HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Csehország–Svédország 3-2

2010.05.22. 16:47 Hblog

2006 után először döntős a cseh válogatott, amely Finnország után Svédországot is büntetőkkel múlta felül. A két gárda hatalmas meccset játszott a németországi A csoportos világbajnokság első elődöntőjében. Az utolsó harmad, a ráadás és a büntetők drámája talán még az NHL-en felnőtt ínyencek igényeit is kielégítette, legalábbis ami az egészen hihetetlen feszültséget illeti. Hogy a végén a csehek nyertek, az szinte mindegy is, a lényeg az a hajtás volt, amit mind a két csapat produkálni bírt nagyjából a 45. perctől kezdődően. Az első harmad elején a svédek nekiugottak ellenfelüknek, ebben az is nagy segítségükre volt, hogy a bírók számolatlanuk osztották a két perceket. Jagrék egy 3 az 5 ellent még önfeláldozóan kivédekeztek, ám a kilencedik percben már nem sikerült felszabadítaniuk egy kapu előtti kavarodás során, a másodpercekig szabadon heverő korongot Harju kotorta be. A folytatásban itt is, ott is akadtak helyzetek, a zavarodott csehek magukra találtak, a 18. percben egyenlítettek is Mojzis távoli bombájával. A második felvonást a közép-európaiak kezdték nagy tempóban, ekkor a svédeket küldözgették a büntetőpadra egymás után. Gól nem lett a fölényből, a menet közepére ismét összeszedettebbek lettek Omarkék, aminek egy találat lett a következménye a 32. percben, 2-1-es svéd vezetésnél kezdődhetett az utolsó húsz perc. A csehek nagyjából negyedórával a vége előtt lendültek bele, óriási tempót diktáltak, de sehogy sem bírták Gustavsson kapujába gyötörni a korongot. Egészen 59:52-ig, amikor is Rachunek egy remek visszapasszt vágott be messziről. A plusz tíz percben a svédek és a csehek is a gőzelemre játszottak, de nem mentek be a helyzetek. A büntetőket az egyik oldalon Kaspar és Marek betette, a másikon csak Omark talált, Csehország 3-2-re győzött.

