HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nem akarunk mindenáron elmenni

2010.06.01. 10:29 F. Kapus

A Vasas Bp. Stars a szövetség elnökségének hétfői ülésén bejelentette: a következő idényben nem a Mol Ligában, hanem a szlovén ligában kíván indulni. Kangyal Balázs klubigazgató blogunknak megerősítette: a klubot működtető gazdasági társaság tulajdonosai vasárnap este úgy döntöttek, a bizonytalan helyzet miatt nem a magyar–román, hanem a szlovén bázisú versenyt választják. Tovább után az okok.

"Ott van előttünk az Alba Volán példája, látjuk, hogyan kell egy klubot évek munkájával fejleszteni. Jövőre divízió 1-es vb-t rendezünk, a tulajdonosaink kérése az volt, próbáljunk előrelépni mi is. Korábban jeleztük szándékunkat, hogy a Mol Ligában indulunk, de sajnos ebben a kérdésben június elején még semmi konkrétum nincs. Egyelőre egy biztos a magyar jégkorongban: hogy lesz OB I.-es bajnokság, valószínűleg hat csapattal.

Tavaly két helyen érdeklődtünk, ezt nem is titkoltuk. Megkerestük a Slohokej Ligát és a Nationalligát, milyen feltételekkel lehetne csatlakozni hozzájuk, és mit kínálnak. Mindkét helyen elkéstünk, de jelezték, idén visszatérhetünk a kérdésre. Az osztrák másodosztályú bajnokság nagyon udvarias levélben arról tájékoztatott minket, hogy a nevükben is foglaltak szerint egyelőre nem kívánnak külföldi csapatok felé nyitni, ellenben a szlovénok jelezték, ha továbbra is úgy gondoljuk, számítanak ránk. Átbeszéltük a keretfeltételeket, és azt kérték, minden további tárgyalás előtt kérjük meg a szövetségünk engedélyét, mert ez alapfeltétel. Ezt a kérelmet hétfőn benyújtottam az MJSZ-hez.

A Slohokej Ligában hat-hét szlovén csapat mellett játszik az osztrák Graz, a horvát Medvescak és a szerb Partizan Beograd. Négy EBEL-csapat farmja verenyez itt, és ne feledjük, ez egy A csoportos ország bajnoksága. Sok fiatal játékos van, a legjobbak azonnal az EBEL-keretekhez csatlakoznak. A vb-n ellenünk is remeklő Ziga Jeglic például itt nőtt fel, tavalyelőtt még ebben a ligában játszott. Egyre több pénz van a horvát és a szerb hokiban, fejleszteni akarják a ligát. 3-4 kimondottan erős csapat van itt. Hogy szakmailag előrelépést jelent-e a Slohokej Liga a Mol Ligához képest, azt a szezon végén tudjuk megmondani, de reményeim szerint igen. Ám hangsúlyozzuk: azért próbálkozunk, mert jelenleg úgy tűnik, nincs más lehetőségünk az előrelépésre.

Hiszen mi van, ha néhány héten belül kiderül, mégsem lesz Mol Liga? Akkor lehet, hogy már késő lesz. Személy szerint is felelősséggel tartozom a ránk pénzt költő embereknek és a játékosainknak is, hogy megfelelő versenyeztetést biztosítsak számukra. Erre a helyzetre reagáltunk. Hangsúlyozom, még nem dőlt el, hogy a Slohokej Ligában szerepelünk, jelenleg az engedélyre várunk, utána tárgyalunk a felvételünkről.

Természetesen fontos, hogy a hamarosan felálló új elnökség milyen alternatívát kínál. Nem akarunk mindenáron elmenni, de jelenleg nincs konkrétum a magyar–román közös bajnokságról. Márpedig a Volán példája alapján azt gondoljuk, meg kell próbálnunk eladható terméket létrehozni, minél magasabb színvonalú jégkorongot kínálni a nézőknek.

Mivel a Mol Liga sorsa bizonytalan, a jégkorongra saját pénzüket áldozó tulajdonosaink úgy döntöttek, az OB I.-es szereplésre nem érdemes 80-90 millió forintot költeni, oda az ifjúsági és junior játékosainkból álló csapat is elegendő, jóval kisebb költségvetéssel. Még egyszer mondom, a bizonytalan helyzet miatt nem tudtunk tovább várni."

Kangyal hozzátette: "Az OB I.-ben indulunk, minden mérkőzést lejátszunk, ha kell, szezon közben is, párhuzamosan a szlovén ligával." Mint ismeretes, az előző szezonban az FTC tájékozódott a Slohokej Liga kérdéseiben, más klubok másfelé tapogatóztak.

Külföldi bajnokságokba csak a szövetség engedélyével távozhatnak az MJSZ-tag csapatok. Mivel a Fehérvár EBEL-szereplését engedélyezte a testület, kevés esélye van annak, hogy a további elvándorlást megakadályozza. Ennek amúgy sem adminisztritív eszközökkel kell útját állni, hanem vonzó, versenyképes bajnokságot kell kínálni a kluboknak. Ehhez a kluboknak is partnerekké kell válniuk. Blogunk álláspontja szerint a jelenlegi helyzet alapos elemzést és gyors cselekvést kíván a jövő hét végén megválasztandó új elnökségtől.

A Mol Ligával kapcsolatos bizonytalanságot fokozta, hogy a három romániai csapat nem jelent meg a hétfői ligaülésen, ahol a Mol Liga kilenc lehetséges szereplője meghozta volna a végső döntéseket. Erről pénteken kora délután telefonon tájékoztatták a magyar partnereket. Radványi Róbert ligaelnök a tárgyalás egyhetes halasztása mellett döntött, tehát csak a jövő héten kerülhet sor erre a fontos találkozóra a hat magyarországi és a három romániai klub között.

287 komment

Címkék: stars kangyal mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kívülállóként azt gondolom, el kell gondolkodnia az MJSZ-nek, hogy kinek a töketlenkedése vezetett idáig. Miközben örülök, hogy a Stars egy másik bajnokságban próbálja ki magát, elszomorít, hogy nem a MOL Ligába jelentkezik egy szlovén csapat, hanem egy magyar "menekül".
Aki szeretné, hogy a magyar jégkorong még 1 lépcsőfokot fentebb lépjen, az helyeslően rábólint erre a döntésre. Csak így lehet fejlődni. Ne lépkedjünk 1helyben,hanem keressük a kihívásokat és a nagyobb megmérettetést. HAJRÁ Stars !
Mert, Mol ligat nyertek s attol vannak igy beindulva?:):)
@FRee: aham, esetleg mégsem! az egész úgy néz ki, mintha a magyar jégkorongban nem beszélnének egymással a felek, csupa néma levente, aki meg van győződve róla, hogy egyedül is megy és hogy majd ő megmutatja. itt is állandóan a volánra van hivatkozva, de nem nagyon látom, hogy mi volna közös a két klub történetében. értem, hogy a starsznak elege van a szarakodásból, de ez nem megoldás. vagy, hát, hogy is mondjam, nagyon szar!
@Csak a Sportklub : a csúcson kell abbahagyni! :)
@FRee: És szerinted hol itt a feljebb lépés?
Slohokej és MOL ligát valahogy összehozni, osztályozók alapján két csoportot csinálni, első, másodosztály, vagy nevezzük, ahogy akarjuk, feljutásért, kiesés ellen PO. Vagy csak két random sorsolt csoportot, a végén közös rájátszással. Ez nagyon lehetetlen? Nem gondolt erre senki?
@vaze: Ha nem lettek volna elsok, akkor is igy keszulnenek mashova?:))
@Vincenzo90: A bledi amatőrök majd megvesznek a lehetőségért, hogy Csíkba vagy Bukarestbe mehessenek játszani majd abban a szakaszban, amikor a két csoport már úgymond össze van hozva.
Annyiban eppen igazuk van, hogy a MOL liga szervezesenel elegge toketlenkedes van.
Nem azon kellene ilyenkor gondolkozni, hogy hany csapat lesz, meghat lesz-e egyaltalan. Ehez mar keso van. Ezt meg feruarban kellet volna kitalalni, hogy a klubbok tudjanak ra keszulni.
A dontes pedig ertheto. A jovo pedig majd megmutatja mennyire lehet a Volannal parhuzamot vonni.
Egy delibab bajnoksagba nem fog senki beinvesztalni lovet, sem sokat sem keveset. Mar pedig jelenleg a MOL liga csak egy delibab.
@kerusz: Ennyi támogatóval nem lehet bizonytalanra menni és a bajnokság is erősebb lesz. Itt minden a marketingről szól...viszont ez a játékosoknak is inspirációt ad. Mindenkinek az lenne a legjobb, ha a hazai jégkorong bajnokság megfelelő táptalaja lenne a csapatoknak és a szponzoroknak egyaránt. De ahol 100milliók forognak, ott nem lehet bizonytalanra menni. Semmi sem véletlen
@FRee: Ha annyi penzetek van, akkor vigyetek egybol az nhl-be a vasast.
#@&<☠☠☠!!!
Mehet ám MINDENKI, aki erről tehet tudjátok hová.
"oda az ifjúsági és junior játékosainkból álló csapat is elegendő"

Ezt úgy kell érteni, hogy azért a juniorbajnokságban is elindulnak? (Már ha lesz).
@Vincenzo90: Szerintem földrajzi okai lennének az ötleted megvalósításának.Bukarestbe ,Szeredára nem 4perces autópályás út vezet Grazból,Belgrádból.Nem hinném hogy emiatt valaha az életben a slohokej és a mol liga egyesülne.A cikk szerint még nem 100% a stars elmenetele a ligából.Hogy ez kinek jó, kinek nem,nehéz kérdés.Stars nem akar kifutni a nevezési időböl,szeretne volán mintájára anyagi és játékos kerete lehetőségét max kihazsnálva fejlődni,előre lépni, ez érthető,főleg annak függvényében,hogy a Mol ligás értekezlet ( ahogy a cikkben is íródott)nem volt épp teljes létszámú.Ilyen szerintem az ebelben nem fordulhat elő,de más komoly bajnokságban sem.Ez megkérdőjelezi a leendő liga komolyáságát.Lenni vagy nem lenni ez itt a kérdés.Mi van ha stars elmegy,és mégis lesz mol liga???Hogyan szerez komoly támogatót,mivel tud érvelni egy dab ,ute,fradi,miskolc, managmentje,mikor térdig lejárják a lábukat szponzor után kutatva??? drága szponzor úr,köhögjön ki pár millát a csapatunknak és mi ígérjük,hogy a volán, stars távollétében színvonalas meccseken ,rengeteg néző előtt megnyerjük a bivaly erős mol ligát???Nehéz ügy,az ittmaradóknak.Dabnak a ligában lesz cirka 4-5komoly meccse a hsc ellen.(feltéve ha lesz mol liga)nem lenézve a többi csapat játékerejét,és büdzséjét,de a dab nagyjából úgy fog kilógni a bajnokságból,mintha a barca indulna az nb1 ben.Jópárszor olvastam itt olyan cikket hogy de jó lenne még1 ebel csapat,ami logikusan hangzott,de logikusnak tűntek az ellene felhozott érvek,főleg kerusztól.1 szóval jellemezve az egészet csuka fogta róka helyzet,de ha összejön a starsnak,akkor sok sikert nekik az új bajnokságban.
@Csak a Sportklub : Közöm sincs a vasas-hoz. Egyetlen volt serdülős csapattársam, Szappanos Dávid játszik ott ( sajna sérülés miatt egy ideig most nem láthattuk ) és ezért követtem meccseiket figyelemmel. Rossz ezt látni, hogy az itthoni Mol Liga ilyen nehezen akar összerázódni. Az is érdekes , hogy a leendő csapatok nem jelennek meg a megbeszélésen. Semmi konkrétum... Ilyen esetben természetes , hogy ha van rá keret , akkor a csapatnak és a szponzoroknak és a fejlődés érdekében a biztosra, nem pedig a bizonytalanra kell menni.
Azt elismerem , hogy a Stars nem lett toronymagasan a legjobb csapat, de látszik, hogy fejlődni akarnak és jó úton járnak. Nem akarnak megtorpanni,ezért keresik a lehetőségeket. Ha a Mol liga helyzete kilátástalan, miért ne indulhatnának egy erősebb, stabilabb bajnokságban. Adjon rá okot a Mol Liga,hogy maradjanak. A cím is erről szól "Nem akarunk mindenáron elmenni".
Mindenkinek az lenne a legjobb, ha egy erős hazai bajnokság lenne, de mint láthatjuk bizonytalankodás van...sajnos :(
ugyan már. ez csak ócska fenyegetőzés. nyomás gyakorlás(ka).
Azt az átok tisztújítást kellett volna előrébb hozni, most mindenki helyezkedik és kivár, fel kell vállalni, hogy az országos politikától függetlenül szülessenek olyan döntések, amik a folytonosságot biztosítják, ez a toporgás többet árt mint használ. Röhej ,hogy négyévenként minden leáll fél évre mert mindenki fölfelé tekinget, ha ennek az őrületnek vége 3 éves programokat és kötelezettség vállalásokat kell kötni, mert azok nem esnek egybe az országos és önkormányzati választásokkal.
Utóirat :
A MOl jelenleg elképzelt menetrendje a két külön bajnoki szakasszal nekem sem tetszik, nem kell külön OB1. De ezt már megvitattuk.
Ezt nem kell felfújni! De látom a Stars fikázók már itt vannak.

Szerintem ez a kulcs mondat: „Korábban jeleztük szándékunkat, hogy a Mol Ligában indulunk, de sajnos ebben a kérdésben június elején még semmi konkrétum nincs.”

Ez csak egy nyomásgyakorlás….a töketlenkedés minden normális klubvezetőt idegesíthet. Nem igaz, hogy évente ugyanabba a folyóba lépünk….június eleje van, de még nincs semmi.

Legyen már fix mag, fogjanak össze a normális távlatokban gondolkodó klubvezetők. (Hogy fordulhat elő, hogy nem jelennek meg??? Csató Imi mi történt?) Legyenek világos nevezési határidők… aki eddig jelentkezik indul, aki nem az nem. Ha utána nevezni akar, akkor szigorúbb feltételeket kell hozni. Biztosítékokat kérni (pénz letét, bankgarancia)…., nevezési díjat meghatározni, ami folyamatosan emelkedik…

Hogy lehet úgy csapatot építeni, hogy nem tudom, hogy milyen feladatra szerződtetem a játékost.

