HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Jöhet a főpróba a szlovákok ellen

2010.04.06. 10:17 F. Kapus

Négy játékos számára befejeződött a felkészülés az ifjúsági vb-re. A 32 fős bő keretből 26-an maradtak. Kedden 18.30-kor az Icecenterben Szlovákia U17-es válogatottjával játszik a magyar szelekció. Utána jelöli ki Bob Dever szövetségi edző a Lengyelországba utazó 22 fős névsort. Szerdán már a végleges csapat áll ki Szlovákia ellen ismét. Update: a keddi mérkőzés itt követhető online.

Korpos Gergely (Miskolc), Kukucska Balázs (UTE), Nagy Krisztián (MAC) és Reiter Richárd (Sapa Fehérvár AV19) munkáját köszönte meg a szakvezetés hétfőn. Bob Dever mindenkinek négyszemközt elmondta, hogyan látja az eddig elvégzett munkát, miben kell az egyes játékosoknak fejlődniük, és miért nem kerültek be ezúttal a keretbe.

Fekti István edző tájékoztatása szerint a játékosok számára kevésbé érdekes része zajlik a felkészülésnek. A sémák, játékelemek állandó gyakorlása nem kedvelt feladat, de nincs jobb megoldás a felkészülés jelenlegi szakaszában. "Nem véletlen, hogy a szlovákok is ugyanezeket az elemeket gyakorolták az utóbbi napokban. Ez unalmas, de nagyon fontos és elengedhetetlen része a felkészülésnek. Keddtől lesz módjuk a fiataloknak kiélni magukat a mérkőzésen. A délelőtti edzésen még az emberelőnyöket és -hátrányokat gyakoroljuk, de este eredménytől függetlenül azokat a szisztémákat szeretnénk viszontlátni, amelyek fontosságát egész évben sulykoltuk.

A felkészülésünkben a lehető legjobb helyen van ez a két mérkőzés. Kedden négy sorral és két kapussal játszunk, minden olyan játékos lehetőséget kap a bizonyításra, akinek az utazó helye még nem biztos. A kérdéseket a mérkőzés tapasztalatai után döntjük el, tehát mindenki megmutathatja magát a találkozón. A meccs után négy embertől elköszönünk, így kialakul a vb-keretünk. Egy összecsapást mindenképpen kell játszania a végleges csapatnak, a szerdai szlovákok elleni meccs remek alkalom lesz erre."

A felkészülés elején még külföldön játszó légiósok közül Gőz Balázs és Kovács Viktor a múlt hét végén megérkezett, a két svéd légiós közül Hári János vasárnap délután, Nemes Benjámin hétfő reggel csatlakozott a csapathoz.

A szervezők a keddi mérkőzést különösen jól előkészítették. A hangulatot emeli, hogy a délutáni edzés után a felnőtt válogatott több tagja a lelátókon szurkol majd a fiataloknak, és a nagycsapat szakvezetése is megtekinti a mérkőzést. A tervek szerint kezdéskor a korongot egyik válogatottunk dobja be. A mérkőzés végén Ted Sator adja át a találkozó legjobbjának járó díjat. Sőt, az NHL-es múltú edző az öltözőben is meglátogatja a fiatalokat. Az első harmadot követő szünetben a felnőtt válogatott több tagja a büfé előtt dedikál.

A válogatott 26 fős kerete:

Kapusok: Hajek Márk (UTE), Pleszkán József (Bp. Stars), Vay Ádám (Hoba Bratislava, SVK).
Hátvédek: Bereczki Gergő, Géczi Gergely, Nagy Richárd (Bp. Stars), Dömötör Róbert, Sommer Tamás (UTE), Erdélyi Tamás, Varga Arnold (Dunaferr), Gőz Balázs (Pittsburgh Penguins Jr., USA).
Csatárok: Farkas Tamás (Sapa Fehérvár AV19), Fodor Zoltán, Ódry Tamás, Szirányi Dániel (Bp. Stars), Papp Csaba (Dunaferr), Fekti Ádám (Red Bull Salzburg, AUT), Galló Illés (Atlant Mityiscsi, RUS), Hentes Kristóf (Kloten Flyers, SUI), Hári János (Farjestad, SWE), Hardi Richárd (Notre Dame, CAN), Kovács Viktor László (Sarnia Sting, CAN), Nemes Benjámin (Djurgarden, SWE), Németh Attila (Arlanda Wings, SWE), Meretei Márkó (Albany Academy, USA) Sebők Balázs (Karpat Oulu, FIN).

