HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Oroszország triplázásra készül

2010.05.23. 12:23 Hblog

A szurkolók ne dobják ki a szívgyógyszerüket – javasolta az orosz válogatott drámai vb-elődöntője után Alekszandr Ovecskin. A csapat egyik sztárja szerint – aki ezen a világbajnokságon nem tartozik a legjobban teljesítők közé – nem lepődtek meg a németek hősies helytállásán, bíztak magukban végig, más kérdés, hogy a döntő találatot csak az utolsó pillanatban sikerült bevinniük. Ma véget ér az A csoportos világbajnokság Kölnben, délután negyed öttől Németország és Svédország a bronzéremért játszik, este Oroszország és Csehország az aranyért küzd, garantált két újabb fantasztikus hangulatú mérkőzés. A németek természetesen csalódottak, a kicsik közül hosszú-hosszú ideje senki sem állt ilyen közel a szenzációhoz, mint most ők. Akaraterejüket, lendületüket látva azonban biztosnak tűnik, hogy a bronzcsatára felszívják magukat, bár nyilván a svédek az esélyesebbek. Miközben Uwe Krupp sikerkapitány még azon búslakodott, hogy hiába dolgoztak ki rengeteg helyzetet az oroszok ellen, egy kivétellel az összeset kihagyták, addig Robert Zepp – a Dennis Endras helyére beugrott kapust a találkozó legjobbjának választották – azt mondta, nagy csapat a svéd, de a németeknek is van sanszuk. "Válogatottunk nagyon-nagyon akarja a győzelmet" – mondta. Elképzelhető, hogy a svédek még csalódottabbak, hiszen nyolc másodperc híján már döntősök voltak – ha az üres cseh kapu felé guruló korong másképpen fordul, 3-1-re nyerünk, kesergett Johan Harju csatár –, akkor egyenlítettek a csehek a rendes játékidőben, és a büntetők során egymás után a második északi csapatot ütötték ki. Érthető, hogy Jagrék – egy zseni közel a negyvenhez is zseni, All Star-csapatunkban biztos a 68-as helye – ezek után nem akarnak megállni, az aranyról álmodnak. "Csapatunkban hihetetlen erő van" – jelentette ki az egyre jobb Tomas Vokoun, Miroslav Blatak védő pedig így gondolkodott: "Boldogok vagyunk, hogy a döntőbe jutottunk, sok energiánk ment rá a sikerre. Tudjuk, nehéz dolgunk lesz." A csehek láthatták a németektől, hogyan lehet megzavarni a Bikov-gárdát: tökéletes védekezéssel és villámgyors kontrákkal. Az oroszok egyszerre bizakodóak és óvatosak is. "Nagyon komolyan kell készülnünk – mondta Ilja Kovalcsuk csapatkapitány. – Ha úgy tudunk játszani, ahogy tudunk, senki nem állíthat meg bennünket." Vjacseszlav Bikov jelezte, bár Vaszilij Kosecskin sziporkázott a németek ellen, ismét Szemjon Varlamov jut szóhoz a kapuban. Igor Zaharkin edző felvezetésképp így elemzett: "Közel vagyunk a célunkhoz, de még nem értük el. Az adunk a kivételes csapatszellem. A játékosok tudják, hogy az elrontott olimpiát jóvá kell tenniük. A döntőnek örülünk, de győznünk kell. Mindenki ezért dolgozik." Amennyiben Oroszország ma este legyőzi Csehországot, sorozatban harmadszor lesz világbajnok. Ilyen szériára legutóbb éppen a csehek voltak képesek, 1999 és 2001 között tripláztak. Ők 2005-ben szerezték eddig utolsó címüket.

