HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nyolcszázharminckét hokis a jégen

2010.04.19. 22:04 Hblog

Rekordrészvétellel zajlott szombaton a Magyar Jégkorong Szövetség és a McDonald's Magyarország hagyományos közös évadzárója az Icecenterben. 16 város 25 egyesülete 32 szupermini- és 30 minicsapattal vett részt a fantasztikus rendezvényen. Hat pályán egyszerre küzdöttek a 8 és a 10 éven aluli fiatal jégkorongozók.

A résztvevők között a nagy klubok, a tradicionális utánpótlás-nevelők és a feltörekvők egyaránt jelen voltak. A hokis populáció azokban a térségekben is kezd kialakulni, ahol egyelőre rosszabb a feltételrendszer, de már teljes csapattal állt fel Sopron, Szombathely, Baja, Kazincbarcika, Eger és Nyíregyháza is.

Természetesen nem hiányzott Debrecen, Dunaújváros, Győr, Kaposvár, Miskolc, Jászberény, Szeged, Székesfehérvár és Zalaegerszeg sem, ahogy a főváros is rengeteg klubbal képviselte magát: Budai Bocsok, Bp. Stars, Dragó Skorpiók, Erzsébeti Farkasok, FTC, Gepárdok, Jégkert SE, MAC, Pólus Pingvinek, UTE. A fejlődés szembeötlő, jó 15 éve ennyi igazolt játékos volt Magyarországon összesen, minden korosztályban.

21 komment

Címkék: mini évadzáró szupermini icecenter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez egyszerűen remek - ha így folytatódnak a dolgok, akkor nem is olyan messzi jövőben valóban egyenrangúak lehetünk a nagy hokis nemzetekkel - most azokra gondolok, akik lakosságban megközelítően velünk egy szinten vannak, vagy kisebbek (Szlovákia, Dánia Norvégia, Finnország, Svájc, de ne ijedjünk meg a Csehektől sem) - gondoljunk bele, hol voltak pl. a szlovákok, vagy akár a csehek, vagy osztrákok is 1930 - ban, amikor nálunk már műjégpálya volt - Kanadával 1:1 -et játszottunk akkor, amikor a csehszlovákok 30:0 kaptak ki Kanadától - csak nem kell kishitűnek lenni - MSZP-s Kovács László szavait megfordítva - "merjünk NAGYOK lenni" :-)
Köszönet azoknak akik e mögött dolgoztak, dolgoznak és fognak! :)
Gratula mindenkinek, aki ezért dolgozik!!!
Nagyon örülök ennek a hírnek.
Akik emögött dolgoztak, legnagyobb részt közösségi munkába tették, ezért is le a kalappal előttük! Szerencsére ismerem őket, s sajnos ismerem a magyar helyzetet ezzel kapcsolatban.

Ami a legszomorúbb, hogy azt a fránya ritka rossz magyar focit orrba - szájba támogatják, míg olyan sportágak, amiben még esélyünk is lenne, magasról... Hihetetlen élmény ez a gyermekeknek, a hétvégén közel 700 gyerek vett részt a rendezvényen, lelkesen, boldogan. S ami ugyancsak jellemző a helyzetre, hogy támogatók híjján a 700 gyermek kapott egy darab oklevelet, no meg egy hűtőmágnest.

Tisztában vagyok vele, hogy nem ezért teszik a gyerekek,hisz fiam is játszik, igaz most már az előkészítő korosztályban, de igenis jól esne nekik egy kis elismerés, nekik és a sportágnak is!

Van olyan csapat, amelyik átalakított, kiszuperált iskolai uszodából alakított ki magának jégpáylát, s bizony a szülők támogatásából képesek ezt csak fenntartani, miközben a mellette lévő labdarugó pályán állami támogatásból strandfoci pályát is építettek, amit a kutyákon kívül senki sem használ.
A bajai jégpályáról annyit, hogy az a főtéren felállított kis pálya, aminek a "közepén" egy villanyoszlop van...
Az se gyenge,hogy Jászberényben miközben üzemelt a jégpálya, az mellett az edző és szülők által fellocsolt régi legendás pályán edzettek a fiatalok a jégidő kevés mivoltából adódóan. És persze a fiatalok lelkes-elfogyhatatlan jégéhségéből adódóan :) Reméljük minél több jégidő lesz a lábukban, hisz ezen múlik minden :)