A fő probléma a MOL Liga menedzselésének hiánya. Ezt Jó lenne egy olyan vállalkozó, aki kiszervezi a MOL Ligát a szövetség égisze alól, és végre profi menedzselést folytat. Veszek egy lottó szelvényt, ha megnyerem ez lesz az első dolgom… 1 milliárdom lesz rá!
Csató Imitől kérdezném mi a háttere, hogy a Román Jégkorongszövetség égisze alá tartozó csapatok nem jelent meg a hétfői ligaülésen? Mert eléggé sántított a Gyergyóra való hivatkozás…
Ezt nem bántásból kérdezem. Nem kellene a távlatokba gondolkozó csapatoknak egységbe tömörülni....és kizárni a töketlenkedőket.
@FRee: Abban Te biztos vagy, hogy a szlovén bajnokság erősebb?
És mi van akkor, ha a Starsnak van egy infoja, miszerint a MOL kiszáll (kvázi ezzel megszűnik a MOL Liga)? Mondjuk ezt esetleg támogathatja az is, hogy a romániai csapatok nem jelentek meg a ligaülésen. Ebben az esetben érthető, hogy a Stars alternatív megoldást keres, csak azt nem értem, hogy akkor a többiek miért nem keresnek?
Szerintem igazuk van, Ti is ezt tennétek a helyükben. Nyomásgyakorlás, készen arra, hogy meg is lépjék... most komolyan, ha nem lesz MOL liga a DAB mi a rákot csinál majd?
Kangyal Balázs most aztán megmutatja. A magyar hoki érdekében teli szájjal ordít hogy milyen gyenge a magyar hoki és elmegy erősíteni a legerősebb regionális ellenfeleinket. Észkombájn, mit mondjak.

Igaza van, hogy töketlen loserek szervezik a MOL ligát, ezt láttuk már tavaly is. De azért van más megoldás is, próbáljon bekerülni a döntéshozók közé, oldja meg a problémákat. De nem, a 2 éves menedzser egyből veszi a játékait és elmegy a homokozóból.

A szponzorokra hivatkozni meg egyenesen álságos. Szerintetek mire menne ki több néző: egy Stars-Fradi, Stars-Újváros vagy Stars-Belgrád esetleg Stars-Zagreb II. meccsre???

Szánalmas és átlátszó érvelés egy botcsinálta menedzsertől. Az alaptételt, hogy egy jó játékosból nem biztos hogy jó edző lesz, azt ismerjük. Most Kangyal Elnök Úr bebizonyítja, hogy ez a szabály a klubelnökség viszonylatban is érvényes.
@check: akkor se ilyen ótvar módon csinálja!
@hüjeliba: A Mol Liga menetrendjéről a Liga dönt. A Liga tagjai a csapatok.
azt mondta a fradi: ha nem lesz penz nem folytatjak. aztan a dozsa ugyanezt. a vasastars ezt nem mondhatja, igy elohuzta a masik kartyat, az elmenoset.

nem baj ez, remelem felebrednek a csipkeMJSZozsikak mar vegre...

kurvara abba kene hagyni a bohockodast...
Elhangzott a kulcsmondat: menedzselni kellene a ligát. Nincs honlap, nem termék, nincs promóció...
Csináljon már valaki valamit. Esküszöm, segítek, ha hagyja.
Miért csodálkoztok, ha az aki fejlődni akar, az nem b*ssza az idejét olyasmivel, amiennyire bizonytalan? Jóniusban nem tudjuk kik és hogyan játszanak a ligában? Nevetséges! Ennek márciusra le kellett volna zajlania! Miért van ez az amatőr bénultság? Szerintetek meddig adja effez a nevét a MOL? Ha elmnegy a Stars, a DABnak sincs értelme maradni. Persze akkor az utésok meg a fradisták jóhangulatú derbikkel ellesznek, de a kiscsapatok (Miskolc, később Debrecen stb) sansztalan hogy előre lépjenek, Székelyföldi csapatok dettó.
És senkinek ne legyenek illúziói, ha elmegy a Stars a DAB és a Volán, itt mégegyszer normális bajnokságot indítani, elég lehetetlen dolognak tűnik.
MOL liga élt két évet.
De elk*rtuk.
@kerusz: A szlovén bajnokságban látszik, hogy milyen szisztémában minimum ki játszik, és nem csak gondolkodnak róla, hogy kéne valami bajnokság.
@fabot: Nemzetközi meccsekre mindig sokkal többen mennek ki, főleg Pesten. Ezt nem bonyi átgondolni.
@check: És ha a Mol kiszáll, akkor mi van? A szlovén bajnokságban ugyanúgy nincs szponzor.
@kerusz: de ott van bajnoksag. jelen pillanatban itt nincs. se mollal se mol nelkul...
@kerusz: Lehet, hogy szponzor nincs, de legalább rendezés van.
@veghist: A gondolkodás részese a Stars is, mint a Liga tagja, ennek a felelősségét Bill nem tolhatja el magától azzal, hogy külön utakra lép.

Egyébként Te mit látsz most a következő szezon Slohokej Ligájából?
@fradigy: @veghist: Igen? Meséljetek, mit tudtok?
@veghist: Fogadjunk, hoyg a Mladost Zagreb ellen nem lesznek százan sem fizető nézők.
@veghist: mese. Egyszer még lehet, hogy a semleges nézőt becsapják. De azok, akik hokimeccsre járn(án)ak, azok meg tudják különböztetni a Zágráb II.-t a Zágrábtól.
Az icehockey.hu-s Csabai nyilatkozatot kitennétek? Lenne egy-két észrevételünk hozzá...

Megköszönném!
@kerusz: Azt mindenesetre tudom, hogy a következő MOL ligáról nem tudok semmit.
Gondolom, Bill nyilatkozatában van jó adag provokáció meg zsarolás is, de mégsem kárhoztatom érte. De lehet, hogy több konkrétumot kapott délről.
A MOL liga jelen állapotában egy nagyon amatőr szinten megrendezett sorozat volt, és nem látszik, hogy merre megy tovább. Szerinted, mi a fejlődés útja egy olyan csapatnak, aki mindenkinél többet foglalkozik az utánpótlásneveléssel, és Magyarországon a Volán mellett egyedüliként tűnik olyannak, akinek van terve, hogy hol szeretne lenni öt év múlva, és szerintem a mostani MOL ligában a legsanszosabb, hogy egy minőségileg jobb szintre jusson?
Kergesse tovább a terveit és fejlődjön és ehhez találja meg a lehető legjobb terepet, vagy fogakat összeszorítva tapicskoljon a sárban a nyájjal együtt, várva, hogy egyszer majd nő fű a legelőn, és közben jó sok időt és pénzt elvesztegetve?
Szerinted?
@kerusz: @fabot: Meglátjuk (vagyis remélem nem, remélem, hogy a szervezők meg a liga észhez tér)
Ha lesz, én kint leszek magyar mezben, már csak azért is mert Pesten van.
a stars egyelőre ugyanúgy szerves része a problémának, a töketlenkedésnek, mint azok, akik húzzák-halasztják a dolgokat, ki tudja, miért
@veghist: Hát azt gondolom, hogy ha egy csapat elégedetlen a lebonyolítással, akkor úgy illendő, hogy előáll a javaslataival, és legalábbis szavazást kér róluk. Nem nagyon emlékszem, hogy történt volna ilyen a következő évi Mol Ligával kapcsolatban. Helyette van egy ilyen duzzogós, óvodás bejelentés, hogy akkor megyek a szlovénokhoz, mer' az jobb. Most leszámítva azt, hogy ez nem igaz, akkor sem ez a bevett eljárás agy klubon belül.
Az alapvető gond szerintem is egy liga-menedzsment hiánya.
Az induló csapatok önrendelkezésen szerintem is nagyon gyorsan túl kell nőni, mert különben minden évben ez lesz, ami most.
De mivel magyarok vagyunk rögtön kezdődne a vita, hogy ki választja és kit választ menedzsmentnek...
Az induló csapatok választják? Mi van, ha az MJSZ-nek, vagy a Molnak nem tetszik?
Az MJSZ választja? Mi van, ha a 9 csapatnak nem tetszik... és így tovább...
Önhatalmúlag valaki elkezdi kiszervezni, mert pénzt lát benne? Mi van, ha senkinek se tetszik és mindenki kihátrál belőle?

Nehéz dolgok ezek. :(

De egy nagyon extrém javaslatom azért van:
Én pl simán egyetértenék azzal, hogy ezen cikk szerzői legyenek a liga irányítói!
jegkorong.blog.hu/2010/05/14/mol_liga_2
Akár fő állásban is! A munkájuk lenne a hobbijuk!
Alulról jönnének. Nincsenek elhagyott csontvázak mögöttük. (Leszámítva néhány meccsen készült kompromittáló fényképet...;););)) És talán a magyar hokitársadalom minden tagja el tudná fogadni őket, mint ahogy az általuk szerkesztett blogot is elfogadja és elismeri. (Mind MJSZ, klub, játékos és szurkolói szinten) Fontos a marketing és a szurkolóknak megfelelés? Náluk jobban senkik nem tudják, mik az igények!
Na erre varrjatok gombot!!! :)

U.i.: Könyörgöm végre dőljön már el, hogy mi lesz a következő szezonban!!!
A Mol Ligával kapcsolatos két legnagyobb gond, hogy gyenge és gyenge kézzel vezetett a Liga, továbbá hogy nem szavatartók a klubok. Mindkét problémának részese a Stars is, nincs mit mások szemére vetniük.
@peterszky: Nincs benne annyi újdonság, hogy beszemlézzük.
Azzal, hogy Csányi lesz az MLSZ főnöke, a pénz megint elindul a labdarúgásba. Csányinak spanja az összes nagy cég vezetője, s gyanítom, nem csak baráti elvárás lesz, hogy oda áramoljon a lóvé.

Be kell vallanom, nagyon aggódom a magyar hokiért. Már nem csak arról van szó, lesz-e Mol Liga, arról is, hogy visszalépünk oda, amikor két-három csapat küzdött a bajnokságban. A DAB szívhatja a legnagyobbat, és nem vennék mérget rá, hogy egy ilyen elbaszott szezon után, mint ami előttünk áll, kitartanak a csapat mellett azok, akik a csapatot felépítették. Mi benevezünk egy csikócsapatot, a Fradinál is csak a szómágiával élnek a vezetők, Miskolc örül, ha a tavalyi szintet hozni tudja.
@kerusz: csatoimi egy egesz marek otlettel allt elo. oszt mi lett? legyintettek ra kb...
@F. Kapus: Talán jobb is, nem biztos, hogy szeretném elveszíteni ezt a nickemet... Lehet tudni róla, hogy kb. mikori a beszélgetés?
@kerusz: A liga mostani irányításáról a régi lengyel országgyűlés jut eszembe, amikor mindenkinek vétó joga volt... Az se működött, ez se működik.
Csak itt nem vétó jog van, hanem felállás és megköszönés: "Megyek máshova."
@peterszky: nem, de lehet régi. a nickedet meg ne veszítsd el, milyen hülyén néznél ki peterszky2-ként :)
szerintem kellene egy évet várni, és jönni az EBEL-be, most ezután meg marad itt a Stars?
Kedvelem a csapatot, jó lenne együtt játszanának a Volánnal majd!

Hajrá Volán!!
1) A MOL lerakta-e a pénzt a következő szezonért?
2) Ha igen, nagyságrendileg mekkora ez az összeg? (vajon lehet-e belőle nívós, marketingértékkel bíró, határokon átívelő, regionális bajnokságot szervezni?)
3) Ha nem, mire vár?
@kerusz: Ebben igazad van, de ez pont olyan, mint egy rossz házasság. Tényleg az összes fél hibája, de ha valamelyik fél úgy érzi, hogy már nem bírja tovább, és úgy érzi, hogy a dolgok nem javíthatóak meg, akkor menni kell. És akkor már pont tökmindegy, hogy ő is ludas volt-e a dologban.
@F. Kapus: :)

Annyira régi csak nem lehet, mint amilyen "régen" az ankét volt.

Nagyon szeretjük, amikor a pofánkba hazudnak. De lehet, hogy ezt is csak félreértelmeztük, mint anno a talán itt megjelent nyilatkozatot...

Na mindegy, majd meglátjuk mi lesz :/
@Tgabor: A hármasra volna válaszom: alioghanem szeretné látni, mit kap a pénzéért.
@Lacquo: én is nagyon kedvelem a starst. tényleg jó lenne, ha nagy volán-stars derbik lennének az ebelben. a dózsa elindulhatna a szlovák kettőben, A Fradi a szlovén kettőben, a miskolc a lengyel háromban, a Dab...? No, a dabot most hirtelen nem tudom. az osztrák kettőt szántam nekik, de mint olvastuk, ott nincs befogadó szándék. de arra is kell lenni valami megoldásnak.
@Tgabor: 3) valószínűleg szeretnék tudni, hogy mit kapnak a pénzükért...
@Tgabor: Mire rakjon le a Mol pénzt, amikor a kilenc csapat addig nem tudott eljutni (ide értve a Vasas Budapest Stars csapatát is, igen), hogy megmondja a Mol-nak, hogy mégis, mik az elképzeléseik? Ráadásul most ugye, a létszám körül is kérdések merültek fel.