101 komment

Címkék: vb a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tagadhatatlan, hogy az orosz játékosoknak sokkal jobban megy a játék, mint az olimpián. Leginkább Dacjuk teljesítménye kiemelkedő. Én úgy gondolom, hogy a mostani orosz válogatott az CSAPAT, mint az elmúlt két év világbajnok gárdája.
De a cseh válogatottnak is kijár a tisztelet.
@kovacsistvan: Ellenfél nélkül mindenkinek jobban megy.
@kovacsistvan: Amit lekínlódtak a németek ellen 2x is-ennek a sztárcsapatnak 4-5 góllal kellett volna nyernie-nem lepődnék meg, ha a döntőben a csehek nyernének,akik meccsről meccsre jobbak.
@Dany: És akkor most mindenkit szekáljunk, hogy miért nem verte szarrá a német( tavalyi kiesőjelölt ) csapatot? Mert ezek szerint az amerikaiaknak, a svájciaknak meg még a németekkel szoros meccset játszó csapatoknak is mondhatnánk ezeket...Szerintem a németek a kanadaiakat is begyalulták volna a földbe ilyen játékkal. Igaz a csehek is jók de én biztossá veszem hogy Ovechkinék olyan hokit fognak mutatni amit jó nézni és amikor átveszik az aranyérmet akkor lehessen mondani hogy megérdemelték... Szóval ma : GO GO GO RUSSIA
szerinem az oroszok fognak nyerni.
hol közvetítik a döntőt, melyik adón?
Választ kaptunk Kuljomin szabálytalanságára is: az IIHF engedélyezte a mai játékát (tehát még az ilyenkor automatikus egymeccses eltiltását is törölték), azaz a fegyelmi bizottság utólag indokolatlannak látta a mérkőzés játékvezetőjének döntését.
@masterroofs: Szerintem csak "sima" véglegest kapott, nem eltiltással járót. Vagy hol van ilyen írva, hogy elengedték az egymeccses eltiltást? Én nem találtam ilyet.
"Csapatunkban hihetetlen erő van" – jelentette ki az egyre jobb Tomas Vokoun, Miroslav Blatak csatár pedig így gondolkodott: "Boldogok vagyunk, hogy a döntőbe jutottunk, sok energiánk ment rá a sikerre."

Miroslav Blatak, hátvéd és nem csatár.
Bizony, hátvéd.
Ez meg egy ingyen, szerelemből működtetett blog...
Köszönet érte a szerkesztőknek!
Itt meg online lehet követni a meccseket, 21 órától! meg a Csiki - Hozé meccset:
myp2p.eu/competition.php?competitionid=&part=sports&discipline=icehockey
@jágör68: Szerelem ide vagy oda, a tények azok tények.
@csatoimi: Direkt írtuk bele, mert kíváncsiak voltunk, hogy lesz-e, aki észreveszi... ;)))))
@masterroofs: A következtetésed elég merész (hogy ti. indokolatlan lett volna a döntés), ilyet szerintem sehol nem olvastál, csodálkoznék is, ha az IIHF ilyen nyíltan szégyenítené meg az egyik játékvezetőt (amúgy szvsz nincs is miért).
@kerusz: Akkor átmentem a próbán. :)))
@csatoimi: de ezért most nem jár műanyag Vas... :)))))
@kerusz: de gondolom műanyag Blatak igen. :)))
@kerusz: megvan az ügyeletes kedvencem is, Paajarvi Svensson személyében.
streamek a döntőhöz a stream.try.hu oldalon található
Oh a várvavárt döntő,csak nyerjenek Datsyukék és akkó jouság van!
@csatoimi: Műanyag Blaták engem is érdekel. És cseh vagy Szalavat Julajev-mezes lesz?
Orosz sorok a döntőre:

Вратари: Варламов, Кошечкин (запасной).

Первая пятёрка: Корнеев – Гребешков, Овечкин – Фёдоров – Сёмин;

Вторая пятёрка: Калинин – Гончар, Ковальчук – Дацюк – Малкин;

Третья пятёрка: Никулин – Емелин, Козлов – Терещенко – Фролов;

Четвёртая пятёрка: Атюшов – Куликов, Кулёмин – Анисимов – Афиногенов.