37 komment

Címkék: vb elődöntők a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Svéd gólszerző Harju, cseh egyenlítő Rachunek, belőtte a büntetőt Marek és Omark... Hét találatból négy idei KHL-es :)
Egyébként a csehek elbúcsúztatták a két skandináv EHT-csapatot ;) Ha azt nézzük, akkor a vébén a csehek az egyenes kieséses szakaszban csak az Euro Hockey Tour-ellenfeleikkel találkoznak :)
Nagy meccs volt! A csehek felszántották a pályát!Ez a mérkőzés az akaraterő diadala volt!Jagr(bár nem szeretem)nagyon nagy hadvezér!
Cesko do toho!!! Jagr egy isten!
A sokszor alábecsült cseh válogatott ismét bizonyította, hogy nagyon is odatartozik a nagyok közé. Ha nincsenek is nagy sztárok, de akaraterő és összetartás az van. Hajrá csehek, remélem meglesz az arany is.
Jagr hajtott nagyon, olyan zsugákat osztogatott- mint mindig.
Az egész csapat megérdemelten nyert, bár a skandinávokra fogadtam volna inkább.
Sziasztok, valaki nem tud strimet a meccsre??
valaki megmondja semin mert nem jatszik ???AMUGY GRAT A CSEHEKNEK!!!
tönkreteszik ezt a meccset is? megint ugyanaz a madár riporter, mint a svéd-cseh meccsen, aki nagyon okosnak látszik, közben meg...
ennyire szabálytalanok az oroszok, vagy hazai pálya?
@semlegeshokiszerető: A német megszédült egy kicsit, de kibírta nevetés nélkül az öltözőig.
egy jó streamet nem tud valaki?
hali. Valaki streamet?
Na csaknem kapnak ki a ruszkik,a tavaly kiesett csapatol???
Igazából az oroszoknak szurkolok, de a meccs előtt 19x-es szorzó volt a német győzelemre.
Megtettem 3ezerrel és most két borsodi társaságában harapdálom hol a jobb, hol a bal mutatóujjam :)
@zsiraf30: Majd a játékvezetők eldöntik, hogy kikapjanak-e...
semin mert nem jatszik????????????????????
@И Проскуряков: Pártatlan vagyok,de szerintem nem a játékvezetökön mulik mostanáig!!!
@И Проскуряков: Nagyon sokszor megugranak a Németek ha egy beakad akkor vége!!!Ha meg kiegyenlitenek a Ruszkik akkor többet is ütnek'!!!
kicsit off. most olvastam, hogy állítólag kovalchuk és frolov a következő szezonban a khl-ben fog játszani.
@angyur: hagyjad már ha ekkora paréj valaki akkor focistának kellett volna mennie ;)
sajnálom a németeket...
Sose hittem volna,hogy egyszer a németeknek fogok szurkolni:) Nagyon jók voltak ma,megmutatták,hogy nem érdemtelemül jutottak el idáig.
Nagyot alakítottak a németek!
ez nagyon kevés volt a davajoktól, holnap a cselákok elkaphatják őket...
@kiralyfi: ki tudja...az oroszok elég jók ahhoz,hogy ezt is behúzzák
@stero: Frolovra szerintem van esély, de ő még maradni akar az NHL-ben. Kovalcsukért pedig csakis Medvegyev képes annyi pénzt fizetni, amennyit kérhet, és akkor "meg fognak nőni a gázárak".
@zsiraf30: Két perc, utána öt perc, és megint két perc. Ebből összeért kettős emberelőny is. Ez kicsit erős volt. De utána már tényleg nem volt semmi komoly a zebrákkal.
A csehek basszus hatalmasat küzdöttek ma is. Pártatlanként néztem a meccset, de a végére már szurkoltam nekik. Elszánt csapat, aki végig küzdi az egész meccset.

A németek előtt le a kalappal, nagyon jól tartották magukat. Ha nem az oroszoknak szurkolnék és ha valaha is tudtam volna a németeknek szurkolni, most az a pillanat lett volna. Ha nem szedi össze magát a címvédő, akkor holnap komoly gondok lehetnek. Egy biztos, fasza döntőt és bronzcsatát hokiztak össze a csapatok!!!
Minden a lehető legjobban alakul, a két kedven csapatom a döntőben, Észak - Amerika sehol, Skandinávia se nagyon....:)
Sajbu Szbornaja!!!
@И Проскуряков: Mindegyik kiálitás jogos volt kivéve az utolso Német nem volt az!!!Hála Istenek nem a birokrol szolt a mérközés:)
@И Проскуряков: Bocs, de Finnország nem Skandinávia, ha rájuk gondoltál. :)

Kikaptak a finnjeim, búcsúzott Kanada, és a svéd válogatott is, ma meg még a németek is. Egyetlen jó hokis eredmény számomra csak az volt, hogy a Chicago ismét nyert.

Hiába, hogy haragszom a csehekre a finn verés miatt, de akkor sem szeretném, hogy az oroszok győzzenek!

Úgy gondolom, hogy a svédeknek lett volna esélyük megállítani az oroszokat, de a cseheknek nem nagyon lesz, de ne legyen igazam!!!!

Majdnem érdektelen vb döntő! :(
@Lacquo: hu.wikipedia.org/wiki/Skandin%C3%A1via

Nekem az olimpiai döntő volt teljesen érdektelen. Másoknak az volt teljesen felvillanyozó. Vannak, akiknek az oroszok és a csehek a legnagyobb kedvencek, vannak, akiknek nem. Ilyen a sport.
@kovacsistvan: Ismerem a linket

"magyar szóhasználatban"
süti beállítások módosítása