Mondjuk ami engem sokkal inkább elgondolkodtat, az az, hogy miközben a csapatok a magyar-romániai bajnokságban való részvételt a Mol támogatáshoz kötik, aközben önként és dalolva vállalnának be semmivel sem olcsóbb, és szakmailag semmivel sem jobb bajnokságban való indulást szponzori hozzájárulás nélkül máshol.
Nekem csak egy kérdésem lenne:
Ha nem tudjuk azt a szekeret egyfelé tolni,mit akarunk mi az A csoportban? Mert nem érdemeljük meg!!!
@progmet: Tudod, ez nem egész így működik...
@kerusz: az utolsó mondtatod az élő bizonyíték arra, hogy ez csupán fenyegetőzés, ráadásul már sokadszorra sütik el a különböző szereplők. no, ennire veszi komolyan az mjsz.
@veghist: Szeva!

kerusz, ez tavaly sem volt másként, az Újpest, a Fradi akkor is tartotta a markát, és belengették, hogy ők (mi) akkor inkább külföldön nevezünk. Szerintem abban, hogy itt tartunk, nem csak a csapatoknak van szerepe. A Mol is "gondolkozik", jobban, mint tette azt tavaly.
@Fugeute: megismerte volna a Mol a partnereket...?
Egy szó mint száz, akkor lesz liga, ha valaki megcsinálja. Szerintem potenciál van, és ha termékké lehetne gyúrni (meggyőződésem, hogy lehet) akkor szépen elkezdene csordogálni a pénz is. De ehhez kiszámíthatóság és láthatóság kell. Ez meg most nincs.
amugy meg, ha Cortina "megfenyegetheti" a DELt akkor Kangyal is megteheti ugyanezt az MOLigaval nem? :P
@veghist: Ez így van. De ennek a kiszámíthatatlanságnak a részei (legnagyobbrészt pedig okai) a komolyan nem vehető klubvezetők is.
1 Miért nincs 06.01 még bajnoki kiírás?
2 Egy megbeszélésre miért nem ér ide a csapatok 1 része?
3 90 nap múlva már játszani kellene a meccseket.
4 Az elnökséget miért nem április 25.én választották, hisz addigra vége volt a szezonnak?
nyilván nem akarok senkit felmenteni sem okolni de a MOL adózás előtti tavalyi eredménye 188 md volt amelyből a reklámköltés (amelyben gondolom ott van a szponzoráció is) 6,3 md, ami kb 3 %a az eredménynek. Mennyit adhattak a ligának? 50m-et? 100m-at? Ez még mindig kis túlzással a hibahatár. Persze ez nem adomány volt ezért a cég neve végig forgott egy majd egész éves rendezvénysorozaton. Azt hogy ez megéri vagy nem, ember nem lesz aki ki fogja pontosan számolni. Mert nem lehet. Hozzáteszem,a hoki a harmadik legsikeresebb csapatsportág s ha már folyamatosan MOL mentésben van a mindenkori parlament, hol az osztrákokól hol az oroszoktól, az a minimum hogy támogat sikeres hazai bajnokságokat is. De politizálni meg végképp nem akarok.
Tehát: a MOLnak nagyjából tudnia kell mit kaphat a ligától, még akkor is ha a csapatok képtelenek negegyezni. Amúgy ez egyéves szerződés vagy valahol útközben vagyunk? Ha meg azt tapasztalja, hogy töketlen a szövetség, kijelölheti egy emberét hogy segítsen. Szerintem neki s lehetne bolt benne. Regionalitás rulez ugye? :) Ha már ott van szinte minden környékbeli országban. Azt már meg se merem pendíteni, hogy a MOL/CEZ kapcsolatban tán még hoki ügyben is lehetne mit kapirgálni.
@fradigy: ha ez olyan mulatságos lenne...

Ha a München nem lesz DEL-tag, "na sag mal schon", mondják majd a németek, akkor is lesz 14 csapat a DEL-ben, 18 a Bundesliga 2-ben, több száz az Oberligákban és a tartományi ligákban.

Ha nálunk elmegy egy csapat a hatból, akkor azárt egy kicsit más a vége.
Ha Stars menni akar a másik ligába menjen. Nem tudom lesz-e rá elég pénze? Csak az utazási költsége min 2X akkora mint a MOL ligáé, Viszont olcsóbb játékosokkal meg lehet úszni..
Üdv Benő
Fehérvár Ördögi Kör
@Tgabor: Hát nem hiszem, hogy jó irányban ülsz a lovon. Le ne baszd már a Molt, mert két éven keresztül pénzt adott a magyar hokinak!

www.mol.hu/hu/a_molrol/tarsadalmi_szerepvallalas/
nézzük csak. Akkor van egy xyz-ligánk (figyelembe véve, hogy mennyi pénzt adott a Mol tavaly, majdnem mind1, hogy hogyan fogják hívni) a köv. csapatokkal:
1-3. HSC; Brassó, Buki: a 3 héttel ezelőtt tudott ligaülést az utolsó munkanap mondtak le. Ez komlyotalan.
4. Ute: a múlt heti ankéton elhangzottak alapján 2-3 ifi sorral a felnőttben
5. Ftc: ??? - lassan a bajnokság esélyeseivé válnak. 2-3 jó + sok amatőr státuszú játékossal
6. Miskolc: a tavalyi legponterősebb soruk nélkül, valszeg a 2 évvel ezelőtti szint
7. AV farm: no comment
...

8-9.: Stars / Dab: akiknél komolyan lehet látni, hogy szeretnének előrelépni. Ebből az egyik most úgy tűnik megunta a fent leírtakat. Kétségtelenül a Dab van a legrosszabb helyzetben. :(
Azaz kb. Fügével értek egyet.

Az felmerült bennem, hogy miért nem lehet ülésezni az erdélyiek nélkül? Szerintem az Ebel nem halasztott volna, ha a Volán küld egy 'sajnálomnemérekrá' levelet. Legfeljebb hoznak 1-2 döntést, ami kicsit hátrányos lett volna nekik.
Félreértetted. Nem basztam le, de gondolom megérte nekik is. Röviden is leírhattam volna: 'Egy szó mint száz, akkor lesz liga, ha valaki megcsinálja' (copyright)
akár a MOL is vagy a támogatásukkal a szakemberek
@kerusz: Meg hogy nincs aki szétcsapjon közöttük. Egy határozott vezető ráncba tud szedni egy széthúzó tulajdonosi kört, ha világos a koncepciója. Más területen elég sok ilyet láttam.
"Négy EBEL-csapat farmja versenyez itt" ha Volán a nagy példakép, akkor el kéne gondolkozni, hogy az ő farmjuk anno milyen erős volt.
"minél magasabb színvonalú jégkorongot kínálni a nézőknek" nem a Mol liga miatt vannak 30 egy Vasas meccsen, ez ugye stimmel?
Ha meg akkor királyok mint ahogy érzik, ki lehet tűzni szép célokat ám. pl.: minden hazait megnyerni, vagy 95% teljesítmény az alapszakaszban, vagy címvédés. Nem kell mindjárt világgá szaladni, ha valami nem a szánk íze szerint alakul.
Nekem több sebből vérzik ez a sztori.
@Tgabor: Szerintem meg nem költötték el túl jól a pénzt. Nekünk jól jött, de nem lett nagy márkaértéke. Na pl. ha a Volánt szponzorálja ugyanennyivel, sokkal jobban jár.
@eradam: Mit lehet tanulni abból, ha minden hazait hozol, vagy 95%-ot nyomsz? Akkor jöjjön vissza a Volán, nem?
@veghist: Szerintem sem kaptak annyit, mint amennyit adtak, maradjunk abban, szerelemből adták. Isten tartsa meg a jó szokásukat, de ilyen kretén klubokkal nem sokáig fogják ezt játszani.
@kerusz: Akkor most valami konstruktív végszó?
nem tudom, valszeg volán szempontból igen. tán mol szempontból is. de minek van nagyobb nagyobb reklámértéke: ha szponzorálja pl a domingot hogy éneklejen egyet (mert ugye nemcsak a hoki versenyzik a mol lóvéért) vagy egy évig a népsportban (is) ott virít hogy mol liga. nyilván nem tudom forintosítani, de vélelmezem a másodikat. véleményem szerint ezt a hernádi odaadta valamely kapcsolat által de nagyon nem figyeltek eennek a hasznolsulására. persze lehet hogy tévedek
@kerusz: Tapasztalataim szerint egy(néhány) középvezető beosztású hokiőrültnek köszönhető, hogy pénzt ad a Mol, de például a csúcson ülők már nem ennyire lelkesek. Egyikük pár hónapja fejtette ki nekem, hogy ő személy szerint nincs oda a hokiszponzorációért, ellenben megint kezdi felkelteni a figyelmét a foci...

De az is igaz, hogy lakva ismerni meg egymást.

Ha emlékeim nem csalnak, a Mol-nak a romániai (illetve erdélyi, mielőtt Imi nekem esik:) leánya hajtotta a támogatást, az ottani piaci jelenlét erősítése miatt volt ez fontos. Időközben változhattak a dolgok, mostanában a horvát piac az érdekes nekik, de onnan nem nagyon lehet csapatot fogni.
Vagyis a Mol saját jogon is agyal, nem csak a csapatok töketlensége miatt.
@kerusz: Tapasztalataim szerint egy(néhány) középvezető hokiőrült miatt adott pénzt a Mol, a csúcson ülők azonban nem voltak ennyire lelkesek. Egyikükkel beszéltem pár hónapja, akkor már azt pedzegette, hogy talán nem kellene folytatni a hoki támogatását, viszont megint kezd érdekes lenni a foci.
Az is kiderült, hogy horvát csapatot akarnának behozni a Mol Ligába. Induláskor a román piac volt érdekes, most a horvát.
@kerusz: A Mol kb 10.000 eurót adott csapatonként. Ha egy közös bajnokság jövője ettől a 10.000 eurótól függ, akkor nagy baj van.
@csatoimi: Ebben nagyon igazad van! Eddig azt hittem, kicsit több pénzről van szó.
@csatoimi: Akkor már azt is áruld el, ki(k) miatt nincs MOL-Liga?
@eradam:

"nem a Mol liga miatt vannak 30 egy Vasas meccsen, ez ugye stimmel?"

a stars meccseire többen járnak, mint a nagy hagyományú klubokéra. azon is el lehetne gondolkodni, hogy vajon miért
Én megértem szegény Kangyalt, de azt is megkérdőjelezem, hogy eladható hoki lesz az u-20-as szlovén meg az "erősödő" szerb-horvátból. De kétségkívül visszarántja őket a sok tesze-tosza bösszmeség :D. Székely csapatok megmondták egyértelműen, hogy indulnak, és több meccset szeretnének, rajtuk nem hiszem, hogy múlna bármi is, a többiek meg...
A MOL-nak megérte, nem véletlenül Románia felé tendál a szövetség sem. Igaza van Fugeute kollégának, én is így látom. Sajnos a foci ellen nagyon nehéz lesz, ennél szervezettebben kell tolni, különben az a kevés szponzor is elmegy.
Egyébként nézőszám szempontjából nekünk is van felelősségünk, én akárhány embert vittem Fehérvárra vagy Stars meccsre, mindenki rákattant.
Jövőre DIV I, ebben az évben meg lehetne alapozni
a következő pár évet, a feljutásról nem is beszélve...
tehát kábé 20 milláért megkapták a névadó szponzor titulust, pályákon, mezeken stb a MOL logót, az összes olyan napi és hetilap ami bármilyen keveset is foglalkozik a jégkoronggal, megemlíti hogy MOL liga (pl csak az NSO esetében szeptembertől áprilisig ez 4m ember)
jól értem?
(ha igen - félreértés ne essék ennek is örülni kell - de tényleg annyira önzetlen boltot csinált a MOL?)
@Morgó Muki: Az még nem biztos, hogy nem lesz Mol liga. De ha nem is ezen a néven, a közös bajnokságnak úgy is lenni kéne.
@Tgabor: Egyrészt az összeg ennél azért magasabb volt. Másrészt miért kellett volna önzetlennek lennie? Harmadrészt amikor egy országos napilapban egy Mol-logó alatt jelenik meg a jégkorong-bajnokságról szóló cikk, akkor vajon a hírérték, vagy a marketingrásegítés (biztos van tutibb neve ennek) miatt lehet? fogalmazzunk diplomatikusan: a Mol legalább annyit adott az elmúlt kért évben, mint amennyit piaci szempontból ér a mi hobbink. Ha van szereplője a történetnek, akit nem érdemes baszogatni ez ügyben, akkor az a Mol.
@AG 2.0: ha a válasz a fenygetettség-érzet hiánya, akkor figyelembe véve, hogy rád reagáltam, át kell gondolnom az egész életem, mérlegre kell tennem majd' három évtizedet.

pár hét múlva jelentkezem, hogy mi lett.
A MOL adott volna többet is, ha dugig lennének a pályák, hoki lázban égne az ország rajtunk kívül is.
Ceterum censeo terméket kell csinálni a hokiból meg a ligából, vagy maradunk itt.
@szorgalmas: Megint ugyanaz a nóta...
@veghist: Mert a Volán az első sikeres szezon után lépett le ugye? Nem volt jó pár év amikor meghatározó volt, ugye? Ezt hívják úgy h kinőtte a ligát. A Vasas először a csarnokot kéne kinőni, aztán kalandozzon.
@veghist: "A MOL adott volna többet is,..."

ezt mire alapozod? miért adna többet, ha ugyanannyi pénzért is ő lehet a névadó? ez azért nem a zsebpénz esete. -nahát, megint egy ötös, fiam. tessék itt egy százas, vegyél belőple fagyit...?
@eradam: Túl sokáig várt talán. De a modell megvan. Az egyetlen igazi sikersztorink.
@csatoimi: Ebben is egyet értünk. Máshogyan kérdezem! Ki(ke)n vagy mi(ke)n múlik, hogy nem született még megegyezés? Életemben nem szerveztem még bajnokságot, de így sem tartom normálisnak, hogy 3 hónappal a kezdés előtt nem biztos, ki vesz benne részt, mikor lépnek pályára, stb.?