HAJRÁ JÁSZBERÉNY ! HAJRÁ MAGYAR JÉGKORONG!
Köszönet és gratulácíó a pontos jól szervezett rendezvényért azoknak, akik ebben jó sokat dolgoztak. Ilyen nagy utánpólás fesztivál még nem volt.
Gratulálok a csapatoknak, a szervezőknek, a szülőknek. Ha tud valaki valamit a U 16 szerepléséről Prágában azt kérem ossza meg velünk!
@mazsilaci: szia! volt erről egy post:
jegkorong.blog.hu/2010/04/16/a_csehekkel_is_jatszanak_a_serdulok

De, ha az U14-re gondolsz, azt hiszem ők ma utaznak.
Szomorú:
El kellene gondolkozni a hokisgyerekek létszámán néhány "illetékes elvtársnak" a Gyakorló csarnokkal kapcsolatban...
Még szomorúbb:
El kellene gondolkoznia néhány szülőnek, mi a fontosabb a gyereke fejlődése szempontjából!?
Otthon nézi a magyar-koreait a TV-ben és várja haza csemetéjét vagy a csarnokban - az edzői utasításokat semmibe véve - hülyeségeket üvöltözik a gyerekének, netán jót verekszik az ellenfél - nem ellenség - vehemensebb szülői részével???
Tudom hogy kivitelezhetetlen, de a gyerekek fejlődése szempontjából célszerűbb lenne zárt kapuk mögött - szülők nélkül - megtartani az ilyen tornákat. Mert itt a 25 egyesület szimpatizánsainak vélt vagy valós sérelmei mégjobban felerősödnek! Különösen néhány vesztes meccs után!
@Iceblack:
jómagam mint hokis szülő csak azt tudom mondani, hogy ilyen mindig is lesz. ahogy a szomszédaidat sem tudod megválogatni úgy mindig lesz egy olyan szülő is aki kifordulva magából "osztja az észt"! Képtelen az ilyen felfogni, hogy ebben a korosztályban még a játékról és a sportszeretetről szól a történet, nem arról hogy melyik gyerekből lesz NHL sztár. Nem mellékesen ez egy csapatjáték, nincsenek egyéni megkülönböztetések. Egyébiránt ráférne egy-két edzőre is egy botozás, úgy üvöltenek a pálya szélén mintha vb döntőt játszana a csapatuk.
@usid: Igen... Kedvencem a műfajból, amikor az egyik "apuka" magából kikelve üvölt egy másik csemetével, hogy "előbb tanuljon meg védeni, utána álljon be a kapuba"...
hahaha - a szülők tényleg rettenetesek tudnak lenni. pl. szupermini tornán üvölt torkaszakadtából hoyg "üsd le!!!!" vagy "tépjétek szét őket!!!"
Ugyanakkor a gyerekeknek meg jólesik a biztatás, az igazi szurkolás. Én meg szeretem nézni ahyog játszanak, és jó nézni hogy 1 év alatt mit fejlődik a legtöbb gyerek. Csak a szülők egy részének kellene 2 dolgot belátni: 1. az instruálás az edzők dolga 2. ez itt nem vérre megy, még az eredményt sem számolják (legalábbis hivatalosan nem)
akinek van ideje, érdemes egy-két percet szentelni az alábbi írás és a belinkelt videók megtekintésére:

apalyaszelen.blog.hu/2010/04/17/te_kis_rohadek_szulok_a_palya_szelen

Kedvenc videóm:
www.youtube.com/watch?v=2T9IVZFQ5I8&feature=player_embedded
Torontoból: Hajrá Magyar Jégkorong!
@Iceblack: Ha minden igaz, jövő héten visszarakják a palánkot és megint lehet majd hokizni a Gyakorlóban. :))
@taecleau: sajnos nem. Jövő héten nem lehet hokisoknak edzeni. Utána következő héten kezdik el szerelni, vagyis legjobb esetben is 3 hét múlva lehet edzés...
@MeLa: Ez már végülis mindegy. Fél évig nem lehetett ott játszani, akkor ez a plusz egy hét már nem számít.
@taecleau: egy szempontból nem mind1, azért mert a Millin a sátrat a héten már elkezdték szétszedni. Megvárhatták volna, amíg "edzhető" lesz a Gyakorló...
@MeLa: A jó oldalát nézd. Pl. mondhatták volna, hogy egyáltalán nem engednek vissza senkit. A helyzet nem a legjobb, de lehetne sokkal rosszabb is. Az meg, hogy félig tele van a pohár vagy félig üres már nézőpont kérdése. ;)
süti beállítások módosítása