HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az FTC jégpályát épít a Népligetben

2010.05.11. 18:16 F. Kapus

Október elejére megépül a Ferencvárosi TC új jégpályája – ezt Rieb György, a klub elnöke mondta el blogunknak. A Millenárishoz hasonló mobil jégpálya sátras fedést kap, de a kiszolgáló létesítmények utánpótlás-mérkőzések lebonyolítására is alkalmassá teszik majd a népligeti sporttelepre tervezett létesítményt.

"Népligeti sportpályánk állami tulajdonosa, a NUSI befogadta egy jégpálya és egy, a labdás sportágak részére tervezett, könnyű szerkezetes edzőcsarnok felállítására vonatkozó tervünket – tájékoztatott Rieb György. – A konkrét tervezés zajlik, utána szerezzük be a szükséges engedélyeket. A jégpálya ezek elfogadása után nagyon hamar felállítható, szeptember végén, október elején megindulhat a népligeti hokisélet.

Az FTC saját erőből és támogatásokat igénybe véve végzi a beruházásokat. Ezt követően a jelenlegi bérleti költségeknél kedvezőbb áron biztosítjuk csapataink edzés- és versenyzési lehetőségét. Így hatékonyabban tudnak gazdálkodni szakosztályaink, és érdekeltté tesszük őket az új sportpályák gazdaságos működtetésében."

A jégpályaépítés tervével évtizedek óta hitegetett FTC-játékosok és -szurkolók nyilván akkor hiszik el, hogy saját pályája van a csapatnak, amikor először belépnek a sátorral fedett létesítménybe. A tervek szerint a szakosztály minden csapata itt edzhet, a fiatalok a mérkőzéseiket is a Népligetben játsszák majd. Egyedül a felnőttcsapat utazik a hazai mérkőzéseire vélhetően továbbra is Pesterzsébetre.

Csabai Gábor szakosztály-igazgató mintegy két hete azt részletezte, csak a feltételek biztosítása esetén indít felnőttcsapatot a szakosztály a bajnokságban. Hétfőn a ligaülésen az FTC is elfogadta a magyar–román közös bajnokságra vonatkozó szándéknyilatkozatot, ez mindenképpen jó hír a zöld-fehér hívek számára.

58 komment

Címkék: ftc rieb csabai

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagy öröm!! bár múlt héten még arról volt szó, hogy a felnőtt továbbra is erzsébeten edz, de ez részletkérdés. tényleg nagyon örülök, még akkor is, ha ezt négy elolvasás után sem értem:

"és érdekeltté tesszük őket az új sportpályák gazdaságos működtetésében."
@szorgalmas: ezt többféleképpen is lehet értelmezni. kicsit tág fogalom
"A jégpályaépítés tervével évtizedek óta hitegetett FTC-játékosok és -szurkolók nyilván akkor hiszik el, hogy saját pályája van a csapatnak, amikor először belépnek a sátorral fedett létesítménybe."

Hát igen, addig ez egy nagyon szép kezdeményezésnek tűnik.
@szorgalmas: "Itt edzene az összes csapatunk, az utánpótlás itt is játszaná hazai mérkőzéseit, míg a felnőttek továbbra is Erzsébeten."
Nagyon jó hír!

Már csak a szurkolóktól kéne megszabadulni és rendben vagyunk.