MOL-ról én is azt gondolom, hogy nem kell őket baszogatni. Gyanítom, nem tolonganak a névadó szponzorok.
@durex26: A székely csapatok idetolhatták volna a biciklit tegnapra, ha komolyan gondolták. De semmiképpen sem péntek délben mondják le a hétfői ligaülést ebben az esetben.
@szorgalmas: nem hiszem, hogy A.G. most a fenyegetettségre gondolt volna...
@kerusz: üldözési mániám van.
@szorgalmas: pedig konkrétan én konkrétan téged még soha nem üldöztelek. most sem :)
@szorgalmas: most épp kit üldözöl? :)
@Fugeute: Szerintem azért lehet ilyen csapongásokat észrevenni, mert soha senki nem gondolta végig, hogy hosszú távon mi az istent akar a Mol ligával szakmailag, üzletileg.
@F. Kapus: @csatoimi: Arról lehet tudni, hogy a három romániai klub miért nem jelent meg a liga ülésen?
@M.Lac: Imi egy másik topicban azt írta, hogy állítólag a Gyergyóra vártak, de ez viccnek azért nagyon durva lenne...
@kerusz: merthogy a gyergyói vezetők mindenhol kijelentették már régóta, hogy egész egyszerűen nem tudnak elindulni a MOL ligában egyelőre, anyagi okok miatt.
még egyszer jelzem, hogy nem baszogatás (nem is értem miért gondoljátok páran annak)
gondolom a számol(gat)ás nem a csesztetés kategóriája
senki nem mondta hogy önzetlennek kell lennie de ezt a társadalmi szereplvállalós dumát azért ne együk már meg (nem vagyok multiellenes, ott vagyok 20 éve)
ezzel a 20 millával (vagy ok szorozzuk meg 2vel) egy közepes vidéki focicsapat büdzséjének a negyedét lehetne állni. megéri?
amúgy veghistnek teljesen igaza van, termék alapon ennél többet ki lehet(ne) hozni belőle
marketingszakmázni már csak azért sem akarok mert pénzügyes vagyok, de nyilván se a molnak se másnak nem fog implicite nőni a bevétele mert olvassák az újságban a nevét (ezzel az erővel egy kanyi ráfordítást nem kéne tennie, mert a mol értékesítési bevétele gyakorlatilag nem függ a mol reklámoktól)(ja, az nhlben is van lukoil reklám, gondolom nem az azonnali olajértékesítés növelése motiválta az oroszokat :)
viszont névreklámként nem volt nekik rossz bolt, továbbra is úgy gondolom
@kerusz: köszi! Ezek szerint a klubok sem veszik ezt a ligát olyan komolyan, nem csak az MJSz... sajnos :(
@M.Lac: Főleg a klubok nem veszik komolyan. A Ligában az MJSZ-nek nem osztanak lapot. Egyelőre cspa olyan kérdésben nem sikerült egyetlen döntést sem meghozni, amelyek a Liga hatáskörébe tartoznak.
@Tgabor: A focit vegyük ki a játékból, az más tészta. Legyen elég annyi, hogy a zsinórban háromszor olimpiai bajnok vízilabdasport magyar első osztályú bajnoksága sem kap többet a névadó szponzortól. ennek oka igen egyszerű, ennyi a piaci értéke. A társadalmi szerepvállalás duma felett meg hunyjunk szemet, annál is inkább, mert ennek a tárgyhoz vajmi kevés köze van :)
Még a legelején írta Morgó Muki, hogy "menekülnek".
Kénytelenek s nem csak ők, hanem sok-sok utánpótláskorú is kénytelen..., ha valamit komolyat akarnak elérni.
@kerusz: Ebben az esetben vissza kell vonnom a legelső kommentemet!
@shootka: Saját maguk elől menekülnek...
@kerusz: egyrészt ok, másrészről nem. Ha nincs laposztás az MJSz felé, akkor kvázi a MOL Liga egy független sorozat, gyakorlatilag mint az EBEL azaz nincs szövetségi felügyelet alatt? Mert ha igen, akkor elfogadom. Ha nem tényleg független dologról van szó, akkor pedig illik rá a "bolygó hollandi" kifejezés... de hogy nincs ez így rendben, az egyszer száz! :(
a mol 2 éve a szinte semmire ad pénzt, ezt az időt sokkal hasznosabban is fel lehetett volna használni, ekkora szerencse ritka manapság. ha a mol úgy érzi, hogy nem azt kapja a pénzéért, amit elvárhat, akkor abban Billnek nem kis szerepe volt, a sajátságos nyilatkozataival. plusz a fótbalisták is itt vannak! egy ilyen helyzet normális helyeken arra szokott jó lenni, hogy összezárjanak a partnerek és bizonyítsák, hogy igenis megérdemlik a pénzüket. namost ehhez képest van megint egy nyilatkozat, meg van egy újabb elmaradt ligaülés...
@szorgalmas: a dab ősztől az nhl-ben folytatja, Takács Endre lesz az új Bettman! :)
@kerusz: Nem lehet hogy ők a moldávokkal és bulgárokkal tárgyalnak és azért nem jöttek? De igazad van, felróható nekik az ülés elmaradása, szégyenlem magam a nevükben, és átérzem, hogy ez a legnagyobb gondja a közös ligának.
---
Szerintem meg a klubokknál az a baj, hogy mindig csak egy évre van meg a szükséges összeg majdnem egésze, és holtszezonban rohangálnak begyűjteni a szükségeset a következő évre. És ameddig nem tudod, hogy mennyi pénzed van vagy lesz nehéz bármit is szervezni.
@vaze: hát, nagyon gratulálok:) csak annyit kérek szépen, hogy engedje el ovecskint szocsiba. köszönöm:)
@durex26: Ha nincs meg a pénz, akkor nem kell akarni jönni.
@szorgalmas: Úúúúúú, Szocsi nem fog menni! Pont akkor szervezzük az első Alma-Körte Kupát Dunaújvárosban, a DAB, a Fradi, a Washington és a Pittsburgh részvételével :)))
Bámulatos, hogy egy új év, de régi lemez: meg lesz-e rendezve egyáltalán a MOL-liga? Júniusban. Brávó!

Így lehet aztán hosszú távon építkezni, ezt nevezik stratégiának...

Engem nem zavar, szinte hazamegyek Ljubljanába a vendégszektorba (majd a Félcsöcsűbe):)

Csíkszeredában pedig azért kezdtek el gőzerővel építkezni, mert "kinőtték" a MOL-ligát, és csak saját bajnokságban gondolkoznak? (Mert hogy ennyire veszik komolyan?)
@kerusz: Az indok az tényleg ez volt, legalábbis ezt mondták nekem. Én sem tartom sem megalapozottnak, sem elfogadhatónak. Van még baj nálunk is, de legalább jó úton járunk. :)
Ha Kangyal és a tulajdonosi kör arra gondol, hogy egy kis nemzetközi tapasztalatszerzés után egy-két éven belül csinál Budapestnek egy EBEL csapatot, akkor az nekem, mint a minőségi hokit a lakókörzetében nézni vágyó szurkernek tetszene. Ezt néhányszor már leírtam, kaptam is érte, hogy az milyen szörnyű hatással járna stb..
Az idő azonban úgy tűnik azok véleményét igazolja,akik szerint komoly bajnokságot se Mol-lal, se nélküle az adott keretek között, a jelenlegi pénzügyi-gazdasági válság miatt nem lehet rendezni.
Újpest, Fradi, Miskolc szinte csak negatív hírek érkeztek, az erdélyi csapatok a Csikszeredát kivéve gyengék, akkor most miről beszélünk. Nagyobb pénzt komoly szponzortól nemigen lehet remélni, akinek meg még van, az meg szabadon dönthesse el mire költi!Örüljünk neki, hogy egyáltalán hokira fordítja, ne oktassuk ki arról, hogy ezt "szakmailag" hogyan lenne helyes tennie...
Egyébként meg szabad a pálya, bárki beszállhat szerintem bármelyik magyar csapatba némi/évi pár tízmilliós/ támogatás fejében és akkor lehet a /magyar hoki/világot megváltani.
@budaijegesmedve: Hát pl. a Mladost Zagreb az tökéletes egy kis nemzetközi tapasztalatszerzésre.
Idén is elkezdődött, a ki hova akar menni játék. Ezzel az a baj, hogy pont azok nem fogják fel, hogy ezzel mennyit is ártanak maguknak, akik ilyet játszanak.
Nagyon sok minden elhangzott már, szerintem a leglényegesbb dolgok:
-szövetséget hibázatni ezért a helyzetért hülyeség, ugyanis ha a csapatok vezetői megállapodtak volna, akkor most nem lenne miről beszélni. Az ő oldalukon pattog a labda.
-Ez a nyilatkozat egyértelműen egy ócska fenyegetés. Támogatás nélkül egy több utazással járó, nem magasabb színvonalú ligába miért menne bármelyik fejlődni akaró csapat?
-Sajnos a klubok még mindig nem képesek maguktól együttműködni. Bármit képesek megtenni azért, hogy jobb pozícióba kerülhessenek. Ezt láthatjuk most a Starsnál, de a Fradinál is.
-Több évre nem nagyon gondolkodnak előre. Nem látják mekkora érték is ez a MOL liga. Nehogy csak akkor vegyék észre ha már megszűnik.
-Ha a MOL nem támogatná a ligát akkor is el kell indítani a közös bajnokságot. Más út nincs. Nem szabad, hogy a támogatási összeg számítson egy csapatnál a liga indulásában. Ha jól gondolom, akkor a támogatás mérete nagyjából egy légiós bére.
@M.Lac: A Liga sok kérdésben önállóan dönt. Ezen nem tudom, mi nem érthető. Az más kérdés, hogy szemmel láthatóan csupa olyan ember ül a Ligában, aki alkalmatlan bármiféle döntéshozatali folyamatban való részvételre. Nagyjából egyetlen kivétel erősíti a szabályt.
@OliBLOOD: Szerintem annyi sincs. Vagy egy nagyon olcsó légiós béréről beszélünk, de az olyan meg jobb is, ha nem jön a MOL-Ligába, mert javítani nem javít semmin.
@kerusz: Nem biztos, hogy jó értem, de van egy olyan érzésem, hogy nem a fradi, ute és miskolc gondolsz :), pedig én igen. És igenis kelljen akarni jönni mindenkinek, csak jó előre két évre kéne.
Sajnos a hokira jellemző ez a bajnokság-vándorlás.

Amúgy a magyar hokitársadalom tele van nagyképűsködéssel.

Nem lenne baj a "törj a csúcsra" szemlélet, de a Starts ezzel most nehéz helyzetbe hozza a többi csapatot.

Amúgy az MJSZ szerintem (a többi sportághoz képest különösen) jól működik. Nincsenek lenyúlások, közönségbarát, jól lobbizik, stb... de eréllyesebben és hatékonyabban kéne szervezni a MOL Ligát. Ez igaz.

Elgondolkodtató, hogy a magyar hokisport még sose volt ilyen magasságokban, és mégis szinte az összes csapat (Fradi, Újpest, Miskolc...) fenyeget azzal, hogy lehúzza a rolót. A DAB is csak vegetál...

Össze kőne fogni. Vagy valami.
Reklámozni sokkal hatásosabb egy ilyen szponzorációval mint hirdetéssel, ezért ha összeülnek a csapatok elég valószínű hogy valamennyi pénzt kapnak a MOL-tól.

Ha marad a MOL liga akkor a Stars sem megy máshova, meg gazdaságosabb itt játszani.

De ennek akkor sem látom az értelmét!
A ligaülésen mért nem a magyar; román szövetség és a MOL küldöttsége vesz részt?
A csapatok megbeszélik, hogy mit is akarnak...ez abszolút amatőr dolog. Mint a grundon kitalálnék meccs előtt a játékszabályokat. :D

A Volán és a MJSZ segítségével azt a 6 csapatot be kéne szervezni az osztrák másodosztályba. Vagy valahova ahol van rendszer és 10 csapat feletti bajnokság van.

Az MJSZ-nek jó hogy van ez az erdélyi vonal mert nem kell foglalkozni a felnőtt bajnoksággal. De ez a vonal szerintem nem valami életrevaló, és hogy itteni kifejezéssel éljek ebből nem lesz termék. Az EBEL meccseket sem igazán lehet eladni itthon nem hogy akkor a MOL ligát. Ahhoz még több tíz év szervezett kemény munka kell.
@durex26: mindenkire gondolok, aki most elkezd rinyálni, hogy nincs pénze. Akkor húzzon az OB I/B-be.
A Magyar jégkorongban tulajdonképpen mi a szerepe a Magyar Jégkorong Szövetség- nek?
Kivárni amig a csapatok különböző igényeinek megfelelve kiirhatnak egy bajnokságot, maj persze azt kivánság szerint, mint mindig, változtatgatni?
Egy tökös és hosszútávon tervező, felelős szövetség szigorú ki és előirásokon alapuló tervet készit, csapatokkal szemben pontos elvárásokat fogalmaz meg és a konkrét tervhez támogatót szerez. Manapság a jég már nem -10 fok függvénye,de a jégkorong irányitás még mindig "időjárás" függőnek tünik, legalábbis hozzáállásban.
@vaze: nagyon jól hangzik, nívósnak tűnik a felhozatal. ha ráérek, mindenképpen szeretném majd megnézni a kupa keretein belül a DAB-Fradi meccset:)

@Uteapu: lehet, hogy félrértem, amit írsz, de szerintem az mjsz-nek nem dolga a szponzor felhajtása. szervezési feladata van, a csapatok dolga, hogy az mjsz által szervezett bajnokságban részt vegyenek, saját forrásból. főleg ezért nem értem a pénzért rinyálást/fenyegetőzést minden oldalról. az, hogy van egy névadó szponzor afféle bónusz. pici plusz forrás, van neve a gyereknek. oszt ennyi. de hogy mindenki ezen a csecsen akar lógni, az nekem furcsa.
@Uteapu: A Mol Liga körüli töketlenkedésben a klubok felelőssége a megkerülhetetlen.
@kerusz: nem láttam, de szerintem nem lehet sokkal rosszabb, mint a Brassó, vagy a Gyergyószentmiklós volt...
@szorgalmas: Mindenki arra a meccsre kíváncsi. :)
@kerusz: Egyetértek, akinek nincs vonuljon háttérbe, keresse, aztán ha megvan, jelzi és kész, jövőre indulhat, ha nincs meg, keresse tovább.
@budaijegesmedve: Akkor már megéri velük játszani.
@szorgalmas: Egyetértünk, csak lenne már szervezett bajnokság hosszútávon, kiszámithatóan.
Foglaljuk össze: megunva a MOL-Liga körüli töketlenkedést, Bill úgy döntött, hogy inkább elmegy egy OB1-nél, MOL-Ligánál egyaránt gyengébb, viszont drágább bajnokságba. Természetesen mindezt a fejlődés és a magyar hoki érdekében. Hát, ha ezt a "tulajdonosok" beveszik, akkor viszont nekem is van számukra egy visszautasíthatatlan ajánlatom, amihez indulásként elég lesz csak a 8.000 euró is, ami a szlovénoknál a nevezési díj! :)))))
jah, és persze a töketlenkedést a töketlenkedés előtt unta meg, mintegy másfél hónappal, roppant proaktív! :)
OFF

