HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nagy-Britannia halasztást kért

2010.04.16. 09:28 F. Kapus

Az izlandi vulkánkitörés miatt nehéz helyzetbe kerültek a britek, csütörtökön és pénteken sem tudtak elrepülni Szlovéniába. Péntek hajnalban busszal indultak útnak, épphogy odaérnek a vb-re, de szeretnék nem az eredeti időpontban lejátszani nyitómeccsüket. Pavle Kavcic, Horvátország szövetségi kapitánya kijelölte 22 fős vb-keretét. Azt még nem tudjuk, John Harrington mennyire lesz sikeres szlovén szövetségi kapitányként, de az már biztos, hogy az Asiago vezetőedzőjeként olasz bajnok lett. A magyar csapat péntek reggel kilenckor útnak indult, az eredeti terveknek megfelelően busszal.

Nagy-Britannia válogatottja az izlandi vulkánkitörés miatt nem tudott csütörtökön elrepülni Szlovéniába. A britek csapatvezetője, Andy Buxton este arról adott tájékoztatást, hogy pénteken sem indul a járatuk, azt is törölték. Így már több mint valószínű, hogy autóbusszal indultak útnak ma reggel, ami a becslések szerint 26-30 órás utat jelent. "Nem várhatunk tovább, mert egyelőre csak annyit tudunk, hogy péntek kora délutánig nem indulnak repülők, és utána sem biztos semmi."

A probléma az, hogy szombaton a britek nyitják az vb-t a horvátok ellen. Buszozás esetén az egy órakor kezdődő találkozóra jó esetben is csak beesni tudnak a britek. "Ezért kértük az IIHF-et, engedélyezze a mérkőzésünk átütemezését. Remélem, a vb szervezőbizottsága is támogatja beadványunkat." Jó hír legalább, hogy a BBC rádió az egész ország területén élőben közvetíti a britek meccseit.

A vb előtti bizonytalanságot fokozza az a mendemonda, miszerint a lengyelek a vasárnapi temetés miatt kérnék a magyarok elleni mérkőzés hétfőre halasztását. Kovács Zoltán MJSZ-főtitkár csütörtökön megkereste ez ügyben lengyel kollégáját, aki azt a tájékoztatást adta, hogy semmi alapja ennek a híresztelésnek, nem kértek módosítást.

A magyar válogatott busza kilenc órakor elindult Ljubljanába. A péntek el is megy az utazással és a szállásfoglalással, az első jeges edzésre szombat reggel kilenckor kerül sor a szlovén fővárosban, a vb-helyszín Hala Tivoliban.

A horvátok Szerbia utolsó felkészülési meccsén négy játékos is megsérült, közülük két védő nem tudja vállalni a játékot a vb-n, így összesen öt épkézláb hátvédjük maradt, ezért egy csatárt feláldoznak bekknek, és szerepeltetnek egy olyan játékost is, aki kihagyta ezt a szezont. A veterán csatár Viliam Chovanec az egyik EBEL-védő, Niksa Trstenjak helyét foglalja el, utóbbi térdszalagszakadást szenvedett Szerbia ellen. A kanadai születésű Glavota lesz a hetedik bekk, aki klub nélküli, idén nem játszott sehol. A kimaradókhoz képest a klasszis Dominik Kanaet kifejezetten jól járt, csupán három fogát verték ki, és az arcát kellett néhány öltéssel összevarrni, de ott lehet a vb-n.

A horvátok egyetlen célja, hogy bent maradjanak a divízió 1-ben. Nem lesz könnyű dolguk, négy válogatott ellen esélytelennek tartják magukat, a Dél-Korea elleni zárónapi meccset tekintik sorsdöntőnek. Ott sem lesz egyszerű a helyzet, hiszen az ázsiai válogatott az Anyang Halla nevű klubcsapatra épít, amely idén történelmi tettet végrehajtva első koreaiként megnyerte a nagyon erős Ázsiai Ligát. A horvát válogatott a mezőny legfiatalabbja, nagyon sok 18-19 éves tagja van, a Slovan Bratislava fiataljainál erősödő Petar Trstenjak 1992-es születésűként rekorder lehet a mezőnyben.

Az Asiago 4-0-ra nyerte az olasz bajnokságot, a szlovén Pavlin és a brit Tait ott lesz a rajton. A szlovén kapitány még egy védőt és még egy kapust ki kell rakjon a vb-keretből.

51 komment

Címkék: magyarország vb horvátország szlovénia nagy britannia válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én földrajzot tanulok, de sosem gondoltam volna, hogy egyszer választ kapok arra a kérdésre, hogy milyen hatásai vannak a lemeztektonikának az európai jégkorongra! :D
@Skandinávia-mánia: :)

Lehet mégis az eredeti időpontban kellett volna megrendezni a vb-t:)
Vajon az Izlandi csapat Narvából ,hogy megy haza? Szegények.
@Skandinávia-mánia: :)))
Sziasztok!