35 komment

Címkék: vb szlovákia ifjúsági válogatott u17 u18 fekti istván dever

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda csapatokban játszanak ezek, ember... és mág milyenekben fognak
@sakic: Pont ezt néztem én is, hogy így egyben, elég sokkoló lista :) Itt a jövő...
Jó látni ezeket a SWE,RUS,CAN,USA stb. jelzéseket;)
Remélem azért a védőink is eljutnak külföldre majd...
@ValAki: Gőz Balázs (Pittsburgh Penguins Jr., USA)nincs ő rossz helyne sztem :D
@jegib: nehogy azt hidd, hogy bárki is onnan van a nagyoknál :). Ettől függetlenül nem rossz hely:D, USA-ban sehol sem az :D.
@sakic:
Ezek? Mármint, hogy ők!
HAJRÁ MAGYAROK!
@durex26: Nem hiszem, ettől függetlenül nincs rossz helyen hidd el ;)
Kiváncsi vagyok, mire mennek a srácok, nagyon remélem, hogy szép eredményt érnek el, és a jövőben mégszebbeket.
Lesz itt még A-csoport:):)
@ValAki: igen, én is ezt figyeltem. a kivétel egyelőre csak a szabályt erősíti. de ez lehet, nem jelent semmit, ha a csatárok ellensúlyoznak...
A holnapi meccs miért 15:30-kor kezdődik? Elmentem volna megnézni, de akkortájt dolgozom, ahogy szinte mindenki.
megyünk, ki tudja ilyen összeállításban mikor lehet legközelebb megnézni ezt a bandát :D

jó lenne, ha lennének nevek a hátakon, hogy ne csak találgatni kelljen, hogy ki-kicsoda :)
@alpec:
Igen én is csatlakozom, legalább egy mezszám lista jól jönne előre az illetékesektől....
Védelemben már ifiben is szarok vagyunk? : )))
télleg, hBlog, egy "ilyet" nem tudtok beszerezni és jelen poszt kiegészítéséül közzé tenni? :)

mer' akkor egy nyomtatott ilyennel mehetnénk és ezért nagyon hálásak lennénk :)
@Von Siebenbuergen: nem szarok, csak kevesen vannak.Sajnos ezért az utánpótlás edzők felelősek, főleg azok akik a kisebb korosztályokat viszik.Mindig a góllövőket ünneplik a védők kevesebb dicséretet és elismerést kapnak már alsóbb korosztályokban is de többet vannak lecseszve...lásd Kercsó apánk a "mester" aki még azért is leszúrta a gyerekeket ha a védők lőtték a gólt:( kérdezzétek csak meg a keze alatt felnőtt védőket.Egy mezlista tényleg jól jönne...
@Von Siebenbuergen: Ha védő lennék, a tököm tele lenne, hogy állandóan ekéznek a szurkolók. Nem állítom, hogy a felnőtt válogatottunkban világklasszis hátvédek játszanak, de szerintem semmivel nem rosszabb a keretbe bekerülő védők játékszínvonala, mint a csatároké vagy a kapusoké. Az persze igaz, hogy náluk a legkisebb a merítés lehetősége, sok ok miatt.
De induljunk ki a tényekből. Szapporóban öt meccsen hét gólt kaptunk, a legkevesebbet a mezőnyben, stats.iihf.com/Hydra/134/IHM134Z299_76A_15_0.pdf. Az A csoportos vb-n a masszívan oda tartozó szlovákoktól 4-et, a fehéroroszoktól 3-at, és az ingázó németektől csak 2-t. Kanadát hagyjuk, az osztrákok megszórtak minket, de ott és a dánok elleni meccsen az egész csapat védekezése és játéka egészében mondott csődöt, nem a hátvédeké. Azt sokkal ritkábban elemzik az emberek, hogy hány gólt lőttünk, mondjuk.
Egyszóval el a kezekkel a bekkektől :)
nem tudja valaki, hogy mikor es melyik csatornan kozvetitik a meccseket? Nagyon szivesen neznem, ha mar nem lehetek kint eloben.