Nem is olyan régen volt itt vita arról, hogy mennyi is lehetett a Vasas előző évi költségvetése. Most itt kiderült. Idénre 80-90 millióval terveznek, itt (icezone.hu/hir.asp?id=857) pedig 20%-os csökkenést írnak. Vagyis 100-112,5 millió lehetett.
@kerusz: Eszemben sincs felmenteni a klúbokat,nagy a felelősségük de az asztalra először a szövetségnek kell rácsapni.
A pénz beszél, a kutya ugat. Ha elmennek, elmennek. Kötelező a Mol ligában indulni? Bocsánat van 2010/2011 Mol liga? Egyébként kivel játszanának a Dabon kívül van ellenfelük? Miskolc határeset, Újpest gyengül, Fradi lelkes amatőrők, volán b hagyjuk, hsc? azon kívül, hogy majd lesz, légiosokról zéró info. Ebbe rakjanak milliókat? Én nem hibáztatom Őket, sőt. Mit akarunk? Mitől emelkedne a hazai színvonal? A jelenlegi játékoskeret egymás elleni meccsein mit vártok? Lehet, lovagolni azon hogy csak a mol liga a megoldás, de nézzük a magyar focit, az egy nagy rakás szar. Kurva kevés, hogy eljátszadozunk egymással, aztán a div1-ben, vagy az a csoportban meg csodálkozunk, hú bazmeg ezek nagyon jól korcsolyáznak. Aki játékos, csapat megteheti menjen, küzdjön, próbálkozzon máshol.
@Enzo Molinari: Tudod, hogy kik játszanak a Slohokej Ligában? Tudod, hogy mi az idei kiírás?
@Enzo Molinari: na, képzeld el, mit tudhat a Slohokej, ha az még ennél az általad agyondicsért MOL Ligánál is szarabb! :)
@Enzo Molinari: Magyarázd el, hogy ez a liga miért áll előrébb a szervezettség terén, miért erősebb, mint a MOL:
jegkorong.blog.hu/2010/06/01/bogdan_jakopic
Még ott sem tudják kik fognak játszani, csak hétvégén vannak meccsnapok, ráadásul fizetni kell az ellenfélnek is.
A közös bajnokság szervezését szerintem Mo.-on is független gazdasági társaságra kellene bízni. Ebbe bele kellene tolni a pénzt a komoly kluboknak, a szövetségnek és a névadó szponzornak is (Minumum 3 éves szerződéssel). A törzstőkét az érdekelt feleknek kellene összedobni..a gazdagabb klubok esetleg nagyobb részesedést is vásárolhatnak. Esetleg más szponzor és magánbefektető is beszállhat. A gazdasági társaságra jellemző döntéshozatali mechanizmus kell, a befektetett pénz arányába szavazhatnának. Akkor, ha megfelelő tulajdoni hányad összejön, akkor nem fordulhat az elő, hogy nincs döntés. A társaság bevételeiből lehet fedezni a közös marketinget (pl. honlapot, netes közvetítést) és egyéb célokat. Esetleg lehetne pénzdíj is...

Ugyan úgy kellene nevezési díj, mint a szlovénoknál. Amely emelkedhetne sávosan…… Aki áprilisig jelentkezik az X-t fizet, aki májusban annak 2X-t, aki júniusban annak 3X-t, és egyéb biztosítékokat is kérnék a kluboktól, amit az évvégén visszakaphatnak, ha kötelezettségeiket teljesítették. Például a JT felé sem lehetne tartozás.
Amíg nincs egy "független" gazdasági társaság addig zajlik a töketlenkedés...
Én akkor nem értek valamit: ha abban a jóval gyengébb szlovén bajnokságban jól teljesítő srácokat elviszik külföldre, akkor az élősebb közegben helytálló magyar fiúknak mért van nehezebb dolguk ilyen téren?
Mert valamilyen oknál fogva csak elénk rangsorolják őket. :(
Szerintem itt az egész történet arról szól, hogy a Stars szponzori köre rácsapott az asztalra és azt mondta Billnek, hogy "tegyél le valamit az asztalra, vagy kiszállunk". Mivel a MOL-t nem tudja letenni, az EBEL-t szintén nem, letette hát a Slohokejt. Ilyen szempontból teljesen korrekt. Annyi nézőt, amennyi idén volt a Stars-meccseken, ezzel is be lehet vinni a csarnokba, főleg h nemzetközi, meg pl a Partizannak meg a Zágrábnak nagy neve van, nem a hoki miatt, de az az átlag embert nem érdekli. Ez marketing.
A baj az, hogy a többi csapatnál nincs olyan szponzor, aki odacsapjon, hogy kér is valamit a pénzéért, mert egyébként nem fogja adni. A klubvezetők pedig ezt úgy tűnik nem látják be, mert ellenkező esetben már rég elmondták volna, hogy milyen lesz a közös bajnokság a magyar meg az erdélyi csapatokkal. Mindezt MOL-támogatástól függetlenül, jól tudja mindenki, hogy attól hogy kimondom hogy lesz közös bajnokság 9 csapattal, csak jobb lehet nekem mint így, akár van MOL, akár nincs, mert legalább a csapatok tudják hogy mi lesz. Ahogy a DAB-nál is mondták: nem tudják hogy mi lesz, így hogy igazolják le pl MacSweynt? Csak így lehet hogy késő lesz. Marketing és hosszútávú gondolkozás kell, és akkor egy idő után nem a csapatvezető fog a szponzor után szaladgálni, hanem fordítva. Ez így senkinek nem jó.
SZVSZ elképzelhető, hogy nem csak üres szavak azok amiket Bill mondott, hanem komolyan is gondolják hogy a Slohokejben indulnak, mert ott a szponzor fogja megmondani hogy mi lesz. Az meg hogy a magyar hokinak mi jó, bocsánat, de a szponzor le fogja szarni, és az ő szempontjából ebben teljesen igaza is van.
@Bubu42: Azért, mert nem mennek el játékosügynökökhöz, meg mert nincs, aki beajánlja őket külföldön (a több, mint két tucat szlovén nyilván ajánlgatja is egymást). Mint látod, Hetényinek is csak egy ajánló kellett. Ha edző vagy, van a csapatodban szlovén, és meg vagy vele elégedve, mert az árához képest nem rossz, eszedbe jut másik szlovént keresni. Ha edző vagy, nincs a csapatodban magyar, nem fog eszedbe jutni magyart keresni.

Kb. ezért. Nagy tételben le merem fogadni, hogy a két, Mariborból Brianconba igazolt szlovénnél klasszisokkal jobb Magosi és Hegyi illetve Szirányi is.
@lines: Ebben igazad van, de ezt nem kell előadni szakmai előrelépés igényének. Én azt is megértem, ha nem akarnak ebben kis budapesti homokozóban játszani a többi ovissal, mert úgy érzik, ők már nem hátulgombolósok. De a szakmai előrelépést nem nagyon kellene emlegetni ebben az esetben.

Szegény Stars-honlapszerkesztőt fogom sajnálni, mert nem lesz könnyű beharangozót írni. "Holnap az a Mladost Zagreb látogat hozzánk, amelyik a legutóbbi mérkőzésén javuló formát mutatva 15-3-ra kapott ki a bledi fiataloktól, izgalmas csatára, komoly összecsapásra számíthatnak tehát az IceCenterbe kilátogatók." Vagy valami hasonló...
@kerusz: Ha csak ezen múlik akkor átiratkozok sportmenedzseri szakra. Ezek szerint hiány szakma. :)

De azért engem nem győztél meg teljesen, mivel válogatott tétmeccsen általában kikapunk.

Ez szerintem összetettebb probléma. De ha ebből a szempontból nézzük akkor jó a közös liga velük, mert mikor nézik a beajánlott szlovén tehetségeket akkor láthatják hogy a magyar játékosok milyen játékerőt képviselnek és a statisztikákba is benne lennének.
A MOL ligában ez elég valószínűtlen, csak a válogatott adott eddig kiugrási lehetőséget, de azért egy div. I-ben nyújtott jó szereplés még egyáltalán nem garancia a szerződésre.
szorgalmas írására kinyílt a bicska!
szeretem az ilyen okosokat!
sajnos, még sok van belőlük. és ez nem politikai hovatartozás, hanem hülyeség. :(
a mol ligát kéne megerősíteni. ennyi! nem kell a szófosás!
@kerusz: Az, hogy ezt szakmai előrelépéssel indokolta, az csak egy diplomatikus félmondat volt, legalábbis szerintem.
Nyilván azért vesznek fel marketingest, hogy ne ezt írja, hanem azt hogy a nagymúltú, mindenki által ismert Mladost látogat majd hozzánk, akikkel mindig nagyot csatáztunk minden sportágban stbstb.
Nem biztos, hogy kevesebben lesznek mint a Volán B vagy a Brassó ellen. SZVSZ mindenhol van egy minimum, ami alá akkor sem fog esni a nézőszám, ha moldáv B liga kiesőjével játszik a csapat. A kérdés, hogy mennyire vagyunk közel ehhez a minimumhoz.
@defó: he-he.:) melyik, bátyja?
@Bubu42: Egyetlen szlovén válogatott játékos sem játszik a Slohokej Ligában.
Eközben a szennylapban az alábbit nyilatkozta K. Balázs.

"A szlovén bajnokság mellett az szól, hogy közel 30 meccset tudnánk játszani, erősebb csapatok ellen, mint amilyenekkel a MOL-ligában találkozunk. A szlovén jéghoki mégiscsak A-csoportos, míg a román divízió II-es. Ráadásul a MOL-ligával kapcsolatban semmi nem biztos, a tegnapi ligaülés is elmaradt. A szlovénok választ várnak, így lépéskényszerben vagyunk. Szponzort és nézőt találni az ob I-re gyakorlatilag lehetetlen, arra senki nem ad egy fillért sem. Leadtam a kérvényünket a szövetségbe, egyelőre formai kiegészítéseket kértek, amelyeket pótoltam, szerintem egy héten belül megszületik a válasz" – mondta Kangyal."
@Spigott: Vajon kit akar becsapni azzal, hogy erősebb az a liga, mint a MOL? És milyen indokból?
@Spigott: Az a baj, hogy ezekkel a hülyeségekkel és ezzel a roppant szerencsétlen kommunikációval megint fontos problémákról nem esik szó.

Az ugyanis teljesen nyilvánvaló, hogy a magyar mezőnyből csak a DAB és a Stars az, aki határozottan előre akar lépni. A másik végén ne beszéljünk másról, csak az újpesti hokit nagyívű szárnyalással és a végén orbitális pofáraeséssel amatőrtől amatőrig ezüstérmeken keresztül tíz éven át vezető Joós-féle társsaságról. Ők az első években sok jót tettek, talpra állították az újpesti hokit. Aztán meg a saját kapzsiságuknak lettek az áldozatai, a 17 szlovákkal, a juniorok, ifik elzavarásával, a teljes koncepciótlanságot kifejező évenkénti koncepcióváltással, erkölcsileg leamortizálódott vezetőkkel (pl. Ancsin Jani) és egy mára a felsőbb korosztályokban teljesen kiürült egyesülettel.

Szóval, nem csoda, ha ezt a társaságot annyira nem kamázzák Billék. Csak akkor mondjuk az lett volna a jobb, ha megpróbálnak szövetségeseket találni és valami konstruktív javaslattal előrukkolni. Mert ez minden, csak nem az.

Az pedig, hogy annak a ligának is beleszarik Bill a fészkébe (A Mol Ligában semmi sem biztos - nem mintha bármiről is döntött volna bárki is Szlovéniában), amelyiknek ő is tagja, önmagában minősíthetetlen.
Ki a fityfene kiváncsi itthon a grazi fakóra?
OBI-et és a MOL-ligát felszámolni, mindenki játsszon külföldön, így lesz ám fejlődés.
@terminatrix: Ez tényleg érdekes. :) Kangyal úr nagyon meg fog lepődni, hogy egy általa lesajnált csapat, hogy elveri őket. :)
@csatoimi:
Mi van a háttérben, miért nem jött el a 3 csapat a Liga ülésre?
Nekem olyan érzésem van, hogy ez a szlovén próbálkozás, valamiféle kicseszés az erdélyi csapatokkal. Nem lehet véletlen, hogy egyik csapat se jött el. Valami konfliktus lehet a háttérbe?