(www.championat.ru/hockey/news-501614.html)
@kovacsistvan: lesz kijevi csapat is a KHL-ben?
@csatoimi: Igen és már igazoltak is nagy neveket.
@Skandinávia-mánia: vaze, már annak is örülni kell, hogy legalább nem SH1-ből lőtték. Ha kikapnak Afinogenovek, felveszem a vörös telefont és szólók Putyin e.t.-nak, hogy intézkedjen.
@csatoimi: Kettőt most is láthatsz a cseheknél:Vampolát és Gregoreket. Még két cseh költözik Kijevbe, Kudelka és Cermak és a szlovák válogatott Bulik is. A legjobb ukrán kapus Simchuk is hozzájuk igazolt.
@fabot: Köszi az jó lenne! De remélem nem lesz rá szükség! ;)
@Henry The Navigator: Ide hozzám közel van, néha átugrok oda, ezért érdeklődöm.
@csatoimi: De jó Neked Imi, megnézheted az egész Nyugati gárdát...
De azért Fehérvár sincs messze, rengeteg ismerőssel, akik visszavárnak az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba!
@Szoljanka: Köszönöm, megjelenek majd ottan is. :)
ezt nem hiszem el :(
fabot: én sem hiszem el :)@
@fabot: Hidd el, eddig is látszott, hogy gyengék, szegény németeket alig tudták megverni.
jól alakul az estém:)
ez nekem nagyon hasonlít a washington-montreal párharcra. ott a washington hokizott, a montreal nyert, itt az oroszok játszank, a csehek nyernek :)
Cesky! Cesky!
A statisztika kemény dolog. Ritkán lehet triplázni a VB-n, pláne 100%- osan és pláne olimpiai évben.
A 63-as védő Nemec és Klepis nagyot játszanak ma!
@Semerreretyó: a csehek teljesen tudatosan és jól nyomják azt, amit játszaniuk kell ma este
ennyit arról, hogy ki játszik és ki nem...
Knédli lesz vacsorára :(((
Varly menjél haza Washiba ;) Tudtam, hogy ez lesz, ő sajnos lelkileg nincs felkészülve még arra, hogy ekkora nyomás alatt jól teljeítsen. Washingtonban is ezt csinálja, ha bekap egyet, onnantól kampó a lelkivilágának... inkább Koshecskin-t kellett volna játszatni, benne megvan az a nygalom, ami Varlamov-ban sajnos még nincs.
@blackiii: Kóská tényleg jobb kapus, de Szemjon nem tehetett a gólokról. Amikor megláttam a cseh keretet, azt hittem, a 8 közé se jutnak, erre tessék.
@lepattanó korong: Igazad van, valóban lelkesebbek, ez sokat számít :)
De amit Geno is művel ma, az vmi krimiális.
Tegnap én dicsérgettem, hogy rendbejött, de ma...
egyszerű a séma, be kéne állnia screen-elni Voki elé, hogy Kovy meg Dac lavírozhasson; mert ők ügyesebbek, de ma sajnos Malkin nincs formában.
Respect a cseheknek, ma valóban jobban teljesítenek, mint az oroszok!
@blackiii: respect, de ez nekem akkor sem hoki. csak rombolnak egész meccsen. a bírók meg csesszék meg, ez jagr ellen szerintem még csak szabálytalan sem volt...
nemigaz, hogy mit össze nem szenvednek, izzadnak a ruszkik és mégis nagyon shutout szag van....
Ha-ha-ha.!!!!! :)))))
Remek! Gratula és ČEŠI, DO TOHO!!!!