Szerintetek az érintheti a magyarok holnapi 16:30-as kezdését, ha átütemezik a britek meccsét? Minden ki van számolva, reggel 8-kor indulunk, ha korábban kezdünk, annak nem örülnék.:)

Más, a posztíróktól szeretném kérdezni:
nem terveztek egy olyan bejegyzést, ami után - mondjuk a kommentekben - megbeszélhetnénk mi, Szlovéniába utazó magyar drukkerek, hogy lesz-e törzshelyünk, hol van a többség szállása stb?

Köszi,
cs
a reggeli hírek szerint a légizárlatot meghosszabbították este 7ig. Én azt nem értem, miért nem keltek útra tegnap délután! Ha folytatódik a vulkáni aktivitás, akár egy hétig is eltarthat ez a mizéria...
@Skandinávia-mánia: Eddig én se értettem, hogy hol érint engem a geomorfológia, de már én is tudom :)
@székely hokis: Legrosszabb esetben hazahajóznak.
...en meg azt remelem, hogy nem talalja ki az IIHF, hogy akkor a magyar-korea meccs legyen 13-kor...
holnap reggel 8-kor indulunk...
@Avs: én ugyan nem vagyok posztíró, de van ilyen bejegyzés: irány Szlovénia! Jobb oldalon megtalálod a kiemelt linkek között
@Avs: Szerintem nézz körül az Irány Szlovénia posztban!
jegkorong.blog.hu/2010/01/14/irany_szlovenia
@vladiv: pedig sztem ez a valószínübb, bár nem értek hozzá, szóval ne legyen igazam! A lengyel hírek legalább megnyugtatók!
@vaze: akkor megkarmolom magam...
minel elobb meg kellene tudni, h odaerjunk
:-/
@vaze: igen, az megvan, köszi. Csak arra gondoltam, hogy ha lenne egy friss poszt, amit mondjuk 1 nappal a vébé indulása előtt az Index is címlapra tenne (mert miért ne?), akkor talán többen kedvet éreznének, hogy megírják hol laknak, hova menjünk stb, és kialakulhana kint egy jó kis közösség.
Amolyan "kommentelés indító" bejegyzésre gondoltam.
@vladiv: honnan lesz az indulás? Mert pl. Pestről, Újvárosból, Fvárról oda lehet érni addigra, ha kicsit feszesen is!
Miért nem buszoztak előbb vmi délebbi európai városba és miért nem jöttek onnan repülőgéppel?
@avs: akkor bocs! Sztem nem lesz semmi baj azzal a közösséggel így se! :)
@vaze: Szfv az indulas, de nekem meg le kell ernem Bp-rol addigra... :-)
nah, de nem parazok, de hope for the best!

...de varom mar!!!
>:-)
@vaze: nem vagyok szervező, de szerintem az esélytelen, hogy a koradélutáni meccset megcserélik a mienkkel, mert akkor az előre váltott jegyeket vissza kéne fizetni a magyar meccs esetében is és azt a szlovénok nem fogják akarni. Meg az a 3 óra nem tudom mit segítene a briteken. Sokkal valószínűbb, hogy hétfőre átteszik, amikor egyébként nem lenne meccs.
Azt én sem értem miért nem indultak útnak előbb. Milyen busszal jönnek ezek helyközi buszokkal, azért nincs olyan messze szerintem, h éppen úgy essenek be, ha már elindultak. Az agipos úttervező 15 órát ír, ha arra rászámolunk még másfél óra megállást is, akkor is legkésőbb ma éjjel, meg kellene érkezniük, ha hajnalban indultak.

www.agip.hu/hu/html/folder_2650.shtml
szombat hajnal egyig meghosszabbították a zárlatot, kiv. néhány skót és északír viszonylat, legalább akkor már oszlik
Értem én, hogy légizárlat meg miegymás, de mi lett volna, ha felülnek egy buszra átjönnek a kontinensre, és onnan repülnek?
Lehet, hogy nem bennem merult fel eloszor, de:

Szlovenok: verekedos botrany!:|
Lengyelek: repuloszerencsetlenseg... :((
Brtitek: vulkan...:(
Horvatok: seruleshullam :(