Vagy nezzek inkabb foci ismetlest???
:-/
Azért a Nagy Krisztiánt sajnálom :(. Bár azért ez is nagy szó hogy 94-es létérre idáig eljutott. Sok sikert a Sebők Balunak és a Vaj Ádámnak.
@F. Kapus: Online közvetítés lesz?
@nézőtér: @F. Kapus:

Jól van már! Nem láttátok a végén a : ))) -t? ;)

Most kizárólag az ifi (meg az alatti) védőkről szólva, kicsit a védelmükben is, most komolyan: miért vinnének el tőlünk 14-16 éves gyerekeket védőnek komoly utánpótlással rendelkező országokba (kivéve persze azokat a srácokat, ahol apu-anyu kicsengeti a külföldi sulit, ha meg már úgyis ott van, miért ne korongozzon...)? Mert mi lehet az, amit a mieink ennyi idősen tudnak és a kinti többezer közepesen ügyes kölök meg nem? Semmi. Korongot eltalálja, nagyobb darab, meg egyébként is X éve ennek képzik. Szerintem védőként kurva nehéz ilyen korosztályokban itthonról kitűnni.
@Von Siebenbuergen:
Ezért kellene mondjuk védő ösztöndíj....évfolyamonként 2 főnek. Nyaranta fizetnék a külföldi hockey táborokat, esetleg egy éves külföld oktatást.

De a nagyobb verseny majd megoldja, ha Vas Marci szintű játékosok már gyerekkorban is csak védőként férnek a válogatotthoz….
Hári Jani gyakran játszott védőt. :-)
@Von Siebenbuergen: OK, OK, nem estem neked, csak kigyütt :)
A mezszámok ügyében egyelőre nem tudok segíteni, mert alkalmi számozás lesz. Az online-ban egy órával a meccs előtt biztosan fent lesznek, jobb ötletem most nincs.
@F. Kapus: good enough, nem tudtam, hogy lesz icehockey.hu live score :)
@F. Kapus:

Gondoltam, hogy nem az az egy mondat hozott ki a sodrodból : )
Sziasztok.
A NAgy Krisztián volt az ifi bajnokság gólkirálya...94' ként...Mit kell még egy gyereknek tennie, hogy bekerüljön a válogatottba?Ja hogy még csak serdülős...na és?????csak itthon játszott...na és?????
Ahogy azt már egy pár cikkel ez előtt írtam...nagyon ne jó irányba halad a hazai utánpótlás...
most inkább befejezem mielőtt olyan dolgokat írnék amivel kirekeszteném magam és a gyerekeim a hazai jégkorongsportból....
@angol68: ..Mit kell még egy gyereknek tennie, hogy bekerüljön a válogatottba?
Az edzők biztos elmondták, mindenkinek egyenként.Hát azt.
@angol68: nem a ponttáblázat dönt, tavaly sem az döntött! A pontkirály Virág Tomi több mint 30 ponttal elözte meg a másodikat, mégsem ment.
Papp Csaba és Kovács Viktor is kimaradt, pedig igen jó szezont produkáltak a Felnőtt csapataikban. Utóbbi pár héttel utána az EBEL kerettel készülhetett. Szóval az edzők válogatási szisztémáját, mi halandók nem érthetjük.
@nézőtér:
nem sajnos nem akarom érteni...
nem veled kekeckedem
én úszó voltam így nehezen tudom elfogadni a szubjektív értékrendet...
Nagyon olyan érzésem van, hogy Bobnak most a külföldön játszókra van szüksége.És van egy furcsa érzésem olyan mint a magyar futballban mindig a külföldiektől várjuk a csodát az itthon maradtak meg ..és hol tart a magyar foci..Háry tényleg zseni..láttam, de az itthoniak közül bőven beférne még egy két gyerek a keretbe mert semmivel se rosszabbak mint a külföldön játszók..sőt...
@angol68: van igazság abban amit irsz, de: a külföldön játszókat 1 meccs alapján nem kéne megitélni, ők hosszú sorozaton vannak túl, más tipusú játékkal, főleg a tengerentúliak, kisebb pálya, nagyobb ütközések....stb.De ettől függetlenül még Krisztánnak 2 éve van az ifiben, jövőre kihagyhatatlan lesz.
süti beállítások módosítása