Ruzicka ennél szebben nem is búcsúzhatott volna! Hadamcziknak fel van adva a lecke :)
@Theutus: ennyi bizony :) azért én sajnálom a ruszkikat... jól tolták acsehek, de nekem akkor sem tetszik ez a bunker hoki. még nem is nagyon láttam ilyesmit, undorító volt... a végén már inkább a sharks-blackhawks-t néztem, az kurva jó meccs.
Fusztralt mocsok cigany banda ez az orosz....
Ó a francos döghalál enné meg az egész szakramentomot!
Büdös gyenge Bikov megint leszerepelt. Olyan taktikát talált ki, hogy a sztárok is elaludtak.
Ügyesek voltak a csehek, fogadják őszinte gratulációmat, egy baj van, hogy ez most cseppet sem vigasztal. Csak negyed annyi szerencséje lett volna az oroszoknak, mint amennyi nem volt... Na mindegy, ezért szép ez a játék. Uff..
le a kalappal a csehek előtt, erre azért nagyon nemszámítottam úgy a vb közepe táján... odabasz
@csatoimi: én is így nevettem egész meccsen , hogy lehet ekkora szerencséje egy ilyen gyenge csapatnak :)( vb döntőt elejétől végéig védekezték ...ezért gyenge. ) már a svéd meccsen óriási mákjuk volt... de hát itt aztán minden védöangyal mellettük állt :D
Oroszok széthokizták őket, és a régi kedvenc játékosod is , de hát jöttek a sedin tesók és vezettél a pontlistát máris uj kedvenceid lettek :) mik vannak :D
A lényeg, hogy láthattuk hogy 1kapuzik az orosz csapat egy vb döntőn. Kurvajók , viszont gól nélkül nemtom mit akarnak. saját magukat verték meg
@Theutus: persze :) ilyen mutatott játék után persze. Ha egál meccsen kapunk ki akkor nem érdekel :) De így ... szörnyü :)
már korábban leírtam, a csehek azt játszották ezen a meccsen, amit kellett
és jobban játszották, mint az oroszok amit nekik kellett
az egálhoz pedig hiányzott egy gól:P
Na, asszem jöhet egy vodka :(
Gratula a Cseheknek, de az orosz hokinál nincs se szebb se jobb, jövőre újra mindent bele!
@FRee: Nyugodj meg, én nagyon szeretem Ovecskint most is, csak ezt a szar Bikovot utálom, na meg a sok butaságot, amit a vb alatt összehordtak itt az oroszokról.
Igazából a csehek azt csinálták, amit csinálniuk kellett. Olyan szinten lehetetlenítették el azt a szép orosz hokit, hogy hát... Ez lett a vége. És évek múlva már senkit nem fog érdekelni, hogy hány és milyen helyzete volt Datsyukéknak.... Ez van sajnos.
@csatoimi: Hát ezt a Bikovot nagyon régen rühellem én is :)
@csatoimi: en is szeretem ...ugy ahogy a meccs vegen konyokolt a palankon es kopkodott :-))....aszt hiszem ezt az evet o is kitorole a karrierjebol......
@zsolt777: Vb döntőt játszott,neki volt a legjobb gól/meccs statisztikája nhlben. Sztem is kitörölné :)
@blackiii: igyál inkább Becherovkát
@Szoljanka: Úgy legyen. Nazdarovje.
@csatoimi: na igen, ügyesen leütközte Fjodorovot, kaptak is gólt egyből :)
@FRee: A Sedin testvérek meg azért lettek a kedvenceim, mert saját pénzükből, 1.5 millió dollárt adományoztak egy gyerek korház javára és nem a pontlista miatt.
@szudajev: Da, Nazdarovko, de hozz Vodkát!!! :D
Beleszaladtak az elvtársak... hát, nem vagyok szomorú... :)))) A szőlő pedig lehet savanyú nyugodtan, egy VB-győzelmet nem kell megmagyarázni. A csehek kitalálták az egyetlen siker-esélyes taktikát, és tökéletesen megvalósították, az vesse rájuk az első követ, aki szerint nem ezt kellett volna tenniük, hanem nyílt sisakkal játszani, és kikapni pl. 4:2-re.
@FRee: Milyen pontlistát vezettek a Sedin tesók? Merthogy Daniel pl. semmilyet.
@Bálna_: nem kell szó szerint venni :)
@csatoimi: Ja ez így más :) Ufó tesók ilyen rendesek, ez becsülendő :)
@FRee: es mit nyert? egy VB bronzot olyan korulmenyek kozott hogy azzal a kerettel amivel jatszottak a vb-t az olimpiat is meg akarmit hozniuk kelett volna.Es mivel a hoki csapatport ezert kitorulheti a pontlistan elert pontjaival a hatsojat....ugyanannyit er mint a sok aljas megmozdulasaival elert buntetopercei....a statisztikat javitja fel vagy le
@szudajev: Valami jófélét, hozzá kovászos uborkát, mellé Baltika sört...:)))
@szekus: inkább nem kommentálom hekus :) Mindkettőnknek jobb.:)