És senki nem fogja persze elhinni hogy ezt jó szándékkal írom... :-(
Pedig....
Hát ha már új futball stadiont nem kaptak...
@veghist: nem, semmi gond. a butaság meg a jó szándék vígan megfér egymás mellett. szóval én tökre elhiszem.
@veghist: Nagyon tudnám díjazni, ha kifejtenéd, miért is kéne tőlünk megszabadulni...de gondolom Te is csak egy jolános fotelszurkoló vagy, aki nyomorék ebel meccsekre megy, ahol eltoltok 2 dalt és már nagy ultráknak képzelitek magatokat...
@Teemu: Szerintem a folyamatosan szitkozódo, köpködő foci meccseken szocializátodott néhány tucat hoki"szurkolóról"van szó, ideértv hokisanyukákat akik gyerekeik lelenlétében anyáznak, parasztoznak, örjöngenek végig minden meccset. Szóval, én is egyetértek az elöttem szólóval. Mindenesetre a hír jó és talán a monopol helyzetben lévő erzsébeti csarnok horrorisztikus jégbérlésárait is lejjebb viszi egy kicsit, vagy legfeljebb megyünk mi is, amatőrök a ligetbe edzeni.
Hazudik a Rieb.Szavát sem hiszem.
@dominorbi: "Szerintem a folyamatosan szitkozódo, köpködő foci meccseken szocializátodott néhány tucat hoki"szurkolóról"van szó, ideértv hokisanyukákat akik gyerekeik lelenlétében anyáznak, parasztoznak, örjöngenek végig minden meccset. " - u.e újpesten, volánnál, miskolcon, vasasnál, újvárosban, szóval unalmas...ideje lemezt váltani!

Népligetben pedig sztem elsősorban FTC lesz, max a maradék jégidőt kapják meg amatőrök...
@veghist: Köszi, hogy meg akarsz szabadulni tőlünk, de mi jól érezzük magunkat ott ahol vagyunk és úgy ahogy vagyunk!

ezektől a szurkolóktól remélem meg akartál szabadulni, Svájc után is, mert ott is szép számmal képviseltettük magunkat!
@rihiranta&rantasila: Én is csak akkor hiszem ha már elkezdik, ill. inkább akkor ha már elkészült!

de azért bízom benne!
@Teemu: Biztosan rengeteg nyomorék EBEL meccsen voltál már Fehérváron, ahol mindenki anyázott, parasztozott, köpködött, főként gyerekeik jelenlétében- folyamatosan az ellenféllel foglalkozott, éltette azt a csapatot akitől az ellen egy párszor kikapott...
Ezért lézengünk 2-300-an a Raktár utcában meccsenként, ti pedig ott vagytok heti 2x közel 3500-an Pesterzsébeten, és fogadjátok barátságosan az ellenfél szurkolóit...
Vicc kategória...
@Szoljanka: Egyszer pöttyözzétek már ki azt a 3500-at nekem légyszíves :) Sosem volt türelmem hozzá. Köszi.
@Szoljanka: !!!!
Csináltok egy panorámaképet és kipöttyözitek a fejeket. Elhiszem (látom is néha TV-n), hogy mindig tele a csarnok, de hogy oda nem fér be 3500 ember, az is biztos.
@Szoljanka: Blue line boys vagy milyen tököm csoport aki 1-0 után elkezdett nekünk mutogatni, anyázni, tapsolgatni, majd kiabálni hogy takarodjunk vissza pestre... nagyon szocializáltnak tűntek...emellett nagy ívben leszarnánk az ellenfél szurkolóit, mi több, játékosait, ha nem szólnának ki, nem mutogatnának (főleg újváros és újpest)...

