HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ki akarjuk használni fiatalos lendületünket

2010.05.09. 12:34 F. Kapus

Vasárnap délután (16.15) Fehéroroszország–Kazahsztán és Csehország–Franciaoszág, este (20.15) Szlovákia–Oroszország és Norvégia–Svédország mérkőzésekre kerül sor a németországi világbajnokságon. A torna első négy mérkőzéséből kettő is meglepetéssel zárult, ám az első igazi rangadóra csak vasárnap este kerül sor.

Szlovákia történetében talán a mostani a legkisebb tapasztalatokkal rendelkező vb-csapat. Tíz újonc van a keretben. A kanadai Glen Hanlon szövetségi kapitány Richard Lintnert jelölte csapatkapitánynak. A kiváló hátvéd NHL-, KHL- és svéd elitserienes múlttal rendelkezik, tagja volt a 2002-ben vb-aranyérmes csapatnak. Optimizmusa és magabiztonsága határtalan. "Azért jöttünk Németországba, hogy nyerjünk. Mi másért? Azonban egyelőre csak az Oroszország elleni meccsre koncentrálunk. Tudjuk, hogy ellenfelünk mennyire erős, de ki arajuk használni fiatalos lendületünket."

Az oroszok ehhez képest úgy tudják, a szlovákok favoritnak tekintik őket, és egyetlen céljuk lehet, hogy játsszanak olyan jól, amennyire csak bírnak. Ahogy már írtuk, a kétszeres címvédő csapatban egyetlen ember sincs, aki a vancouveri kudarc után az aranynál kevesebbel is beérné. Többek után most éppen Gyenyisz Grebeskov, az Ovecskin-féle sor egyik védője nyilatkozott erről, ekképpen: "Kétszeresen motiváltan lépünk jégre ma este, bár természetesen minden mérkőzés 100 százalékos odaadást követel. Minden egyes játékosunk el alarja feledtetni az olimpiát, csak a győzelem elfogadható a győzelem napján."

Az orosz keretből Szvitov és Artyuhin került ki, a nagy kérdés most az, hogy tényleg érkezik-e az éjszaka az NHL-rájátszástól elbúcsúzott Detroit csatára, Pavel Dacjuk.
A szlovákok 6 védővel és 13 csatárral állnak fel, a plusz egy támadó szerepkörében Tomas Tatar van. Az oroszok 7+13 mezőnyjátékossal indulnak neki a vb-nek. A kapuban Budaj és Varlamov bizonyíthat. A meccset a Sport2 élőben közvetíti.

A két ország sajtómunkásai a felkészülés és az utolsó edzések alapján a következő kezdő sorokra számítanak:

Szlovákia: Budaj - Lintner, Granák, Bartovic, Kukumberg, Podkonicky - Sekera, Majesky, Svatos, Zagrapan, Ciernik - Mihálik, Starosta, Dravecky, Bulík, S. Gron - M. Macho, Pánik, Zálesák, Tatar.
Oroszország: Varlamov - Atyusov, Kulikov, Kovalcsuk, Tyerescsenko, Frolov - Grebeskov, Kornyejev, Ovecskin, Fjodorov, Szjomin - Kalinyin, Nyikulin, Kuljomin, Kozlov, Afinogenov - Jemelin, Mozjakin, Anyiszimov, Szusinszkij.

61 komment

Címkék: vb a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az oroszoknál valószínűleg Kosecskin fog védeni, és Jerjomenko ül majd a padon.
Cesky do-toh!
Akarom mondani, slovenky!
Kuldjetek legyszi egy streamet a mecsekre.
Ma bizonyíthatnak a szlovákok. :)
@csatoimi: félő, nem lesz rá módjuk:)
Szerintem ezt a szlovák válogatottat a tavalyi játékunkkal eltudtuk volna verni, gyengének tűnnek a tavalyihoz képest.
@kalapácstollú: vigyázz mert a "slovenky" az szlovák hölgyeket jelent :-)
@Afterforever301: Bakker, ezt is elrontottam!
Na, akkor ismét: Slovensky do-toho!

Remélem, most sikerült végre! :)

Kösz a kiigazítást!
az y helyére egy o betűt és rendben lesz minden
:-)
@kalapácstollú:na még egyszer az előbb nem ment át az üzenet: az y helyére egy o betűt és tökéletes lesz az alkotás :-)
Egyre jobb, a végére csak sikerül :D
5:2-re nyertek a fehéroroszok
@rihiranta&rantasila: Láttad?
@rihiranta&rantasila: Dettó, én is ott néztem debilizatoron; jobb volt a meccs első felében a kazah csapat.
Nekem meglepetést is okoztak,de a végén csak kijött a különbség.Tudnál valamit írni,hogy náluk(kazahok)milyen hagyománya van a hokinak és miért pont náluk?
@rihiranta&rantasila: Már a kezdeteknél erősek voltak, az első meccsük 5-1 lett Ukrajna ellen. Az 1998-as olimpián Szlovákiát verték meg az első csoportkörben, így bekerülve a legjobb nyolc közé.
Hogy miért pont Kazahsztán lett jégkorongos ország, és mondjuk nem Üzbegisztán? Szerintem földrajzi okai voltak, más ötletem nincs.
@kalapácstollú: lefordítsam mit írtál?:

" cesky - csehül (vagy cseh csajok - nem tudom melyikre gondoltál?) mindent bel!" a do toho-ból kifelejtetted az o-t."
"slovenky" - szlovák lányok - ezen nem csodálkozom, mert valóban renget szép nő van bratyóországban , pardon a Felvidéken :-))
Mi az a kurva élet?! Késleltetve adja a Sport2 a szlovák-oroszt? A további véleményem nem írom le, mert moderálni kellene...
@tolsztoj: renget - rengeteg, de a cseh csajok sem eldobnivalók:-)
@kovacsistvan: a debilizator nézéséhez mi kell vajon? Én mindig csak ilyen tréfás ooops képeket kapok, ha odatévedek.
@kovacsistvan: Köszi,egyszer de elmennék Kzahsztánba egy hokimeccsre.
@dezso: Annyian nézik a debilizatort, hogy túl van terhelve... És más streamet se találtam még... Szóval most nagyon mérges vagyok...
@kovacsistvan: Ennél én tudok rosszabbat is: a szlovák tv online adásán sem nézhető, csak azoknak, akik Szlovákia területén vannak. Ez még nagyobb f...ság!
@Goldie_25: Az orosz sportcsatorna honlapján dettó így van. Csak orosz IP-címmel. Készültem volna, ha tudom, hogy a Sport2 csak később adja a meccset, nem egyből......
vki tud NOR-SWE meccre streamet?
Koszi.
@kovacsistvan: Nyugodtság!Iszunk egy sört és 10 perc múlva nézzük)!
@kovacsistvan: hát nem marad más, mint várni még 15percet és megnézni a foci összefoglalót...
Remélem most aláz a Szbornaja, aztán majd utána a kanadaiakkal együtt eltűnnek. :D
Ez elvileg megy sopcast-tal:
sop://broker1.sopcast.com:3912/87896
@markusaurelius: myp2p.eu/broadcast.php?matchid=75862&part=sports
Itt böngészhetsz.

Nem néztem sok magyar focit a tévében mostanában, de hogy most még jobban megutáltatták velem, az biztos...
Most kaptam az infót: még nem maradtunk le gólrol
@kovacsistvan: azt neztem, de ott sincs NOR-SWE, de azert koszi.

Jo hokinezest mindenkinek!
@markusaurelius: Elvileg lehet nézni, lejjebb van egy link, de kell hozzá flv-player.
Na végre, van már a Sport2-n meccs. Az elejétől.
kezdődik, kezdődik :D
Ja, Afinogenov góljával vezetnek az oroszok.
Amiket itt linkeltetek streameket, megy az orosz, meg a sport2 is!
Kapuvas aztán üres kapus gól...
nyertek a svédek , elég könnyedén, de a norvégoknál ez a Zuccarello-AAsen nevű figura tényleg jó kis játékos, Weinhandl meg ütött 3 gólt...
@Afterforever301: de az nem Szlovákiát jelentene? Csak kérdem. Mert én szlovákokat akartam írni, nem Szlovákiát.
@tolsztoj: Elírás volt, kezdődő diszlexia, na! :)
@kalapácstollú: hogy legközelebb jobban menjen: Slováci do toho! és akkor azt irod mindent bele szlovákok
Örülök, hogy az oroszok tényleg nem annyira favoriotok, ahogyan tartották őket.

Az eredmény nem arról beszél, de szerintem ez volt az eddigi legjobb mecs a VB-n
Az első két harmadban Tajvan akár meg is alázhatta volna a szlovákokat, de aztán azok szépen feljöttek a végén. Jó meccs volt tényleg.

PSG70 (törölt) 2010.05.09. 23:01:46

Jó kis meccs volt és kellemesen meglepett a szlovák csapat, le tudják győzni a fehlroroszokat ha úgy játszanak mint a 3. harmadban... Ráadásul Hanlonnál jobban senki nem ismeri az ellenfelet... :)
Engem teljesen felháborított hogy a szaros magyar bajnoki összefoglaló miatt csúsztatva adták a meccset, nevetséges komolyan.Na mind1 a meccs nagyon jó volt sztem Hajrá OROSZORSZÁG!
Tovább Oroszország, tovább!!!
Szerintem jó kis meccs volt. Elején egyértelműen jobbak voltak az Oroszok a második harmad végétől viszont a Szlovákok kontrolálták a mérkőzést. Szlovákoknak volt 3 olyan helyzetük amikor a kapus már verve volt. Érdekes ha lenne „volna” ha az oroszok nem fejezték „volna „be a meccset 2-0 után vagy ha a Szlovákok hamarabb ébredtek „volna”.
Szerintem Hanlon jó választás volt és kell pár év ennek a fiatal csapatnak.
Tényleg én sem értem ezt a közvetítés dolgot és csak a hokival csinálják,pár éve divat volt,hogy bajnokin a 2. és a3. harmadot közvetítették :)
süti beállítások módosítása