@FRee: Ha Bikovot elkergetik, megint fogok nekik is szurkolni.
@FRee: pedig szekus elég pontosan megfogalmazta a lényeget ovecskin szezonjával kapcsolatban:D
@FRee: ne vedd fel a srácot, nem érdemes :)
@Theutus: Akkor szégyen az NHL-ben 100 pont felett teljesíteni?
@FRee: Te szerencsétlen! Itt osztod a butaságot az egykapuval (védés: 35:23), meg a széthokiztákkal, meg a ku*vajókkal stb. Egy szimpla gratulálok elég. Ezt is gól(ok)ra játszák 59:24-ig ez nem jött össze az ezüstérmesnek. Az meg, hogy milyet ütöttek a csehek? Olyat kaptak az oroszok! Mindegy. De, hogy akivel nézted a meccset az mit mondot számomra mindent megmagyaráz és elárul rólad.
@csatoimi: állítottam valahol, hogy az?
de azt te is tudod, hogy egy igazán sikeres szezon egy ekkora sztárnál nem az, mint ami neki volt idén
Stanley-olimpia-vb: bukta (a kivétel talán a vb, mert döntőben veszíteni nem feltétlenül bukta, bár ez is fájdalmas lehet, mivel olyan kerettel érkeztek, hogy mki nekik adta előre az aranyat)
@Ručínský: Ne zavarjon , hogy keresztszalag szakadással műtöttek és kb ha volt már ilyened vagy ismerősödnek akkor tudod ,hogy jobb a ha van aki van melletted ilyenkor mert szinte elsö héten 1 kurva tányért nem tudsz elvinni magaddal mivel furnak csavaroznak , inat vesznek ki és 3hétig rá se állhatok. Mindezt azért, hogy ismét jégkorongozhassak mert imádom. De hát te okos vagy és már kitaláltad miért édesanyámmal követtem a meccset ha már barátnőm bulizni van :) Egyébként meg gratuláltam a cseheknek,meküzdöttek és szerencséjül volt. Ilyen a sport. Én is kedvellek
@Theutus: Attól még ő marad a világ legjobbja, nem hibás ő ezért, van egy nagyképű edzőjük, ennyi csak.
@csatoimi: ebben pedig neked van igazad
de ettől függetlenül az oroszoknak soha nem fogok szurkolni, böjtöltem eleget a Tyihonov érában:)
és ez nem jelenti azt, hogy ne ismerném el az orosz hoki minőségét
anno egy vb volt amikor végre a csehek 1-0ra nyertek ellenük egy vb döntőben, kísértetiesen hasonló taktikával
Itt jelenleg a Cseh aranyfiúkról kell inkább beszélni,akik "beugorva" tettek csodát egy sokkal jobb ellenfél ellen.
@FRee: Természetesen, nem zavart mivel nem is tudtam. De azért, mert játszod (ha mondod) pont neked kéne egy kicsit sportszerübben elviselned (nem a fájdalmat). A bonyolult magánéleted meg, hogy ki hol van...hát tényleg jobbulást.
@Ručínský: Kösz :)...
Remélem a lánybúcsún is a vb-t nézték a csajok :) Ami kizárt :)
@Theutus: nagyon okosan megmondod mindig a frankót, csak én azért is kötném az orosz ebet a karóhoz, mégpedig azzal, hogy ha neked ez a hoki, amit tegnap a csehek műveltek, akkor kívánom, hogy mindig ilyen meccseket láss. a ma esti montreal meccset be se kapcsold, mert ott mindkét csapat hajtani fog gólokra, még talán a montreal is, mert a mázli most már nekik sem lesz elég, meg ki is fogytak belőle :) pontosan ugyanolyan középszerűek, mint a cseh válagotatott.
szóval én maradok az orosz hoki mellett, még ha most nem is jött össze.
@Semerreretyó: néha kifejezetten jól esik az esélytelenebb csapatnak szurkolni
ezért szurkolok a Habs sikeréért is:)
volt itthon egy div1 vb:bizonyos magyar-norvég meccs
ugyanezzel a taktikával 3-1 lett nekünk...ennyi
@Theutus: Azért a kapuralövések aránya nem volt olyan egyoldalú a cseh-oroszon, mint a norvég-magyaron.:)Orosz ziccert szinte alig láttam, kidolgozott, végletekig kijátszott, tényleg kombinatív hokit is csak emberelőnyben.Már a németek ellen sem csillogtak Dacjukék, ilyen "antihokival" pedig minden Vb-n találkoznak a nagycsapatok minden évben, nem tudom most ez hirtelen miért lett ilyen szörnyűséges.A csehek is így kaptak ki a norvégoktól például, de nem hallottam, hogy emiatt támadták volna a skandinávokat.Egy erősebb csapat ellen így kell játszani, a helyzeteket pedig be kell lőni, arra sem mentség az antihoki nevű, új kifejezés.Senki nem akadályozta meg Malkint és a többieket, hogy túljárjanak Vokoun eszén.
süti beállítások módosítása