Imádom, mikor saját szurkolóival nincs tisztában egy mérkőzés látogató...
@peterszky: Nem tudom pontosan, hogy mennyi a csarnok befodadó képessége, de a hivatalosan közölt nézőszámnál párszor jóval többen voltunk, és ez bizony a 4000-ret közelítette.
Az idei első meccsünkön -01.01.- simán kipontozhattál volna 3800-4000 embert...
Zárjuk ezt a témát most azzal, hogy ahol 300 vagy 3000 néző van, ott szükségszerűen vannak ilyen és olyan szurkerek is. Köszönöm.
@Teemu: Szerintem te az Újvárost erősen összekevered valamelyik másik csapattal, mert nekik nagyon nem szokásuk kifelé mutogatni...
@Vicuska013: Kiss, Tőkési, Hegyi, Azari...soroljam még?
@Teemu: Gratulálok de szerintem nem kellene itt verni magad a 18 hozzászólásoddal mert nem hinném hogy sűrű látogató vagy az újvárosiakról meg annyit hogy miattunk nem kellett félbehagyni meccset. :)
Bocsi
@Vicuska013: Bántás nélkül...látszik, hogy erzsébetre nem jöttél még fel :)
@Teemu: A BLL a korláttól számított 1-3 sorban áll, az a manusz aki a második harmad felétől kizárólag veletek foglalkozott 1-2 sorral feljebb állt, és saját elmondása szerint RBD-s. Valóban Volán mezben volt. Én is ott voltam, én is láttam.
@Teemu: nem tudom melyik meccset nézted, de én voltam jópár idegen meccsen is, és majd az összes hazai meccsen, és nem láttam kifelé mutogatni egyiküket sem játék közben. Esetleg meccs után megköszönik a közönségnek a szurkolást, de meccs közben nem jellemző. Meg az edző sem preferálná, és nagyon rohamos iramban szoktatná le őket erről.
@Teemu: Inkább ne sorold mert csak a saját magad égeted le. :) jó lenne ha legközelebb olyanokat sorolnál akikről elképzelhető. Nálunk is a szilit azért vakoztátok mi mert kimutatott ugye?
@rosi02: Innen látszik, hogy csendes szemlélője vagyok az eseményeknek, de van egy pont, amikor már szakad a cérna... amúgy pedig a félbehagyásról (tavaly augusztus)...nem a mi játékosunk szólt ki a bunyó után a közönségnek, hogy sexuálisan zaklassuk édesanyánkat...ha te ezt némán tűröd, akkor meg is érdemled...

Amúgy komolyan...mi a tökömet számít, kinek mennyi hozzászólása van? :D
@rosi02: Na pont egy olyat mondtál, amit viszont én is elítélek... :)
@Teemu: Igazad van, nem az számit, hanem a szurkolói viselkedés.

Mert Újvárosban jó fej módon nem kell a háló mögött állnotok, mert "onnan nem lehet meccset nézni" erre a köszönet, hogy néhány marharépa vakozza Szilassyt!
@Teemu: Nem igaz, hogy nem érted!
"The more posts you have, the bigger your penis is!"
Tessék sokat hozzászólni és hiteles leszel!
:)
Egyébként igaz, nem voltam ott minden idegen meccsen, mert sajnos iszonyatos a jegy ára Erzsébeten, és nem engedhetem meg magamnak, hogy felmenjek minden meccsre, mert 2 személynél 10-ből már nem hoznám ki benzinnek+jeggyel, de azért nyomon követem, és sok ismerőst kérdezek, aki ott van, és ők egyszer sem emlitették, hogy ilyen lett volna, pedig elhiheted elég kritikusak szoktunk lenni mi is a csapathoz, mikor nem az elvárásainkhoz mérten játszanak!
@peterszky: Én kérek elnézést...akkor a ma estémet beáldozom, és a blog indulásáig minden post-ba írok 1-1 hozzászólást... :))))
Akkor meg miről beszélsz? Egyébként ha a játékos kifelé magyaráz azért nem kell elégtételt venni pláne nem úgy hogy végelegyen a meccsnek. De annyit mondok a védelmedre hogy ti legalább nem dobáljátok az ellentábort.
@Teemu: Természetesen ez felesleges, a vélemények súlya nem attól függ, ki mennyiszer kommentelt.
@Teemu: Nem most kell behozni :) :D
A felsorolt neveidhez még annyit fűznék, hogy mindegyikőjük ott volt az idén a bő keretben (Lali nem, de ő is többször volt válogatott a múltban) Hegyi pedig idén nagyon jól szerepelt a VB-n, ha ennyire fegyelmezetlen lenne, JP nem javasolta volna a keretbe.
@Vicuska013: Kedves Vicus! Most nem arról beszélünk, hogy szarul játszik-e a csapat, vagy sem, hanem arról, hogy a tejfeles szájú játékosaitok (akik között bőven válogatott szintűek vannak - ezzel elismerem a tudásukat, mielőtt félre értitek) többet engednek meg maguknak a kelleténél...
Akkor még egyszer, egyszersmind utószor hadd kérjek mindenkit, hogy a poszt tartalmához szóljon hozzá.
@rosi02: ha nekem 5ezer hsz-em van itt akkor mindig igazam van? Jézusom...

