beállt a fradi mögé, mint utánpótlás. Csak az a felnőtt csapat játszhat nem amatőrként, aki mögött van utánpótlás 3 korosztályból.
Valamennyi pénzt kap a raditól az utánpótlás+havi tagdíj (15.000)+fradi szako. is bele nyúl a zsebébe-amiért minden elismerésem. Biztos jó ötletei vannak, de valahogy soha nem jól sül el.
Inkább ami szerintem "probléma": a két vezető nem fér össze. Az egyik adja a tudását-ami szerintem megkérdőjelezhetetlen, a másik adja a pénzét.
Innen szokott mindenhol a probléma kezdődni; amikor azt hiszed pénzen minden megvehető, elintézhető.
@jégtyúk: köszi a választ. tehát ha jól értem, a legnagyobb probléma a moha-jécsi nézeteltérésekből fakad. még talán az is kijelenthető, hogy a szülők jécsi mellett állnak, őt elismerik, ellenben moha a sportág iránti szereteten kívül nem sokat tud hozzátenni a szakmai részéhez, de sajnos szeretne. ráadásul, ha jól tudom mindkét fia fha növendék (a rövidítés feloldása nem volt gond, az egyszerűség kedvéért írtam csupán), tán még ez is problémák forrása?
mondjuk az nem tiszta, hogy az fha hogyan tudott beállni a Fradi mögé. ebben a megfogalmazásban nekem úgy jön le, mintha a Fraditól függetlenül jött volna létre az fha, majd csupán szívjóságból, jófejségből álltak volna be a Fradi mögé. de hát ez ugye nem így volt. jelezze már valaki, ha az fha nem az ftc-nek köszönheti a puszta létét.

összefoglalva a felsoroltakat azért nem érzem annyira súlyos problémának, hogy mindenáron azt kelljen bebizonyítani, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz, és ezt több hozzászólónak is egy nyilvános fórumon kelljen bizonygatnia. ez olyan saját fészekbe szarós.

mindaz, amit itt leírtam a részletek pontos ismerete nélkül történt, ha valamit nagyon benéztem, várom a helyreigazítást.
hát a legfontosabbat lehagytam: a gyereknek ezúton is jó egészséget, 30-40 éve sikeres sportpályafutást a Fradiban, legyen ő az új legenda!:)

jó olvasni, hogy van még ragaszkodás, klubhűség.
@szorgalmas:
Háát körülbelül ennyi.
Az biztos, hogy az ftc előbb volt jóóó pár tíz évvel:)
Én lepődnék meg, ha ő lenne a legenda! Azért járunk sportolni, hogy jól érezze magát és ne otthon a tv-t stb.-t bámulja.
Nem utolsó sorban egészségre,-rendszerességre nevelés a cél:)
Ami még ki kívánkozik:a gyerek az egész helyzetről semmit nem tud, és azt hiszem egyenlőre ez így jó!
Egyszóval várjuk a "csodaedzőt"!
Köszi, hogy elolvastad és időt szántál rám.
süti beállítások módosítása