Ha a komoly távlati tervekkel rendelkező csapatok (HSC, Brassó, Dunaújváros, Stars) összefognának nem hiszem, hogy a kicsiknek lenne választásuk. Nem igaz, hogy nem lehet legalább a sarokpontokba hosszú távon megállapodni, és ezeket a kereteket betartani. Nem lehetne egy gazdasági társaságot alapítani a Liga működésére? Ha ezt 6 csapat vállalja, akkor 6 csapattal. Így nem lehet hosszú távú szerződéseket kötni! Hogy lehet így szponzort szerezni?
@horivan:
Semmi rendkivuli nem tortent ket klub vezetojenek nem volt alkalmas az idopont, ennyi, igy jovo hetfon lesz...
@csatoimi: Ettől persze szögezzük le, hogy egy A-csoportos országban el szokás menni a ligaülésekre.
Idén talán előbb szellőztették meg a kilépést (a szereplők szerintem lényegtelenek) Próbálják sürgetni a dolgokat. Egy részről érthető, mert tényleg úgy kéne működni, hogy ilyenkor már vannak kézzel fogható eredmények. Másrészről kockázatos, hogy megint csak összecsapják a kiírást és lesz egy átláthatatlan menetrend, nem átgondolt Final four, MK, stb... Amíg nem működik hatékonyan a tervezés, addig ez így fog működni, csak mindig más főszereplővel.
Nincs kedvem visszanézni a kommenteket, nagyjából ugyanezek mentek tavaly is (minek, hogyan, mit akarnak ott?) csak más csapatokhoz kapcsolodó posztnál.
Csak azt nem értem, hogy egy visszatérő problémát miért nem lehet megoldani... A kérdés azért visszás, mert a klubvezetők is ott vannak, mint döntéshozók (javítsatok ki ha rosszul tudom) és mégis panaszkodnak
@terminatrix:
Mi az ami fontosabb lehet egy klubvezetőnek a következő évi versenynaptár, lebonyolításának a tisztázásánál? A közös liga számára milyen üzenet, hogy a Román Jégkorong szövetség égisze alá tartozó csapatok egységesen nem jelenek meg?Nem lehet megoldani a helyettesítést a mobiltelefon korában?
@kerusz:
Majd ha A csoportos ország állampolgárai leszünk időben elindulunk :)

Mondom semmi rendkívüli nem történt, tudomásom szerint a Csíki javaslatok rendben, írásban elküldődtek időben, lehet a blog olvasóival is ismertetni kéne, illetve azt is milyen magyar javaslat van, no meg Gyergyót is piszkáljuk, hogy álljon be, nem fog lefele kilógni a sorból...
@kerusz: Valami lehet a háttérben, nekem ezt a gyergyói mesét mondták. Van baj elég.
@terminatrix: Végtelenül cinikus vagy, de nem áll jól a témához.

A harmadik főnökkel mi történt?
@csatoimi: Látod, termi is a gyergyóiakkal jön.

Jobb helyeken ha valaki későn jön, onnan kapcsolódik be a dolgokba, ahol megérkezik.
A szlovén úriember elmondja, hogy mikor keresték meg őket...

Ráduly Róbert

Javaslat a MOL Liga 2010/11 idényének lebonyolítására.

A minden tekintetben komoly erőpróbát jelentő, mindvégig izgalmas kiirásnak a következő elvárásokra kellene épülnie:
a) minél több és főleg: minél több kiegyensúlyozott mérkőzés,
b) a továbbjutási hányadot legkevesebb 2/3-nál kell meghúzni,
c) a rájátszást legkevesebb ötből három alapon kell megszervezni.
Az előreláthatólag körvonalazodó kilenc csapat (AVS, Vasas Bp. Stars, Újpest, Dunaújváros, Ferencváros, Miskolc, Csíkszereda, Brassó, Bukarest) esetében, a legkézenfekvőbb megoldás, ami a versenynaptárba is egészen jól beilleszthető:
a) 36 játéknapos csapatonként 32 mérkőzéses alapszakasz szeptember 10 és december 14 között, egy egyhetes megszakítással a válogatottak összetartása érdekében, ahonnan az első hat csapat a felső, a maradék három pedig az alsóházba kerül.
b) A felsőházban tíz (oda-vissza kör), az alsóházban nyolc mérkőzéses (oda-vissza párosmérkőzések) középszakasz, december 17 és január 9 között (ezt követően egy teljes hét a válogatott összetartására, amely nyílván rugalmasan csúsztatható a pontos kiírás szerint). A felsőházi középszakaszban a csapatok az alapszakaszban megszerzett pontjaikkal indulnak, a végső sorrend a rájátszás sorrendje is egyben. Az alsóházi rájátszásban az alapszakasz hetedik helyezettje hat, a nyolcadik pedig 3 bónuszponttal indul, az első kettő jut a rájátszásba.
c) Negyeddöntők, ötből három alapon, otthon kettő, idegenben kettő, otthon a döntő, ha szükséges, a következő párosítás szerint: KSZ FH 1 – KSZ AH 2, KSZ FH 2 – KSZ AH 1, KSZ FH 3 – KSZ FH 6, KSZ FH 4 – KSZ FH 5.
d) Elődöntők, ötből három alapon, otthon kettő, idegenben kettő, otthon a döntő, ha szükséges, a következő párosítás szerint: a továbbjutók közül KSZ legjobb helyezett – KSZ leggyengébb helyezett, KSZ második legjobb helyezett – KSZ második leggyengébb helyezett.
e) Kisdöntő, ötből három alapon, otthon kettő, idegenben kettő, otthon a döntő, ha szükséges, a KSZ jobb helyezettje kezd pályaelőnnyel. (Alternatíva: a KSZ jobb helyezettje a harmadik, a másik pedig a negyedik.)
f) Döntő, hétből négy alapon, otthon kettő, idegenben kettő, otthon kettő, idegenben egy, ha szükséges, a KSZ jobb helyezettje kezd pályaelőnnyel.

Mérközések száma:
i) alapszakasz: csapatonként 32 mérközés, összesen 144 mérközés,
ii) felsőházi középszakasz: csapatonként 10 mérközés, összesen 30 mérközés,
iii) alsóházi középszakasz: csapatonként 8 mérközés, összesen 12 mérközés,
iv) negyeddöntő: 3 + (2) mérközés, összesen 12 + (8) mérközés,
v) elődöntő: 3 + (2) mérközés, összesen 6 + (4) mérközés,
vi) kisdöntő: 3 + (2) mérközés, összesen 3 + (2) mérközés
vii) döntő: 4 + (3) mérközés, összesen 4 + (3) mérközés, mindösszesen 207 + (17) mérközés.
Minimális mérközésszámok helyezésenként:
i) alsóházi középszakasz utolsó helyezett: 40 mérközés,
ii) alsóházi középszakasz első két helyezettje: 43 mérkőzés,
iii) negyeddöntőben búcsuzó felsőházi középszakaszba jutott csapatok: 45 mérkőzés,
iv) elődöntőben búcsuzó felsőházi középszakaszba jutott csapatok: 48 mérkőzés,
v) döntős felsőházi középszakaba jutott csapat: 52 mérkőzés,

A javasolt kiírás legfontosabb hozadéka a folyamatos, végsőkig tartó versenyhelyzet, hiszen az alapszakasz mérkőzései két részre osztják a mezőnyt ugyan, de a felsőházba jutottak számára minden alapszakasz pont fontos lehet a végelszámolásnál. Az alsóházba kerültek esetében új esély kinálkozik a kapaszkodásra. Ebben a szakaszban joggal számíthatunk nagyon sok, izgalmas és éles küzdelmet hozó mérkőzésre. Innen pedig a célegyenesbe fordulunk. A jégkorong sava-borsa a rájátszás. Ezúttal – történetében először – a MOL Liga is sok-sok ki-ki párharcot hoz, ahol ugyebár már minden gól, kiállítás, megingás vagy kapusbravur döntő lehet. Ez az aminek a Ligára leginkább szüksége van.
@terminatrix: Jó lett volna ha a döntéshozók ezt megvitatják személyesen (annak ellenére, hogy a 8 rájátszást érő hely 9 csapatból pont az alapszakaszt komolytalanítja el, így felesleges a sok mérkőzés)
@terminatrix: Itt sincs szó Gyergyóról.
@kerusz:

1. Ez nem cinizmus
2. A magyar jégkorong div 1-es
3. A harmadik miért menjen 1400 km-et egy érvénytelen gyűlésre
4. Tavaly és tavalyelőtt is egyeztetett állásponttal jöttek a Mo-i csapatok
5. A költségtérítéses cucc sem tőlünk származik...
6. A Stars már a szlovén vbn bejelentkezett...
7. Minden klubvezetőnek, aki csapatot tart fenn maximális riszpekt jár, ha hibázik akkor is
8. A magyar javaslat nem hasonlít a mienkhez...
9. Nem kell leckéket adnod viselkedésből, pénteken szóltunk, hogy nem tudunk menni, nem az történt, hogy ültek egy teremben és várták, hogy nyíljon az ajtó
10. Bosszantásként, és miért nem Bukarestben volt az ülés?
11. És miért nem volt Csíkszeredában?
12. Unió Erdéllyel
@kerusz:
Ki beszél itt Gyergyóról, ha jönnek jönnek, ha nem, nem, nem egy ligaülésen múlik.
a jelenlegi helyzetre csak egyetlen szavam van: szégyen

@OliBLOOD: az ebelben sem sokkal több csapat van a 8 rájátszást érő helyre, a normális mérkőzésszámra minden játékosnak szüksége van, aki fejlődni akar
bár momentán azt gondolom, hogy nem a fejlődés a fő kérdés, hanem az, hogy milyen hosszú agónia után veszik le a gépről a magyar hokit...
azért az látszik, hogy Bill korosodásával, az esze nem lett több...klubigazgatónak való, az tuti:) az előttem szólók már kivesézték ezt a témát, sokat nem tudok újszerűen hozzátenni:)
@Theutus: De azt azért lássuk be,hogy más egy olyan bajnokság ahol 10 közel azonos csapat játszik, mint a MOL liga, ahol biztosan vannak különbségekk. Vagyis a jobb csapatok simán megtehetik, hogy a légiósaikat csak a rájátszásra igazolják le. Ez nem tesz jót a bajnokságnak. Szerintem 6 csapat lenne az ideális a MOL liga rájátszásába (ahogy a blogos elképzelésben is szerepel)
@OliBLOOD: Ez megint csak gazdasági kérdés. Megéri-e légióst hozni, az alapszakaszban behozza-e azt a plusz költséget, amit ráköltünk? Ha nem, akkor hozzuk a végére.
Egy mozdulattal megoldható a probléma: szeptember 31-ig lehet légióst igazolni és kész. Ehhez persze azoknak a kluboknak a hozzájárulás (is) kéne, akiknek ez nem érdekük, de kell valami megoldás a kérdésre, mert hosszú távon csak az a járható út, ha minden rendezett, és nem alakulnak át az erőviszonyok a rájátszásra azért, mert valaki hoz 3 légióst. Arról nem beszélve, hogy azok nem feltétlen lesznek túl minőségi játékosok, mert akkor decemberben lenne csapatuk...
@OliBLOOD: az Ebelben is kilóg felfelé az első 4-5 csapat
azt egy szóval sem mondtam, hogy nem értek egyet a blogos elképzelésekben szereplő menetrenddel, csupán a tények miatt említettem meg, hogy majdnem mindegy a 10/8 vagy a 9/8 rájátszást érő hely

de erről felesleges addig beszélni, amíg az nem dől el, hogy lesz-e egyáltalán Mol liga
@terminatrix:
Na itt a lényeg. Gratulálok, mint az óvodások! Sértődjenek meg egymásra a klubvezetők!
„Pénteken szóltunk, hogy nem tudunk menni” (Nem pénteken egyeztettek a „romániai” csapatok?)

Ezért alkalmatlan a liga a döntéshozatalra. Ligába 2 erdélyi (Brassó 1 éve indult) és egy bukaresti csapat van (tavaly nem indult), de a „romániai” „magyar” frakciók mentén folyik a harc…” Tavaly és tavalyelőtt is egyeztetett állásponttal jöttek a Mo-i csapatok”
Magyarországi csapatok már 6-an vannak! Ha verekedés lesz ők győznek.

Ezért kellene egy külső független moderáló erő. Többségi döntéshozatal egy Gazdasági Társaságba, ahol a mondjuk külső befektetők, mondjuk jegkorong.blog.hu olvasói birtokolják a szavazatok 20%-t (befektetőként)+ szponzornak is lenne 10%-a….+ 70% a befektető csapatok.

Akinek nem tetszik a többségi döntés, mehet a görög bajnokságba, duzzogni.
@Theutus:
Nem, mert azt a lehetőséget jővőre kilőnénk egy közös rájátszással mondjuk egy oda-visszavágós meccsel Slohockej liga 2 – Mol 1 és Slohockej liga 1 – Mol 2 és utána döntő. Vagy hasonlóval. Így mehetnének 2 országgal arrébb. :-) Mert úgy már nem lenne igazi a dozzogás.
@horivan: Én ezt komolyan gondoltam...
Mármint a Slohockej-MOL közös döntőt
@lines:
Én is!!!
De ehhez egy jól szervezett MOL Liga kellene. VB után már sarok dátumokkal. Sőt szerintem az utánpótlás bajnokságokban is össze lehetne fogni a szlovénokkal.
@horivan: Az egyik helyen sincs meg.
Utánpótlásban szerintem a költségek miatt meredek az összefogás, nem hinném hogy pl az újvárosi vagy a debreceni szülők tudnák ezt fizetni. Szponzor meg a felnőttben sincs, nemhogy utánpótlásban (McDonald's kivétel).
tavaly amikor felmerült, hogy a Fradi menne külföldre esetleg, akkor a Fradi volt a szemétláda...

nos most akkor a stars a szemétláda?
@lines:
Mondjuk egy hétvégi torna Mariborban, egy hétvégi torna Zalaegerszegen. U-16-ban, U-14, U-18. Meccs szám növelés érdekében.
@Mr. Whisky: egyáltalán nem szemétláda a stars
csupán szigorúan szakmai érvek alapján eldöntötték, hogy elmennek egy erősebb bajnokságba, miután a mol ligát kinőtték:P
@terminatrix: általában jó a dumád, de szerintem most rossz irányban ülsz a lovon.
pontonként tudnám cáfolni a mondandódat (majdnem mindet), de te is tudod, hogy csak provokálni akartál főleg
@lines: Mért jobb a közös döntő a közös bajnokságnál? Ennyiből ha nagyon meg akar maradni a Mol liga akkor jöjjenek az erdélyi csapatok is, az már majdnem a régi interliga.
Az utazási költségekre meg keressenek szponzort, elvileg most van kettő is, meg kell tartani azokat.