tudunk ilyenek és olyanok is lenni, viszont senkitől sem tűröm el, hogy mutogasson kifelé, és bizony ez mindenhol megesik Miskolctól Újvároson át Újpestig... aki azt mondja nincs ilyen az hazudik! ennyi!
@Vicuska013: évike, mi az, hogy iszonyatos a jegy ára erzsébeten? 1000 ft az iszonyat? mennyi lenne a nem iszonyat? 800? nézd, legközelebb gyere, jobb, ha vannak vendég szurkerek, a 200-at megoldjuk valahogy.
@F. Kapus: végre rendes utánpótlásunk lesz! HURRÁ :)))))
@F. Kapus: értettem! De nekem mára ez az utsó, mert korán lesz a holnap reggel!

A játékosoknak pedig ilyen edzővel be fog nőni a feje lágya, mert pl. láttam arra példát, hogy Kiss Ákost bezavarta az edző meccs közepén az öltözőbe, mert nem úgy veselkedett!

A témához: örülök neki, hogy lesz "csarnoka" a Fradinak (bár azért egy sátras megoldás még nem csarnok, de nagy fejlődés az eddigihez képest)
Örülök, hogy lesz saját edzőpályája a Fradinak.
Off:
Kb. mennyibe kerülhet egy fedett, nem sátras, hanem normál falakból, tetőből álló, nézőtér nélküli, kiszolgáló helységekkel azért felszerelt edzőcsarnok?
ezt hallom 30eve eddig nem epult fel nem hiszek sajnos benne
jo lenne hinni nekik de sajna ez eleg gyenge labakon all
@csatoimi:
Nem sok ez?
Mintha a Brassóiak kevesebbet mondtak volna az új csarnok áráról? F. Kapus visszatudjátok esetleg keresni,nektek szerintem könnyebb.
Mindenesetre nekem soknak tűnik bár még nem építettem jégcsarnokot.
@Calgary: Szerintem nem olyan sok hogyha azt nézzük, hogy egy komplett mindennel felszerelt jégcsarnok, ha jól emlékszem ami Brassóba van most azt 1,2 millió euróból építették fel.
De lehet hogy rosszul emlékszem:D Az egyik tv-s meccsnél volt még téma ez, Ancsin Janiék beszélgettek erről, hogy pár száz millióbol már egész jó kis csarnokot össze lehet dobni...
@csatoimi: @Gaudi: 1 millió EUR sajnos kevés lesz hozzá. Amúgy ha nincs nézőtér, azzal nem spórolsz sokat, egy 300 fős nézőtér a kiszolgáló létesítmények felett simán elfér egy csarnokban.
@kerusz: Objektíven kevés, vagy Csak Magyarországon, hogy kicsit gonoszkodjak?
@Calgary: a brassóiak 12 millió euróért építették fel a csarnokot.
@Gaudi: objektíven kevés szerintem. Illetve nyilván lehet 1 millió euróbból is csarnokot építeni, de lehet, hogy abból sok minden hiányozni fog,amit aztán vagy súlyos pénzekért kell majd beépíteni, vagy pedig az üzemeltetés során kell sokszorosan megfizetni a spórolás árát. Én nagyjából a másfél-kétmillió eurót tartom elfogadhatónak.

Van az IIHF honlapon egy Arena Manual, abban van komplett költségszámítás is. Itt található meg: www.iihf.com/en/iihf-home/sport/arena-manual.html

Az a csarnok, amire a költségvetést elkészítették ebben az anyagban, egy a debrecenihez/kaposvárihoz/zalaegerszegihez hasonló létesítmény, feltételezett felépítési helye München. (ez főleg az éghajlat miatt érdekes, és az nagyjából megfelel a magyarországinak)
süti beállítások módosítása