HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Érettebb lett a társaság

2010.04.22. 15:15 F. Kapus

Komoly tartása volt a brit csapatnak, érezni lehetett az elejétől, hogy nem lesz egyszerű behúzni a győzelmet. Fegyelmezettek voltak, és egy nagyon jó fizikumú csapatról van szó, amelyen nem igazán látszott, hogy milyen kemény mérkőzést játszott előző nap Szlovéniával. Velünk is éles, kemény meccset tudtak vívni, de mi többet tettünk a győzelemért, ezért megérdemeltük a sikert. Énekes Lajos mérkőzésértékelése következik, amelyből kiderül, mit csinál a válogatott csütörtökön, a mérkőzés nélküli napon. Bónuszként a főszereplőkkel készült esemény utáni videót tekinthetnek meg.

"A Lengyelország elleninél nehezebb találkozó volt ez. Még akkor is, ha egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy kettejük meccsét a britek fogják nyerni pénteken. A lengyel válogatott nem volt topon ellenünk, de náluk több jó játékos szerepel, mint a briteknél. Utóbbiak viszont egységesebb csapatot alkotnak.

De visszatérve magunkhoz, jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy egyben van a válogatott védekező munkája. Ez Nagy-Britannia ellen is nagyon kijött. Az előző évekhez képest egységesebb szerkezetűnek tűnik csapatunk. Érettebb lett a társaság a fiatalítás ellenére is, rutinosabbak vagyunk, sokat tapasztaltunk az elmúlt három évben. Emellett sikeres volt a felkészülés, és azt is megkockáztatom, talán mindenki jobban akar bizonyítani, mint eddig bármikor. Motivációs probléma sosem volt a jégkorong-válogatottnál, de idén olyan a játékosok hozzáállása, ami ritkaságszámba megy. Igazából nem is kell keménykednie a szövetségi kapitánynak, a fegyelem anélkül is maximális marad.

Annyit hozzátennék, hogy a legutóbb támadásban mutatott néhány játékhelyzet miatt azért majd szólnunk kell, mert egy kicsit könnyelműbbek voltunk annál, amit pénteken megengedhetünk magunknak. Több példát is tudnék mondani erre, de mindenki dolgozott oly sokat és annyira keményen, hogy most ennek a gyümölcsét élvezze, és ne bántsunk senkit egyelőre. Hogy ez a gyümölcs igazán érett legyen, ehhez még két napig jól kell dolgoznunk.

Csütörtökön ugyanúgy szabad programot kapnak a játékosok, mint hétfőn. Délután egy nem túl kemény átmozgató edzést tartunk. Sok újdonságot nem gyakorlunk már, a meglévő tudást kell mélyítenünk. Például az emberelőnyös játékot kell megpróbálni magasabb szintre vinni, többek között erre is utaltam az előbb. Az ilyen helyzetekben az utóbbi időben tapasztaltnál nagyobb játékfegyelemre és jobb munkára lesz szükségünk Szlovénia ellen. Mégis azt mondjuk, amíg a védekezésünk rendben van, nagy gond nem származik ebből.

Természetesen nagyon fog hiányozni Tokaji Viktor, aki biztos nem játszhat pénteken. A rögzítőkötést a mérkőzés után megkapta, ugyanolyan fekete dobozzal a hóna alatt sétál, mind a szlovének Vidmarja. Tokaji meghatározóbb a mi csapatunkban, mint Vidmar a szlovéneknél, de bízzunk benne, hogy mindenki meg tudja majd oldani a pótlás okozta feladatokat is. A védőpárosítás nem a megszokott lesz, de a felkészülés során már játszottak együtt azok a párok, amelyekkel Szlovénia ellen készülünk. Eddig négy mérkőzést játszottunk végig négy sorral, az összes játékosunk mozgásban van. Pénteken mindenkire szükségünk lesz, a pályán és a lelátón egyaránt."

21 komment

Címkék: vb énekes videók válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valaki feltöltötte az első 3 meccsünket piratebay-re, remélem megy fel a tegnapi meccs is, és a holnapi is remélem lesz olyan jó, hogy érdemes legyen a feltöltésre
Azért a védekezést nem kéne agyba- főbe dícsérni- főleg a brit meccsen.
Na mindegy:
HAJRÁ SZLOVÉNIA!!!!
csak vicceltem....:DDD
H
A
J
R
Á

M
A
GY
A
R
O
R
SZ
Á
G
!
@jágör68: jól írtad, Hajrá Szlovénia, jövőre jussanak fel ők is:D
Hetényi: "Nem hibáztunk hátul úgyhogy, úgy gondolom, hogy ez ku...."