De mondjuk nekem eléggé szúrja a szemem az hogy egy sokszoros válogatott játékosról így beszélnek. Ez szomorú, ne legyünk olyanok mint a futball "szurkolók" akik csak anyázni tudnak!
Ha valaki menni akar akkor menjen, csak érdekes a Volán ki lett engedve anno, azt ha valaki más is lépni akarna akkor meg megy a hiszti a szövetség részéről! Ez volt tavaly amikor nálunk merült fel a külföld, most kíváncsi vagyok mi lesz a starssal. Ha menni akar menjen, de remélem a tisztelt szövetség ugyanolyan erélyesen lép majd fel mint amikor mi akartuk ezt megjátszani!
Hagyni kelenne ezt a kamu Gyergyo dumát!!!A Gyergyoi jégkorong a tulélésért küzd!!Olvasátok el és rájösztök miröl is van szo!!!www.szekelyhon.ro/sport/jegkorong/progym-a-tuleles-a-cel
@benö51: Nekem az a szörnyű gyanúm támadt, hogy a szövetségben a tisztújitással megvárták az országgyűlési választásokat. Hogy miért, azt a fantáziádra bízom.@terminatrix: Azt értem hogy ti jól viselkedtetek és az ülést megelőző(!) munkanapon jeleztétek hogy mikor nem érkeztek meg.
Ám ha nem államtitok, esetleg azt is megtudhatnánk végre hogy MIÉRT?

Amúgy ebben a szomorújátékban benne van az egész ország. Ezért is tartunk ott, ahol.
Mindazonáltal lesz ám happy end, az új elnökség szerződik az olajcéggel, lesz MOL-Liga méghozzá a Sztárokkal. Ha komolyan veszem a klubigazgató által elmondottakat, egy dolog azért végtelenül elszomorít. Jelesül hogy az ob 1-re ifistákkal és juniorokkal kívánnak kiállni. Balázs, ugye viccelsz?
@M.Messier: Igazad van akkor 26.-án is lehetett volna. Reméljük megfelelő hokit szerető ember kerül oda, akinek megfelelő politikai összeköttetése is van a pénzügyi vonalhoz.
@terminatrix: végül is miért nem jöttetek hétfőn? (nem akarlak kioktatni, de miután büszke vagy rá, meg kell jegyeznem, hogy azért pénteken délután szólni, hogy hétfőn nem megyek, az messze van a comme il faut-tól), szóval miért nem jöttetek hétfőn? Mi a magyar csapatok javaslata, ha van ilyen? Nem lesz MOL Liga, ha a hat magyar csapat nem utazik el Bukarestbe vagy Csíkszeredába ligaülésre? összességében elég szép kis bizonyítványt hoztál össze magatokról, kezdem érteni a Billt... :(
@vaze: Szerintem is emiatt nincs jégpályája a fradinak, Bill szlovén ifibajnok akar lenni, Egrinek ráncosabb lett a homloka, az UTE-nak meg alig van játékosa. Pedig ha összejött volna az ülés, és nem a jövőhétre kerül át, minden más lenne. Bill visszamegy az időbe és visszavonja a jelentkezését, az újpesthez minden sajátnevelet visszamegy, Egriék 10 finn gyereket leigazoltak volna, és a fradi hamvaiból újjászületve épített volna egy Whirpool Arenat, majd leigazolja Kovaltsukot. De így most itt maradtunk a bizonytalanba :(.
@durex26: gondolod, hogy ezeket a kérdéseket terminatrixnak kellett volna föltenni? :o
@durex26: nekem tetszik ez a kocepció, azért minden saját nevelt nem kéne, helyette megtartanám Sikit, Kirit, Dubeket. Lehet?
@csatoimi: szerintem meg elég egyszerű a kérdés ahhoz, hogy sértődés nélkül lehessen rá felelni...
@1885*: helyesen koncepció természetesen.
@vaze: Szerintem meg aköré tábort verni, hogy miért mondták le a gyűlést (tudom péntek délután), mikor az sem egyértelmű, hogy hány csapat marad állva, és nagyon közelítünk a szlovén amatőr liga felé, és minden klub sorsa attól függ, hogy, hogy kap szponzort pár hónappal a rajt előtt, kicsit nem helyén való.
@csatoimi: Pire maradt a volánba? Vagy még kell aludnom egyet :)?
@durex26: Erre en is kivancsi lennek....:-)
@durex26: ahhoz még többet kell aludni. :)
@csatoimi: Remélem már nem olyan sokat:)
@Bubu42: Reálisan nézve nem hinném, hogy megoldható egy közös bajnokság a Slohokej és a MOL Liga között. Nem hinném, hogy lenne arra idő, pénz meg energia, hogy Bukarestből Grazba, Mariborból Csíkszeredába, Belgrádból Miskolcra meg Zágrábból Brassóba utazzanak a csapatok, mindezt hetente. Egy közös döntő-jellegű torna viszont megoldható, arra nézők is bejönnének, meg egy vagy két utat a legjobb klubok ki tudnak fizetni szó nélkül. Szerintem egy 18-20 csapatos "SLOMOL" Liga jelenleg nem kivitelezhető.
@durex26: hát szerintem meg ezek a dolgok szorosan összefüggnek, nyilván nem ezen múlik önmagában a dolog (mint mondtam, ez egy elég egyszerű kérdés), de ki kéne már jönni a homokozóból, és elkezdeni őszintén beszélni egymással. sajnos még ezek a nagyon egyszerű dolgok sem mennek át, se kognitíve, se sehogy
Üdvözlet mindenkinek!

Magyarázza már el nekem valaki, hogy a tetves kurva anyámba működik nálunk bármilyen sport, vagy annak nevezett képződmény.

Van egy ötletem, ne legyen kibaszott OBI, hanem minden magyar csapat induljon valamelyik másik ország bajnokságában...nem kell nekünk Studniszky meg MJSZ, mi a szarnak...csak a pénzt viszi el. Nem kell nekünk semmi sem. Legalább elmondhatjuk, hogy olyanok leszünk, mint az örmények, hogy nem lesz nemzeti bajnokságul, viszont lesz válogatottunk.

Ebben az országban minden szarul megy???DE miért?

Végre kezdtem örülni, hogy 10 csapatos lesz a Mol liga, a 10-es szám olyan szám, ahol már komolynak mondható versenyeztetés folyhat, normális fordulókkal, nem úgy mint tavaly (7 csapat...:S).
Miért mostoha gyerek nálunk a hoki?
A szlovénok miért tudták megcsinálni azt, amin mi még csak rágódunk, hogy meg kellene csinálni...miért van több fedett pályája szlovákiának? Miért van komolyabb bajnokság lassan már a szerbeknél is vagy a horvátoknál...de komolyan mi a fasz van velünk?

Felvázolom a Mol ligát: egy ebeles csapat B csapata, egy pályanélküli, ezért igazán eredményekre sem képes fradi, egy teljesen új szakosztállyal rendelkező ute ahol a nézettség a legrosszabb, egy olyan újváros, ahol a mol liga beindulását várják és akkor tervezik majd meg ,hogy milyen erős legyen a keret (tiszta vicc), egy pillanatnyilag újonc bukarest, egy full amatőr miskolc, ahol van jég csak pénz nincs (magyar betegség), egy szintén amatőr brassó és egy jelző nélküli szeredai együttes...és az általam legjobbnak tartott Stars meg nem lesz valszeg...nem bajnokság ez hanem LÓSZAR!

De komolyan így, hogyan várhatja valaki is a magyar hokitól, hogy fejlődjön, és jobb legyen...ha nem invesztálnak bele pénzt akkor nem lesz jobb...

És mi van a többi vidéki csapattal? Ott van például Jászberény, lassan 15 éve nincs pálya, pedig meg van a mag, az akarat, a kedv...most van pálya, ugyan szociális helységek nélkül, de meg van. Csak épp csapat nincs. Nem hiszem el, hogy ha egy város egy szövetség egy ország akarja, hogy a lehelnek megint legyen csapata, akkor miért nincs még mindig. Megmondom, mert senki nem is akarja a játékosokon és szurkolókon kívül. Mert kurvára nem akarja senki sem.

Miért nem lehet létrehozni egy kibaszott normális vonzó ligát...de komolyan???

Egy minimum 10-14 csapatos Mol ligát...egy komolyat...
Megmondom én mi hiányzik: SOK SOK PÉNZ, AKARAT, POLITIKA....csak ennyi.

Nem is írom tovább kommentem mert még jobban dühös leszek és már így is...ááá...
@Enzo Molinari: Sajnos ez a kibaszott magyar valóság, és üzenem minden mol-liga fannak, hogy én is szeretem, és szeretném, ha erős mol liga lenne, de szembe széllel nem ildomos pisálni...márpedig itt szembe szél van ,mert nem akarják odafent, hogya hoki változzon ez van...addig meg a mol liga arra alkalmas, hogy a mol kevesebbet adózzon, másra nem, mert egy kalap szar...jelzem minden mol liga fannak, hogy ha a volán nem játszana az Ebelben akkor a szarban sem lennénk....csak ennyi szükség van külföldön játszani...
@mordok: az újváros a légiósvásárlást tervezi a bajnokság erősségének függvényében, mint minden más csapat. a keret amúgy, ami köré majd légiósokat kell venni, a legjobb az országban, elég ehhez megnézni a tavalyi liga alapszakaszának eredményeit... ;)
@mordok: Brasso nem amator es tavaly sem volt az a tavaly elott amikor meg csak a roman bajnoksagban indultak akkor voltak fel amatorok.
@mordok: te egyre nagyobb sületlenségeket írsz, már ne haragudj! egyrészt a jövő évi mol-ligának minden csapat úgy vágott neki, hogy erősebb lesz, mint tavaly (kivéve talán az ute-t), tehát nem a színvonalat kell szapulni, hanem az együttműködési készséget, a stratégiát, a gondolkodást ésatöbbi. A liga pedig a csapatokból áll, teljesen felesleges felső erőket keresni vagy okolni, a csapatoknak 2 évük volt rá, hogy a mol támogatásával egy működő rendszert építsenek maguknak, de képtelenek voltak rá. ezt meg lehet/kell tenni a mol nélkül is (ha úgy alakul), csak ahhoz szakítani kell a múltban bevált (?) módszerekkel, pl. el kell menni ligaülésekre, nem kell zsarolni másokat a lelépéssel ésígytova
@vaze: és pontosan ez az, ami nem normális....gondold el, hogy az nhl-ben megvárják a kiírást, és utánna igazolnak játékosoktat...kicsit vicces...:D
@qx92: akkor megkeresem neked azt a nyilatkozatot amit a brassóiak edzője tett tavaly...ha meg félamatőrrök, vagy profik, akkor meg valóban nincs szükségünk az erdélyiekre, vagy a brassóra mert még én is megütöm a szntjüket.....
@vaze: hiáynzik az akarat, mindenki részéről...
akkor azt áruld el nekem, hogy miért van ausztriában jó liga.....?
mi miért nem tudunk ilyet csinálni?

tudom a válaszodat...ott van pénz, akarat, összefogás...de nálunk miért nincs?
@mordok: na keresd meg, én is szívesen olvasnám. Tudtommal azt nyilatkozta, hogy hosszú távra terveznek, és előbb a magot szeretnék kialakítani, az eredmény a másodlagos. Tanuló év volt, jövőre jobbak lesznek.
Ha meg annyira profi vagy, keresd fel Sherot, hátha beférsz Crosby mellé. Én őszintén szurkolok neked, hogy sikerüljön, esetleg ha nem jön össze, talán visszavehetnél az arcból.
@mordok: a brassoiak nem amatorok ez tutti ismerek nehany jatekost onann.Jovore a jatekosok bent fognak lakni Brassoban ahol a klub biztosit nekik lakast es jo jatekosokat igazoltak ezert Brasso az iden nem lessz pofozogep ez biztos.A Hsc jobb lessz mint a tavalyi Sc szerintem.Magyarorszagon sem sokkal jobb a helyzet. Fradi remeljuk lessz de ez meg nem biztos ha lessz sem biztos ,hogy jobb lesz mint a tavalyi.Az Ute sajnos ugy nez ki ,hogy szetesoben van nem lehet tudni milyen csapatot tudnak majd kiallitani.A Miskolc tovabb lepne de anyagi okok miatt nem tud es az iden nem lesznek a Volanos fiatalok mert ok vissza ternek a farm csapatban tehat jo eselyel ok is gyengulnek.A Stars es a Dab gondolom elore fog tudni lepni, jobb lessz mint a tavaly de legalabbis biztos,hogy nem gyengebb.Egy szo mint szaz a magyar jegkorongnak is ugyanugy szuksege van az erdelyi esetleg a bukaresti csapatokra mint forditva.Mert az osztrak masod osztaly nem opcio a Slohokej szerintem nem elore hanem hatra lepes ahol tenyleg felamator csapatok jatszanak.A szlovak masodosztalyt sem latom realis opcionak mivel az orszagban uralkodo politikai nezetek mindent elutasitanak ami magyar es a szlovak jegkorong szovetseg sem eletkepes az allami tamogatasok nelkul.
Az ,hogy nincs meg Mol liga az a csapat vezetok felelosege leginkabb.
Azzal ,hogy megmondod ,hogy penz kell egy jol szervezet ligahoz azzal ezen a blogon nem leszel megvalto es nagyon okosnak sem fogsz tunni mert ezt kb 2500 leirtak elotted bele ertve az ugyancsak hozzaerto es jol informalt szerkesztoket is, az pedig ,hogy a Mol ligat az NHL-hez hasonlitod inkabb ostobannak fog beallitani.
@durex26: nem vagyok profi de ez brassó egy rakás szar, akkor megmondanád kedves barátm, hogy a kurvára kibaszottul profi brassó miért lett az utolsó, 3 győzelemmel...mert kurvára profik valszeg...ma nincs időm, de délután vagy este megkeresem need a videó nyilatkozatot, de valszeg az edzőjük sem tudja felmérni a szintjüket ugye...de Te igen...azért tart ott a magyar hoki és a sport mert olyan okos emberek ülnek ott mint te.
@qx92: lényegében egyetértek ezt gondolom, de ha mindenki tudja, akkor miért nem tesz ellene senki sem...ez a magyar betegség...:S
nm hasonlítom az nhl-t a mol ligához, de akkor ne nevezzünk egy olyan csapatot profinak-és itt nem bántásból irom az ujvarost-aki attol teszi lehetove az igazolast, hogy milyen szintu lesza bajnoksag...ebben az esetben akkor ne is beszeljunk profi bajnoksagrol...akkor ez egy komolyn amator bajnoksag inkabb...de akkor hogy megerstd, erdekes lenne ha a KAC attol tenne fuggove az igazolasait hogy pl. lesz e bovites az ebelben...
@mordok: valószínűleg ha telekáromkodod a blogot az sokat segít :D. Én több időt nem pazarolok rád ;).
Uraim!Csak az jött be amit már tudni lehetett:Múlt nélküli csapatnak nincs helye sehol!Se múlt,se jelen,se jövő!Ez a stars!
@vaze:
1. Nem ok, hogy nem volt gyűlés, de nem dőlt össze a világ
2. Innentől az összeesküvéselméletekig hosszú az út és fölösleges bejárni
3. A klubvezetők többsége nagyon elfoglalt ember, rossz volt az időpont, ennyi
@manisenmaki:
És ha bosszantasz elmondom mi lesz holnap a sajtótájékoztatón :)
@richy80:
Te agyhalott!
Legalább egy olyan csapatott mondj a világból, ami 30 éves múltal rendezkezik megszületése után!!!
@mordok: két-három játékosról beszélünk, és nagyon sok pénzről, egyáltalán nem mindegy, kivel és hány meccset fogunk játszani. de nyilván te is a devizahitelesek önfeledt táborát gazdagítod! :)))

egyébként ha majd a MOL Liga is olyan stabil és kiszámítható rendszer lesz, akkor nyilván ez a gyakorlat is meg fog változni. az nhl-es és ebel-es "párhuzamaid" éppen ezért gyerekesek.
@terminatrix:
ad1: komolyabban kéne venni
ad2: kiafaxom gyárt itt összeesküvés-elméleteket? :o
ad3: mindháromnak egyszerre? és a helyetteseknek is? cöcö