Neadj' Isten Koreaval is tortenik valami,s akkor a magyarok rovasara kezdenek osszeeszkuves elmeleteket gyartani...
@stronc 06: nem tudom, én eccer utaztam busszal Londonig, az 26 óra volt, nyilván ennél rövidebb, de a 15 nekem nagyon kevésnek tűnik, pláne a pénteki német staukkal számolva
@Joegep: magyarok: nyerunk! :-)
@vaze: en csak Amsterdamig, az 24 ora volt, a 26 realis...
@munkagep: igaz! De ne spekuláljunk, várjuk meg, mi lesz
@kovacsistvan: bocs, de ez nem geomorfológia, hanem geológia, de mindegy.
kicsit sok a bizonytalanság, repülőgépszerencsétlenség, gyásznap, vulkánkitörés, kíváncsi vagyok mi jöhet még.
remélem ez nem tart vissza senkit és leszünk hétvégén legalább 1500-an.
Nem én írtam, Te is láthatod, ezt dobta a gép...
Viszont, ha nem ez eredeti kezdés lesz, én biztosan nem érek le Szhelyről másfél óra alatt...
@op66: Geomorfológia is foglalkozik a vulkánokkal, bár a recens aktivitás nem ide tartozik, csak a felszinformálkó tevékenység. Azért jó érzés tudni hogy nem vagyok egyedüli jégkorongőrült geográfus :D
Hajrá Szeged, Hajrá magyarok! :)
@Stommy: Vulkánmorfológia :D Jégkorongőrült geográfus... érdekes párosítás annyi szent, üdv kolléga! :)
Ha lesz is halasztás, kizárt, hogy felcseréljenek két meccset. Nem látom értelmét, hogy 2-3 órát "adjanak" a briteknek, mert az kb. semmi. Reálisabbnak látszik, hogy szünnapra teszik át vis maiorra hivatkozva.
@stronc 06: kiindulva a tavalyi svájci útból, én sem hiszem, hogy 1,5 óra alatt odaértek :)

Egyébként az, hogy kiterveztek egy ekkora távot kocsira az nem feltétlen adja a valóságot. A buszban van tahográf és a sofőröknek is ki kell venniük a kötelezően előírt pihenőket. Amikor EBEL meccsre megyünk, ami nem távolság, még ott is be-be kell iktatni a muszáj megállni breakeket.

Ha tényleg átraknák hétfőre a meccsüket, az azt jelenti, hogy a MAGYAROK nyitják meg a VB-t egy óriási hangulatú győztes meccsen ;)

Mikorindulunkmáááááááááááááááááááár??????
Mi a fenének fúrták ki azt a rohadt nagy alagutat a sziget, meg Franciaország között.... Vonattal fele annyi idő alatt Szlovéniában lennének, és még sokkal kényelmesebb is...
A Nyugat-Európai vasúti szolgáltatást ne mérjük a hazaihoz, 160-nal száguldanak a TransAlpin Expresszek...
Ez a horvát-szerb meccs igazán durva lehetett. Gyanús, hogy nemcsak a jégkorongról szólt... (mint anno a szlovéniai póló EB-n)
@facsipesz: Szani írt Neked jegy kapcsán az Irány Szlovénia! poszt alatt. Megkaptad? Várjuk a válaszod!
Sziasztok.

Érdekes ez a brit helyzet, de a vasárnapi meccs sztem nem lesz vasárnap megtartva, mivel a tragédiában elhunyt államfő temetése épp vasárnap lesz...vagy rosszul tudom? Akkor viszont meccs hétfő, kedd, szerdán??

Valaki tud erről valamit? Mert erről pl mindenki nagyon hallgat...
@rrichy: Lásd a poszt 4. bekezdését...
@Szoljanka: gondolom már nincs jegy, vonatból nincs annyi, mint buszból, meg a cucc szállítása is sokkal macerásabb.
@wincent: köszi...kicsit elnéztem...reggel szemüveg nélkül nem könnyű :DD
@Joegep: minket már ért tavaly egy elég nagy szörnyűség...sztem annyi nekünk elég a következő 100évre vagy még tovább....

RIP #19
@munkagep: Egy különvaonat/pár különkocsi rendelése esetén ezek a dolgok rendeződnek...
@Szoljanka: gyanítom azért nem ennyire egyszerű a helyzet. Gondolom kb. mindenki aki utazni akart, vonatra szállt. Azok pedig kb. 100%-os kapacitással mennek most. Ráadásul átszállásoknál sok a macera. Normál közlekedésnél biztosan jó alternatíva lenne, de így lehet, hogy nem. (úgy néz ki, a lengyelországi temetés is halasztódik, már ami a magyar-lengyel meccset érinthetné)
@Rock me Amadeus: Szép volt Amadeus :) én szavaztam!
Holnap találkozunk!
@op66: Geomorfológiából eléggé sötét vagyok, ezért hoztam szóba pont azt a tantárgyamat.
@Stommy: Szeged és geográfia? Ez a kettő nálam is egyezik :) Hajrá, Szeged!!!
Nem ketten, hanem hárman vagyunk geográfusok... ;)csak én az ELTE-ről :P
A Myrdalsjokull-nél egy hasadékvulkán lépett működésbe, nem tudjátok? :D
Nem kívánok fog- és hamuhullást senkinek, a lengyel elnök pedig RIP, tényleg, de ezek mintha mind minket segítenének a győzelem felé... :)
Nem túl veszélyes egy horvát-szerb meccsel melegíteni a VB-re? Ha bunyó van, akkor rendesen ütnek, nem kis operettpofozkodás zajlik. Most meg lehet gondolkodni, hogy ki menjen a kiütöttek ellen...
süti beállítások módosítása