KURVA fontos volt, így van:)

Hajrá Magyarok!
H H A JJJJJJJ RRRRR Á Á !
H H A A J R R Á Á Á !
H H A A J R R Á Á !
HHHHHHH AAAAAAA JJJJ RRRRR ÁÁÁÁÁÁÁ !
H H A A J R R Á Á !
H H A A J R R Á Á !
H H A A J J R R Á Á
H H A A JJJJJ R R Á Á !
@serjtankian: azt mondta hogy kulcsfontosságú, hallani még ott azt az L hengot meg a cs-nek a csengését:D
@kolbászbableves:
Jaja! Milyen kemény lenne:
3 EBEL- nemzet is az A- csoportban, egyidőben!
Azért ismét köszönetet kell mondanunk az osztrák jégkorongszövetségnek (is) hogy anno felvették a Volánt.
Ukrajna-Szerbia 15:2
Abba a csoportban rendesen termelnek a csapatok, a nagyok nem kímélik a kicsiket. Úgy érzem/éreztem, hogy mi is tudtunk volna 10-et lőni a horvátoknak, csak nem akartuk őket megalázni.

Kevlar_ (törölt) 2010.04.22. 15:54:17

@kolbászbableves: És Szerbia még vezetett...
"ugyanolyan fekete dobozzal a hóna alatt sétál, mind a szlovének Vidmarja"

Nem gondoltam, hogy ilyen sok kovetom lesz :(..en is ilyen "dobozzal" jovok holnap. Vasarnap nem volt nalam, szenvedtem is hetfon rendesen :(
@jokerit33: hűű, de ráérsz.. :DDD
@bagyula: és mi van abban a dobozban?!
@kolbászbableves: köszi az infót, már szedem is le mindet :)
@Nagy 'Omar' Ádám: azért is írtam ide, mert gondoltam hátha olvassa aki feltöltötte, és tölti fel a brit meccset is:)
@jágör68: Jó, jó persze köszönet, meg minden, meg jó is nekünk ez az EBEL rendben van -nem is értem a fanyalgókat, hogy ez nem a magyar hoki érdeke, mert így gyengébb lesz a magyar bajnokság, meg kivételezett csapat stb. <ezek írigy, kisszerű emberek, nem kell velük foglalkozni>,- de azért egyet ne felejtsünk el és mindig tartsunk szem előtt: az osztrákokat vajmi kevéssé érdeklik a magyar hoki sikerei, gondjaink, bajaink, örömeink stb. Nekik is érdekük, hogy minél erősebb bajnokságuk legyen, sok jó meccs, marketing stb. Csak gondolj bele, hogy akár jégkorong szakmailag, akár üzletileg -szponzorok, Erste Bank stb.- mekkora többlet ez nekik, hogy a határaikon túl is ki tudták vinni a bajnokságukat, viszik a szponzorok nevét, marketingjét stb. Úgyhogy nekünk magunkra kell figyelni és a saját érdekeinket a lehető legjobban érvényesíterni, mert bennünk magyar szív dobog és mi a magyar sikereknek tudunk örülni...
@bsannamaria: Ja, csak a blog motor nem hagy egynél több szóközt egymás után a szövegben.
Engem is érdekel, hogy mi van a dobozban, de nem úgy akarom megtudni, hogy a hónom alá kerül:)
Hajrá, Magyarország!!! Hatalmas élmény volt a tegnapi meccs, reméljük a legjobbakat holnapra is.
Bármit csinálok néhány perc után gondolataim a Tivoliban vannak.
Na,most voltam üzenetet hagyni a zászlón a fiúknak.....
Hajrá Magyarok!!!
@bobitomi: odafért még akármi? mi ugyanis Pesten teleírtuk már délután, hüldedeztünk is hogy erre Fehérváron hogy fognak írni... :)
AZ érettséghez azért még sok kell! Mindenkinek tudnia kell fegyelmeznie magát a csapat érdekében bárhogy fáj! Kesztyűt nem dobunk 10 perc plussz
büntetésért a plexihez...a pálya közepén gólveszély nélkül nem kampózom meg az ellenfelet a
bíró szeme előtt...a kapusnak biztosnak kell lennie abban,hogyha elhagyja a kapuját vissza is tud érni...Csak közvetlen gólveszély elhárítása érdekében adok lehetőséget arra,hogy a bíró kiállíthasson,mert az emberhátrányok kivédekezése a legjobbaktól nagyon nagy energiákat emészt fel,
úgy fizikaileg,mint idegileg.Ez még akkor is így
van,ha gyorsabb csapat ellen kell játszani.Ott a
legkissebb dolognak is jelentősége van,éppugy,mint
annak,hogy kiélezett helyzetben ki lövi az első gólt.Tudom,könnyű mondani és nehéz megcsinálni,de
enélkül nem megy...
süti beállítások módosítása