Ezzel én a "Miért nem jöttetek hétfőn?" dossziét lezártnak tekintem, tényleg vegyétek már komolyabban, lécce!
remélem sikerül a Starsnak

ez egyáltalán nem rossz
a Starsos felnőtt csapat erősebb ligában fog szerepelni - emiatt fejlődnek
a Starsos fiatalok a MOLban tolják, és emiatt fejlődnek - úgyis folyamatosan probléma az a magyar jégkorongban, hogy a fiatal játékosok nem kerülnek be a csapatokba és abbahagyják inkább a játékot - legalább lesz egy csapat ahol nem ez történik

a MOL ligánál a Szlovén látatlanban is erősebb

és ha az erősebb ligába megy a Stars akkor ők fognak többet fejlődni, mint a Szlovén ellenfelek

de várjuk meg mi lesz
én mindenesetre örülnék ha sikerülne nekik és Fradi szurkolóként is járnék meccseikre
@FGSuperman: kicsi a világ, a szlovén liga egyáltalán nem látatlan, még kevésbé mondhatni, hogy erősebb. ezt leszámítva mindenben igazad van! :)))
@vaze: ne bántsd, Rangers szurkoló :P
@FGSuperman: Az mondjuk jó, hogy a tények nem homályosítják el a tisztánlátásodat.
@terminatrix: jujj, azt ne tedd semmiképpen:-)
@vaze: A szerb hokifórumon hitetlenkedve csóválják a fejüket a szakik, hogy a mi a rákért akarna a Stars pl. a messze földön híres Partizannal játszani a szlovén ligában. Pedig nekik nincs látatlanban a dolog.
@kerusz: pontosan erre céloztam, és kezdek attól félni, Bill tényleg azt hiszi, hogy az jobb és nem csak durcáskodik...
@Csak a Sportklub : Ettől még el lehetett volna jönni hétfőn, a Progym később is be tudott volna kapcsolódni.
@kerusz: Amint latod, keves az eselyuk, igeret volt de azzal meg nemsokra jutottak.
@Csak a Sportklub : akkor meg pláne el lehetett volna jönni hétfőn.
@vaze: várhatóan a szlovén csapatok jobbak, mint a szerb
ez tény

várhatóan nagyobb erőbedobással kell játszaniuk az ottani ellenfelek ellen, mint az itteni egy darab DAB ellen, Fradi, UTE nem ellenfél nekik sajnos

én azt mondom, hogy a játékosoknak jobb lesz ha egy új sorozatban kipróbálhatják magukat

az meg vicc, hogy a MOL liga így szerveződik, hogy nem lehet tudni ki akar, tud, stb indulni a következő szezonban
@FGSuperman: hát, nem tudom, szerintem a stars tavaly sem lógott ki a mezőnyből. idén 20%-kal kevesebb a pénz, ami nagyjából pont annyi, amennyibe a rájátszásra igazolt légiósok kerültek. plusz nézd meg a volán idei sztárszos igazolásait (Fodor, Roger). nézd meg, hogy a Csíkszereda mennyit erősít, a Brassó mennyit erősít, a DAB nagyjából ugyanolyan marad, a Fradi szintén vagy még erősebb lesz, az UTE-t soha nem írnám le, a Bukarest jelentős bizonytalansági tényező szintén, de ha honosítanak, akkor ők is ott lehetnek. Ehhez képest elmegy egy ennél rosszabb ligába, aminek az üzemeltetési költségei nagyobbak, a reklámértéke még a MOL Ligánál is kisebb és még a többi magyar klubbal is kibaszik? Miről beszélünk?
le fogom írni százszor a következőket:

a stars kinőtte a mol ligát, a slohokej pedig erősebb a mol ligánál.

aki ezek után is kételkedni fog, az menthetetlen hülye.
@szorgalmas: vagy indítsunk blogot az erősebb slohokej ligáért! :)
@szorgalmas: légyszi vmi cikket is, hogy lehessen kommentelni, a cél elérése érdekében!
@Lazlee: én is éppen ezt szerettem volna kérni!
asszem ebben ennyi, volt, vagy ennyi se :) viszont életemben először vagyok admin, és ez durvább érzés, mint amikor bill tört angolsággal annyit mond a telefonba, hogy:

Hi, I'm bill, ööö balázs kangyal, would like to play icehockey with you....

:)
@szorgalmas: itt egy nagyszerű cikk javaslata Tőled:

"le fogom írni százszor a következőket:

a stars kinőtte a mol ligát, a slohokej pedig erősebb a mol ligánál."
@kerusz: na ja de pont 100 darabszor legyen leirva mert megszamolom es tobb vagy kevesebb lessz akkor hitelet veszti az egesz blog :))
@szorgalmas: a hatalom érzése mámorító! és mindez még bőven fokozható, mert ha pl cikket isd írsz (mondjuk: szerintetek se?), akkor lehet kommentelni és ha lehet kommentelni, akkor ki is lehet zárni, rettegésben tartani a pórnépet, szal fontold meg szerintem! :)))

De persze az is lehet, hogy nem akarunk mindenáron blogot indítani! :)
@kerusz: elhatároztam, hogy nem lovagolok ezen a faviccen, de egy üveg bolyki merlot mindenre képes. ragyogó nedű, ajánlom minden kedves jégkorong kedvelőnek.

amúgy a nyájas olvasókért mindent.

@vaze: de:)
@bonsay: 1.Nem tudom ki vagy,de én nem sértegettelek!
2.Ezzel azt akartam mondani csak hogy,minden alap nélkül felesleges csapatot csinálni!Már az indulásnál látszott hogy nem húzza sokáig,a szlovén bajnokság meg visszalépés!De egy agyhalott aki 10 éve jár korongra ne is szóljon bele!Biztos te vagy az okos!Mindenesetre kiváncsi vagyok,milyen néven látjuk viszont a starst!Volt már Nove Zámky,Vasas!Mi jön még?Honvéd,MTK,Taktaharkány?
@szorgalmas: pedig aszittem vagány csávó vagy...
@richy80:
Persze, nem engem bántottál hanem a fiamat aki itt hokizik!
Nem minden alap nélkül csináltak csapatott!
Neked az számit hogy egy csapatnak mi a neve?
Létrejött a semmiből egy csapat ami két év alatt megnyerte a MOL ligát és ha gebei művészúr nem kap zsíros állást Űjvárosban akkor az OB 2. hely is meglett volna.De légyszíves mond már meg nekem a nagy tradiciokkal rendelkező FRADI vagy ute mikor nyert utoljára valamit.........De legyen neked igazad, megkell szüntetni a STARSt és még a Macikat és a akkor három csapatból biztos dobogon végeztek!!! Igy is el lehet sikereket elérni.Remélem fiam minnél elöbb menekül ebből a mocsokból valahova külfödre.
@bonsay: Azt miért hagytad ki, hogy Kincsest is megvettük? És miért vagy ilyen kishitű? Egyenesen a bajnoki címet vették el tőletek!
Csak azt nem tudom miért vagytok ilyen fene büszkék a MOL ligára, amikor inkább megszüntetnétek az alacsony színvonala miatt.
@bonsay: hát, idő pedig lett volna elegánsabban is földolgozni azt a szépen csillogó bronzot! :)
@bonsay: "Remélem fiam minnél elöbb menekül ebből a mocsokból valahova külfödre."
És ha nem sikerül külföldre mennie, akkor hagyod a mocsokban? Eleve minek vitted oda? :)
@bonsay: egyre viccesebb, még!!! :)
@bonsay: Szerintem akkor tegyél sürgősen feljelentést, ez büntetendő! Vagy a bíró ismerősöd tettestárs és őt is megveszik? Esetleg pont a Vasas?
Azt elképzelni sem tudom, hzogy hogyan számoltad össze az 5 meg nem adott Vasas gólt. De úgy látom azokról elfelejtkeztél amelyeket az újvárosiak lőttek és nem adták meg nekik.
Kangyalon kívül ki nézi le a MOL ligát? Én csak azt nem értem, hogy miért büszkélkedtek vele, ha szerintetek színvonaltalan.
Na de én itt befejezem, egyesekkel nem éri meg egy bizonyos szint után vitázni. Az estémet így is elég viccessé tetted :)
@OliBLOOD:
Sze@vaze:
Szerintem nevetni nekem volt okom!
Kérdez meg gebeit, mikor kapta meg az állás ajánlatát!
Nekem nem fáj a lemaradt döntő, mert legalább nem vertek minket szarrá......
@bonsay: Gondolom ez a hozzáállás vezetett ahhoz, hogy a szlovéneknél akartok indulni.
@gogosz: oda született, nagyjából ennyi, azért persze szurkolunk neki :)
@bonsay: barátom, ez egy kicsit túlmutat az egészséges blogozáson, bundázással nick név mögött nem szerencsés vádaskodni. Én meg azt hallottam, hogy a Stars edzésein fiatal lányokat áldoznak és békavért isznak meccs előtt. (Egy játékos mondta nekem!)

Ja, és ha esetleg itt hagynád ezt a mocskos országot, a másik országban majd figyelj oda a helyesírásra egy kicsit jobban.
Bonsay egy hónapig pihen.
@csatoimi: Gratulálok, remélem jobban meg lesz becsülve, mint nálunk, nagyon nagy kedvencem, hiányozni fog.
@Lazlee: én is. aztán egyszer szóltak, hogy nem vagány vagyok, hanem valami más. azóta vívódom.

még annyi jutott eszembe, hogy a stars kapcsán egyetlen egy darab szimpatikus megnyilatkozást nem olvastam kangyal részéről. hol a politikai vonalat igyekszik elzárni nagyon agresszíven (ami elev gyanús, mármint a stílus), hol fenyegetőzik, hol izzadságszagú magyarázatokat ad. elhiszem, hogy több támadás éri őket, mint az összes többi együtt, de ritka szar a válságkommunikációjuk. szlovéniában talán ebben is tudnak javulni.
egyébként a mai sportban van egy Bill-interjú, aminek a hangvétele egészen normális. ennek alapján van 2-3 dolog, amiben hallgatólagosan meg kellene állapodni és akkor viszonylag hamar dűlőre lehetne jutni, bár bőven lehet, hogy én vagyok naiv outsider. ezek az alapelvek a következők: fontos, hogy mielőbb megállapodjanak a csapatok a jövő évi ligáról. a liga elsősorban a csapatoknak fontos, ezért kár lenne ezt összekötni az elnökválasztással vagy az új elnököt már egy kész koncepcióval kellene megkeresni. ennek a koncepciónak tartalmaznia kellene rövid-, közép- és hosszútávú terveket, stratégiát. utalva a mai cikkre: a stars-nak nem a slohokej, hanem a mol-liga jutott, ami annak belátását jelenti, hogy középtávon minden magyar, erdélyi és bukaresti csapatnak az az érdeke, hogy legalább középtávon a mol-liga legyen a térség stabil a-csoporos tagsággal nem rendelkező országainak legszínvonalasabb bajnoksága. a sort még nyilvánvalóan lehet folytatni, de szerintem a többi már ebből következik, pl. hogy a mol-liga legjobb helyezést elérő magyar csapata legyen a magyar bajnok! :)
Kangyal most a Heti Helyzetben. Ő az új Média Sztár? Lassan a vízcsapból is Bazsi folyik. :(
@kerusz: nem az elejétől láttam, semmi különöset, főleg fociról beszéltek, és Gianni nem nagyon hagyta Balázst meg Szabó Bencét szóhoz jutni. Most olyan kis szerényre vette a figurát, tudjuk, hogy tud ő jófej is lenni :D
Ja meg a kézilabdás Nagy válogatottsága volt még téma. Nem ekézték nagyon, csak hogy mondja meg magyar v. spanyol akar-e lenni. Nagyjából ennyi, Starsról nem volt szó, ha erre voltál kiváncsi. Vagy csak arról lemaradtam.
@kerusz: 0:45
Heti helyzet (ism) vagy hétfő 9.30. Sport1.
@bonsay: így beszél egy igaz magyar ember...tudod mit? kísérd el te is a fiad, most keresnek két kukást az unióban...
@bonsay: Te megint összekeversz valamit?de tudod mit:Fradista vagyok és büszke a 25 bajnoki címre, valamint a BEK negyeddöntőre!Szerintem nem kéne 2 legendás csapatot(FTC,UTE)süllyesztőbe lökni egy 2 éve létező ÁLLAMI pénzből "összevásárolt"lokálpatritizmust minden szinten nélkülöző csapat miatt!A fiadnak sok sikert,csak hogy mire felnő,addigra a stars már nem létezik!Ha a stars egyszer eléri a 10%-át annak,mint a Fradi,Ute,Újváros,igérem én leszek az első aki bocsánatot kér tőled!
süti beállítások módosítása